|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ochodzenia chemicznego. Mieszanina płynnych, długołańcuchowych, nasyconych węglowodorów, które otrzymywane są z ropy naftowej. Składnik, który: w produktach do pielęgnacji włosów ma za zadanie ułatwiać rozczesywanie i zapobiegać elektryzowaniu się włosów jest substancją natłuszczającą, nawilżającą, wygładzającą, zapewniającą ochronę, sprawia, że skóra jest miękka, elastyczna i gładka jest także środkiem rozpuszczającym. Użyta w dużych dawkach tworzy tłusty film, powodując zatykanie porów, przez co skóra pozostaje bez dostępu tlenu. "Zachowanie się" skóry po użyciu oleju parafinowego zależne jest od czystości oleju. To jest jedna z wersji, jednak niektórzy uważają, że parafina należy do substancji, która nie wpływa pozytywnie na włosy, Tutaj drugi cytat: Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni. Także już sama musisz sprawdzić, czy Twoje włosy polubią parafinę czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteś boska ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja stosowałam.. ale mi jakoś nie spasował kokos lepszy i migdałowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zadomowienie
|
Przeanalizuję ten olej z kaktusa... Skoro mówicie , że kokos jednak lepszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Rozeznanie
|
Podczytuję wątek i znów nie mogę się zdecydować na żaden olej. Chyba kupię ten z orzecha włoskiego
![]()
![]() |
#3968 |
Raczkowanie
|
witam,
zdradzę wam przepis na przyśpieszenie porostu włosów, którego używają kobiety ze wschodu ![]() sama go testowałam, więc spokojnie można próbować. nie pasuje do włosów suchych i zniszczonych ponieważ maska działa rozgrzewająco i może troszeczkę wysuszać włosy. mam rozjaśnione, ale wynalazłam sposób żeby je ochronić: nakładam maseczkę wyłącznie przy skórze, a na długości stosuję oleje (lekko podgrzane). a więc, 2 łyżeczki proszku z musztardy+z 4 łyżeczki gorącej wody by uzyskać konsystencję śmietany+1 żółtko+2 łyżeczki oliwy+2 łyżeczki cukru. raz w tygodniu bo wysusza. maszeczka działa rozgrzewająco, pobudza cebulki i włoski zaczynają rosnąć. trzymamy 30-60 min, po raz pierwszy będzie ciężko długo wytrzymać bo musztarda "gryzie", polecam zaczynać z mniejszą ilością cukru. |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
Migdał.
![]()
![]() |
#3971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3972 | |
Zadomowienie
|
ooo znalazłam zamiast kokosa efavitu
![]() http://www.shea.pl/?372,ajurwedyjski...y-dabur-vatika która z Was używała ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja postanowiłam do końca roku nie kupować żadnych oleji (olejów?? jak to się odmienia???;p ) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Zadomowienie
|
Oj tak Rzepę polecam calym sercem! Wlaśnie do niej wracam znów
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale zrobilam Rzepie pseudo-post reklamowy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Raczkowanie
|
Ja używałam oleju kokosowego Vatika (on jest z jakimiś dodatkami), a teraz mam czysty olej kokosowy kupiony w sklepie spożywczym i wydaje mi się, że jeden i drugi działają podobnie, przy czym ten czysty przyjemniej dla mnie pachnie.
Czy któraś z Was wykorzystywała do włosów olej arachidowy? Pachnie obłędnie, ale czy ma korzystne działanie? No i chyba stał się cud i moje włosy przyspieszyły od Nisim Fast - przez ostatnie 2 tygodnie urosły mi ok. 1 cm (mierzę bardzo dokładnie, nie ma mowy o pomyłce) ![]()
![]() |
#3976 |
Zadomowienie
|
Na mnie olej kokosowy nie działa,uzywam tylko amla
![]() Kupilam tonik niger bo tamten mógł byc stary ![]()
#3977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale jakbyś testowała archadiowy to daj znać jak się sprawuje ![]() I gratulję przyrostu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
BAN stały
|
A jaki polecacie bardziej? Rycynowy, czy kokosowy;>?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zadomowienie
|
Na przyspieszenie rycynowy.
#3980 |
Raczkowanie
|
Witam Kochane w Nowym Roku....Dawno mnie nie było
![]() ![]() A u mnie....porost szalony. Nie wiem, czy to seboradin niger lotion zmieszany tym z żeń szeniem /połaczyłam oba, bo niger wysuszał, a z żeń szeniem przetłuszczał/. Czy CP, czy drożdże. Ważne, że rosna szybko, ciagle przybywa nowych /nawet brat, który tez walczy z łysieniem/, stwierdził ostatnio, ze niedługo to mi sie nie pomieszcza te kłaki na głowie ![]() ![]() Acha...chyba przeproteinowałam włoski, bo takie jakies pierza sie robią i wyglada to niczym choinka. Kurcze....musze na razie bingo ze spirulina i algami przestać uzywać i pozostać tylko przy bezproteinowych maskach....nie znam się-pomózcie!
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2012-01-04 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
czarnaaa33 witamy córo marnotrawna
![]() Kryzys mam włosowy ![]() ![]() Chyba zdecydowałam się zamówić olej migdałowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
a ja zakupilam wczoraj balsam seboradin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zadomowienie
|
Zakupiłam z Dabur szampon do włosów z kaktusa i olejek migdałowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Raczkowanie
|
Olilka, te białe kuleczki to wg mnie może być zaczątek rozdwajania - ja bym ciachnęła troszkę. Ale grzywki nie ciachaj! Naucz się na cudzych błędach (czyli na moim
![]() ![]() Czarna, dla mnie Twoje posty są zawsze takie inspirujące. Ale jestem z natury leniwa i nie lubię dodatkowej pracy, więc się strasznie miotam, co tu robić ![]() ![]()
#3985 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zgadzam się z przedmówczynią, to mogą być początki rozdwajania. Niestety.. Może za wczasu obetnij przynajmniej odrobinkę? Albo zrób polowanie na biale kuleczki i obetnij tylko te wlosy, które mają te kulki. Wtedy nie stracisz dlugości. Ale jeżeli rozdwojonych jest więcej, to lepiej ciachnąć calą dlugość o ten centymetr - z wcierkami, tabletkami i tym wątkiem ( ![]() ![]() Tylko nos do góry i nie zalamywać mi się tu proszę przypadkiem! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Raczkowanie
|
Trommelka, oczywiście że wolno - niech to będzie przestroga dla innych
![]() Ogólnie też jestem takim typowym spontanem - coś mi wpadnie do głowy i natychmiast to robię. Wiele razy ścięłam pod wpływem impulsu włosy i byłam zadowolona może przez kilka dni, a potem żałowałam. Tak więc jestem przeciwna podejmowaniu spontanicznych decyzji. Chyba nawet do noworocznych postanowień dołączę takie, że przed wykonaniem każdej rzeczy, której nie można od ręki odwrócić, będę się zastanawiać przez tydzień ![]()
#3987 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez OlilkaCQE Czas edycji: 2012-01-04 o 10:04 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 |
Raczkowanie
|
Olilka, ja bym Ci chyba radziła ściąć troszkę więcej włosów. Z tego co wiem, to włoski zaczynają się rozdwajać od wewnątrz - tzn. ta łodyga robi się pusta w środku jeszcze zanim pęknie na zewnątrz. Nie wiem, czy dobrze to tłumaczę, w każdym razie chodzi mi o to, że dobrze by było podciąć końce z zapasem, czyli do tego zdrowego rdzenia. Poza tym może miałaś podcięte włoski tępymi nożyczkami albo brzytwą, które postrzępiły końce (oczywiście nie widać tego gołym okiem) i stąd teraz rozdwajanie.
Jest też metoda podcinania gorącymi nożyczkami - włosy przy obcięciu zostają tak jakby zasklepione na gorąco, zgrzane. Podobno dzięki tej metodzie przestają się rozdwajać. Ja korzystałam z tych gorących nożyczek ze 2 razy i efekt był fajny, chociaż o rozdwajaniu dużo nie powiem, bo moje włoski jakoś na razie się trzymają. W każdym razie polecam Ci zapoznanie się z tematem - może to właśnie wyjście dla Ciebie ![]()
#3989 |
Rozeznanie
|
Odebrałam wczoraj jantar i saponics. Nie wiem od czego zacząć, ale wiem, że następną wcierką będzie seboradin
![]() ![]()
![]() |
#3990 |
Raczkowanie
|
Wy kupujecie i odbieracie nowe wcierki, a ja muszę zrobić czystkę w swoim włosowym koszu. Kiedyś zmieszałam seboradin z radicalem i mi coś dziwnego się zrobiło, czego chyba nie mam odwagi używać
![]() ![]() Ale żebym pasowała do tego wątku, który pokochałam całym sercem i do którego się bardzo przyzwyczaiłam, piję pokrzywę i pożeram Vitapil... No i nadal mierzę przyrost ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.