Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 09:57   #3961
myaja
Rozeznanie

Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2014-01-12 o 17:36
myaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:11   #3962
shedir
Rozeznanie

Na forum nie bede publicznie pisala gdzie pracowal

Edytowane przez shedir
Czas edycji: 2014-01-11 o 23:51
shedir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:13   #3963
SmallRosee
Raczkowanie

A no to widzisz to masz sie z czego cieszyc bo teraz lepsza kase bedzie mial

Edytowane przez SmallRosee
Czas edycji: 2014-01-07 o 14:16
SmallRosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:26   #3964
myaja
Rozeznanie

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2014-01-12 o 20:53
Stary 2013-11-14, 11:41   #3965
shedir
Rozeznanie

Fakt ze normalni policjanci nie maja kokosow ale za to inne profity ktorych nie ma robol zasowajacy do 67roku. Do tego mundorowku, 13ki i inne dodatki. No ale miesiecznie szalu nie ma niestety.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-14, 17:33   #3966
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shedir Pokaż wiadomość
Fakt ze normalni policjanci nie maja kokosow ale za to inne profity ktorych nie ma robol zasowajacy do 67roku. Do tego mundorowku, 13ki i inne dodatki. No ale miesiecznie szalu nie ma niestety.

Sorry, mundrowka uwierz mi, ze prawie 80% albo czasem i wiecej wydasz na umundurowanie... Koszule, t-shiry to razy 5 mam. Spodnie na lato i zime x 3, kurtka wiosenno-jesienna i zimowa, kamizelki razy 2, swetry tak samo, galowy mundur, w przypadku kobiet jeszcze spodnice, ktore mam na stanie plus bielizna termoizolacyjna. Wszystko kompletowalam stopniowo, a czesto po kilku latach koszule sa do wymiany, bo sa nowe wymogi, wiec na to bym nie liczyla.
13stka w kazdej budzetowce, wiec tutaj norma.
Tylko urlopy i wolne w swieta to nie jest adekwatne do innych firm budzetowych, np. nauczycieli, bo ich wakacje i wymiar pracy - tutaj zazdroszcze.
A wlasnie np. w SG, SW i wojsku dofinansowuja zakup mieszkania (po okazaniu aktu notarialnego) w granicach od 40 do 60 tys. zl, w Policji tego nie ma, a tez niby sluzba i mundurowka :/

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Moj maz w policji po szkolcs dostanie polowe tego co zarabial zanim w poprzedniej pracy. I pewnie w policji nigdy tyle nie wyciagnie ale spelnia marzenia. Szkoda ze one nas nie wyzywia. Js w panstwowce tez kokosow nie zarabiam. Chybs bedzie trzeba zmienic prace.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Ja pier!@#$%^&* teraz to w ogole nie rozumiem Twojego TZta, ale OK niech bedzie, ze marzenia.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez SmallRosee Pokaż wiadomość
Moj tez taka kase zarabial ze za 2m.jego pracy mogl sobie pozwolic na nowe autoeh;p,dziwil i sie nawet tam jak te testy byly i pytali czemu do policji chce i dlaczego rezygnuje z takiej pracy..no ale coż "powołanie"i mial dosc jezdżenia juz za granice,wiec niech sie teraz wykarze w tym o czym marzyl i oby mu sie to udało,wiadome łatwo na poczatku nie bedzie przerzucic sie na takie zarobki ale swiadomy byl tego i zrobil to z wlasnej woli
Wiesz, jazda za granice z dala od rodziny to jestem w stanie zrozumiec, a np. nie myslas nad tym, by kiedys z mezem na stale wyjechac z PL? O ile sie nie jest "patriota" i mega rodzinna osoba, bo jesli jest odwrotnie, no to nie ma co tu nawet rozwazac takiej opcji.

Chyba to ze mna cos nie tak jest Ja juz po 3larach sluzby czasem mam ochote zmienic prace, albo wyjechac zagranice.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
A no to widzisz to masz sie z czego cieszyc bo teraz lepsza kase bedzie mial,ale ja tak mysle ze policja to dawniej byl to taki zawod super dzis niestety nie jeden "robol" nie obrazajac nikogo ma lepsza kase niz taki co ma gwiazdki na pagonach, takie czasy ze mozesz miec super stanowisko,najlepsze tytuly a i tak nic z tego jak sie głowic trzeba jak tu przezyc do 1wszego, a taki nie jeden bez tytułów spi spokojnie..
Niestety, ale przyznam Ci racje. Teraz to zaden prestizowy zawod.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Ok rozumiem... ja sama mysle nad zmiana pracy bo obecnie zarabiam w budzetowce grosze nie wychodze nawet ponad 2tys :banghead:
Ogolnie nie ma czego sie po budzetowce spodziewac. Stanowiska sa przydzielane wzgledem lat pracy, wyksztalcenia i od tego jest uzalezniona Twoja pensja, a czego Ty sie spodziewalas?

Co wiecej, "w budzetowce" z byle powodu nie zwolnia Cie, w ciaze mozesz zajsc i ot tak Cie nie wylecisz, tez masz 13stke, godziny pracy w miare normalne, bo 8godzinne, "w prywatnych" firmach nie zawsze zarobisz "kokosy" i mozesz liczyc na to co masz, masz przyklad meza.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:36   #3967
shedir
Rozeznanie

Ja go potrafie zrozumiec.

Edytowane przez shedir
Czas edycji: 2014-01-11 o 23:52
Stary 2013-11-14, 17:42   #3968
SmallRosee
Raczkowanie

Edytowane przez SmallRosee
Czas edycji: 2013-11-26 o 14:49
Stary 2013-11-14, 17:49   #3969
shedir
Rozeznanie

W tych czasas niestety kazdy szary czlowiek ktory chce miec seoje cztery katy mudi.miec kredyt.
Ja osobiscie tez marze o tym zeby pracowac i kochac swoja prace. Isc do niej radosnie. Duzo bym dala zeby tak bylo dlatego wiem jak dla mojego.meza bylo to wazne.

Edytowane przez shedir
Czas edycji: 2014-01-09 o 11:36
Stary 2013-11-14, 17:51   #3970
SmallRosee
Raczkowanie

No juz nie mamy co ubolewac, ich decyzja,chcą się w tym kierunku realizować a Nam pozostaje ich wspierać i liczyc na to że się ułoży i gorzej nie będzie.Oby to byla ich dobra decyzja
Stary 2013-11-14, 17:59   #3971
shedir
Rozeznanie

A ja odkrywam uroki samotnosci w tygodniu . Winko dobry film...dawnooo tak nie bylo

Edytowane przez shedir
Czas edycji: 2014-01-07 o 15:52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 18:29   #3972
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Ogolnie nie ma czego sie po budzetowce spodziewac. Stanowiska sa przydzielane wzgledem lat pracy, wyksztalcenia i od tego jest uzalezniona Twoja pensja, a czego Ty sie spodziewalas?

Co wiecej, "w budzetowce" z byle powodu nie zwolnia Cie, w ciaze mozesz zajsc i ot tak Cie nie wylecisz, tez masz 13stke, godziny pracy w miare normalne, bo 8godzinne, "w prywatnych" firmach nie zawsze zarobisz "kokosy" i mozesz liczyc na to co masz, masz przyklad meza.
heh spodziewałam się właśnie tego co piszesz, że np wraz z stażem i dokształcaniem pensja może choć trochę wzrastać... ale ja akurat mam tak, że mam dwa progi jestem na pierwszym, zaraz będzie drugi i koniec a za tym idzie podwyżka jakieś 300zł ... ... ALE mam pracę o której marzy pewnie co druga osoba - w sensie, że jest stabilna i "na miejscu", no a samo przez sie że budżetówka dopełnia wszystko... ale tą pracę mam - bo mam a żebym czerpała z niej zadowolenie to nie ma opcji, po prostu ją znoszę ... ale żyjemy w takich czasach, że jedno z moich mott to "jak się nie ma co się lubi - to się lubi co się ma"

Cytat:
Dla mojego meza najlepsza z mozliwych w koncu tyle lat sie staral

A ja odkrywam uroki samotnosci w tygodniu . Winko dobry film...dawnooo tak nie bylo

ehhhhhhhhhh.... a ja odkrywam codziennie jak szybko dziecko potrafi sie przemieszczać, co zjeśc i ile razy w nocy musze wstawać D dziś swierdziłam, że moja córa jest jak solar - ładuje się przy odrobinie światła a jak już zaśnie o i ja padam

dziewczyny tak czytam i tak szczerze... gdyby mój mąż miał inna - lepiej płatna pracę a już jakby miał pracę za granicą to nawet nie pomyślałby o finalnym wstąpieniu w szeregi - pomimo jego "powołania" na 100% zwyciężył by dochód i stabilność ... niestety my dopiero na dorobku więc liczy się każdy grosz ... ALE szanuje Waszych mężczyzn, że postawili na swoim i realizują swoje marzenie - trzeba nie lada odwagi aby zrezygnować z czegoś już dogodnego, znanego i poniekąd lepszego na rzecz pasji

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2013-11-14 o 18:31
Stary 2013-11-14, 18:38   #3973
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Za nim skladał papiery były jakies rozmowy ze mozliwe ze wyjedziemy za granice,no ale skoro on wybral teraz prace tutaj no to nie ma juz o czym gadac:|widocznie woli tu pracowac i za takie pieniadze no jakie moze dostac,szkoda troche wiadome nie zeby mi zalezalo na kasie ale niestety takie czasy ze od pieniedzy wszystko zalezy zeby zyc spokojnie tym bardziej ze chcielismy zamieszkac razem( bo to nie mój mąż jeszcze:P) jak wroci ze szkolenia,ale zmartwilas mnie tym dofinansowaniem do mieszkania ze nie ma??hmm,z wczesniejsza jego wyplata to po ok, 2 , 2,5 latach pracy mozna by bylo kupic mieszkanie z wlasnej kieszeni a teraz to na kredycie trzeba bedzie jechac, no nic trudno, ja sie ciesze ogolnia tą jego pracą,że ma ambicje itd przykre jedyne są te realia ze tyle sie starali zeby sie tam dostac,pozniej moga sie piąć na wyzsze stanowiska noi co?eh
Niestety, z tym juz od dobrych kilku lat. Jedyne co jest do delegacje, zwrot kosztow dojazdow do pracy, ale tylko do godziny komunikacja typu PKS, PKP, itp. Ale tez nie jest to calosc Ja do pracy mam okolo 20 km w jedna strone i miesiecznie dostaje za dojazdy okolo 70 zl.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
W tych czasas niestety kazdy szary czlowiek ktory chce miec seoje cztery katy mudi.miec kredyt. My mamy to szczescie ze rodzice nas wyposazyli. Male ale jest.
Ja osobiscie tez marze o tym zeby pracowac i kochac swoja prace. Isc do niej radosnie. Duzo bym dala zeby tak bylo dlatego wiem jak dla mojego.meza bylo to wazne.

Chyba tak kazdy chce... Ja jak bylam w cywilu lubilam swoja prace, ale chcialam przejsc na mudur z wielu powodow - zrobilam to i na dzien dzisiejszy moge stwierdzic, ze wcale zle nie mialam wczesniej
Stary 2013-11-14, 18:43   #3974
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Sorry, mundrowka uwierz mi, ze prawie 80% albo czasem i wiecej wydasz na umundurowanie... Koszule, t-shiry to razy 5 mam. Spodnie na lato i zime x 3, kurtka wiosenno-jesienna i zimowa, kamizelki razy 2, swetry tak samo, galowy mundur, w przypadku kobiet jeszcze spodnice, ktore mam na stanie plus bielizna termoizolacyjna. Wszystko kompletowalam stopniowo, a czesto po kilku latach koszule sa do wymiany, bo sa nowe wymogi, wiec na to bym nie liczyla.
13stka w kazdej budzetowce, wiec tutaj norma.
Tylko urlopy i wolne w swieta to nie jest adekwatne do innych firm budzetowych, np. nauczycieli, bo ich wakacje i wymiar pracy - tutaj zazdroszcze.
A wlasnie np. w SG, SW i wojsku dofinansowuja zakup mieszkania (po okazaniu aktu notarialnego) w granicach od 40 do 60 tys. zl, w Policji tego nie ma, a tez niby sluzba i mundurowka :/[COLOR="Silver"]
Serio, nie ma dofinansowania do mieszkania? Mój mąż tuż po przyjęciu rozmawiał z jakimś gościem na komendzie od socjalnych i ten mu właśnie powiedział, że łapiemy się na jakieś dofinansowanie przy kupnie mieszkania/budowie domu. Nie wnikaliśmy jeszcze głębiej w temat, ale żyłam w przekonaniu, że coś tam dostaniemy

A jeśli chodzi o mundurówkę, to może podchodzisz do tego inaczej, bo jesteś dziewczyną Znam wielu policjantów, którzy dziadują pożyczając od siebie wzajemnie nawet kamizelki. Kasę na ciuchy wydają na cuda wianki, a potem nie mają się w co ubrać
Stary 2013-11-14, 18:45   #3975
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
heh spodziewałam się właśnie tego co piszesz, że np wraz z stażem i dokształcaniem pensja może choć trochę wzrastać... ale ja akurat mam tak, że mam dwa progi jestem na pierwszym, zaraz będzie drugi i koniec a za tym idzie podwyżka jakieś 300zł ... ... ALE mam pracę o której marzy pewnie co druga osoba - w sensie, że jest stabilna i "na miejscu", no a samo przez sie że budżetówka dopełnia wszystko... ale tą pracę mam - bo mam a żebym czerpała z niej zadowolenie to nie ma opcji, po prostu ją znoszę ... ale żyjemy w takich czasach, że jedno z moich mott to "jak się nie ma co się lubi - to się lubi co się ma"

ehhhhhhhhhh.... a ja odkrywam codziennie jak szybko dziecko potrafi sie przemieszczać, co zjeśc i ile razy w nocy musze wstawać D dziś swierdziłam, że moja córa jest jak solar - ładuje się przy odrobinie światła a jak już zaśnie o i ja padam

dziewczyny tak czytam i tak szczerze... gdyby mój mąż miał inna - lepiej płatna pracę a już jakby miał pracę za granicą to nawet nie pomyślałby o finalnym wstąpieniu w szeregi - pomimo jego "powołania" na 100% zwyciężył by dochód i stabilność ... niestety my dopiero na dorobku więc liczy się każdy grosz ... ALE szanuje Waszych mężczyzn, że postawili na swoim i realizują swoje marzenie - trzeba nie lada odwagi aby zrezygnować z czegoś już dogodnego, znanego i poniekąd lepszego na rzecz pasji
Z tymi awansami w budzetowce, to tak, ze wszystko zalezy jaka to firma. Dlatego, ze Urzad Miasta ma inne stanowiska i stopnie, Policja inne, a np. SG jeszcze inne. Wiem, ze najdalej w cywilu dostalabym starszego inspektora, a zaczynalam z technikiem, bo zebym miala wtedy skonczone studia bylabym na stanowisku inspektorskim.
Zas jako policjantka miec na pagonie inspektora MARZENIA
Fakt, zapewne 80% osob w dzisiejszych czasach zazdrosci Ci tej pracy. Niestety, my narzekamy na to co mamy, bo posiadamy - mam czasem wrazenie, ze to taka nasza mentalnosc. I co zeby dostac sie teraz do budzetowki, trzeba byc plecakiem i miec kogos z rodziny tam lub dobre znajomosci, bo inaczej to zmudna droga.

Edytowane przez Kornelciaczek
Czas edycji: 2013-11-14 o 18:52
Stary 2013-11-14, 18:50   #3976
shedir
Rozeznanie

Będzie tylko lepiej

Edytowane przez shedir
Czas edycji: 2014-01-13 o 08:47
Stary 2013-11-14, 18:51   #3977
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Serio, nie ma dofinansowania do mieszkania? Mój mąż tuż po przyjęciu rozmawiał z jakimś gościem na komendzie od socjalnych i ten mu właśnie powiedział, że łapiemy się na jakieś dofinansowanie przy kupnie mieszkania/budowie domu. Nie wnikaliśmy jeszcze głębiej w temat, ale żyłam w przekonaniu, że coś tam dostaniemy

A jeśli chodzi o mundurówkę, to może podchodzisz do tego inaczej, bo jesteś dziewczyną Znam wielu policjantów, którzy dziadują pożyczając od siebie wzajemnie nawet kamizelki. Kasę na ciuchy wydają na cuda wianki, a potem nie mają się w co ubrać
Z tego co wiem to nie juz od X czasu w Policji nie ma takiego dofinansowania (chyba 2010 juz nie bylo). Chyba, ze w innych wojewodztwach daja, ale jakos w to watpie.
Mnie tez to wkurzam, bo mam znajomych w SG, SW co kupili mieszkania, czy nawet w trakcie budowy przy jakims tam juz % budowy okazali akty wlasnosci/czy kupna domu to do jakos 2 lat od momentu zlozenia dostali od 40 do 60 tys., a to juz dobry zastrzyk gotowki.

Nie wyobrazam sobie tydzien chodzic w jednej koszuli - fuj, zwlaszcza w lato, gdzie jest goraco i czlowiek sie poci.
Stary 2013-11-14, 18:53   #3978
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Niestety, z tym juz od dobrych kilku lat. Jedyne co jest do delegacje, zwrot kosztow dojazdow do pracy, ale tylko do godziny komunikacja typu PKS, PKP, itp. Ale tez nie jest to calosc Ja do pracy mam okolo 20 km w jedna strone i miesiecznie dostaje za dojazdy okolo 70 zl. [COLOR="Silver"]
Jeśli chodzi o zwroty to jest też zwrot za niewykorzystany przejazd PKP raz w roku i coś z wakacjami.

Powiem Ci że słabo Ci rozliczają te dojazdy. U nas na trasie 44 km w dwie strony (czyli w zasadzie tak jak u Ciebie) dostaje się za jedną służbę 12 zł dziennie.
Stary 2013-11-14, 19:02   #3979
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o zwroty to jest też zwrot za niewykorzystany przejazd PKP raz w roku i coś z wakacjami.

Powiem Ci że słabo Ci rozliczają te dojazdy. U nas na trasie 44 km w dwie strony (czyli w zasadzie tak jak u Ciebie) dostaje się za jedną służbę 12 zł dziennie.
Tak. To tez jest... Dofinansowanie nawet do wczasow i za free masz bilet PKP w dowolna czesc PL
Dokladnie to ja mam trzydziesci kilka km. Wiesz, to wszystko zalezy od jednostki. Poza tym ja mam mam niezle dodatki, gdzie inni takich nie maja, wiec cos w miejsce czegos.

Edytowane przez Kornelciaczek
Czas edycji: 2013-11-14 o 19:13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 19:12   #3980
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Tak. To tez jest. http://www.policja.pl/ftp/dzienniki_...ik_06_2003.pdf
Dokladnie to ja mam trzydziesci kilka km. Wiesz, to wszystko zalezy od jednostki. Poza tym ja mam mam niezle dodatki, gdzie inni takich nie maja, wiec cos w miejsce czegos.

Tak, wiem że to różnie liczą A co powiesz na to, że mojego męża skierowali do komendy do której ma 90 km w jedną stronę, a teraz powiedzieli, że nie dostaniemy żadnego zwrotu za dojazdy, bo mieszkamy za daleko i nie łapiemy się pod rozporządzenie (czy w czym tam są opisane szczegółowe zasady), bo mamy za daleko? To jest dopiero paranoja
Stary 2013-11-14, 19:18   #3981
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, wiem że to różnie liczą A co powiesz na to, że mojego męża skierowali do komendy do której ma 90 km w jedną stronę, a teraz powiedzieli, że nie dostaniemy żadnego zwrotu za dojazdy, bo mieszkamy za daleko i nie łapiemy się pod rozporządzenie (czy w czym tam są opisane szczegółowe zasady), bo mamy za daleko? To jest dopiero paranoja
Tu chodzi oto, ze komunikacja typu PKP, PKS dojazd przekracza godzine i nie beda mu za to zwracac, gdzies taki zapis jest, ale jesli Twoj maz jest oddelegowany do innej jednostki niz ta gdzie mieszka, to powinni Mu doplacac do mieszkania 300 zl miesiecznie. Tylko wlasnie, pytanie, czy On sie przyjal do innej jednostki, czy pracowal np., tu gdzie mieszkal, a Go z czasem przeniesli?
Stary 2013-11-14, 19:27   #3982
shedir
Rozeznanie

Dziewczyny wlasnie uslyszalam...na poprawe humoru

Edytowane przez shedir
Czas edycji: 2014-01-07 o 15:53
Stary 2013-11-14, 19:33   #3983
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Tu chodzi oto, ze komunikacja typu PKP, PKS dojazd przekracza godzine i nie beda mu za to zwracac, gdzies taki zapis jest, ale jesli Twoj maz jest oddelegowany do innej jednostki niz ta gdzie mieszka, to powinni Mu doplacac do mieszkania 300 zl miesiecznie. Tylko wlasnie, pytanie, czy On sie przyjal do innej jednostki, czy pracowal np., tu gdzie mieszkal, a Go z czasem przeniesli?
Tak, znam ten zapis. Problem polega na tym, że zaczynając rekrutację wyraził zgodę na pracę w tej komendzie - wpisał 4 komendy, w tym też i tą która jest daleko. Wtedy była blisko, bo mieszkał w tym samym powiecie. W trakcie rekrutacji przeprowadziliśmy się do innego powiatu i liczyliśmy, że skierują go do którejś z pozostałych 3 komend - wszystkie są blisko, w promieniu 20 km. A oni dali tą, do której jest 90 i nic z tym nie można zrobić, bo mąż sam na początku wyraził zgodę by tam pracować.
Stary 2013-11-14, 19:41   #3984
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, znam ten zapis. Problem polega na tym, że zaczynając rekrutację wyraził zgodę na pracę w tej komendzie - wpisał 4 komendy, w tym też i tą która jest daleko. Wtedy była blisko, bo mieszkał w tym samym powiecie. W trakcie rekrutacji przeprowadziliśmy się do innego powiatu i liczyliśmy, że skierują go do którejś z pozostałych 3 komend - wszystkie są blisko, w promieniu 20 km. A oni dali tą, do której jest 90 i nic z tym nie można zrobić, bo mąż sam na początku wyraził zgodę by tam pracować.
Niestety tutaj nic juz nie zadzialasz :/
Stary 2013-11-14, 19:48   #3985
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Niestety tutaj nic juz nie zadzialasz :/
No właśnie Albo uda się załatwić przeniesienie (ale szef niechętny, bo brakuje mu ludzi, a to tylko jego dobra wola w tym przypadku) albo skapitulujemy i się przeprowadzimy - ale tutaj gdzie teraz mieszkamy ja mam pracę, mamy rodzinę i dziecko w drodze... Jakby nie było nie ma opcji, by wydawać 1000 zł miesięcznie na paliwo. Nie ma sensu i zwyczajnie nas na to nie stać.
Stary 2013-11-17, 15:52   #3986
shedir
Rozeznanie

I jak co tydzien czas pozegnania nadszedl :'(. Ahhhh...

Stary 2013-11-17, 18:33   #3987
SmallRosee
Raczkowanie

Dokładnie i teraz krotkie weekendy i 5 dni czekania;/byle do świąt..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 18:44   #3988
shedir
Rozeznanie

Tym razem jakos wyjatkowo mi doskwiera ten wyjazd.

Edytowane przez shedir
Czas edycji: 2014-01-11 o 23:50
Stary 2013-11-17, 21:03   #3989
storczyk1234
Raczkowanie

mam wrażenie że za każdym razem jest ciężej, brakuje tego jednego dnia
storczyk1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 21:09   #3990
Longlife
Raczkowanie

Adaptacja będzie jeszcze gorsza, gdyż nie będzie przyjazdów co weekend, a o wiele, wiele rzadziej.
Longlife jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości