|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Kochane moje, co polecacie na łupież oprócz tego olejku łopianowego? Nie działa na mnie w ogóle. Będę stosować jeszcze (tym bardziej, że jeden dostałam na Blogowe Mikołajki), ale no nie mogę sobie dać rady po tym cholernym Jantarze. Głowa to mnie tak swędzi, że nie raz aż mnie nerwica bierze.
Szampony apteczne są, ale boję się co mi z włosami zrobią. Chyba, że będę nimi myła tylko głowę a na resztę włosów to co zwykle. Sama już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie jest moje zdanie. Może dziewczyny mają jakieś pomysły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam ten szampon (klik). Pomaga mi on na łupież bardzo. Używałam go niejednokrotnie i działał świetnie, ale nie wiem właśnie co ze składem. Możecie zerknąć? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez KikoX Czas edycji: 2013-12-06 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
ja tez zaczynam miec lupiez.. cholerna angielska chlorowana woda wrrrr
a! i przypomnialam sobie po co olej przed kazdym myciem. Zalaczam zdjecia: dla porownania 1 sprzed tyg po oleju lnianym i miodzie,kolejne zdj dzis po szamponie brzozowym Barwa i Farmonie lnianej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie ani z plunkingiem, ani bez, efekt za każdym razem mizerny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Zadomowienie
|
martaakow i z plunkingiem i bez moje włosy się strasznie kołtunią i prostują. Chyba po prostu go nie lubią
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zmień, po co stosować coś, co się nie sprawdza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Konto usunięte
|
Z całym szacunkiem Imperfecta, ale to lekkie przegięcie. Wolisz się męczyć z łupieżem i swędzeniem niż kilka razy zastosować szampon przeciwłupieżowy bo ma SLES? Cóż pewnych rzeczy nigdy nie zrozumiem..
Zapewniam, że Twoje włosy nie stracą od tego urody, a stracić mogą jeśli nie zlikwidujesz łupieżu przez dłuższy czas.. ![]() PS. Gdzie się wybrać na wizaż jeśli potrzebuję porady co do makijażu, a konkretnie mam problem z jasną cerą, która zrobiła się już okropnie jasna (spf 50 robi swoje) i każdy widoczny makijaż ją przytłacza ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-12-07 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie dramatyzujmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Przyczajenie
|
Hej. Dawno mnie tu nie było
![]() Mam takie pytanie, jaką maskę polecacie? Mam zamiar kupić kallosa i do tego jeszcze jakąś dociążającą, nawilżającą (w miarę dostępną: wispol, rossmann, hebe). Alterra granat i aloes się u mnie raczej nie sprawdziła -,- I odżywkę d/s też zamierzam kupić :-D Tylko tu też nie wiem ;-) Widziałyście tą promocję w wispolu http://www.wispol.com/index.php?page...alnosci&id=22? Jest kilka ciekawych rzeczy, jak Jantar za 8,99 ;-) Wybieram się w najbliższym czasie (pewnie jutro) ale o ile dobrze widzę to kosmetyki do pielęgnacji włosów dopiero od 16 ![]()
![]() |
#3972 |
Mod-Śnieżynka
|
Siarczany nie niszczą włosów. Użyj emolientową odżywkę i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Rozeznanie
|
którą proteinową odżywkę polecacie? chciałam się zaczaić na ariste albo z apteczki babuni, ale nigdzie u mnie ich nie mogę dostać...
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ami-mleka.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hair-mask.html (ten drugi niby się reklamuje że z jedwabiem, ale w składzie go chyba nie ma... albo ja źle patrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 |
Przyczajenie
|
kiedyś chciałam kupić keratynowego kallosa, ale z tego co pamiętam odstraszyły mnie silikony w składzie. nie używałam żadnej z nich, więc nie mogę się wypowiedzieć.
ja z proteinowych odżywek używam artiste różowego i jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Drożdżowa babuszki Agafii Kallos al latte Biovaxy, zwłaszcza mleczny, ale ponoć ten żółty albo fioletowy są lepsze (chyba więcej osób sobie chwali) glutek lniany ma proteiny wszystkie balsamy Potters większość Glisskurów ma ponoć keratynę (nie używałam, więc nic nie wiem czy warto). Możesz dodać też troszkę spiruliny do maski lub odżywki. Ja bym chyba wybrała odżywkę d/s z żeńszeniem Farmony i maskę drożdżową. Ale ja raczej unikam protein. A ja dzisiaj byłam u fryzjerki, jestem zadowolona. Wyrównała mi końcówki w tych robionych przeze mnie stopniach, podcięła tył tak jak chciałam, podcięła grzywkę też tak jak chciałam. Poszło z długości dalsze 6cm ![]() Teraz mam magiczne 44 cm ![]() Nie miałam najmniejszego problemu z dogadaniem się z miłą panią fryzjerką ![]() Przyszły hindusy już wczoraj, ale nie mogę ich jeszcze i dzisiaj użyć, bo mam zbyt czyste i świeże włosy, a ostatnio myłam codziennie, niech sobie trochę odpoczną. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-07 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zadomowienie
|
Witajcie, wracam do żywych
![]() ![]() (naprawdę go potrzebowałam, zaczynałam wyglądać jak bezdomny) Moje włosy obecnie są dosyć zaniedbane - prawie 3 tygodnie przeplatane chorobą i pisaniem robi swoje :P Na dniach będę hennować i podcinać. Potem już tylko powrót do chuchania i dmuchania na nie ![]() Obecnie w zapasie mam 6 żeli Bielendy ze starym składem ![]() ![]() A i starałam się przejechać przez te kilkadziesiąt stron (bosz jak spamowałyście ![]() jakisnick nadal Cię nienawidzę ![]()
#3979 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale po tym zestawie, co podałaś, to na bank. Jakoś mi ta barwa nie podeszła zupełnie. Tak samo jak szampon agafii (może przez propolis, bo miód mi chyba robi niefajnie...). ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() Tak się właśnie zastanawiam, jak to jest - jeżeli się o włosy dba, to one się jakoś przyzwyczajają i od razu się psują, jak im się chwilowo przestaje dogadzać? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i badanie hormonów w styczniu, ale to oczywista oczywistość.
![]() |
#3983 | |||
Zadomowienie
|
Serio???? To nawet tam mozna i dziala?
Do mnie te rolki jakos nie przemawiaja w ogole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czemu zmienilas znow avka? Poprzedni byl bardzo fajny... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Raczkowanie
|
jak się mierzy długość włosów? ja zapuszczam i zapuszczam i chyba co urośnie to się skręci
![]() Zostawiłam dziś włosy do wyschnięcia (myłam rano a zawsze myję na wieczór i idę z mokrymi spać) i jakoś niespecjalnie fajne były- mimo, że ręcznikowałam się arafatką to jakoś miałam wrażenie, że było dużo puchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O puchu to nic nie powiem, bo mam ciągle ostatnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Przyczajenie
|
Dwa spostrzeżenia ode mnie:
1. Wypróbowałam już wiele różnych żeli, ale ostatnio kupiłam w końcu ten zielony Cien z Rosmanna i jest najlepszy! Mocny, a nie wysusza, nie śmierdzi! Mam nadzieję że chociaż jego nie wycofują? 2. Mam w domu masę jednorazowych maseczek, takich w saszetkach, kupowanych kiedyś masowo w drogeriach. Od kilku miesięcy stosuję na twarz pielęgnację-minimum, więc maseczki mi już niepotrzebne. W nagłym przypływie fantazji nałożyłam maseczkę Rival de Loop miodowo-jakąśtam na włosy (przed myciem) i mówiąc szczerze efekt naprawdę świetny. Spłukała się bez problemu. Zamierzam zużyć w ten sposób pozostałą kolekcję maseczek. Czy dobrze rozumiem, że tylko Kallos Latte spośród Kallosów jest zgodny z CG? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawy pomysł z tymi maseczkami ![]() ![]() ![]() Co do innych Kallosów, to nie wiem, ale chyba krzywdy nie robią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zadomowienie
|
Ja Wam dziś dla odmiany pokażę zdjęcia z żelem u mnie. Tak jak mówiłam, ostatnio wolę kremy (podoba mi się puch
![]() ![]() ![]() ![]() PS. Ktoś wyżej pisał, że boi się SLSów a ma łupież. Moim zdaniem nie ma co się męczyć. Może ja należę do tych za bardzo lajtowych, ale uważam, że wszystko jest dla ludzi;D Kiedyś myłam tylko takimi szamponami i włosy miałam lepsze niż teraz:/ Teraz nie mówię, że są złe, ale porowatość mi się zmniejszyła i są takie inne. Ja co 2 mycie biorę SLS na skórę i jest ok ![]() Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2013-12-08 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.