|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym jeszcze dorzucila cos do kolacji np wymieszaj ten jogurt z warzywami np pomidor i ogorek i np pare plasterkow szynki?
|
|
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
ok
dzięki
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki
![]() ja już po śniadanku - omlet na ostro, składany na pół z farszem pieczarkowo - porowym i serkiem topionym - PYCHA ![]() Mam problem z obiadem, bo na 14 jade na uczelnie i mam do 19. Wezmę ze sobą kefir no ale to przeciez za mało. Ide popatrze w lodówce co mam to może coś jeszcze wymyśle. A na kolacje planuję zjeść zawijaski z sałaty, szynki, pomidorka i papryki - od rana mam na nie ochotę ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#3995 |
|
Raczkowanie
|
Onaella razem zaczynałyśmy dietę i z taką samą wagą, ja niestety wymiękłam. Ale teraz biorę się za siebie. A Tobie ile udało Ci się zrzucić przez te dwa tygodnie i czy czujesz po sobie?
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
ale mi się nie chce zabrać za ćwiczenia
![]() proszę mnie zmotywować
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam wziąć ze sobą serek wiejski light z łyżeczką
|
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W centymetrach to widze po brzuchu bo mi naprawdę spadł i nawet jak teraz jestem najedzona to nie mam go okropnie wystającego. Moją zmorą są uda i tu spadlo mi tylko po 1 cm, ale zaczęłam ćwiczyć i myśle, tzn. mam nadzieję ze to coś da! do tego smaruję sie balsamami żeby mi sie rozstępy nie porobiły (bo niestety jak chudnę to mi sie zaczynają robić) no i żeby skóra była jędrna i gładziutka uwielbiam sie smarować tymi mazidłami - ot takie małe zboczenie ![]() także bierz sie ostro za plażowanie a zobaczysz ze i Tobie sie uda i za dwa czy trzy tygodnie będą upragnione rezultaty trzymam kciukidorinka30 a na drugiej fazie też nie można?? bo coś mi sie kojarzy, że czasem można, oczywiście mam ten 0% - ale owocowy. Hmmm..... |
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem pewna na 100 % ale wydaje mi się, ze w ogóle trzeba unikać kefiru nawet na II ale może się mylę ?
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
Onaella jak na mój gust to schudłaś bardzo dużo .Pozazdrościć, ale co tu dużo gadać, trochę wyrzeczenia i mi też się zapewne uda
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mi do pełenej satysfakcji jeszcze duuuuuuuuzo brakuje Ale nie załamuje sie tylko ide dalej.Obawiam sie tylko jednej rzeczy, a mianowicie mojego pobytu w Anglii, bo to w zeszłe wakacje przytyłam coś około 10 kg ale w tym roku się tak nie załatwię. Będę dużo bardziej zwracała uwagę na to co jem i nie dam sie tak rozpieszczać Tż :P
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
Onaella o kefirze nic nie ma w przewodniku, ale maślankę można. Chyba, że kefir można traktować jako <inne napoje z fermentowanego mleka> to jest napisane żeby ograniczać, czyli, że co jakiś czas można
zawsze najbezpieczniej jogurt naturalny ^^
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja dziś weżmę ten kefir i nie będę potem zaprzątać nim głowy, w sumie nie zjem dziś owocu tylko wypije kefirek, skoro raz na jakiś czas można ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kobietki,
Jestem już po godzinnym spacerze z psem i po basenie. Przed chwilą wypiłam koktajl białkowy i zjadłam garść orzechów Zaraz się biorę za sprzątanie, bo rano nie miałam w końcu czasu - wpadła do mnie siostra niezapowiedzianie Jak na razie to dzisiaj zjadłam: I śniadanie - pół kostki sera mozarella + 4 ogóreczki konserwowe + 4 plastry chudego sera żółtego + 3 rzodkiewki. Do tego herbata z mlekiem 0,5% (Niezła mieszanka, ale wyjęłam z lodówki co mi wpadło w ręce i to po prostu zjadłam). II śniadanie - koktajl białkowy + garść orzechów włoskich Kulbit, Wiolka525 - dziękuję za gratulacje Najważniejsze, żeby spadało i żeby się czuć lżejszą white cofee - głowa do góry. Popatrz na moje wyniki - również schodzi powolutku. Tak centymetr po centymetrze. A z dolnej części ciała to u mnie szczególnie trudno zrzucić, więc cieszę się z jakiegokolwiek efektu Tak trzymać! dorinka30, styska - nie martwcie się, u mnie też w weekend było antySB, jak to fajnie nazwałyście Ale nie ma się co załamywać i przypadkiem w tym momencie diety przerywać (o zrymowało mi się) Ja sobie przedłużę I fazę najwyżej o dwa dni, a Wy możecie np. dołożyć więcej ćwiczeń i będzie OK
|
#4006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedys w ogole nie jadalam sniadan, tylko kawka, herbatka i fruu. teraz troche sie do nich zmuszam, a mam rano straszne mdlosci wiec jak zjem za duzo to... no raczej dlugo tego nie utrzymam ja nie wiem jak to zmienic...Cytat:
moze z czasem polubie?no tak, jestem juz po 2 sniadanku (ogórek) i zjadlam obiadek tj omlet [eh, tu tez sie zmuszam, jajka sa takie feee ] z sosem z jogurtu naturalnego, zabka czosnku i marynowanymi kurkami<3 blagam, powiedzcie, ze moge je jesc w 1 fazie...
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
Blonndee za mało jesz! Śniadanie za małe, rób sobie coś ulubionego, może jakoś zatrzymasz w sobie to co zjadłaś, to najważniejszy posiłek, kalorycznie największy jak i obiad w ciągu dnia
Co do marynowanych rzeczy: grzybki, papryka, ogórki: jeżeli w zalewie nie ma cukru to ok, ale w marynatach najczęściej jest, więc czytać etykiety lub robić samemu w domu, bez cukru ![]() Ja tez bym chciała, żeby wszystko szybciej spadało, ale South Beach jest zdrową dietą i zdrowo sie chudnie, i każdy ma swoją indywidualną szybkość Ja sobie ostatnio powtarzam: to nic, że nie spadają kg, ale za to zdrowo sie odżywiam i zawsze wyjdzie mi to na plus
|
#4008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam skurczony zoladek i no poprostu nie umiem inaczej...z ulubionych rzeczy to odpada, bo kocham swiezutki chlebek na zakwasie, nalesniki i owoce, a tego w 1fazie nie mozna jesli chodzi o omlet to z 2 jaj, ale nie wiem w sumie z ilu sie standardowo robi. a wlasnie, kocham kurki! staram sie je odsaczyc z tej zalewy, a ze na sloiczku nie ma etykiety to nawet nie wiem czy jest ten cukier czy nie 2 sniadanie musi byc poreczne bo jem je w biegu (pora taka ze nie mam gdzie usiasc i spokojnie zjesc), dlatego wybralam ogorek, zeby tylko capnac z torebki i schrupac. normalnie bylyby to marchewki, no ale...
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie zjadłam twarożek z kakaem- słodkim
![]() w ogóle mam dzis kryzys, mam ochotę rzucić tą całą dietę i napchać się czekoladą... |
|
|
|
#4010 |
|
Rozeznanie
|
Paseczkowa zaraz zjesz jakiś pyszny obiadek i radość wróci i będzie dobrze
Blonndee skoro lubisz naleśniki, to bardzo podobny smak jest jak dodasz do 2 jajek, trochę mleka i trochę jogurtu naturalnego albo serka homo naturalnego. Naprawdę jak naleśnik wtedy jest i na to twarożek a w II fazie już zjesz z owocami albo z dżemem słodzonym fruktozą
|
#4011 |
|
BAN stały
|
PASECZKOWA ani mi sie waż!!!! nie wolno rzucać diety, poprostu masz kryzys , już ci zostało tylko kilka dni wytrwasz
a ja pochłonełam przedchwilką makrelkę wędzoną, tłusta to ryba ale wybrała mi pani taką małą chudziutką, zresztą w rybach są zdrowe tłuszcze i można w SB jeść wszystkie rybki prawda
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a obiad będzie dopiero po 17,niestety- bo zaraz muszę wychodzić... |
|
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
witam:P Właśnie wrocilam od babci
Nie musze dodawac ze spedzenie tam pol dnia wiaze sie z jedzeniem wszytskiego co niedozwolone Wiec jestem napchana a jesczze dzis mamusi urodzinki. Torta zrobilam Mama az sie poplakala jak zobaczyla "mojego pierwszego w zyciu torta" i jesczze z dedykacha kocham cie mamo Pozniej moze zrobie zdjhecie i wkleje:P a od jutra zaczynam bez grzechow I faze znowu ale tylko do niedzieli. Dzis sobie nie odmawiam:P A torcik normaknie wyszedl cudny az sama sie dziwie ze taki ladny. Masa mojej babci przepisu wlasnego,przy okazji nauczyla mnie robic a pyszniejszej masy w zyciu nie jadlam Wiec 3mac kciuki bym od jutra przestala grzeszyc Dzis wieczorem pocwicze 2 godziny to spale troche a reszte od jutra:P
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
To ja podobnie tyleże w ciągu dwóch dni wciągnełam całą czekoladę mleczną z orzechami. Niby bez cukru i ma mniej tłuszczu niż gorzka, która jest dopuszczona do tej diety, ale mam wrażenie że czekolada to jednak czekolada
abuuu zamiast cukru jest "maliotol" cokolwiek to oznacza :/
|
|
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
Paseczkowa nie przejmuj sie
ja dokladnie taki kryzys mialam wczoraj wieczorm tylko do lyzeczki nutell dorzucialm nalesnika ![]() cóż stalo sie ale ostatnia rzecza jaką zrobię to rzucenie diety nie po to tyle czau wyrzekalam sie czekolady pieczywa ziemniakow by teraz zaczac w siebie ładowac to wszystko od poczatku... mam zamair sie odzwyczaic od niezdrowych zaoychaczy prze dietą nie bylo dnia zebym ie jadla ciastek czekoladek itp a pol kartonika ptasiego mleczka to byl dla mnie pikus... no to tyle a jesli chodzi o moja diete dzisiaj to jest cieniutko na sniadanie zjadlam duzy jogurt z platkami migdalowymi ale potem mnie strasnzie rozbolala glowa i zrobilo mi sie nie dobrze ... nie wiem przytrulam sie ![]() w kazdym razie wrzucilam w siebie 2 tabl i troche mi przechodzi, ale na nic nie mam ochoty nie wiem co bedzie z posilkami ?? a na 18.30 jade na uczelnie na zajecia (niezła pora co?) |
|
|
|
#4016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
asiol
tak samo to sobie tłumaczę, że nie po to się męczyłam tydzień, żeby teraz rezygnować. no cóż, przeżyję.megam, gorzka ma niższy IG Privativ, jaka masa ? podasz przepisik ?
|
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Ale się załatwiłam
byłam u mamy i zjadałam troszke buraczków na ciepło!!!Dopiero teraz przypomniałam sobie ze z warzyw własnie buraki mam nie jeść!!!![]() ![]() ![]() ![]() czy musze w takim razie zaczynać diete od początku????????? i czy to normalne że waga mi skacze?Z rana się ważyłam i pokazywało 63, a teraz 64,5:/
|
#4019 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, bo właśnie tłuste rybki są bardzo zdrowe i na SB polecane Pewnie, że można wszystkie rybki, no ale byłoby zbyt piękne gdyby nie było ale... te w puszcze w oleju niet a te w pomidorach patrzymy czy nie ma cukru Najlepiej filety z ryb i sobie pieczemy, albo tuńczyk wsw, łosoś surowy lub wędzony, matjasy, szprotki, owoce morza itd.Cytat:
Taki grzech to nie grzech, oby raz i koniec ![]() A z wagą to normalne, wahania w ciągu dnia mogą być znaczne bo zbieramy wodę i to co zjedliśmy wypiliśmy, i najlepiej ważyć się tylko rano na czczo, bo wtedy jest nasza prawidłowa waga.
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Ahcak-dzięki Ci wielkie
i na dodatek ta waga....jeszcze raz dziękuje
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

.
zębole

ale w tym roku się tak nie załatwię. Będę dużo bardziej zwracała uwagę na to co jem i nie dam sie tak rozpieszczać Tż :P
ja nie wiem jak to zmienic...
, z drugiej strony nawet lubię ricore, może i ta będzie mi odpowiadać? Blonndee proponuję więcej zjadać na śniadanko. Buziaki
] z sosem z jogurtu naturalnego, zabka czosnku i marynowanymi kurkami<3 blagam, powiedzcie, ze moge je jesc w 1 fazie...
jesli chodzi o omlet to z 2 jaj, ale nie wiem w sumie z ilu sie standardowo robi. a wlasnie, kocham kurki! staram sie je odsaczyc z tej zalewy, a ze na sloiczku nie ma etykiety to nawet nie wiem czy jest ten cukier czy nie
tak samo to sobie tłumaczę, że nie po to się męczyłam tydzień, żeby teraz rezygnować. no cóż, przeżyję.