|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Rozoochocona Waszymi pochwałami wklejam dzisiejszą Redukcję
![]() Śniadanie: serek wiejski, 3 łyżki płatków owsianych, kiwi II śniadanie: 0,5 bułki pełnoziarnistej (taka jakaś nienaturalnie wielka się trafiła dlatego pół ![]() Obiad: grilowana ryba, zestaw surówek (dogadałam się w naszym firmowym barku, że w miarę możliwości będą przyrządzać mi to co akurat mają na obiad na dietetycznie ![]() ![]() Podwieczorek: garść orzeszków nerkowca, wieśniak lekki Później: kawa ![]() ![]() Kolacja: omlet z 2-óch białek ze szpinakiem, może jakieś warzywko. I jak?
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh...szkoda, bo myślałam, że może chociaż na wizażu znajdę takie dobre miejsce. No cóż, chyba nie. W takim razie tak jak mówisz, nie będę wklejała swoich jadłospisów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jakie dobre miejsce? które będzie tolerować to? "Oj, biedna Aralko, jedz malutko" etc?! Nie no sorry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3995 |
Rozeznanie
|
Ja nie widzę sensu wrzucania cały czas tego samego, robisz te same błędy i nie sugerujesz się podpowiedziami dziewczyny. Ty nie wykazujesz jakiejkolwiek chęci poprawy...
a poza tym nie rób z siebie "męczennicy", bo dziewczyny, które wrzucały takie jadłospisy dostawały pkt karne, a wobec Ciebie moderatorki i tak wykazały się ogggggggggromną cierpliwością. a co do zapotrzebowania to wersja optymistyczna: http://tabelekaloryczne.w.interia.pl...rzebowanie.htm
#3996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Wy powiedziałyście, że jem za mało, a mówię, że mi w domu nikt nic takiego nie mówi. Ale ok, w tej chwili wiem, że jem mało. Chcę stopniowo zwiększać. Bo już był moment, że z 1000 przeszłam jakoś tak od razu na ok. 1600-1700 i przytyłam 1,5 kg. Tego chcę uniknąć. Wy już umiecie jeść poprawnie, ja dopiero niedawno, 1-2 tyg. temu zrozumiałam, że robię coś nie tak i ta sytuacja nadal jest dla mnie nowa. I Wy to może odbieracie, że to ja się burze, gdy mi zwracacie uwagę. A ja to z kolei odbieram, że gdy mi nie do końca idzie to Wy od razu, żebym nie zamieszczała jadłospisów, żebym zaczęła normalnie jeść itp. A gdzie, jak nie tu mam zamieszczać jadłospis? Powoli się przyzwyczajam, małymi kroczkami. I ja widzę ZNACZNĄ poprawę, przede wszystkim, że odważyłam się zjeść jagodziankę. Że już napiję się soku, a nie wody. Że nie panikuję, gdy ktoś mnie czymś częstuje. Nie głodzę się wieczorem. Dla mnie to już jest dużo. Cytat:
Dobrze, skoro mam nie wstawiać jadłospisów, bo są zbyt ubogie nie będę tego robić i tyle. Tylko trochę nie rozumiem tych pkt karnych. Bo przecież ja nikogo nie namawiam, żeby jadł tyle co ja. Nawet piszę, że nie jestem z tego zadowolona. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Raczkowanie
|
Aralko, szkoda czasu na kłótnie. Powiedz, ile ważysz i ile masz wzrostu? To jest forum dla osób z ED, i nie propagujemy (bynajmniej ja) trzymania na siłę niskiej wagi ciała, tylko się wspieramy w dochodzeniu do formy
![]() moim zdaniem wstawiaj jadłospisy ![]() ![]()
#3998 |
Raczkowanie
|
Tzn. tak jak dziś Cię Superchic(k) poucza, tak kiedyś była pouczana przez Ludową
![]() Nie skaczcie tak na Aralkę, bo jest duże prawdopodobieństwo, że skończy się to u niej kompulsami. (kształcę się w tym kierunku). Stara się, pozwólcie jej swoim tempem. O. |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zakorzenienie
|
Kompulsami się nie skończy, bo nigdy nie miałam napadu. Nigdy. Dlatego, bo się nie głodzę
![]() Oki, dziewczyny, bo szkoda, by mi było trochę tego miejsca, tak je pozostawić. Idę coś schrupać :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Mrzeniątko, postaram się jeść więcej białek wg zaleceń 10 przykazań żywieniowych. Muszę ich poszukać, bo raczej nie jem mięsa, na początek do jadłospisu wprowadzę jajka i zacznę łączyć uzupełniające się białka. Wrócę jak zacznę stosować się do menu zgodnego z 10 przykazaniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4002 |
Zadomowienie
|
moje R..
oceni ktos? ![]() ![]() śn:jogurt z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym,2 kromki chleba-jedna z białym chudym serem druga z pasztetem,poł pomidora,mała galaretka,2 różyczki brokuła(srednie) 2sn:zupa meksykanska obiad' ryba w foliw ziaołąch,kasza gryczana,sałąta pomodor rzodkiewka. pod; serek wejscki pluz pestki dyni kromka chleba kol' poł piersi z kurczaka poł ostki twarozku rzodkiewka
#4003 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Gatha - dzięki za ocenę
![]() No właśnie te owoce są zdradliwe. A tak trudno się im oprzeć. W domku pełno śliwek, brzoskwiń, moreli, czereśni, gruszek.... Ech. Staram się nie jeść ich na wieczór, ale często mi nie wychodzi ![]()
#4005 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
Izawiosenna - dzięki za ocenę
PS. Dla mnie wcześniejsza dyskusja przerodziła się niestety w sprzeczkę o niskiej wartości merytorycznej jeśli chodzi o problemy z ED...
#4007 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4008 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4009 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za ocenę
![]() Monochrome- a proszę bardzo ![]() ![]()
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Rozeznanie
|
R
Śniadanie : 2 cienkie kromki razowca posmarowane cienko pasztetem + plaster sera gouda fit (z ogorkiem i pomidorem) + kawa zbozowa II Śniadanie: duża garsc malin , 5 duzych sliwek + lod kaktus (ma 66kcal) Obiad: kurczak pieczony + ogorek i 2 wasy Deser: dopiero bedzie - deser dietetyczny z Niemiec - ok 100kcal Kolacja: leczo z warzywami i kawalkiem nie tlustej kielbaski (mala ilosc) Mimo ze jestem na redukcji postanowilam jesc codziennie cos malego slodkiego do 2 sniadania- np. jak dzis lod czy jutro planuje batonika ciniminis ale zeby nie mialo wiecej jak 100kcal. Duzo sie ruszam wiec nie powinno to mi przeszkodzic w odchudzaniu. Jestem uzalezniona od slodyczy i po 3 dniach niejedzenia po prostu mnie nosi i nawet owoce nie pomagaja ![]() Pozdrawiam
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Raczkowanie
|
![]()
Jadłospis
![]() ![]() R Śniadanie: - omlet z 3 białek kurzych jaj z 2 łyżkami otrębów owsianych na łyżeczce oliwy z oliwek, - 3 kromki ciemnego pieczywa, cienko posmarowane "Florą Light" z szynką drobiową, - pomidor. II śniadanie: - serek wiejski, - 3 łyżki płatków owsianych, - pół (sporego ![]() Obiad: - ok. 170 g piersi z kurczaka, - sałatka z warzyw z łyżeczką oliwy Kolacja: - puszka (170 g) tuńczyka w sosie własnym, - sałatka z warzyw Posiłek "nocny": - koktajl proteinowy Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4014 |
Raczkowanie
|
Starlight'owe U:
śn: 4 kromki razowca: 3 z białym serkiem+pomidor+masło, 1 z żółtym serem +masło+pomidor, herbata bez cukru II śń: cappucino czekoladowe. trochę sypnęło mi się tego proszku ![]() III śń: jabłkoooo! Obiad: pizza domowa, taki kawałek wielkości.. 2 tabliczek czekolady (?) [ale porównanie ![]() Podw. kubuś bananowo cytrynowy + morela II podw. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kolacja: chyba zjem musle orzechowe z mlekiem 2% + nektarynka lepiej? ![]()
#4015 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem możesz sobie bez wyrzutów pozwolić na więęęęcej, bo 2i3 śniadanko to bardzo malutko przecież, z resztą obiad też niewielki (ja zjadłam 2 takie kawałki dzisiaj ^^a nawet większe!). Przepraszam, nie jestem w temacie- wychodzisz z ed? edit: aaa! przepraszam za post pod postem. pomyłka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zadomowienie
|
Jadłospisów nie wklejałam juz łuhuhuhuhuhu no ale Izuś mi przypomniała ze przeciez moge wkleiać
![]() Tylko za bardzo nie wiem jak mam to oznaczyć-bo niby chcę taka małą ocupinke zrzucić-pare cm które mi przybyły po zazywanych hormonach ale z nowu nie chce zeby to była typowa redukcja, tylko takie bardzo lekkie R i U.Nie chcę sobie odmawiać ![]() ![]() Czyli Słabe R/U ![]() S: owsianka z serkiem wiejskim i 2 morelami i brzoskwinia S2:budyn smietankowy posypany startą czekoladą z garscią rodzynek potem: mały cukierek-niedobry i drugi cukierek z galeretką-dobry O:4 racuchy z drzemem truskawkowym potem podjadałam marchewkę przysmazaną z masełkiem na patelni-małe marchewki ale cała patelnie zjadłam i pare ziemniaków. P: Talerz-duzy fasolki szparagowej z chlebkiem razowym z masłem-2 kromki Dojdzie zapewne brzoskwinia i morela K:Mam ochotę na kanapki z jajkiem i pomidorem i szczypiorkiem sama nie wiem czy to duzo czy dobrze, bo przejedzona jestem jak narazie a jeszcze mnie kolacja czeka. Szczerze mówić to się troche boje tu wkleiać jadłospis-czy czasem ja nie za duzo jem?-bo tak juz nie raz słyszałam od znajomych ![]()
#4018 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4019 |
Raczkowanie
|
Tak
![]() achh cóż za długi i twórczy post ![]() ![]() ![]() ![]()
#4020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.