|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Telassss ja
![]() pomimo dzisiejszego doła moje W: Iśn-kajzerka z polędwicą sopocką, masełkiem , pomidorem ogórkiem i koperkiem, kilka śliwek IIśn-sałatka owocowa-winogrono,jabłka, jagody i nie wiem co jeszcze bo robiła moja mama ![]() O: ziemniaki z koperkiem i sosem z żeberkami, mizeria, potem zjadłam jeszcze kilka odsmażanych ziemniaczków z ketchupem ![]() ![]() P: tylko jabłko ![]() ![]() ![]() K: płatki -ok 200gr z mlekiem (wiecie jakim ![]() Monochrome znowu zazdroszczę, a głównie naleśników ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to może ja się pochwalę? U: I: serek homo jabłecznikowy z branami i płatkami owsianymi (tak ze 100g płatków), dużo śliwek kawa z mlekiem, dwa precelki II: big buła orkiszowa z półtłustym serem białym - moje uzależnienie, dużą ilością pomidora i ogóra, śliwki, dwa jabłka III: krupnik ![]() ![]() ![]() deser: kawa (cóż...), Princessa orzechowa IV: tost z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym, serek homo waniliowy V: 1 i półbułki żytniej z twarogiem półtłustym i szynką drobiową, warzywa ![]() po: trzy jabłka ![]() dziś było smaaacznieeeeeeee ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Rozeznanie
|
U mnie dziś baaaardzo owocowo, więc U sponsorowane przez literkę O
![]() śn: owsianka z otrebami z ziarnami słonecznika 2 śn: chleb razowy z ziaranmi- ok. 80 gr, białka z 2 jajek, sałata, szczypiorek i ogórki obiad: 2 talerze zupy fasolowej niezabielonej, ale ugotowanej na kościach, 3 wafle ryżowe z chudą szynką podiweczorek: serek homo naturalny, 40 gr musli, ogórek przedkolacja ![]() - serek homo straciatella, banan, pół grejpfruta, garść borówek amerykańskich, pół nektarynki, kiść białego winogrona ![]() kolacja: serek wiejski-200 gr, 2 wafle ryżowe, ogórki kiszone pobasenowe- 2 kawałki chleba chrupkiego (nie miałam nic innego- a coś zjeść musiałam- ostały się 4 a podzielić się musiałam z TŻ-tem ![]()
#3964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3965 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Podwieczorek słabiutki, a poza tym fajnie. ![]() Cytat:
![]() Twój jadłospis pyyyycha! ![]()
![]() |
#3966 |
Raczkowanie
|
lejdis, bardzo prosze o ocenke mojego U:
![]()
![]()
![]() |
#3967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny, ja rowniez po prosze o ocene jadlospisów (chcialabym troche schudnac):
I jadłospis 1. Platki owsiane z mlekiem i swiezymi malinami. 2. 30dkg czeresni. 3. 20dkg malin. 4. Kawa zaparzana z mlekiem. 5. Risotto z cukinia, papryka i marchewka. 6. Salatka z pomidora, papryki, ogorka i fety. II jadłospis 1. Koktajl z banana, ze zmielonym siemieniem lnianym, jogurtem naturalnym i mlekiem i zimna zaparzona kawa. 2. Grejpfrut. 3. Salatka z ciecierzycy, ogórków i pomidorów. 4. Barszcz czerwony. 5. Bakłażan zapiekany z sosem pomidorowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 -> z podstawowego wzoru na zapotrzebowanie kaloryczne. wyszlo mi 1321 kcal ze srednio aktywnym wspolczynnikiem aktywnosci ![]() ![]()
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Raczkowanie
|
Dawno nie pisalam
![]() ![]() 1. Duża kromka (84g) chleba jakiegoś wieloziarnistego fitness czy cos takiego (w 100g 181 kcal) posmarowana takim mazidlem ze szczypiorkiem z piatnicy typu almette(wiem, tłuszcze, nie bardzo, ale co tam ;p), plaster szynki z indyka, pomidor 2. Omlet robiony na telfonie: 3 łyzki maki pszennej razowej 1850, jajko, cynamon, 3 łyżki mleka 1,5%, łyżka otrębów pszennych, 40 dag sera chudego, kiwi, pół jabłka 3. Pierś smażona na łyzeczce oliwy w gyrosie, pol sklanki przecieru ;pomidorowego z przyprawani, ugotowana fasolka szparagowa, cebulka, marchewka 4. szklanka maslanki z 30g sera chudego, pomidor, przyprawy, pestki dyni, w miedzyczasie malutka garstak platków zdrowy blonnik. 5, 70g sera poltlustego wędzonego, pomidor. Nie za duzo jak na R? |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zadomowienie
|
Schism, jest w Krakowie GW, nie wiesz może?
![]() ![]() ------------------- coprawda ja nie jesem Schizm ale GW jest przy rynku na tej ulicyobok kosciola mariackiego / czyli tak jakbys szla od bray florianskej florianska i przed maiackim skrecila w lewo to przy koncu po lewej stronie jes GW mam nadzieje ze jakos sie orietujesz po moim opisie ale inaczje nie dam rady bo zapomnialam jak sie owa ulica nazywa ![]()
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogło być łącznie nawet i 100 g. Bo to trochę muesli, trochę czekoladowych. Jeszcze jak poszłam do koleżanki to zjadłam..pewnie takie 2 łyżki leczo ale bez kiełbasy. Sam pomidor, cebula i papryka. Ale to mało dość. A. I tortilla to oczywiście, że nie sama. Z mięsem drobiowym, kapustą pekińską chyba i sosem majonezowym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobranoc ![]()
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie jestem na P. Jestem na U.
Poza tym jak nektarynka na obiad ![]() Na obiad miałam smaczniusią tortille. W poście wyżaj napisałam zawartość. I po obiadku nektarynka :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Raczkowanie
|
Heh, pamiętam jak niemalże identyczna dyskusja jak dziś między Superchic(k), a Aralką (o małej ilości jedzenia i radzeniu innym w tej samej kwestii) toczyła się między Superchic(k), a bodajże Ludową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zadomowienie
|
Wcyorajsye U nieybyt zdrowe ale co tam
![]() Sn. 2-3 kromki chleba z dzemem porzeczkowym, jajkiem, miseczka platkow z jakims owocowym jogurtem, 0,5 polfrancuskiego ciastka z budyniem, jablko, warzywa zdaje sie ze to byly pomidory i marchewka. 2Sn. ![]() Ob. gnocci z sosem grzybowym, DČ galka bananowych lodow P'k: 2 kromki chleba, kluska z marmolada brzoskwiniowa, odrobina ziemniakow, brokuly, marchewka, ogorek, jablko, 2 galki lodow truskawkowa, waniliowa, (cos tam jeszcze na pewno bylo) K2: platki wisniowe z jogurtem, platki malinowe z ciasteczkami z odrobina serka bialego i ponad 0,5 jogobelli figowej chyba, pol kromki chleba, kilka czeresni K3: 2 duze galki loda: kokosowa i brzoskwiniowa wiem ze malo bialka ![]()
#3979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Iza, kajzerka duuuża, tzn jeśli mała to jem 1,5 a jesli takie duże bułki na które też puiszę kajzerka to 1 bo 1,5 nie dam rady zjeść...loda nie mogłam kupić bo byłam w lasku na spacerze a tam nie ma sklepów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u Ciebie bardzooo smacznie.... i te śliwki ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Konto usunięte
|
Witam.
Czytałam tutaj jadłospisy Aralki i tak sie zastanawiałam czy skomentować, ale stwierdziłam, że po prostu muszę. Aralko, mówisz że wychodzisz z ed, ale chyba tylko tak mówisz. Ja tez tak kiedyś miałam, i jadłam dokładnie tak samo jak ty - tu wafelek ryżowy, tam kilka orzeszków, plasterek wędliny itd. A to wszystko po to aby zabić głód. Nie będę tutaj pisać jakie są tego mechanizmy, ale takiego jadłospisu nie można nazwać tak, jak Ty go nazywasz. I nie mów, ze jest lepiej, że już z tego wychodzisz, bo to nie jest prawda w tym momencie! Nadal boisz się jeść i wcale nie chcesz z tego wychodzić. I nie będę słuchać żadnych tłumaczeń. Tak po prostu jest i przyjmij to kochana do wiadomości i zacznij wreszcie trzeźwo myśleć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Taaak, staranie - i na tym się kończy. Zobaczy, jak starała się Krytia, Aralko - z diety poniżej 1000 kcal wskoczyła na pwyżej 2500 - to było dla niej na pewno trudne "psychicznie", ale dała radę. A Ty? Puste słowa?
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
taak. Ale fhancuzeczka pisze, że z podstawowego wzoru na zapotrzebowaie kaloryczne a nie ze wzoru na podstawową przemianę materii. Ale rzeczywiście, może to był wzór na podstawową pm. A więc jest to 1300 a zapotrzebowanie wtedy wynosi ok. 2500 na pewno.
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
Na pewno tak było. Teraz fhancuzeczka powinna się bardzo ucieszyć i bez wyrzutów jeść zdecydowanie więcej ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mam może w tydzień przeskoczyć z 1000 na 2500? ![]() Ja u siebie widzę znaczną poprawę i moja mama także i to się dla mnie najbardziej liczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nawet nie można zwrócić uwagi, bo,jak pisze wiosenna, Aralka wkurza się i "staram się". Może da Ci coś, Aralko, do myślenia i postarasz się jeszcze trochę? ![]()
![]() |
#3987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() skoro poprawa-to napisz co się zmieniło ;]
![]() |
#3988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziała, że nie wydziwiam już tak z jedzeniem. Jak mi zaproponowała jagodziankę to się zgodziłam. Na obiady nie jem już samych warzyw i ryb, tylko np. tortillę. Zaczęłam jeść kolację. Przestałam się z tym wszystkim tak obnosić. I jest mi bardzo przykro, że Wy nie widzicie poprawy. Poza tym powtarzam, starlight, nie jestem na P. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze R:
- 2 kromki chleba razowego żytniego (ok.70g), serek homog. naturalny, 1/2 pomidora - omlet (1jajko + łyżka mąki żytniej) z farszem z piersi z kurczaka, pieczarek, czarnych oliwek, kalafiora z odrobiną koncentratu pomidorowego), 2 ogórki małosolne, mała gruszka - jogurt (150g) owocowy light, 250ml soku pomidorowego - pierś z kurczaka z kalafiorem, ketchupem (bez cukru), ogórek małosolny, garść czereśni - twarożek domowy Piątnica z jogurtem nat., kakao i orzeszkami ziemnymi, spora garść czereśni - zbyt spora ![]() ![]()
#3990 |
Rozeznanie
|
Aralka- dziewczyny nie widzą poprawy bo jej nie ma. Jesz cały czas to samo i tak samo- dlatego uważam, że nie powinnaś tu wklejać takich jadłospisów w literką U- bo dziewczyny, które wychodzą z diety mogą się nimi sugerować. A przecież wiesz, że odzywiasz się nieprawdiłowo i nie chcesz dawać złego przykładu? Prawda? Przecież jesteś rozsądną dziewczyną.... skora samo sobie ŚWIADOMIE robisz krzywdę, i nie zwracasz uwagi na komentarze Izy (którą na pewno źle Ci nie zyczy) to ok, rób sobie ją- ale nie wciągaj w to osób trzecich...
Mam nadzieję, że zrozumiałaś dlaczego to napisał- i nie potraktujesz tego zbyt osobiście. Pozdrawiam i z wiarą, ze jesteś mądrą dziewczynką czekam aż wreszcie wrzucisz tu prawidłowy jadłospis...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.