Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 19:49   #3991
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
27 ale dzieciuch z niego straszny
Mój też ma 27 I miewa różne "momenty" - czasem dzieciuch, a chwilami potrafi mnie zaskoczyć dojrzałym myśleniem...

My remont naszego mieszkanka powoooli kończymy Też planujemy, że na początek dzidzia będzie mieć łóżeczko w naszej sypialni, ale ma mieć też swój pokój - właśnie wczoraj został pomalowany na zielono (choć kolor wybieraliśmy jeszcze, jak tam miał być pokój "komputerowy" )

Ja pod Waszym wpływem pogrzebałam po Allegro i leedwo się powstrzymałam, żeby czegoś nie kupić Te ciuszki Ewa-Klucze faktycznie śliczne są
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 19:52   #3992
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=kropka75;15222014]Właśnie chleję mleko z czosnkiem i miodem... i zaraz idę do wanny z olejkiem sosnowym, a potem pod kocyk.

i dobre zdrowe fluidki

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:40   #3993
Alguien
Zadomowienie

Bylam na usg Okazalo sie, ze jestem w 9 tyg dopiero, czyli termin przesuwa mi sie teraz na czerwiec. Narazie wszystko w porzadku, serduszko bilo bardzo mocno, chyba 170 Musze wrocic za 2 tyg na kolejne badanie, to beda w stanie zbadac wiecej parametrow.

U Was juz wieczor, a ja musze sie pouczyc na jutrzejszy egzamin
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 05:11   #3994
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Tę w Knurowie?? Toć w przychodni jest dupne ogłoszenie, z tel. podanymi, z godzinami zajęć. Nawet sobie zapisałam dwa tyg. temu.

Tu jest, ale nie interesowałam się, liczyłam na Kw.
w której? w tej na kazika? dziwne... dowiem się juto, jak będę u gina i dam znać.

a Ty się kuruj kobito!
Cytat:
Bardzo fajny zestawik.

Ja łóżeczko kupuję zdecydowanie drewniane.
Mąż chciał turystyczne, ale się nie zgodziłam. Takie łóżeczko sprawdza się jako turystyczne, w domu średnio. Zwykle materac jest do bani i tak trzeba kupić inny. Sprawdza się zwykle do wagi 10-12kg czyli do około roku życia. I maluch nie ćwiczy prawidłowo podnoszenia, nie ma szczebelek za które można się łapać... Poza tym obraz takiego dziecka ciągle jest w kratkę. Nie widzi normalnie, bo mu zasłania siatka.
Są śliczne, ale na stałe niepraktyczne.
i takie turystyczne chyba ma tylko jeden poziom, prawda? dziecko jest cały czas na dnie?
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Bylam na usg Okazalo sie, ze jestem w 9 tyg dopiero, czyli termin przesuwa mi sie teraz na czerwiec. Narazie wszystko w porzadku, serduszko bilo bardzo mocno, chyba 170 Musze wrocic za 2 tyg na kolejne badanie, to beda w stanie zbadac wiecej parametrow.

U Was juz wieczor, a ja musze sie pouczyc na jutrzejszy egzamin
fajnie, że wszystko w porządku. kciuki za egzamin

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 06:23   #3995
velluto
Zadomowienie

Witam
Jak zwykle jestem daleko w tyle i cięzko mi za Wami nadążyć. Wpadam tylko ładnie poprosić o trzymanie kciuków, bo dziś przed 16 mamy wizyte u gina Nie mogłam się doczekać a dziś paralizuje mnie strach. Obecnie mamy 12tc i to dopiero druga nasza wizyta.
Mam nadzieje, że jakoś przezyje te 8 godzin w pracy
Pozdrawiam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 06:39   #3996
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Witam
Jak zwykle jestem daleko w tyle i cięzko mi za Wami nadążyć. Wpadam tylko ładnie poprosić o trzymanie kciuków, bo dziś przed 16 mamy wizyte u gina Nie mogłam się doczekać a dziś paralizuje mnie strach. Obecnie mamy 12tc i to dopiero druga nasza wizyta.
Pozdrawiam

Dzień dobry!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 06:43   #3997
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
kropka, w sumie nie wiem czemu nie można było jajek na miękko jeść wcześniej, chyba gdzieś przeczytałam
Jajkami na miękko straszą ze względu na ewentualną salmonellę, ale to nie jest zagrożenie I trymestru, więc albo to lejemy, albo nie jemy do końca ciąży.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
w której? w tej na kazika? dziwne... dowiem się juto, jak będę u gina i dam znać.

i takie turystyczne chyba ma tylko jeden poziom, prawda? dziecko jest cały czas na dnie?
W tej na Kazika.

Turystyczne ma zwykle dwa poziomy.

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Stresa mam od rana i nie wiem co robić...

Katar trochę lepiej, ale to jest pikuś... Wczoraj parę razy zakuło mnie w pochwie, gdzieś wysoko. Zignorowałam to z początku, ale dziś rano siekło mnie mocniej. Krótko ale intensywnie. Mam dziwne wrażenie, że to szyjka i jestem normalnie sztywna ze strachu... Nie wiem co robić.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 06:53   #3998
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:

Katar trochę lepiej, ale to jest pikuś... Wczoraj parę razy zakuło mnie w pochwie, gdzieś wysoko. Zignorowałam to z początku, ale dziś rano siekło mnie mocniej. Krótko ale intensywnie. Mam dziwne wrażenie, że to szyjka i jestem normalnie sztywna ze strachu... Nie wiem co robić.
jeśli zaniepokoiły Cię te kłucia, to moim zdaniem, nie ma na co czekać...trzeba dzwonić do lekarza i się skonsultować...może być potrzebna wizyta, żeby sprawdzić co się dzieje z szyjką... sama nie rozpoznasz skąd te bóle, potrzeba lekarza...

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 06:59   #3999
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
jeśli zaniepokoiły Cię te kłucia, to moim zdaniem, nie ma na co czekać...trzeba dzwonić do lekarza i się skonsultować...może być potrzebna wizyta, żeby sprawdzić co się dzieje z szyjką... sama nie rozpoznasz skąd te bóle, potrzeba lekarza...
Niestety nie mam kontaktu.

W rej. u nfzgina nikt nie odbiera, a do niego samego nie mam tel. U prywatnego na stacjon. włącza się sekretarka a na kom. jest tylko rejestracja w godz. wieczornych...

Stary 2009-11-12, 07:07   #4000
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

Dzień dobry!

Cytat:

a plamienia przy tym jakies masz? jesli nie, to może nie ma sie czym martwić... Kurcze, szkoda, że nie masz kontaktu z ginem na komorke...
Powiem Ci, że ja tez tak czasami mam, jakięs takie dziwne kłucie, czasaem dośc bolesne. Z tym, że ja to zrzucam na skurcze jelit, bo wzdęcia mam niemiłosierne...
Stary 2009-11-12, 07:14   #4001
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
a plamienia przy tym jakies masz? jesli nie, to może nie ma sie czym martwić... Kurcze, szkoda, że nie masz kontaktu z ginem na komorke...
Powiem Ci, że ja tez tak czasami mam, jakięs takie dziwne kłucie, czasaem dośc bolesne. Z tym, że ja to zrzucam na skurcze jelit, bo wzdęcia mam niemiłosierne...
Nagram mu się na sekretarkę, ale nawet nie wiem czy on dziś jest w gabinecie, żeby odsłuchać... Nie pamiętam dni przyjęć.

Niestety mam pewność, że to nie jelita, jelita dokuczają inaczej i nie za wzgórkiem łonowym.

Nie, nie mam plamień. Ale mam od paru dni obfitszą wydzielinę. Choć wygląda na normalną.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 08:08   #4002
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Witam
Pozdrawiam
Trzymamy kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:

Kropeczko jak nie możesz skontaktować się z lekarzem telefonicznie to nic innego jak dzień wolny w pracy i się do niego przejdź, po co masz się niepotrzebnie denerwować
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 08:10   #4003
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Kropeczko jak nie możesz skontaktować się z lekarzem telefonicznie to nic innego jak dzień wolny w pracy i się do niego przejdź, po co masz się niepotrzebnie denerwować
Właśnie się dodzwoniłam, nie ma dziś takiej opcji - dziś jest w szpitalu, nie przyjmuje w przychodni.

Stary 2009-11-12, 08:18   #4004
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Ja to sie zastanawiam czy pokoj dla malenstwa mam wytapetowac czy wymalowac czy pol na pol a jak wy myslicie co jest zdrowsze dla scian no i oczywiscie co z tym idzie to dla dzidzi
Maksiu na razie śpi z nami w sypialce, ale ma swój pokmój- pomalowany na zielono- z licznymi graffiti kredkowymi.

Cytat:
nice.

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
A ja dziś się wyjątkowo nudzę Właśnie znalazłam zabawną ankietę dotyczącą płci dziecka - wszystkie przesądy zebrane razem. Oczywiście zrobiłam Części z nich nie znałam, ciekawe są Wyszło mi 48% na chłopca i 52% na dziewczynkę - czyli dalej nic nie wiem A tu link do ankiety:
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1
mój wynik:
Na 30% będzie to chłopczyk.
Na 70% będzie to dziewczynka.

Cytat:
Kobity, zdycham... ale mnie coś dopadło. Maaasaaakraaa.
kuruj się kobieto.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Też dziś oglądałam komplety, takie mi się spodobały http://www.allegro.pl/item812529079_...wa_roz_62.html
ładniste.

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Podam Wam przepis jaki mi podała bratowa:
W jednej doniczce trzeba posiać ziarna pszenicy,a w drugiej jęczmienia. Pózniej podlewamy obie własnym moczem
Jeśli pierwsza wykiełkuje pszenica to będzie dziewczynka,a jeśli jęczmień to chłopiec
Ja się zastanawiam czy coś wogóle wyrośnie jeśli się używa moczu do podlewania:conf used: Testować nie zamierzam
o tym było w ostatnim teleturnieju prowadzonym przez Beatę Pawlikowaską, było pytanie jak Egipcjanki robiły "test ciążowy", i to właśnie była prawidłowa odpowiedź. A te ziarenka zakiełkują, bo w moczu kobiety ciężarnej jest estrogen, który umożliwi wzrost tych ziarenek. - tak to tłumaczyła autorka teleturnieju.

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
My remont naszego mieszkanka powoooli kończymy Też planujemy, że na początek dzidzia będzie mieć łóżeczko w naszej sypialni, ale ma mieć też swój pokój - właśnie wczoraj został pomalowany na zielono (choć kolor wybieraliśmy jeszcze, jak tam miał być pokój "komputerowy" )
u nas tak samo- pokój Maksia jest zielony, ale ten kolor był wybierany przy remoncie, gdy pokój ten był "komputerowy".

Cytat:
Wpadam tylko ładnie poprosić o trzymanie kciuków, bo dziś przed 16 mamy wizyte u gina Nie mogłam się doczekać a dziś paralizuje mnie strach. Obecnie mamy 12tc i to dopiero druga nasza wizyta.
trzymam kciuki.
i też poproszę o dawkę dla mnie.
Ja o 20:00 mam genetyczne, i to też dopiero moja druga wizyta będzie. Tyle że ja się specjalnie nie stresuję, tylko się niecierpliwię, bo już bym chciała dzidka widzieć. , no i Wam się dzidkiem pochwalić, jutro rano zapodam fotki z dzisiejszego usg. , bo dziś wieczorem już nie będę mieć netu.

Cytat:
Niestety nie mam kontaktu.

W rej. u nfzgina nikt nie odbiera, a do niego samego nie mam tel. U prywatnego na stacjon. włącza się sekretarka a na kom. jest tylko rejestracja w godz. wieczornych...
próbuj się dodzwonić kropeczko, albo bierz wolne i szukaj gina. Lepiej żeby lekarz Cię uspokoił, nerwówka niczemu nie służy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 08:19   #4005
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie się dodzwoniłam, nie ma dziś takiej opcji - dziś jest w szpitalu, nie przyjmuje w przychodni.
A nie ma takiej możliwości by w szpitalu Cie przyjął??
Stary 2009-11-12, 08:19   #4006
araczki
Zadomowienie

Dzien dobry czwartkowo.

Kropko, jesli bardzo sie niepokoisz a wiem, ze tak, to czy mozesz isc na izbe przyjec (chyba tak to sie nazywa) albo umow do gina, ktory dzisiaj przyjmuje informujac panie w rejestracji o sytuacji i Twoim niepokoju.
Bez sensu aby siedziala i sie martwila i czekala czy ktos Cie kiedys przyjmie.

Napewno wszystko jest w porzadku ale wiem, ze lepiej jest jednak sprawdzic.

Velluto, trzymam za wizyte.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 08:27   #4007
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A nie ma takiej możliwości by w szpitalu Cie przyjął??
Nie ma, on nie pracuje w moim mieście.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Aha - mój nfzgin jest łaskawie na urlopie, w por. K dziś nie ma nikogo; No to dupa zbita...

Na Izbę nie mam po co iść, bez skurczy czy krwawienia mnie nie przyjmą, od takich wizyt jest ginekolog, nie szpital.

Stary 2009-11-12, 08:29   #4008
cate_
Zadomowienie

Niedobrze, w takim razie faktycznie najlepszym pomysłem będzie udanie sie na izbę przyjęć do najbliższego szpitala.
Stary 2009-11-12, 08:37   #4009
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Niedobrze, w takim razie faktycznie najlepszym pomysłem będzie udanie sie na izbę przyjęć do najbliższego szpitala.
Już napisałam wyżej, że mnie nie przyjmą.

Dzwoniłam - pani spytała czy mocno krwawię i na mają odp. że nie, odrzekła, że mam iść do ginekologa. Szpital jest od przypadków skierowanych albo nagłych, zagrażających życiu... gdy trzeba nagle interweniować. Poza tym zgłaszamy się do swoich specjalistów lub do lekarza 1go kontaktu, a jeśli jest dzień wolny albo noc, to do przychodni dyżurującej.

A jeśli coś się nagle dzieje w domu i nie możemy się udać do przychodni, to jeszcze jest pogotowie. Do szpitala nie należy sobie tak po prostu iść jak do lekarza.

Jak ostatnio trafiłam do szpitala, to pojechałam na Izbę, najpierw dostałam kazanie, potem naopowiadałam bajek, że jestem u matki i nie mam jak dojechać do swojej przychodni 10km miasto dalej, bo nie mogę nawet prosto stać. (Stać faktycznie nie mogłam, ale świadomie pojechałam do tego szpitala.) Pani coś tam bredziła o taksówce, więc zadzwoniłam po mamę... pracowała kiedyś w szpitalu. Przyjechała, okazało się że dyżuruje syn gościa, z którym pracowała 15 lat, to mnie przyjął.

Teraz mamy tak dziwne procedury, że można zdechnąć nim się człowiek doczeka pomocy...

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-12 o 08:43

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 08:41   #4010
Jola00
Zadomowienie

Witam dziewczynki

kkropka75 a masz jeszcze te bóle czy one były tylko rano???
Ja wiem,że lepiej skonsultować to z lekarzem...Ale nie zamartwiaj się,może to po prostu rozciągająca się macica
Trzymam za Ciebie kciukasy żeby to nie było nic poważnego!

velluto trzymam kciuki za wizytę u gina

lea35 kciuki za Twoje USG też zaciśnięte

Alguien super,że wszystko dobrze! Pomyślnie zdanego egzaminu!!!

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 08:52   #4011
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kkropka75 a masz jeszcze te bóle czy one były tylko rano???
Ja wiem,że lepiej skonsultować to z lekarzem...Ale nie zamartwiaj się,może to po prostu rozciągająca się macica
Trzymam za Ciebie kciukasy żeby to nie było nic poważnego!
Staram się, ale to nie takie proste... bólu nie ma, tylko kłucie i nie w macicy. Jakby to było w macicy to bym to kichała.

Kłuje mnie co parę godzin, raz a dobrze, potem spokój i za kilka godz. znowu.

Już mi się opcje wyczerpały, obdzwoniłam co mogłam. Klapa.

Stary 2009-11-12, 09:53   #4012
Jola00
Zadomowienie

kropka75 Cóż kochana może to jakiś nerwoból . Bo kiedy się dzieje coś złego to przeważnie występuje silny ból brzucha podobny do tego bólu w trakcie miesiączki...no i plamienie lub krwawienie....
Mam nadzieję choć troszkę Cię uspokoiłam...
Ale rozmowa z lekarzem i tak byłaby najlepsza...

Kombinuj coś,żeby się spotkać z ginem,może nawet z innym.
Póki co staraj się nie zamartwiać,będzie dobrze zobaczysz
Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:55   #4013
Konto usunięte

przepraszam, że będzie nie na temat, ale poszukuję opinii.
Kobiety czy któraś z Was ma dostęp do sieci z netii?
Chcę zmienić dostawcę internetu w domu, i netia ma lepszą ofertę niż neostrada , wiec się poważnie nad tym zastanawiam.
Czy netia jest ok?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 09:58   #4014
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się, ale to nie takie proste... bólu nie ma, tylko kłucie i nie w macicy. Jakby to było w macicy to bym to kichała.

Kłuje mnie co parę godzin, raz a dobrze, potem spokój i za kilka godz. znowu.

Już mi się opcje wyczerpały, obdzwoniłam co mogłam. Klapa.

Dzien dobry chociaz nie wiem czy dobry bo pogoda dalej do kitu ale na pocieszenie zajadam sie pączkiem i pijem kakao

Kropko ja nie wiem jaki to silny ból ale mnie tak od paru dni szkubie i tez jakby to było od srodka koło szyjki zauwazyłam tez ze mam wiecej sluzu kluje mnie też z przewami myslałam najpierw ze cos ciezkiego podnosiłam albo cóś ale nie tylko usłyszałam ze jesli nie ma krwawien i twardego brzucha to prawdopodobnie sa to wiazadla dolne macicy spróbowac wziąsc no spe ja mam 16 wizyte i zobaczymy co mi powie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:01   #4015
margo80
Zakorzenienie

Kropko - zastanawam się jak Ci pomóc. Może jakikolwiek gin prywatnie? Nie wiem czy dziś dr B przyjmuje, ale w Sanvicie po prostu idziesz i siadasz pod gabinetem, nie musisz się do niego rejestrować. jest od 13, jak przyjdziesz o 12, to co prawda czekasz na niego, ale jesteś pierwsza. Może zadzwoń do Sanvity i zapytaj czy on dzisiaj będzie? wieczorem zdaje się dr A w swoim prywatnym gabinecie w Gliwicach przyjmuje. mam numery do Sanvity i dr A, do dr B też, więc jak coś to pisz pw.

z tej ankiety wyszło mi 28% chłopiec, 72% dziewczynka, ale niektore pytania pominęłam, więc pewnie się nie liczy

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15231916]przepraszam, że będzie nie na temat, ale poszukuję opinii.
Kobiety czy któraś z Was ma dostęp do sieci z netii?
Chcę zmienić dostawcę internetu w domu, i netia ma lepszą ofertę niż neostrada , wiec się poważnie nad tym zastanawiam.
Czy netia jest ok?[/QUOTE]
ja mam i na razie nie narzekam. chodzi dobrze, awarie zdarzają się, ale rzadko.

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-12, 10:07   #4016
Konto usunięte

Cytat:
ja mam i na razie nie narzekam. chodzi dobrze, awarie zdarzają się, ale rzadko.
a masz taką "szybkość" za jaką płacisz?

bo jak pytałam w neostradzie o 1mb to mi powiedzieli, że tyle lub troszkę więcej to jest w mieście, a u nas na wsi, to może być tylko 0,8 a nawet 0,6mb...- więc bez sensu.
w netii też o to pytałam, to mi konsultant przez telefon powiedział, że tyle gwarantują ile jest na umowie napisane, a jeśli tyle nie ma to mogę rozwiązać umowę przed czasem bez konsekwencji lub negocjować wysokość opłaty. - aż mi się wierzyc nie chce.
Stary 2009-11-12, 10:13   #4017
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15232145]a masz taką "szybkość" za jaką płacisz?

bo jak pytałam w neostradzie o 1mb to mi powiedzieli, że tyle lub troszkę więcej to jest w mieście, a u nas na wsi, to może być tylko 0,8 a nawet 0,6mb...- więc bez sensu.
w netii też o to pytałam, to mi konsultant przez telefon powiedział, że tyle gwarantują ile jest na umowie napisane, a jeśli tyle nie ma to mogę rozwiązać umowę przed czasem bez konsekwencji lub negocjować wysokość opłaty. - aż mi się wierzyc nie chce.[/QUOTE]
a wiesz, że nie wiem ?
aż poszłam się małża zapytać. a on na to, że nie poleca netii, bo są problemy natury papierkowej. np. nie można sobie zwiększyć prędkości w trakcie trwania umowy, bo każą rozwiązać umowę i podpsiać nową, a to się wiąże z okresowym brakiem netu. bywa i tak, że mówią, że się da, każą wypowiedzieć umowę, a potem przychodzą karne faktury za jej zerwanie. potem z kolei przychodzą faktury na 0zł, jak już się z nimi dogadasz i kara zostaje anulowana. ale to wszystko trwa i traci się sporo nerwów na tym. już zapomniałam, że mieliśmy takie przeboje...
małż mówi, że nie sprawdzał prędkości, więc w tym akurat nie pomogę.

Ewcia
Przemek
Stary 2009-11-12, 10:14   #4018
Konto usunięte

Cytat:
a wiesz, że nie wiem ?
aż poszłam się małża zapytać. a on na to, że nie poleca netii, bo są problemy natury papierkowej. np. nie można sobie zwiększyć prędkości w trakcie trwania umowy, bo każą rozwiązać umowę i podpsiać nową, a to się wiąże z okresowym brakiem netu. bywa i tak, że mówią, że się da, każą wypowiedzieć umowę, a potem przychodzą karne faktury za jej zerwanie. potem z kolei przychodzą faktury na 0zł, jak już się z nimi dogadasz i kara zostaje anulowana. ale to wszystko trwa i traci się sporo nerwów na tym. już zapomniałam, że mieliśmy takie przeboje...
małż mówi, że nie sprawdzał prędkości, więc w tym akurat nie pomogę.
to mnie Twój małż nie pocieszył. tym bardziej, że na u nas na wsi to mam tylko dwie opcje do wyboru- netia lub neostrada.
Stary 2009-11-12, 10:16   #4019
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Trzymamy kciuki za wizytę

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15230472]
trzymam kciuki.
i też poproszę o dawkę dla mnie.
Ja o 20:00 mam genetyczne, i to też dopiero moja druga wizyta będzie. Tyle że ja się specjalnie nie stresuję, tylko się niecierpliwię, bo już bym chciała dzidka widzieć. , no i Wam się dzidkiem pochwalić, jutro rano zapodam fotki z dzisiejszego usg. , bo dziś wieczorem już nie będę mieć netu.
[/QUOTE]
no to w takim razie ja tez trzymam kciuki za Ciebie
z tego co pamietam, to miedzy nami jest tylko kilka dni różnicy i widze, że wizyty mamy tez idealnie zgrane
zazdroszcze opanowania
no i czekamy na fotki dzidka

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzien dobry czwartkowo.
Velluto, trzymam za wizyte.

Cytat:
velluto trzymam kciuki za wizytę u gina

Po tylu kciukach to musi być ok

Kropka - sytuacja z ginem niezbyt fajna, ale propozycja margo80 wydaje sie byc dobrym rozwiązaniem. Trzymam kciuki, aby wszystko było ok
Stary 2009-11-12, 10:18   #4020
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kropka75 Cóż kochana może to jakiś nerwoból .
Też mam taką nadzieję.

Cytat:
Bo kiedy się dzieje coś złego to przeważnie występuje silny ból brzucha podobny do tego bólu w trakcie miesiączki...no i plamienie lub krwawienie....
Niestety szyjka może się rozwierać i skracać nawet bezobjawowo. Stwierdza to tylko bad. i USG.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Kropko ja nie wiem jaki to silny ból ale mnie tak od paru dni szkubie i tez jakby to było od srodka koło szyjki zauwazyłam tez ze mam wiecej sluzu kluje mnie też z przewami myslałam najpierw ze cos ciezkiego podnosiłam albo cóś ale nie tylko usłyszałam ze jesli nie ma krwawien i twardego brzucha to prawdopodobnie sa to wiazadla dolne macicy spróbowac wziąsc no spe ja mam 16 wizyte i zobaczymy co mi powie
Ten śluz jest chyba typowy dla tego etapu ciąży, bo ciągle czytam że się zwiększa kobietom...

Ta wersja też mi się podoba.

Cytat:
Kropko - zastanawam się jak Ci pomóc. Może jakikolwiek gin prywatnie? Nie wiem czy dziś dr B przyjmuje, ale w Sanvicie po prostu idziesz i siadasz pod gabinetem, nie musisz się do niego rejestrować. jest od 13, jak przyjdziesz o 12, to co prawda czekasz na niego, ale jesteś pierwsza. Może zadzwoń do Sanvity i zapytaj czy on dzisiaj będzie? wieczorem zdaje się dr A w swoim prywatnym gabinecie w Gliwicach przyjmuje. mam numery do Sanvity i dr A, do dr B też, więc jak coś to pisz pw.
Mąż pojechał na Opolską właśnie w temacie pana A, czy dziś przyjmuje. Tel. do niego mam, ale z netu. Podaj proszę, to sprawdzę czy dobry.
Do B jakoś nie mam ochoty iść. No i do Knurowa mi nie po drodze, mąż jedzie do pracy, musiałabym się tłuc w mega zawalonym busie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości