|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() Mi by sie chcialo zjesc cos innego niz kotlet i surowka... ![]() Chociaz dzisiaj moj maz przyjechal do mnie do pracy i zabral mnie na obiad. Zjadlam pysznego, duzego kebaba ![]() Cytat:
![]() Wczoraj droge przecily mi 3 sarenki ![]() A jak juz sie zmeczysz to poloze Cie na kanapie przy oknie (wychodzi na lasek), jakis kominek by sie zalatwilo i cos do picia i...jest malina ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15213188]No ja się właśnie szalenie boję inwencji (a raczej braku) tych innych ![]() Ja tez i czesto jak ide do kogos kto ma dziecko (raptem jedna kolezanka w Pl) to spedzam w sklepie troche czasu aby zdobyc cos maderego w miare.. Wlasnie jej synkow kupilam 6 lat temu po narodzinach kroliczka i wiecie, ze on spi z nim do dzis ![]()
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15209725]
A mnie dzisiaj kończy się 1 trymestr, zaczyna 2 ![]() ![]() Gratuluję ![]() Edzia, myślę, że warto było to łóżeczko brać. Ja sobie już załatwiłam i do odebrania mam w styczniu. margo, fajna komoda i taniutka. Na śniadanie zjadłam dzisiaj 2 jajka na miękko ( chyba już można ? ), były taaaakie pyszniutkie. Oczywiście obudziłam się po siódmej ![]() ![]() Przestałam wstawać w nocy na siku ![]() Rano spotkałam koleżankę, od której dostane łóżeczko i powiedziała, że jeszcze mi da bujawkę, kołderkę prawie nową i pościel. dafreen, zazdraszczam i życzę smacznego. Znalazłam coś takiego http://bellysession.pl/stylowa.html mozna podpatrzeć do własnej kolekcji.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-11 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o tych rogalach tyle ostatnio w radiu się nasłuchałam, że chętnie bym zjadła. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15203708] A zastanawiałyście się, jakie zabawki będziemy kupować? ![]() mam dużo po Maksiu, ale wiem, że u nas od początku karuzela Tiny love super się sprawdziła ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15213188]No ja się właśnie szalenie boję inwencji (a raczej braku) tych innych ![]() popieram. ![]() ale mi dzis nudno, przytlacza mnie ta szara pogoda. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15215436] i te muffiny z krówkami- PYCHA !
![]() ale mi dzis nudno, przytlacza mnie ta szara pogoda.[/QUOTE] mówiłam, że są rewelacyjne ![]() a pogoda mnie też dobija. chciałam coś porobić, ale mi przeszło, więc zalegam na kanapie. o 17 przyjdzie dziecko na korki (córka koleżanki), a potem zapowiedzieli się moi rodzice, więc jakoś mi wieczór zleci. dowiedziałam się dzisiaj, że moja dobra znajoma jest w ciąży, a nasze terminy różnią się kilkoma dniami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym pokłóciłam się z Tz. Padły z jego ust takie słowa, że nie mam zamiaru się do niego odezwać długo... A poszło o to, że znów chce zmieniać komputer. Znów bo robi to częściej niż jest taka potrzeba. A na dziecko to ma zamiar się martwić o kasę jak już będzie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie szperam w necie http://www.bajkowo.pl/list_products....id_overcat=212
lindsley, przykro mi ![]() Na taki nocniczek to sama bym robiła ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-11 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda za mała trochę była bo miała roczek ale pewnie teraz już się bawi...
![]() |
#3968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taką mam nadzieje,że za miesiąc to juz bedzie niemiłe wspomnienie i wszytko wróci do normy. A co myślicie o łózeczkach n ie drewnianych.Takich jak na tej aukcji z przewijakiem z Ikei? Na początku o takim myślałam ale wy wszystkie drewniane. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
mi osobiscie podobaja sie wiklinowe łozeczka ale pewno kupe kasy kosztuja miałam sama taka wiklinke jak bylam malutka mam zdiecia i łozeczko jest boskie
![]() to od ciebie zalerzy na jakie cie stac i jakie chcesz ile masz miejsca w domu itp Ja to sie zastanawiam czy pokoj dla malenstwa mam wytapetowac czy wymalowac czy pol na pol a jak wy myslicie co jest zdrowsze dla scian no i oczywiscie co z tym idzie to dla dzidzi wiedziałam ze miałam te łozeczko brac teraz jak zobacze taka oferte sama zamówie i mam go gdzies ![]() ![]()
#3970 | |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ależ dziś szaro i smętnie... Na szczęście u mnie nie pada... Cytat:
![]() No chyba takie pseudo... najprościej - rozpuszczam galaretkę w ok, 1,5 szklanki wody, jak wystygnie i zacznie tężeć to miksuję i powoli dolewam mleko skondensowane. Mi też ostatnio sniło się, że trzymałam malutką dziewczynkę i mówiłam rodzinie, że wygląda identycznie jak ja, kiedy byłam malutka... ![]() Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-11-11 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu jest, ale nie interesowałam się, liczyłam na Kw. ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3972 | |
Zadomowienie
|
A co sądzicie o tym http://www.allegro.pl/item802673928_..._5_cz_r62.html ??
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Kropeczko nic się nie martw, wszystko będzie dobrze ![]() A co do łóżeczka to ja kupuję dwa, jedno drewniane i jedno turystyczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Zadomowienie
|
Kobietki nie przejmujcie się,koszmary w ciąży miewają chyba wszystkie ciężarne
![]() cate_ cudna ta wyprawka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja łóżeczko kupuję zdecydowanie drewniane. Mąż chciał turystyczne, ale się nie zgodziłam. Takie łóżeczko sprawdza się jako turystyczne, w domu średnio. Zwykle materac jest do bani i tak trzeba kupić inny. Sprawdza się zwykle do wagi 10-12kg czyli do około roku życia. I maluch nie ćwiczy prawidłowo podnoszenia, nie ma szczebelek za które można się łapać... Poza tym obraz takiego dziecka ciągle jest w kratkę. Nie widzi normalnie, bo mu zasłania siatka. Są śliczne, ale na stałe niepraktyczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Zadomowienie
|
A ja dziś się wyjątkowo nudzę
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Kobity, zdycham... ale mnie coś dopadło. Maaasaaakraaa.
![]() Leci z nosa jak syfon, z każdą godz. coraz mocniej. Już czuję dyskomfort w zatokach i skok temp. Tylko nie wiem czy to typowe przeziębienie czy spotęgowana reakcja na suche powietrze, bo odstawiłam donosowe sterydy. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() A najbardziej rozwaliły mnie: - moje włosy na nogach nie rosną szybciej, więc dziewczynka. - śpię z głową w kierunku bla bla - dziewczynka - zawsze śpię tak samo; czy tzn. że powinnam zmienić ustawienie w sypialni, żeby mieć syna? ![]() - nie jem piętki chleba - dziewczynka; nigdy nie jem piętki - czyli trzeba zacząć jeść, żeby mieć chłopca? ![]() - nos nie rośnie w ciąży - dziewczynka... no padłam ![]() - babcia farbuje włosy, więc dziewczynka... kto to wymyśla? ![]() Czym się różni kształt arbuza od piłki do kosza? ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-11 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A po odstawieniu sterydów możesz mieć temp? Cytat:
![]() Ale już wiem, skąd moja znajoma wytrzasnęła pomysl, że kazała mi podnieść rękę i powiedziała, że będzie chłopak ![]() ![]() A ten arbuz od piłki do kosza też nie mam pojęcia czym sie różni ![]() Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-11-11 o 17:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | ||
Zakorzenienie
|
Szczerze to mieliśmy się zacząć dopiero starać ale pragnęliśmy dziecka już dawno. Czasem mam tylko wrażenie że Tz nie dorósł jeszcze w ogóle nie mówiąc już o roli ojca. Już mu brat (ma roczne dziecko) przemówił do rozsądku (jego słucha bardziej niż mnie). Łazi teraz za mną i przeprasza...
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3981 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Steryd mi się skończył, a obawiam się że internista mi nie przepisze teraz nowego. ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Może w końcu dorośnie, bo takie zachowanie faktycznie jest deczko dziecinne... Ile on ma lat? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mam coś takiego: http://www.allegro.pl/item800616555.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Jako że nie mogę wejść dupą do wrzątku (co mnie strasznie wkurza - największa wada ciąży), zrobiłam sobie w łazience saunę. ![]() ![]() A teraz szykuję kolację: kiełbaska na gorąco (produkcji domowej w wykonaniu mojego brata - miodzio) i sałatka jarzynowa mojej mamy. Będziem tyć. ![]() A potem kocyk i "Dzień Niepodległości" na polsacie. ![]() Miłego wieczorka kochane. I zdrowia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
kropka75 dużo,dużo zdrówka dla Ciebie!
No i mnie rozbawiła ta ankieta. Wyszło mi 69% na dziewczynkę ![]() Podam Wam przepis jaki mi podała bratowa: W jednej doniczce trzeba posiać ziarna pszenicy,a w drugiej jęczmienia. Pózniej podlewamy obie własnym moczem ![]() Jeśli pierwsza wykiełkuje pszenica to będzie dziewczynka,a jeśli jęczmień to chłopiec ![]() Ja się zastanawiam czy coś wogóle wyrośnie jeśli się używa moczu do podlewania ![]() ![]() ![]() Piękne wynajdujecie ciuszki dla dzieciaczków! Ja już się nie mogę doczekać kiedy zacznę kupować dla swojego.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Konto usunięte
|
Z testu dziewuszka mi wyszła
![]() Namiar super na allegro, dzięki! A teraz u nas kuzynka z mężem i dzieciuchem była, fajny mały, niecałe pół roczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
Arbuza można zjeść
![]() Po przeczytaniu przykładów podanych przez kropke, nie będę tego sprawdzać. kropka, w sumie nie wiem czemu nie można było jajek na miękko jeść wcześniej, chyba gdzieś przeczytałam ![]() Kuruj się kochana ![]() Nasza dzidzia też będzie na razie mieszkała z nami w sypialni. Dzisiaj mierzyłam dokładnie i obrysowałam nową sytuację z przestawionymi meblami. Wszystko ładnie się zmieści. W styczniu chce robić remont i pomalować pokój na waniliowo z odrobiną lawendy. Takie waniliowe lody z jagodami ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-11 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przepis straszny ![]() ![]() A ciuszki też mi się podobają, oglądam, zbieram opinie i myślę, czy już nie zacząć kupować ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- to wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I też uwielbiam gorącą kąpiel, a nie mogę! I jeszcze spanie na brzuchu! A też nie można ![]() Independence Day - do przewidzenia, co roku puszczają ![]() Cytat:
Z tą pszenicą i jęczmieniem to wyobraźcie sobie, że moja ciotka, studiując wieki temu na agrotechnice robiła doświadczenie ![]() ![]() Właśnie będę wcinała jajca miętkie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I narobiłaś mi smaka na te lody... Chyba sobie zaraz trochę zjem ale mam truskawkowe. Ja się wzięłam za oglądanie wózków i mam mętlik w głowie. Chyba w najbliższy wspólny z Tz wolny dzień przejedziemy się gdzieś pomacać jakieś wózki. Wie ktoś gdzie w Toruniu jest jakiś duży sklep?
![]() |
#3990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tu wyszlo 50 na 50 ![]() kropko dokladnie jak ja teraz jest to nasza sypialnia ale jak urodzi sie małe bedzie to jej/jego pokój
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.