Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 13:01   #3961
araczki
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
a ja dziś mam gości... z 12 osób będziemy mieli w domku, ale na szczęście odchodzi mi gotowanie bo jeden ze znajomych to szef kuchni w restauracji więc będę miała wszystko pod nosek podane... kuchnia japońska dziś w planach, suhi nie pojem niestety ale mają być jakieś pyszności specjalnie dla mnie
Fajna imprezka sie szykuje. Ciekawe jakie przysmaki Ci zaserwuja
Mi by sie chcialo zjesc cos innego niz kotlet i surowka...
Chociaz dzisiaj moj maz przyjechal do mnie do pracy i zabral mnie na obiad. Zjadlam pysznego, duzego kebaba

Cytat:
a pogoda u mnie dziś taka, że tylko pod kołdrą z książką zalec... leje i zimno fuj... ja chcę do Araczka....
Kochana ja byc Cie z ogromna checia zabrala abys troche zmarzla na spacerze np. Widoki od wczoraj sa rewelacyjne. Pieknie i mrozno.
Wczoraj droge przecily mi 3 sarenki
A jak juz sie zmeczysz to poloze Cie na kanapie przy oknie (wychodzi na lasek), jakis kominek by sie zalatwilo i cos do picia i...jest malina

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15213188]No ja się właśnie szalenie boję inwencji (a raczej braku) tych innych Mam bzika na punkcie mądrych zabawek i nie trawię debilizmów. Wolałabym, by Kosmita dostał porządne klocki niż kolejną maskotkę, jakąś fajną grę planszową niż grę komputerową itd.[/QUOTE]

Ja tez i czesto jak ide do kogos kto ma dziecko (raptem jedna kolezanka w Pl) to spedzam w sklepie troche czasu aby zdobyc cos maderego w miare..
Wlasnie jej synkow kupilam 6 lat temu po narodzinach kroliczka i wiecie, ze on spi z nim do dzis

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:13   #3962
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15209725]
A mnie dzisiaj kończy się 1 trymestr, zaczyna 2 Starzejemy się [/QUOTE]

Gratuluję

Edzia, myślę, że warto było to łóżeczko brać. Ja sobie już załatwiłam i do odebrania mam w styczniu.

margo, fajna komoda i taniutka.

Na śniadanie zjadłam dzisiaj 2 jajka na miękko ( chyba już można ? ), były taaaakie pyszniutkie. Oczywiście obudziłam się po siódmej ( jak co dzień ) i już nie mogłam zasnąć. Wstałam dopiero po 9, poszłam z psem, a potem zrobiłam śniadanko. Teraz piekę żeberka na obiad i pachnie w całej chacie.
Przestałam wstawać w nocy na siku
Rano spotkałam koleżankę, od której dostane łóżeczko i powiedziała, że jeszcze mi da bujawkę, kołderkę prawie nową i pościel.

dafreen, zazdraszczam i życzę smacznego.

Znalazłam coś takiego http://bellysession.pl/stylowa.html mozna podpatrzeć do własnej kolekcji.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2009-11-11 o 13:23
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:21   #3963
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszle mamy
Chcialam do Was dolaczyc, jako ze termin mam na koniec maja.
witaj,

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak poinformować szefa o ciąży tak, żeby to było najprościej i najdelikatniej, żeby się nie wściekł. Planuję w pt ale już się stresuję Boję się strasznie
najlepiej prosto , bez owijania w bawełnę. Będzie ok.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Wszystko jest w jak najlepszym porządku : kość nosowa ok, przepustowość żylna ok, przezierność karkowa ok - na poziomie 1,2 mm, a norma jest do 2,5 mm. Jejku jakie to szczęście, mogę spać spokojnie. Bejbik ma 6,3 cm, tarł sobie oczko rączką i ginka mówiła, że właśnie zarzucił sobie jedna nóżkę na drugą tak jakby na wpół po turecku

A jutro, oprócz święta narodowego, mamy w Poznaniu święto Marcina i będziemy opychać się słynnymi poznańskimi rogalami marcińskimi a tak też się składa, że mój małż ma na imię Marcin
że usg ok.
A o tych rogalach tyle ostatnio w radiu się nasłuchałam, że chętnie bym zjadła.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15203708]
A zastanawiałyście się, jakie zabawki będziemy kupować? [/QUOTE]
mam dużo po Maksiu, ale wiem, że u nas od początku karuzela Tiny love super się sprawdziła , a gryzaki/grzechotki to dopiero od 3-4 miesiąca, jak dziecko umie je w rączce utrzymać.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Byłam u gina i położnej. Zrobiła ze mną wywiad, zważyła ( nic nie przytyłam ), ale mówiła, żeby się nie martwić, bo dobrze wyglądam, brzuszek mam ładny. Widocznie organizm czerpie z zapasów. Gin mnie zbadał, polipa nie ma na pewno . Tylko jak mi wsadził wziernik, to troszkę pokrwawiłam, ale mam się nie martwić, bo może to za świeża ranka po polipie. Zobaczymy, mam się obserwować. Usg nie robił, mam brać Prenatal. Następna wizyta około 10 grudnia. Aaa i mogę poczuć ruchy dziecka już za 2 tygodnie No i zaczęłam wczoraj II trymestr.

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to możesz wstawiać fotkę, bo u mnie taki serniczek właśnie wystygł - też bez ciasta Ale degustować będę jutro
ja wczoraj sernik na imprezke teściowej upiekłam, i te muffiny z krówkami- PYCHA !

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Narobiłyście mi smaku na ciasto Niestety nie upiekę sama,bo muszę nadal leżeć...Plamienia się utrzymują,więc wolę nie ryzykować.....
Ale wyślę mojego Maża to coś może znajdzie w sklepie,co przypominałoby ciasto
odpoczywaj kochana, a do piekarnka TŻ-ta zapędź.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Wczoraj o mało nie poszłam na piechote do domu ( byłam z moim tż na kawie u mojej siorki ) faceci sobie grali a my siedzielismy na kompie i szukalismy okazjii Kochana znalazłam uzywane łożeczko z płozami zamienne na kółka super wypasione łozeczko z przodem i tyłem ładnie rzezbionym z materacem i 2 kompletami poscieli z baldachimem cena 87 zł do konca licytacji 2 godz chcialam licytowac a moj tż zaczał na mnie wrzeszczeć ze za szybko ze on sobie kupi nowe łozeczko jak przez to nie moglam w nocy zasnąc kurde taka okazja wrrrr powiedzcie mi czy wy tez uwazacie ze za wczesnie?? przeciez łozeczko stało by w piwnicy
ja tak nie uważam, dla przykładu: w pierwszej ciąży kupiłam wózek jak byłam w 12 tc, bo super okazja była (kupiłam za 390zł, a po 1,5 roku sprzedałam za 650zł )

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Jutro idziemy obejrzec 3 domy.Moze coś w koncu wynajmiemy.
Ide obejrzeć jakiś film.
trzymam kciuki.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15213188]No ja się właśnie szalenie boję inwencji (a raczej braku) tych innych Mam bzika na punkcie mądrych zabawek i nie trawię debilizmów. Wolałabym, by Kosmita dostał porządne klocki niż kolejną maskotkę, jakąś fajną grę planszową niż grę komputerową itd.[/QUOTE]
popieram.

ale mi dzis nudno, przytlacza mnie ta szara pogoda.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:53   #3964
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15215436] i te muffiny z krówkami- PYCHA !

ale mi dzis nudno, przytlacza mnie ta szara pogoda.[/QUOTE]
mówiłam, że są rewelacyjne

a pogoda mnie też dobija. chciałam coś porobić, ale mi przeszło, więc zalegam na kanapie. o 17 przyjdzie dziecko na korki (córka koleżanki), a potem zapowiedzieli się moi rodzice, więc jakoś mi wieczór zleci.

dowiedziałam się dzisiaj, że moja dobra znajoma jest w ciąży, a nasze terminy różnią się kilkoma dniami będę miała towarzystwo do spacerków albo po prostu ona będzie przyjeżdżać do mnie do ogrodu

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 14:23   #3965
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
A jak z Waszymi dolegliwosciami? Jak sie czujecie? Czy ktorakolwiek z Was przechodzi wszystko bezobjawowo?
Dobranoc u wiekszosci juz
Ja miałam tylko mdłości ok 6-7tygodnia a teraz to spokój. Czasem mnie brzuszek zaboli albo jak wczoraj nagle strasznie sennie mi się zrobiło w samo południe.
Cytat:
najlepiej jak najprościej i nic się nie bój, z reguły szefowie reagują lepiej niż się spodziewamy... ja weszłam do mojego i powiedziałam, że chcę się do czegoś przyznać i pochwalić... trochę się chyba przestraszył na początku ale powiedziałam że jestem w ciąży i w sumie dobrze to przyjął... z drugim było trochę gorzej, ale przetrawił i teraz też jest ok... będzie dobrze
Tylko że ja pracuję dopiero od początku października. Byłam w 9 tc a teraz jestem w 14tc. No i widzę, że z moją koncentracją coraz gorzej. Chce mu powiedzieć, żeby zaczął kogoś szukać bo jak tak dalej pójdzie to ja o podstawowych sprawach zacznę zapominać. Wczoraj już dostałam opr od szefa za 3 spr. Pierwsza bo zapomniałam, 2 - bo nie wiedziałam coś tam, 3 - bo klientka nie pamiętała albo pracownik nie przekazał jej że dzwoniłam i uprzedzałam o podwyżce, wina nie moja ale mi się oberwało.... Jestem tak rozkojarzona że zaczynam się bać autem jeździć po tym jak wyjechałam w nocy bez świateł z pod marketu i dopiero się skapnęłam jak na prędkościomierz spojrzałam a tam nic nie podświetlone...

Poza tym pokłóciłam się z Tz. Padły z jego ust takie słowa, że nie mam zamiaru się do niego odezwać długo... A poszło o to, że znów chce zmieniać komputer. Znów bo robi to częściej niż jest taka potrzeba. A na dziecko to ma zamiar się martwić o kasę jak już będzie Chyba ze 2 prace będzie musiał znaleźć bo nie wyrobi wtedy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 14:27   #3966
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Tak sobie szperam w necie http://www.bajkowo.pl/list_products....id_overcat=212

lindsley, przykro mi , może mu przejdzie .

Na taki nocniczek to sama bym robiła http://www.bajkowo.pl/product.php?id...e&categorie=63

Luiza

Czas edycji: 2009-11-11 o 14:46
Stary 2009-11-11, 14:35   #3967
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w galerii jest takie małe stoisko z drewnianymi zabawkami dla dzieci. Ostatnio bratanicy kupiłam coś takiego http://www.bajkowo.pl/product.php?id...&categorie=227
Co prawda za mała trochę była bo miała roczek ale pewnie teraz już się bawi...

Michaś
Stary 2009-11-11, 14:35   #3968
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość

Widzę, że też chcecie zmienić mieszkanie. Czyżby ze względu na dzidziusia? Bo my tez własnie szukamy ale jak narazie spokojnie tylko przez internet,jeszcze trochę czasu zostało.
Raczj musimy bo nasza landlorka nie płaciła kredytu i musimy się wyprowadzić.No i rozgladamy sie też za 3 pokojowym domem ale taki jak teraz mamy - 2 pokojowy- by nam starczył na jakieś 2 lata.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Dzień dobry.

Ja już w nocy nie żrę. Mało tego - jadłam obiad o 19ej jak mąż wrócił z pracy, a potem już nic, tylko pół grapefruita. O 23 poszłam spać i nie byłam głodna, a rano obudziłam się przed 10tą. Jeszcze się zagadaliśmy, więc śniadanie było o 11ej. Nareszcie jakaś nuta normalności.
Ja jeszcze w nocy nie jem. Ale muły dalej są.
Taką mam nadzieje,że za miesiąc to juz bedzie niemiłe wspomnienie i wszytko wróci do normy.

A co myślicie o łózeczkach n ie drewnianych.Takich jak na tej aukcji z przewijakiem z Ikei?
Na początku o takim myślałam ale wy wszystkie drewniane.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 15:01   #3969
Edzia400
Zakorzenienie

mi osobiscie podobaja sie wiklinowe łozeczka ale pewno kupe kasy kosztuja miałam sama taka wiklinke jak bylam malutka mam zdiecia i łozeczko jest boskie zeskanuje i obiecuje je tu wkleic

to od ciebie zalerzy na jakie cie stac i jakie chcesz ile masz miejsca w domu itp

Ja to sie zastanawiam czy pokoj dla malenstwa mam wytapetowac czy wymalowac czy pol na pol a jak wy myslicie co jest zdrowsze dla scian no i oczywiscie co z tym idzie to dla dzidzi

wiedziałam ze miałam te łozeczko brac teraz jak zobacze taka oferte sama zamówie i mam go gdzies

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 15:22   #3970
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cześć Dziewczynki
Ależ dziś szaro i smętnie... Na szczęście u mnie nie pada...

Cytat:
A jak z Waszymi dolegliwosciami? Jak sie czujecie? Czy ktorakolwiek z Was przechodzi wszystko bezobjawowo?
Ja czuję się dobrze. Ból piersi się uspokoił. Miałam fazę mułów, ale też już przeszło. Moge jeść praktycznie wszystko, odstawiłam tylko surową cebulę, bo jakoś źle się po niej czułam. Ostatnio zaczęłam wstawać w nocy do łazienki, wcześniej tego nie miałam. Tak że ogólnie nie narzekam

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Robisz ptasie mleczko ??????
Jak???
No chyba takie pseudo... najprościej - rozpuszczam galaretkę w ok, 1,5 szklanki wody, jak wystygnie i zacznie tężeć to miksuję i powoli dolewam mleko skondensowane.

Cytat:
Sniło mi sie, ze dziewczynkę urodziłam.
Mi też ostatnio sniło się, że trzymałam malutką dziewczynkę i mówiłam rodzinie, że wygląda identycznie jak ja, kiedy byłam malutka...

Edytowane przez DAnia
Czas edycji: 2009-11-11 o 15:45
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 16:53   #3971
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
zapytam tak z innej beczki:

Kropko - rozglądałaś się w okolicy za szkołą rodzenia? bo u nas zlikwidowali tę przyszpitalną jakiś czas temu, a w zamian pewien klub fitness oferuje "aktywne 9 miesięcy". w Gliwicach coś jest, żeby się załapać do jakiejś grupy, jak przyjdzie na to czas?
Tę w Knurowie?? Toć w przychodni jest dupne ogłoszenie, z tel. podanymi, z godzinami zajęć. Nawet sobie zapisałam dwa tyg. temu.

Tu jest, ale nie interesowałam się, liczyłam na Kw.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Na śniadanie zjadłam dzisiaj 2 jajka na miękko ( chyba już można ? ), były taaaakie pyszniutkie.
Już? A czemu nie było Ci wolno do tej pory?

Cytat:
Poza tym pokłóciłam się z Tz. Padły z jego ust takie słowa, że nie mam zamiaru się do niego odezwać długo... A poszło o to, że znów chce zmieniać komputer. Znów bo robi to częściej niż jest taka potrzeba. A na dziecko to ma zamiar się martwić o kasę jak już będzie Chyba ze 2 prace będzie musiał znaleźć bo nie wyrobi wtedy
Czy Wy planowaliście to dziecko? Staraliście się o nie jakiś czas?

Cytat:
A co myślicie o łózeczkach n ie drewnianych.Takich jak na tej aukcji z przewijakiem z Ikei?
Na początku o takim myślałam ale wy wszystkie drewniane.
Nie drewniane czyli jakie, turystyczne?

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Ja to sie zastanawiam czy pokoj dla malenstwa mam wytapetowac czy wymalowac czy pol na pol a jak wy myslicie co jest zdrowsze dla scian no i oczywiscie co z tym idzie to dla dzidzi
Ja nie robię pokoju dla malucha, bo go nie mam. Będzie na razie mieszkało z nami w sypialni, a potem sypialnia będzie jego pokojem, a my się eksmitujemy do drugiego.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Mi też ostatnio sniło się, że trzymałam malutką dziewczynkę i mówiłam rodzinie, że wygląda identycznie jak ja, kiedy byłam malutka...
A mnie się dziś śniło, że poszłam do kibelka, zlokalizowałam dużo śluzu, a potem nagle... krew. Obudziłam się, a potem nie mogłam zasnąć. :/

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 17:00   #3972
cate_
Zadomowienie

A co sądzicie o tym http://www.allegro.pl/item802673928_..._5_cz_r62.html ??

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:

A mnie się dziś śniło, że poszłam do kibelka, zlokalizowałam dużo śluzu, a potem nagle... krew. Obudziłam się, a potem nie mogłam zasnąć. :/
Każda z nas ma chyba dziwne sny, chociaż mi ostatnio przeszło, bardziej mnie męczy depresja z powodu pogody.
Kropeczko nic się nie martw, wszystko będzie dobrze

A co do łóżeczka to ja kupuję dwa, jedno drewniane i jedno turystyczne.
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 17:05   #3973
Jola00
Zadomowienie

Kobietki nie przejmujcie się,koszmary w ciąży miewają chyba wszystkie ciężarne
cate_ cudna ta wyprawka
Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 17:14   #3974
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Bardzo fajny zestawik.

Ja łóżeczko kupuję zdecydowanie drewniane.
Mąż chciał turystyczne, ale się nie zgodziłam. Takie łóżeczko sprawdza się jako turystyczne, w domu średnio. Zwykle materac jest do bani i tak trzeba kupić inny. Sprawdza się zwykle do wagi 10-12kg czyli do około roku życia. I maluch nie ćwiczy prawidłowo podnoszenia, nie ma szczebelek za które można się łapać... Poza tym obraz takiego dziecka ciągle jest w kratkę. Nie widzi normalnie, bo mu zasłania siatka.
Są śliczne, ale na stałe niepraktyczne.

Stary 2009-11-11, 17:30   #3975
cate_
Zadomowienie

Cytat:

Ja łóżeczko kupuję zdecydowanie drewniane.
Mąż chciał turystyczne, ale się nie zgodziłam. Takie łóżeczko sprawdza się jako turystyczne, w domu średnio. Zwykle materac jest do bani i tak trzeba kupić inny. Sprawdza się zwykle do wagi 10-12kg czyli do około roku życia. I maluch nie ćwiczy prawidłowo podnoszenia, nie ma szczebelek za które można się łapać... Poza tym obraz takiego dziecka ciągle jest w kratkę. Nie widzi normalnie, bo mu zasłania siatka.
Są śliczne, ale na stałe niepraktyczne.
Zgadzam się z tym, sama muszę kupić turystyczne tylko z tego względu, że co jakiś czas nocuję u mamy a takie łóżeczko można bez problemu złożyć na stałe dziecku kupię drewniane chociaż na początek chciałabym kołyskę
Stary 2009-11-11, 17:37   #3976
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

A ja dziś się wyjątkowo nudzę Właśnie znalazłam zabawną ankietę dotyczącą płci dziecka - wszystkie przesądy zebrane razem. Oczywiście zrobiłam Części z nich nie znałam, ciekawe są Wyszło mi 48% na chłopca i 52% na dziewczynkę - czyli dalej nic nie wiem A tu link do ankiety:
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1
Stary 2009-11-11, 17:45   #3977
kropka75
Zakorzenienie

Kobity, zdycham... ale mnie coś dopadło. Maaasaaakraaa.
Leci z nosa jak syfon, z każdą godz. coraz mocniej. Już czuję dyskomfort w zatokach i skok temp.
Tylko nie wiem czy to typowe przeziębienie czy spotęgowana reakcja na suche powietrze, bo odstawiłam donosowe sterydy. Zdechnę.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
A ja dziś się wyjątkowo nudzę Właśnie znalazłam zabawną ankietę dotyczącą płci dziecka - wszystkie przesądy zebrane razem. Oczywiście zrobiłam Części z nich nie znałam, ciekawe są Wyszło mi 48% na chłopca i 52% na dziewczynkę - czyli dalej nic nie wiem A tu link do ankiety:
Zrobiłam tylko po to, żeby sprawdzić odpowiedzi i ich powiązanie z płcią - masakra.

A najbardziej rozwaliły mnie:

- moje włosy na nogach nie rosną szybciej, więc dziewczynka.
- śpię z głową w kierunku bla bla - dziewczynka - zawsze śpię tak samo; czy tzn. że powinnam zmienić ustawienie w sypialni, żeby mieć syna?
- nie jem piętki chleba - dziewczynka; nigdy nie jem piętki - czyli trzeba zacząć jeść, żeby mieć chłopca?
- nos nie rośnie w ciąży - dziewczynka... no padłam
- babcia farbuje włosy, więc dziewczynka... kto to wymyśla?

Czym się różni kształt arbuza od piłki do kosza?

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-11 o 17:50
Stary 2009-11-11, 17:51   #3978
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Zaliczyłam już test, 70 % że dziewczynka

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Leci z nosa jak syfon, z każdą godz. coraz mocniej. Już czuję dyskomfort w zatokach i skok temp.
Tylko nie wiem czy to typowe przeziębienie czy spotęgowana reakcja na suche powietrze, bo odstawiłam donosowe sterydy. Zdechnę.

Kropeczko ciepła herbata i do łóżka się połóż by odpocząć, niestety nic innego nam nie wolno
Stary 2009-11-11, 17:52   #3979
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:

trzymaj się kochana... to teraz chyba gorąca herbatka z cytryną i łóżeczko...
A po odstawieniu sterydów możesz mieć temp?

Cytat:
Zrobiłam tylko po to, żeby sprawdzić odpowiedzi i ich powiązanie z płcią - masakra.
A najbardziej rozwaliły mnie:

- moje włosy na nogach nie rosną szybciej, więc dziewczynka.
- śpię z głową w kierunku bla bla - dziewczynka - zawsze śpię tak samo; czy tzn. że powinnam zmienić ustawienie w sypialni, żeby mieć syna?
- nie jem piętki chleba - dziewczynka; nigdy nie jem piętki - czyli trzeba zacząć jeść, żeby mieć chłopca?
- nos nie rośnie w ciąży - dziewczynka... no padłam
- babcia farbuje włosy, więc dziewczynka... kto to wymyśla?
Powiązanie zerowe moim zdaniem
Ale już wiem, skąd moja znajoma wytrzasnęła pomysl, że kazała mi podnieść rękę i powiedziała, że będzie chłopak A najlepsze jest to, że niektórzy sprawiają wrażenie, jakby w to wierzyli...
A ten arbuz od piłki do kosza też nie mam pojęcia czym sie różni

Edytowane przez DAnia
Czas edycji: 2009-11-11 o 17:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 17:52   #3980
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wy planowaliście to dziecko? Staraliście się o nie jakiś czas?
Szczerze to mieliśmy się zacząć dopiero starać ale pragnęliśmy dziecka już dawno. Czasem mam tylko wrażenie że Tz nie dorósł jeszcze w ogóle nie mówiąc już o roli ojca. Już mu brat (ma roczne dziecko) przemówił do rozsądku (jego słucha bardziej niż mnie). Łazi teraz za mną i przeprasza...
Cytat:
Też dziś oglądałam komplety, takie mi się spodobały http://www.allegro.pl/item812529079_...wa_roz_62.html
Cytat:
Trzymaj się

Michaś
Stary 2009-11-11, 17:58   #3981
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropeczko ciepła herbata i do łóżka się połóż by odpocząć, niestety nic innego nam nie wolno
Właśnie chleję mleko z czosnkiem i miodem... i zaraz idę do wanny z olejkiem sosnowym, a potem pod kocyk.

Cytat:

trzymaj się kochana... to teraz chyba gorąca herbatka z cytryną i łóżeczko...
A po odstawieniu sterydów możesz mieć temp?
Po odstawieniu wraca katar, a nadmierna reakcja śluzówki wywołuje efekt podobny do choroby - następnego dnia widać czy to przeziębienie, bo wtedy katar trwa nadal, czy efekt nieleczenia mojego całorocznego nieżytu nosa, bo wtedy wyciek maleje. Temp. jest tak czy siak niestety.

Steryd mi się skończył, a obawiam się że internista mi nie przepisze teraz nowego.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Szczerze to mieliśmy się zacząć dopiero starać ale pragnęliśmy dziecka już dawno. Czasem mam tylko wrażenie że Tz nie dorósł jeszcze w ogóle nie mówiąc już o roli ojca. Już mu brat (ma roczne dziecko) przemówił do rozsądku (jego słucha bardziej niż mnie). Łazi teraz za mną i przeprasza...
Tyle dobrze...
Może w końcu dorośnie, bo takie zachowanie faktycznie jest deczko dziecinne... Ile on ma lat?

Stary 2009-11-11, 18:03   #3982
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Też dziś oglądałam komplety, takie mi się spodobały http://www.allegro.pl/item812529079_...wa_roz_62.html
Też śliczne, dodałam do obserwowanych aukcji, zwłaszcza podoba mi sie napis
Jeszcze mam coś takiego: http://www.allegro.pl/item800616555.html
Stary 2009-11-11, 18:36   #3983
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Też śliczne, dodałam do obserwowanych aukcji, zwłaszcza podoba mi sie napis
Jeszcze mam coś takiego: http://www.allegro.pl/item800616555.html
Te śpioszki ma też "moja" sprzedająca. Mam je w obserwowanych i zamierzam zakupić w XII w następnej turze, w rozm. 56 i 62, bo śpiochów mi brakuje. Jeśli są takie jak inne rzeczy firmy Ewa-Klucze, to na pewno super.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Jako że nie mogę wejść dupą do wrzątku (co mnie strasznie wkurza - największa wada ciąży), zrobiłam sobie w łazience saunę. Mąż piał ze mnie jak koń - nalałam gorącej wody, dodałam olejku sosnowego, wsadziłam nogi do wanny, a dziurki wentylacyjne w drzwiach zatkałam skarpetkami. Ugotowałam się powietrzem - super.

A teraz szykuję kolację: kiełbaska na gorąco (produkcji domowej w wykonaniu mojego brata - miodzio) i sałatka jarzynowa mojej mamy. Będziem tyć.
A potem kocyk i "Dzień Niepodległości" na polsacie.

Miłego wieczorka kochane. I zdrowia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 18:44   #3984
Jola00
Zadomowienie

kropka75 dużo,dużo zdrówka dla Ciebie!

No i mnie rozbawiła ta ankieta. Wyszło mi 69% na dziewczynkę

Podam Wam przepis jaki mi podała bratowa:
W jednej doniczce trzeba posiać ziarna pszenicy,a w drugiej jęczmienia. Pózniej podlewamy obie własnym moczem
Jeśli pierwsza wykiełkuje pszenica to będzie dziewczynka,a jeśli jęczmień to chłopiec
Ja się zastanawiam czy coś wogóle wyrośnie jeśli się używa moczu do podlewania:conf used: Testować nie zamierzam

Piękne wynajdujecie ciuszki dla dzieciaczków! Ja już się nie mogę doczekać kiedy zacznę kupować dla swojego....
Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 18:46   #3985
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Z testu dziewuszka mi wyszła

Namiar super na allegro, dzięki!

A teraz u nas kuzynka z mężem i dzieciuchem była, fajny mały, niecałe pół roczku Przywieźli nam śpiworek Manchester United Niedawno z Anglii wrócili. Będziemy mieli od nich łóżeczko-wózeczek taki drewniano-wiklinowy an pierwsze miesiące.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 18:47   #3986
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

A ten arbuz od piłki do kosza też nie mam pojęcia czym sie różni
Arbuza można zjeść

Po przeczytaniu przykładów podanych przez kropke, nie będę tego sprawdzać.

kropka, w sumie nie wiem czemu nie można było jajek na miękko jeść wcześniej, chyba gdzieś przeczytałam
Kuruj się kochana

Nasza dzidzia też będzie na razie mieszkała z nami w sypialni. Dzisiaj mierzyłam dokładnie i obrysowałam nową sytuację z przestawionymi meblami. Wszystko ładnie się zmieści. W styczniu chce robić remont i pomalować pokój na waniliowo z odrobiną lawendy. Takie waniliowe lody z jagodami

Luiza

Czas edycji: 2009-11-11 o 18:55
Stary 2009-11-11, 18:50   #3987
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:

W jednej doniczce trzeba posiać ziarna pszenicy,a w drugiej jęczmienia. Pózniej podlewamy obie własnym moczem
Jeśli pierwsza wykiełkuje pszenica to będzie dziewczynka,a jeśli jęczmień to chłopiec
Ja się zastanawiam czy coś wogóle wyrośnie jeśli się używa moczu do podlewania:conf used: Testować nie zamierzam

Piękne wynajdujecie ciuszki dla dzieciaczków! Ja już się nie mogę doczekać kiedy zacznę kupować dla swojego....
To jakiś konkret Ci wyszedł, a nie jak mi - pół na pół
Przepis straszny Też nie będę testować

A ciuszki też mi się podobają, oglądam, zbieram opinie i myślę, czy już nie zacząć kupować

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Arbuza można zjeść
to wiem Ale czy jest jakaś różnica w kształcie?
Stary 2009-11-11, 18:55   #3988
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Te śpioszki ma też "moja" sprzedająca. Mam je w obserwowanych i zamierzam zakupić w XII w następnej turze, w rozm. 56 i 62, bo śpiochów mi brakuje. Jeśli są takie jak inne rzeczy firmy Ewa-Klucze, to na pewno super.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Jako że nie mogę wejść dupą do wrzątku (co mnie strasznie wkurza - największa wada ciąży), zrobiłam sobie w łazience saunę. Mąż piał ze mnie jak koń - nalałam gorącej wody, dodałam olejku sosnowego, wsadziłam nogi do wanny, a dziurki wentylacyjne w drzwiach zatkałam skarpetkami. Ugotowałam się powietrzem - super.

A potem kocyk i "Dzień Niepodległości" na polsacie.

Miłego wieczorka kochane. I zdrowia.
Kropka, Ewa-Klucze ma genialne rzeczy, mam kilka od nich kupowanych w sklepie - cudo I wzory mają urocze

I też uwielbiam gorącą kąpiel, a nie mogę! I jeszcze spanie na brzuchu! A też nie można

Independence Day - do przewidzenia, co roku puszczają

Cytat:
kropka75 dużo,dużo zdrówka dla Ciebie!

Z tą pszenicą i jęczmieniem to wyobraźcie sobie, że moja ciotka, studiując wieki temu na agrotechnice robiła doświadczenie Ponoć skład moczu jest nieco inny, i dlatego coś takiego jest możliwe. Podaję, jak słyszałam, sama nie sprawdzałam

Właśnie będę wcinała jajca miętkie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 19:08   #3989
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle dobrze...
Może w końcu dorośnie, bo takie zachowanie faktycznie jest deczko dziecinne... Ile on ma lat?
27 ale dzieciuch z niego straszny
Cytat:
W styczniu chce robić remont i pomalować pokój na waniliowo z odrobiną lawendy. Takie waniliowe lody z jagodami
My też planujemy w styczniu tyle, że trochę więcej - gładź i podłoga przynajmniej w jednym pokoju. Nie mam pojęcia ile to będzie nas kosztować ale pewnie dużo bo i pokój spory. Tz dziś dostał bojowe zadanie - zorientować się jakie są ceny, podpytać brata o kontakt do jego kolegi który nam to zrobi i ustalić kosztorys. Ciekawe jak mu wyjdzie bo z łazienką sama się męczyłam
I narobiłaś mi smaka na te lody... Chyba sobie zaraz trochę zjem ale mam truskawkowe.

Ja się wzięłam za oglądanie wózków i mam mętlik w głowie. Chyba w najbliższy wspólny z Tz wolny dzień przejedziemy się gdzieś pomacać jakieś wózki. Wie ktoś gdzie w Toruniu jest jakiś duży sklep?

Michaś
Stary 2009-11-11, 19:49   #3990
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

mi tu wyszlo 50 na 50

kropko dokladnie jak ja teraz jest to nasza sypialnia ale jak urodzi sie małe bedzie to jej/jego pokój

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości