|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Cytat:
Codziennie staram się wsiąść w garść ale nie jesteście na moim miejscu i mieszkanie z siostrą bulimiczką pod jednym dachem codziennie niezależnie od tego czy chce przypomina mi o chorobie,jedzeniu. Ja cholernie chce wyzdrowieć no kurde chce Twój post nie odbieram jako złośliwy broń boże ![]() Tylko ja już jestem zmęczona tym wszystkim codziennie walczę o to by nie popełnić głupstwa. Ja mam tego świadomość ,że jest wiele innych rzeczy w życiu ale to nie jest taka sielanka chciałabym żeby było w porządku bym była zdrowa ale mam chorobę na podłożu psychicznym i tu nie wystarczy pstryczek i słowo by wszystko ułożyć. Chce być zdrowa bo sama siebie wkur**am to wszystko daje mi porządnie w kość no ale jest jak jest będę się starać bo nie zamierzam marnować młodości,życia!Odbiegając ![]() By nie mówić ,że ciągle się użalam ,że to sramto. Jestem zadowolona bo ładna pogoda , przyjaciółka zaproponowała mi wyjście na weekend na spacer (mam nadzieje ,że dotrzyma słowa) może pójdę do kina z koleżanką , chce się wybrać na basen. Jest też wiele minusów ale wole skupiać się na plusach niż siedzieć i rozpaczać. ![]() Ooo ;D A no i mama kupiła patelnie grillową i przetestuje dziś na niej dorsza i cukinie ;D wstawię fotkę;P
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-03-10 o 14:28 |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doskonale też rozumiem, że nie da się zmienić tego jednym ruchem - i wcale nie to mi chodziło. Tylko, że od czegoś trzeba zacząć i to właśnie dzisiaj. Codziennie zdarza się coś co zaburza naszą siłę, poczucie wartości i wiarę w siebie (i to wcale niekoniecznie chodzi o jedzenie). Staramy się myśleć pozytywnie, a tu klops, jedna rzecz i wracamy na ziemię. Dlatego chciałam przekazać Wam trochę siły(może źle to ujęłam w tamtych postach), bo bywa ciężko, nawet bardzo. Widzę, że tak naprawdę byle co potrafi wyprowadzić z równowagi i nam przeszkodzić, jeśli na to pozwolimy. Skoro masz siostrę bulimiczkę(co domyślam się jest bardzo trudne) tym bardziej powinnaś się wziąć za siebie. Być dla niej przykładem i oparciem. Jej na pewno też jest ciężko i na pewno martwi się również Twoimi problemami z jedzeniem. Każdy człowiek powinien sam o siebie zadbać, wtedy masz siłę na dbanie o innych. Jeśli sama siebie wkurzasz(też tak miałam, więc doskonale to rozumiem.), to masz znacznie ciężej. Bo sama dla siebie powinnaś być najlepszą przyjaciółką. Cieszę się, że udało Ci się umówić z koleżanką i szukasz pozytywów. O to właśnie chodzi! brawo
|
|
#3993 | |
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25630731]
![]() Święto dziś ma, taki luksus mu się należy Tak właśnie mu powiem ![]() Cytat:
Wiec zacznij się leczyć, idź do psychiatry, zrób coś z sobą, tylko przestań się użalać. Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja mam dość Twoich chorobowych postów. Wybacz... |
|
|
|
|
#3994 |
|
Rozeznanie
|
Ah , jaka ładna pogoda , aż chce się żyć
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie w tym momencie czuje się dotknięta chce coś zmienić a tu ni z pietruszki i dowalą. Ja się staram zasięgłam o pomoc do fachowca i nie siedzę tylko i się roztkliwiam także nie mów ,że tylko się użalam bo tak nie jest. Nie mam Ci nic za złe tylko ja naprawdę się staram. I tak nie mówię wielu rzeczy ,które by już dawno mogły rozłożyć człowieka psychicznie i fizycznie ale ja nie pozwolę zmarnować sobie życia i będę walczyć nawet jeśli będą te gorsze dni i przyjdą większe dylematy. ![]() OneSweetTaste - Dzięki wielkie ;* Codziennie staram się stawiać najpierw pozytywy a nie skupiać się na porażkach i ogólnych minusach. Z każdym dniem pracuje nad sobą. Ps.Ale moja choroba wynika z choroby mojej siostry to jest dużym czynnikiem takim centrum i ogólnie stres itp. Już nie ważę nie liczę znaczy się nie sprawdzam już tak etykietek bo czasami tylko automat sam już wie co ile ma ale staram się go wysłać w pieruny i to wiele dla mnie znaczy. ![]() ![]() Właśnie mi się przypomniało ,że w piwnicy mam kompot z czereśni i śliwek robiony przez babcie I dziś jeszcze sobie 'potańcuje' bo zajęcia ![]() Znalazłam kilka fajnych przepisów : http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Da...iemniakizbobem http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Da...szpanskiplacek http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Da.../omletpogrecku http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Da...imseremporamii http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Da...nymipomidorami http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Da...czkizjajkiemik http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Da...zziemniaczkami
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-03-10 o 17:45 |
|
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
swego czasu też mnie denerwowało, że wątek staje się wątkiem o problemach niż wątkiem o zdrowym odchudzaniu... Sweet, cieszę się, że tu jesteś i dajesz dziewczynom bardzo mądre rady a i zapomniałabym - wcale nie jesteś zołzą, napisałaś normalne, niezłośliwe rzeczy
Edytowane przez samaraNW Czas edycji: 2011-03-10 o 18:23 |
||
|
|
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak chcesz cos zmienic to zmień a nie tylko o tym piszesz, naprawdę Ci kibicuję w tym, tyle że póki co, widzę tylko to co napisałam wcześniej: użalanie się nad sobą. Nikt nie chce z Toba wychodzić itp. A swoją drogą to dziwisz się? Bez urazy ale gdybym miała z kimś wychodzić tylko po to żeby w kółko słuchać o problemachz jedzenie, brzuchem itp to też bym w końcu miała dość. Przemyśl sobie dlaczego nikt nie chce nigdzie z Tobą iść, pomyśl jak się zachowujesz, zmień coś wprowadzając to w życie. |
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo Wiem od czego jest psychiatra bardziej chodziło mi o to użalanie bo ja naprawdę się staram. Ps. Ja jak jestem ze znajomymi to nie gadam ciągle o jedzeniu Dla chcącego nic trudnego jak to się mówi mam nadzieje ,że z upływem czasu i terapią nastąpi ogromny przełom w moim życiu no i to cholerstwo wygonie gdzie pieprz rośnie NA ZAWSZE ![]() ![]() Póki co jest mi ciężko no ale te małe kroczki jak np. przestanie ważenia itp. to dla mnie ogromny postęp
|
|
#3999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tynusia, zobacz swoje posty i powiedz z ręką na sercu że sie nie użalałaś nad sobą... Cieszę się że się starasz, ale może za mało. PS. jeśli nie gadasz przy znajomych ciągle o jedzeniu to zmień ich skoro Cie nie chcą PS2 Cieszę się że w końcu udało mi się Ciebie wyprowadzić z równowagi, bo do tej pory jak Cie ktoś coś pisał to przepraszałaś że żyjesz Więcej wiary w siebie dziewczyno
|
||
|
|
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Nie wiem, czy jestem tu jedynym facetem, ale chciałbym Was zachęcić do wspólnej rywalizacji. Wiem, że każda z Was ma swoje wątki, którym jest wierna, ale chciałbym zachęcić do odwiedzenia wątku "RYWALIZCAJA - kto więcej do wakacji" Wysyłam tą wiadomość w kilku wątkach, bo jestem dość zdesperowany Jeśli chcecie dołączyć to zapraszam. Wystarczy raz w tygodniu podać swoją wagę i sprawdzić które mamy miejsce w rnakingu odchudzania ![]() Dla ułatwienia podaję link: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post25642744 |
|
|
|
#4001 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z znajomymi to jest tak w szkole zemną gadają itp. umawiamy się a potem niby nie mogę bo to bo sramto. Ja ciągle rzucam jakieś propozycje spotkań no ale ileż można się prosić. Mam nadzieje ,że chociaż moja przyjaciółka dotrzyma słowa będę bardzo szczęśliwa.Ja napisałam ,że się użalałam nad sobą ale nie ,że ciągle 7dni 24h o to bardziej mi chodziło. Dziękuje Ps. Kupiłam właśnie mango poczekam aż zmięknie/dojrzeje tak fest i zrobie jakąś owsianke/sałatke ![]() i
|
|
#4003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby tak dalej. ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;25643555]Odchudzanie to nie zawody Dokładnie
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Broń boże nie zwalam na nią winę w 100% ale mam to stwierdzone przez psychologa ,że jej choroba wiąże się z moją kiedy u niej się pogorszyło u mnie gwałtownie też ponieważ bardzo to przeżywam i jej choroba dużo jak to ujmę 'wnosi niekorzyści do mojej choroby' Ona za mnie nie wyzdrowieje tylko ja sama muszę to zrobić ! ![]() Ale męczy mnie to niedługo będę mieć sama pokój więc to mnie bardzo cieszy ,że będę miała swój kąt będę mogła się zaszyć i nie wiedzieć jak ona 'wchłania'.
|
|
#4005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i będziesz mogła zająć głowę rozstawianiem mebli, dekoracjami tak jak sama uważasz, że jest super Ja nie mówię, że choroba siostry nie ma na Ciebie wpływu, jasne, że ma, ale to od Ciebie zależy w jakim stopniu. Tak samo jak ja widzę, że moja rodzinka pochłania słodycze, a ja muszę siedzieć i się wstrzymać. Oczywiście Twoja sytuacja jest dużo poważniejsza i gorsza. Będzie dobrze
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żadnego stwora złego tam nie wpuszczę ![]() Dziękuje bo fajnie widzieć ,że mam w kimś poparcie
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
To teraz kolej na mnie
z premedytacją, sama zamówiłam wielką pizzę i pochłonęłam 3 wielkie kawały i podjadłam czekoladą potrzebowałam tego by jechać dalej z dietką od jutra ładnie DOBRE BYŁO ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- postanowiłam jeszcze, że zważę się dopiero 1 kwietnia w prima aprilis hehe akurat piątek przypada czyli za 3 tygodnie, za dużo tego ważenia było ostatnio
64-63-62-61,1-60-59-58-57-56-55-54 Edytowane przez dirtyy Czas edycji: 2011-03-10 o 22:25 |
|
|
|
#4008 | |||
|
Zakorzenienie
|
UUuuff..ale gorąco tutaj dzisiaj było..
![]() Powiem tak: obsada rewelacyjna, nawet zadbali aby statyści byli z wyższej półki, treści minimum, kilka fajnych tekstów, naprawdę śmiesznych, kilka ładnych krajobrazów..ale tak pod koniec trochę już przeciągali strunę i było trochę na siłę pod każdym względem. Podsumowując to fajnie zrobiona, mało ambitna komedia ![]() Cytat:
Z wagą masz rację, ale mam być kolejną z nas która wymiguje się od piątkowego ważenia to takie mało solidarne mi się wydaje![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4009 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też jutro może zjem pizzę. Cytat:
no po takich komplementach to przesadziłaś, ale dziękuję Pewnie głównie zauważasz, że inni robią tyle co Ty, a nawet mniej niż Ty i im spada waga, a Tobie nie. Wiem, że to odbiera trochę motywacji, ale pamiętaj, że nie mamy takich samych organizmów i każda z nas przeszła inne historie. ![]() Cytat:
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś Ty..zrobiłabyś to i odpuściła ważenie na jakiś czas?? W sumie Dirty też pisze, że zważy się dopiero 1 kwietnia..więc w sumie możemy chyba do niej dołączyć i nie będziemy demotywować nikogo.. Właśnie jest tak, że staram się i nie ma ostatnio efektów, a to zniechęcające jak diabli..zły czas dla diety jakoś. Może ruszy się coś za jakiś czas a ja wyluzuję wreszcie Tak sobie dzisiaj myślałam, że stres i życie w biegu w ostatnim okresie ma tutaj niebagatelny wpływ..już też o tym pisałyśmy, że najpierw trzeba poukładać inne rzeczy, a dieta wtedy też idzie łatwiej
|
|
|
|
|
#4011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli tylko masz taką ochotę i myślisz, że coś Ci to pomoże to oczywiście możemy się tak umówić. Też tak mam, że jak mi się coś sypie do dieta idzie w kąt, bo nie jestem w stanie myśleć co mam zjeść, ile i o której. Może to, że się tym tak stresujesz, że nie wychodzi też ma na to wpływ. To jak ściąganie negatywnej energii. Pozytywy. Ćwiczysz, jesz bardziej zdrowo niż kiedyś, to i tak bardzo wiele. A waga to cyferki, magiczne, ale cyferki. To tak jak ze wskaźnikiem BMI, potrafi wprowadzić w błąd. Ja np. mam nadwagę, nie tam że wielką, ale wg niego mam. A z drugiej strony ludzie mówią, że gruba nie jestem. Pewnie z życzliwości, ale sama siebie też nie postrzegam jako spaślaka, a raczej mocno pulchną.
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2011-03-11 o 00:10 |
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to daje pewien luzTak, prawda, że nie myśli się wtedy o diecie, bywa nawet, że zajada się stresy..choć z tym to próbuję ostro walczyć brak wyników powoduje kolejny stres i już jest w ogóle niefajnie![]() I tak najważniejsze, jak sama siebie postrzegasz i akceptujesz..ja w tej chwili choć obiektywnie gruba nie jestem to nie odpowiada mi mój wizerunek mimo to ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- No i jeszcze takie pytanie do wszystkich , a może obserwacje z tych już było nie było paru ładnych miesięcy na wątku..jakby tu nikogo nie urazić..hmm..Zauważyłam, że istnieje taka prawidłowość w przypadku kilku osób, że znikają z wątku gdy zaczyna źle się dziać. I zastanawiam się co jest powodem..czy nie chcą drażnić innych narzekaniem, czasowym brakiem pozytywnej energii, optymizmu, ponieważ na niektórych wszelkie troski tutaj wylewane działają jak płachta na byka..Z jednej strony to zrozumiałe, bo człowiek chciałby budujących i wspierających postów, z drugiej utrzymywanie diety to nie jest droga usłana różami, o tym akurat każda z nas się przekonała Ja codziennie myślę i niepokoję się co u nich słychać, jak sobie radzą...i byłabym spokojniejsza aby nie znikały tak zupełnie gdy im coś nie wychodzi.. Ale może jestem w mniejszości, sama nie wiem..Może lepiej zniknąć wtedy i pozostawić miejsce tym, którym wszystko się udaje..
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-03-11 o 00:33 |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Deal, pasuje mi 1 kwietnia. Ale dzisiaj jeszcze się ważymy, czy już nie? (Mnie na 100% wzrosła, bo @ miał przyjść parę dni temu, "...a ja rosnę i rosnę latem, zimą, na wiosnę..." )Super Pierwszy raz przy odchudzaniu nie będę się tak długo ważyć, będzie ciężko bo to już nawyk ![]() Mnie również nie odpowiada to jak wyglądam. No przecież to aż wstyd dopuścić do czegoś takiego. Chociaż są i tak gorsze problemy, także czasem się przez wagę polinczuję, a czasem odpuszczę Mnie w stresie wysiada myślenie, więc tu nawet nie chodzi o zajadanie, tylko po prostu jem nie myśląc co jem i w jakich ilościach. Bezmyślne, automatyczne i pozbawione jakiegokolwiek sensu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, jeśli i u Ciebie i u mnie wzrost jutro to może dajmy sobie jednak luz..nie wiem jak Ciebie ale mnie to z lekka znowu przybije jak zobaczę te cyferki No i dziękuję za takie poświęcenie |
|
|
|
|
#4015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy ja wiem, czy wylewanie trosk działa jak płachta na byka... Po prostu są ludzie, którzy lubią narzekać(sama taka jestem Owszem umiem zniknąć i to na długo W sumie jak znikam, tzn. że diety nie ma. A to przecież wstyd na forum odchudzającym się paść jak... prosiak. ostatnio była ta mała przerwa przy sesji i innych tam rzeczach, ale starałam się pisać, bo chciałam wrócić, trzymałam się tego. Może mój problem polega na tym, że nie potrafię być zmotywowana przez innych. Ten magiczny impuls musi pochodzić z wewnątrz, z moich trzewi. Szczerze mówiąc uwielbiam jak jestem doceniana i u Was to mam. ) i satysfakcji z tego. Co prawda nie spada mi już 0,5kg dziennie, ale mam mimo wszystko przyjemność z takiego odchudzania. Czuję, że jestem na diecie, pojem czasem więcej ale od tego mam mózg, żeby się kontrolować. Raz się uda, raz nie, takie życie. Teraz jest znacznie lepiej.ps. Dzisiaj same referaty piszę ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
Jakie tam znowu poświęcenie, ale głupoty gadasz! To ja zaznaczę w stopce moją dzisiejszą porażkę na wadze, żeby było fair.
Edytowane przez OneSweetTaste Czas edycji: 2011-03-11 o 00:52 |
||
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Twoje referaty to ..uczta dla ducha tak powiem Ci na dobranoc
Tak, o Tobie też myślałam i dla diety lepiej i dla spokoju zamartwiających się ..towarzyszek współwątkowiczekU mnie było 500g na plusie więc 61 przekroczone
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
haaaaa cześć laski ja też zniknęłam pod koniec zeszłego roku jak było źle, ale to głupota więc teraz się pochwalę, że po wczorajszej pizzy mam 0,4 kg więcej
bo jednak się zważyłam, żeby nie było że uciekam od wagi następne ważenie z laislą i sweet 1 kwietnia stopki w podpisie nie zmieniam bo wiem, że to było tylko jednorazowo i wiem, że pozbędę się tego na pierwszym posiedzeniu w WC hahaha ![]() zresztą planuje na wieczór 30 minut rowerku i po 8 minut na brzuch, nogi pośladki i uda Zamierzam tak ćwiczyć codziennie.
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
śniadanko
|
#4020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę się starać, żeby już nie zniknąć bez powodu Cytat:
A jak nie idzie to chowamy głowy w piasek Zresztą też kiedyś się trzeba zresetować, bo to na mózg w pewnym momencie pada przez to ciągłe gadanie o żarciu, odchudzaniu. Nie mówię, żeby znikać na całego, ale czasem trzeba dać na luz i wstrzymanie. ![]() Bardzo ładny plan ![]() No to ważenie 1 kwietnia.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

O ile wiem ten wątek polega na wspieraniu się w diecie. I musimy na wzajem siebie rozumieć, no bo jak nie my to kto? Ale z drugiej strony to my nie mamy dawać rozgrzeszenia tylko kopnąć w pupę! Miałam wrażenie, że Tynusiu dałaś przyzwolenie Misi na takie zachowanie, tzn. jedzenie małych ilości. A przecież nie o to chodzi. Ja wiem, że jest trudno, ja przeginam znowu w drugą stronę. Ale czy ktoś tu by pochwalał jakbym jadła codziennie np. hot-doga? Nie! To ja nie będę pochwalać jak ktoś je mało. Proszę Was, weźcie się w garść. Dzisiaj, nie jutro bo nie wiemy co będzie jutro. 

to wszystko daje mi porządnie w kość no ale jest jak jest będę się starać bo nie zamierzam marnować młodości,życia!
brawo 

to takie mało solidarne mi się wydaje
przesadziłaś, ale dziękuję
brak wyników powoduje kolejny stres i już jest w ogóle niefajnie
Ale może jestem w mniejszości, sama nie wiem..Może lepiej zniknąć wtedy i pozostawić miejsce tym, którym wszystko się udaje..