|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Paseczkowa ta masa to tak:
jedno masło roślinne wsadzic do makutry i wsypac 8 łyżek cukru pudru ale zmielonego samemu (Tzn cukier zmielony samemu) i łyżke cukru waniliowego i to wszystko tam ucierać takim drewnianym czyms(niewiem jak to sie nazywa ale to jest taka kulka z raczka:P) ucierac mocno az sie te maslo z tym cukrem wymiesza dokladnie i zrobi sie takie puszyste. Wtedy dodawac po trochu smietany skwaszonej(moja babcia robi sama taka smietane wiec niewiem czy z normalnej kwasnej taka sama pyszna wyjdzie:P) dodac troche i mieszac tak samo i potem znowu dolac troche i znowu ucierac tak. I potem ona sie zrobi taka puszysta aksamitna. I jest taka s,aczna ze szok ![]() Ja dałam na torta ta mase potem ananasy i brzoskwinie potem galaretke znowu mase i znowu biszkopt potem znowu to samo i znowu biszkopt i potem gore wysmarowalam masa i napisalam "kocham cie mamo" i z ananasow i wisni i galaretki zrobilam 3 kwiatki i posypalam wiorkami kokosowymi gore a boki obsypalam czekolada starta:P(ze startej czekolady zrobilam napis:P)
#4022 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj nastrój na szczescie lepszy
![]() Byłam w sklepie na zkaupach i znalazłam ser 12% tłuszczu- taki normalny nie topiony w plastrach. Ale jak zobaczyłam cene za 150 gr 8 zł to zrezygnowałam- bez sera da sie zyc ![]() Na sniadanie zjadłam twarogu gdzies z 120 gram z ogórkiem i z pomidorem. II sniadanie sałatka z pekinki pomidorem, ogórkiem kisoznym, kurczakiem i odrobiną majonezu- bo to taka kupowana. Obiad: Omlet zawijany z kurczakiem pomidorem swiezym ogórkiem i odrobinką sosu czosnkowego zeby to sie jakos kupy trzymalo- pycha. Jeszcze tylko podwieczorek i kolacja- siedze w domu wiec zjem terminowo ![]() Drugi tydzien diety rozpoczety! Aha, kupilam sobie dzisiaj herbatke wspomagającą odchudzanie i koncentracje- mieszanka z czerwonej zielonej i czegos tam z Pu-erh. Tylko ze głupia zle przeczytalam i zmaiast 1 lyzeczka wsypałam 2.5- ochyda ![]() Dzisiaj myslalam tez nad jakims sportem ktory bede uprawiac z checia. I wymyslilam sobie lyzwy. Co prawda jezdze slabo- albo i wcale- ale mysle ze fajnie bedzie sie nauczyc- duza zabawa. Oprocz tego raz w tygodniu fitness i silownia raz. Chce tez zaczac robic brzuszki ale tu mam do wad pytanie czy jak myslicie wazna jest pora ich robienia? przed posilkiem po posilku? rano wieczorem? codziennie czy co dwa dni? moze ktoras ma tu jakies doswiadczenie. Acha kupilam sobie ejsczze cukierki alpenlibe bez cukru- naprawde zaspokajaja potrzebe slodkiego. Ale nie bede z nimi przesadzac- sa w ramach kryzysu. Tak sobie mysle ze mimo wczorajszego zalamania to i tak mam dosyc silną wolę. KLupilam ostatnio sobie takie ciastko milk minute- z ziarnami czekolada. Do tej pory lezy w torebce- az sie ciut polamało ![]() No to buziaki. Zycze duzo wytrwalosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Wtajemniczenie
|
Hej plażowiczki
Od soboty nie zaglądałam a wy tu normalnie z 5 stron postów stworzyłyście. No ładnie. ![]() Widze że grzechy były, wiec co by nie odstawać od grupy wczoraj z premedytacją wypiłam gorącą czekoladę ![]() A dziś pokornie wracam i rozładam kocyk do dalszego plażowania. Buziaki wam przesyłam ![]() P.S jakoś sie za wami steskniłam przez weekend. Cyborg taki ze mnie ![]()
#4024 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny kupiłam czekoladę Goplana 90% kakao wooooooow polecam jest rewelacyjna
![]()
#4025 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak poza tym to chciałam CI powiedzieć, że gratuluję pomysłu i wykonania torcika (chociaż go nie widziałam), ale potrafię sobie wyobrazić. Mama na pewno strasznie się wzruszyła ![]() ![]() Telik - ja miałam podobnie, wystarczyło, że mnie nie było w weekend to dzisiaj musiałam nadrabiać spore zaległości w czytaniu ![]() ![]() Ty zgrzeszyłaś gorącą czekoladą, a ja dzisiaj na obiad młodymi ziemniaczkami z odrobiną masełka i koperkiem, a do tego kubek maślanki. Po prostu poezja ![]() ![]() elianka - jadłam tą czekoladę, faktycznie pyszna i mocna ![]() ![]()
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
Privativ, brzmi pysznie
![]() ![]() Już mi lepiej. Zjadłam sobie obiadek [omlet z sosem pieczarkowym i brokułami,pycha], posiedzę sobie tu trochę i idę ćwiczyć. W ogóle nie mogę się doczekać wiosny- chce już na rower i rolkiiiiii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Rozeznanie
|
drogie plażowiczki !
Mam kilka pytan dot dietki mam nadzieje ze pomozecie ![]() 1. czy mozna jesc serki topione light (bardzo lubie i fajnie jakbym mogla je jesc od czasu do czasu) 2. czy mozna na 1 fazie zjesc np. 2 kostki gorzkiej czekolady ok 70% czy to dop. na 2 fazie? 3. czy sa jakies wskazowki dot. stosowania oleju jak np. cos smazymy ? ja zawsze smaruje patelnie olejem nasaczonym watka a nie leje z gory ![]() 4. czy mozna robic sobie taki sos ----> troche majonezu z jogurtem nat. bez cukru np. do omlecika z warzywami ![]() 5. czy to duze wykroczenie jak jem codziennie ogorka konserwowego do jajecznicy? bo one sa w roztorze z cukrem ale je uwielbiam ![]() 6. czy mozna uzywac soli np. do jajecznicy? ja jeszcze nie solilam wole sie upewnic ![]() 7. i ostatnie , prosze o ocene dzisiejszego jadlospisu Ś: jajecznica z 2 jaj z pieczarkami + ogorek kons. II Ś : jogurt nat light O: suruowka z kapusty bialej + ogorek+ cebula+ troszke zoltego sera light+ troche kielbasy krakowskiej K: placuszki -> jajko + serek homo nat. + troche wiorkow koko i troche masla orzechowego ![]() dzis mija moj 2 dzien na SB i czuje sie super ![]() ![]() Bylabym baaardzo wdzieczna za udzielenie odp. na powyzsze pytania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. teoretycznie czekolada nie jest wskazana, ale lepie zjeść raz na 2,3 dni kostkę czekolady niż na 2 fazie rzucić się i zjeść całą tabliczkę na raz 3. najlepiej jest smazyc na patelni teflonowej, albo na oliwie. ja obecnie nie mam ani patelni teflonowej ani oliwy, nalewam odrobinę oleju na patelnię, a jak się rozgrzeje wylewam, tak tylko żeby została odrobina 4. można, ale majonez normalny, nie light, bo na sb bardziej wskazany jest normalny. 5. tu się nie wypowiem, bo nie wiem. zależy od ilości cukru 6. można, ale wiadomo,, z umiarem. lepiej zastosować inne przyprawy, np. fit up, albo zioła 7. dodałabym coś do drugiego śniadania, a tą kiełbasę krakowską w obiedzie zastąpiłabym gotowaną piersią kurczaka ![]() Dziewczyny, jeśli coś źle mówię, proszę, poprawcie mnie ![]() Poza tym, może znalazłaby mi któraś zdjęcie tego serka nat. Turek ? Szukałam w sklepach i nie znalazłam, a w zdjęcia sama w necie tak na ciemno trudno znaleźć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Rozeznanie
|
Paseczkowa proszę
![]() 4732.jpg A co do pytań Cukiereczqa to Paseczkowa dobrze Ci odpowiedziała, tylko z tym majonezem uważaj, lepiej nie codziennie, olej to oliwa z oliwek, olej rzepakowy lub arachidowy, jak jest cukier w zalewie to odpadają te ogórki na I fazie, bo przecież masz wyzbyć się całkowicie cukru na jedynce, w II możesz sobie raz na jakiś czas tak zgrzeszyć ![]() ![]() Aaaa jeszcze mój jadłospis: Śniadanie: omlet (pasta, pomidor, ser topiony, oliwki, koperek, siemię lniane); II śniadanie: big jabłko; Obiad: tuńczyk w pomidorach z serem; Podwieczorek: "Rozmowy nocą" <3 , Coca Cola Light; Kolacja: Sałatka grecka. Edit: Serki są jeszcze w dużym opakowaniu: 108292.jpg No i znalazłam jeszcze taki, nie wiem czy tylko się opakowaniem różni, ale chyba nie, bo to w jednym sklepie ten i ten jest, czyli jadę jutro do Leclerca ![]() 34051.jpg Tylko te po prawej stronie, te Figura ![]()
#4030 |
Zakorzenienie
|
Ahcak, ślicznie dziękuję
![]() ![]() i jadłospis: ś: dwa jajka na twardo z odrobiną majonezu IIś: sałatka [pekińska, ogórek, pomidor, fasola, feta], potem jeszcze jogurt naturalny obiad: omlet z pieczarkami i brokułami kolacja: twarożek 0% z jogurtem nat nie było żadnego mięsa, bo nie wiedziałam, że nie mam już w lodówce i nie wyjęłam z zamrażarki.. no i nie licze tej nutelli ;/ ćwiczyłam dziś godzinę callaneticsu i jeszcze sobie poskaczę na skakance ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Rozeznanie
|
dziewczynki wielkie dzięki
![]() ![]() jeszcze mi sie jedna rzecz przypomniala ![]() buziaki
![]() |
#4032 |
Zadomowienie
|
tak jak pisalam dodaje zdjecie mojego torta
![]() ![]() od jutra biore sie znowu ostro za siebie ![]()
#4033 |
Zakorzenienie
|
Privativ, gratuluje. Śliczny tort, jak smakuje tak jak wygląta, to mmm...
Dziewczyny, a jak to jest z cytryną ? Bo pije herbatę z cytryną, a dopiero sobie uświadomiłam, że to owoc.. Można ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() PriVativ przypomniałam sobie jak ja Kocham słodyczeeeeeeee ![]()
![]() |
#4035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na marginesie dodaje ze do masy tez przed smietana dodac soku z cytryny. Bedzie taki kwaskowaty ale taki aksamitnie słodki:P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 |
Rozeznanie
|
Już niedługo wszamię ciasto: Wielkanoc
![]() ![]() ![]() ![]()
#4037 |
Zakorzenienie
|
A ja czytam sobie o tych spodenkach do cwiczen- i coraz bardziej sie nad nimi zastanawiam.. Moze by cos daly- zamierzam bigac jak tlyko te wiatry wielkie miną- nad mroze.. ze spodenkami moze wieksze efekty
![]() A co do diety- dzis raczej nie zgrzesyzłam- moze z 5 pistacji nie w terminie ![]() Wydaje mi sie tez ze jadlospis był dosyc ładny: I sniadanie: 100 g twarogu chudego, odrobina jogurtu naturalne, pomidor ogórek. Wszystko razem zmieszane wyszła ładna miseczka. II sniadanie- salatka z kapusty pekinskiej, papryki, ogórka, pomidora, kurczaka plus odrobina majonezu. Obiad: omlet zawijany z kurczakiem(ok 100 g) ogórkiem kiszonym i pomidorem. Smazony juz na oliwie- oleju arachidowego nie dostalam nigdzie. Podwieczorek: jogurt naturalny- mły z pestkami z dynii. Kolacja: jajko ugotwane na twardo, ogórek kisozny, dwa plastry chudej wędliny drobiowej, ser twaróg chudy. Kupiłam tez herbate zielona zmieszana z czerwona- wypilam juz po kolacji. Smak nie jest jakis bardzo ciekawy- ale da sie zniesc. Ma wspomagac odchudzanie i koncentracje. Duzo tez pilam wody dzisiaj. Buziaki miłej nocy. 8 dzien diety zlaicozny! |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PriVativ gratuluję przecudnego wypieku. Torcik wygląda szalenie kusząco i pewnie jeszcze lepiej smakuje ![]() Muszę poczytać co dopuszczalne jest na II fazie bo czuje sie jakaś kompletnie niedoinformowana... Możecie polecić jakaś stronke w necie opisujacą tą dietke? Zastanawiam się też czy na śniadanko mogą być płatki owsiane i otręby z mlekiem? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny meldujue ze zamowilam spodenki neoprenowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Wtajemniczenie
|
PriV- Mogę zostać Twoją mamą?
![]() Cytat:
![]() Dzis brzucholek jakiś duży mam, wiec może napisze swój jadłospis a wy mówcie czy cuś nie tak: I śniadanie: Twarożek chudy z rzodkiewką i szypiorem(jakoś niesmakował wiec może 100 gr zjadłam) II śniadanie Mango(pycha??? nie wiem czy można) Obiad:łosoś wędzony+sałatka wegetariańska kolacja zawijaski (sałata łosoś camembert, ogórek kiszony) Podwieczorek: jog. nat+słodzik +5 orzechów laskowych+1truskawka
![]() |
#4042 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Owsianka ![]() ![]() ![]() ![]() Ale według zasad SB owsianka i otręby jak najbardziej ![]()
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
![]() wiecie co, chyba mam jakieś załamanie czy coś, bo zaczynam sie łapać na tym, że mam ochotę na coś słodkiego. tylko dziwne to bo ja nie przepadam za slodkościami i zadko kiedy jadałam, jak miałam ochotę na coś słodkiego to wystarczyła mi kosteczka czekolady raz na jakiś czas, w sumie to już bardzo dawno nie jadłam słodyczy a na SB w ogóle cukru więc może to jest to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 |
Rozeznanie
|
Ahcak dziekuję za info. Wiem, że kochasz owsiankę, kilkakrotnie o tym wspominałaś.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Rozeznanie
|
Wiolka525 o II fazie pisałyśmy w poście nr 3435 i 3436... heheh widać jak mi sie nie chce siedzieć w książkach. Wyrwałam sie z jednego uzależnienia (Lineage II) a wpadłam w drugie (wizaż i SB)
![]() Onaella proszę się nie załamywać i godnie reprezentować Lublin ![]() ![]()
#4046 |
Zadomowienie
|
telik pewnie ze mozesz:P tylko uprzedzam ze tort jest kaloryczny:P
#4047 |
Rozeznanie
|
Hehe, Ahcak, mi się najwięcej przytyło w okresie jak miałam fioła na punkcie L2
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
Ahcak już mi przeszło
![]() ![]() ![]() i wiem jak to jest życie studenckie, dziś rano siedzę sobie na wizażu nic nie robię, czas wychodzic z domu na uczelnie a ja sobie przypominam, że dziś zajęcia prowadzę ![]() ![]() idę chyba spać, choć nie pamiętam kiedy tak wcześnie ostatnio poszłam, ale może sie wyśpię a jutro wstanę uśmiechnięta a Lublinek przywita mnie słoneczkiem buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oooo idę poćwiczyć, bo już późna godzina. Wszystko jest lepsze od pisania mgr hehehe nawet gimnastyka jest cudowna wtedy ![]()
![]() |
#4050 |
Zadomowienie
|
A ja od jutra walcze odnowa
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.