Uniwersytet Łódzki część II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 13:30   #4021
buuu_xd
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Thumbelina9512 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to robi jakąś różnicę, ale ja bym wolała chyba zrobić to moim sposobem. Jednak nie mam pewności, o co im tam dokładnie chodzi, bo denerwuje mnie ta "lista szkół" więc wieczorem napiszę do nich mail z pytaniem i jak dostanę odpowiedź, to dam Ci znać.

Edytuję- już napisałam i wysłałam.
Ja właśnie nie wiem jak to zrobić, bo jak wpisuję OKE Jaworzno, to nie mogę tam wpisać swojej szkoły, bo są do wyboru tylko te z Jaworzna, a przecież to bez sensu...
Dobry pomysł z tym mailem, czekam na jakieś info
buuu_xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 16:21   #4022
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez buuu_xd Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie wiem jak to zrobić, bo jak wpisuję OKE Jaworzno, to nie mogę tam wpisać swojej szkoły, bo są do wyboru tylko te z Jaworzna, a przecież to bez sensu...
Dobry pomysł z tym mailem, czekam na jakieś info
A na pewno masz OKE Jaworzno? Ja miałam OKE Gdańsk i moje miasto się znalazło a było inne niż Gdańsk
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 16:39   #4023
buuu_xd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
A na pewno masz OKE Jaworzno? Ja miałam OKE Gdańsk i moje miasto się znalazło a było inne niż Gdańsk
No chyba umiem czytać :|
Stary 2014-07-01, 18:40   #4024
Thumbelina9512
Raczkowanie

Tak dokładnie opisałam, o co chodzi, a odpisali mi, żebym sprawdziła, jaka komisja egzaminacyjna wydała świadectwo <normalnie odkrycie roku > A mi chodzi tylko o to, czy mam własnoręcznie wpisać Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Łodzi, czy może z tej tabelki wybrać OKE Łódź z dokładnym adresem. Ale tak w ogóle to chyba nie jest oznaczone jako pole obowiązkowe?
buuu_xd nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam, ale chyba tak to trzeba zrobić
1) zakładka moje dane osobowe-> wykształcenie
2) u samej góry formularza w tej zakładce wybierasz z listy nazwę ukończonej szkoły średniej i miejscowość
3) po uzupełnieniu reszty danych na dole formularza w części zatytułowanej "nowa matura" klikasz opcję wybierz z listy -> pojawia się tabelka "lista szkół" /to chyba ich wina, bo nazwa nie pasuje do tego, co ma się tam znaleźć/-> wybierasz jako rodzaj szkoły opcję Okręgowa Komisja Egzaminacyjna, później w polu miejscowość klikasz Jaworzno i tam, gdzie jest szkoła wybierasz jedyną dostępną możliwość, czyli Okręgowa Komisja Egzaminacyjna, Jaworzno, ul. Mickiewicza 4. (bo taka jest jej siedziba) Wydaje mi się, że ta tabela ma mylną nazwę i zgodnie z odpowiedzią z rekrutacji powinny tam być informacje o Komisji Egzaminacyjnej, która wydała dokument. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam Twój problem, ale mam nadzieję, że o to Ci chodziło.
Qu'on peut changer l'histoire.

Edytowane przez Thumbelina9512
Czas edycji: 2014-07-01 o 18:41
Thumbelina9512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 19:11   #4025
buuu_xd
Raczkowanie

Cytat:
Tak dokładnie opisałam, o co chodzi, a odpisali mi, żebym sprawdziła, jaka komisja egzaminacyjna wydała świadectwo <normalnie odkrycie roku > A mi chodzi tylko o to, czy mam własnoręcznie wpisać Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Łodzi, czy może z tej tabelki wybrać OKE Łódź z dokładnym adresem. Ale tak w ogóle to chyba nie jest oznaczone jako pole obowiązkowe?
buuu_xd nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałam, ale chyba tak to trzeba zrobić
1) zakładka moje dane osobowe-> wykształcenie
2) u samej góry formularza w tej zakładce wybierasz z listy nazwę ukończonej szkoły średniej i miejscowość
3) po uzupełnieniu reszty danych na dole formularza w części zatytułowanej "nowa matura" klikasz opcję wybierz z listy -> pojawia się tabelka "lista szkół" /to chyba ich wina, bo nazwa nie pasuje do tego, co ma się tam znaleźć/-> wybierasz jako rodzaj szkoły opcję Okręgowa Komisja Egzaminacyjna, później w polu miejscowość klikasz Jaworzno i tam, gdzie jest szkoła wybierasz jedyną dostępną możliwość, czyli Okręgowa Komisja Egzaminacyjna, Jaworzno, ul. Mickiewicza 4. (bo taka jest jej siedziba) Wydaje mi się, że ta tabela ma mylną nazwę i zgodnie z odpowiedzią z rekrutacji powinny tam być informacje o Komisji Egzaminacyjnej, która wydała dokument. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam Twój problem, ale mam nadzieję, że o to Ci chodziło.
Dzięki wielkie Już ogarnęłam sytuacje, ale kurde mogli by coś z tym zrobić, bo potem ludzie nie ogarniają...
Stary 2014-07-01, 19:55   #4026
pffe
BAN stały

Cytat:
Dzięki wielkie Już ogarnęłam sytuacje, ale kurde mogli by coś z tym zrobić, bo potem ludzie nie ogarniają...
ekhem, to działa w drugą stronę, to ludzie nie ogarniają a nie z tym jest coś nie tak. Większość od razu wie o co chodzi a innym trzeba jak małpkom w zoo tłumaczyć krok po kroku.
Stary 2014-07-01, 20:47   #4027
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
ekhem, to działa w drugą stronę, to ludzie nie ogarniają a nie z tym jest coś nie tak. Większość od razu wie o co chodzi a innym trzeba jak małpkom w zoo tłumaczyć krok po kroku.
Nie zgodziłabym się z Tobą w tej kwestii. Bo od kiedy OKE to szkoła? A tak zatytułowana jest tabela... Domyślać się można- owszem, ale każdy jest zestresowany rekrutacją i chce mieć wszystko perfekcyjnie wypełnione, dlatego to oczywiste, że jeśli ma jakieś wątpliwości, to woli zapytać.

Edytowane przez Thumbelina9512
Czas edycji: 2014-07-01 o 20:50

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 21:12   #4028
pffe
BAN stały

Cytat:
Nie zgodziłabym się z Tobą w tej kwestii. Bo od kiedy OKE to szkoła? A tak zatytułowana jest tabela... Domyślać się można- owszem, ale każdy jest zestresowany rekrutacją i chce mieć wszystko perfekcyjnie wypełnione, dlatego to oczywiste, że jeśli ma jakieś wątpliwości, to woli zapytać.
a kto mówił, że OKE to szkoła?
Stary 2014-07-01, 21:27   #4029
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Niestety OKE do wybrania jest na liście pt. "lista szkół"
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 21:32   #4030
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Cały problem mój i buuu_xd polega na tym, że ta tabela ma zła nazwę (bo w polu "rodzaj szkoły' trzeba wpisać OKE, żeby system załapał) i nie byłam pewna, czy tak to uzupełniać. Dlatego Twoja odpowiedź o małpkach z zoo sprawia wrażenie, jakby odnosiła się do nas i trzeba by nam wszystko tłumaczyć krok po kroku, a to ewidentnie jest wina systemu, a nie nasza. Ale dajmy sobie już z tym spokój, bo to nie jest miejsce na tego typu dyskusje. Ponadto rozumiem, że trudno jest się czasami dobrze zrozumieć przez internet.
Stary 2014-07-02, 02:47   #4031
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

W sumie dobrze, że tu o tym zagadałyście, bo tak sobie weszłam i wcześniej jako tę ostatnią kategorię - szkoła, zostawiłam "inne", bo się wyświetliła jedna opcja, no ale myślałam, że zgodnie z nazwą jest to szkoła, a teraz wygooglowałam i to jest "ibo headquarters". Pewnie nie ma to aż takiego znaczenia, no ale warto mieć wszystko sensownie uzupełnione. Chociaż rzeczywiście mogli to nazwać jakoś w stylu miasto, instytucja, jednostka .
Mam nadzieję, że w tym dziekanacie w miarę ogarniają, chociaż dobrze, że mam już zeszłoroczne świadectwo. Rok temu znajoma musiała się użerać z tym, że jakiś pan ciągle ją gnębił o jakieś świadectwo/papierek(?) z OKE, jak przy naszych maturach w czasie rekrutacji mamy tylko zaświadczenie o wynikach ze szkoły, a świadectwa we wrześniu. I nijak nie mogła przetłumaczyć, że OKE nie ma z tym nic wspólnego, mimo że w harmonogramach czy regulaminie są takie rzeczy zaznaczone. Taki luksus swojego wydziwiania, ale trochę pod górkę z rekrutacją na polskie uczelnie z maturą międzynarodową. Tak sobie tylko narzekam, wiem że to tylko jakieś może znikome kilka procent kandydatów ma ten problem .

Edytowane przez serenavanderwoodsen
Czas edycji: 2014-07-02 o 02:51
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:46   #4032
dbordzo
Przyczajenie

Czy mi się wydaję czy w tym roku jest naprawdę mało chętnych na studia? Jest 2 lipca, jeden dzień do końca rekrutacji i mamy tylko 19k zarejestrowanych zgłoszeń. Z tego co wiem w ubiegłych latach, liczba ta nie spadała poniżej 30k. Albo tylko złe słuchy mnie doszły ;D
dbordzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:57   #4033
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dbordzo Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaję czy w tym roku jest naprawdę mało chętnych na studia? Jest 2 lipca, jeden dzień do końca rekrutacji i mamy tylko 19k zarejestrowanych zgłoszeń. Z tego co wiem w ubiegłych latach, liczba ta nie spadała poniżej 30k. Albo tylko złe słuchy mnie doszły ;D
Było tyle zarejestrowanych ale po drugiej, trzeciej rekrutacji a nie przed zakończeniem pierwszej. Masa ludzi złoży dopiero jak się nie dostanie na PŁ i uczelnie warszawskie.
Stary 2014-07-02, 17:01   #4034
dbordzo
Przyczajenie

Aaa, chyba że tak. Dzięki za odpowiedź, bo tak coś mi nie pasowało
Stary 2014-07-02, 18:12   #4035
pffe
BAN stały

Cytat:
Aaa, chyba że tak. Dzięki za odpowiedź, bo tak coś mi nie pasowało
poza tym rejestracja jest do 3 czy do 5 w tym roku?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-02, 18:50   #4036
dbordzo
Przyczajenie

Do 3 czyli już mało zostało. Chce się dostać na ten sam kierunek co Ty więc wiesz ;D Póki co na 120 miejsc 149 chętnych, pamiętasz może czy w zeszłym roku było mniej więcej tak samo na zakończenie pierwszej tury?
Stary 2014-07-02, 19:09   #4037
pffe
BAN stały

Cytat:
Do 3 czyli już mało zostało. Chce się dostać na ten sam kierunek co Ty więc wiesz ;D Póki co na 120 miejsc 149 chętnych, pamiętasz może czy w zeszłym roku było mniej więcej tak samo na zakończenie pierwszej tury?
było podobnie. ostatecznie w 3 turze bodajże ponad 200 było. przyjęli 145 czy 150, jakoś tak a limit wcześniej był 120.
Generalnie łatwiej się dostać niż później utrzymać. ze 150 zostało mniej niż 70 w tej chwili a jeszcze kilka osób odpadnie.
Stary 2014-07-02, 19:22   #4038
dbordzo
Przyczajenie

Czyli powinno być ok Mam nadzieje na wejście jednak w pierwszej turze, chociaż jakoś super nie poszło - 383 punktów.
Ale nie ważne już nawet w której turze, ważne żeby później przycisnąć, żeby jednak ukończyć ten kierunek, a zapowiada się, że łatwo nie będzie.
Stary 2014-07-02, 19:28   #4039
pffe
BAN stały

Cytat:
Czyli powinno być ok Mam nadzieje na wejście jednak w pierwszej turze, chociaż jakoś super nie poszło - 383 punktów.
Ale nie ważne już nawet w której turze, ważne żeby później przycisnąć, żeby jednak ukończyć ten kierunek, a zapowiada się, że łatwo nie będzie.
rok temu dostawały się osoby z takimi wynikami, chyba najmniej z tego co pamiętam było 320 w pierwszej turze. jak nie w pierwszej to wejdziesz w drugiej, spokojnie na inauguracji przyjrzy się Pani Dziekan, będziesz z nią miała fizykę, Panu Wiatrowskiemu - prawdopodobnie algebra, Panu Kowalczykowi - programowanie i prawdopodobnie poprowadzi wykład inauguracyjny.
Jak się dostaniesz i na algebrę trafisz do Wardy to za wszelką cenę przenoś się do Wiatrowskiego. A jak na fizykę trafisz na ćwiczenia na Panią Dziekan to koniecznie przenoś się do faceta(nazwiska nie pamiętam). Dobrze by było jak byś na programowaniu była u Malinowskiego, dobrze uczy, jak trafisz na Śmiałkowskiego to nie licz na dobre nauczanie, sam ledwo ogarnia, a Stawska to porażka, nie umie uczyć i am lekko mówiąc w nosie studentów, nawet dzieciaka przyprowadzała na zaliczenia. A! i jak trafisz na ćwiczenia z analizy na Kowalskiego to się przenoś do Bauera Nastaw się na Krysia, że szowinista i jak czegoś nie ogarniasz to przy 150 osobach na wykłądzie Ci to powie po nazwisku. i jak będziesz coś potrzebować to większość notatek jeszcze mam z pierwszego semestru, z drugiego chyba komplet.

ot tak, dobre rady od koleżanki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-02, 19:40   #4040
yolo_swaggins
Przyczajenie

xxx

Edytowane przez yolo_swaggins
Czas edycji: 2014-07-03 o 11:59
yolo_swaggins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:52   #4041
dbordzo
Przyczajenie

Dzięki wielkie! Jestem Ci winny piwo, albo nawet dwa piwa! ;D
Stary 2014-07-02, 20:14   #4042
dobrusia8e
Zadomowienie

informatyków przybywa widzę pozdrawiam również
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:04   #4043
pffe
BAN stały

Cytat:
Dzięki wielkie! Jestem Ci winny piwo, albo nawet dwa piwa! ;D
o to miło
Stary 2014-07-03, 00:58   #4044
karolkarmel
Przyczajenie

Cytat:
Zaglądacie może na te statystyki na stronie rekrutacji? Czy tylko ja z niepokojem patrze, jak do mojego kierunku dopisuje sie coraz wiecej osób, a przy okazji zaczynam wątpić w swoje szczęście i dostanie się? :/
Jak widać nie tylko Ty Czy ktoś w tym roku będzie ubiegał się o miejsce na kierunku gospodarka przestrzenna (wydział ZA i NG)? Mam ponad 400pkt, ale nie jestem pewien czy to wystarczy Może ma ktoś kontakt z tym kierunkiem i jakieś informacje co do progów z poprzednich lat? Panie z działu rekrutacji podały mi, że wynosił on 152pkt, ale czy to możliwe?
karolkarmel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:52   #4045
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Napisane przez karolkarmel Pokaż wiadomość
Jak widać nie tylko Ty Czy ktoś w tym roku będzie ubiegał się o miejsce na kierunku gospodarka przestrzenna (wydział ZA i NG)? Mam ponad 400pkt, ale nie jestem pewien czy to wystarczy Może ma ktoś kontakt z tym kierunkiem i jakieś informacje co do progów z poprzednich lat? Panie z działu rekrutacji podały mi, że wynosił on 152pkt, ale czy to możliwe?
W pierwszym odruchu wybrałam Gospodarkę Przestrzenną, jednak po głębszym zastanowieniu się nad sobą i tym co chcę robić w przyszłości, wybrałam inne kierunki. Nie będę zatem konkurencją dla Ciebie.
Próg jest jak najbardziej normalny, chociaż faktycznie - niski. Wydaje mi się, że na GP na Ek-Socu było ciężej się dostać.
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 17:04   #4046
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez xniji Pokaż wiadomość
W pierwszym odruchu wybrałam Gospodarkę Przestrzenną, jednak po głębszym zastanowieniu się nad sobą i tym co chcę robić w przyszłości, wybrałam inne kierunki. Nie będę zatem konkurencją dla Ciebie.
Próg jest jak najbardziej normalny, chociaż faktycznie - niski. Wydaje mi się, że na GP na Ek-Socu było ciężej się dostać.
A to nowość ostatnich lat widać
Dawno temu, w 2010 r. to GP na NG była bardziej oblegana
Stary 2014-07-03, 17:18   #4047
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
A to nowość ostatnich lat widać
Dawno temu, w 2010 r. to GP na NG była bardziej oblegana
Użyłam 'wydaje mi się...', aczkolwiek patrząc po własnych znajomych to ek-soc cieszy się większym zainteresowaniem.
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 17:26   #4048
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez xniji Pokaż wiadomość
Użyłam 'wydaje mi się...', aczkolwiek patrząc po własnych znajomych to ek-soc cieszy się większym zainteresowaniem.
A ja użyłam "rok 2010"
Na ek-socu też więcej miejsc, więc większe zainteresowanie i jeśli nic się nie zmieniło to matura z geografii nie jest wymagana.
Stary 2014-07-03, 19:25   #4049
atreu
Przyczajenie

Tak zastanawiam się na nad trzema FiR-ami: UEWr, UEKatowice i Uł. Dzisiaj to już ostatnia chwila i ciekaw jestem jak w Łodzi wygląda możliwość dorobienia podczas studiów etc?
atreu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 19:38   #4050
miss_absurdu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolkarmel Pokaż wiadomość
Ja mam większe zmartwienie bo też składałam na GP ale mam ponad 300punktów i coraz bardziej wydaje mi się że się nie dostane do Łodzi ale składałam nie tylko tam więc może gdzieś się dostane
miss_absurdu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości