|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Dziś:
śniadanie: -dwie kromki chleba ciemnego z serkiem topionym goudą pomidorem,ogórkiem i sałatą obiad: -ziemniaczki z wrzywkiem i sałatką z cebuli,pomidora i ogórka kolacja -spore jabłko I jak?
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a to ma być supermega głodówka- 30kcal czy jak?
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
To może ja mój przedstawie? (R)
I śniadanie owsianka (4 łyżki) + kawałki jabłka + cynamon + orzechy włoskie (2 sztuki ) winogron biały (gdzieś ok 2 ) łyżka otrębów na mleku o,5 % II śniadanie zielone jabłko, kromka razowca z sałatą, twarogiem półtłustym i ogórkiem Obiad pierś z kurczaka bez panierki (nie mam pojęcia ile g, ale ok. 2 średniodużuych filetów) : D + sałatka z ogórka, sałaty lodowej, pomidora na jogurcie naturalnym Podwieczorek 2 kromki wasy żytniej (wiem, że lepszy zwykły razowiec ale zabrakło : D ) posmarowany jogurtem i posypany otrębami i jeszcze kilka orzechów włoskich Kolacja serek wiejski (200g) z 2 łyżeczkami otrębów, a może zamiast tego wcisnąć tuńczyka w sosie pomidorowym z puszki? ;d Nie wiem czy ta kolacja będzie dobra. Rano po I śniadaniu było trochę gimnastyki, po obiedzie wycieczka rowerowa ok 10 km i po kolacji będzie 60 min na stacjonarnym : > Edytowane przez stupify Czas edycji: 2009-05-03 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Wtajemniczenie
|
Nie chce mi się więcej jeść
#4055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jedz może bardziej kaloryczne posiłki po pierwsze, a po drugie - bardziej wartościowe, bo nie dostarczasz organizmowi potrzebnych mu skł. odżywczych .
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sorry za OT ![]()
![]() |
#4057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Gang Iren
|
Wczorajsze U:
IS: owsianka na mleku 3.2% z rodzynkami,śliwkami i morelami suszonymi oraz bananem,posłodzona miodem(wyszła duża miska);2 duże pierniki nadziewane w czekoladzie,herbata z cytryną posłodzona miodem;po pół godzinie kawa z mlekiem IIS: 350 ml jogurtu jagodowego+ ok 150 gr musli czekoladowo-kokosowego, gruszka; po godz pół paczki paluszków z sezamem,sok kubuś O: cztery średnie ziemniaki z tłuszczykiem i cebulką,ok 300 gr smażonej rybki miruny, po ok 200 gr surówek z kapusty kiszonej i koperkowej, sok z czarnej porzeczki P: wielka miska sałatki z trzykolorowej papryki,ogórka,pomidora,s ałaty,rzodkiewki z oliwą z oliwek, dwie kromki razowca z masłem, zielona herbata K: wielka bułka pszenna: jedna połowa z serem żółtym i rzodkiewką,druga z szynką guliwer i pomidorem,cienka parówka drobiowa,herbata czarna z łyżeczką cukru Przekąska: 100 gr mieszanki studenckiej, 330 ml soku pomidorowego Ktoś oceni?
#4059 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za ocenę, będę uważać z tym łączeniem tłuszczy i węgli. Chyba zdecyduję się na tego tuńczyka, a jak mi nie posmakuje to dam tacie ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj ja również pochwalę się swoją R
![]() Śniadanie: Kromka chleba razowego posmarowanego twarożkiem domowej roboty z serka półtłustego i jog.naturalnego z 2 plasterkami wędzonej wołowiny i ogórkiem + jajeczko. II śniadanie: 2 łyżeczki owsianych+garść Corn flakesów, trochę migdałów, z mlekiem 1,5%. Przekąska: jabłuszko ( słoooodziutkie było) ![]() Obiad: Filet z Pangi pieczony na grillu, do tego sałata lodowa z oliwkami i oliwą z oliwek + cukinia na grillu w przyprawach+ pół kromki razowego opieczonego na grillu ![]() ![]() Kolacja: będzie pół puszki tuńczyka wsw ![]() I jak ? ![]() ![]()
#4061 |
Raczkowanie
|
A tutaj moj jadlospis, bo trszke sie zmienil ;
W/U Iśn; kromka chleba orkiszowego z sałatą, papryką, polędwicą z indyka + jabłko IIśn; jogurt truskawkowy z ziarnami '7 zbóż' (175g) O; gotowane udko z kurczaka, bez skóry, łyżka ziemniaków z koperkiem, 2 ogóreczki kiszone P; niestety, nie bylo mnie w domu, nie mialam mozliwosci ;/ K; kromaa chleba z soją(ciemnego) z przeroznymi warzywkami(surowa czerwona paptyka, rzodkiewka, sałata ) i polędwicą z indyka Hmm, oceńcie dziewczyny. Może być ? Dziś nie było NNKT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W diecie masz za mało białka. Z tego co kojarze na U można łączyć węgle i tłuszcze także to ok. Dobrze,że jesz dużo warzyw i owoców oraz nie gardzisz olejem ![]() Brakuje mi chlebka,masła,sera żółtego i twarogu,jajek.Ale wiadomo,że każdego dnia je się inaczej.
![]() |
#4063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzieki za ocenke ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zakorzenienie
|
Rrrrr (wreszcie bezgrzeszna
![]() Śniadanie: placek owsiany (3 łyżki płatków owsianych, 2 jajka, banan); kawa z mlekiem II śniadanie: kromka razowca z sałatą, 3 plasterkami polędwicy sopockiej, pomidorem, papryką, kiełkami i musztardą Obiad: 100 g piersi z kurczaka gotowanej na parze, 30g kaszy gryczanej, surówka (brokuły, pomidor, cebula, kukurydza z puszki, oliwa z oliwek) Podwieczorek: 15 migdałów Kolacja: wieśniak z rzodkiewkami i szczypiorkiem
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hehe to Ci doradziłam ![]()
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Eeee nie przesadzaj
![]() ![]()
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
btw, migdały mają sporo białka
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sadzę żeby tu było mało białka. T Tu po protu nie ma wyśrubowanej normy białka dla diet odchudzających czy "pakerskich". Zawyżone ilości białka w diecie wcale nie są zdrowe, po prostu to kwestia priorytetów - czy w danym momencie ważniejsze jest intensywne chudnięcie czy zdrowe odżywianie. Tu jest zdrowo - białko jest, (owsianka, tuńczyk, szpinak, cicierzyca, nasiona i orzechy + warzywa- one tez zawierają białko, relatywnie mniej niż mięso, nabiał, jaja, strączkowe i zboża) ale zawierają. IMo trochę za duzo orzechów i nasion, garstka dziennie wystarczy, sa bardzo zdrowe ale i bardzo trudnostrawne. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Jedz wartościowe rzeczy: razowe pieczywo, kasze, białe rzeczy: ziemniaki,. chlem, makaron, ryż) nie więcej jak na 1 posiłek - są zdrowe, np, ziemniaki i warto je jeść, ale z głową
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Cava, dzieki
![]() ![]()
![]() |
#4072 |
Wtajemniczenie
|
Czy można jeść ziemniaki na diecie?Bo nic innego mi nie wchodzi ,ani ryż ani kasze bardzo ich nei lubie :/ jedynie makaron i ziemniaki mi smakują
![]()
#4073 |
Zakorzenienie
|
R,moglby ktos rzucic okiem?
![]() Sn: dwie kromki pelnoziarnistego chleba(100g) z cienka iloscia masla,serkiem homo nat,2plasterki wedliny z kurczaka,pol pomidora,2liscie salaty 2Sn:serek wiejski lekki,jablko,marchewka,cy namon aeroby O: piers z kurczaka gotowana(przyprawy chili i papryka ostra),warzywa(3male cebule,1mala papryka),1łyzeczka oliwy z oliwek,3lyzki ryzku brazowego przed basenem bedzie podwieczorek P:pół puszki tunczyka z papryka czerwoną,lub tunczyk i jablko ![]() K:jajko na twardo lub dwa,ogórek
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-04 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze niepoprawne majówkowe i outdoorowe Rrrrr:
Ś: 2 jajka sadzone z podsmażaną cebulką (na oliwie) z 2 kromeczkami chlebka 'litewskiego' z pastą z twarożku, rzodkiewki i szczypiorku + kawa 2Ś: (jeśli można tak je nazwać) herbata kupna Nestea i garść migdałów O: (w knajpce): chłodnik na jog.nat. z buraczkami i botwinką i z ziemniaczkami z boczkiem i cebulką, normalnie ![]() P i K (bo miałam to samo): wieśniak z rzodkiewką i szczypiorkiem (pół na P, pół na K) i na K cebulka podsmażana na oliwie dzisiaj planuję: Ś: wieśniak z jabłkiem z cynamonem i połową banana, 1 łyżką otrębów, 3 łyżkami pł.owsianych, kawa rozp. z cykorią i mlekiem rower, pewnie jakaś godzinka, może więcej 2Ś: mango, gruszka, pół kefiru (dużego) O: pierś z indyka z warzywami i ryżem na patelnię (pół opak.) na oliwie P: sałatka z: fasolki szparag. zielonej i żółtej z puszki, groszku ziel., szynki, pora i pekińskiej, z ziołami, jog.nat. i musztardą, dosypię trochę pestek słonecznika K: 2 jaja (smażone lub na twardo) z sałatką z: rzodkiewki i szczypiorku z jog. nat i z podsmażaną cukinią (oczywiście na oliwie) Pięknie proszę o ocenę ![]()
#4075 |
Wtajemniczenie
|
moje Rrrrr:
1. spora grahamka 1 połówka z szynką 2 z twarogiem półtłustym, ogórek kiszony, pół pomidora, kubek mleka 2% z kakao naturalnym 2. długa cienka kromka grahama z szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem świeżym, pietruszką, mały jogurt nat. z 2 łyżeczkami orzechów, wkrojona rzodkiewka, sałata i pietruszka, grejpfrut 3. makaron razowy ok. 50g (lub ryż brązowy) + 'sos' mięsny ( łyżka mięsa mielonego, jajo, łyżeczka oleju, przyprawy) + surówka (z olejem) 4. sałata, rzodkiewka, pietruszka, szczypior, cebulka, wieśniak zwykły I jak? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie zaczynam diete.
Dzisiejszy jadlospis: R Sniadanie: platki owsiane z jogurtem (pelnotlustym) Drugie sniadanie: jablko Obiad pelnoziarnisty makaron z sosem pomidorowym Podwieczorek lub przekaska: garsc roznych orzechow Kolacja: filet z kurczaka pieczony mieszana salata z oliwa z oliwek do tego jakies dziwne zielone liscie o nazwie kale ( smakuje jak kapusta) zupa z ziemniakow i pora Hm taki jest plan. Juz widze ze nie jest to idealny jadlospis, chyba brakuje troche bialka. Chyba powinnam tez udoskonalic sniadanie. ![]() Poprosze o sugestie.
#4077 |
Raczkowanie
|
U
![]() Śn : 3 kromki żytniego z dynią: dwie z masłem, szynką, rzodkiewka i szczypiorkiem, jedna z dżemem wiśniowym i masłem orzechowym ; kubek kakao naturalnego na mleku 2% w miedzyczasie : 2 jabłka II śn: ok 50g orzechów laskowych, średni lód włoski z polewą toffiee O: mintaj panierowany, ryż biały, brokuły,kapusta kiszona cappucino orzechowe, 2 kostki gorzkiej czeko P: kromka żytniego z masłem,jajkiem,szczypiork iem,herbata z cytryną ; banan, kilka kulek winogron K: miska kaszy gryczanej na mleku (szklanka) posłodzone płaską łyżeczką cukru małe jabłko |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Rozeznanie
|
Uuuu....-3 dzień..
czy to w miarę prawidłowe Utrzymanie?..pomóżcie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pochwal się, ile już schudłaś? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do jogurtów ... to już nigdy nie będę mogła żadnego zjeść ? Chcę się jakoś zdrowiej odżywiać i przytyć ze 3-4kg, ale nie chcę dać się zwariować, mama kupiła jogurt, przyniosła, bo się martwi, że mało jem to i zjadłam - nie miałam ochoty na kolejną kłótnię. Co do ziemniaków, to na ile sobie mogę pozwolić ? ryż jem tyko brązowy, kasze dość często, makaron zazwyczaj ten razowy ![]() ![]() dziewczyny, co radzicie? cava, a Ty co radzisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.