|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7
Cytat:
![]() Ale dziewczyny, mam pytanie co do przecieru pomidorowego.. jest w przyprawach dozwolonych.. ale zawsze wydawało mi się, że to warzywko więc jem go na PW.. a Wy?? No i ja 2-gi dzień PP po grzesznych świętach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepsze są te zadowolone miny na takich odchudzonych zdjeciach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Rozeznanie
|
dzien dobry, witam poswiątecznie...
wagowo bez wiekszych zmian kolo 66 sie kreci. zdjecia super slicznie wygladacie dziewczyny ![]() pogoda piekna az chce sie zyc ![]() ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry wszystkim! A I owszem w Szczecinie jest przecudna pogoda. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Z każdym dniem szczuplejszym i szczęśliwszym Paniom
![]() U mnie wagowy zastój, bo za 2 dni @, ale byłam na to przygotowana i trzymam się dzielnie. Chociaż nie piszę z konkretnymi osobami, mam już tu swoje faworytki, które czytam z przyjemnością, ale wszystkie jesteście super dziewczyny. A zdjęcia robią piorunujące wrażenie. Piękne figury, zmiany oszałamiające. ![]() Do dziewczyn, które chcą wystartować z Dukanem taka rada ode mnie. Wiem, że łatwiej radzić, niż samemu zadziałać, ale jestem na tyle krótko na diecie, że jeszcze nie zapomniałam pierwszych dni uderzeniówki i startu w fazę II. Na początku, żeby naprawdę poczuć, jak ta dieta rewelacyjnie działa, NIE KOMBINUJCIE z gotowymi produktami (żadnych wieśniaków, deserków light, nawet najbardziej odchudzonych kabanosków drobiowych, czy wędlin sklepowych). Dobrze by było, aby przez cały okres diety liczyć tylko na siebie i nie kusić się na gotowce, oferowane przez producentów, ale przez cały okres diety to przecież niemożliwe, bo w końcu będzie ![]() Chociaż przez pierwsze 2 tygodnie warto postawić na proste dania, w których wiadomo, ile czego, ponieważ same sobie je przygotowujecie. Początki diety, kiedy ma się najwięcej samozaparcia są najlepszym momentem, by jeść może troszeczkę mniej smacznie, ale za to naprawdę książkowo w/g prawideł Dukana. Ja wystartowałam z michą tatara z wołowinki, jajkami w czystej postaci, kilkoma gatunkami ryb wędzonych (żadnych puszek na tym etapie, bo napisane że w wodzie, a kto ich wie, co tam..i dużo soli), pieczoną przez siebie piersią drobiową zamiast wędliny i kilogramami odchudzonego sera i jogurtu, wspomaganymi aromatycznymi ziołami i przyprawami. Do tego nawet 4 litry wody niskonasyconej CO2 i więcej... Wierzcie mi, efekt był piorunujący, a chodziłam zapchana po gardło. Teraz po ponad 2 tygodniach zaczynam kombinować z jedzeniem i już przemycać się zaczęły extra kalorie: (pasty, ciasta dukanowe, dukanowe deserki). Należą mi się i nie żałuję, że waga spada wolniej, za to jestem nadal w euforii, po tych piorunujących spadkach w pierwszych 2 tygodniach. Życzę Wam Dziewczyny spadków i wytrwałości. Do zameldowania ![]()
#4057 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Rozeznanie
|
Witam w ten brzydki dzien
![]() Ja mam dzisiaj wzrost na wadze i to ![]() ![]() ![]() Ide do pracy. cya ![]()
#4059 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mnie też brzydka pogoda, ale liczę, że się przetrze. Dziś pierwszy dzień. Mąż mnie wspiera, bo mówi, ze oboje będziemy walczyć z nałogami - on papierosowym, ja czekoladowym ![]() Po przebudzeniu wypiłam szklankę wody i zrobiłam 8 min strech - fajne ćwiczonka, takie pobudzające na rano, a teraz konsumuje śniadanko - dwa grube plastry pieczonej szynki, jak kotlety i do tego czerwona herbatka. Straram się też technicznie jeść inaczej.Przede wszystkim powoli i dokładnie żuć. I wpadłam na genialny pomysł ![]() Mam nadzieję, ze nie będziecie złe jak Was będę zasypywać moimi wywodami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam coś dla was. Patrzcie co znalazłam.
![]() bez dodatku cukru! Jak myślicie będzie się nadawał jak dla nas? |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zadomowienie
|
Scio, wszak Dukan sam radził, żeby jeść powoli i delektować się każdym kęsem
![]() Łandie wyeksponowane danie od razu smakuje inaczej ^^ ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Loles, a masz gdzieś tabelkę z wartościami odżywczymi tego ketchupu? Bo sam napis bez cukru to może być chwyt marketingowy.
#4063 |
Zadomowienie
|
Witam
Dzisiaj spadek 0,1 kg ale i tak się cieszę bo może za jakiś tydzień wrócę do wagi wyjściowej sprzed świąt ![]() A ten keczup byłby super,bardzo mi go brakuje...
#4064 |
Raczkowanie
|
witam Wszystkich dukających po dość długiej przerwie.... nadrobiłam zaległości w ostatnim wątku i muszę przyznać że wiele nowych osóbek widzę.... fajnie.... tylko że w biedronce zaczyna jogurtów brakować
![]() mnie w święta minął 3 miesiąc z dukanem więc czas na małe podsumowanie otóż od 05.01. zgubiłam 8,7kg oj cudnie się teraz patrzy w lusterko życzę sukcesów i wytrwałości
#4065 |
Raczkowanie
|
niestety nie znalazłam, ale postaram się poszukać tego cudeńka w sklepie i po przeczytaniu dam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4067 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich, na szczescie swieta pelne rozpusty juz za mna...zdjecie dziewczyn sa super, motywuja do dalszego dzialania. Wyrzuty sumienia sie pojawily, mam nadzieje, ze caly trud nie poszedl na marne, nie staje na wage , boje sie
![]() ![]()
#4068 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny.
Ja dałam radę z samą proteiną przez całe święta. Od wczoraj mam warzywka. Zaobserwowałam coś dziwnego... zaczęłam jeść codziennie (tak jak radziłyście) 3 łyżki otrębów i po tym pojawiły się trudności z załatwianiem. 2 dni temu rzuciłam otręby i przeszły trudności. Poza tym czytałam jeszcze raz dietę i nigdzie nie znalazłam wzmianki, że koniecznym jest jedzenie otrębów codziennie. Za to znalazłam zdanie: "(...) dania tego nie można spożywać częściej niż raz dziennie bez zakłócenia szczególnego sposobu działania czystych protein." - Chodzi tu o chlebek Dukana A tak ogólnie u mnie znowu spadek ![]() ![]() Pozdrawiam Was Mało tu zaglądam, ponieważ piszę pracę magisterską :/
Początek dietki: 18.03.2010r: Wzrost:167cm Było 86,6 kg ![]() Dziś jest 65,1 kg ![]() Celem jest 63 18 marca - 86,6 kg 18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg) 18 maja - 74,3 kg(-5,9kg) 18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg) 18 lipca - 65,4kg(-4,6kg) |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzis chyba mam jakies przesilenie wiosenne.... taka mamałyja ze mnie ![]() ![]() co do otrębów? mam tak samo... w tamtym tygodniu zapomnialo mi sie je zjesc moze ze 2 razy... ![]() ![]()
15.03. 2010 początek dietki = 73,8kg / 163cm ![]() po uderzeniówce: - 1,8kg jest: 59,4kg ![]() -14,4 kg będzie: 58kg ![]() ![]() "8 sesja" na VACU aktiv ![]() "pierwsze kręcenia Hula Hop Anion" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Raczkowanie
|
Do mamy Joasi, ja jestem odmiennego zdania niz dziewcyzny, uwazam ,że twojej córce na dłuższą metę bardziej szkodzić bedzie otyłość niz dieta proteinowa. Ja jednak wprowadziłabym jej system 1/1 i w dni warzywne "faszerowała" jak najwiekszą ich ilością. Moim zdaniem ta dieta nie jest jakaą strasznie rygorytyczna jak dla mnie poprostu zdrowa. Druga opcja to zrobic córce taką po czaści fazę III do produktów dozowlonych w II fazie właczyc 1-2 kromki chlebka pełnoziarnistego i jeden owoc bądż szklanka soku ( bez cukru) dziennie. Pozdrawiam i trzymama za was kciuki
A mi waga po 3 tygodniach zastoju znowu ruszyła w dóŁ ![]() 16 kwitnia mija mi pół roku na diecie. jest mnie mniej o przeszło 28 kilo i pewnie łącznie z metra w centymetrach ![]() Wszystkiego dobrego dziewcyznki i wytrwałości w diecie
#4071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla potwierdzenia zacytuję może: "Moja dieta opiera się także na bardzo ważnym skladniku: otrębach owsianych. Uważam, że jest to najlepszy dla zdrowia pokarm na świecie. Otręby owsiane łagodnie regulują pracę jelit. (...) Spożywane codziennie otręby owsiane pomogą wam utrzymać smukłą sylwetkę. Ci, którzy źle je tolerują, mogą je zmiękczyć, mocząc otręby pół godziny w mleku. Otręby owsiane sycą. Otręby owsiane wspomagają odchudzanie. Otręby owsiane obniżają poziom cholesterolu. Otręby owsiane chronią przed cukrzycą. Otręby owsiane chronią przed rakiem okrężnicy." A w podsumowaniu II fazy podkreślone: "W dalszym ciągu spożywacie 1 lub 2 łyżki stołowe otrąb owsianych dziennie." Potem za każdym razem przypominanie, jak ważną rolę w TEJ konkretnie diecie rolę odgrywają otręby owsiane. To cytaty z drugiej książki Dukana. W pierwszej było jasno i zdecydowanie podkreślone, że NALEŻY przyjmować 2 łyżki otrębów owsianych przez cały czas trwania diety... do końca życia. Niestety, pierwszą książkę podrzuciłam do torby mężowi, gdy wyjeżdżał do pracy i nieraz mi teraz jej brakuje... Jeśli masz problemy z wypróżnianiem, to myślę, że przyczyna nie leży po stronie otrębów. A i ważna uwaga. Dużo wody. Nie tylko rybka lubi pływać, otręby też ![]() Pozdrowionka
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-04-07 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Raczkowanie
|
kobietki, niech mi któraś odpowie czy moge sobie pic tą herbatke zieloną, która zawiera 5% maliny. I jeszcze jedno mam pytanie- gdzie Wy kupujecie aromat do ciasta nie na bazie oleju? bo szukałam przed świętami szukałam i nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a aromaty sa w kauflandzie w takich fiolkach pakowane po 2
![]() |
#4075 |
szamanka
|
Witam
![]() Jakoś nie nadążam czytać za Wami... ![]() ![]() Nadal czuję się kiepsko, @ nadal się nie zjawia... ile można czekać? ![]() Waga jakoś sprawia wrażenie, że się chce piąć do góry... ![]() Dziś dzień P, więc nie może ![]() Coś widzę, że nasze forum nawiedziła kolejna fala nowych dukanek - chyba jak zwykle po świętach ![]() Witam wszystkie nowe Dukanki (i Dukanów?) ![]()
#4076 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4077 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-------------------------- u mnmie drugi dzien okresu i waga poszla tylko do gory o 100 g, wczesniej mi spadala caly czas odrobine, ciekawa jestem co sie dzieje, bo powinno skoczyc o 2 kg jak w zeszlym miesiacu
zapraszam na moj blog ![]() Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-04-07 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Przyczajenie
|
Witam Dukanki! Czy uważacie, że jak teraz zacznę dietę z wagą 62kg, to uda mi się schudnąć do lipca 6kg? Na początku lipca wyjeżdżam na wakacje i chciałabym być już po fazie trzeciej diety... Jaki tryb drugiej fazy diety byście mi poleciły żeby efekt był jak najszybszy? Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.