|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7
A ja właśnie zaliczyłam spacerek,sprzątanie auta i hip hopa
![]() Jeszcze świateczna rybka na kolacje jakis filmik i do łózeczka...a jutro czekam na spadek chocby o 10dag ![]()
#3962 |
Raczkowanie
|
![]()
[QUOTE=Chooo;18380443]Tutaj nikt nie komentuje wagi w stylu: Boże, jak do tego doprowadziłaś, ile Ty ważysz!
Chcesz zacząć dietę, tzn. że chcesz coś z tym zrobić, by być szczuplejsza. Śmiać się czy komentować niemiło liczby na wadze można u ludzi, którzy są grubi, a do tego idą z zestawem McDonalds w ręku ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Bo żółtko sprzyja cholesterolowi i jest samo w sobie bardzo kaloryczne, ale jak jesz je w proporcji więcej białek niż żółtek to to się redukuje i nie jest tak kaloryczne. Poza tym nam zależy na samym czystym białku, a żółtko nim nie jest :P A tak poza tym, podziwiam Cię - ja samego białka np.n a twardo ugotowanego nie mogę ruszyć - strasznie nie lubię tego smaku. Witaj Chooo Jak ja Ci dziekuje za *** ![]() http://ja-i-moj-dukan.blog.onet.pl/ blog , ktory prowadzisz ja myslałam ,ze moge jajek jeść ile chce ,a ty piszesz ze 3 dziennie ojj dziekuje Ci bardzo za pomoc idę czytac twojego blogaska dzieki, buźka |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może masz jakies inne źródło tych filmików? ![]() Do moich dzisiejszych aktywności mogę zaliczyć pół godzinne bieganie po lesie z psem, zawsze coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | ||||||
Raczkowanie
|
Dziewczyny.Bardzo Wam wszystkim dziękuję za komplementy. Jest mi naprawdę bardzo miło.Warto było zamieścić te zdjęcia
![]() Cytat:
Cytat:
Ta dieta zmienia nawyki żywieniowe. Myślę, że spokojnie możesz jeść nawet 6 posiłków. U mnie 4 - i zauważyłam, że spore znaczenie ma to, że jem teraz regularnie. Organizm nie wariuje. Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Monia_35;18384244] Cytat:
Cytat:
Choo - serdeczne życzenia imieninowe Beti - mam prośbę malutką. Czy mogłabyś wyłączyć Caps Locka i pisać normalną czcionką? Ciężko troszkę się czyta Twoje posty, a bardzo lubię je czytać ![]()
![]() |
#3965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po za tym jajka na mieko maja sporo dobrego choresterolu (mi niestety surowe jajko nie przejdzie przez gardlo ![]() dziewczyny robily badania chorestorolu i wszystko jest super -------- i jak porcelanka - otreby daly rade? ![]()
zapraszam na moj blog ![]() Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-04-06 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie się zbliża @ nie staję na wagę, żeby nie popsuć sobie humoru. Za jakiś tydzień pewnie się zważę i mam nadzieję, że rezultaty jakieś po jednym cyklu 4/3 będą ![]() Wrąbałam właśnie opakowanie twarogu z łyżką serka homo, cynamonem i słodzikiem, zmiksowane na pycha kremik ![]()
![]() |
#3967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo nie jest już moim facetem i nie jest, nie był wart tego zachodu. No może przez pierwszy rok, ewentualnie 2, przez kolejne, niecałe 4 stał się tylko dupkiem i dał tego popis w 100%. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Dorota5, dziękuję i Tobie ![]()
![]() |
#3968 |
Raczkowanie
|
Chooo przykro mi, ale jeśli rzeczywiście to taki dupek to bardzo dobrze!
Główka do góry, tego kwiata to wiesz co... |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=Madzia7777;18397303]
Cytat:
Cieszę się, że blog Ci pomaga w jakimś-tam stopniu. Zamysł na jego stworzenie był taki by pomóc mi kontrolować to co jem itd. Ale widzę czyta go kilka osób, niektórzy (czasem niepotrzebnie go komentują, bo przecież wiem, że nie powinnam grzeszyć) nawet regularnie, co bardzo mnie cieszy ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Może dupek to pod wpływem emocji, ale na pewno nie taki sam rycerz jak kiedyś. Może pozwolę mu odkupić swoje winy o ile zorientuje się sam co powinien zrobić. Póki co ciche dni, a co! ![]() Dzięki za pocieszenie ![]()
![]() |
#3970 |
Raczkowanie
|
Do Emilia3000 i Megi428
Oczywiście że się nie gniewam i nie mam co obrażać, bo pewnie macie dużo racji. Dziękuję za wasze rady i chyba faktycznie zrobię jej badania i zapytam lekarza co dalej i jak on to widzi. Chociaż dalej myślę, że w tej właśnie diecie widzę dla niej wielką szansę. Mam jeszcze pytanko: w kilku postach widziałam, że piszecie o mniejwięcej wyznaczonej dacie końca fazy II i jaki powinien być spadek według doktorka ( czy coś w tym stylu) ![]() Z góry dziękuję ________________ Początek 28-03-2010 było 93 jest 88 |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Storna po francusku, ale masz tłumaczenia w 1 poście
![]() |
#3972 |
Raczkowanie
|
Chooo! sama mówisz że nie warto! jesteś teraz na tyle piękna i szczupła, że ten koleś może tylko żałować swojego zachowania i tego że Cię stracił!
Dominika___ dobrze mówi! Facetów jest pełno! I z takim urokiem osobistym długo singielką nie będziesz ![]() 3maj się ![]() ![]() niestety, połowiczna sesja mi się zaczyna! zmykam.. Dobranoc Dukanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Rozeznanie
|
włączyłaś też Insanity czy "tylko" hip hop ?
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skad jej te kg przybyly, moze ma chora tarczyce? data - ktora wyszla z testu - pierwszy post kilogramy jakie musisz zrzucic w 2 fazie - bez tego co spadlo w 1 fazie - dzielisz prze liczbe dni 2 fazy - wtedy wychodzi Ci ile powinnas hipotetycznie chudnac na 2 fazie np.18 kg podzielic przez 200 dni
zapraszam na moj blog ![]() Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-04-06 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hehe, nie wiem, może nam się ułoży. To w końcu 6 lat. No i zaprosił mnie na "przepraszalną" kolację (nie pójdę bo dieta i to jeszcze same P, żeby po świętach spadło) Ale dziś jak wróci z Poznania to śpi na kanapie ![]()
Kocham husky! Adoptowałam już 2! ![]() Edytowane przez Chooo Czas edycji: 2010-04-06 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Zadomowienie
|
O widzę, że Ty robisz Insanity, straszne to to? Bo po zakończeniu Hip Hop Abs i Rockin Body mam zamiar wziąć się i za to
![]() Oj, doczytałam, że dopiero 12 zaczynasz ![]()
Rozpasałam się Zrzucam zbędne kilogramy z Mel B. Mam nadzieję, że uda się przeżyć ![]() ![]() Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-04-06 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie! Do celu Joasia, może zrób tak dziecku jak już, że np poniedziałki i piątki to dni czystych protein, że je jogurty, jajka, tuńczyka, piersi z kurczaka na obiad a reszta to normalne dni, w których się nie objada przesadnie, do szkoły ma kanapki z ciemnym pieczywem, a nie rogaliki z czekolada, kolacje je do 19, pije dużo wody, jak już to Colę light, a nie inne świństwa, a np. sobota to dzień obżartucha - jakiś kawałek pizzy, popcorn, batonik - przecież to tylko dziecko i nie może jeść tylko jajek, piersi z kurczaka i jogurtów niskotłuszczowych, niesłodzonych...
![]() |
#3979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
6 lat w plecy to przykra sprawa, z drugiej strony- aż tak źle być nie może! (wiem z własnego, 4 letniego doświadczenia ![]() trochę go przetrzymasz, pobawicie się na TWOICH zasadach i powróci książę z bajki! ![]() ![]() dieta rzecz święta! jak chce kolacji niech Ci ugotuje coś z "listy rzeczy dozwolonych" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Raczkowanie
|
troszke sie zmartwiłam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Emila3000;18398949]w 1 ksiazce dukana pisze co zrobic z dziecmi na diecie,
a skad jej te kg przybyly, moze ma chora tarczyce? Raczej nie jest chora, jak miała testy i badania to nic nie wykazywało. A w której książce to znajde Emlilko? "Nie mogę schudnąć? Edytowane przez Do celu Joasia Czas edycji: 2010-04-06 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"....chudy nabiał... - można konsumować bez ograniczeń, o ile nie przekroczy się 700-800 gr dziennie." Rozdział dotyczy proteinowego czwartku, ale na początku zdania Dukan pisze o diecie trwającej naprzemiennie przez kilka tygodni, miesięcy, więc ja rozumiem że te dane odnośnie nabiału dotyczą czwartku proteinowego, jak również całej diety. Chodzi tu chyba o cukier mleczny - laktozę, który w zbyt dużych ilościach byłby zbyt kaloryczny. Bo o ile nabiał odtłuszczono, to nie pozbawiono go zupełnie cukrów.
![]() |
#3983 |
Raczkowanie
|
Ale się wkurzyłam, że nie mogę pobrać tych filmików z chomika,które podałaś Ayu
![]() Same pozytywy słyszę na temat tego, więc chciałabym zacząć od jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz to z pewnością mu nie odpuszczę. Rano nie złożył mi życzeń, po pracy nie wrócił do domu tylko zadzwonił, że odwiezie znajomych do Poznania na lotnisko i nie wróci po pracy, a jak mu rano po wyjściu do pracy napisałam, że dziekuję, że nie pamiętał o moich imieninach o których przypominałam mu delikatnie od tygodnia (w święta również składano mi życzenia i pili za to) to się zarzekał, że jeszcze dziś po pracy wróci z kwiatami. No to pięknie wrócił ... ![]() I to właśnie o to mi chodzi, zacisnę zęby, choć ciężko mi po prostu się nie rozbeczeć, nie będę mu patrzeć w oczy, bo wtedy zawsze mięknę i będę tak trzymać póki nie zrozumie, że przegiął. Tak sobie postanowiłam, a ze złości wypiłam dodatkowe 2L mineralnej (by się zapchać i nie ruszyć broń boże czekolady)
![]() |
#3985 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=maadzia49;18397540]Monia, a skąd masz te filmiki? Wiem, że tu jest podana strona na chomiku, nawet poświęciłam się, żeby wykupić dodatkowy transfer, ale coś sms nie chce mi się wysłać i dupa
![]() Może masz jakies inne źródło tych filmików? ![]() mój Tż ściaga to z jakis stronek typu rapisher...watpię zeby na mailu przeszły ale przez skypa ![]()
#3986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ayu;18398216]I jak wrażenia po obcowaniu z Shaunem?
![]() No facet wymiata...pół godzinki a człowiek upocony maskarycznie . Po wczorajszym 2godzinnym spacerku z psem bolą mnie udka. Co będzie jutro ![]()
![]() |
#3988 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Do celu Joasia;18399728]ja nie Emilia ale informacje znajdziesz w tej książce "nie potrafię schudnąć" str. 196 - 200 na temat dzieci i nastolatek.
#3989 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3990 |
Raczkowanie
|
No to sie doczekałam zarówno ja jak i Wy moich foteczek
![]() Pierwsze dwa u gory nie musze mowic ?? Listopad 92kg. ![]() ![]() Edytowane przez gosiaika Czas edycji: 2010-04-06 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.