Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 19:14   #3961
Monia_35
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

A ja właśnie zaliczyłam spacerek,sprzątanie auta i hip hopa
Jeszcze świateczna rybka na kolacje jakis filmik i do łózeczka...a jutro czekam na spadek chocby o 10dag

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:21   #3962
Madzia7777
Raczkowanie

GG do Madzia7777
Wink Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

[QUOTE=Chooo;18380443]Tutaj nikt nie komentuje wagi w stylu: Boże, jak do tego doprowadziłaś, ile Ty ważysz!
Chcesz zacząć dietę, tzn. że chcesz coś z tym zrobić, by być szczuplejsza.
Śmiać się czy komentować niemiło liczby na wadze można u ludzi, którzy są grubi, a do tego idą z zestawem McDonalds w ręku

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Bo żółtko sprzyja cholesterolowi i jest samo w sobie bardzo kaloryczne, ale jak jesz je w proporcji więcej białek niż żółtek to to się redukuje i nie jest tak kaloryczne.
Poza tym nam zależy na samym czystym białku, a żółtko nim nie jest :P
A tak poza tym, podziwiam Cię - ja samego białka np.n a twardo ugotowanego nie mogę ruszyć - strasznie nie lubię tego smaku.

Witaj Chooo
Jak ja Ci dziekuje za ***

Zapraszam na mojego bloga :
http://ja-i-moj-dukan.blog.onet.pl/
blog , ktory prowadzisz ja myslałam ,ze moge jajek jeść ile chce ,a ty piszesz ze 3 dziennie ojj dziekuje Ci bardzo za pomoc idę czytac twojego blogaska dzieki, buźka
Madzia7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:29   #3963
maadzia49
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
Jeszcze świateczna rybka na kolacje jakis filmik i do łózeczka...a jutro czekam na spadek chocby o 10dag
Monia, a skąd masz te filmiki? Wiem, że tu jest podana strona na chomiku, nawet poświęciłam się, żeby wykupić dodatkowy transfer, ale coś sms nie chce mi się wysłać i dupa
Może masz jakies inne źródło tych filmików?

Do moich dzisiejszych aktywności mogę zaliczyć pół godzinne bieganie po lesie z psem, zawsze coś
maadzia49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:38   #3964
Dorota5
Raczkowanie

Dziewczyny.Bardzo Wam wszystkim dziękuję za komplementy. Jest mi naprawdę bardzo miło.Warto było zamieścić te zdjęcia
Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
t
bialko ma 10% bialka - albuminy
zoltko ma 16% bialka - wszystkich rodzajow bialek, sporo dobrych tluszczy i witamin - a,d i kilka z grupy b
i na miekko najzdrowsze
Ja się nie będę wtrącać w dyskusję, zacytuję tylko pana Dukana: "Jajka są bogate w cholesterol i nadmierne ich spożywanie jest niewskazane w przypadku osób z wysokim poziomem cholesterolu we krwi.W tym przypadku radzi się ograniczyć konsumpcję do trzech lub czterech żółtek tygodniowo, białka można jeść bez ograniczeń"(Nie potrafię schudnąć, s.67)
Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że było to już mówione, ale chciałabym się upewnić - nabiał do 4% tłuszczu na 100g mogę jeść normalnie czy w ramach wyjątku i szukać raczej tego odtłuszczonego?
I jeszcze mam wątpliwość odnośnie ilości posiłków: wiem, że teoretycznie nie ma żadnych ograniczeń co do ilości i częstotliwości spożywania posiłków, ale w książce jest rozpiska z przykładowym menu i uwzględnione są cztery
Czy jeśli wolę jeść mniejsze ilości, to mogę spokojnie jeść co 2,5h-3h i wówczas wyjdzie mi tych posiłków 5 czy 6 to będzie ok?
Nabiał odtłuszczony jest ideałem. Ja sama jem taki do 3%.
Ta dieta zmienia nawyki żywieniowe. Myślę, że spokojnie możesz jeść nawet 6 posiłków. U mnie 4 - i zauważyłam, że spore znaczenie ma to, że jem teraz regularnie. Organizm nie wariuje.
Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Aaa, skoro można pić coca colę light lub zero, to można pić wodę gazowaną? Bo niegazowaną to ja mam w kranie Ale wolę się upewnić...
Już prawie przygotowana na dietkowanie, tylko muszę jeszcze dorwać wagę i metr, żeby zrobić dokładne pomiary
Woda gazowana jak najbardziej dozwolona.

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Mam problem z cytowaniem więc będzie bez
Emilio, wieśniaki jesz zwykłe czy lekkie? Ja jakoś do tych lekkich przekonać się nie mogę, zawsze trafiają mi się takie suche i kwaskowe..
Ja ne Emilia, ale oczywiście, że lekkie - zwykłe są tłuuuste...
[QUOTE=Monia_35;18384244]
Cytat:
Witam!!! Z tutułu tego ze sie nie udzielam zbyt czesto ale jestem zWami od stycznia tez sie pochwale...coprawde dopiero 7kg za mna ale cwicze i sa efekty. Pierwsze zdjecia z zeszłego roku a dwa ostatnie z marca
Aż trudno uwierzyć, że to ta sama osoba. Wyglądasz zjawiskowo!
Cytat:
Napisane przez ezoanna Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Wzrost:170
Waga:64.00
Upragniona waga I :58
Upragniona waga II :55

Dziś katuje się 2gim dniem protein-zamierzam pociągnąć do 10.
Stosujecie 5/5(5białkowych na 5proteiny+warzywa???)czyt ałam w niektórych postach,że są i takie odważne stosujące 10/2-ale to wydaje mi się totalną katorgą i łatwo się złamać..a ja mam najgorsze rzuty na słodycze...
Nie wolno stosować tak długiej uderzeniówki bez konsultacji z lekarzem. Zwłaszcza, że nie masz nadwagi. Zrobiłaś test Dukana?
Choo - serdeczne życzenia imieninowe
Beti - mam prośbę malutką. Czy mogłabyś wyłączyć Caps Locka i pisać normalną czcionką? Ciężko troszkę się czyta Twoje posty, a bardzo lubię je czytać
Stary 2010-04-06, 19:43   #3965
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Ja się nie będę wtrącać w dyskusję, zacytuję tylko pana Dukana: "Jajka są bogate w cholesterol i nadmierne ich spożywanie jest niewskazane w przypadku osób z wysokim poziomem cholesterolu we krwi.W tym przypadku radzi się ograniczyć konsumpcję do trzech lub czterech żółtek tygodniowo, białka można jeść bez ograniczeń"(Nie potrafię schudnąć, s.67)
no tak jak ktos ma problemy to musi ograniczac, dlatego od razu jak nasza kolezanka powiedziala ze nie je zoltka, spytalam sie czy nie jest chora
po za tym jajka na mieko maja sporo dobrego choresterolu (mi niestety surowe jajko nie przejdzie przez gardlo )
dziewczyny robily badania chorestorolu i wszystko jest super

--------
i jak porcelanka - otreby daly rade?

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-04-06 o 19:50
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:48   #3966
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
I jak wrażenia po obcowaniu z Shaunem?

Mnie się zbliża @ nie staję na wagę, żeby nie popsuć sobie humoru. Za jakiś tydzień pewnie się zważę i mam nadzieję, że rezultaty jakieś po jednym cyklu 4/3 będą
Wrąbałam właśnie opakowanie twarogu z łyżką serka homo, cynamonem i słodzikiem, zmiksowane na pycha kremik
Stary 2010-04-06, 19:50   #3967
Chooo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lila2wizaz Pokaż wiadomość
właśnie dziś kupiłam koronkowe szorty ze strategicznymi wycięciami i koszulkę do kompletu a mała czarna dała radę w weekend- jakoś dodatkowe kg nie były tak widoczne!
ale niestety.. niespodziewanie, za wcześnie @ przyszedł i muszę poczekać z kuszeniem jeszcze 6dni...
widzę dziewczyny że macie rady i pomysły nie tylko na zaparcia, dietę.. ale też na miłe wieczorki
To ja dodam że nigdy już mojego nie pokuszę, choć jw radziłam wychodzi, że umiem.
Bo nie jest już moim facetem i nie jest, nie był wart tego zachodu.
No może przez pierwszy rok, ewentualnie 2, przez kolejne, niecałe 4 stał się tylko dupkiem i dał tego popis w 100%.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Dorota5, dziękuję i Tobie
Stary 2010-04-06, 19:56   #3968
Dominika___
Raczkowanie

Chooo przykro mi, ale jeśli rzeczywiście to taki dupek to bardzo dobrze!
Główka do góry, tego kwiata to wiesz co...
Dominika___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:02   #3969
Chooo
Rozeznanie

[QUOTE=Madzia7777;18397303]
Cytat:
Napisane przez Chooo Pokaż wiadomość
Tutaj nikt nie komentuje wagi w stylu: Boże, jak do tego doprowadziłaś, ile Ty ważysz!
Chcesz zacząć dietę, tzn. że chcesz coś z tym zrobić, by być szczuplejsza.
Śmiać się czy komentować niemiło liczby na wadze można u ludzi, którzy są grubi, a do tego idą z zestawem McDonalds w ręku

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Bo żółtko sprzyja cholesterolowi i jest samo w sobie bardzo kaloryczne, ale jak jesz je w proporcji więcej białek niż żółtek to to się redukuje i nie jest tak kaloryczne.
Poza tym nam zależy na samym czystym białku, a żółtko nim nie jest :P
A tak poza tym, podziwiam Cię - ja samego białka np.n a twardo ugotowanego nie mogę ruszyć - strasznie nie lubię tego smaku.

Witaj Chooo
Jak ja Ci dziekuje za ***

Zapraszam na mojego bloga :
http://ja-i-moj-dukan.blog.onet.pl/
blog , ktory prowadzisz ja myslałam ,ze moge jajek jeść ile chce ,a ty piszesz ze 3 dziennie ojj dziekuje Ci bardzo za pomoc idę czytac twojego blogaska dzieki, buźka

Cieszę się, że blog Ci pomaga w jakimś-tam stopniu.
Zamysł na jego stworzenie był taki by pomóc mi kontrolować to co jem itd.
Ale widzę czyta go kilka osób, niektórzy (czasem niepotrzebnie go komentują, bo przecież wiem, że nie powinnam grzeszyć) nawet regularnie, co bardzo mnie cieszy

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Dominika___ Pokaż wiadomość
Chooo przykro mi, ale jeśli rzeczywiście to taki dupek to bardzo dobrze!
Główka do góry, tego kwiata to wiesz co...
Po 6 latach to tak trochę wiesz...
Może dupek to pod wpływem emocji, ale na pewno nie taki sam rycerz jak kiedyś.
Może pozwolę mu odkupić swoje winy o ile zorientuje się sam co powinien zrobić.
Póki co ciche dni, a co!

Dzięki za pocieszenie
Stary 2010-04-06, 20:03   #3970
Do celu Joasia
Raczkowanie

Do Emilia3000 i Megi428
Oczywiście że się nie gniewam i nie mam co obrażać, bo pewnie macie dużo racji. Dziękuję za wasze rady i chyba faktycznie zrobię jej badania i zapytam lekarza co dalej i jak on to widzi. Chociaż dalej myślę, że w tej właśnie diecie widzę dla niej wielką szansę.

Mam jeszcze pytanko:
w kilku postach widziałam, że piszecie o mniejwięcej wyznaczonej dacie końca fazy II i jaki powinien być spadek według doktorka ( czy coś w tym stylu) Czy któraś może mi w paru słowach wyjaśnić jak to obliczyć??
Z góry dziękuję
Do celu Joasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:06   #3971
Chooo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Do celu Joasia Pokaż wiadomość
Do Emilia3000 i Megi428
Oczywiście że się nie gniewam i nie mam co obrażać, bo pewnie macie dużo racji. Dziękuję za wasze rady i chyba faktycznie zrobię jej badania i zapytam lekarza co dalej i jak on to widzi. Chociaż dalej myślę, że w tej właśnie diecie widzę dla niej wielką szansę.

Mam jeszcze pytanko:
w kilku postach widziałam, że piszecie o mniejwięcej wyznaczonej dacie końca fazy II i jaki powinien być spadek według doktorka ( czy coś w tym stylu) Czy któraś może mi w paru słowach wyjaśnić jak to obliczyć??
Z góry dziękuję
W pierwszym poście masz link na test Dukana, wejdź na stronę, zrób a on Ci wszystko policzy.
Storna po francusku, ale masz tłumaczenia w 1 poście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 20:06   #3972
lila2wizaz
Raczkowanie

Chooo! sama mówisz że nie warto! jesteś teraz na tyle piękna i szczupła, że ten koleś może tylko żałować swojego zachowania i tego że Cię stracił!
Dominika___ dobrze mówi! Facetów jest pełno! I z takim urokiem osobistym długo singielką nie będziesz
3maj się

niestety, połowiczna sesja mi się zaczyna! zmykam..
Dobranoc Dukanki
lila2wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:09   #3973
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
I jak wrażenia po obcowaniu z Shaunem?
włączyłaś też Insanity czy "tylko" hip hop ?

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:09   #3974
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Do Emilia3000 i Megi428

Mam jeszcze pytanko:
Z góry dziękuję
w 1 ksiazce dukana pisze co zrobic z dziecmi na diecie,
a skad jej te kg przybyly, moze ma chora tarczyce?

data - ktora wyszla z testu - pierwszy post
kilogramy jakie musisz zrzucic w 2 fazie - bez tego co spadlo w 1 fazie - dzielisz prze liczbe dni 2 fazy - wtedy wychodzi Ci ile powinnas hipotetycznie chudnac na 2 fazie np.18 kg podzielic przez 200 dni

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:12
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:13   #3975
Chooo
Rozeznanie

Cytat:
Chooo! sama mówisz że nie warto! jesteś teraz na tyle piękna i szczupła, że ten koleś może tylko żałować swojego zachowania i tego że Cię stracił!
Dominika___ dobrze mówi! Facetów jest pełno! I z takim urokiem osobistym długo singielką nie będziesz
3maj się

niestety, połowiczna sesja mi się zaczyna! zmykam..
Dobranoc Dukanki
Weź tak nie słodź, bo zmienię orientację
Hehe, nie wiem, może nam się ułoży.
To w końcu 6 lat.
No i zaprosił mnie na "przepraszalną" kolację (nie pójdę bo dieta i to jeszcze same P, żeby po świętach spadło)
Ale dziś jak wróci z Poznania to śpi na kanapie

Edytowane przez Chooo
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:15
Chooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:19   #3976
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
włączyłaś też Insanity czy "tylko" hip hop ?
O widzę, że Ty robisz Insanity, straszne to to? Bo po zakończeniu Hip Hop Abs i Rockin Body mam zamiar wziąć się i za to

Oj, doczytałam, że dopiero 12 zaczynasz To potem opisz wrażenia ^^

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:21
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:20   #3977
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Po 6 latach to tak trochę wiesz...
Może dupek to pod wpływem emocji, ale na pewno nie taki sam rycerz jak kiedyś.
Może pozwolę mu odkupić swoje winy o ile zorientuje się sam co powinien zrobić.
Póki co ciche dni, a co!

Dzięki za pocieszenie
Chooo prześpij się z problemem, bo co nagle to po diable. Czasami robi się i mówi głupie rzeczy, ale zawsze trzeba dać i komuś i sobie szansę. Trzymam kciuki

Cytat:
Do Emilia3000 i Megi428
Joasiu widzisz szansę dla córki, bo widać efekty na tej diecie ale bądź rozsądną kobietą i pomyśl że to jest dziecko które rośnie, nie wspominając o tym że tzw. odchudzanie dzieci polega na zmniejszaniu kaloryczności jedzenia, zmniejszania porcji, unikania słodyczy ale nie warzyw, owoców - jak to ma miejsce w naszej diecie. To twoja córka, ale to na co jej pozwalasz, ba z czego jesteś dumna że chudnie to raczej nie jest troska, a brak odpowiedzialności - schudnąć ale nie kosztem zdrowia. Wiele z nas dorosłych jest osłabionych, ma problemy z wypróżnianiem, z @. Nawet Dukan bodajże pisał że u dzieci nie należy stosować tej diety.
Stary 2010-04-06, 20:30   #3978
Chooo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Chooo prześpij się z problemem, bo co nagle to po diable. Czasami robi się i mówi głupie rzeczy, ale zawsze trzeba dać i komuś i sobie szansę. Trzymam kciuki

Joasiu widzisz szansę dla córki, bo widać efekty na tej diecie ale bądź rozsądną kobietą i pomyśl że to jest dziecko które rośnie, nie wspominając o tym że tzw. odchudzanie dzieci polega na zmniejszaniu kaloryczności jedzenia, zmniejszania porcji, unikania słodyczy ale nie warzyw, owoców - jak to ma miejsce w naszej diecie. To twoja córka, ale to na co jej pozwalasz, ba z czego jesteś dumna że chudnie to raczej nie jest troska, a brak odpowiedzialności - schudnąć ale nie kosztem zdrowia. Wiele z nas dorosłych jest osłabionych, ma problemy z wypróżnianiem, z @. Nawet Dukan bodajże pisał że u dzieci nie należy stosować tej diety.

No właśnie!
Do celu Joasia, może zrób tak dziecku jak już, że np poniedziałki i piątki to dni czystych protein, że je jogurty, jajka, tuńczyka, piersi z kurczaka na obiad a reszta to normalne dni, w których się nie objada przesadnie, do szkoły ma kanapki z ciemnym pieczywem, a nie rogaliki z czekolada, kolacje je do 19, pije dużo wody, jak już to Colę light, a nie inne świństwa, a np. sobota to dzień obżartucha - jakiś kawałek pizzy, popcorn, batonik - przecież to tylko dziecko i nie może jeść tylko jajek, piersi z kurczaka i jogurtów niskotłuszczowych, niesłodzonych...
Stary 2010-04-06, 20:30   #3979
lila2wizaz
Raczkowanie

Cytat:
Weź tak nie słodź, bo zmienię orientację
Hehe, nie wiem, może nam się ułoży.
To w końcu 6 lat.
No i zaprosił mnie na "przepraszalną" kolację (nie pójdę bo dieta i to jeszcze same P, żeby po świętach spadło)
Ale dziś jak wróci z Poznania to śpi na kanapie
to ja jeszcze się wtrącę..
6 lat w plecy to przykra sprawa, z drugiej strony- aż tak źle być nie może! (wiem z własnego, 4 letniego doświadczenia )
trochę go przetrzymasz, pobawicie się na TWOICH zasadach i powróci książę z bajki!
dieta rzecz święta! jak chce kolacji niech Ci ugotuje coś z "listy rzeczy dozwolonych" albo przeprosinowe brylanty! decyzja należy do niego
lila2wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 20:31   #3980
francuzeczka9
Raczkowanie

troszke sie zmartwiłam jadlam sobie dzis spokojnie, oczywiscie same produkty dozwolone, ale nie powiem zebym głodowała...szczerze mowiac bylam syta caly dzien (sniadanie-maly twarozek wiejski lekki, plaster szynki, jajko ; w miedzyczasie 2 szklanki maslanki ; kolo godz16 placuszki z jajka, otrab i serka homo; obiadokolacja 1,5 piersi z kurczaka pieczonej bez tluszczu, tez placuszki i szklanka maslanki). Ogolnie jest to moj 2gi dzien wiec jakas po wczoraj glodna bylam I moje zmartwienie jest takie, ze niby w ksiazce pisza ze nie ma ograniczen jedzenia, a na jednym forum wyczytalam ze mozna jesc do 800 gram nabialu i nie wiem czy to prawda, bo na oko mój dzisiejszy nabial przekroczyl tą granice ( głownie przez maslanke ;/ ) . Czy wiecie cos o tych ograniczeniach? ratujcie mnie w stresie
francuzeczka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:32   #3981
Do celu Joasia
Raczkowanie

[QUOTE=Emila3000;18398949]w 1 ksiazce dukana pisze co zrobic z dziecmi na diecie,

Raczej nie jest chora, jak miała testy i badania to nic nie wykazywało.
A w której książce to znajde Emlilko? "Nie mogę schudnąć?

Edytowane przez Do celu Joasia
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:37
Do celu Joasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:37   #3982
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez francuzeczka9 Pokaż wiadomość
I moje zmartwienie jest takie, ze niby w ksiazce pisza ze nie ma ograniczen jedzenia, a na jednym forum wyczytalam ze mozna jesc do 800 gram nabialu i nie wiem czy to prawda, bo na oko mój dzisiejszy nabial przekroczyl tą granice ( głownie przez maslanke ;/ ) . Czy wiecie cos o tych ograniczeniach? ratujcie mnie w stresie
Odnośnie nabiału Dukan w małej książce na str. 128 pisze, cyt.
"....chudy nabiał... - można konsumować bez ograniczeń, o ile nie przekroczy się 700-800 gr dziennie."
Rozdział dotyczy proteinowego czwartku, ale na początku zdania Dukan pisze o diecie trwającej naprzemiennie przez kilka tygodni, miesięcy, więc ja rozumiem że te dane odnośnie nabiału dotyczą czwartku proteinowego, jak również całej diety. Chodzi tu chyba o cukier mleczny - laktozę, który w zbyt dużych ilościach byłby zbyt kaloryczny. Bo o ile nabiał odtłuszczono, to nie pozbawiono go zupełnie cukrów.
Stary 2010-04-06, 20:37   #3983
maadzia49
Raczkowanie

Ale się wkurzyłam, że nie mogę pobrać tych filmików z chomika,które podałaś Ayu
Same pozytywy słyszę na temat tego, więc chciałabym zacząć od jutra
maadzia49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:40   #3984
Chooo
Rozeznanie

Cytat:
to ja jeszcze się wtrącę..
6 lat w plecy to przykra sprawa, z drugiej strony- aż tak źle być nie może! (wiem z własnego, 4 letniego doświadczenia )
trochę go przetrzymasz, pobawicie się na TWOICH zasadach i powróci książę z bajki!
dieta rzecz święta! jak chce kolacji niech Ci ugotuje coś z "listy rzeczy dozwolonych" albo przeprosinowe brylanty! decyzja należy do niego
Mój akurat należy do ciemnej masy, której jak mówisz pod wpływem impulsu: nie dzwon, daj mi spokój to tak robi. Nie przyjdzie sam z siebie z kwiatami, nie przeprosi tylko będzie pisał smsy co jakiś czas typu co u ciebie oczekując po kłótni, że odpowiem mu jak gdyby nigdy nic...
Teraz to z pewnością mu nie odpuszczę. Rano nie złożył mi życzeń, po pracy nie wrócił do domu tylko zadzwonił, że odwiezie znajomych do Poznania na lotnisko i nie wróci po pracy, a jak mu rano po wyjściu do pracy napisałam, że dziekuję, że nie pamiętał o moich imieninach o których przypominałam mu delikatnie od tygodnia (w święta również składano mi życzenia i pili za to) to się zarzekał, że jeszcze dziś po pracy wróci z kwiatami.
No to pięknie wrócił ...
I to właśnie o to mi chodzi, zacisnę zęby, choć ciężko mi po prostu się nie rozbeczeć, nie będę mu patrzeć w oczy, bo wtedy zawsze mięknę i będę tak trzymać póki nie zrozumie, że przegiął. Tak sobie postanowiłam, a ze złości wypiłam dodatkowe 2L mineralnej (by się zapchać i nie ruszyć broń boże czekolady)
Stary 2010-04-06, 20:41   #3985
Monia_35
Raczkowanie

[QUOTE=maadzia49;18397540]Monia, a skąd masz te filmiki? Wiem, że tu jest podana strona na chomiku, nawet poświęciłam się, żeby wykupić dodatkowy transfer, ale coś sms nie chce mi się wysłać i dupa
Może masz jakies inne źródło tych filmików?

mój Tż ściaga to z jakis stronek typu rapisher...watpię zeby na mailu przeszły ale przez skypa

mniej mnie o -8.0kg
Stary 2010-04-06, 20:41   #3986
francuzeczka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Odnośnie nabiału Dukan w małej książce na str. 128 pisze, cyt.
"....chudy nabiał... - można konsumować bez ograniczeń, o ile nie przekroczy się 700-800 gr dziennie."
Rozdział dotyczy proteinowego czwartku, ale na początku zdania Dukan pisze o diecie trwającej naprzemiennie przez kilka tygodni, miesięcy, więc ja rozumiem że te dane odnośnie nabiału dotyczą czwartku proteinowego, jak również całej diety. Chodzi tu chyba o cukier mleczny - laktozę, który w zbyt dużych ilościach byłby zbyt kaloryczny. Bo o ile nabiał odtłuszczono, to nie pozbawiono go zupełnie cukrów.
ojej dziekuje za odpowiedz, pomoze mi ta wiadomosc mocno bo mam tendencje do nie trzymania się rozsądku jak nie mam konkretnego ograniczenia ilosci
francuzeczka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:43   #3987
Monia_35
Raczkowanie

[QUOTE=Ayu;18398216]I jak wrażenia po obcowaniu z Shaunem?

No facet wymiata...pół godzinki a człowiek upocony maskarycznie . Po wczorajszym 2godzinnym spacerku z psem bolą mnie udka. Co będzie jutro

mniej mnie o -8.0kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 20:45   #3988
Megi428
Wtajemniczenie

[QUOTE=Do celu Joasia;18399728]
Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
w 1 ksiazce dukana pisze co zrobic z dziecmi na diecie,

Raczej nie jest chora, jak miała testy i badania to nic nie wykazywało.
A w której książce to znajde Emlilko? "Nie mogę schudnąć?
ja nie Emilia ale informacje znajdziesz w tej książce "nie potrafię schudnąć" str. 196 - 200 na temat dzieci i nastolatek.
Stary 2010-04-06, 20:46   #3989
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
O widzę, że Ty robisz Insanity, straszne to to? Bo po zakończeniu Hip Hop Abs i Rockin Body mam zamiar wziąć się i za to

Oj, doczytałam, że dopiero 12 zaczynasz To potem opisz wrażenia ^^
dziś zrobiłam Plyometric Cardio Circuit tak na spróbowanie .... prawie że zemdlałam generalnie daje facet taki wycisk że nie ma bata ... nawet nie wiem jak to opisać, po prostu MASAKRA

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:49   #3990
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

No to sie doczekałam zarówno ja jak i Wy moich foteczek
Pierwsze dwa u gory nie musze mowic ?? Listopad 92kg. Nastepne trzy swieta 67kg.

Edytowane przez gosiaika
Czas edycji: 2010-04-06 o 21:33
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości