![]() |
#4051 | ||
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() to chyba Milce Sonia odda na zawsze swój piękny, różowy transporterek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Zrobie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Dawno Cię nie było ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie śpię od 5, nie mogę się doczekać kiedy przywiozę to biedne futro do domu... EDIT: No, to jadę! ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-22 o 07:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
chociaz pyszczek (choc wiele z nas pewnie widzialo takie biedactwa i jak zdrowieja na oczach to az cieszy, ja wierze ze w domu koty(w ogole zwierzeta) szybciej dochodza do siebie bo maja ludzi dla siebie i jak nawiaza z nimi wiez to jeszcze bardziej pomaga, ale z ludzmi jest chyba podobnie)
#4053 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W samochodzie była bardzo grzeczna. Pojechała w moim transporterze bo nigdzie nie dostałam dzisiaj, ale już wypucowałam w domestosie, po za tym to nic pewnego, żeby miała jakiegoś wirusa... ![]() W domu włożyłam do klatki, ok. godzinę temu i ona jeszcze nie przestała mruczeć ![]() ![]() ![]() ![]() Zjadła już i wypiła bardzo dużo wody (aż chyba za dużo, ze szklankę...) a teraz śpi ![]() Wiadomość z ostatniej chwili: zrobiła qpala do kuwety ![]() ![]() I jeszcze sesja (jest w klatce, klatka nakryta kocami/obrusami, żeby jej było cieplej i ciemniej): Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-22 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
KOTerator
|
Dalej mruczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
wyglada swietnie, widac ze po przejsciach ale wyglada na zadowolona, jest sliczna. Czy ma zielone oczy? troche niewyraznie na fotkach.
super ze dala sie oswoic ![]()
#4056 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() zdjęcia niewyraźne bo ciemno ma w klatce ![]() ![]() i dalej mruczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
Prześliczna kicia, cudownie że wszystko poszło dobrze
![]()
![]() |
#4058 |
KOTerator
|
![]() Kto ma najsilniejszą i najbardziej rozmruczaną kotkę? Ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
monika_sonia, to super, że wszystko się dobrze z kicią układa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Wtajemniczenie
|
Obiecane fotki mojej kotki
![]() Co do jej ''niby'' ciazy- jak na razie był to fałszywy alarm, usg nie nie wykazało, mała waży 3,100 kg.. Odnośnie wieku to dalej jest nieustalony- niestety.. Martwi mnie to ze nie chce sie bawić, tylko je i śpi,a i jeszce uwielbia by ja cały czas głaskać.. i wcale syjamem nie jest ( jakos tak mi pierwszego dnia wygladała)
#4061 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milka waży 1,5 kg... ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-22 o 17:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Wtajemniczenie
|
Sara, chociaz TZ upierał sie przy Pumie
![]()
#4063 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej, to tyle co moj kapke ponad 3msc kociak... Dobrze, kocie mamy, bo ja do was z pytaniem. Znacie moze karme Matisse firmy Farmina? Bo szukam o niej z ciekawosci opinii i malo co znalazlam.
![]() |
#4064 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() Milka ma pół roku, może nawet więcej - 7/8 miesięcy, miała już na pewno rujkę/rujki... Matisse: dehydrated chicken meat (36%), rice (20%), chicken fat, corn, dehydrated fish (6%), corn gluten, dehydrated whole eggs (4%), hydrolyzed animal proteins, dried beetroot pulp, fish oil, vegetable oil, sodium chloride, potassium chloride, dihydrate calcium sulfate, dried brewer’s yeast, mono-dicalcium phosphate, calcium carbonate. Ja ekspertem nie jestem, ale skład mnie nie powalił na kolana, wcale dużo mięsa nie ma, dużo ryżu, kukurydza i gluten kukurydziany osobno podany, czyli dużo tego będzie, tauryny chyba trochę za mało (2900.00mg/kg), nie kupiłabym tego dla mojej Sonii. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciezko mi znalezc cos, co by na tyle smakowalo, zeby psia miska byla tylko psia, a nie z kocim ogonem... Moje (a wlasciwie TZta i psa ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czym teraz karmisz kociaki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |||
Zakorzenienie
|
<
Cytat:
Zdecydowanie mniejszy problem mielismy ze znalezieniem zwirku.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2011-10-22 o 22:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
Nasz Forint urósł na Perfect Fit, a właściwie wyrósł, bo strasznie wielki z niego kot, zdrowy, ruchliwy, nie gubi sierści, futerko grube i lśni więc chyba mu służy, w dodatku smakuje
![]() ![]() I chyba zostaniemy bo ostatnio weszła wersja Sterile ![]()
#4069 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam problem. Kicia zaczyna zalatwiac swoje potrzeby fizjologiczne poza kuweta .. Pierwszy raz w poniedziałek ( w ten dzien co ja przygarneliśmy), w czwartek to samo i wczoraj..Wybiera miejszce pod drzwiami wyjściowymi..Jak ja oduczyc, aby tam nie chodziła, czym spryskac aby nie było zapachu?????
#4070 |
Wtajemniczenie
|
Wymyj to miejsce sowicie wodą z octem, koty nie cierpią zapachu octu
![]() Kicia może mieć też jakieś problemy zdrowotne, np zapalenie pęcherza, i dlatego robi poza kuweta, inna przyczyną może być zbliżająca się rujka i burza hormonów, najlepiej będzie jeśli ją szybko wysterylizujesz a jeszcze przed zanieś mocz do badania |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
KOTerator
|
Biedna Milka ... Nie ma na nic siły... Załatwia się ładnie w kuwecie, ale nie potrafi wyjść, musimy ją wyciągać... Cały czas ją też układam do spania, przekręcam z boku na bok, sama nie potrafi się ułożyć... Mam nadzieję, że jak jej jutro zdejmę opatrunek z przedniej łapki to będzie już troszeczkę bardziej mobilna...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żwirek kupiłam Benka ale tez zółty, nie chce sie zbrylac wiec teraz mamy tez jasno niebieski bezzapachowy tez Benka ( ale jeszcze nie otwarty)
![]() |
#4073 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
PF je, kiedyś kupiłam mu RC , tylko powąchał. Czy Wasze koty jedzą karmy rybne (suche, mokre) ? Mój Cham za nic nie tknie. On je właściwie tylko kurczaka, najlepiej w galaretce. Ewentualnie wołowinę, ale też w galaretce.
![]() |
#4074 |
KOTerator
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze trzeba jej postawić osobną kuwetę na kupę, niektóre koty mają takie wymagania ![]() mój Ravic ostatnio zrobił kilka razy qpę do miski stojącej w łazience, dokładnie naprzeciwko kuwety ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie poza.... tzn. czasami robi do kuwety a czasami poza nia ( pod drzwiami wyjsciowymi 0 Tz sie wscieka bo jest wrazliwy na zapachy ![]()
![]() |
#4078 |
KOTerator
|
![]()
Nakarmiłam Milkę na noc, bo sama nie miała siły nawet podejść do miski...
![]() Ściągnęłam Milce opatrunek... Godzinę się z tym męczyłam. Miałam to zrobić jutro, ale pomyślałam, że może lepiej teraz bo jest strasznie śpiąca i przez noc prześpi a rano jak będzie coś źle to od razu pojedziemy do szpitala... Tragicznie to wygląda, łapka jest chudsza od tej zdrowie przedniej o połowę, nie ma dwóch palców (jeden z łapki i ten jeden niżej), kostka jakaś usunięta, nie ma skóry, widać kość, strasznie to zakrwawione... Krew jej leci... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nigdy nie miałam do czynienia z niepełnosprawnym kotem ![]() ![]() Jest taka kochana, cały czas mruczy albo miauczy (ale nie z bólu, patrzy nam w oczy i się odzywa, chce rozmawiać), jak ją miałam na kolanach to się łasiła o moją rękę, jak ją nakarmiłam to aż było widać wdzięczność w jej oczach, nie potrafię tego opisać; jest bardzo ciekawska, rozgląda się po całym domu jak ją na chwilkę wyciągnę z klatki na kolana... Jest cudowna i wdzięczna nam ale ja już chyba dłużej nie wytrzymam ![]() ![]() Ja się chyba nie nadaję do opieki nad nią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez sie lzy pojawily jak przeczytalam posta, idziesz jutro do veta? zapytaj o wszystko co Cie trapi i nie poddawaj sie, Milka przeszla duzo i juz rozumie ze nie musi walczyc bo jest jej cieplo, ma jedzenie, otaczaja ja dobre osoby, jest slaba i potrzebuje czasu na pozbieranie sie, czytalam historie jeszcze bardziej przykre o kotku z 2 lapkami tez ktory chcial zyc, nauczyl sie jak z tym zyc. Chcialabym aby Milce sie udalo
![]() |
#4080 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Jutro jak trzeba będzie to pojedziemy ![]() W czwartek na pewno jadę to jeszcze popytam, ale już pytałam o wszystko i wet jest dobrej myśli, mówił, że jak się zagoi to będzie się na tej łapce wspierać, więc będzie mieć dwie i pół łapki... Ale marnie to teraz widzę, naprawdę - dobrze nie jest, jest coraz gorzej ![]() Będziemy o nią walczyć, damy jej czas, żeby wyzdrowiała, musi być dobrze... Tylko nie możemy znieść, że ktoś jej zrobił taką krzywdę, a my jej nie możemy bardziej pomóc... Nie wiem już sama, czy jej nie oddam do szpitala aż wyzdrowieje całkowicie bo już nie mogę na to patrzeć... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.