|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
My na sylwestra nic nie planujemy bo ja tez będę ok 3 tygodnie przed porodem. Jak mi włączą insulinę to pewno z 1-2 tygodnie przed porodem muszę się zgłosić na patologię ale to się zobaczy. Z szaleństw styczniowych narazie umówiłam się do fryzjera hehehehe taki ze mnie lew salonowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Rozeznanie
|
Nie mogłam się powstrzymać i trochę sobie zaczęłam powolutku sprzątac, nic wysiłkowego, jakieś tam kurze, szafki i takie takie. I wiecie co? Powoli mnie ten brzuch przestaje boleć, nie wiem, rozruszałam go, czy co
![]() Na Sylwestra mamy zaproszenie na impreze w gronie kuzynostwa męża, w zeszym roku bawiłam się bosko. Ale w tym roku raczej zostaniemy w domu, mąż zapowiedział, że bałby się pić, bo musi być w pogotowiu, tak więc planujemy sobie zrobić romantycznego sylwestra, romantyczne piosenki, troche potanczyć przytulańce i takie różne ![]() ![]()
![]() |
#4054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
czytam Was i czytam i nie mam weny cokolwiek napisać
my w zeszłym roku sylwestra spędziliśmy w domu, bo zbuntowałam się i powiedziałam, że z teściami nie chcę spędzać. Teściowa była wredna i zaprosiła do siebie moich dziadków tym samym chcąc mnie zmusić do przyjścia, ale ja twardo powiedziałam nie. Przez co pokłóciłam się z mężem. My nie mamy wspólnych znajomych z mężem i nie mamy kogo zapraszać, albo do kogo pójść. Tak więc jak usłyszałam, że w tym roku on chce gdzieś iść do powiedziałam, że w moim stanie nie ma mowy. Nie chcę się ruszać, pomimo, że do porodu zostanie mi 1,5 miesiąca. Tak więc kolejnego sylwestra spędzę w domu. I powiem szczerze, że wolę go przespać, dla mnie dzień jak dzień. Zawsze planowane imprezki były niewypałem, a jak coś tak nagle wyskoczyło to była to super impreza. Ja to raczej z tych domatorek teraz.................... ......................i wcześniej też. anka_bzzz wszystkie mi się podobają, dlatego nie proponuję ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- mysiopez z lodówką jest taki problem: zrobiły się nam wgniecenia po bokach mało estetyczne, tak jakby ktoś walił w tą lodówkę i zastanawiam się, czy nam to uznają................... ........... |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do lodówki.. od czego wam sie te wgniecenia zrobiły? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Rozeznanie
|
Mam wyniki swojej glukozy 75 g:
na czczo: 79 po 2 godz.: 130 W necie wyczytałam, że wynik nieprawidłowy jest powyżej 140 po 2 h dla kobiet w ciąży. Ja mam normę napisaną 70-110, więc już nie wiem, co myślęc. Chyba napisze maila do gina :/
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sylwester to chyba w domu, to będzie prawie dwa tyg "przed", więc bałabym się gdzieś wyruszać. z resztą mój mąż wpadł na "genialny" pomysł organizacji świąt u nas, nie wiem jak on to sobie wyobraża, bo jak na razie jesteśmy w połowie remontu, kuchni praktycznie nie mam, nie wiem nawet czy będziemy mieli meble do kuchni w grudniu, kasy coraz mniej, a tyle rzeczy do zrobienia... syf w tym mieszkaniu był, że masakra. nie wiem jak mogli doprowadzić je do tego stanu ![]() a to mój brzuszek z dzisiaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Rozeznanie
|
Marikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa POMOCY!!!
Napisz co z tymi moimi wynikami ![]()
![]() |
#4061 |
Zadomowienie
|
make_up_istka fajny efekt tych nudów
![]() ja byłam dzis na glukozie 75g i nie było tak źle, taka słodka maź do wypicia ![]() co do sylwestra to my idziemy na rynek a potem do domku pod kołderke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam przed 73 a po 2 h 128. Wczroaj byłam u lekarza, powiedział, że to dobry wynik, wiec sądzę, że i z Tobą będzie dobrze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"na czczo norma od 70 do 115 mg/dl a po 2h do 140 mg/dl "
![]() |
#4064 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nooo na takie wiadomości czekałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zadomowienie
|
kupiłam 2 termoopakowania z TT
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1339326166 ktoś sprzedawał używane i uznałam że nie wyglądają na używane...a mieć 2 w cenie jednego... :P czemu nie w ogóle to wcześniej kupiłam termoopakowanie z canpola czy czegoś tam...i oczywiście butle TT tam nie mieszcza się...i teraz nie wiem co zrobić z tym termoopakowaniem ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-11-25 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
jak to co? sprzedaj na allegro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Zadomowienie
|
e watpie by jakis szaleniec kupil tanie tanie termoopakowanie :P
zastanawiam sie by je spakowac z czyms i dac ciotce TZta jak im sie cora urodzi :P bo wypadaloby chyba cos im dac jak ich odwiedzimy czy cos :P
#4069 |
Rozeznanie
|
anka bzz mi sie nr. 2 podoba.
Co do Sylwestra, my na 100 procent w domu, ostatnio dalam sie namowic na wieksze wyjscie, i zaluje do dzis ![]() ![]() Ja do terminu bede miala miesiac i tydzien, wiec sporo czasu, bo ja sie nastawiam ze tydzien przenosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zadomowienie
|
a ja jestem zła! mój sasiad słucha głośno disco polo a mnie skręca psychicznie! normalnie telepie mnie jak słysze taka muzykę!!!
na dodatek przyjrzałam się sobie w lustrze i mam okrągłą twarz. Albo tak spuchlam albo przytyłam. Jak buldog!!!!!!!!!!!!!!!! uwielbiam ciąże. Ubóstwiam jak się mały rusza, ale nie wiedziałam, ze wszystko łacznie z twarza mi się w ciąży zmieni! |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
pierwsza i druga, tamte w ogóle. Polecam pościel Vila na hali Reala, świetna, 200x220 ook 119 129 zl, cuuudna, w tym stylu
![]() |
#4072 |
Zadomowienie
|
s_a_j nie martw się
![]() ![]() make_up_istka jak z Twoim Zusem? Bo chyba nie doczytałam? Byłaś na tej komisji? Dziewczyny brzuszki macie cuuudne ![]() A propo Sylwestra to ja pewnie spędzę go siedząc w domu jak na bombie, bo właśnie na 31.12 mam termin, albo już z Małą w ramionach ![]() Także impreza będzie jak się patrzy ![]() Justine nie denerwuje się na męża jak zakłada lokatę bo wiem, że to po to żeby nam jakoś przyszłość zabezpieczyć ![]() Mimo, że nad jego firmą wisi widmo prywatyzacji (słynna fabryka Cegielskiego) wiem, że dopóki nie znajdzie jakiejś pracy gdyby był zwolniony mamy zapewniony byt, bo on tak oszczędza ![]() To jest dobre, ale czasami też denerwuje, bo zanim się pobraliśmy byliśmy ze sobą 6 lat, cały czas twierdził, że jeszcze nie jest czas żeby zakładać rodzinę bo najpierw musi zabezpieczyć się finansowo ![]() Ale jakoś go przekonałam ![]()
#4073 |
Rozeznanie
|
![]() |
#4074 |
Zadomowienie
|
zgadzam się, że Vila ma świetne pościele, bo mam 3 komplety. I o ile te dwa są cudowne, to ostatni nabytek jest straszny. Z jednej strony jest wzór kwiatowy - gładka fajna tkanina, a z drugiej strony jest bez wzoru. I po praniu wygląda jakby ktoś kredą kreski porobił. Nie wiem jak to opisać. Ale ne wygląda to ładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
my Sylwestra raczej nie obchodzimy bo TŻ poo prostu nienawidzi organicznie. Czasem góry, albo znajomi. Teraz będę 4-5 dni przed porodem więc domek, albo do brata TŻ na drugi koniec osiedla i do domku.
Nasi znajomi nie piją praktycznie nie mamy problemu, poza tym my mało raczej wychodzimy. Prawie wszyscy mają już dzieci, albo laski są w ciąży;-) W końcu nie kupiłam Bambi, wolę większe i bez wzorku jednak. Chciałabym miętowy, ale nigdzie nie widziałam. Dziś koleżanka na gorącą czekoladę przyjedzie. W Pepco fajne bodziaki za 5,99 zł ( w koszu) fajne wzorki dla dziewuszek, nie ma za dużo rózu;-) Lubię pudrowy, albo fuksję, ale nie trawię tego gaciowego. W Pepco fajne kurtałki, czapka+szalik- myszka, bluzeczki. Aaa. ale ja patrzę od 68 w górę bo tak to mam już b dużo
![]() |
#4076 |
Raczkowanie
|
anka_bzz- moja znajoma miała laktator ręczny lovi- była zadowolona z niego, ale stwierdziła, że miała nadmiar mleka i ją ręce bolały od pompowania
![]() ![]() jak sobie pomyśle jakich laktatorów używały moje siostry <fuj> takie z gumową pompką- nieestetycznie to wyglądało ![]() a co do termometru to ja sie zastanawiam nad tym z babyono- do ucha i czoła! jakie są wymiary pieluszek tetrowych po złożeniu?? ciekawa jestem czy by się zmieściły w te pudełka z lidla http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_14714.htm Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-11-25 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w święta NIC nie robie jedna i druga mama- dwie wigilie i finito. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- ty chcesz w zaawansowanej ciąży iść na Rynek??? Nie boisz się? Jeszce w naszych cudnych Katosach? Coś strzeli, wybuchnie, rzucą butelką, zimno, przeziębisz się... pomyśl czy może lepiej nie zrezygnować...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
MARIKA.S no to spryciula z ciebie jak go przekonałaś do małżeństwa
![]() ![]() muron zapomniałam rano dodać, że zapraszam na kawkę, bo ja w okolicach Pepco mieszkam ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- ja to idę na BAL DZIENNIKARSKI lub BIAŁĄ SALĘ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Raczkowanie
|
ja ogólnie bym nie ryzykowała takiego wyjścia! przy masowych imprezach w normalnym stanie jest niebezpiecznie, a co dopiero w ciąży!2 lata temu byliśmy w Krakowie- ludzie są pijani i jest im obojętne gdzie leją szampana, strzelają w tłumie fajerwerki i nagle o 24 tłum Cię porywa nie wiadomo gdzie i w jakim celu!ja bym odpuściła na Twoim miejscu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale popieram, nie wybrałabym się nie interesują mnie takie imprezy, ale co kto lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.