Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 12:02   #4051
gabishing
Rozeznanie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

My na sylwestra nic nie planujemy bo ja tez będę ok 3 tygodnie przed porodem. Jak mi włączą insulinę to pewno z 1-2 tygodnie przed porodem muszę się zgłosić na patologię ale to się zobaczy. Z szaleństw styczniowych narazie umówiłam się do fryzjera hehehehe taki ze mnie lew salonowy
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 12:10   #4052
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie. Widziałam, że wczoraj też Ci szalał na wykładzie Pana Doktora, ja myślałam, że się posikam, tak mi pęcherz ugniatał. Sprawdzałaś dobrze ten prezent?? My też dostałyśmy czapeczkę.
Fajnie masz, że Ciebie teściowa odwiedza...ja mojej mamy, która mieszka w tym samym mieście nie mogę doprosić, żeby w końcu nas odwiedzili, a teściową zobaczę jakoś pod koniec lutego...
to my zostaliśmy ograbieni z czapeczki;( był tylko gryzaczek...Moi teściowie przyjeżdzają bo teść musi coś w Toruniu załatwić...
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
anka_bzzz mi się podoba 2 najbardziej

Dziewczyny a jak planujecie Sylwestra??bo nas namawiają znajomi "na domek" 1,5h godziny od miejsca zamieszkania i ja jestem za tylko mój TŻ odrobinę panikuje..
My planujemy spędzić sylwestra z mężem w łozku, patrząc na fajerwerki. i pjąc Picolo teoretycznie zostaliśmy zaproszeni na sylwka, do kuzyna mężą, ale oni mieszkają za miastem w lesie i tam jest cholernie zimno. Za zimno. Najlepsze jest to, że w nowy rok o 11 godznie mamy szkołe rodzenia ciekawe ile osób będzie...:P
Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
My na sylwestra nic nie planujemy bo ja tez będę ok 3 tygodnie przed porodem. Jak mi włączą insulinę to pewno z 1-2 tygodnie przed porodem muszę się zgłosić na patologię ale to się zobaczy. Z szaleństw styczniowych narazie umówiłam się do fryzjera hehehehe taki ze mnie lew salonowy
Ja jestem umówiona na 29 do fryzjera.... Szaleństwo. Póżniej nie wiem kiedy będe miała na to czas i chęci.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 12:24   #4053
s_a_j
Rozeznanie

Nie mogłam się powstrzymać i trochę sobie zaczęłam powolutku sprzątac, nic wysiłkowego, jakieś tam kurze, szafki i takie takie. I wiecie co? Powoli mnie ten brzuch przestaje boleć, nie wiem, rozruszałam go, czy co

Na Sylwestra mamy zaproszenie na impreze w gronie kuzynostwa męża, w zeszym roku bawiłam się bosko. Ale w tym roku raczej zostaniemy w domu, mąż zapowiedział, że bałby się pić, bo musi być w pogotowiu, tak więc planujemy sobie zrobić romantycznego sylwestra, romantyczne piosenki, troche potanczyć przytulańce i takie różne
Stary 2010-11-25, 12:27   #4054
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Nie mogłam się powstrzymać i trochę sobie zaczęłam powolutku sprzątac, nic wysiłkowego, jakieś tam kurze, szafki i takie takie. I wiecie co? Powoli mnie ten brzuch przestaje boleć, nie wiem, rozruszałam go, czy co

Na Sylwestra mamy zaproszenie na impreze w gronie kuzynostwa męża, w zeszym roku bawiłam się bosko. Ale w tym roku raczej zostaniemy w domu, mąż zapowiedział, że bałby się pić, bo musi być w pogotowiu, tak więc planujemy sobie zrobić romantycznego sylwestra, romantyczne piosenki, troche potanczyć przytulańce i takie różne
mój maz juz zaczął się stresowac, a co dopiero w sylwestra wczoraj przed wypiciem piwa przyszedł do mnie i spytał się czy napewno nie będe rodzić.

Stary 2010-11-25, 12:54   #4055
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

czytam Was i czytam i nie mam weny cokolwiek napisać
my w zeszłym roku sylwestra spędziliśmy w domu, bo zbuntowałam się i powiedziałam, że z teściami nie chcę spędzać. Teściowa była wredna i zaprosiła do siebie moich dziadków tym samym chcąc mnie zmusić do przyjścia, ale ja twardo powiedziałam nie. Przez co pokłóciłam się z mężem.
My nie mamy wspólnych znajomych z mężem i nie mamy kogo zapraszać, albo do kogo pójść. Tak więc jak usłyszałam, że w tym roku on chce gdzieś iść do powiedziałam, że w moim stanie nie ma mowy. Nie chcę się ruszać, pomimo, że do porodu zostanie mi 1,5 miesiąca. Tak więc kolejnego sylwestra spędzę w domu. I powiem szczerze, że wolę go przespać, dla mnie dzień jak dzień. Zawsze planowane imprezki były niewypałem, a jak coś tak nagle wyskoczyło to była to super impreza.
Ja to raczej z tych domatorek teraz.................... ......................i wcześniej też.

anka_bzzz wszystkie mi się podobają, dlatego nie proponuję

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

mysiopez z lodówką jest taki problem: zrobiły się nam wgniecenia po bokach mało estetyczne, tak jakby ktoś walił w tą lodówkę i zastanawiam się, czy nam to uznają................... ...........
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:01   #4056
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
czytam Was i czytam i nie mam weny cokolwiek napisać
my w zeszłym roku sylwestra spędziliśmy w domu, bo zbuntowałam się i powiedziałam, że z teściami nie chcę spędzać. Teściowa była wredna i zaprosiła do siebie moich dziadków tym samym chcąc mnie zmusić do przyjścia, ale ja twardo powiedziałam nie. Przez co pokłóciłam się z mężem.
My nie mamy wspólnych znajomych z mężem i nie mamy kogo zapraszać, albo do kogo pójść. Tak więc jak usłyszałam, że w tym roku on chce gdzieś iść do powiedziałam, że w moim stanie nie ma mowy. Nie chcę się ruszać, pomimo, że do porodu zostanie mi 1,5 miesiąca. Tak więc kolejnego sylwestra spędzę w domu. I powiem szczerze, że wolę go przespać, dla mnie dzień jak dzień. Zawsze planowane imprezki były niewypałem, a jak coś tak nagle wyskoczyło to była to super impreza.
Ja to raczej z tych domatorek teraz.................... ......................i wcześniej też.

anka_bzzz wszystkie mi się podobają, dlatego nie proponuję

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

mysiopez z lodówką jest taki problem: zrobiły się nam wgniecenia po bokach mało estetyczne, tak jakby ktoś walił w tą lodówkę i zastanawiam się, czy nam to uznają................... ...........
ja w tamtym roku spędziłam sylwka sama w pokoju z zapaleniem oskrzeli. a o 4 wrócił mój mąż rok wcześniej byłam u koleżanki. Impra miała byc przednia, ale skończyło się o 0:30!!!! Jakoś nie wychodzą mi sylwestrowe impry.. Ale w tym roku moze uda nam się z mezem spędzic...

a co do lodówki.. od czego wam sie te wgniecenia zrobiły?

Stary 2010-11-25, 13:02   #4057
s_a_j
Rozeznanie

Mam wyniki swojej glukozy 75 g:
na czczo: 79
po 2 godz.: 130

W necie wyczytałam, że wynik nieprawidłowy jest powyżej 140 po 2 h dla kobiet w ciąży. Ja mam normę napisaną 70-110, więc już nie wiem, co myślęc. Chyba napisze maila do gina :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 13:11   #4058
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która się Wam najbardziej podoba? Muszę zamówić, bo do tej pory radziliśmy sobie bez, ale skoro mają się nam ludzie do sypialni pakować...
nr 3 mi się podoba

sylwester to chyba w domu, to będzie prawie dwa tyg "przed", więc bałabym się gdzieś wyruszać.

z resztą mój mąż wpadł na "genialny" pomysł organizacji świąt u nas, nie wiem jak on to sobie wyobraża, bo jak na razie jesteśmy w połowie remontu, kuchni praktycznie nie mam, nie wiem nawet czy będziemy mieli meble do kuchni w grudniu, kasy coraz mniej, a tyle rzeczy do zrobienia... syf w tym mieszkaniu był, że masakra. nie wiem jak mogli doprowadzić je do tego stanu

a to mój brzuszek z dzisiaj 32t 6dz uwielbiam go
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:20   #4059
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja w tamtym roku spędziłam sylwka sama w pokoju z zapaleniem oskrzeli. a o 4 wrócił mój mąż rok wcześniej byłam u koleżanki. Impra miała byc przednia, ale skończyło się o 0:30!!!! Jakoś nie wychodzą mi sylwestrowe impry.. Ale w tym roku moze uda nam się z mezem spędzic...

a co do lodówki.. od czego wam sie te wgniecenia zrobiły?
nie mam pojęcia, tak jakby zasysało ją, no i jest teraz chłodno, a ja mam wrażenie, że ona się za często włącza (ale z tym to może jestem przewrażliwiona bo cały czas jestem teraz w domu przecież)
Stary 2010-11-25, 13:22   #4060
s_a_j
Rozeznanie

Marikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa POMOCY!!!
Napisz co z tymi moimi wynikami
Stary 2010-11-25, 13:46   #4061
agape
Zadomowienie

make_up_istka fajny efekt tych nudów

ja byłam dzis na glukozie 75g i nie było tak źle, taka słodka maź do wypicia

co do sylwestra to my idziemy na rynek a potem do domku pod kołderke

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 13:47   #4062
arjuna
Raczkowanie

Cytat:

W necie wyczytałam, że wynik nieprawidłowy jest powyżej 140 po 2 h dla kobiet w ciąży. Ja mam normę napisaną 70-110, więc już nie wiem, co myślęc. Chyba napisze maila do gina :/

Ja miałam przed 73 a po 2 h 128. Wczroaj byłam u lekarza, powiedział, że to dobry wynik, wiec sądzę, że i z Tobą będzie dobrze!
arjuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:49   #4063
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

ja znalazlam takie cus:
"na czczo norma od 70 do 115 mg/dl a po 2h do 140 mg/dl "
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:49   #4064
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arjuna Pokaż wiadomość
Ja miałam przed 73 a po 2 h 128. Wczroaj byłam u lekarza, powiedział, że to dobry wynik, wiec sądzę, że i z Tobą będzie dobrze!

Nooo na takie wiadomości czekałam Dziękuję Ci
Stary 2010-11-25, 13:51   #4065
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

kupiłam 2 termoopakowania z TT

http://allegro.pl/show_item.php?item=1339326166 ktoś sprzedawał używane i uznałam że nie wyglądają na używane...a mieć 2 w cenie jednego... :P czemu nie

w ogóle to wcześniej kupiłam termoopakowanie z canpola czy czegoś tam...i oczywiście butle TT tam nie mieszcza się...i teraz nie wiem co zrobić z tym termoopakowaniem

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-11-25 o 13:52
Stary 2010-11-25, 13:51   #4066
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja znalazlam takie cus:
"na czczo norma od 70 do 115 mg/dl a po 2h do 140 mg/dl "
No ja właśnie też tak w necie czytałam, ale się zestresowałam, bo u mnie norma jest podana do 110, ale to pewnie nie jest norma dla kobiet w ciąży, więc już przestaję się martwić
Stary 2010-11-25, 14:01   #4067
Koperco
Zakorzenienie

jak to co? sprzedaj na allegro
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:04   #4068
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

e watpie by jakis szaleniec kupil tanie tanie termoopakowanie :P

zastanawiam sie by je spakowac z czyms i dac ciotce TZta jak im sie cora urodzi :P bo wypadaloby chyba cos im dac jak ich odwiedzimy czy cos :P
Stary 2010-11-25, 14:05   #4069
marleen32
Rozeznanie

anka bzz mi sie nr. 2 podoba.

Co do Sylwestra, my na 100 procent w domu, ostatnio dalam sie namowic na wieksze wyjscie, i zaluje do dzis , bo tak niedanego Sylwka nie pamietam, i wolalabym go przespac , a dodatkowo niezle finansowo nas to kosztowalo, bo i ubrania ekstra, i bilety, plus taki ze dzieciaki byly z nami, ale na samo wspomnienie brr wrr, wole moje nudne domowe Sylwki z muzyka w tle i Picolo .
Ja do terminu bede miala miesiac i tydzien, wiec sporo czasu, bo ja sie nastawiam ze tydzien przenosze
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 14:09   #4070
mysiopez
Zadomowienie

a ja jestem zła! mój sasiad słucha głośno disco polo a mnie skręca psychicznie! normalnie telepie mnie jak słysze taka muzykę!!!

na dodatek przyjrzałam się sobie w lustrze i mam okrągłą twarz. Albo tak spuchlam albo przytyłam. Jak buldog!!!!!!!!!!!!!!!! uwielbiam ciąże. Ubóstwiam jak się mały rusza, ale nie wiedziałam, ze wszystko łacznie z twarza mi się w ciąży zmieni!

Stary 2010-11-25, 14:16   #4071
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która się Wam najbardziej podoba? Muszę zamówić, bo do tej pory radziliśmy sobie bez, ale skoro mają się nam ludzie do sypialni pakować...
pierwsza i druga, tamte w ogóle. Polecam pościel Vila na hali Reala, świetna, 200x220 ook 119 129 zl, cuuudna, w tym stylu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:17   #4072
MARIKA.S
Zadomowienie

s_a_j nie martw się Norma jest do 140

make_up_istka jak z Twoim Zusem? Bo chyba nie doczytałam? Byłaś na tej komisji?

Dziewczyny brzuszki macie cuuudne

A propo Sylwestra to ja pewnie spędzę go siedząc w domu jak na bombie, bo właśnie na 31.12 mam termin, albo już z Małą w ramionach
Także impreza będzie jak się patrzy

Justine nie denerwuje się na męża jak zakłada lokatę bo wiem, że to po to żeby nam jakoś przyszłość zabezpieczyć
Mimo, że nad jego firmą wisi widmo prywatyzacji (słynna fabryka Cegielskiego) wiem, że dopóki nie znajdzie jakiejś pracy gdyby był zwolniony mamy zapewniony byt, bo on tak oszczędza
To jest dobre, ale czasami też denerwuje, bo zanim się pobraliśmy byliśmy ze sobą 6 lat, cały czas twierdził, że jeszcze nie jest czas żeby zakładać rodzinę bo najpierw musi zabezpieczyć się finansowo
Ale jakoś go przekonałam
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:20   #4073
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
s_a_j nie martw się Norma jest do 140
Już jestem zupełnie spokojna
Stary 2010-11-25, 14:24   #4074
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
pierwsza i druga, tamte w ogóle. Polecam pościel Vila na hali Reala, świetna, 200x220 ook 119 129 zl, cuuudna, w tym stylu
zgadzam się, że Vila ma świetne pościele, bo mam 3 komplety. I o ile te dwa są cudowne, to ostatni nabytek jest straszny. Z jednej strony jest wzór kwiatowy - gładka fajna tkanina, a z drugiej strony jest bez wzoru. I po praniu wygląda jakby ktoś kredą kreski porobił. Nie wiem jak to opisać. Ale ne wygląda to ładnie.

Stary 2010-11-25, 14:25   #4075
muron
Zakorzenienie

my Sylwestra raczej nie obchodzimy bo TŻ poo prostu nienawidzi organicznie. Czasem góry, albo znajomi. Teraz będę 4-5 dni przed porodem więc domek, albo do brata TŻ na drugi koniec osiedla i do domku.

Nasi znajomi nie piją praktycznie nie mamy problemu, poza tym my mało raczej wychodzimy. Prawie wszyscy mają już dzieci, albo laski są w ciąży;-)

W końcu nie kupiłam Bambi, wolę większe i bez wzorku jednak. Chciałabym miętowy, ale nigdzie nie widziałam.

Dziś koleżanka na gorącą czekoladę przyjedzie.

W Pepco fajne bodziaki za 5,99 zł ( w koszu) fajne wzorki dla dziewuszek, nie ma za dużo rózu;-) Lubię pudrowy, albo fuksję, ale nie trawię tego gaciowego. W Pepco fajne kurtałki, czapka+szalik- myszka, bluzeczki. Aaa. ale ja patrzę od 68 w górę bo tak to mam już b dużo

Stary 2010-11-25, 14:27   #4076
mika_am
Raczkowanie

anka_bzz- moja znajoma miała laktator ręczny lovi- była zadowolona z niego, ale stwierdziła, że miała nadmiar mleka i ją ręce bolały od pompowania i mąż musiał jej pomagać, ale ona należy do osób bardzo delikatnych! mój małżonek stwierdził, że chętnie pomoże mi tarmosić cycuszki
jak sobie pomyśle jakich laktatorów używały moje siostry <fuj> takie z gumową pompką- nieestetycznie to wyglądało
a co do termometru to ja sie zastanawiam nad tym z babyono- do ucha i czoła!

jakie są wymiary pieluszek tetrowych po złożeniu?? ciekawa jestem czy by się zmieściły w te pudełka z lidla http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_14714.htm

Edytowane przez mika_am
Czas edycji: 2010-11-25 o 14:35
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:30   #4077
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
nr 3 mi się podoba

sylwester to chyba w domu, to będzie prawie dwa tyg "przed", więc bałabym się gdzieś wyruszać.

z resztą mój mąż wpadł na "genialny" pomysł organizacji świąt u nas, nie wiem jak on to sobie wyobraża, bo jak na razie jesteśmy w połowie remontu, kuchni praktycznie nie mam, nie wiem nawet czy będziemy mieli meble do kuchni w grudniu, kasy coraz mniej, a tyle rzeczy do zrobienia... syf w tym mieszkaniu był, że masakra. nie wiem jak mogli doprowadzić je do tego stanu

a to mój brzuszek z dzisiaj 32t 6dz uwielbiam go
fuksiaro masz dalej głęboki pępek;-)
Ja w święta NIC nie robie jedna i druga mama- dwie wigilie i finito.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
make_up_istka fajny efekt tych nudów

ja byłam dzis na glukozie 75g i nie było tak źle, taka słodka maź do wypicia

co do sylwestra to my idziemy na rynek a potem do domku pod kołderke
ty chcesz w zaawansowanej ciąży iść na Rynek??? Nie boisz się? Jeszce w naszych cudnych Katosach? Coś strzeli, wybuchnie, rzucą butelką, zimno, przeziębisz się... pomyśl czy może lepiej nie zrezygnować...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 14:37   #4078
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

MARIKA.S no to spryciula z ciebie jak go przekonałaś do małżeństwa
muron zapomniałam rano dodać, że zapraszam na kawkę, bo ja w okolicach Pepco mieszkam

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

ja to idę na BAL DZIENNIKARSKI lub BIAŁĄ SALĘ
Stary 2010-11-25, 14:39   #4079
mika_am
Raczkowanie

ja ogólnie bym nie ryzykowała takiego wyjścia! przy masowych imprezach w normalnym stanie jest niebezpiecznie, a co dopiero w ciąży!2 lata temu byliśmy w Krakowie- ludzie są pijani i jest im obojętne gdzie leją szampana, strzelają w tłumie fajerwerki i nagle o 24 tłum Cię porywa nie wiadomo gdzie i w jakim celu!ja bym odpuściła na Twoim miejscu!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:42   #4080
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
ja ogólnie bym nie ryzykowała takiego wyjścia! przy masowych imprezach w normalnym stanie jest niebezpiecznie, a co dopiero w ciąży!2 lata temu byliśmy w Krakowie- ludzie są pijani i jest im obojętne gdzie leją szampana, strzelają w tłumie fajerwerki i nagle o 24 tłum Cię porywa nie wiadomo gdzie i w jakim celu!ja bym odpuściła na Twoim miejscu!
Kraków to nie Katowice tłumów nie ma
ale popieram, nie wybrałabym się
nie interesują mnie takie imprezy, ale co kto lubi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości