Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-01, 09:52   #4051
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

aż wierzyć sie nie chce jak ten czas leci Wszystkie chyba mamy juz 5-6 miesiąc ciąży a nie dawno chwaliłyśmy sie dwoma kreseczkami na teściku

Dzisiaj wizyta u ginekologa. Ale raczej bez usg, bo u mnie jest tak ze musi wypisać skierowanie na takie zwykle żeby tylko podejrzeć czy wszystko ok czyli z dwa tygodnie jeszcze poczekam no chyba ze podciągnie to po połówkowe a dokładnie kiedy będę je miała u lekarza sie dowiem.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 09:52   #4052
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Renata, tak brzuch mi twardnial, ale przy tym strasznie bolal a do lekarza ide jutro wiec zobaczymy co powie. A co do tempa to sama je zmiejszylam, prawie cale dnie lezalam z wyjatkiem szybkiego obiadu , staralam sie nie denerwowac bo od tego tez mi twardnial i jak bolal czy tardnial to no-spa szla w ruch.
Ale wczoraj poklocilam sie z siostra , strasznie bylam zla i ze zlosci zaczelam plakac i wieczorkiem czulam takie nie za mocne bole brzucha

A tak po za tym to AgaMili zaczynamy dziś 21 tc
gratulacje rozpoczętego tygodnia klask i:
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to był taki wybryk tylko i będzie lepiej.
chociaż dziś dzień kiepski

Dziewczyny, jakby któraś szukała płaszcza, na jesień jedynie, ale cena warta uwagi http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c....3.1.&pr=60812
Niestety piszą, że rozmiarówka zawyżona a najmniejszy jest rozmiar 40

:pijemy :

ja jutro zaczynam 23tc i co??? 6 miesiąc
płaszcz fajny, ciekawe jak z jakością tylko no i nie wygląda na ciepły wiec na krótko starczy

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam!
Dziewczyny drugi dzień czuję mniej ruchów maluszka,czuję go- ale jednak mniej!Czy to coś groznego?

Wczoraj trochę męczyły mnie pachwiny
spokojnie, takie przerwy mogą być
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 09:53   #4053
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

czubasek20 ja miałam podobną sytuację, tyle, że mój nie był alkoholikiem ale zwykłym skur.... Dziś mam 24 lata, dziecko w brzuszku, ślub biorę za kilka miesięcy, a on dalej płaci alimenty! Ja podobne rzeczy przechodziłam w dzieciństwie...teraz śmieję mu się w twarz. W ciągu 18 lat widziałam się z nim 2 razy Masz tyle fajnie, że jesteś dorosła i inaczej patrzysz na pewne sprawy! Olej go! Zakładasz własną rodzinę u boku kochającego mężczyzny i będziecie mieć cudowne dziecko.... Teraz masz myśleć tylko o nich Pozdrawiam Cię

A co do porodów rodzinnych, to ja planuje być sama. Mimo, że mieszkam w Norwegii,nie znam jeszcze języka to na dzień dzisiejszy nie zmieniam zdania A słowa PRZYJ mogę się nauczyć Nie bardzo chcę, żeby mój partner widział wielką dziurę i światełko w tunelu hahahahahahaah,

A żeby wam narobić smaczka, to wczoraj lepiłyśmy z mamą pierogi z jagodami I zjadłyśmy całą miskę ze słodką śmietaną i popiłyśmy koktajlem truskawkowym, a na deser II były ptysie mrożone, z przepyszną masą śmietankową w środku.... A na kolację wsadziłyśmy rożen do kominka i zwyczajnie ugrilowałyśmy w nim kiełbaski hehehehe Bo mój TŻ i partner mamy są na jednej delegacji, a my rządzimy

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

Edytowane przez sylwia_87
Czas edycji: 2011-09-01 o 11:19
sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:04   #4054
tygrysia
Rozeznanie

Cześć Mamusie !!!!!
Widzę, że coraz więcej dziewczynek. Ja jeszcze nie wiem co będzie, ale coś czuję, że też dziewczynka. Chociaż mój mężuś czuje, że chłopak.... he, he Już 28/09 się przekonamy

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

a słuchajcie, ktoś będzie z wami przy porodzie, tż lub np. przyjaciołka, mama itd? ja nie mogę się zdecydować
Oczywiście, że tak. Ze mną będzie mój mąż. W sumie nie wyobrażam sobie być w tym dniu sama i to jeszcze w publicznym szpitalu O Mamie czy przyjaciółce nie pomyślałam, ale raczej bym nie chciała, aby były ze mną przy porodzie.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

Jak PAPPA wyjdzie źle to się chyba robi wtedy później potrójny? tak jakoś kojarze jak mojej kuzynce wyszedł zły wynik PAPPA, ale to było rok temu i za dobrze nie pamiętam wiem że aminopunkcji nie zrobiła ale zrobiła przy połówkowym kolejny genetyczny test więc to chyba ten potrójny był
Moim zdaniem test potrójny nic nie zmieni, jeśli PAPPA wyszedł źle. Zresztą to jest tylko wyliczenie ryzyka zachorowania płodu a nie ostateczna diagnoza, czy dziecko jest chore czy nie. Pewność ma się po amniopunkcji.
Poza tym, np. przy zespole Downa test PAPPA ma większą czułość niż potrójny. Czułość PAPPA wynosi prawie 90% a potrójnego 66%. Za to PAPPA nie wykrywa wad centralnego układu nerwowego a potrójny wykrywa. Znowu potrójny nie wykrywa (chyba) zespołu Patau a PAPPA tak. Oba testy wykrywają zespół Edeardsa, ale nie wiem jaka jest ich czułość.
Także możliwe, że koleżanka po PAPPA chciała jeszcze otrzymać informacje o ewentualnych wadach centralnego układu nerwowego i dlatego zrobiła potrójny?! Zresztą, nie jestem lekarzem to są tylko moje gdybania

Pearpearl, właśnie rozmawiałam z Rodzicami, był kurier i dostarczył poduchę Także dzisiaj pierwszy raz będę na niej spać

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-09-01 o 10:12
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:29   #4055
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie !!!!!
Widzę, że coraz więcej dziewczynek. Ja jeszcze nie wiem co będzie, ale coś czuję, że też dziewczynka. Chociaż mój mężuś czuje, że chłopak.... he, he Już 28/09 się przekonamy

Oczywiście, że tak. Ze mną będzie mój mąż. W sumie nie wyobrażam sobie być w tym dniu sama i to jeszcze w publicznym szpitalu O Mamie czy przyjaciółce nie pomyślałam, ale raczej bym nie chciała, aby były ze mną przy porodzie.

Moim zdaniem test potrójny nic nie zmieni, jeśli PAPPA wyszedł źle. Zresztą to jest tylko wyliczenie ryzyka zachorowania płodu a nie ostateczna diagnoza, czy dziecko jest chore czy nie. Pewność ma się po amniopunkcji.
Poza tym, np. przy zespole Downa test PAPPA ma większą czułość niż potrójny. Czułość PAPPA wynosi prawie 90% a potrójnego 66%. Za to PAPPA nie wykrywa wad centralnego układu nerwowego a potrójny wykrywa. Znowu potrójny nie wykrywa (chyba) zespołu Patau a PAPPA tak. Oba testy wykrywają zespół Edeardsa, ale nie wiem jaka jest ich czułość.
Także możliwe, że koleżanka po PAPPA chciała jeszcze otrzymać informacje o ewentualnych wadach centralnego układu nerwowego i dlatego zrobiła potrójny?! Zresztą, nie jestem lekarzem to są tylko moje gdybania

Pearpearl, właśnie rozmawiałam z Rodzicami, był kurier i dostarczył poduchę Także dzisiaj pierwszy raz będę na niej spać
wiesz jej wyszedł źle ten PAPPA na zespół Downa i jestem pewna że przy połówkowym kuzynka robiła kolejny test genetyczny pod kontem zespołu Downa, nie wiem jaki ale pewnie potrójny bo jego można robić późniejcórcie ma zdrową ten drugi test wyszedł bardzo dobrze ale aminopunkcja to na bank nie była. wiesz jak jej wyszedł PAPPA źle i miała do wyboru aminopunkcje(która co jak co ale jest ingerencją w dzidzie) albo ten test (określający ryzyko tylko ale zawsze coś) to też bym wybrała test. zawsze człowiek się pewniej czuje

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:46   #4056
eliza1984
Zadomowienie

Ewulagratuluje synusia .Jakie dawki magnezu dostałas ,bo ja tak jak Renata 3x2 plus nospa doraźnie .
Inutil ja też mam połówkowe 14.09 Współczuje wymiotów ,ja codziennie rano przed śniadaniem muszę iść zwymiotować mimo ,ze nie bardzo mam czym.
Monika jak złapie Cie biegunka to dobrze zjeść jagody .Moja mama zawsze robi w słoiki.Ja mam bardzo delikatny żoładek i już miałam kilka razy takie akcje ,że dostałam strasznej biegunki i zaraz po zjedzeniu jagód przechodziło.Naprawdę polecam.
N1kotynka,Kasikzaki gratuluję córeczek.
Dzisiaj w nocy już myślałam ,ze będę budzić męża do szpitala bo tak mnie brzuch pobolewał,wogole po południu też mnie bolał i lekarz powiedział ,zebym zwiekszyła dawkę magnezu ,a jak nie pomoże to będę musiała brać luteinę.Strasznie sie stresuje tymi bólami jak na okres i raz w ieczorem bardzo stwardniała mi macica ,normalnie jak kamień.
Co do golenia miejsc intymnych nie wyobrazam sobie pójśc nie ogolona ,jakoś wstydziła bym sie ,mimo ,ze to niby normalne ,ale ja nie lubię tych włosów.Mój mąż jak jeszcze współżylismy i miałam juz lekki odrost mówił ,żebym ogoliło bo go drapie,a sam ma tam pokaźna czuprynę
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-09-01 o 10:47
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 10:55   #4057
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
wiesz jej wyszedł źle ten PAPPA na zespół Downa i jestem pewna że przy połówkowym kuzynka robiła kolejny test genetyczny pod kontem zespołu Downa, nie wiem jaki ale pewnie potrójny bo jego można robić późniejcórcie ma zdrową ten drugi test wyszedł bardzo dobrze ale aminopunkcja to na bank nie była. wiesz jak jej wyszedł PAPPA źle i miała do wyboru aminopunkcje(która co jak co ale jest ingerencją w dzidzie) albo ten test (określający ryzyko tylko ale zawsze coś) to też bym wybrała test. zawsze człowiek się pewniej czuje
Mam wrażenie, że te testy to czasami tylko "sieją zamęt" w głowach. Człowiek potem myśli i się denerwuje, a one tylko wyliczają prawdopodobieństwo. Ile razy słyszałam, że test wyszedł źle a dziecko się zdrowe jak ryba urodziło. Ja zrobiłam, ze względu na wiek. Wiadomo z wiekiem ryzyko chorób genetycznych rośnie Także wolałam wiedzieć.

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-09-01 o 10:57
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 11:00   #4058
elunia25
Raczkowanie

Hej Mamuśki
Ze mną przy porodzie będzie Tz bo stwierdził że woli umierać w sali obok mnie z okropnych widokow niż za drzwiami z niepewnośći
w sumie to nie wiem na jakie on widoki się szykuje, chyba mysli że krew będzie po ścianach tryskaća on przecież przy głowie bedzie stał i trzymał za rękę a jak zacznie mdleć to będę krzyczeć " teraz mdlejesz zobacz co mi zrobiłeś"
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 11:04   #4059
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

To ja dziewczynki wracam do "świata żywych", ciśnienie spadło ze 160 nawet na 100, że mam teraz około 120 na 80 i zaraz o niebo lepiej się czuje. Ale za to znowu mi chyba zaatakowało zatoki, boli mnie głowa dalej i chodzę po domu w opasce żeby wygrzać trochę. Zazdroszczę tym, które nie mają "kochanych" dolegliwości Bo jak nie plecy to brzuszek, jak nie brzuszek to głowa.....ehhh
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 11:38   #4060
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
to tam uważaj na siebie przez drogę

ło matko ja na tym foto nic kompletnie nie widzę! nie bij

a słuchajcie, ktoś będzie z wami przy porodzie, tż lub np. przyjaciołka, mama itd? ja nie mogę się zdecydować
jak przewrócisz foto na lewą stronę, to widać twarzyczkę, oczy, nos, usta i rękę po lewej stronie

Ja bym bardzo chciała aby mąż był przy porodzie, ale nie wiem czy zdąży przyjechać... mam mu dać znać, jak 'się zacznie' i on myśli, że o 3 w nocy się zerwie i przyjedzie bóle się zaczynają najpierw, potem trzeba liczyć co ile skurcz, no ale niektórzy rodzą ekspresowo, bo 6 h, a inne po 9, 12, 15 godzinach
Wiem, że chyba bym zryczana przy porodzie była, bo nie zdąży... Dlatego chcę prywatną położną, żeby mnie wspierała
Cytat:
nie martw się że mały za mały oni-lekarze tak cały czas kalibrują z datą porodu a wiadomo począć się mogł/mogła troszkę późniejna pewno wszystko u dzidzi ok

ale ci fajnieja jak czuje kopniaki to jestem zachwycona ale to niestety raz na dzien czasami częściej ale to nie jak kopniaki tylko jakby się wypinała gdzieś. pewnie będziesz widziała stópkę przez skóre

Mam nadzieję, że dzidkę podtuczę, zabieram się ostro za to W miesiąc z 57,300 przytyłam do 60 kg jeszcze nigdy tyle nie warzyłam

A kopniaczki fajna sprawa, choć ja dużo właśnie leżakuję i nic nie robię, dlatego mnie co chwila kopie i się dopomina, czasem mnie tym strasznie męczy hihihi A ze stópką bardzo możliwe, koleżanka mi opowiadała, że przez skórę kobiety w szpitalu na porodówce widziała
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
o kurcze, musisz dzidzie podtuczyć
zaczynam ostro jeść, żeby urósł do normalnych rozmiarów Ciekawe do kiedy będę tak jadła czy nie pęknę gdzieś po drodze
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Ze mną przy porodzie będzie Tz bo stwierdził że woli umierać w sali obok mnie z okropnych widokow niż za drzwiami z niepewnośći
w sumie to nie wiem na jakie on widoki się szykuje, chyba mysli że krew będzie po ścianach tryskaća on przecież przy głowie bedzie stał i trzymał za rękę a jak zacznie mdleć to będę krzyczeć " teraz mdlejesz zobacz co mi zrobiłeś"

Z porodem jest tak, że on stoi przy głowie rodzącej i ją wspiera, ociera twarz, nic nie widzi co tam się dzieje, bo by to chyba go zniechęciło do końca życia Lekarze zakrywają to swoim ciałem tak, że nic nie widzi i ma zostać w takiej niewiedzy

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 11:55   #4061
Haniula
Zakorzenienie

Agatek moja mama jak byla w pierwszej ciązy jadła jak opetana, bo kazdy jej mowil ze dziecko małe i ona musi utyczyc. Wyszło ze ona siebie utuczyła bo ważyła ponad 20kg wiecej niz przed ciąza a moj brat urodził się itak malutki bo zaledwie 2kg. także to nie ma specjalnie roznicy, dziecko wezmie z Ciebie tyle ile bedzie potrzebowac

Z kolei ze mną już sie tak nie objadała, a ja urodziłam się kloc
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 12:17   #4062
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

tygrysia dlatego cieszę się, że mój lekarz podchodzi do tego jak podchodzi, nie straszy jeśli nie ma powodu. Jak zapytałam go o genetyczne to powiedział, że nie wie dlaczego to się tak nazywa. On robi usg, sprawdza pomiary i jeśli stwierdzi że coś jest nie tak, to wysyła do poradni genetycznej na szczegółowe badania. I wtedy można nazwać je genetyczne. A tak te nazwy straszą tylko kobietę. O testy nawet się nie pytałam bo i tak nie chciałam ich robić.

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mój mąż jak jeszcze współżylismy i miałam juz lekki odrost mówił ,żebym ogoliło bo go drapie,a sam ma tam pokaźna czuprynę
fajnie to brzmi
ojj, mi się zdarzyło, ale codziennie rano to Ci współczuję bardzo

ankaya dobrze, że wracasz i dobrze, że ciśnienie spadło.
A ja mówię, w ciąży jak nie urok to sraczka.. ciągle coś
Stary 2011-09-01, 12:32   #4063
ewula83
Rozeznanie

Hej Mamusie!!

Dzisiaj pospalam do 11,jakos wieczorem nie moge zasnac,z moim wystajacym brzuszkiem trudno mi sie ulozyc,a zawsze bylam przyzwyczajona spac na brzuchu a teraz staram sie zasypiac na boku.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Ja chcialabym,zeby moj TZ byl gdzies blisko mnie przy porodzie,czulabym sie spokojniejsza,jeszcze bede rodzic w Niemczech,gdzie nie za bardzo znam jezyk,mam podwojnego stresa.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Ewulagratuluje synusia .Jakie dawki magnezu dostałas ,bo ja tak jak Renata 3x2 plus nospa doraźnie .
Inutil ja też mam połówkowe 14.09 Współczuje wymiotów ,ja codziennie rano przed śniadaniem muszę iść zwymiotować mimo ,ze nie bardzo mam czym.
Monika jak złapie Cie biegunka to dobrze zjeść jagody .Moja mama zawsze robi w słoiki.Ja mam bardzo delikatny żoładek i już miałam kilka razy takie akcje ,że dostałam strasznej biegunki i zaraz po zjedzeniu jagód przechodziło.Naprawdę polecam.
Dzisiaj w nocy już myślałam ,ze będę budzić męża do szpitala bo tak mnie brzuch pobolewał,wogole po południu też mnie bolał i lekarz powiedział ,zebym zwiekszyła dawkę magnezu ,a jak nie pomoże to będę musiała brać luteinę.Strasznie sie stresuje tymi bólami jak na okres i raz w ieczorem bardzo stwardniała mi macica ,normalnie jak kamień.
Co do golenia miejsc intymnych nie wyobrazam sobie pójśc nie ogolona ,jakoś wstydziła bym sie ,mimo ,ze to niby normalne ,ale ja nie lubię tych włosów.Mój mąż jak jeszcze współżylismy i miałam juz lekki odrost mówił ,żebym ogoliło bo go drapie,a sam ma tam pokaźna czuprynę
Mam brac jedna tabletke dziennie,jak twardnienie sie nasila to dwie dziennie.Lekarka mowila,ze te twardnienia to moga byc "cwiczenia"macicy przed porodem i ze macica sie rozrasta.Mnie jeszcze kulo w p....,powiedziala,ze to moze byc niebezpieczne bo moze powodowac rozwarcie szyjki macicy,ale zbadala mnie i szczelnie pozamykana jestem.Uspokojona jestem,wiedzac,ze nic sie zlego nie dzieje a dzidzia rozwiaj sie prawidlowo.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
To ja dziewczynki wracam do "świata żywych", ciśnienie spadło ze 160 nawet na 100, że mam teraz około 120 na 80 i zaraz o niebo lepiej się czuje. Ale za to znowu mi chyba zaatakowało zatoki, boli mnie głowa dalej i chodzę po domu w opasce żeby wygrzać trochę. Zazdroszczę tym, które nie mają "kochanych" dolegliwości Bo jak nie plecy to brzuszek, jak nie brzuszek to głowa.....ehhh
Dobrze,ze cisnienie spadlo.Z cisnieniem w ciazy nie ma zartow.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Mialam dzisiaj myc okna,ale pada.

Zaczynam dzisiaj 6 miesiac.Boze jak leci ten czas,niedawno robilam test....
Stary 2011-09-01, 12:32   #4064
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
jak przewrócisz foto na lewą stronę, to widać twarzyczkę, oczy, nos, usta i rękę po lewej stronie
ja nadal nic nie widzę jestem jakas ślepa chyba albo coś...

ja pewnie zostanę sama jak palec przy porodzie bo tż się nie może zdecydować, a ja na siłę go nie zmuszę, poza tym sama nie jestem pewna czy go tam chcę
Stary 2011-09-01, 12:41   #4065
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
tygrysia dlatego cieszę się, że mój lekarz podchodzi do tego jak podchodzi, nie straszy jeśli nie ma powodu. Jak zapytałam go o genetyczne to powiedział, że nie wie dlaczego to się tak nazywa. On robi usg, sprawdza pomiary i jeśli stwierdzi że coś jest nie tak, to wysyła do poradni genetycznej na szczegółowe badania. I wtedy można nazwać je genetyczne. A tak te nazwy straszą tylko kobietę. O testy nawet się nie pytałam bo i tak nie chciałam ich robić.
Mi lekarz mówił badaniach prenatalnych. Potem dostałam skierowanie do poradni genetycznej. W USG wyszło wszystko prawidłowo, ale ze względu na wiek poszłam do poradni.

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Dobrze,ze cisnienie spadlo.Z cisnieniem w ciazy nie ma zartow.

Racja. Ostatnio dolne ciśnienie miałam 64 i trochę się zaniepokoiłam. Lekarz mi powiedział, że w ciąży lepiej mieć niższe ciśnienie niż wyższe i u mnie jest oki. Zresztą jak mi ostatnio zmierzył to miałam 100/70
Stary 2011-09-01, 12:48   #4066
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

ankaya dobrze, że wracasz i dobrze, że ciśnienie spadło.
A ja mówię, w ciąży jak nie urok to sraczka.. ciągle coś [/QUOTE]

Ehh z tym to niestety muszę się zgodzić

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Pewnie dziewczyny że zawsze lepiej mieć niższe Ale tu nie wiadomo skąd a miałam takie wysokie;/ mój M mi mówił, że to z tęsknoty bo jak wracał to mi się normowało w miarę zobaczymy jak jutro pojedzie co mi się będzie działo.... mam nadzieję, że to tylko takie chwilowe było, ale strach teraz przed badaniem zostanie bo mam nadzieję, ze nie zaszkodziło to naszemu Skarbowi
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 12:54   #4067
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Ja wczoraj zaliczyłam , w nocy nie mogłam spać, bo mnie mdliło i rano to samo czyżby wracały uroki I trymestru???

fajnie mi się zaczyna 6 miesiąc...

MMONIKA9
jak się czujesz po awariach jelitowych? Nie myśl, że tak się poprzednio zaczęło mam nadzieję, że miętka pomogła

kropeczka1984 jejjj, o której ty wstajesz?????
dziękuję dziś o wiele lepiej miętka pomogła i tabletki też bo mam takie co w ciązy można brać ale byłam już na wykończeniu myślałam ze umrę bo mały jeszcze kopał mnie w jelita więc je całe czułam ból okropny no ale na szczęście mineło fakt nocka i tak nie przespana bo potem po mięcie mnie pędziło i mały na pęcherz naciskał więc co godzine budziłam sie na siku więc od rana nie tomna jestem

Cytat:
to tam uważaj na siebie przez drogę

czubasek20 - przykro mi , że masz taką sytuację w domu, wyprowadz się jak najszybciej do tż-ta, bo musisz myślec teraz o swoim maleństwie przede wszystkim...

gratulacje!

karny jeżyk to mi sie kojarzy tylko z karą stosowaną przez super nianię

uu same dziewczynki, gratulacje!!

ło matko ja na tym foto nic kompletnie nie widzę! nie bij

ja bardzo bym chciała by był przy mnie tż koleżanka mi opowaiadała że przy niej był jej facet trzymał ją za ręke podawał wode ocieral np czoło patrzył na ten ... ktg czy jak to się mówi i jej mówił kiedy zbliż asię skurcz dodawaql jej sił mówiąć ze tyle z nim wytrzymała to to też wytrzyma i wytrwa więc powiedziała mi ze bardzo jej pomógł że bez niego nie dała by rady bo bardzo ją wspierał i psychicznie inaczej jak wiedziała że jest przy niej więc ja też bym chciała by tż był przy mnie by mógł przeciąć pępowine jako tatuś ale on chyba nie da rady wejśc na sale bo pamiętam co robił jak tu wtedy w domu urodziłam - nawet do mnie nie podszedł widziałam jego szok w oczach stał cąły czas z boku albo pakował moją torbę ale ani razu się do mnie nie zbliżył bo nie chciał widzieć dzieciątka strasznie był przerażony wiec mi się wydaje ze on na sali porodowej by nie ustał i chyba będe musiała mame prosić by mi towarzyszyła przy porodzie bo kogoś chce mieć przy sobie bo porodu się tak nie boję jak tego ze się sama na sali zostane

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki

gratuluje dziewczynek mi tez sie marzyly kucyki;/ dobrze ze to pierwszy chlopak bo drugiego to juz podmienie na dziewczynke;p

wstalam dzis ze zlym humorem pozarlam sie z tztem i posprzatalam z nerwow;/

ide na sniadanko...
będzie dobrze uspokoicie się pogodzicie i będzie si

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam!
Dziewczyny drugi dzień czuję mniej ruchów maluszka,czuję go- ale jednak mniej!Czy to coś groznego?

Wczoraj trochę męczyły mnie pachwiny
nie martw się mój szkrab czasami nie daje znaków przez kilka dni tak jak ostatnio mnie tryzmał w niepewności przez 5 dni pod rząd że ani nie kopnął no ra zmoze w ciągu dnia ale to tak leciutko że ledwo wyczuwalne albo sie tylko przekręcił i to wszystko więc ja już odchodziłam od zmysłow i wieczorem jak sobie powiedziałam ze rano dzwonie do lekarza i umawiam się na wizytę by zobaczył co się dzieje to malec odrazu się ożywił kopał szalał i zbój jeden już dwa razy mi tak zrobił

Cytat:

no akurat nie miałam pod ręką jagód ale miałam tabletki które na szczęście pomogły i miętka też pomogła

Cytat:

ja pewnie zostanę sama jak palec przy porodzie bo tż się nie może zdecydować, a ja na siłę go nie zmuszę, poza tym sama nie jestem pewna czy go tam chcę

ja sie tego obawiam że będe sama bo tż nie da rady wejśc i być przy mnie ale wiem już że w razie czego w wyjsciu awaryjnym będe prosić moją mamę nawet mój brat jest chętny być przy mnie gdyby Tż nie chciał bo brat już przez to przechodził wie co i jak dlatego on sie nie obawia tylko nie wiem czy przy bracie nie czuła bym się już skrępowana mama to jednak co innego ale dobrze wiedzieć ze są chętni do tego by być przy mnie w tak ważnej dla mnie chwili

a ja dziś byłam odebrać drugą część ciuszków trochę tam też sobie wybrałam no i trochę się tego nazbierało jedne już wyprane poskładane i schowane a teraz wstawiam dzisiejsze do prania słoneczko świeci to wystawie na dwór raz raz wyschną
Stary 2011-09-01, 13:08   #4068
MMONIKA9
Wtajemniczenie

tu są rzeczy z tej pierwszej paczki są to już wybrane które uznałam że na początek mi sie przydadzą są już wyprane i schowane w szafie prasowac na razie nie prasowałam bo one i tak jeszcze raz będa prane w proszku przeznaczonym do prania niemowlęcych ubranek więc dopiero wtedy będą prasowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 018.jpg (73,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 019.jpg (71,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 020.jpg (67,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 021.jpg (62,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 022.jpg (68,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 023.jpg (86,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 024.jpg (54,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 025.jpg (72,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 026.jpg (68,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 027.jpg (70,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2011-09-01, 13:11   #4069
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

[QUOTE=tygrysia;29135176]Mi lekarz mówił badaniach prenatalnych. Potem dostałam skierowanie do poradni genetycznej. W USG wyszło wszystko prawidłowo, ale ze względu na wiek poszłam do poradni. [QUOTE]

Bo są wskazania do ich robienia, i gdybym ja je miała to pewnie bym zrobiła
Stary 2011-09-01, 13:13   #4070
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Agatek moja mama jak byla w pierwszej ciązy jadła jak opetana, bo kazdy jej mowil ze dziecko małe i ona musi utyczyc. Wyszło ze ona siebie utuczyła bo ważyła ponad 20kg wiecej niz przed ciąza a moj brat urodził się itak malutki bo zaledwie 2kg. także to nie ma specjalnie roznicy, dziecko wezmie z Ciebie tyle ile bedzie potrzebowac

Z kolei ze mną już sie tak nie objadała, a ja urodziłam się kloc
no co Ty gadasz?????? jadła dużo i mały taki mały się urodził?? to chyba tak będzie u mnie U mnie przytycie nie grozi niestety, bo ja mam szybki metabolizm i ooo a jak coś za dużo jem to idzie mi tylko i wyłącznie w brzuch. Może w końcu by się zaokrąglił z tego tytułu? ja tam ważyłam 3200 a mój mąż 4100 albo 4200
Cytat:

no jak to nie widzisz

A tż niegrzeczny zrobił dzieciaka, a przy porodzie nie chce być cwaniaczek no nie decydujesz się na prywatną położną? W razie co, jak zostaniesz sama tak jak być może i ja?

Stary 2011-09-01, 13:13   #4071
MMONIKA9
Wtajemniczenie

te pół śpiochy na końcu to dostałam wczoraj od teściowej
a te białe śpioszki z tą bluzeczką to właśnie piorę drugi raz bo musiałam ponownie vaniszem zalać bo trochę na tych śpioszkach zeszło ale tak jeszcze trochę zostało takie zółte plamy niewiem czy vanisch zupełnie to usunie niewiem właśnie czym bym to mogła polać by sprało "ace" trochę się boję ze moze zniszczyć ciuszek :conf used:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 015.jpg (34,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 028.jpg (71,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 029.jpg (62,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 030.jpg (71,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 031.jpg (69,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 032.jpg (131,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 033.jpg (64,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 034.jpg (58,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 035.jpg (74,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 016.jpg (28,2 KB, 3 załadowań)
Stary 2011-09-01, 13:34   #4072
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja też bym chciała żeby tż był przy mnie, a jeśli nie on to nikt inny. Nie wiem czy on da radę. Już mu mówiłam, na pewno chciałabym żeby był w pierwszych etapach a na samą końcówkę może wyjść.

Mamy zamiar chodzić do szkoły rodzenia, może tam się przekona do tego, bo niechętny jest żeby mi towarzyszyć

ale na siłę nie będę go pchać w razie co dam sobie radę sama

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Monika super ciuszki, ja właśnie od rana dziś się zbieram za kolejne porządkowanie i segregowanie, ale mi nie wychodzi jakoś

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Jej, jak mnie moje dziecię od rana kopie normalnie siedzę i podskakuję na krześle i płakać mi się chce, chyba ze szczęścia

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Dziewczyny, czy jest tu ktoś z trójmiasta???
Stary 2011-09-01, 13:41   #4073
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też bym chciała żeby tż był przy mnie, a jeśli nie on to nikt inny. Nie wiem czy on da radę. Już mu mówiłam, na pewno chciałabym żeby był w pierwszych etapach a na samą końcówkę może wyjść.

Mamy zamiar chodzić do szkoły rodzenia, może tam się przekona do tego, bo niechętny jest żeby mi towarzyszyć

ale na siłę nie będę go pchać w razie co dam sobie radę sama

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Monika super ciuszki, ja właśnie od rana dziś się zbieram za kolejne porządkowanie i segregowanie, ale mi nie wychodzi jakoś

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Jej, jak mnie moje dziecię od rana kopie normalnie siedzę i podskakuję na krześle i płakać mi się chce, chyba ze szczęścia

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Dziewczyny, czy jest tu ktoś z trójmiasta???
mój dzisiaj delikatnie ale kopie to najważniejsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 13:51   #4074
*Agatek*
Zakorzenienie

A moje dziecie się dopiero obudziło i zaczyna lekko kopać, bo już się zaczynałam martwić niby wstaje tak jak ja, albo nawet przede mną, a tu o zjedliśmy smacznie i tak leżę i czekam i czekam i się doczekałam

Stary 2011-09-01, 13:52   #4075
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że te testy to czasami tylko "sieją zamęt" w głowach. Człowiek potem myśli i się denerwuje, a one tylko wyliczają prawdopodobieństwo. Ile razy słyszałam, że test wyszedł źle a dziecko się zdrowe jak ryba urodziło. Ja zrobiłam, ze względu na wiek. Wiadomo z wiekiem ryzyko chorób genetycznych rośnie Także wolałam wiedzieć.
tygrysia no sieją zament zwłaszcza jak wyjdą źle, ale jak są dorze to jakoś tak uspokajają
Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
super

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że dzidkę podtuczę, zabieram się ostro za to W miesiąc z 57,300 przytyłam do 60 kg jeszcze nigdy tyle nie warzyłam

A kopniaczki fajna sprawa, choć ja dużo właśnie leżakuję i nic nie robię, dlatego mnie co chwila kopie i się dopomina, czasem mnie tym strasznie męczy hihihi A ze stópką bardzo możliwe, koleżanka mi opowiadała, że przez skórę kobiety w szpitalu na porodówce widziała
haha ja tez nigdy nie myślałam że będę ważyć50kg a tu siup już 51.5
jak leże na pleckach to moja księżniczę zwykle czuję ale stópkę to będziesz musiała zdjęcie zrobić i mi pokazać

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Mam brac jedna tabletke dziennie,jak twardnienie sie nasila to dwie dziennie.Lekarka mowila,ze te twardnienia to moga byc "cwiczenia"macicy przed porodem i ze macica sie rozrasta.Mnie jeszcze kulo w p....,powiedziala,ze to moze byc niebezpieczne bo moze powodowac rozwarcie szyjki macicy,ale zbadala mnie i szczelnie pozamykana jestem.Uspokojona jestem,wiedzac,ze nic sie zlego nie dzieje a dzidzia rozwiaj sie prawidlowo.

Zaczynam dzisiaj 6 miesiac.Boze jak leci ten czas,niedawno robilam test....
mi to samo mówiła odnośnie macicy i że to może być niebezpieczne więc staram się mniej ruszać i więcej odpoczywać no i te leki biorę. szyjka u mnie na szczescie długaśna i zamknięta szczelnie

mam wyciek z piersi ale jaja taki żółto przezroczysty też macie??

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-01, 14:00   #4076
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
jak leże na pleckach to moja księżniczę zwykle czuję ale stópkę to będziesz musiała zdjęcie zrobić i mi pokazać

Brawo, masz siarę w cycach Też mam ale jak nacisnę

A zdjęcie hmm.. jak zdążę zrobić, to pokażę

Stary 2011-09-01, 14:01   #4077
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
tygrysia no sieją zament zwłaszcza jak wyjdą źle, ale jak są dorze to jakoś tak uspokajają

super

mi to samo mówiła odnośnie macicy i że to może być niebezpieczne więc staram się mniej ruszać i więcej odpoczywać no i te leki biorę. szyjka u mnie na szczescie długaśna i zamknięta szczelnie

no ja właśnie jeszcze nie mam cycki rosną to napewno bo widzę po staniku i bolą cały czas po bokach pod wieczór najbardziej ale na razie nic się nie sączy mi może dopiero pod koniec ciązy zacznie albo po porodzie już poleci odrazu mleko
Stary 2011-09-01, 14:03   #4078
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no ja właśnie jeszcze nie mam cycki rosną to napewno bo widzę po staniku i bolą cały czas po bokach pod wieczór najbardziej ale na razie nic się nie sączy mi może dopiero pod koniec ciązy zacznie albo po porodzie już poleci odrazu mleko
a naciskałaś sobie pierś i sutka, tak dla sprawdzenia?? Od 16 tc niby jest już siara i ją już wtedy miałam, bo sprawdzałam A ostatnio jak sobie naciskałam to więcej leci, więc, coraz więcej mam tego

Stary 2011-09-01, 14:05   #4079
Zadomowienie

uff rozsmieszyło mnie to ale dobrze że Agatek też ma przynajmniej nie czuję się jakaś dziwna mi strasznie piersi urosły juz są 3 rozmiary większe i może dlatego tak wcześnie a to jest oznaka ze pokarm będę miała na pewno czy o niczym to nie przesądza?

Lilka już z nami!!

Stary 2011-09-01, 14:08   #4080
snesha
Rozeznanie

Za mną przy porodzie będzie TZ - czy ja chce tego czy nie. Jestem na straconej pozycji . I nic go nie zniechęci bo wszystko już widział - z zawodu gin
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości