|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
aż wierzyć sie nie chce jak ten czas leci
![]() Dzisiaj wizyta u ginekologa. Ale raczej bez usg, ![]() ![]()
#4052 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Raczkowanie
|
czubasek20 ja miałam podobną sytuację, tyle, że mój nie był alkoholikiem ale zwykłym skur....
![]() ![]() ![]() ![]() A co do porodów rodzinnych, to ja planuje być sama. Mimo, że mieszkam w Norwegii,nie znam jeszcze języka to na dzień dzisiejszy nie zmieniam zdania ![]() ![]() A żeby wam narobić smaczka, to wczoraj lepiłyśmy z mamą pierogi z jagodami ![]() ![]()
Nasz synek urodzi się w Walentynki 14.02.2012 http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png Edytowane przez sylwia_87 Czas edycji: 2011-09-01 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | ||
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie !!!!!
![]() Widzę, że coraz więcej dziewczynek. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym, np. przy zespole Downa test PAPPA ma większą czułość niż potrójny. Czułość PAPPA wynosi prawie 90% a potrójnego 66%. Za to PAPPA nie wykrywa wad centralnego układu nerwowego a potrójny wykrywa. Znowu potrójny nie wykrywa (chyba) zespołu Patau a PAPPA tak. Oba testy wykrywają zespół Edeardsa, ale nie wiem jaka jest ich czułość. Także możliwe, że koleżanka po PAPPA chciała jeszcze otrzymać informacje o ewentualnych wadach centralnego układu nerwowego i dlatego zrobiła potrójny?! Zresztą, nie jestem lekarzem to są tylko moje gdybania ![]() Pearpearl, właśnie rozmawiałam z Rodzicami, był kurier i dostarczył poduchę ![]() ![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-09-01 o 10:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4056 |
Zadomowienie
|
Ewulagratuluje synusia .Jakie dawki magnezu dostałas ,bo ja tak jak Renata 3x2 plus nospa doraźnie .
Inutil ja też mam połówkowe 14.09 ![]() Monika jak złapie Cie biegunka to dobrze zjeść jagody .Moja mama zawsze robi w słoiki.Ja mam bardzo delikatny żoładek i już miałam kilka razy takie akcje ,że dostałam strasznej biegunki i zaraz po zjedzeniu jagód przechodziło.Naprawdę polecam. N1kotynka,Kasikzaki gratuluję córeczek ![]() Dzisiaj w nocy już myślałam ,ze będę budzić męża do szpitala bo tak mnie brzuch pobolewał,wogole po południu też mnie bolał i lekarz powiedział ,zebym zwiekszyła dawkę magnezu ,a jak nie pomoże to będę musiała brać luteinę.Strasznie sie stresuje tymi bólami jak na okres i raz w ieczorem bardzo stwardniała mi macica ,normalnie jak kamień. Co do golenia miejsc intymnych nie wyobrazam sobie pójśc nie ogolona ,jakoś wstydziła bym sie ,mimo ,ze to niby normalne ,ale ja nie lubię tych włosów.Mój mąż jak jeszcze współżylismy i miałam juz lekki odrost mówił ,żebym ogoliło bo go drapie,a sam ma tam pokaźna czuprynę ![]()
![]() Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-09-01 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-09-01 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() Ze mną przy porodzie będzie Tz bo stwierdził że woli umierać w sali obok mnie z okropnych widokow niż za drzwiami z niepewnośći ![]() w sumie to nie wiem na jakie on widoki się szykuje, chyba mysli że krew będzie po ścianach tryskać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Raczkowanie
|
To ja dziewczynki wracam do "świata żywych", ciśnienie spadło ze 160 nawet na 100, że mam teraz około 120 na 80 i zaraz o niebo lepiej się czuje. Ale za to znowu mi chyba zaatakowało zatoki, boli mnie głowa dalej i chodzę po domu w opasce żeby wygrzać trochę. Zazdroszczę tym, które nie mają "kochanych" dolegliwości
![]() ![]()
#4060 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym bardzo chciała aby mąż był przy porodzie, ale nie wiem czy zdąży przyjechać... ![]() ![]() ![]() Wiem, że chyba bym zryczana przy porodzie była, bo nie zdąży... Dlatego chcę prywatną położną, żeby mnie wspierała ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że dzidkę podtuczę, zabieram się ostro za to ![]() ![]() ![]() ![]() A kopniaczki fajna sprawa, choć ja dużo właśnie leżakuję i nic nie robię, dlatego mnie co chwila kopie i się dopomina, czasem mnie tym strasznie męczy hihihi ![]() ![]() zaczynam ostro jeść, żeby urósł do normalnych rozmiarów ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Z porodem jest tak, że on stoi przy głowie rodzącej i ją wspiera, ociera twarz, nic nie widzi co tam się dzieje, bo by to chyba go zniechęciło do końca życia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
Agatek moja mama jak byla w pierwszej ciązy jadła jak opetana, bo kazdy jej mowil ze dziecko małe i ona musi utyczyc. Wyszło ze ona siebie utuczyła bo ważyła ponad 20kg wiecej niz przed ciąza a moj brat urodził się itak malutki bo zaledwie 2kg. także to nie ma specjalnie roznicy, dziecko wezmie z Ciebie tyle ile bedzie potrzebowac
![]() Z kolei ze mną już sie tak nie objadała, a ja urodziłam się kloc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Zakorzenienie
|
tygrysia dlatego cieszę się, że mój lekarz podchodzi do tego jak podchodzi, nie straszy jeśli nie ma powodu. Jak zapytałam go o genetyczne to powiedział, że nie wie dlaczego to się tak nazywa. On robi usg, sprawdza pomiary i jeśli stwierdzi że coś jest nie tak, to wysyła do poradni genetycznej na szczegółowe badania. I wtedy można nazwać je genetyczne. A tak te nazwy straszą tylko kobietę. O testy nawet się nie pytałam bo i tak nie chciałam ich robić.
Cytat:
![]() ![]() ojj, mi się zdarzyło, ale codziennie rano to Ci współczuję bardzo ![]() ankaya dobrze, że wracasz ![]() A ja mówię, w ciąży jak nie urok to sraczka.. ciągle coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | ||
Rozeznanie
|
Hej Mamusie!!
Dzisiaj pospalam do 11,jakos wieczorem nie moge zasnac,z moim wystajacym brzuszkiem trudno mi sie ulozyc,a zawsze bylam przyzwyczajona spac na brzuchu a teraz staram sie zasypiac na boku. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Ja chcialabym,zeby moj TZ byl gdzies blisko mnie przy porodzie,czulabym sie spokojniejsza,jeszcze bede rodzic w Niemczech,gdzie nie za bardzo znam jezyk,mam podwojnego stresa. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Mialam dzisiaj myc okna,ale pada. Zaczynam dzisiaj 6 miesiac.Boze jak leci ten czas,niedawno robilam test....
![]() |
#4064 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja pewnie zostanę sama jak palec przy porodzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Racja. Ostatnio dolne ciśnienie miałam 64 i trochę się zaniepokoiłam. Lekarz mi powiedział, że w ciąży lepiej mieć niższe ciśnienie niż wyższe i u mnie jest oki. Zresztą jak mi ostatnio zmierzył to miałam 100/70 ![]()
![]() |
#4066 |
Raczkowanie
|
ankaya dobrze, że wracasz
![]() A ja mówię, w ciąży jak nie urok to sraczka.. ciągle coś ![]() Ehh z tym to niestety muszę się zgodzić ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Pewnie dziewczyny że zawsze lepiej mieć niższe ![]() ![]() ![]()
#4067 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja bardzo bym chciała by był przy mnie tż koleżanka mi opowaiadała że przy niej był jej facet trzymał ją za ręke podawał wode ocieral np czoło patrzył na ten ... ktg czy jak to się mówi i jej mówił kiedy zbliż asię skurcz dodawaql jej sił mówiąć ze tyle z nim wytrzymała to to też wytrzyma i wytrwa więc powiedziała mi ze bardzo jej pomógł że bez niego nie dała by rady bo bardzo ją wspierał i psychicznie inaczej jak wiedziała że jest przy niej więc ja też bym chciała by tż był przy mnie by mógł przeciąć pępowine jako tatuś ale on chyba nie da rady wejśc na sale bo pamiętam co robił jak tu wtedy w domu urodziłam - nawet do mnie nie podszedł widziałam jego szok w oczach stał cąły czas z boku albo pakował moją torbę ale ani razu się do mnie nie zbliżył bo nie chciał widzieć dzieciątka strasznie był przerażony wiec mi się wydaje ze on na sali porodowej by nie ustał i chyba będe musiała mame prosić by mi towarzyszyła przy porodzie bo kogoś chce mieć przy sobie bo porodu się tak nie boję jak tego ze się sama na sali zostane Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no akurat nie miałam pod ręką jagód ale miałam tabletki które na szczęście pomogły i miętka też pomogła Cytat:
ja sie tego obawiam że będe sama bo tż nie da rady wejśc i być przy mnie ale wiem już że w razie czego w wyjsciu awaryjnym będe prosić moją mamę nawet mój brat jest chętny być przy mnie gdyby Tż nie chciał bo brat już przez to przechodził wie co i jak dlatego on sie nie obawia ![]() a ja dziś byłam odebrać drugą część ciuszków trochę tam też sobie wybrałam no i trochę się tego nazbierało ![]() ![]()
![]() |
#4068 |
Wtajemniczenie
|
tu są rzeczy z tej pierwszej paczki są to już wybrane które uznałam że na początek mi sie przydadzą są już wyprane i schowane w szafie prasowac na razie nie prasowałam bo one i tak jeszcze raz będa prane w proszku przeznaczonym do prania niemowlęcych ubranek więc dopiero wtedy będą prasowane
![]()
#4069 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tygrysia;29135176]Mi lekarz mówił badaniach prenatalnych. Potem dostałam skierowanie do poradni genetycznej. W USG wyszło wszystko prawidłowo, ale ze względu na wiek poszłam do poradni. [QUOTE]
Bo są wskazania do ich robienia, i gdybym ja je miała to pewnie bym zrobiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tż niegrzeczny ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4071 |
Wtajemniczenie
|
te pół śpiochy na końcu to dostałam wczoraj od teściowej
![]() a te białe śpioszki z tą bluzeczką to właśnie piorę drugi raz bo musiałam ponownie vaniszem zalać bo trochę na tych śpioszkach zeszło ale tak jeszcze trochę zostało takie zółte plamy niewiem czy vanisch zupełnie to usunie niewiem właśnie czym bym to mogła polać by sprało "ace" trochę się boję ze moze zniszczyć ciuszek ![]() ![]()
#4072 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała żeby tż był przy mnie, a jeśli nie on to nikt inny. Nie wiem czy on da radę. Już mu mówiłam, na pewno chciałabym żeby był w pierwszych etapach a na samą końcówkę może wyjść.
Mamy zamiar chodzić do szkoły rodzenia, może tam się przekona do tego, bo niechętny jest żeby mi towarzyszyć ![]() ale na siłę nie będę go pchać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Monika super ciuszki, ja właśnie od rana dziś się zbieram za kolejne porządkowanie i segregowanie, ale mi nie wychodzi jakoś ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Jej, jak mnie moje dziecię od rana kopie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Dziewczyny, czy jest tu ktoś z trójmiasta??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
A moje dziecie się dopiero obudziło i zaczyna lekko kopać, bo już się zaczynałam martwić
![]() ![]() ![]()
#4075 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak leże na pleckach to moja księżniczę zwykle czuję ale stópkę to będziesz musiała zdjęcie zrobić i mi pokazać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mam wyciek z piersi ![]() ![]()
![]() |
#4076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A zdjęcie hmm.. jak zdążę zrobić, to pokażę ![]()
![]() |
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja właśnie jeszcze nie mam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4079 |
Zadomowienie
|
uff rozsmieszyło mnie to ale dobrze że Agatek też ma przynajmniej nie czuję się jakaś dziwna
![]() ![]()
#4080 |
Rozeznanie
|
Za mną przy porodzie będzie TZ - czy ja chce tego czy nie. Jestem na straconej pozycji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.