Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 20:04   #4021
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

a ja nie mam polsat cafe

kasia gratuluje córci ! jakie imie?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:05   #4022
sandra1892
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Hej!

Witam nowe mamusie

U mnie jakos lepiej, odpukac brzuszek mniej twardnieje , ale ja wiecej odpoczywam i leze W Piatek ide na wizyte zobaczymy co powie a w sobote mam wesele i jak bedzie ok chyba sie wybierzemy z tż.
Co do kopania to ja nieraz czuje jak mnie kopie strasznie nisko prawie ze po koncowce szyjki

Gratuluje udanych wizyt i poznanych plci

Milej nocki
Stary 2011-08-31, 20:06   #4023
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
W kwietniu , kiedy jeszcze nie byłam w ciazy a ślub byl planowany na 2013 rok złożyłam razem z rodzeństwem wniosek o przyznanie nam alimentów od ojca, bo jeszcze cała nasza trójka się uczy (ojciec jest alkoholikiem, znęca się nad nami, ja przez niego wylądowałam po próbie samobójczej na pół roku w klinice psychiatrycznej). Ojciec nie stawiał się na sprawy aż w koncu sędzina bez jego obecności przyzynała nam te alimenty, wtedy ''kochany tatus'' się odwołał ale nie wpłacił kwoty za trzy sprawy i wyrok się uprawomocnił. Dziś zadzwoniłam do Tz ta zeby mnie zawiozł do sądu po pismo do komornika bo ojciec powiedział do swojej matki , nawet go zacytuję '' pier***ę robotę, to wesele i dzieci '' nie wiedział że ja wszystko słyszę no a potem moja własna babka i ojciec wyzwali mnie i moją mame od najgorszych i stwierdzili że się puściłam (nie wiedzieli że słysze) wiec psychika mi siadła i tz mnie zabiera od wrzesnia do siebie bo widzi ze mnie ojciec wykonczy.

Czubasek
, to nieciekawie u Ciebie sytuacja wyglada Dobrze, że masz wsparcie Tzta

Cytat:
super, że z dzidziulką wszystko dobrze

Zosia jak my byliśmy młodsi to nas tłukł ale teraz dzwonimy na policje
Ja bym się wyprowadziła jak najszybciej szczegolnie ze to mama Tz-ta zaproponowała i i tak miałam sie do nich wprowadzić po ślubie w pazdzierniku, tylko że boję sie o mamę. Z drugiej strony będąc w tym stanie każde moje emocje odbijają się na maleństwie i boję sie że w koncu coś złego się stanie. Porozmawiam wieczorem z mamą i najprawdopodobniej już na weekendzie będę u Miska.
Wiem, że się martwisz o mamę, ale będzie lepiej jak się wyprowadziszdo Tzta

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
heeej jestem z powrotem

pierwsze co to zdaję Wam relację z usg połówkowego a dużo się działo

po pierwsze na 100 % będzie Dziewczynka

po 2 lekarz robił mnóstwo pomiarów:
- średnica i obwód główki
- obwód brzuszka
- przepływy krwi
- grubość fałdy karkowej
- szerokość komory bocznej mózgu - 5.4 ( norma do 10)
- generalnie jak się mózg rozwija, dokładnie obmierzył
- kość nosowa - pomiar
- żołądek
- nerki
- pęcherz
-watroba
-przepona
- pępowina
- kość udowa
- ramię
- stópki mają 36 mm
- poślady
- serduszko, budowa i przepływy krwi
- tętno dzidziusia 144/min
- części kostne kręgosłupa

- aaa i maleńka nie jest taka mała bo waży 402 g

tylko łożysko mam na ścianie przedniej tak jak Renata i ruchy czuję slabiej no i przez to TŻ dzidzia nie kopie ;/

tak to wszystko w porządku, mamy chyba ze 20 zdjęć
no i co chwilę lekarz przełączał na 3d i 4d żebyśmy twarzyczke zobaczyli, tyle, że przez łożysko było ciężko generalnie super, jestem strasznie zadowolona bo jak widzicie zmierzone ma mała wszystko
i napewno dziewczynka bo jak to lekarz sam stwierdził - jest cipka ( eh to określenie jakoś siusiak brzmi lepiej )

AAAA i najlepsze
TZ jak zwykle ładuje się ze mną do gabinetu, tam jeszcze standardowo wywiad i te sprawy i lekarz mówi, że mnie zbada.
Poszłam do pokoiku, rozebrałam się i potem byłam zbadana ( wszystko ok) no i jak już wyszliśmy z gabinetu ten do mnie:
" Jak mogłaś się nie ogolić !!! Dlaczego lekarz musiał twój busz oglądać " nie wspomnę, ze goliłam się tydzień temu więc nie jakieś straszne krzaczory i lekarza stan owłosienia tam nie interesuje ale małż był tak zbulwersowany, że się innym mężczyznom w takim stanie pokazuje, że szok mam się golić przez wizytą

dziękuję Wam za kciukasy

Nikotynka
, gratuluję córci Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Witajcie. Podglądam Was od dawna, ale jakoś nie miałam odwagi pisać. Jestem w 16 tyg. ciąży (moja pierwsza), mam 28 lat i mieszkam na śląsku. Termin mam na połowę lutego, ale pierwszy trymestr był dla mnie tak koszmarny, że nawet nie chcę o nim pamiętać.
Wiem że to trochę wcześnie, ale od kilku dni zaczęłam oglądać wózki. W internecie nawet fajne - ale na żywo - katastrofa. Wielkie, ciężkie i składają się do gabarytów małego samolotu.
Dziś doznałam szoku, jak Pani w sklepie pokazałam mi wózek Bebe Confort Elea. Pierwszy który widziałam żeby składał się jak parasolka.
Ponieważ to mój pierwsze potomstwo to się nie znam - jest coś warty?
Może słyszałyście coś o nim?

http://www.maxicosi.pl/product.php?id=1309&type=view
http://mamaija.pl/index.php?ProductID=1507&Model=22966
http://www.youtube.com/watch?v=9EiTOgXYKGs
Witaj

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a ja właśnie zjadłam Emi wszystkie biszkopty dobrze że śpi i tego nie widziała bo pewnie by mi nie dała zostawiłam jej 2 na podwieczorek. a co, niech się dzieli z bratem

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:17   #4024
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Jestem już po badaniu połówkowym i na 75% będzie dziewczynka jest zdrowa i jak lekarz powiedział dość duża jak na swój wiem (600g)i termin mi wyliczył na 27 grudnia. Wszystkie pomiary prawidłowe tylko ja mam lekką anemię i dostałam żelazo do ssania oraz magnez na skurcze łydek.

Doczytałam tylko ze Nikotynka tez będzie mieć córeczkę a Ewula synka, tak więc gorąco gratulujęklask i:

Mam żal ze nie jestem w stanie Was czytać tak jak bym chciała ale mam bardzo wypełniony czas a wieczorem to padam z nóg i nie mam siły......

Buziaki dla Was
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A co jeśli nie podpisze tej umowy? Ja się boję, że po prostu zostaną przy starej umowie, w której i tak jest ta kara :/ Umowa MUSI być przetłumaczona, a menedżer firmy zaśmiał im się w twarz, jak mu powiedzieli, że chcą polską wersję... Masakra co się tam teraz dzieje!

Agawoo on pracuje w Polsce, ale firma jest zagraniczna i w sumie właściciel mało mówi po Polsku.
To niech go postraszą Inspekcją Pracy - nie mogą podpisać umowy, której nie rozumieją, tym bardziej na terytorium RP.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:21   #4025
snesha
Rozeznanie

Dziewczyny 3mcie kciuki. Jutro USG kontrolne, a ja dalabym sie pokroic za dziewuche. W 12 tyg powiedziano nam ze na 80% bedzie chuop, ale ja nie trace nadziei.
Sorki ze zjadlo PL znaki
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:43   #4026
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Haniula ja u swojego lekarza też spędzam zawsze 30-40 minut najpierw pyta o wszystko, mierzy, potem bada szyjkę i palpacyjnie wszystko a potem usg zawsze pomierzy, posprawdza, pokaże cieszę się bo jak zadaję pytanie to mi odpowiada na nie a nie owija w bawełnę
kasikzaki super że wszystko w porządku no i kolejna dziewczynka
snesha

Cytat:
a ja mam taką zgagę, że nic nie przełknę
mój też nic nie czuje i mówi ze dzidzia go nie lubi a to u mnie jest sprawka łożyska no i dzidzia jest ułożona miednicowo i mi tak daje popalić po pęcherzu, że chodzę co chwila do łazienki. Najgorzej jest wieczorami bo oszaleć można

a co do wagi to teraz nie przewidzisz, przed porodem to będzie w miarę dokładna waga, tak mi się wydaje.
tej znajomej lekarz (podobno świetny specjalista...) mówił na wizycie w dzień porodu to o 16 była na wizycie to powiedział że wszystko pozamykane i jeszcze trochę zanim zacznie rodzić, o 11 była na porodówce i w nocy szybko urodziła

mój mały kopie na samym dole, właśnie w okolicach szyjki czy pęcherza głównie tak odczuwam kopniaki
Stary 2011-08-31, 20:59   #4027
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja też oglądam, niezły ma brzuchol gigant
ja pierdu tez ogladałam brzuch w 28 tygodnu był gigantyczny
a jakie te dzieciaczki były malutkie bozziuuuuuu

Cytat:
Hej mamuśki
Jestem już po badaniu połówkowym i na 75% będzie dziewczynka jest zdrowa i jak lekarz powiedział dość duża jak na swój wiem (600g)i termin mi wyliczył na 27 grudnia. Wszystkie pomiary prawidłowe tylko ja mam lekką anemię i dostałam żelazo do ssania oraz magnez na skurcze łydek.

Doczytałam tylko ze Nikotynka tez będzie mieć córeczkę a Ewula synka, tak więc gorąco gratulujęklask i:

Mam żal ze nie jestem w stanie Was czytać tak jak bym chciała ale mam bardzo wypełniony czas a wieczorem to padam z nóg i nie mam siły......

Buziaki dla Was
gratulacje!!!!!!!!!

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 21:22   #4028
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie uwierzycie

U ginekologa czekałam w kolejce... 2,5 godziny!!!!!!!! pewnie każda się wycwaniła, szybciej przyjdzie, bo przecież gin na urlop, wchodzę, a tam pełno bab myślałam, że jajo zniose!!!! Jeszcze telefonu zapomniałam!!

Yyy no więc tak... trochę jestem zmartwiona, bo mały jest za mały "ale mieści się jeszcze w normie" mam leżeć na boku i odpoczywać, oszczędzać się za granicę mogę jechać, ale bez żadnych zwiedzanek

Mały wyglądał mi na małą z twarzy mam nadzieję, że wariactwa były przed wizytą, ale mało, bo chyba czuł presję, że go będą podglądali później brał rączki za główkę tak słodko
Gin nie mówił płci, bo go na starcie upomniałam Wolę dostać kociokwiku niż się dowiedzieć hihihi

Haniula
fajne prezenciki

czubasku, znam to skądś... przytulam...

kasikzaki gratuluję udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A nie maja mozliwości mieszkać bliżej pracy? 60 km to daleko, i mnóstwo kasy na paliwo Wiem, bo sama tyle jeżdzę codziennie w jedną stronę
Coś Ty! Wiesz jak z mieszkaniem jest ciężko, żeby znaleźć? te mieszkanie co teraz mają szukali 2 miesiące! I to w przyzwoitej cenie. Mieszkali w hotelu tam w firmie kiedyś, ale tam nic nie wolno, wieszać ubrań na kaloryfery, zostawiać włączonych świateł, ładowarek bo im odbiera koleś z pensji. I dzielą 2 pokoje z innymi ludźmi- wspólna kuchnia i łazienka. A ja będę tam u nich, więc wiesz. Mają mieszkanie 3 pokojowe, duże, płacą nie tyle co niektórzy i mogą robić co chcą. Poza tym je remontują, bo było w stanie masakrycznym

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 21:22   #4029
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Agatek to racja im ktoś szczuplejszy tym wcześniej czuć ale z tymi ruchami brzucha to nie zawsze tak jest ja mam łożysko z przodu wtedy później czuć ruchy niezależnie od wagi i tkanki tłuszczowej mamy no i ruchów niestety najprawdopodobniej widziec nie będę ale za to moja ginka twierdzi że powinnam się cieszyć że ruchy czuje bo jak ktoś ma łożysko z przodu to czasami dopiero pod koniec ciąży coś zaczyna czuć no i nas "przodówki" nie powinny boleć kopniaki
mam z tyłu łożysko, gin mi powiedział dzisiaj a ja czuję kopniaki straszne
Cytat:
TZ jak zwykle ładuje się ze mną do gabinetu, tam jeszcze standardowo wywiad i te sprawy i lekarz mówi, że mnie zbada.
Poszłam do pokoiku, rozebrałam się i potem byłam zbadana ( wszystko ok) no i jak już wyszliśmy z gabinetu ten do mnie:
" Jak mogłaś się nie ogolić !!! Dlaczego lekarz musiał twój busz oglądać " nie wspomnę, ze goliłam się tydzień temu więc nie jakieś straszne krzaczory i lekarza stan owłosienia tam nie interesuje ale małż był tak zbulwersowany, że się innym mężczyznom w takim stanie pokazuje, że szok mam się golić przez wizytą

dziękuję Wam za kciukasy
super, że wszystko ok
A mąż...
Ja się golę zawsze przed wizytą nie poszłabym bez ogolenia, wstyd by mnie zjadł!!
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
na Allegro wyhaczylam
super trafiłaś
Cytat:
a córeczka będzie Kinga albo Natalka prawdopodobnie
ja chcę Kinga, A. chce "Natkę" Natka pietruszki

Stary 2011-08-31, 21:34   #4030
19mala83
Raczkowanie

Agatek nie martw się dzidziol jeszcze nadgoni chyba będzie urodzaj na Natalki bo mój mężu też chce Natalkę albo Martynkę
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 21:48   #4031
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Tygrysiu, doszla juz podunia? Ja dzisiaj musialam ze swojej zrezygnowac,bo nie miescilismy sie z tztem na jego malym lozku,ale zaraz wracam do siebie,a tam juz jest duuuuze i wygodne lozko, takze bede sie dalej jarac poduszka - jest boska. Wczoraj nic a nic mnie plecy nie bolaly dzieki niej.
Jeszcze nie doszła Mam nadzieję, że jutro przyjdzie a jak nie to może w piątek.... Już się nie mogę jej doczekać i sprawdzić czy na prawdę jest taka superowa

Cytat:
tak tak pierwsze właśnie wtedy i też wtedy robiłam PAPPA chodziło mi o potrójnyny nie robiłam już go to mi się wydawało że to samo co PAPPA wyczytałam że robi się je do20tyg(ale w praktyce nie wiem bo nie robiłam)
Robi się albo PAPPA albo potrójny, każdy w innym czasie Jak zrobiłaś PAPPA, to już potrójny nie jest potrzebny - tak mi się wydaje. Ja w każdym razie też tylko PAPPA zrobiłam
Stary 2011-08-31, 21:51   #4032
*Agatek*
Zakorzenienie

A data porodu zmieniła mi się na tydzień później, ze względu, że jest malec za mały Więc na 22.01 no ale mam nadzieję, że nadrobi i przytyje

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agatek nie martw się dzidziol jeszcze nadgoni chyba będzie urodzaj na Natalki bo mój mężu też chce Natalkę albo Martynkę
na szczęście udało mi się w końcu dziś wybrać imię i na Kingę postawić Sebastianka nie zmienię na pewno
A co do wielkości... mam nadzieję, że w miesiąc nadrobi!

Daję foto mojego wyalienowanego dzieciaka

Normalnie boję się tego zdjęcia jak się na nie patrze... taki dziwny stwór we mnie siedzi!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01142.jpg (98,0 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-08-31 o 21:52
Stary 2011-08-31, 21:55   #4033
AgaMili
BAN stały

Natalka ladne imie

P.S. Dodalam moj bebenek do klubu
P.S.2 Kot sie obudzil i teraz mi spac nie da w nocy bo sie bedzie bawil
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 22:39   #4034
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamuśki

Buziaki dla Was

hehe super kolejna grudniowa mamusia
ja coś kiepsko się czuje chyba nie mogę jeśc tłustych sosów bo robiłam dziś gulasz i teraz żołądek mi sie przewraca jelita skręcają dostałąm biegunki i aż boję sie chodzic do ubikacji bo w tamtym roku była podobna sytuacja ze obudziłam sie z silnym bólem jelit i ostra biegunką i zakończyło to sie nieszczęśliwie # no bo niby skąd mogłam wiedzieć ze podczas porodu oczyszczają sie jelita
zrobiłam sobie miętki i uciekam do wyrka moze trochę przejdzie bo wykończe sie dziś

dobranoc kochane dziewczynki słodkich snów
Stary 2011-09-01, 04:54   #4035
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Gratulacje

To niech go postraszą Inspekcją Pracy - nie mogą podpisać umowy, której nie rozumieją, tym bardziej na terytorium RP.
Tylko, że to jest jakaś umowa o współpracy a nie o pracę... To jest firma, która jest zarejestrowana w jednym z rajów podatkowych i podobno nic dla nich nie jest straszne... Dzisiaj mój szef ma przejrzeć te umowy. Chłopaki wczoraj jej nie podpisali. Ja się boję, że pójdą dzisiaj do pracy i ich nie wpuszczą :/

A z dobrych wiadomości, to Dzidek wczoraj znowu mnie chyba kopnął
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 07:11   #4036
ultraradiola
Wtajemniczenie

Czesc mamusie

Cytat:
heeej jestem z powrotem

pierwsze co to zdaję Wam relację z usg połówkowego a dużo się działo

Gratuluje dziewczynki
ja po cichu tez marze ale co ma być to będzie

Cytat:
AAAA i najlepsze
No Tz tekst walna super

Cytat:

taaa jeszcze się brokatem popsikajmy żebyśmy takie odświętne były

ah Ci mężczyźni
ja w ogole nie rozumiem czemu on się pcha do gabinetu jak tam badanie jest a dzisiaj już się pewnie poczuł u lekarza i sam miał 100 pytań do...
czy moge jeździc samochodem, czy mozemy jechać na urlop, czy mogę wychodzić z psem, czy mogę nosic zakupy... no Jeeezu.... on by mnie do łóżka połozyl do końca ciąży plackiem jak to sam powiedział, żeby nie kusić losu. I mam wstawać tylko na siku bo na spacerze też się mogę przerwócić, ktoś we mnie autem wjedzie jak będę prowadzić no ludzie także dzisiaj ja siedziałam cicho u lekarza a ten perorował w najlepsze co mi wolno a co nie :ha haha:
To powinnaś sie tylko cieszyć ze TZ taki opiekuńczy
Ja na mojego tez nie mogę narzekać. Zrobi wszystko o co go poproszę, dba o mnie, u lekarza tez wypytuje wszystko co tylko moze. Puki co dobrze se sprawuje

Cytat:
Hej mamuśki
Gratulacje córeczki pomału chyba sie wyrównuje stan pomiędzy dziewczynkami a chłopczykami

Ewula a Tobie oczywiscie gratuluje synka

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 07:29   #4037
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Ja wczoraj zaliczyłam , w nocy nie mogłam spać, bo mnie mdliło i rano to samo czyżby wracały uroki I trymestru???

fajnie mi się zaczyna 6 miesiąc...

MMONIKA9
jak się czujesz po awariach jelitowych? Nie myśl, że tak się poprzednio zaczęło mam nadzieję, że miętka pomogła

kropeczka1984 jejjj, o której ty wstajesz?????
Stary 2011-09-01, 07:30   #4038
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ale ja w razie co jadę do męża w przyszłym tygodniu! Jednak nie będzie za 2 tyg, bo nie mają z czym przyjechać Wyszedł problem i o. Ja jadę autobusem do nich w jedną stronę, a wracam z nimi po 2 tygodniach
to tam uważaj na siebie przez drogę

czubasek20 - przykro mi , że masz taką sytuację w domu, wyprowadz się jak najszybciej do tż-ta, bo musisz myślec teraz o swoim maleństwie przede wszystkim...

Cytat:
gratulacje!

Cytat:
To mój jest odmieniec bo jemu to się podoba boberek nawet nazywa go '' karnym jeżykiem'' i nie pozwala ruszać
karny jeżyk to mi sie kojarzy tylko z karą stosowaną przez super nianię

Cytat:
Hej mamuśki
Jestem już po badaniu połówkowym i na 75% będzie dziewczynka
uu same dziewczynki, gratulacje!!
Cytat:
A data porodu zmieniła mi się na tydzień później, ze względu, że jest malec za mały Więc na 22.01 no ale mam nadzieję, że nadrobi i przytyje

na szczęście udało mi się w końcu dziś wybrać imię i na Kingę postawić Sebastianka nie zmienię na pewno
A co do wielkości... mam nadzieję, że w miesiąc nadrobi!

Daję foto mojego wyalienowanego dzieciaka

Normalnie boję się tego zdjęcia jak się na nie patrze... taki dziwny stwór we mnie siedzi!
ło matko ja na tym foto nic kompletnie nie widzę! nie bij

a słuchajcie, ktoś będzie z wami przy porodzie, tż lub np. przyjaciołka, mama itd? ja nie mogę się zdecydować
Stary 2011-09-01, 07:49   #4039
uska000
Zadomowienie

czesc dziewczynki

gratuluje dziewczynek mi tez sie marzyly kucyki;/ dobrze ze to pierwszy chlopak bo drugiego to juz podmienie na dziewczynke;p

wstalam dzis ze zlym humorem pozarlam sie z tztem i posprzatalam z nerwow;/

ide na sniadanko...

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 07:59   #4040
pozycja77
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny!
wczoraj poczułam pierwszy raz takie smyrające bulgotanie na dole brzucha z prawej strony. Wczesniej wypiłam kawę, ciekawe czy to Dzidziolek tak fikał po tej kawie?? Bo nie było to podobne do niczego innego, hmmm??
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

a słuchajcie, ktoś będzie z wami przy porodzie, tż lub np. przyjaciołka, mama itd? ja nie mogę się zdecydować
Ja chce żeby przy mnie był mąż. On mówi, że się boi, ale wiem, że jak przyjdzie co do czego, stanie na wysokości zadania.
Oprócz męża liczę też na kuzynkę, która dziś!! zaczyna pracę położnej w szpitalu,w którym bedę rodziła.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-09-01 o 08:01
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 08:00   #4041
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej!

Witam nowe mamusie

U mnie jakos lepiej, odpukac brzuszek mniej twardnieje , ale ja wiecej odpoczywam i leze W Piatek ide na wizyte zobaczymy co powie a w sobote mam wesele i jak bedzie ok chyba sie wybierzemy z tż.
Co do kopania to ja nieraz czuje jak mnie kopie strasznie nisko prawie ze po koncowce szyjki

Gratuluje udanych wizyt i poznanych plci

Milej nocki
kochana tez ci twardniał brzuś? mi ja właśnie wczoraj byłam u gina z tym co ci gin przepisał? tez kazał zmniejszyć tempo życia?

Czubasek
Nikotynka super że córcia coraz więcej dziewczynek

Cytat:
Dziewczyny 3mcie kciuki. Jutro USG kontrolne, a ja dalabym sie pokroic za dziewuche. W 12 tyg powiedziano nam ze na 80% bedzie chuop, ale ja nie trace nadziei.
Sorki ze zjadlo PL znaki
snesha kciuki zaciśnięte przeze mnie i przez dziewczynkę w moim brzuszku
Cytat:

U ginekologa czekałam w kolejce... 2,5 godziny!!!!!!!! pewnie każda się wycwaniła, szybciej przyjdzie, bo przecież gin na urlop, wchodzę, a tam pełno bab myślałam, że jajo zniose!!!! Jeszcze telefonu zapomniałam!!

Yyy no więc tak... trochę jestem zmartwiona, bo mały jest za mały "ale mieści się jeszcze w normie" mam leżeć na boku i odpoczywać, oszczędzać się za granicę mogę jechać, ale bez żadnych zwiedzanek

Mały wyglądał mi na małą z twarzy mam nadzieję, że wariactwa były przed wizytą, ale mało, bo chyba czuł presję, że go będą podglądali później brał rączki za główkę tak słodko
Gin nie mówił płci, bo go na starcie upomniałam Wolę dostać kociokwiku niż się dowiedzieć hihihi
nie martw się że mały za mały oni-lekarze tak cały czas kalibrują z datą porodu a wiadomo począć się mogł/mogła troszkę późniejna pewno wszystko u dzidzi ok
Cytat:
super, że wszystko ok
A mąż...
Ja się golę zawsze przed wizytą nie poszłabym bez ogolenia, wstyd by mnie zjadł!!

super trafiłaś

ale ci fajnieja jak czuje kopniaki to jestem zachwycona ale to niestety raz na dzien czasami częściej ale to nie jak kopniaki tylko jakby się wypinała gdzieś. pewnie będziesz widziała stópkę przez skóre
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość

Robi się albo PAPPA albo potrójny, każdy w innym czasie Jak zrobiłaś PAPPA, to już potrójny nie jest potrzebny - tak mi się wydaje. Ja w każdym razie też tylko PAPPA zrobiłam
jak PAPPA wyjdzie źle to się chyba robi wtedy później potrójny? tak jakoś kojarze jak mojej kuzynce wyszedł zły wynik PAPPA, ale to było rok temu i za dobrze nie pamiętam wiem że aminopunkcji nie zrobiła ale zrobiła przy połówkowym kolejny genetyczny test więc to chyba ten potrójny był
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hehe super kolejna grudniowa mamusia
ja coś kiepsko się czuje chyba nie mogę jeśc tłustych sosów bo robiłam dziś gulasz i teraz żołądek mi sie przewraca jelita skręcają dostałąm biegunki i aż boję sie chodzic do ubikacji bo w tamtym roku była podobna sytuacja ze obudziłam sie z silnym bólem jelit i ostra biegunką i zakończyło to sie nieszczęśliwie # no bo niby skąd mogłam wiedzieć ze podczas porodu oczyszczają sie jelita
zrobiłam sobie miętki i uciekam do wyrka moze trochę przejdzie bo wykończe sie dziś

dobranoc kochane dziewczynki słodkich snów
MMoniczko jak sampoczucie??
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja wczoraj zaliczyłam , w nocy nie mogłam spać, bo mnie mdliło i rano to samo czyżby wracały uroki I trymestru???

MMONIKA9
jak się czujesz po awariach jelitowych? Nie myśl, że tak się poprzednio zaczęło mam nadzieję, że miętka pomogła

oby to był kochana tylko taki jeden epizod!!kibelkowy oczywiście! na zakończenie 5miesiąca i już tfu tfu wystarczy!!
Cytat:

bybella u mnie będzie mama tż będzie za ścianą bo by mi zemdlałhaha poza tym gadał w meskim gronie z kolegami i większośc się wypowiadała bez entuzjazmu o tym...dziwne to bo jak ja gadałam z facetami to mówili coś zupełnie innego ale pewnie kobiecie co innego a facetowi co innego i bądź tu człowieku mądry
zastanawiam się tylko czy w szkole rodzenia ma byc tż czy mama(skoro ona będzie ze mna rodzić)

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 08:07   #4042
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

MMONIKA9

współczuję, może dziś już nie będziesz mieć takich akcji. pewnie coś zaszkodziło ci i tak jednorazowo! Ja tak miałam w zeszłym tyg w nocy, obudziłam się o północy i czułam jak wszystko podchodzi mi do gardła i zbliżają się rzygi no i nie minęło 30 s a ja już w łazience

Cytat:
Mama chyba byśmy się znielubiły to samo przyjaciółka, poza tym bym się wstydziła przed nimi i nawet taki pomysł mi nie przyszedł do głowy. Jeśli tż zechce to bardzo bym chciała żeby był, marzę o tym, ale zmuszać go nie będę - jeszcze o tym nie rozmawialiśmy. Poza tym mam zaklepaną położną, która będzie mi cały czas towarzyszyć - wiem, ze to nie bliska osoba ale znająca się na rzeczy i na pewno bardziej mi pomoże niż mama czy przyjaciółka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 08:21   #4043
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na pewno TZ - i on bardzo chce i ja sie przy nim zawsze czuje bezpiecznie, pomoże, zadba wiec dylematu nie mam

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 08:36   #4044
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja na pewno TZ - i on bardzo chce i ja sie przy nim zawsze czuje bezpiecznie, pomoże, zadba wiec dylematu nie mam
a ja wolę być sama boimy się że tż dostanie jakiegoś urazu psychicznego bo bardzo wrażliwy jest
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 08:57   #4045
n1kotynka
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
To troche Ci zazdroszcze, bo ja bym chciala żeby mój tż mógł ze mna isc do lekarza. Ale ciagle praca i praca i nie jest tak prosto zostawic robote i pójść ze mną do lekarza, bo chodze w godzinach porannych.
mój chodzi w godzinach pracy, tylko zawsze z nim ustala wcześniej wizytę i on sobie tak organizuje dzień, że godzinę poświęca na lekarza ze mną. Pierwsze usg przegapił, bo mimo, iz był w klinice to mu z pracy zadzwonili a potem wstydził się do gabinetu wejść a tak to na każdą się stawia

Cytat:

dziękuję kochana ale mam u siebie super lekarza prowadzącego z tym że ona nie ma 3d a chciałam płytkę, to mi poleciła podobno najlepszy od dzidziów facet dała mi numer komórki i się umówiłam, wcześniej poczytałam w necie i rzeczywiście żadnej negatywnej opinii - no cóż musiałam mieć pecha po prostu
ale kasy ci poszło dodatkowo musiałaś płacić za wizytę??
tak, wizyta osobno 150 zł i usg 200 zł ;/
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja też dziś o tym myślałam, że jesień tuż tuż a ja nic nie mam widziałam w ciążowym H&M taka jesienna paskudę ala nietoperz mój tż jak to zobaczył to wywrócił oczy i za to to to prawie 300zł chcieli -NIEDOCZEKANIE
Też mysłałam o spr w zwykłym sklepie ciązowym ale juz w jednym NIVENA poinformowali mnie, że nie zamierzają mieć w sklepie żadnych kurtek więc szukam dalej, ewentualnie zostaje mi kupienie jesiennej L czy XL (swoją drogą śmiesznie będę wyglądać w za długich rękawach czy też jak Pudzian w ramionach) na jesień i modlenie się że w listopadzie nie będzie jeszcze śniegów i zapnę się z moim brzucholkiem, a na zimę coś w co się zmieszcze w listopadzie ale nie wiem jak ten wielki brzuch mi pozwoli się zapiąć i jaki to może być rozmiar kurde ale dylematy

http://www.torelle.pl/kurtka-p1464.html
o ta kurtka bardzo mi się podoba ale kosztuje majątek

ta też jest super: http://www.torelle.pl/plaszcz-p1237.html
super kurtki
w h&m nie będę kupować bo tam mają takie ceny że szok !! wolę w zwykłych ciążowych, napewno będą zimowe rzeczy
Cytat:
Hej mamuśki

Doczytałam tylko ze Nikotynka tez będzie mieć córeczkę a Ewula synka, tak więc gorąco gratuluje

Buziaki dla Was
no gratulacje ja mam termin na 11 stycznia więc 1 dzień różnicy

Cytat:
Sorki ze zjadlo PL znaki

Cytat:

tej znajomej lekarz (podobno świetny specjalista...) mówił na wizycie w dzień porodu to o 16 była na wizycie to powiedział że wszystko pozamykane i jeszcze trochę zanim zacznie rodzić, o 11 była na porodówce i w nocy szybko urodziła
o kurcze
Cytat:

o kurcze, musisz dzidzie podtuczyć
Cytat:
super, że wszystko ok
A mąż...

właśnie sie te imiona popularne robią a ja nie chcę powtarzać jakiegoś, które już jest w rodzinie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Czesc mamusie

Gratuluje dziewczynki
ja po cichu tez marze ale co ma być to będzie

No Tz tekst walna super

To powinnaś sie tylko cieszyć ze TZ taki opiekuńczy
Ja na mojego tez nie mogę narzekać. Zrobi wszystko o co go poproszę, dba o mnie, u lekarza tez wypytuje wszystko co tylko moze. Puki co dobrze se sprawuje

Gratulacje córeczki pomału chyba sie wyrównuje stan pomiędzy dziewczynkami a chłopczykami

Ewula a Tobie oczywiscie gratuluje synka
dziękuję
trzymam kciuki żebyś miała dziewuszkę

Cytat:
uu same dziewczynki, gratulacje!!

ło matko ja na tym foto nic kompletnie nie widzę! nie bij

dzięki za gratki
a ze mną przy porodzie będzie małż i wynajęta położna, przed innymi jakoś bym się wstydziła
tz-towi już tez zapowiedziałam, że w czasie porodu to nie będzie kino, żeby sobie tam oglądał, ma stać przy głowie i nie patrzeć co sie dzieje tam na dole dla swojego własnego bezpieczeństwa ( jakoś się boje jak seks pózniej by wygladal po takich widokach)
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 09:11   #4046
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry

cos mnie w brzuchu ćmi od rana, taki ni to ból sama nie wiem

mam lenia i dzien raczej z tych gorszych

odnosnie porodu, to ja chcialabym miec kogos bliskiego przy sobie, tż nie da rady bo zemdleje napewno- on jest taki slaby ze jak widzi w filmie krew to sie juz biały robi
Ale mam nadzieje, ze chociaz w tej I fazie porodu bedzie ze mną, a moze jak juz zacznie sie cala akcja to wtedy wyjdzie bo nie chcialabym tyle czasu byc sama sobie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 09:13   #4047
sandra1892
Zadomowienie

Renata, tak brzuch mi twardnial, ale przy tym strasznie bolal a do lekarza ide jutro wiec zobaczymy co powie. A co do tempa to sama je zmiejszylam, prawie cale dnie lezalam z wyjatkiem szybkiego obiadu , staralam sie nie denerwowac bo od tego tez mi twardnial i jak bolal czy tardnial to no-spa szla w ruch.
Ale wczoraj poklocilam sie z siostra , strasznie bylam zla i ze zlosci zaczelam plakac i wieczorkiem czulam takie nie za mocne bole brzucha

A tak po za tym to AgaMili zaczynamy dziś 21 tc

Edytowane przez sandra1892
Czas edycji: 2011-09-01 o 09:17
sandra1892 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 09:26   #4048
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Renata, tak brzuch mi twardnial, ale przy tym strasznie bolal a do lekarza ide jutro wiec zobaczymy co powie. A co do tempa to sama je zmiejszylam, prawie cale dnie lezalam z wyjatkiem szybkiego obiadu , staralam sie nie denerwowac bo od tego tez mi twardnial i jak bolal czy tardnial to no-spa szla w ruch.
Ale wczoraj poklocilam sie z siostra , strasznie bylam zla i ze zlosci zaczelam plakac i wieczorkiem czulam takie nie za mocne bole brzucha

A tak po za tym to AgaMili zaczynamy dziś 21 tc
kurcze to dobrze że coraz lepiej trzymam kciuki za was mi ginka powiedziała że mam od razu do niej dzwonić jakby zaczął boleć przy tych twardnieniach. na szczęście mnie nie boli wtedy. a jak z twoja szyjką? wszystko ok?
ja mam przez ten tydzien nospe forte 2x1 później przez następny tydz 1x1 a dwa dni przed slubm znowu więcej i magnez cały czas 3x2
gratulacje rozpoczęcia21tyg!!klask i:

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 09:42   #4049
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Mam nadzieję, że to był taki wybryk tylko i będzie lepiej.
chociaż dziś dzień kiepski

Dziewczyny, jakby któraś szukała płaszcza, na jesień jedynie, ale cena warta uwagi http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c....3.1.&pr=60812
Niestety piszą, że rozmiarówka zawyżona a najmniejszy jest rozmiar 40

Cytat:
\
A tak poza tym to AgaMili zaczynamy dziś 21 tc
:pijemy :

ja jutro zaczynam 23tc i co??? 6 miesiąc

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-09-01 o 09:45
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 09:48   #4050
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam!
Dziewczyny drugi dzień czuję mniej ruchów maluszka,czuję go- ale jednak mniej!Czy to coś groznego?

Wczoraj trochę męczyły mnie pachwiny
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości