Odchudzanie ciągle w toku, zabłyśniemy w nowym roku cz. III - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 14:16   #4051
PannaMigotkaa20
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie ciągle w toku, zabłyśniemy w nowym roku cz. III

Arnama zazdroszczeęęęęęęęęęęęęęę ę Super wieczóór

PannaMigotkaa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:24   #4052
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
pulcherija hej jejuuu współczuje stłuczki, na szczescie Tobie nic sie nie stało
Kiedy na studia jedziesz? masz juz mieszkanie na oku?

arnama dziekuje
Ale fajnie spedziliscie wieczór super

Boże co za dzien dzisiaj wszystko nie tak w domu mnie zrobili w jajo cała moja kochana rodzinka, w pracy syf totalny sie zrobił cos tak czuje ze do pt tylko pracuje, masakra az mi sie płakac chce
Myślisz ze chcą Cie zwolnić?
A rodzinka co znów wymajęciła ?

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:04   #4053
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Wiec tak...po jednej Babci zostało mieszkanie w centrum miasta 3-pokojowe i ja chciałam tam sie wprowadzic i znalezc 2 osoby zeby wynajmowały dwa pozostałe pokoje, wsrod znajomych badz studentów, no zawsze by sie ktos znalazl z kim mozna sie dogadac ale nie , bo po co komus z rodziny pomoc, jak wyjechałam wynajeli to mieszkanie a co najlepsze ani słowa na ten temat ....dzisiaj przypadkiem sie przy sniadaniu od drugiej Babci dowiedziałam a taka miałam nadzieje, ze pojde na swoje nie no zła jestem strasznie bo moj ojciec i chrzesna taka decyzje podjeli i nic nawet nie powiedzieli na ten temat....

A w pracy to wogóle ... chyba tylko do pt bede pracowac, bo WIELKI SZEF oznajmił ze nie przynosimy mu zysków jestesmy nieopłacalni itp itd i jak sytuacja sie nie poprawi to do widzenia, spoko, ze ja z call center nie mam nic wspólnego bo zajmuje sie papierkowa robota, ale ok jak wszyscy to wszyscy wg niego...zreszta jak call center pozwalnia to co ja bede tam robic jak umów nie bedzie?
wiec ogolnie nieciekawie...no , ale takie zycie

Sorka ze Wam tak zamarudziłam, ale musiałam sie wygadac

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:27   #4054
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
burgundowy jest modny teraz poluję na takie rurki. A co do szminek to czerwoną mam jedną i jedną taką w płynie i powiem że użyłam jej raz, jakoś nie jestem przekonana do takiego akcentu mocnego na usta, zdecydowanie wolę jasne usta i podkreślone oczy Tak więc szminki nude i ciepłe róże, w ogóle ciepłe odcienie, chłodne mi nie pasują. Ale nude to mogłabym mieć milion
To ja generalnie mam zawsze podkreślone oczy. Jestem mistrzynią w rysowaniu kresek Więc zawsze taka kreska za oko jeszcze troche, do tego tusz, policzki podkreślam kulkami bronzującymi a z ustami nigdy nic nie robiłam. Zamówiłam w avonie szminkę pod wpływem chwili, ale kiedy będzie to nie mam pojęcia. A w sumie chciałabym zobaczyć jak będę wyglądać

Cytat:
Napisane przez PannaMigotkaa20 Pokaż wiadomość
No to się zacznie Naprawde szminki uzależniają, ja mam pół biurka zastawionego nimi Też bałam sie czerwonej, przeż żółtawe zęby(biała perła na moje nie podziałąła), ale powiem Ci, że wbrew pozorom czerwona szminka "wybiela" zęby Spróbuj a nie pożałujesz Czerwone usta są zaje biste
Może kupię, w sumie 10 zł a może na randke kiedyś się przyda.

Arnama, fajnie że rocznica Ci się udała

Aga, ale beznadziejnie z tym mieszkaniem. Nie ogarniam czemu Ci nie pozwolili tam zamieszkać? Bezsensu, serio.

Ja dzisiaj poszłam do szkoły na 9:45, wróciłam się do domu po 18.. cudownie Jestem taka mega zmęczona, a jeszcze podłogi w domu musze wymyć.. zrobić notatki z polskiego i historii.. ehh.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Dziewczyny, potrzebuję pomocy. W sensie z jedzeniem. Jak w szkole tak długo jestem to obiadu w ogóle nie jem i mam problem z tym co jeść w szkole! Kanapek nie będe jadła (ani białe ani ciemne pieczywo, nauczyłam się żyć bez tego), moje musli batony mają dużo cukrów.. nie mam koncepcji co mogę zjeśc w szkole tak żeby było w porządku.. A moje śniadanie w domu to jajecznica z 2 jajek albo 2 parówki..
Stary 2012-09-05, 20:01   #4055
minthema
Zakorzenienie

Arnama, świetnie że się dobrze bawiłaś

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
To ja generalnie mam zawsze podkreślone oczy. Jestem mistrzynią w rysowaniu kresek Więc zawsze taka kreska za oko jeszcze troche, do tego tusz, policzki podkreślam kulkami bronzującymi a z ustami nigdy nic nie robiłam. Zamówiłam w avonie szminkę pod wpływem chwili, ale kiedy będzie to nie mam pojęcia. A w sumie chciałabym zobaczyć jak będę wyglądać

Może kupię, w sumie 10 zł a może na randke kiedyś się przyda.

Dziewczyny, potrzebuję pomocy. W sensie z jedzeniem. Jak w szkole tak długo jestem to obiadu w ogóle nie jem i mam problem z tym co jeść w szkole! Kanapek nie będe jadła (ani białe ani ciemne pieczywo, nauczyłam się żyć bez tego), moje musli batony mają dużo cukrów.. nie mam koncepcji co mogę zjeśc w szkole tak żeby było w porządku.. A moje śniadanie w domu to jajecznica z 2 jajek albo 2 parówki..
Ja też, prawie zawsze wychodzę z domu z kreskami Co prawda nad morzem koleżanka mi powiedziała że nie potrzebnie bo bez wyglądam młodziej i podobno ładniej ale jakoś jej nie wierzę Pewnie nie czułabym się sobą bez nich.

a co do jedzenia...
-serek wiejski?
-sałatki?
-twarożek?
-jogurt z musli?
-placuszki (serowe, cukiniowe, owsiane...)
-chrupkie pieczywo z serkiem?
-skoro w domu jesz parówki to może zabieraj sobie do szkoły?
-zwinięte w rulonik i przekrojone naleśniki? (dwie koleżanki ostatnio jadły, mm)
-wafle ryżowe?
-pasta jajeczna?
-pokrojone warzywa, marchewka, ogórek, pomidor?
-koleżanka ostatnio przyniosła do szkoły leczo
może te propozycje niektóre wydadzą ci się dziwne ale takie rzeczy dziewczyny u nas w szkole jedzą, w tym ja Rzadko którą można na korytarzu z kanapką zobaczyć. Chyba że z sandwitchem z żaka

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Dzisiaj całkiem ładnie z jedzeniem, obiadem się objadłam ale wyszło niecałe 400kcal i uwaga uwaga, przeprosiłam się z rowerkiem 3 odcinki How I Met Your Mother, 60 minut pedałowania, od razu lepiej się je kolację mimo że znowu średnia była bo jakiś taki dziwny twaróg miałam Nieważne.
Pierwsze fakultety dzisiaj miałam, jeju strasznie przeraża mnie widmo matury

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:20   #4056
PannaMigotkaa20
Zadomowienie

Aga współczuje całej tej sytuacji. Z pracy od dłuższego czasu jesteś niezadowolona, więc może nie ma tego złego ;> A mieszkanko napewno jakieś znajdziesz Teraz jest taki czas gdzie studenci poszukują kogoś by było taniej wynajmować Też bym chciała czasem się z domu wyprowadzić

Minthema jaka maturaaa kobieto! o maturze maturzysta zaczyna myślec jakieś 2 miesiące po studniówce Tak swoją drogą ostatnio śnił mi się fakultet z wosu, a maturę 2 lata temu zdawałam

Zamówiłam na all kwas migfdałowy Dziś otrzymałam i zrobiłam 1szą próbę Najlepsze jest to, że te 10 ml wystarczyyy mi na duuuużo zabiegów Nie mogę się doczekać efektów

Stary 2012-09-06, 08:18   #4057
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Aaaaa ja tez tej całej sytuacji nie ogarniam ale potwierdził sie fakt ze z rodzina wychodzi sie dobrze tylko na zdjeciu nie no mi chodzi o sam fakt jakiejkolwiek rozmowy , dyskusji itp a nie po cichu załatwic i miec w d***, no ale trudno mam to gdzies juz;/

Wczoraj nie pcowiczyłam, wrocilam polozyłam sie spac wieczorem wyszłam na spacer z kolezanka i jakos nie miałam juz siły, dzisiaj nadrabiam

Migotka a jak te kwasy sie stosuje?

Think happy - be happy

M

Edytowane przez aguniaaaaa041986
Czas edycji: 2012-09-06 o 10:56

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 10:03   #4058
pulcherija
Zadomowienie

aguniaa mieszkanko mam już od dawna bo moja ciocia ma 2 mieszkania, nie ma dzieci ani nikogo więc jedno jest jak gdyby dla mnie wiec problemu nie ma zadnego i jest cudownie!

minthema od kresek na oczach tez jestem uzalezniona

kurcze... mam problem... obudziłam sie dzisiaj rano i... mam takie zawroty głowy ze wstanie z łózka jest wielkim problemem;/zjadłam sniadanie, witaminy wypiłam, nawet 2 kostki gorzkiem czekolady i NIC! dalej to samo :< czuje sie jakbym była mocno pijana jak wstaje... cóz....

64,5
kg --> 55 kg

pulcherija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:35   #4059
arnama
Zakorzenienie

Agusia... nie fajnie ze strony rodziny, spokojnie mogłaś sobie tam przecież mieszkać Jeszcze lepiej zostawiać "dla rodziny" niż dawac obcym

Pulcherija może to przez pogodę- jakiś spadek ciśnienia, czy coś

Ja własnie zaliczyłam skalpel, po prawie 2 miesięcznej przerwie (ale to zleciało ) I.... było ciężko Ale dałam radę
Dokonałam tez pomiarów i niestety wszystko wypracowane przez miesiąc wróciło- nawet z nawiązką w brzuchu Ale zwalczymy

Stary 2012-09-06, 10:56   #4060
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pulcherija Pokaż wiadomość
aguniaa mieszkanko mam już od dawna bo moja ciocia ma 2 mieszkania, nie ma dzieci ani nikogo więc jedno jest jak gdyby dla mnie wiec problemu nie ma zadnego i jest cudownie!

minthema od kresek na oczach tez jestem uzalezniona

kurcze... mam problem... obudziłam sie dzisiaj rano i... mam takie zawroty głowy ze wstanie z łózka jest wielkim problemem;/zjadłam sniadanie, witaminy wypiłam, nawet 2 kostki gorzkiem czekolady i NIC! dalej to samo :< czuje sie jakbym była mocno pijana jak wstaje... cóz....
Moze spadło cisnienie? ja tak czasami mam jak sa spadki cisnienia...
A co do mieszkania fajnie Ci sie trafiło bedziesz tam miała dostep do neta?:P
Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Agusia... nie fajnie ze strony rodziny, spokojnie mogłaś sobie tam przecież mieszkać Jeszcze lepiej zostawiać "dla rodziny" niż dawac obcym

Pulcherija może to przez pogodę- jakiś spadek ciśnienia, czy coś

Ja własnie zaliczyłam skalpel, po prawie 2 miesięcznej przerwie (ale to zleciało ) I.... było ciężko Ale dałam radę
Dokonałam tez pomiarów i niestety wszystko wypracowane przez miesiąc wróciło- nawet z nawiązką w brzuchu Ale zwalczymy
no dokładnie...tym bardziej, ze mialiby pewnosc ze pilnowałabym zeby wszystko było okej jeszcze z mama bede gadac moze ona stanie po mojej stronie... bo ojciec to widac jaki ma stosunek do moich planów...;/

Ja tez sie biore spowrotem za Ewke dzisiaj juz przed praca skalpel machnełam, wieczorem jeszcze cos docwicze

Think happy - be happy

M

Stary 2012-09-06, 11:05   #4061
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja też zabieram się za ćwiczenia z Ewą do tej pory moja przygoda z nią była krótka- 3 skalpele tylko... ale teraz chcę wiczyć regularnie we wrześniu jeszcze bedzie z czasem srednio (wesele, wyjazd itd) ale będę się starała wykorzystać każdy dzień a potem odpaździernika przynajmniej te 3- 4 razy w tygodniu, w zalezności jak mi zajęcia pozwolą.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 11:24   #4062
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja też zabieram się za ćwiczenia z Ewą do tej pory moja przygoda z nią była krótka- 3 skalpele tylko... ale teraz chcę wiczyć regularnie we wrześniu jeszcze bedzie z czasem srednio (wesele, wyjazd itd) ale będę się starała wykorzystać każdy dzień a potem odpaździernika przynajmniej te 3- 4 razy w tygodniu, w zalezności jak mi zajęcia pozwolą.
A co bedziesz cwiczyc skalpel killer czy to nowe turbo ?

Think happy - be happy

M

Stary 2012-09-06, 11:58   #4063
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
A co bedziesz cwiczyc skalpel killer czy to nowe turbo ?
skalpel narazie tylko właśnie skończyłam robić
Stary 2012-09-06, 12:42   #4064
arnama
Zakorzenienie

Ja też muszę zacząć od skalpela, bo normalnie dziś to (prawie) ledwie Go zrobiłam Podreperuję trochę kondycję to dorzuce killer (choć nie lubie Go) albo turbo (może polubie ) i jeszcze chciała bym skakankę, ale też za jakis czas. Nie chcę szaleć z ćwiczeniami, chciała bym robić je 4-5 razy w tygodniu i tylko jeden trening, już nic poza tym, no chyba że ta skakanka, moze biegi- ale w to watpię, bo jak małżon pójdzie nie siłkę, to raczej już mu się nie będzie chciało ze mną biegać

Stary 2012-09-06, 12:42   #4065
PannaMigotkaa20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986;36353811

[COLOR="Purple"
Migotka[/COLOR] a jak te kwasy sie stosuje?
Dostałam 4 buteleczki:
1 - zel oczyszczajacy, na oczyszczona buzie naklada sie kwas(7-10min), pózniej wacikiem na miejsca posmarowane kwasem nanosi sie dokladnie neutralizator, pare min trzeba go potrzymac a na koniec jakis buteleczka do zmycia tego wszystkiego, no i ma czysta buzie krem nawilzający Łatwizna jutro pewnie bedzie skóra się troszke łuszcczyć, ale todorbze, chce się wkońcu pozbyć tych okropnych przebarwień po rpyszczacch

wrrrrrrrrr i znów mi opryszczka wyskoczyła

Stary 2012-09-06, 12:44   #4066
hera21
Raczkowanie

Arnama, wszystkiego dobrego na kolejny rok pożycia małżeńskiego

Eldo, to rozrwykowy miesiąc, wybaw się dobrze, a przed weselem wieczór panieński

Pulcherija, i zdrowo że mieszkasz na swoim

Minthema, gratki mocno spóźnione z zdania komisa

Panna Migotka, pryszcze po peelingu kwasem to normalka, robiłam kiedyś w salonie kwasy, więc się nie przejmuj, masz dobrze złuszczoną skórę

Aguś, rodzice pewnie się boją Twego pójścia na swoje, tyle lat mieli Cię przy sobie tylko dla siebie, może się boją że pójdziesz w złe towarzystwo, wiesz jak to rodzice, porozmawiaj z nimi, co Ci na serduchu leży, mówiłaś im o swoich planach z zamieszkaniem? w pracy może się jakoś ułoży

hehe, co Wy macie z tą Chodakowską? sorki, udzielam się teraz na forum sportowym , Aguś wie dokładniej gdzie i jakoś my tej Chodakowskiej nie trawimy... laski, Ona ma ciało na 100% wyrzeźbione na siłowni(widać po budowie mięsni, nie da rady tego zrobić tylko ciężarem swego ciała), a Wam mówi, żeby unikać większych ciężarów, bujda, trening jaki prowadzi to zwykła wytrzymałościówka, w Polsce takie płyty to nowośc, ale jakbyście poszukały na angielskim i amerykańskim rynku tego od groma, od wspominanej przeze mnie kiedyś Gillian Michaels... więc dla mnie Chodakowska to osóbka której ktoś zrobił dobry PR... btw ja po takich wytrzymałościówkach nadal miałam cellulit, ciałko mało jędrne, po miesiącu siłowni cellulit jest znikomy ciało jędrne(no może napęczniałe, bo mięsnie ostro pracują, ale ta opuchlizna zejdzie po jakimś czasie), ale ja nie robie przysiadów z 2kg ciężarkami ale ze sztangą ważącą 50kg

91(biust)-66(talia)-84(brzuch)-95(biodra)-55(udo)-37(łydka)

- Zostań ze mną do końca.
- Przecież tu jestem.
- Zostań do końca świata.

<3

Edytowane przez hera21
Czas edycji: 2012-09-06 o 12:45
hera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:48   #4067
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja robię skalpel, bo mi podpasował taki zestaw ćwiczeń... wcześniej próbowałam z Gillian, Tiffany i inne programy, np TF i żaden mi nie podpasował dlatego już wolę z Ewą, za ktorą nie przepadam... włączam sobie w tle film albo kabaret i jej nie słucham poza tym dodatkowo robie inne ćwiczenia i chodze na siłownię
Stary 2012-09-06, 12:52   #4068
hera21
Raczkowanie

Eldo co robisz na siłowni, mam nadzieje, że ciągniesz jakiś rozsądny trening, ćwiczysz na maszynach, czy na wolnych ciężarach, ja przyznaje pokochałam wolne ciężary

- Przecież tu jestem.

<3
Stary 2012-09-06, 12:53   #4069
Eldo_rado
amor vincit omnia

głownie bieznia i trening siłowy , który bardzo polubiłam ćwicze na maszynach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 12:57   #4070
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hera21 Pokaż wiadomość
Arnama, wszystkiego dobrego na kolejny rok pożycia małżeńskiego

Eldo, to rozrwykowy miesiąc, wybaw się dobrze, a przed weselem wieczór panieński

Pulcherija, i zdrowo że mieszkasz na swoim

Minthema, gratki mocno spóźnione z zdania komisa

Panna Migotka, pryszcze po peelingu kwasem to normalka, robiłam kiedyś w salonie kwasy, więc się nie przejmuj, masz dobrze złuszczoną skórę

Aguś, rodzice pewnie się boją Twego pójścia na swoje, tyle lat mieli Cię przy sobie tylko dla siebie, może się boją że pójdziesz w złe towarzystwo, wiesz jak to rodzice, porozmawiaj z nimi, co Ci na serduchu leży, mówiłaś im o swoich planach z zamieszkaniem? w pracy może się jakoś ułoży

hehe, co Wy macie z tą Chodakowską? sorki, udzielam się teraz na forum sportowym , Aguś wie dokładniej gdzie i jakoś my tej Chodakowskiej nie trawimy... laski, Ona ma ciało na 100% wyrzeźbione na siłowni(widać po budowie mięsni, nie da rady tego zrobić tylko ciężarem swego ciała), a Wam mówi, żeby unikać większych ciężarów, bujda, trening jaki prowadzi to zwykła wytrzymałościówka, w Polsce takie płyty to nowośc, ale jakbyście poszukały na angielskim i amerykańskim rynku tego od groma, od wspominanej przeze mnie kiedyś Gillian Michaels... więc dla mnie Chodakowska to osóbka której ktoś zrobił dobry PR... btw ja po takich wytrzymałościówkach nadal miałam cellulit, ciałko mało jędrne, po miesiącu siłowni cellulit jest znikomy ciało jędrne(no może napęczniałe, bo mięsnie ostro pracują, ale ta opuchlizna zejdzie po jakimś czasie), ale ja nie robie przysiadów z 2kg ciężarkami ale ze sztangą ważącą 50kg

Ja laski tez nie trwię, mało ze ciało ma wyrzeźbione nie od tych Jej ćwiczeń, to wydaje mi się ze sporo ma odessane i ponaciągane
Już wiele razy pisałam że to tylko PR a Ona sama to taka sztuczna jest i zołzowata Jednak cwiczenia mi sie podobają- jako zestaw i dają duuuuuże efekty jak się cwiczy regularnie Ja nie jestem fanką mieszania wszystkiego po trochu, bo zwyczajnie sobie myślę: aaaa laska tyle robiła i tak wygląda, ja na pewno nie dam rady. i odpuszczam, a w Przypadku ewy, wiem że "tylko" jeden gotowy zestaw, nie taki trudny, a daje efekty, więc czemu nie
Ale nie śledzę Jej wpisów na FB, nie wchodzę na Jej stronę, nie jestem Jej fanką- jako osoby. Dla mnie liczą sie tylko efektywne ćwiczenia, które mogę spokojnie wykonać w domu, i którym moje ciało daje radę, i które dają efekty. Wszystko na ten temat

Stary 2012-09-06, 12:57   #4071
hera21
Raczkowanie

Arnama- widzę, że mamy podobną opinię na Jej temat, poza tym masz rację ważne jest tak ćwiczyc aby to było przyjemnością, jak się stresujemy aktywnością to wzrasta kortyzol i tłuszczyk gromadzi się na brzuchu i wtedy tego dziada się nie spali;-)

Eldo - mogę Ci podesłać dobry trening siłowy na maszynach dla początkujących, jeśli chcesz, lepiej nie ćwiczyć na wyczucie ani w ciemno, żeby nie było niedopracowanych partii mięśniowych... czy może ćwiczyć wg programu trenera?

- Przecież tu jestem.

<3

Edytowane przez hera21
Czas edycji: 2012-09-06 o 12:59
Stary 2012-09-06, 12:59   #4072
Eldo_rado
amor vincit omnia

arnama mam dokładnie takie samo zdanie co do osoby Ewy- w ogóle mnie nie rpzekobnuje i jest dla mnie po prostu sztuczna. ale treningi dają efekty i to jest ważne!!poza tym co by nie mówić jednak wciągnęła w swój wir wiele kobiet, które dzieki niej zaczłęy zmieniać swoje ciało, ale i życie.

hera
chętnie zerknę na ten program.

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2012-09-06 o 13:01
Stary 2012-09-06, 13:05   #4073
hera21
Raczkowanie

Plan treningów siłowych na 8 tygodni:

tydzień 1-2: 2 serie x15 powtórzeń
tydz. 3-4: 2x12
tydz. 5-6: 3x10
tydz. 7-8: 3x8

1. Rozpiętki ze sztangielkami na ławce poziomej
2. Wyciskanie sztangielek leżąc na ławce skośnej
3. Przyciąganie drążka wyciągu górnego do klatki nachwytem
4. Wyciskanie sztangielek siedząc
5. Prostowanie tułowia na ławeczce
6. Uginanie ramion ze sztangielkami (naprzemienne)
7. Prostowanie ramion na wyciągu
8. Prostowanie nóg siedząc
9. Uginanie nóg leżąc
10. Przywodziciele na ginekologu
11. Odwodziciele j.w.
12. Wspiecia na palce siedząc

źródło: dział Ladies SFD http://www.sfd.pl/Koncepcja_i_regula...u-t666947.html

To tak, żeby się zaprzyjaźnić z ciężarami, potem warto iśc w kierunku wolnych ciężarów

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

a ja nie rozumiem tej polityki- chęć zmiany powinna być w Nas, robimy do dla siebie, żeby lepiej się czuć być zdrowszą, atrakcyjniejszą, nie wiem, ale nie lubię czegoś takiego jak zmieniam się dla faceta... przecież to TY chcesz być szczęśliwsza, wtedy uszczęśliwiasz

- Przecież tu jestem.

<3

Edytowane przez hera21
Czas edycji: 2012-09-06 o 13:03
Stary 2012-09-06, 13:16   #4074
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie rozumiem tej polityki- chęć zmiany powinna być w Nas, robimy do dla siebie, żeby lepiej się czuć być zdrowszą, atrakcyjniejszą, nie wiem, ale nie lubię czegoś takiego jak zmieniam się dla faceta... przecież to TY chcesz być szczęśliwsza, wtedy uszczęśliwiasz
Z tym też się zgadzam Przede wszystkim dla siebie i tak, aby nam sprawiało przyjemność Wg mnie, każdy inny mógłby prowadzic ćwiczenia Ewki (ona jest nudna i sztuczna w prowadzeniu), bo liczy się tylko że mi pasują takie a nie inne. No killer mniej mi podchodzi, ale znów więcej spala, więc zastępowałam część ćwiczeń swoimi, lub ze skalpela, na te same partie i w takiej samej ilości powtórzeń i było OK
Dla mnie tez plusem jest wykonywanie w domu, bo moge je zrobić kiedy znajdę czas, bez wcześniejszego umawiania się, wiązania godziną i przede wszystkim bez tej całej wyprawy (bo w okolicy nie mam żadnej siłowni czy fitnessu) Sa też inne treningi- wiadomo, ale nie każdy mnie satysfakcjonował, albo był za cięzki dla mnie i szybko sie zniechęcałam

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
arnama mam dokładnie takie samo zdanie co do osoby Ewy- w ogóle mnie nie rpzekobnuje i jest dla mnie po prostu sztuczna. ale treningi dają efekty i to jest ważne!!poza tym co by nie mówić jednak wciągnęła w swój wir wiele kobiet, które dzieki niej zaczłęy zmieniać swoje ciało, ale i życie.

hera
chętnie zerknę na ten program.
Tu też sie zgodzę.... PR jak PR ale grunt że wiele kobiet "ruszyło dupska" pod Jej wpływem..... chyba dzięki PRowi własnie

Stary 2012-09-06, 13:34   #4075
Eldo_rado
amor vincit omnia

nagle zrobiło się głośno o Ewce i to właśnie dlatego tak wiele osób zaczęło cwiczyć jej programy.wszędzie można było o nich usłyszeć, przeczytać, zobaczyć efekty... a to jednak podświaodmie zachęca człowieka jak widzi że inni coś robią i tof aktycznie daje efekty, włacza się chęć sprawdzenia tego na sobie. no i fjanie- niech każdy spróbuje, rpzekona się czy mu ćwiczenia odpowiadają... a kto je prowadzi, mniejsza o to, byle ćwiczyć regularnie
Stary 2012-09-06, 13:44   #4076
hera21
Raczkowanie

a Miśki moje, pamiętajcie, nie róbcie zbyt dużo brzuszków bo talie potracicie na talie nie zgadnicie co najlepsze?

przysiady, ale takie z pupą całkiem do ziemi i oczywiście kolana nie idą do przodu ani do środka

- Przecież tu jestem.

<3
Stary 2012-09-06, 13:50   #4077
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
a Miśki moje, pamiętajcie, nie róbcie zbyt dużo brzuszków bo talie potracicie na talie nie zgadnicie co najlepsze?

przysiady, ale takie z pupą całkiem do ziemi i oczywiście kolana nie idą do przodu ani do środka
Też słyszałam ze za dużo brzuszków nie służy dobrze (maks 200 dziennie- dojaże? powinno się robić)
Ja słyszałam o skakance... i widziałam zdjecia pewnej wizażanki, niby, po samej skakance

Stary 2012-09-06, 14:47   #4078
pulcherija
Zadomowienie

oo widze że dużo nowych dziewczyn dołaczyło witam ; *

kurcze... dalej mi caly czas słabo ; O jak z mamą rozmawiałam to tekst : a może Ty w ciąży jestes?! ehh... już człowiekowi nie moze się cały dzien słabo spokojnie robić...

a co do Ewki - też właczam muzyke , kabarety, wszystko tylko aby jej nie słuchac - ćwiczenia ma naprawde fajne ale jej nie lubie :< zawsze jak słysze ,, jesteś jeszcze ze mną" to coś jej dogaduje ahaha

64,5
kg --> 55 kg

Edytowane przez pulcherija
Czas edycji: 2012-09-06 o 14:56
pulcherija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 16:10   #4079
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez pulcherija Pokaż wiadomość
zawsze jak słysze ,, jesteś jeszcze ze mną" to coś jej dogaduje ahaha
mi się w tym momencie zawsze przypomina tekst (agi chyba ?) ' nie, kur*a, poszłam sobie'
Stary 2012-09-06, 16:26   #4080
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

PannaMigotkaa20 myslałam, ze wiecej zachodu z tymi kwasami jest poczytam o tym troche i moze tez zamowie

hera21 wiesz niby mieli przy sobie, ale ja zawsze niezalezna byłam tzn od kiedy zaczelam pracowac i skonczyłam 18 w sumie i tak zawsze robiłam po swojemu, ale nie nawywijałam nigdy az tak ze powinni sie martwic , ze sobie nie poradze czy cos... no, ale trudno moze jakos sie to rozwiaze...

Co do Ewy to dla mnie jest strasznie sztuczna i wrecz irytuje mnie jej "miłość" do całego swiata i super słodkie wypowiedzi w stylu jak zaczniesz cwiczyc to całe zycie sie zmieni na lepsze ale fakt faktem lubie jej cwiczenia bo widac efekty

I tez jestem zdania , ze jesli sie odchudzamy/ cwiczymy/ dbamy o siebie to tylk dla swojego dobrego samopoczucia i satysfakcji, bez sensu jest robienie na siłe czegos dla kogos

Eldo_rado taaa to chyba ja tak mowiłam wogole ona to by chyba padła jakby czasami słyszała moje teksty jak ćwicze ale nie moja wina ze mi to pomaga, czasami to sama z siebie sie smieje jak cos palne

Wogóle poszłam dzisiaj do fryzjera podciełam włoski 3 cm pozbyłam sie tych przesuszonych koncówek w koncu
A w sobote Encanto robie

Think happy - be happy

M

Edytowane przez aguniaaaaa041986
Czas edycji: 2012-09-06 o 16:29
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości