Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 14:37   #4051
meflina
Zadomowienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja takich ludzi przynajmniej cenię za odwagę i że ubierają się zgodnie z własnym gustem i stylem. Lepsze to niż ubrać się jak manekin z Zary i udawać, że się ma własny styl. Sama ostatnio zaczęłam nosić szarawary, jeszcze jestem na Level 1 czyli lekko workowate, krok w kolanach to level 3
podziwiam ludzi, że potrafią ubrać sie tak 'kolorystycznie' mi jak coś nie pasuje z domu nie wyjdę
szarawary fajne , ale właśnie takie, które nazwałaś 'level 1'

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
były przeźroczyste torby, mamy przeźroczyste...
http://www.stylebubble.co.uk/.a/6a00...2f9c970b-popup

gacie
czekam na przezroczystą bieliznę do tego

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Ostatnio, w ciągu trzech dni zdarzyło mi się widzieć tą samą kobietę. Jednego dnia, miała na sobie srebrne szpilki z czubem. Kolejnego analogiczny model, tyle że srebrny... Mam na myśli coś takiego :
podziwiam ludzi którym podobają się tego typu buty

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

mnie denerwują te takie małe, składane parasolki co wyjdę z taką , po 1-2 dniach jest już zepsuta. a znowu z dużym parasolem chodzic mi sie nie chce , ale czasem muszę

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:39   #4052
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Komunia '99! Ja w 2000 zaczęłam liceum
Nie marudź, mając 22 lata już takim szczylem nie jestem - stronę czy dwie temu wypowiadała się dziewczyna mająca komunię w 2006 Najpierw się przeraziłam, a potem... 15 lat to już w sumie też nie takie straszne dziecko...
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:43   #4053
meflina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Nie marudź, mając 22 lata już takim szczylem nie jestem - stronę czy dwie temu wypowiadała się dziewczyna mająca komunię w 2006 Najpierw się przeraziłam, a potem... 15 lat to już w sumie też nie takie straszne dziecko...
16

~J. Conrad
Stary 2012-06-08, 14:45   #4054
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meflina Pokaż wiadomość

mnie denerwują te takie małe, składane parasolki co wyjdę z taką , po 1-2 dniach jest już zepsuta. a znowu z dużym parasolem chodzic mi sie nie chce , ale czasem muszę
badziewiaste parasolki kupujecie ja noszę tylko składane, bo są małe i mieszczą się w torebce, nie muszę z taką wielką, nieskładaną popylać cały dzień, jeśli akurat zanosi się na deszcz, ale nie pada
i w sumie parasole mam tak po kilka lat, dopóki mi się kolor czy wzór nie znudzi
Cytat:
też się początkowo przeraziłam
ja swoją miałam w '97, a więc rocznik '89 ;]
Stary 2012-06-08, 14:55   #4055
Nati2707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
mnie rozwaliła wczoraj parka na Rynku spacerująca z parasolami na głowach
ha! a ja wiem gdzie takie cudo kupić! W Praktikerze
Ostatnio będąc na zakupach wpadło mi to w ręcę, nawet zdjęcie zrobiłam
Nati2707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:57   #4056
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Na mojej komunii życzeniem proboszcza było, żeby wszystkie dziewczynki miały alby - i o ile po jakimś czasie oswoiłam się z myślą, że nie będę mieć ślicznej sukienki, to na samej komunii wkurzyło nas strasznie to, że razem z dzieciakami z mojej i jeszcze jednej podstawówki przystępowała klasa ze szkoły prywatnej. Krótko mówiąc, rodzice się nie przejęli zarządzeniami proboszcza i zakupili córeczkom takie właśnie bezy. Teraz powiedziałabym, że kicz i wiocha, ale wtedy to zabolało.

Nie ogarniam natomiast alb dla chłopców - raz, że zainteresowani czują, że ich męska godność została naruszona, a dwa, że o ile garnitur da się jeszcze parę razy założyć (choćby na rozpoczęcie/zakończenie roku), to albę można jedynie sprzedać po białym tygodniu...
U mnie proboszcz też sobie zażyczył alby. Tylko, że jak moja mama - wojownicza z natury - usłyszała, że za kawałek brzydkiej szmatki przewiązanej sznurem ma zapłacić 100zł to się wściekła i pożyczyliśmy od ciotki krawcowej prześliczną sukienkę (nie beze )

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
No, u nas w kościele zrobili... dwie oddzielne komunie - dla dzieci ubranych w bezy i garnitury, a drugą dla dzieci w albach.
To jest dopiero segregacja.
Szok! Ja bym protestowała na miejscu rodziców

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

religie to sie powinno definitywnie ze szkół wyprowadzić. Usłyszałam kiedyś:jak będzie w salkach to kto będzie chodził? i odpowiadam Ci co naprawdę chcą
Ooo dokładnie tak

Cytat:
Ja też się przeraziłam, nie wiedzieć czemu zawsze wydaje mi się, że rozmawiam z dziewczynami w swoim wieku Ja też komunia '99

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:09   #4057
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja, gdybym nie używała parasola, miałabym (zanim dojdę na przystanek):
- rozmazany cały makijaż, oczy spływające
-włosy przemoczone jak kura, które musiałyby schnąć cały dzień
-miss mokrego podkoszulka

ale co kto lubi, no nie
Wypraszam se!

Cytat:
Parasole w moim wypadku są idealne, jeśli chodzi o deszcz! Kiedy mam przeczucie, że będzie padać albo prognozy wskazują na ulewę i wezmę jakiś ze sobą, to NIGDY nie pada. Natomiast jeśli pogoda jest niezła i uznaję, że raczej padać nie będzie i nie wezmę parasola - ulewa. Powinni mi płacić za noszenie parasolki, byłaby pogoda na mur-beton

internet_high_five-2496.jpg
Stary 2012-06-08, 15:12   #4058
zekori
Wtajemniczenie

Ja miałam na swoją komunią śliczną albę, a nie jakąś obrzydliwą bezę. I wszyscy mieli alby i fajnie to wyglądało.

A co do wieku to faktycznie dziwne, sama nie mam jest 18-nastki skończonej, ale cały czas wydaje mi się, że rozmawiam na forum z dziewczynami o maks. 5 lat starszymi. Magia internetu
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:35   #4059
meflina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Ja miałam na swoją komunią śliczną albę, a nie jakąś obrzydliwą bezę. I wszyscy mieli alby i fajnie to wyglądało.

A co do wieku to faktycznie dziwne, sama nie mam jest 18-nastki skończonej, ale cały czas wydaje mi się, że rozmawiam na forum z dziewczynami o maks. 5 lat starszymi. Magia internetu
dokładnie

~J. Conrad
Stary 2012-06-08, 15:58   #4060
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:

My też mieliśmy alby Z tym, że jeżeli ktoś nie chciał, bo np. w domu była już sukienka po starszej siostrze czy coś, to nie było problemu Natomiast kombinowanej gdzieś z Niemiec kiecki koleżanki nie zapomnę do końca życia - kieca jak balowa na dodatek z jakimiś czarnymi kropkami, dziwne mi się to wydawało trochę

A z tym wiekiem to jest różnie, często się okazuje, że kogoś miałam za starszego niż jest faktycznie, albo odwrotnie Mnie tu ponoć niektórzy dawali 10 lat więcej niż rzeczywiście mam
Stary 2012-06-08, 16:08   #4061
cute poison
Raczkowanie

ja też nigdy nie noszę ze sobą parasola. nie lubię się z nim pilnować i do tego uważać żeby komuś oka nie wyjąć. niesamowicie za to irytuje mnie koleżanka, która po prostu idąc wykonuje tyle ruchów ciała (poprawia torebkę, włosy i wiele innych rzeczy) że boję się o swoją twarz jak idę obok ale u niej i bez parasola to norma, dzień bez dostania jej włosami po twarzy jest dniem straconym. nie wiem jak trzeba nimi rzucać do tyłu, żeby walnąć osobę stojącą obok
cute poison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 16:21   #4062
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja mam 2 parasole z tego jeden jest mały, czerwony do torebki żeby był, a drugi (to jest mój super feszyn parasol ) jest taki duży i jak bardzo obficie pada to go zabieram z sobą. Z jego stratą bym się nie pogodziła, bo jest strasznie porządny i strasznie ładny. Nie taki zwykły. po prostu feszyn. Polecam kupować droższe parasole niż za 10 zł to wytrzymają dłużej.
Stary 2012-06-08, 16:30   #4063
wredek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meflina Pokaż wiadomość
16
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
też się początkowo przeraziłam
ja swoją miałam w '97, a więc rocznik '89 ;]
Wiem, że się czepiam, ale coś mi tu matematycznie nie pasuje

Jeśli dziewczyna w 2006 miała komunię to powinna mieć teraz 15 lat rocznikowo ;

ja też w '97 miałam komunię, a jestem 88 rocznik i bynajmniej nie poszłam rok później do szkoły

U was komunia była rok wcześniej czy jak?
Stary 2012-06-08, 17:03   #4064
saba4400
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
moj sasiad mial z przyszla malzonka prosbę, aby wszyscy goscie na slubie mieli jasne (biale, kremowe, bezowe ubrania) . Faceci takowe garnitury tez

nie ma pojecia jak im to wyszlo
mogli sobie jeszcze pod to ubrać czerwona koszule
saba4400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 17:19   #4065
bzyczka1
Zakorzenienie

Wredek ja komunię miałam w 97 roku a jestem 87 rocznik, do komunii szłam w 3 klasie.

Dzisiaj bardzo ciepło a mimo wszystko mijałam ludzi w grubszych kurtkach

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 17:25   #4066
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2012-06-08 o 17:26
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 17:57   #4067
wredek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Wredek ja komunię miałam w 97 roku a jestem 87 rocznik, do komunii szłam w 3 klasie.
Aha, bo ja myślałam, że u wszystkich komunia jest w 2 klasie, no ale jak widać różnie to bywa
Stary 2012-06-08, 17:59   #4068
cute poison
Raczkowanie

tego się po tym sklepie nie spodziewałam
http://www.diversesystem.com/kolekcj...7do.html#black
cute poison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 18:10   #4069
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
A pamiętacie przezroczyste, dmuchane plecaczki? http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...ZxhYXbhYiQlanw to dopiero był rozwalacz, wszystkim dzieciakom w zerówce było widać jabłka i banany.
Ja miałam różowy! i baaardzo prędko pękły mi w nim szelki...
Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Ja również nie używam parasola, najdłużej przetrwał u mnie tydzień i tylko dlatego, że po tygodniu od kupienia pierwszy raz go użyłam zostawiam je gdzie tylko mogę. Więc moknę i już. Z cukru nie jestem, nie rozpuszczę się i dodatkowo mam wolne ręce, a tak nie jestem przyzwyczajona się z tym nosić i zawsze mam stres żeby komuś oka nie wydłubać (co btw powinni mieć wszyscy na względzie, a tak niestety co i rusz dostaję parasolem po ryju )
Mnie drażnią ludzie, którzy noszą złożone parasole na kiju jakby poziomo - zawsze mam poczucie, że osoba idąca za takim człowiekiem prędzej czy później się na ten parasol nadzieje.
Cytat:

Za to ja się zawsze czuję młodsza, choć z tego co tutaj widzę, to wcale tak nie jest

Widziałam dzisiaj panią w cielistych legginsach, spódniczce (bluzce? sukience?) w panterkę ledwo zakrywającej tyłek, białej, dopasowanej ortalionowej kurteczce i sandałach na koturnie. Jak dla mnie tych cielistych koszmarków po prostu nie da się założyć tak, żeby wyglądały dobrze.

Tak w ogóle...rozwalają mnie babki, które mają rzadkie włosy i nie dość, że farbują je na bardzo ciemne kolory, to jeszcze związują ciasno na czubku. Nie wiem, ja bym się czuła głupio mając takie prześwity, przecież taka kobieta wygląda, jakby była niemal łysa...
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 18:41   #4070
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cute poison Pokaż wiadomość
tego się po tym sklepie nie spodziewałam
http://www.diversesystem.com/kolekcj...7do.html#black
Diverse wcześniej miał sporo takich bubli. Moja znajoma pracowała kiedyś w 'letnim namiocie' tego sklepu i mówiła mi, że tych butów nikt nie kupił.
http://www.diversesystem.com/__files...ba_zajec_2.jpg mam już worek na śmieci, a Wy?

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Bo się już przyzwyczaili, że zimno.

Edytowane przez zekori
Czas edycji: 2012-06-08 o 18:42
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 20:15   #4071
Klementyna12
Zadomowienie

Cytat:
Ja zawsze gubię parasole, zgubiłam już chyba ze trzy. Nie mam też kurtki z kapturem, tylko łażę mokra jak debil.
.
Ja też zawsze gubię
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 20:31   #4072
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wredek Pokaż wiadomość
Wiem, że się czepiam, ale coś mi tu matematycznie nie pasuje

Jeśli dziewczyna w 2006 miała komunię to powinna mieć teraz 15 lat rocznikowo ;

ja też w '97 miałam komunię, a jestem 88 rocznik i bynajmniej nie poszłam rok później do szkoły

U was komunia była rok wcześniej czy jak?
Ja jestem rocznik 1990, a komunia '99. Stąd założenie, że ma się rocznikowo 9 lat, jak się idzie do komunii (drugi semestr drugiej klasy)... Zresztą, wsio rawno

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Aha, główne źródło moich parasolek to Rossmann - zawsze zaczyna lać, jak jestem w okolicy i zachodzę, bo mają tanie i niewielkie Tym sposobem dorobiłam się czarnego, fioletowego i błękitnego, czekam, co będzie dalej
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 20:49   #4073
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Aha, główne źródło moich parasolek to Rossmann - zawsze zaczyna lać, jak jestem w okolicy i zachodzę, bo mają tanie i niewielkie Tym sposobem dorobiłam się czarnego, fioletowego i błękitnego, czekam, co będzie dalej
Nie wiem, czy nadal, ale swojego czasu Rossmann lubił podnosić ceny tych parasolek podczas deszczu
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 21:06   #4074
muron
Zakorzenienie

matko w 2000 to ja maturę pisałam;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 21:34   #4075
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
ja tylko tam kupuje parasolki. nie wierze, ze kupione w innym miejscu beda trwalsze, a te Rossmannowe calkiem przyzwoicie trzymaja, co najmniej pol roku najkrocej, a ostatnia to chyba mialam z rok, jesli nie wiecej.
Stary 2012-06-08, 21:44   #4076
asioollka
Zakorzenienie

ja polecam parasolki z Pepco, mam bardzo ładną i bardzo trwałą a kosztowała 10zł ; p

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:11   #4077
siarka40
Szef ds. Wymianek

buty Alladyna o_O.

EDIT kolejne:
http://allegro.pl/okazja-venezia-cze...398472903.html

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-06-08 o 22:14
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 22:26   #4078
Leila:)
Rozeznanie

Smile Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Jak juz jestesmy przy temacie deszczu, to mi sie przypomina- lalo dzis u nas i wybralam sie do miasta bez parasola. Ide sobie pospiesznie ulica, a tu zaczepia mnie taki nadgorliwy pan z gatunku tych, co zbieraja na zbozne cele/ginace tygrysy/ankiety - zawsze ich ignoruje bo mnie irytuja, ale chyba sobie nie przemyslal- ze przystane w strugach deszczu (malenkich zoltych kwiatow? ) i bede moknac tylko po to, by mogl sie naprodukowac. On oczywiscie w parasol byl uzbrojony.

Ach, i mialam jeszcze wspomniec o Kamili, pomijam to, w co sie ubiera, ale sposob, w jaki pisze, moglby Miodka przyprawic o nadcisnienie Kontekst jej tekstu- stroj z okazji Euro.
cytuje : ''Od lat mam awersję do połączeń ciuchowych biało czerwonych. Zawsze się przed tym wzdragałam i źle się w tym czułam. Jak flaga na maszcie albo i co gorszego.
Więc rewolucyjnie strojem jestem dziś bardziej z Grecją. Ale niezbyt bardzo, bo koszulka ma flagę brytyjską. Czyli można powiedzieć że jestem kosmopolitką i z żadnym krajem się dziś nie identyfikuję. ''

Ciag skojarzeniowy mnie powalil
Stary 2012-06-08, 22:36   #4079
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Czyli można powiedzieć że jestem kosmopolitką i z żadnym krajem się dziś nie identyfikuję. ''
Kamila jako obywatel swiata. wyobrazilam sobie, nie wiedziec dlaczego, jak w obliczu Armagedonu stoi w tych cielistych spodniach do jazdy konnej oraz bialych koronkowych kozakach i macha parasolka, oznajmiajac patetycznie: "to jest juz koniec, mosci panstwo" .

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-06-08 o 22:37
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 23:12   #4080
catlady
Raczkowanie

Te jej paznokcie na wesele, co by tu nie mówić - są obrzydliwe do granic możliwości. Taką krzywdę wyrządziła jej koleżanka?
I spójrzcie na bloga - dzięki narzekaniom Kamili Polska zakończyła remisem mecz z Grecją. Wiedziałam, że za jej boskim wstawiennictwem nam to się uda i gdyby nie jej nauka, to pewnie byśmy wygrali :C
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości