40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 21:46   #4051
monicfeliz
Wtajemniczenie

Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja w Tesco kupowałam CIEPŁE, ciepłe są przepyszne!!! Masełko+czosnek mniaaaaam
Ale sama tez je zrobisz Bagieta+masełko z rozprasowanym czosnkiem, bułę nakrawasz w jakiś za☠☠☠iaszczy wzorek, wkładasz maseło i jechanee
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja bym bez pieczywa umarła. I nie potrafię z niego zrezygnować
Wszystko, ale nie to!
Także bez wyrzutów sumienia kupię sobie tą bułę w piątek, jak pojadę na zakupy Zawsze to lepiej zjeść taką bułę niż fast fooda [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------
z fast foodami nie mam problemów, bo jem 2 razy w roku, czasem rzadziej. Pizzy nie jadłam wieki dosłownie. A chleb.. tez myślalam, że się nie da, bo potrafiłam zjeść 7 kanapek na raz i tak 2 razy dziennie.. Ale przestawiłam się na chrupkie, wafle ryżowe czy chrunchellle <moje ulubione> i jakoś tak.. W sumie ostatnio miałam ochotę na kanapke, ale szybko mi przeszło. Jak mnie najdzie to moze kupie sobie bułke pełnoziarnistą..? who knows..
No pewnie, że lepiej! Jeśli lubisz to jasne. Ja uważam, że nie warto rezygnować z czegoś co się lubi, ale z umiarem. Wpysiaj bułeczke na zdrowie
Będzie idealnie: 57kg

Jedz mniej, bo bramy raju są wąskie!!
monicfeliz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:19   #4052
gorzala
Zakorzenienie

ja lubie biedronkowe buły z dynią, chociaż za dodatkami w bułkach/chlebach nie przepadam i w sumie wole sobie bułkę rozkroić na 5 kromek i mieć na cały dzien niż chleba kroić, ale my najczesciej mamy swoj domowy i on zupełnie inaczej smakuje
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:25   #4053
monicfeliz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
ja lubie biedronkowe buły z dynią, chociaż za dodatkami w bułkach/chlebach nie przepadam i w sumie wole sobie bułkę rozkroić na 5 kromek i mieć na cały dzien niż chleba kroić, ale my najczesciej mamy swoj domowy i on zupełnie inaczej smakuje
Ooo sami pieczecie chleb? Wowww, jestem pod wrażeniem.
Moja mama ma uczelnie na wszelkie zboża jakie istnieją na tym świecie, więc ona nawet nie staje w pobliżu mąki. Tacie by się nie chciało, a ja mieszkam od nich troche km to tym bardziej.

Stary 2013-03-05, 23:07   #4054
gorzala
Zakorzenienie

moi sobie kupili maszynke do chleba i tylko wrzucaja make, wode i drozdze i robi samo
Stary 2013-03-06, 05:00   #4055
anulciak85
Zakorzenienie

Witajcie masakra jakas totalna...88.7...kilo wiecej od wczoraj...moj idiotyzm wyszedl pelna geba...wlasnie wmuszam w siebie sniadanie ale mam wielki odruch wymiotny i boli mnie brzuszek....
Stary 2013-03-06, 06:28   #4056
ogolnie
Zakorzenienie

Ja też jakoś fast foodów nie jadałam przed dietą, jedynie pizzę ze znajomymi do piwka. Jakoś nie przepadałam i nie przepadam za tego typu żarciem
Chyba, że tortilla to fast food? Bo nie wiem

Ależ jestem glodna. Ale nie chce mi się jeszcze wstać

anulciak
spadnie waga spadnie, nie martw się
A śniadanie zjesc trzeba nawet jak sie rzygac chce
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 07:05   #4057
gorzala
Zakorzenienie

no u mnie waga bez zmian :P Właśnie się szykuję do wyjścia i tak koszmarnie mi się nie chce... :P No, ale trudno jeden facet, 3h i koniec.. :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 07:26   #4058
mysiunia85g
Zadomowienie

Witam
Pół dnia wczoraj sprzatałam pokój na błysk, bo przez ostatnie 1,5 tygodnia nic nie robiłam, w jakimś amoku przed rozwodowym byłam.
Posegregowałam matce dokumenty przy okazji jak szukałam paru decyzji i doczytywałam posty na wątku.
Popołudnie jedzeniowo wyglądało dość ciekawie, bo zjadłam bardzo kwaśny bigos, potem jajecznicę i na sam koniec 6 kostek gorzkiej czekolady-mozna sobie wyobrazić jaką rewolucję w brzuchu miałam uwielbiam moje zachcianki jedzeniowe przed @

Co do samego rozwodu, to może był szybko z tego względu, że to ostatnia rozprawa w tym dniu była, a jedyne co miał orzekać sąd to rozwód, bo żadnego majątku, mieszkania, dzieci itp. nie było. Od ponad roku już ze sobą nie mieszkaliśmy, nie współżyliśmy od 8 miesięcy, mediacji nie chcieliśmy, a sędzina też w szczegóły nie wchodziła, więc rozwód był tylko formalnością, ale przyznam się szczerze że te ekspresowe tempo mnie zaskoczyło 10min. i po wszystkim.
Nie zmienia to faktu że ex-mąż skłamał w sądzie, co do przebywania w związku z inną osobą i z tym że się dokłada rodzicom do czynszu-ja tam wiedziałam, że on kłamie bo dobrze go znam, ale już mniejsza z tym, ważne że mam rozwód i teraz mogę szaleć

Ogolnie Miałaś rację, że nie ogarnę takiej dużej ilości postów zajeło mi to więcej niż myślałam, ale dobrnełam do końca
Anulciak nie waż się codziennie, bo z tego co wyczytałam w postach to tak robisz, a potem się denerwujesz i dołujesz, tak więc raz w tygodniu wystarczy jak wejdziesz na wagę Pamietaj, że nasz cykl hormonalny też wpływa na zmiany wagi.
Gorzala widzę, że teraz masz tą samą akcję teraz co ja, czyli praktyki!
Muszę znaleźć sobie praktyki w jednostce administracyjnej i to najlepiej blisko domu, bo na bilet miesięczny żeby dojeżdzać mnie nie stać.
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 07:36   #4059
karolinadobra
Wtajemniczenie

dzieńdoberek ślicznoty
u mnie słoneczko ale i mrozik widze na trawce bo biało
wciągnełam wczoraj pól drożżowca takiego cieplutkiego jeszcze wiec spadku nie ma dzis ...no chyba że spadek formy
Ogolnie hurtowo robiłam bo 2 paczki drożdzy miałam wiec 4 sztuki mi wyszły drożdzowca. miłam jeszcze chleb upiec ale mi drożdzy brakło haha. tym razem make orkiszowa kupiłam ale i tak dodam slonecznik i sezam dodatkowo

ja uwielbiam pieczywo ale niestety nie potrafie się pohamowac na jednej kromce wiec wolę w domu za często nie mieć , ostatni wyszedł w sobotę więc chwilowo jestem na odwyku i nie kupuje przemo zostawił mi 200 zł na mieisąc haha więc tym bardziej ograniczam zakup y bo jeszcze gin 100 , no normalnie sie chyba zaczne p..... za kase

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Witajcie masakra jakas totalna...88.7...kilo wiecej od wczoraj...moj idiotyzm wyszedl pelna geba...wlasnie wmuszam w siebie sniadanie ale mam wielki odruch wymiotny i boli mnie brzuszek....
Anulciak na spokojnie , zwaz si e dopiero w poniedziałek bo wiadomo wahanaia hormonów, jedzonko , picie, no czasem sie nei przetrawi tego wszystkiego i niepotrzebnie sie dołujesz

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Mysiunia jak dobrze widzieć Cie w dobrym humorku to teraz juz możesz zaszaleć i sprzedac pierścionki po byłym i wyfrunąc
Stary 2013-03-06, 08:13   #4060
anulciak85
Zakorzenienie

Ja jestem uzalezniona od wagi
Stary 2013-03-06, 08:24   #4061
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
To się musisz oduzaleznic

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:31   #4062
ogolnie
Zakorzenienie

Ja też od wagi jestem uzależniona Tzn. włażę codziennie, ale jakoś specjalnie wzrosty mnie nie dołują, bo waga zależy też od dnia cyklu, wiadomo.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:35   #4063
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Anulciak to sie waż ale z przymróżeniem oka , ja też się ważę czesto gesto ale ciśnienia nie mam. wchodz kontrolnie na wagę ze świadomościa że może byc wiecej , jak bedzie mniej to super ale nie lamentuj bo się zamęczysz...a stres nie sprzyja ani urodzie ani wadze

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

ja się właśnei zezlosciłam bo umówiłam sie do gina, i jedyna wolna godz to 20.00 , i musze kombinowac teraz żeby babcia przyszła i została z Oskim i bedzie sto pytań do , po co gdzie jadę bla bla. niecierpię tego . nienawidze sie tłumaczyc a moja matka taka ciekawska. pozatym nie lubie noca jezdzic bo z racji kurdoplowatości rażą mnei światła mijających aut

Edytowane przez karolinadobra
Czas edycji: 2013-03-06 o 08:38
karolinadobra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:05   #4064
anulciak85
Zakorzenienie

Probowallam sie oduzaleznic bez efektu.
Wlasnie pije szpitalna zupe mleczna jako drugie sniadanie
Wogole dzis nie mam apetytu
Stary 2013-03-06, 09:08   #4065
mysiunia85g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mysiunia jak dobrze widzieć Cie w dobrym humorku to teraz juz możesz zaszaleć i sprzedac pierścionki po byłym i wyfrunąc
Obrączkę już jakiś czas temu sprzedałam, w sumie byłam zmuszona, bo kasy najedzenie brakło, choc wolałabym te pieniądze na coś innego przeznaczyć, no ale już trudno. Został mi jeszcze pierścionek zaręczynkowy, który z właściwego palca już dawno spada, ale jeszcze na środkowy pasuje, tak więc jako ozdobę na razie mogę nosić, potem mam zamiar sprzedać lub zamienić na srebrny w mniejszym rozmiarze.
Czekam też aż ex zwróci mi koszty sądowe, ciekawe czy to zrobi, a jak będzie się migał to oddaje sprawę do komornika

Karolcia tak babcie muszą wszystko wiedzieć, gdzie, po co, dlaczego itp. nic nie poradzisz, pozostaje tylko przez to przebrnąć
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 09:18   #4066
monicfeliz
Wtajemniczenie

Heeeeyy Misiaczki ;D
Z nadzieją na lepszy dzień wynoszę się z domu, żeby przetrwać cały dzień na uczelni.. Może jakoś dam radę.
Codzienne ważenie się to zło.. ale wiem jak ciężko przetrwać bez niego..
A praktyki w jednostkach administracji mam za rok A teraz w prokuraturze.
Aaa i gratuluje umiejętności pieczenia ;D Jak kiedyś będziesz piekła coś co uwielbiam to normalnie na nogach przybiegne ;P
A poza tym to całuje, pozdrawiam, żegnam i do wieczora

Stary 2013-03-06, 09:44   #4067
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiunia85g Pokaż wiadomość
:

Karolcia tak babcie muszą wszystko wiedzieć, gdzie, po co, dlaczego itp. nic nie poradzisz, pozostaje tylko przez to przebrnąć
Mysiunia no tak to jest ale mnie to męczy okropnie , 4 lata się nasłuchałam czemu dziecka nie mamy i różnych głupot na temat zajścia, poczęcia itp. i teraz nie mam zamiaru sie tłumaczyć że do gina jadę bo znów będa domysły i takie tam no a jak nie powiem to beda domysły gdzie jade , bo gdzie może jechac żona po godz 20 haha , jak mąz tyle co wyjechał - pewnei do kochanka ja to lubie jak mi sie nikt nie wpierdala w życie i dlatego o pomoc prosze w nagłych wypadkach tylko . kiepski mam nastrój cos...chyba na ogród brykne choc dziś troszkę chłodniej

złoto w cenie wiec jak musisz to pewnie że sprzedaj czy zamien na inny. ja duzo sprzedałam w grudniu a raczej wymieniałam na nowe ale miałam troche połamańców co tylko leżały więc bez sentymentu. zaręczynowy tez poszedł bo mi sie nei podobał

Edytowane przez karolinadobra
Czas edycji: 2013-03-06 o 09:51
karolinadobra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:49   #4068
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiunia85g Pokaż wiadomość
Witam
Pół dnia wczoraj sprzatałam pokój na błysk, bo przez ostatnie 1,5 tygodnia nic nie robiłam, w jakimś amoku przed rozwodowym byłam.
Posegregowałam matce dokumenty przy okazji jak szukałam paru decyzji i doczytywałam posty na wątku.
Popołudnie jedzeniowo wyglądało dość ciekawie, bo zjadłam bardzo kwaśny bigos, potem jajecznicę i na sam koniec 6 kostek gorzkiej czekolady-mozna sobie wyobrazić jaką rewolucję w brzuchu miałam uwielbiam moje zachcianki jedzeniowe przed @

Co do samego rozwodu, to może był szybko z tego względu, że to ostatnia rozprawa w tym dniu była, a jedyne co miał orzekać sąd to rozwód, bo żadnego majątku, mieszkania, dzieci itp. nie było. Od ponad roku już ze sobą nie mieszkaliśmy, nie współżyliśmy od 8 miesięcy, mediacji nie chcieliśmy, a sędzina też w szczegóły nie wchodziła, więc rozwód był tylko formalnością, ale przyznam się szczerze że te ekspresowe tempo mnie zaskoczyło 10min. i po wszystkim.
Nie zmienia to faktu że ex-mąż skłamał w sądzie, co do przebywania w związku z inną osobą i z tym że się dokłada rodzicom do czynszu-ja tam wiedziałam, że on kłamie bo dobrze go znam, ale już mniejsza z tym, ważne że mam rozwód i teraz mogę szaleć

Ogolnie Miałaś rację, że nie ogarnę takiej dużej ilości postów zajeło mi to więcej niż myślałam, ale dobrnełam do końca
Anulciak nie waż się codziennie, bo z tego co wyczytałam w postach to tak robisz, a potem się denerwujesz i dołujesz, tak więc raz w tygodniu wystarczy jak wejdziesz na wagę Pamietaj, że nasz cykl hormonalny też wpływa na zmiany wagi.
Gorzala widzę, że teraz masz tą samą akcję teraz co ja, czyli praktyki!
Muszę znaleźć sobie praktyki w jednostce administracyjnej i to najlepiej blisko domu, bo na bilet miesięczny żeby dojeżdzać mnie nie stać.
nooo ja juz oddalam papierek jak mnie tam nie wezma to na komenda policji zloze i w dupje maaaam /
Stary 2013-03-06, 09:58   #4069
karolinadobra
Wtajemniczenie

monicMonika to miłego przetrwanego dzionka ,

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Gorzała jeszcze z tydzień dwa i bedziesz nowy watek zakładac , znaczy nowa część bo posty nam leca jak szalone...szkoda że kilogramy nie leca w tej części

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 10:19   #4070
gorzala
Zakorzenienie

no ta część felerna strasznie.. może kto inny musi wątek założyć
Stary 2013-03-06, 10:22   #4071
emilia0508
królikoholiczka

Nie ma mowy, Ty i koniec kropka a że niedługolato to już teraz będziemy ładnie spinac poslady

Stary 2013-03-06, 10:50   #4072
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Nie ma mowy, Ty i koniec kropka a że niedługolato to już teraz będziemy ładnie spinac poslady
no chyba że zrobimy mały wyścig , która z Was pierwsza 6 z przodu bedzie miała ta zakałda watek

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

ja spylam na ogród bo sloneczko grzeje pozatym jakies samoloty lataja mi nad domem
Miłego dzionka

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Emilka to Twój motylek ?
Stary 2013-03-06, 10:53   #4073
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
no chyba że zrobimy mały wyścig , która z Was pierwsza 6 z przodu bedzie miała ta zakałda watek

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

ja spylam na ogród bo sloneczko grzeje pozatym jakies samoloty lataja mi nad domem
Miłego dzionka

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Emilka to Twój motylek ?
A mój motylek

Stary 2013-03-06, 13:19   #4074
_Willczyca_
Raczkowanie

Witam

Zjadłam wczoraj frytki,ale takie smażone na łyżce tłuszczu
I dwa ciacha.. dziś wchodzę na wagę i patrzę 300 gram mniej O.o

Na początku uznałam,że waga jest głupia ;d Ale moja przyszła teściowa poradziła mi bym wzięła kilka kilo ryżu i zważyła na wadzę kuchennej i tej mojej I pokazała równo co do grama
Ale ciągle nie wierzyłam wiec "teściowa" się zważyła i mówi,że waga jest ok bo Ona od lat waży tyle samo

Wiec albo mój organizm jest inny,bo jak jem dietetycznie to stoi w miejscu waga albo nawet rośnie,a jak pozwalam na grzech mały to spada w dół jak szalona Albo moja waga kłamie TYLKO MNIE

Dzień dziś ok Wstałam koło 13 ,bo do 3 oglądałam filmy
Wypiłam wodę z cytrynką i poszłam robić obiad,zapominając o śniadaniu

Zrobiłam przepyszną zupę brokułową,zagęściłam jogurtem.Ale dałam tyle warzyw,że i tak jest gęsta i dodałam na 2 litry zupy 50 g makaronu

Na obiad zjem rybkę z resztą brokułów

Przejechałam wczoraj na rowerku 30 km w godzinę
A zawszę jeździłam po 25 km w ten sam czas

Miłego dnia życzę

Bloguje !!

http://stoprocent-piekna.blogspot.com/

_Willczyca_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 17:41   #4075
monicfeliz
Wtajemniczenie

Baby, I am home..

Stary 2013-03-06, 18:32   #4076
_Willczyca_
Raczkowanie

Witam!

Byłam na zakupach,kupiłam sobie rybkę na obiadek
Zapomniałam o kapuście,którą kupuje od tygodnia

Zjadłam dziś :

300 ml zupy brokułowej.
150 g brokułów z dużą porcją rybki

Kawałek chleba fitness,garść płatków i jakieś 50 g moreli i duże jabłko

Czyli jest dobrze

Oglądam dziś Top Model i pedałuje

Pozdrawiam

Bloguje !!

Stary 2013-03-06, 18:34   #4077
gorzala
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=8KHr4Z3AxZE

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 18:42   #4078
monicfeliz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Willczyca_ Pokaż wiadomość
Witam!

Byłam na zakupach,kupiłam sobie rybkę na obiadek
Zapomniałam o kapuście,którą kupuje od tygodnia

Zjadłam dziś :

300 ml zupy brokułowej.
150 g brokułów z dużą porcją rybki

Kawałek chleba fitness,garść płatków i jakieś 50 g moreli i duże jabłko

Czyli jest dobrze

Oglądam dziś Top Model i pedałuje

Pozdrawiam
Przy tych szczypach z Top model to ja najwyżej mogę popaść w depresje..
Oj malutko zjadłaś. Co dzień jesz tak mało? Czy to wyjątek?

Gorzala, znaaam to! Oglądałam jak byłam w Londynie, namiętnie. Szok co ludzie potrafią zrobić ze swoim ciałem. A ja się ciesze z 35kg

Stary 2013-03-06, 19:08   #4079
_Willczyca_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monicfeliz Pokaż wiadomość
Przy tych szczypach z Top model to ja najwyżej mogę popaść w depresje..
Oj malutko zjadłaś. Co dzień jesz tak mało? Czy to wyjątek?

Gorzala, znaaam to! Oglądałam jak byłam w Londynie, namiętnie. Szok co ludzie potrafią zrobić ze swoim ciałem. A ja się ciesze z 35kg

a ja lubię Top Model,nie popadam w depresję
To co dziś zjadłam to dla mnie dużo

Bloguje !!

Stary 2013-03-06, 19:14   #4080
monicfeliz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Willczyca_ Pokaż wiadomość
a ja lubię Top Model,nie popadam w depresję
To co dziś zjadłam to dla mnie dużo
Przecież to nawet 1000kcal nie jest.. i Ty się tym najadasz?
Też lubię tak btw ;P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości