|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez charlotteq Czas edycji: 2013-07-09 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Zumba z youtubem, czemu ja na to nie wpadłam? Wybieram się i wybrać nie mogę, a o tym nie pomyślałam w ogóle :P A możesz polecić jakiś fajny filmik?
U mnie dziś na wadze kolejny kilogram mniej, ale chyba sama w to nie wierzę, bo jem naprawdę sporo, więc skąd takie spadki dzień po dniu?
#4053 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Pazurki mam zrobione wreszcie ![]() ![]() Dietowo od wczoraj dobrze, jedynie co wczoraj wpadło niepotrzebnie to zupka z paczki z makaronem. W pracy byłam mega głodna, do obiadu było 2 godziny a nic innego nie było, więc zjadłam uznając, że skoro zjem teraz zupkę to nie nażrę się tak bardzo na obiad i to była jedyna dobra strona tego czynu ![]() Nawet mnie do słodkiego nie ciągnie, chociaż w supermarkecie miałam ochotę wejść w dział ze słodyczami ![]() Wczoraj rower 20 km w terenie, 60 minut wyszło, a dziś bez ćwiczeń i roweru, bo nie miałam czasu na to, a teraz zwyczajnie mi się już nie chce, miałam nazbyt ciężki dzień w pracy. No to nic, lecę coś porobić, odpocząć może ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Dalej walczę z remontem, mam nadzieję, że do końca tygodnia pokój będzie zrobiony ![]() Co do diety to średnio jest, ale cały czas jestem w ruchu więc waga nie wzrasta ![]() Miłego wieczoru! ![]()
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Raczkowanie
|
Ja teeeż! A najbardziej sama, wkurzam się niemiłosiernie w trakcie ale jaka dumna jestem później jak mogę zaznaczyć że to moje dzieło
![]() ![]()
![]() |
#4057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam identyczne zdanie. Począwszy od wpływu mięsa/białka zwierzęcego na zdrowie, poprzez świństwa, którymi te produkty są faszerowane, a od jakiegoś czasu również doszła etyka.. Jadam mięso od wielkiego dzwonu, czasem po prostu dlatego, że nie mam nic innego białkowego pod ręką.. czyli podobnie jak Ty masz z rybami. A potem przychodzi faza wege, zwłaszcza, gdy zafunduję sobie jakiś filmik z serii "Tymczasem w rzeźni". Polecam.. każdemu, ot tak, żeby wiedzieć. Tak samo polecam lekturę na te tematy - o tym, jak jesteśmy wkręcani przez przemysł mięsny i mleczarski... ![]() Weganizm to też mój cel, uważam, że to najlepszy prezent, jaki można sprawić sobie i tym zwierzętom, którym daruje się życie ![]()
![]() |
#4058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do salami i wędlin sojowych to po prostu trzeba się przyzwyczaić, ale jak ktoś lubi obładowane warzywami i dodatkami kanapki to można nawet nie zauważyć różnicy. Ostatnio jadłem wędlinę sojową zamiast szynki z makaronem i warzywami - niewielka różnica ![]() Z gotowych rzeczy polecam marynowane i wędzone tofu, ale i naturalne jeżeli wolisz sama nadać mu smak. Najlepszy jednak jest tempeh ![]() Z typowych sklepowych gotowców trudno mi coś polecić bo te wszystkie suche kotleciki, kostki i gulasze smakują tekturkowato, no ale jezeli ktoś lubi smak chrupkiego pieczywa to mu podejdzie, ja musiałem się przyzwyczaić. Najlepsze są chyba sojowe mielone takie jak te >klik< w smaku naprawdę pyszne, a pachną jak zwyczajne mielone ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakbyś czytała mi w myślach ![]() Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-07-10 o 05:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dudi po kolei sobie wypróbuje
![]() W sumie nie powinnam się zarzekać co do rezygnacji z miesa - bo tak myśle że parę miesięcytemu to sama myśl o ograniczeniu do 1-2 w tygodniu była dla mnie nie do pomyślenia ![]() Sos sojowy zdecydowanie fałszuje wagę ![]() Psotka wpisz sobie zumba workout, zumba aerobic, zumba trening... Nic nie polece bo jakkolwiek wczoraj ponad godzine poskakałam to jednak chyba zumba nie dla mnie .... Wydaje mi się fajna bo muzyka energetyczna ale szczerze to nienadązam ... Z ciekawostek są też treningi belly dance aerobic - można to polecić dla osob które nie lubią skakać ... Faktycznie można się spocić i zaangażować brzuch/biodra/plecy ... W sumie fajne ![]() Ja dziś spróbuje chyba kickboxing aerobic - najwidoczniej jestem mało kobieca bo chyba bardziej mi to pasuje niż te dance ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- No to jedziemy dalej z odchudzaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Rozeznanie
|
Odp: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Skontrolowalam wage na tej popsutej wadze i nie utylam. Na ile jej wierzyc i ile zawazynia nie mam pojecia.
Trzymac sie :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4061 |
Zadomowienie
|
Hej!
Chwilowo zawieszam odchudzanie, ale wrócę do niego jak remont skończymy (chyba do końca tygodnia się wyrobimy). Po prostu teraz nie mam czasu sama przygotowywać obiadów, więc jem co mama zrobi, no a wiadomo, że jak cały dzień się robi to potem jest się głodnym. Waga stoi na 72,5 i jest dobrze biorąc pod uwagę, że moje jedzenie dietetyczne nie jest. A pomyśleć, że rok temu miałam 82,5 ![]() Byłam na badaniu krwi, miałam też robić badanie moczu ale @ mnie nawiedził. Co do mięsa, to ja bym nie potrafiła zrezygnować, ale może spróbuję je ograniczyć, zobaczymy jak pójdzie. Dzisiaj będziemy ściany pokrywać gładzią i może je wyrównywać, chyba w piątek już będzie malowanie to w sobotę będę się mogła znowu do pokoju wprowadzić ![]() Miłego dnia! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Joanna. zapodaj jakąs fote ;p zmiana musi byc duzo kurcze, sporo schudłas!! Mnie przegonisz, jak ja sie nie ogarne
![]() czy milenka juz tez wyjechala? |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Anuszka postanowiłam wstawić zdjęcie jak pozbędę się nadwagi
![]() ![]() Wydaje mi się jednak że zmiana nie jest zbyt duża - jednak to ledwo 3-4 kilo od ostatnich zdjęć ... Beatko powodzenia z remontem ... Ja nie przepadam za takimi rozrywkami ![]() Zosineczko hmmm nie ma większego znaczenia czy waga zawyża czy nie - jak schudniesz to spadek będzie widoczny (wiec wiesz co się dzieje) a i tak nie mamy na czole wypisane ile ważymy(na szczęście) - bardziej się liczy jak wygladamy ![]() Jak na razie kolejny dobry dzień - dziś tylko bieganie rano, za chwilę mały shopping a potem brzuszki i szóstka... 4 posiłki za mną - i wszystkie dietetyczne ... A mam w domu czekoladki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Ach a Milenka jeszcze nie wyjechała - tylko szczęściary z ogródkami szaleją na dworze a nie tkwia przed kompem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My siedzimy w domu, bo starszy synek totalnie chory :/ Więc nie korzystamy z wakacyjnej pogody, dzisiaj tylko z młodą na zakupy poszłam i tyle.
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
Psotko ja nie nadążam totalnie
![]() ![]() ![]() ![]() Mam dziś jakiś gorszy dzień (właściwie popołudnie/wieczór).... Ale żeby nie było - nie jem ![]() Tj jem - ale dietetycznie ![]() A mimo to humor nie taki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- A W OGÓLE to wpadłam zameldować brak znaczącego wzrostu w okresie PMSowym ![]() ![]() Dudi - nawet nie wiesz, jak się cieszę, że znalazł się ktoś, kto ma podobne podejście do sprawy mięsa ![]() Marzy mi się by całe to lobby mięsno-mleczarskie pie******ło z łoskotem... rozumiem, że każdy ma swoje upodobania kulinarne, jestem w stanie zaakceptować małe hodowle, które dbają o swoje zwierzęta przed ich.. zarżnięciem.. ale nóż mi się w kieszeni otwiera na tę całą masową produkcję, w której zwierzę, to produkt, które urodziło się tylko po to, byśmy mogli je zjeść. Jeden gość kiedyś powiedział: "Jakbyś się czuł, gdyby w dniu Twoich urodzin wyznaczono już datę Twojej śmierci?" Mam czasem wrażenie, że jedna czy dwie osoby w naszym otoczeniu niejedzące mięcha niewiele zmienią, ale cóż innego pozostaje? Przejść na weganizm i promować go umiejętnie... ![]()
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Ile woda może trzymać się w organizmie po tej mojej wyżerce? Na szczęście 1kg już spadł, ale ten jeszcze jeden to raczej nie tłuszcz bo cm spadły
![]() No i jestem 3 dni przed @ . |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Zadomowienie
|
Nadalka, wytrzymaj do okresu..
![]() ![]()
#4069 |
Zadomowienie
|
Coś dla Was, święte słowa..
![]()
#4070 |
Zakorzenienie
|
Czy kurczak z rożna jest niewskazany?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jade na pare dni do siostry i mamy sie odchudzac xD moze cos zrzuce ;p W KOŃCU!!! ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Pewnie jest dość ciężki, ale chyba moze byc ;p Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-07-11 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
A myślałem że dramatyzuję, histeryzuję bądź cierpię na hipochondrię:
1005742_196686753827182_1199934727_n.jpg Ale to prawda: ważąc 60 kg - zdrowy jak nie wiadomo co ważąc 115kg - astma, nadciśnienie, refluks ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
Anka, ja biorę tabletki więc mam co 28 dni:p a co do starań to myśleliśmy czerwiec-sierpień 2014 ale zobaczymy jak wyjdzie. Może się przesunąć o rok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Rozeznanie
|
Odp: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Mialam noc z dupy i juz chce do domu. :-( do 4 chodzilam i wymiotowalam. Wczoraj burza byla a dzisiaj pochmurno, wiater i ciagle siedze na dworze bo nie mam innego wyjscia
Jak jutro tez bedzie pogoda jak dzis to sie zawijam do domu busem. Juz tesknie za duzymi sklepam, targiem i tym samym swoimi produktami bo jak wiadomo w typowo wiejskim jest cale nic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Mam dzis topowy zly dzien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4077 |
Rozeznanie
|
jestem juz w domu. Skorzystalam z okazji, ze ktos autem przyjechal i zabralam sie z psem. Skocze do sklepu, bo nic w lodowce nie mam, a musze cos tez psu zrobic jesc i was bede nadrabiac.
![]()
#4078 |
Zakorzenienie
|
Ale byłam ostatnio dumna ze swoich zakupów
![]() ![]() A obrazek bardzo fajny!
#4079 |
Rozeznanie
|
nadalka fajny nowy awatar
asiu tez tak sadze ze bardziej liczy sie wizualizacja niz to co widzimy na wadze, poniewaz nie zawsze waga i cm oraz lepszy stan skory ida ze soba w parze charlot witam ![]() ogolnie kielbasa tez mi by popsula smak kurczaka, a juz zwlaszcza, ze nie lubie kielbasy wole kabanonsy i czasem parowki albo jak juz kielbasa to bardzo male ilosci w czyms jak np. jajecznica asiu jak dobrze pamietam to u ciebie w lodowce byly ''swiety pojemniki'' u siebie mialam swieta szuflade ale nie zdawala zbytnio relacji wiec zaczelam kupowac wiecej albo mamie na liste wpisywalam, osobisie teraz nie narzekam i sie wzielam na sposob, ze domownikom tez cos biore podobnego i mam problem z glowy ![]() furry Fajnie ze koncert sie udal. Moja tez jest niereformowalna i jadla tylko dobrze po operacji, poniewaz musiala, a pozniej juz zaczela sobie dogadzac stopniowo i wrocila na nowo do tego jak jadla choc nigdy sie nie odchudzala ale pozniej jak jej po operacji wrocila waga z przed operacji to ze dwa razy wspomniala, ze fajnie sie czula z waga po operacji i diecie lekkostrawnej. Chociaz do konca nie jada tak jak kiedys, jakies tam male zmiany zostaly. charlot w kwestii mamy to poczekaj na wizualny efekt u ciebie i za jakis czas moze podlapie od ciebie kilka trikow zywieniowych oraz zechce bys jej pokazala pare przepisow. ![]() furry niezla akcja z tym liscikiem ale tupet miala. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- niunia ale akcja z tym psem. Tez bym sie wyklucala, ze teren prywatny, w dodatku dwie furtki, plakietka inf o psie. Jak ta sprawa tak w ogole, bo troche czasu juz minelo? Fajnie, ze kg spadaja. milenka pokaz stroj ![]() kinia ale masz sny ![]() ![]() ogolnie kupowalas w aptece jednorazowego uzytku i czy to boli? oraz jakie to uczucie jest? sun super, ze juz po sesji i trzymam kciuki za ten wrzesniowy poprawkowy ![]() asiu ja robilam z soczewicy i jajka kiedys. Gotowalam na w pol twarda, bo jak jest ugotowana to sie rozwalaja kotlety ![]() charlot lubella ma peloziarsita, wygoogluj tez, bo mozna zrobic z otrebow i zarodkow. 3 ziarna jest dla mnie lepsza. beatko jak remont w pokoju? u siebie w mieszkaniu mamy tez pokoj sie prosi o odswiezenie ale nie mam pomyslu na kolory scian czy znowu tapete choc bym wolala farbe. Jedyne co wiem to czego nie chce czyli wszystkich scian jednego koloru.
#4080 |
Zakorzenienie
|
Zosia
aleś wyjechała z tą kiełbasą i kurczakiem, pół godziny zastanawiałam się o co Ci chodzi ![]() ![]() Tak samo z tym "czy to boli i czy jednorazowego użytku kupiłam w aptece" ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.