Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 13:52   #4051
paseczek
Przyczajenie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Dziękuję Wam wszystkim, ze mnie przyjęłyście do swojego grona
Budowniczka kojarzę Cię tak ogólnie się o Tobie słyszy i ze szkoły średniej zawsze najpiękniejsza, ale ja nie miałam odwagi z Tobą porozmawiać, bo zawsze bardzo się udzielałaś i charytatywnie, wokalnie i przede wszystkim sportowo- rzucasz się w oczy. Twoim chłopakiem jest ten olimpijczyk, tak? Co ma swój klub?
Stary 2013-08-02, 13:54   #4052
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A w którym jesteś tygodniu?Mi się nic a nic nie dzieje z piersiami
MI tez nie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
problem w tym, ze mój lekarz na urlopie do 13tego. znaczy sie dopiero 13tego bedzie w pracy.. a przez telefon powie mi to samo co zwykle- jak sie nasili to IP. i taka gadka z nim, byłam u niego może dwa razy dopiero więc mnie jeszcze tak super nie kojarzy... a nie chce mu dupy zawracać na urlopiie bo sama nie lubie jak ktos tak robi... może jakby mnie bardziej kojarzył.. wiem że na wizycie mi na wszystko odpowie, może mi na te skurcze cos da... niech Kacper jeszcze z 5 tygodni posiedzi
RYba ty idz do szpitala , powiedz ze Twój lekarz na urlopie , ni emasz z nim kontaktu . Nikt Cie tam nie zatrzyma jak nie będzie takiej potrzeby.
JA Cie czasem nie rozumiem ..
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

RYba, Ty nie wymyślaj serio tylko na ip idź, bo nie ma żartów, ja napatrzylam się na różne dziwne rzeczy w szpitalu i naprawdę nie ma jak z tym...

Cytat:
Ale przecież przez sen też można karmić no nie?
NO ja nie wiem właśnie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:55   #4053
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Witam się
Przepraszam ze tak chaotycznie piszę ale bardzo źle się czuję, pół nocy nie spałam, bo boli mnie gardło i ten kaszel się pogorszył, zapisałam się na 16.20 do lekarza rodzinnego niech mnie obejrzy i osłucha
Zdrówka życzę

Rybko dopisz mi proszę wizytę na 23 sierpnia ,godz. standardowo brak.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:02   #4054
Sylwiaaa88
Rozeznanie

A Rybko też bym prosiła o wpisanie wizyty na 13.08 godz 20.00
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:02   #4055
Anoula
Zakorzenienie

Dziewczyny co myślicie o nadaniu dziecku imienia, które już się pojawiło w rodzinie? Z TŻ podoba nam się imię, które rok temu nadał córce mój kuzyn, my praktycznie nie mamy z nimi kontaktu, tylko tak powiedzmy raz do roku u dziadków. Dziewczynki miałyby inne nazwiska.
Niby na początku mieliśmy unikać powtarzania, ale ciężko znaleźć imię które nam obydwojgu by się podobało.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:05   #4056
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paseczek Pokaż wiadomość
Cześć! Śledzę Was od jakiegoś czasu, ale nie mam odwagi zapytać czy mnie przyjmiecie do swojego grona Jestem mamusia córeczki- Karolinki TP: 18.11.2013
witaj

a ja ochłodzona dalej piekę placek,aaaaaaaaaaale mi sie dłuży, ale too dlatego że dwóch placków mi sie zachciało.

cora dlaczego nie BRATEK? dzidzia ma racje pewnie córa jest fanka Dinopociągu
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:07   #4057
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w 30 tyg ( tym razeem bez pomyłki ) z małym rozrabiaką.

tak źle sie czuje ze nie ogarniam.. nie dosć że znów mam straszne sny- najpierw DE twierdzi że mam bałagan i ona mi posprząta bo aż strach wejść w skarpetach bo może się nie dopiorą a potem mi się sniło że byłam na USG i miałam jakieś dziwne to badanie bo widziałam przyszłość mojego Kacperka, a w ogóle widziałam na tym usg jak miał ciemne kręcone włosy długie ... a potem sie okazało ze ma rozszczepienie podniebienia i położna mi wsadziła nitkę dentystyczną w brzuch i sprawdzała cos tam w jego buźce... no straszne! obudzłam sie z taką zgagą i z takim skurczem że myślałam że nie wstanę już...
Wczoraj już koło 16 mnie brały skurcze, ale jakoś dawałam radę.. potem wzięłam no-spę i nawet nawet ale zasnęłam, a potme w nocy .. boję się kurcze ze cos złego sie dzieje, Mało tego bolą mnie niesamowicie płuca- ledwo oddycham, czkawkę mam po każdym łyku napoju tak że mam wrażenie jakby ktoś mi w plecy nóz wkładał.. i nie wiem co mam zrobić, nie pić? kurcze ma ktoś tak?
jak sobie z tym radzić????????? POMOCY!! wizyta dopiero za 2 tygodnie prawie.. nby sie oszczędzam, wzięłąm sobie wolne w pon i wtorek i sobote teraz, w niedziele idę na 10h wiec w miarę... ale i tak sie boje .. jeszcze mąż mnie dobija i cały czas powtarza- wylądujesz w szpitalu, zobaczysz, przepracowujesz się.. ale jak ma być cos w domu zrobione i nie zrobie to mówi ze jestem leń i nawe ciuchów nie pozbieram, a pranie to już prosi się o wypranie, za niedługo do łazienki nie wejdę.. no ale ja naprawdę nie mam sily. Jutro planuje wstać koło 8 i zrobie je no ale luuuuuuuudzie. WIEM że dużo pracuje ale kurczę robie to dla Kacperka też, żeby miał przewijak czy inne rzeczy.. a nie ukrywam licze w tym miesiacu na PREMIĘ! jak nie dostanę to idę na "L4" szybciej... poradzcie cos z tymi płucami bo naprawdę zeświruję a u nas 34 stopnie i pić muszę.
Rybka gratuluję 30 tygodnia, ale Ty kochana byś musiała iść do lekarza z Twoimi dolegliwościami

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej

Po wizycie ok.Szyjka zamknięta +2 kg do przodu
Jak to ginka określiła morfo super,mocz super,glukoza super,TSH super.
Mówi że ciąża wzorowa i ma nadzieję że tylko w takich okolicznościach będziemy się spotykać.Nie przewiduje żadnych problemów

Mam brać Nospę,magnez,witaminki no i potas.

Już jestem po zdjęciu Holtera,ale wyników nie mam na razie.Pewnie dowiem się dopiero u kardiologa
Super że wizyta się udała jeszcze 3mam za wyniki z Holtera

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem trochę zszokowana, bo po raz pierwszy oczyściły mi się kanaliki w piersiach....jestem zdziwiona bo stało się to bardzo niespodziewanie i zaskoczyło mnie, nie byłam przygotowana bluzka do prania.
Jej...
U mnie jeszcze na razie nic się takiego nie dzieje , ale nie dziwię się że Cię to zaskoczyło

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupów, chwała za to kto wymyślił klimatyzację w samochodzie
Ide teraz próbować zrobić ciasto, zobaczymy czy wyjdzie.
Ja też wróciłam właśnie z zakupów, tylko że klimy w aucie nie mam To było straszne
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 14:07   #4058
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o nadaniu dziecku imienia, które już się pojawiło w rodzinie? Z TŻ podoba nam się imię, które rok temu nadał córce mój kuzyn, my praktycznie nie mamy z nimi kontaktu, tylko tak powiedzmy raz do roku u dziadków. Dziewczynki miałyby inne nazwiska.
Niby na początku mieliśmy unikać powtarzania, ale ciężko znaleźć imię które nam obydwojgu by się podobało.
dlaczego nie, jak wam sie to imie podoba? a jakie to imię? dla mnie to taka sama sytuacja jak rodzice dają dziecku swoje imię na pierwsze, nic złego i normalne jak dla mnie
Stary 2013-08-02, 14:15   #4059
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a teraz mam do Was pytanie, bo mam mega zagwostkę. W poprzedniej ciąży normalnie macieżyński czy L4 płacil mi pracodawca. Teraz niby pracuję w dużej korporacji, obsługuję całą grupę ale fizycznie jestem zatrudniona w jednej z firm z grupy, która zatrudnia 17 osób. Pozostałe są zatrudnione przez firme zewnętrzną :/ Zatem L4 powyżej 30 dni i macierzyński będzie mi placił ZUS.
W pierwszej kolejności marwię się o L4. najchętniej już bym poszła ale przedłużam, bo boję się, że będa opóźnienia i nie będiemy mieli z czego placić kredytu. jak to faktycznie wygląda? Poza tym wystarczy, że składam zwolnienie u pracodawdy i tyle? czy coś musze do zus nosić?

Druga sprawa to kwestia macierzyńskiego. Dokumenty składam u pracodawcy czy w zus ?

Czy oni wogóle mają jakieś deadliny na platności? czy moga mi placić kiedy chcą?
Ola powiem Ci tak, generalnie w ZUS zasiłki są przelewane w 3 dni w miesiącu tj/ ok 1 , ok 16 oraz ok 30 . Ja się osobiście nie spotkałam z opóźnieniem, jednak musisz się liczyć z tym że przelewają pieniądze dopiero jak się skończy ciągłość jednego zwolnienia. Ja miałam np. od 11 maj do 10 czerwiec i dostałam pieniążki 19 czerwca. Zwolnienie wystarczy że złożycz u pracodawcy do 7 dni od wystawienia, wcale nie trzeba do ZUSu latać. A co do macierzyńskiego to niestety nie pomogę , bo nie wiem
Stary 2013-08-02, 14:15   #4060
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć! Śledzę Was od jakiegoś czasu, ale nie mam odwagi zapytać czy mnie przyjmiecie do swojego grona Jestem mamusia córeczki- Karolinki TP: 18.11.2013

Odważyłam się założyć, konto, przez "budowniczka" Ty jesteś z Sącza prawda? Mam pytanie, bo chyba poznaje po awatarze: Ty jesteś tą biegaczką- maratończykiem, tak?
Siemka! Miło, że nowe osoby jeszcze dolączają
Cytat:
tak w ogóle to zostało mi 10t i 6d do porodu
:brzyda l: Mi 17 tygodni dokładnie bo dzisiaj zaczynam 24 tydzień
Cytat:
Dziewczyny

Kabriela Mi wycieka co jakiś czas, ale tylko w nocy na razie.

O nie zaczęła mi wyobraźnia pracować

To musi być niesamowity smród

Ale Was dzisiaj talenty męczą Będzie w czym wybierać

No do mnie czasem też ta myśl dociera tak dogłębnie,łapię się na tym że niby wszystko ok luz blues, ale jak sobie pomyślę tak dosadnie to już trochę mniej wesoło jest mi na duszy

No to do roboty!
Jest parę innych sposobów sama nie używam ale doradzić mogę
chyba każda z nas tak ma
Cytat:
Na pewno się przyda dodatkowy "zasiłek"

Mój też na dole "wisi"
Czasem czuję jakbym miała taki daszek z przodu brzucha i tam włożone jakieś cegły co mnie ciągną na dół

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

witaj
Dokładnie tak bym to określiła
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Ale super ze strony babci

U nas Tż wybrał Bartosza

oja to mało

Kurde nie zacytowało mi wszystkiego Któraś pisała o lekarzu że zmienia, ja też zmieniłam, chodziłam na NFZ i tak mnie traktował że masakra, chociaż jeszcze teraz mam do niego wizytę na 6.08, akurat przed chwilą dzwoniła położna od niego że go nie ma bo przedłużył sobie wolne pffff i zapisała mnie do innego, najlepsze jest to że mnie juz nie widział 1,5 msc bo tak wyznacza wizyty wiec teraz by mnie nie widział 2,5 msc to co to za lekarz prowadzący ciąże?

Witam się
Przepraszam ze tak chaotycznie piszę ale bardzo źle się czuję, pół nocy nie spałam, bo boli mnie gardło i ten kaszel się pogorszył, zapisałam się na 16.20 do lekarza rodzinnego niech mnie obejrzy i osłucha
ja zmieniam, dużo dziewczyn poleciło mi ta lekarkę co najpierw miałam do niej iść ale trza było długo czekac, teraz tez msc czekam, ale dam radę bo ponoć jest super
Cytat:
Ja nie widzę najmniejszego problemu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:16   #4061
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Odważyłam się założyć, konto, przez "budowniczka" Ty jesteś z Sącza prawda? Mam pytanie, bo chyba poznaje po awatarze: Ty jesteś tą biegaczką- maratończykiem, tak?
Witaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 14:18   #4062
Mya1989
Zakorzenienie

Rybka, dopisz mi prosze wizytę - 13.08.13r - 15.30 i drugą 27.08.13 o g.14. 40

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-02, 14:22   #4063
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
No to pospałaś konkretnie
Daj znać co tam po wizycie i co upolowałaś

Drugi mi sie bardzo podoba ale pasuje mi bardziej jako pierwszy tytuł wątku na odchowalni jak już maluszki będą
Tez mi się tak potem pomyślało
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya średnio z karmirniem przez sen...to niebezpieczne.

Trele
Powiem tak, moja mloda była wybudzana bo miała zoltaczke pokarmowa. Utrzymywała się ponad miesiac. Ale jak zoltaczka minela to dawalam jej spac nie dłużej niz 4h bo też słabo przybierala na wadze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja właśnie wiem że są takie przypadki jak u Aliski , albo kiedy dziecko traci na wadze , słabo przybiera .. Ale kiedy jest wszystko w normie ? A dziecko np. cały dzień urzeduje , marudzi i nagle zaśnie na 5h to je budzic ?
Wiem że wszystko wyjdzie w praniu , z moim szczęściem najdłuzsza drzemka mojego dziecka nie będzie dłuzsza niż 1h15min i po problemie , wybudzać nie będę musiala ;D
Cytat:

Cytat:
tak w ogóle to zostało mi 10t i 6d do porodu
I jak się z tym czujesz ? Ja powoli jestem przerazona ..
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
no pewnie że wiem, miałam na mysli że w PL też tak powinno być. od dawna mam swój maternity exemption certificate i bez niego wydałabym fortune na leki (zwłaszcza jak żyłabym w PL, bo patrzałam na ceny tych specyfików)
dzieciaki też mają za free do 16 roku o ile się nie mylę.
no i więcej niż 9 miesięcy po urodzeniu dzidzi. 12 całych miesięcy
Q. How long will the certificate last?

A. Certificates start from the date one month before the date on which we get your application, to twelve months after the expected date of the baby's birth. If your baby is born later than expected you may need to apply for an extension.

Czy ja musze pisać , że ja nie mam żadnego certyfikatu ?
Z kad go masz ?
Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
A Witamy, witamy

Fajnie, ze jestem powodem odwagi Moze, ze jestem to złe określenie, ale byłam A skąd mnie kojarzysz? :
NO proszę , czego my jeszcze się o Tobie dowiemy ? Nie wierze

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:22   #4064
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dlaczego nie, jak wam sie to imie podoba? a jakie to imię? dla mnie to taka sama sytuacja jak rodzice dają dziecku swoje imię na pierwsze, nic złego i normalne jak dla mnie
Cytat:
Ja nie widzę najmniejszego problemu
Moja mama też mówiła, żeby się nie przejmować tym. Jeszcze będzie trzeba obgadać to z TŻ. A imię to Alicja, TŻ się bardzo podoba zdrobnienie Ala.
Stary 2013-08-02, 14:22   #4065
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym się tym nie przejmowała na Twoim miejscu , jeżeli Wam się podoba to to nie jest przeszkoda Tym bardziej że piszesz że praktycznie nie macie kontaktu
Stary 2013-08-02, 14:22   #4066
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
ja nie widzę w tym nic złego tym bardziej, że się rzadko widujecie. Problematyczne to jest dopiero gdy to jest bliska rodzina np. dziecko Twojej siostry, bo wtedy babcia mówiąc o jednym z dzieci musi wskazywać o które chodzi

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ola powiem Ci tak, generalnie w ZUS zasiłki są przelewane w 3 dni w miesiącu tj/ ok 1 , ok 16 oraz ok 30 . Ja się osobiście nie spotkałam z opóźnieniem, jednak musisz się liczyć z tym że przelewają pieniądze dopiero jak się skończy ciągłość jednego zwolnienia. Ja miałam np. od 11 maj do 10 czerwiec i dostałam pieniążki 19 czerwca. Zwolnienie wystarczy że złożycz u pracodawcy do 7 dni od wystawienia, wcale nie trzeba do ZUSu latać. A co do macierzyńskiego to niestety nie pomogę , bo nie wiem
no wlasnie tak sadziłam, czyli że jak pójde na L4, to będę miała pensję z opóźnieniem.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:23   #4067
89Beatka
Wtajemniczenie

Mam pytanie, czy którąś z was na badaniu bolała szyjka macicy? bo mnie boli, nie ma rozwarcia ale niestety nie da się nic w kwestii przytulasków robić, myślicie że przestanie bolec czy juz dokońca się nie zmieni? a i giin powiedział że jest wysunięta do przodu.
Stary 2013-08-02, 14:24   #4068
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

no wlasnie tak sadziłam, czyli że jak pójde na L4, to będę miała pensję z opóźnieniem.
W przypadku zasiłku moim zdaniem trzeba zawsze się z tym liczyć.
Co innego jak ma się stałe świadczenia - wtedy jest jak w zegarku .
Ja np. teraz mam zwolnienie wystawione do 7 bo lekarz później ma urlop i teraz sobie poczekam gdzieś ok do 20 na pieniążki
Stary 2013-08-02, 14:25   #4069
ryba91
Zakorzenienie

;/o ja pierdziele aaaaale gorąco .
uŻERAM się z netią- jeszcze mi tego neta cholernego nie podłączyli ;/

do lekarza idę po pracy, znaczy teraz czuje sie lepiej,ale jakby mi się pogorszyło albo znow złapały skurcze. Fakt że godzine temu no-spe wzięłam, teraz troche owoców pojem i zjem jakis normalny obiad to może bezie lepiej
Stary 2013-08-02, 14:26   #4070
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja bym się tym nie przejmowała na Twoim miejscu , jeżeli Wam się podoba to to nie jest przeszkoda Tym bardziej że piszesz że praktycznie nie macie kontaktu
Cytat:
ja nie widzę w tym nic złego tym bardziej, że się rzadko widujecie. Problematyczne to jest dopiero gdy to jest bliska rodzina np. dziecko Twojej siostry, bo wtedy babcia mówiąc o jednym z dzieci musi wskazywać o które chodzi
ten brak częstego kontaktu mnie właśnie przekonuje dzięki za Wasze opinie
Stary 2013-08-02, 14:26   #4071
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama też mówiła, żeby się nie przejmować tym. Jeszcze będzie trzeba obgadać to z TŻ. A imię to Alicja, TŻ się bardzo podoba zdrobnienie Ala.
o jak moja teściowa nie żartuje, kobieta ok, i znam tylko jedna Alicje która jest dzieckiem z 8 lat ma
Stary 2013-08-02, 14:27   #4072
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie, czy którąś z was na badaniu bolała szyjka macicy? bo mnie boli, nie ma rozwarcia ale niestety nie da się nic w kwestii przytulasków robić, myślicie że przestanie bolec czy juz dokońca się nie zmieni? a i giin powiedział że jest wysunięta do przodu.
nie wiem czy o to pytasz o czym myślę... ale mnie jak badal na fotelu- właśnie szyjkę to myślałam że go tam zwyzywam bo bolało bardzo ale lekarz nic nie powiedział...
Stary 2013-08-02, 14:27   #4073
ola_k11
Zadomowienie

Olenka_24 zapomniałam dopisać że dziękuję

Cytat:
:brzyda l: Mi 17 tygodni dokładnie bo dzisiaj zaczynam 24 tydzień
ja też
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:28   #4074
maomami
Wtajemniczenie

Anoula wydaje mi się że nie ma się co przejmować, jeszcze jak piszesz że nie spotykacie się często z kuzynem, dziewczynki będą miały inne nazwisko. Nie dałabym tak samo na imię gdyby to był przypadek że to siostra męża, mojego brata albo kogoś takiego naprawde bliskiego. A tak to niczym bym się nie przejmowała. Imię ma się Wam podobać i to nic że dalszy kuzyn ma córkę o takim imieniu.

Ciasto się piecze, ciekawe co z tego wyjdzie. Mam nadzieję że będzie jako tako zjadliwe

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:31   #4075
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
ladne imię, niestety moja teściowa tak ma na imie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-02, 14:32   #4076
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem czy o to pytasz o czym myślę... ale mnie jak badal na fotelu- właśnie szyjkę to myślałam że go tam zwyzywam bo bolało bardzo ale lekarz nic nie powiedział...
ale z przytulaskami nie masz problemów? bo mnie poprostu boli,w sumie gin powiedział że wsio ok jest , tylko szyjka jest wysunięta
Stary 2013-08-02, 14:32   #4077
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma sprawy, cieszę się że mogłam pomóc

Gratuluję tygodni dziewczyny !
Stary 2013-08-02, 14:33   #4078
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak robię

Cytat:
Mnie ostatnio badanie bolało, ale nie wiem dokładnie co tam bolało, lekarz zapytał czy to ból czy wrażliwość, no i niby że ok jak nie ból

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:34   #4079
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Czy ja musze pisać , że ja nie mam żadnego certyfikatu ?
Z kad go masz ?
yyyy to ja już nie wiem czy żartujesz sobie czy się ze mnie nabijasz ?

no jak z kąd go mam, wypelniałam papiery, o położną i o wszystko i dostałam go pocztą jakoś 1,5 tygla po oficjalnej wizycie u GP że jestem w ciąży.
jak się coś dzieje, jak masz recepty to przecież musisz zaznaczyć pole, z jakiego tytułu masz leki za darmo i czasami w aptece trzeba pokazać tą plakietkę plastikową (chociaż w 90% nie pytają o to), no a jak do dentysty idziesz, to też musisz pokazać, bo to jedyna podstawa nie płacenia za usługe. wysłał mi go NHS już dawno temu.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 14:34   #4080
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

ja też
Wiem, bo OM masz taką jak ja

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości