|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() za 22 tydzień! ![]() Cytat:
![]() spoko loko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie za późno, dalej czekam na telefon ![]() dziękuję! babcia TŻ do nas dzwoniła że ma dla nas odłożone 500 zł ![]() ![]() no i pospałam chyba ze 2 godzinki to jak mnie telefon obudził to TŻ stwierdził że ja tylko jem, śpię i czytam wizaż
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-02 o 14:11 |
|||||
|
|
|
#4022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja slyszałam że trzeba wybudzać, tak mi doradzały mamusie, ale co ja tam wiem o wychowywaniu dzieci.. ![]() ![]() Cytat:
Nie przejmuj się ja też miałam chwilę takiego zwątpienia...ja np. widzę niegrzeczne dzieci stwierdzam że nie dam rady..i w wielu różnych sytuacjach, ale zaraz mi przechodzi
|
||
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać co tam po wizycie i co upolowałaś ![]() Drugi mi sie bardzo podoba ale pasuje mi bardziej jako pierwszy tytuł wątku na odchowalni jak już maluszki będą |
|
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Mya średnio z karmirniem przez sen...to niebezpieczne.
Trele Powiem tak, moja mloda była wybudzana bo miała zoltaczke pokarmowa. Utrzymywała się ponad miesiac. Ale jak zoltaczka minela to dawalam jej spac nie dłużej niz 4h bo też słabo przybierala na wadze. I coś jeszcze miałam powiedzieć i nie pamiętam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
Bartek też był brany pod uwagę,ale tż nie bardzo pasi.No zobaczymy
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałbym Ci pomóc ale nie wiem co poradzić ![]() Dawkowanie Nospy:
jednorazowo 1 do 2 tabletek godzinę po posiłku i przed snem.Ale ile tabletek już nie napisali. I te Twoje sny
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
A juz wiem-
Cora a Lili to się aby z Dinopociągu nie wzięło? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jezusie jak mam nisko dziecko, normalnie czuję jak mnie boli na dole jak kamień tam by był, już by mogła coraz wyżej być,a nie się uwzięła na ten dół... |
||
|
|
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4031 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
nie wiedziałam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi na szczęście daje 2 [QUOTE=acelinka;42074375]w jeżeli będzie mi dane to roczne na 80%. Jeżeli od września znajde prace to przerwe urlop i tyle ![]() [/QUOTEO właśnie ja mam podobną sytuację, będę szukać nowej pracy i najwyżej jak mi się uda znaleźć to przerwę pod koniec urlop, dlatego zastanawiam się nad tą opcją 100% i 60 % ![]() Cytat:
dobrze że kota nie musiałaś oddawać ![]() Cytat:
I jeszcze czytałam gdzieś w necie - kobieta pisała że właśnie trafiła na nieuczciwego najemcę, i jeszcze narobił długów za prąd i gaz, kilka tysięcy bo ogrzewanie gazem, i okazało się że nie można mu tego gazu i pradu odciąć, bo zgodnie z prawem ta kobieta-właścicielka, ma im zapewnić gaz i prąd ![]() no niezle mamy prawo ![]() Nad najmem okazjonalnym też się zastanawiam, dzięki za te pozostałe rady
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczął się myć, prać, golić i zrobił się z niego naprawdę niczego sobie gość. pachnący, zadbany i elegancki (zafundowałam mu nawet metamorfoze i wybraliśmy się na zkupy odzieżowe), mieszkanie w tym czasie dostał i było w nim jak w pudełeczku i wszystko grało jak ta lala. niestety, z momentem kiedy zaszlam w ciąże "zaniedbałam" troche kontakty z nim i ... wszystko znów wróciło do tego ruinalnego stanu. ech... sysyfowa praca. wiem że to brzmi obrzydliwie, ale "nie oceniając po szacie" dobry człek z niego
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Mój czas sie zbliża to lecę się ogarnać i na rundkę po mieście
![]() Lineczka super ze strony babci jak to na co wydać? na Nelkę
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
o fuj nie zniosłabym tego zcłowieka.. bleeeeee jak można się ROK nie kąpać???????????????????? ????????
NIE NADĄŻAM ;D cóz mi sie ten tytuł od Trele drugi podoba ale to chyba już na odchowalnie ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- a tk w ogóle to za ydzien kupujemy z mamuśką łoże i materacyk dla naszego Bąbla ![]() Taszanta- ale dziwne prawo.. no masakra jakaś.. i weź człowieku żyj w Polsce z taką polityka ................
|
|
#4036 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Śledzę Was od jakiegoś czasu, ale nie mam odwagi zapytać czy mnie przyjmiecie do swojego grona
Jestem mamusia córeczki- Karolinki TP: 18.11.2013Odważyłam się założyć, konto, przez "budowniczka" Ty jesteś z Sącza prawda? Mam pytanie, bo chyba poznaje po awatarze: Ty jesteś tą biegaczką- maratończykiem, tak?
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to zostało mi 10t i 6d do porodu
|
#4038 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
za tydz i trymestr
|
||
|
|
|
#4039 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4040 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA zrobiłam wczoraj ciasto z MOJEWYPIEKI http://www.mojewypieki.com/przepis/p...asto-z-owocami tylko dodałam nektarynki i jest przepyszne - jeszcze nie wystygło a my już prawie całą blache wtrąbilismy . Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzień .. Póki nie masz wyników nie ma co panikować . Może te upały tak Ci się dały we znaki ? Cytat:
A co do podejścia to ja to mam w nosie już .. Naprawde jakbym miała się tym przejmować już bym zwariowała . To Londyn - wszystko na ilość robione i na czas , mało kto skupia się na konkretnej osobie , konkretnym przypadku . Cytat:
nie mogło być inaczej ![]() Kurde wiecie co zauważyłam ? Ostatnio wzięło mnie na picie wody mineralnej , i pije gazowana około 1 litr dziennie. Za każdym razem jak się napije , czuje jak moje dziecko dostaje czkawki. Myslicie że jej ten gaz przeszkadza , czy co ? Nie chcę jej meczyć .
|
|
#4041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() Kabriela Mi wycieka co jakiś czas, ale tylko w nocy na razie. Cytat:
![]() To musi być niesamowity smród ![]() Cytat:
Ale Was dzisiaj talenty męczą Cytat:
No do mnie czasem też ta myśl dociera tak dogłębnie,łapię się na tym że niby wszystko ok luz blues, ale jak sobie pomyślę tak dosadnie to już trochę mniej wesoło jest mi na duszy ![]() Cytat:
Jest parę innych sposobów sama nie używam ale doradzić mogę
|
||||
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieciaki też mają za free do 16 roku o ile się nie mylę. no i więcej niż 9 miesięcy po urodzeniu dzidzi. 12 całych miesięcy Q. How long will the certificate last? A. Certificates start from the date one month before the date on which we get your application, to twelve months after the expected date of the baby's birth. If your baby is born later than expected you may need to apply for an extension.
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-08-02 o 14:42 |
|
|
|
|
#4043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, ze jestem powodem odwagi ![]() Moze, ze jestem to złe określenie, ale byłam A skąd mnie kojarzysz? :
|
|
|
|
|
#4044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czasem czuję jakbym miała taki daszek z przodu brzucha i tam włożone jakieś cegły co mnie ciągną na dół ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
ide robic deser: http://jakcien.blogspot.com/2013/03/...-na-deser.html az chce sie jesc
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny a teraz mam do Was pytanie, bo mam mega zagwostkę. W poprzedniej ciąży normalnie macieżyński czy L4 płacil mi pracodawca. Teraz niby pracuję w dużej korporacji, obsługuję całą grupę ale fizycznie jestem zatrudniona w jednej z firm z grupy, która zatrudnia 17 osób. Pozostałe są zatrudnione przez firme zewnętrzną :/ Zatem L4 powyżej 30 dni i macierzyński będzie mi placił ZUS. W pierwszej kolejności marwię się o L4. najchętniej już bym poszła ale przedłużam, bo boję się, że będa opóźnienia i nie będiemy mieli z czego placić kredytu. jak to faktycznie wygląda? Poza tym wystarczy, że składam zwolnienie u pracodawdy i tyle? czy coś musze do zus nosić? Druga sprawa to kwestia macierzyńskiego. Dokumenty składam u pracodawcy czy w zus ? Czy oni wogóle mają jakieś deadliny na platności? czy moga mi placić kiedy chcą? |
|||
|
|
|
#4049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas Tż wybrał Bartosza ![]() oja to mało ![]() Kurde nie zacytowało mi wszystkiego Któraś pisała o lekarzu że zmienia, ja też zmieniłam, chodziłam na NFZ i tak mnie traktował że masakra, chociaż jeszcze teraz mam do niego wizytę na 6.08, akurat przed chwilą dzwoniła położna od niego że go nie ma bo przedłużył sobie wolne pffff i zapisała mnie do innego, najlepsze jest to że mnie juz nie widział 1,5 msc bo tak wyznacza wizyty wiec teraz by mnie nie widział 2,5 msc to co to za lekarz prowadzący ciąże?Witam się Przepraszam ze tak chaotycznie piszę ale bardzo źle się czuję, pół nocy nie spałam, bo boli mnie gardło i ten kaszel się pogorszył, zapisałam się na 16.20 do lekarza rodzinnego niech mnie obejrzy i osłucha
|
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka,Sylwia,Trele
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

położna kazała iśc do rodzinnego bo jestem opuchnieta na twarzy , dłonie i stopy to poszłam. A ogolny kazał zrobic krew, bo podejrzewa gestozę- zatrucie ciazowe. i do kardiologa kazala isc, ech. jeżeli to zatrucie będe musieli mnie połozyc na patalogi, tak powiedziała położna. W pn kardiolog, we wt krew i zobaczymy. skacze mi też ciśnienie raz mam 100 na 60 raz 130 na 60 niby w normie ale skacze mi jak oszalałe w ciągu godziny potrafi mi zrosnąć lub spaść. No i na koniec miesiąca obciązenie na glukoze, fuj.....acha i witam się w 22 tyg
za 22 tydzień! 
nie bij 
nie wiem czy już nie za późno 

takie mamy długi. Aż mi wstyd...Ale wzięłam się za naszą sytuację i teraz oszczędzamy, wydatki przemyślamy i wgl. Nie może tak być
moje ciążowe odkrycie

w ogóle tego nie widać, chyba mały ciągnie tą masę, ale dietka lekka, owocowo-warzywno-rybna ( na to wysokie tsh) się kłania