|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Mam te skarpetki ![]() Tzn beda odziedziczone po starszym bracie. U nas jak patrzylam na strone internetowa i stacjonarnie,to jest wszystko to samo. Cytat:
![]() Zalozylam pierwszy raz spodnie ciazowe. Tylko musze sobi9e zakladke zrobic na m,ateriale na brzuchu,bo material jest troche rozciagniety. I tak sobie pomyslalam,ze to ostatnie miesiace,ze juz nigdy w ciazy nie bede (chyba ![]() No nic,trudno pozniej bede czekac na wnuki. W ogole to ostatnio zastanawialam sie jaka bede babcia... chyba sie starzeje.
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja na szybko bo wstałam, musze się oagrnąć i wychodzę. Jadę do przyjaciółki bo ona na urlopie w domu i ja w domu więc będziemy razem siedzieć sobie. Obiecałam jej córce, że ją do szkoły dziś zawiozę więc dziecka rozczarować nie mogę ![]() Paula- bardzo się cieszę, że to nie ospa!!! uffff a tego lekarza to ja bym już ![]() emma- kciuki za egzaminy- będzie dobrze akkma- super brzusio ![]() lece- paaaaa wpadnę wieczorem ![]()
#4054 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Polowkowe za to dopiero 23t3d, nikt nie narzekał, ze za późno.
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w ogóle przedstawiam Wam mój brzuch w 21tc wieczorny
![]() W ogóle nigdy nie sądziłam , że będe tak wyglądać w ciąży naprawdę czuję się bardzo atrakcyjnie chociaż każdy mi dogryza , że mam wielki brzuch |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja krechy nie mam ale za to wyłazi mi pępek ![]()
![]() |
#4057 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczny brzuszek. Faktycznie spory, ale taki okąglutki ![]() ![]() Mój niestety trochę tłustawy jest i do tego pępek mam mega wielki i cały czas mam dziurę na środku brzucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny oglądałyście wczoraj UWAGE na TVN?
Dodają cholera jak nie antybiotyki to padline do karmy dla zwierząt w hodowlach a później my to jemy i nawet o tym nie wiemy.... co za trucicielstwo :/ Strach sie bac... Chemia w warzywach, trucizna w mięsie ... ja juz nie wiem co my mamy jesc... ![]()
#4059 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze kreski nie mam, ale pępek zmienił trochę kształt (ale nie wyszedł do przodu). TŻ wczoraj na niego spojrzał i powiedział, że wygląda jakby był... smutny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
Olcia witaj w klubie ja też mam gigantyczny krater a nie pępek . To jest jedyna rzecz która w ciąży mi się nie podoba i średnio się z nią czuje . I ja zawsze miałam brzuch niestety ostatanio mi się przytyło trochę więc bęben był . A teraz jestem w szoku , że naprawdę właśnie mam taką piłkę sądziłam , że taka osoba z nadwagą jaką ja jestem nie może mieć takiego brzucha . Do tego co najlepsze moje boczki zniknęły i jak na razie chyba idzie wszystko w brzuch może ciut tak ogólnie przybrałam na nogach . Ale sądziłam , że będę wyglądać jak hipopotam . Zawsze mama mi mówiła ,ze będę wyglądać jak ona czyli właśnie jak taki hipcio
![]() gosia ja ci dam babcie ! Najpierw wychowaj maluszki , jeszcze długo pocieszysz się macierzyństwem przy takich maluszkach do babci jeszcze Ci daleko . Jak córa podrośnie to jeszcze maluchami trochę się nacieszysz . Ale naprawdę stan ciąży jest cudowny mimo wielu dolegliwości kocham być w ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ciuszków z H&M dla maluchów zawsze wypadaja rozmiar większe niż maja na rozmiarówce. Np 62 spokojnie wypada jak 68 ![]() Któraś mama pokazała fajne krzesełko z opcja leżaczka. Bardzo mi sie spodobało to rozwiązanie. Mam małe mieszkanko a u mnie stało krzesełko i lezaczek więc dwa razy więcej miejsca zabierało, a oba mebelki bardzo przydatne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4063 |
Rozeznanie
|
upadły aniołku a dzieli Ci się na pół jak siadasz? bo mój ciągle tak
![]() A zaczęłam 6 miesiąc - 23 tydzien i mam taki: ![]() I skąd masz sukienkę bo jest śliczna? to typowa ciazowa? Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-09-10 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Wtajemniczenie
|
Ojej jak ja zazdroszczę tym co kochają być w ciąży i mówią, że to takie super.
Ja to począwszy od narzekań na dolegliwości i kończąc na strachu i obgryzaniu paznokci z lekkiego przerażenia nadal się dziwię kto ten stan nazwał "błogosławionym" ![]() ![]() No ale z dwojga "złego" cieszę się tym, że uniknęło się niepłodności na którą przecież obecnie cierpi tak wiele par...
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz każda z nas ma inną budowę ciała ja mam wszystko w biodrach dlatego mam mały brzuch...lekarka mówi ze wszystko prawidłowo ale ja bym juz chciała mieć większy dlatego ci zazdroszczę takiej piłeczki ![]()
![]() |
#4066 |
Zadomowienie
|
Co do "stanu błogosławionego" ja przechodze pełną gamę barw bycia w ciąży. Otóż pierwsza ciąża z wyjątkiem 2 miesięcy mega mdłości była wspaniała. Zero bóli, dolegliwości, w 9 miesiącu śmigałam jeszcze jak antylopa mimo dużego brzuszka i opuchniętych stóp
![]() Druga ciąża to już zupełnie inna inszość...od samego początku ciągle się martwiłam (nie wiem czemu) od 3 miesiąca cierpie na straszne bóle pleców, pośladków, nóg, brzucha. Od tej samej pory mam problemy z chodzeniem, szczególnie po tym jak leże lub siedze, nie mogę się pozbierac, w nocy nie moge się ruszyć. Generalnie masakra. Ginek mówi że po porodzie czeka mnie ortopeda i neurolog wiec będzie wesoło. Do tego hemoroidy (pozostałość po pierwszym porodzie) Mimo to tak się ciesze z tego małego człowieka ktorego mam pod sercem że znosze wszystko z uśmiechem na ustach, chociaż boje się że dolegliwości będą pogłębiac sie wraz z z rosnącym brzuszkiem a już jest fatalnie. Ale to pewnie moja ostatnia ciąża więc chcę sie cieszyć każdym dniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sukienka nie jest ciążowa . Mąż kupił mi ją chyba z 2-3 lata temu w sklepie w pretty girl . Tylko zawsze nosiłam ją inaczej trochę . bardziej podciągałam ją do łączenia i była krótsza . A teraz jest idealna na brzuszek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
SunShineDoll mój się dzieli na pół - wygląda mniej więcej jak u Ciebie - jeszcze przedziałek mam delikatny na linii pępka. Ale i tak się czuję lepiej w swojej skórze niż przed ciążą. Teraz przynajmniej ten brzuch czemuś służy a nie tylko zbiera tłuszcz
![]() ![]() Ja się mnie ktoś pyta czemu mam tak brzuch podzielony to mówię, że dolny jest dla jednego malucha a górny dla drugiego ![]()
#4069 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() upadly_aniol00 Ładny zgrabny brzuch, może faktycznie duży, ale po to jest ciąża by mieć duży brzuch ![]() SunShineDoll bardzo ładny brzuch i bardzo ładnie wyglądasz. Jeśli dobrze pamiętam, to Ty masz wózek xlandera? Jakie wrażenia? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny brzuszki macie super, co do wielkosci to kazda z nas ma inna budowe i gabaryty to i brzuszki sa rozne
![]() ![]() ![]() Ja mam malutki brzuch, bardziej tak jakbym sie najadla i mnie wzdelo ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Dziewczyny nie wiem czy nie zrobilam mega glupoty , ale wlasnie wrzucilam do pralki moje futerko ekologiczne i plaszcz welniany, hmmmmmm zobaczymy co z tego bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Przyczajenie
|
Hej, czy mogłabym dołączyć do waszej grupy?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Świetne imie! Tez chciałam Gutka, ale maz postawił weto.
![]() |
#4073 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No chyba że nie bedzie Ci przeszkadzac jak bedzie o dwa rozmiary za mały ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Rozeznanie
|
forester tak mam x-landera xt na trzech kółkach, sprawdziliśmy tylko spacerówkę wożąc dziecko 3 letnie i super zwinna, gondole bez obciążenia bo nie mieliśmy co wsadzić w nią, skręca bez problemów i nie trzeba wkładać siły, żeby prowadzić, sprawdzaliśmy na leśnej drodze i żużlówce, jestem bardzo zadowolona bo kupiłam używany w stanie idealnym z papierami i rzeczywiście wszystko jest ładne zadbane. Nie wiem jeszcze jak z podjeżdżaniem po krawężnik akurat w moim wózku ale koleżanka dała mi podjechać swoim takim samym tylko inny kolor pokazując, że przednie do góry i blisko podjeżdżam tylni - bo naczytałam się na forach, że to jest problem w trójkołowcach.
Le La moje szczutczne futerko z Vila się już prało i nic się z nim nie stało, może będzie ok ![]() Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-09-10 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Przyczajenie
|
Dziękuję!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas juz prawie na pewno bedzie Joachim, więc wiesz, swojego tez się nasluchamy ![]()
![]() |
#4077 |
Rozeznanie
|
Hey Mamusie
![]() ![]() ![]() mam nadzieje ,że mnie jeszcze nie zapomniałyście , ale jestem ![]() ![]() Wpadłam się przywitać i muszę nadrobić jeszcze kilka stron, bo choć obiecałam i starałam się niestety nie za każdym razem dawałam radę wszystkiego czytać, a piszecie naprawdę dużo. ![]() U mnie w miarę w porządku. Dzisiaj mam wolne więc odpoczywam ile się da.W ogóle ostatni tydzień w pracy to istna mordęga i jest mi coraz ciężej. Kolano co prawdę w miarę więc chodzę, ale bardzo daje mi się we znaki kręgosłup, i już nie mogę stać czy chodzić po 10 godzin.Ostatnio już praktycznie się poryczałam w pracy tak mnie bolał ,że nie wiedziałam jak mam ustać, a nie mam możliwości siedzenia ![]() ![]() Teraz postaram się do was wrócić, bo będę pracować po 6 godzin tylko. Tak więc znowu do śniadanka będę do was pisać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz termin w moje urodziny ![]()
![]() |
#4079 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cały gar 5 litrowy ugotowałam ![]()
![]() |
#4080 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak samo w przypadku bardziej otyłych kobiet podoba mi się jak mają dopasowany strój niż jak chowają się za wielkimi bluzkami, które jeszcze je powiekaszają. Cytat:
![]() Ja oprócz tego, że 'rosnę' i dzieć mi czasami dokucza od środka to w ogóle nie czułabym, że jestem w ciąży. Zero jakichkolwiek dolegliwości, ani razu nie wymiotowałam, kręgosłup mnie nie boli, moje samopoczucie jest jak najbardziej ok ![]() ![]() Nattalli - już nadchodzę! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.