Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 10:12   #4051
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Tez nie lubie spac w sucharkach, ale co innego mi pozostaje. Muszę włosy myc wieczorem, jak odgniotę je przed spaniem to rano żadna reanimacja nie pomaga. Najlepiej byłoby mi myć rano, ale że mam do pracy na 7 to jakoś nie chce mi się Dobrze, że mam wyrozumiałego chłopa, któremu nie przekadzają dziwności na mojej głowie Nawet smród sesy jakoś godnie przyjął.
Sesy nie lubię, nie sprawdza się. Cieszę się, że już ją wykończyłam, z wielkimi bólami.
Dyfuzora nie lubię, bo wychodzą mi z niego połamańce, a nie fale. Suszę włosy na dłoni. Też średnio komfortowe, ale efekt lepszy dla oka

Tak mnie pytanie natchnęło o olejowanie na odżywkę. Jak się to powinno robić prawidłowo? Najpierw odżywka, a na to olej czy na odwrót?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Zaraz idę farbować włosy
Czym? I na jaki kolor?

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:31   #4052
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Czym? I na jaki kolor?
Farbą z Avonu, rozjaśniający czerwonawy brąz. Wiem, że pewnie mi to nieźle włosy podniszczy, ale... Zregeneruję je później jakoś.

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2013-12-10 o 10:42
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:40   #4053
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Nie wiedziałam że Avon ma farby Daj znac co i jak wyszło

->
Stary 2013-12-10, 11:38   #4054
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Farbą z Avonu, rozjaśniający czerwonawy brąz. Wiem, że pewnie mi to nieźle włosy podniszczy, ale... Zregeneruję je później jakoś.
E tam, uważam, że raz na jakiś czas można.

Ja ostatnio tą farbą farbowałam. Ona to dopiero niszczy, po kilku miesiącach stosowania jej raz na miesiąc miałam na głowie siano (przy pielęgnacji szampon + odżywka z serii Elseve, Dove, L'oreal, GlissKur i innych tego typu). A teraz moje włosy w żaden sposób, przynajmniej wizualnie, nie odczuły tego farbowania.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:08   #4055
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
scrabble niestety nie to Taki boczny warkocz to już splatam sobie nawet w biegu, ale korona to nie to samo :/
Taka chociażby albo taka i ta przodem uwielbiam niezmiennie
Ale cudowności wstawiłaś, aż kiedyś poćwiczę, może do sylwestra się nauczę splatać takie cuda a na cieniowanych jest to w ogóle możliwe czy raczej będą wyłazić kosmyki z każdej strony
Stary 2013-12-10, 12:18   #4056
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Ale cudowności wstawiłaś, aż kiedyś poćwiczę, może do sylwestra się nauczę splatać takie cuda a na cieniowanych jest to w ogóle możliwe czy raczej będą wyłazić kosmyki z każdej strony
Jest Ja bardzo często robię, czasem jakiś kosmyk wyjdzie, ale wtedy wygląda jeszcze fajniej Zawsze można podpiąć wsuwką
Stary 2013-12-10, 13:38   #4057
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

korona mowicie.
hm.

musze przetestować, ale to jak będe mieć conajmniej dwudniowe, bo tak to sa sypkie i sliskie i nic sie nie trzyma

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 13:47   #4058
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
E tam, uważam, że raz na jakiś czas można.

Ja ostatnio tą farbą farbowałam. Ona to dopiero niszczy, po kilku miesiącach stosowania jej raz na miesiąc miałam na głowie siano (przy pielęgnacji szampon + odżywka z serii Elseve, Dove, L'oreal, GlissKur i innych tego typu). A teraz moje włosy w żaden sposób, przynajmniej wizualnie, nie odczuły tego farbowania.
Niestety link nie działa
No ja właśnie siedzę z farbą na głowie niedługo zmywam, ciekawe co z tego wyjdzie
Stary 2013-12-10, 13:56   #4059
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Próbuję Was nadrobić...od kilku dni ilość OFFtopa przytłacza po prostu i nie da się czytać -.-
Proszę o dyscyplinę, wątki poboczne przenieście tu KLIK! makijaż, akcja rossmann...no ja wszystko rozumiem i czasem można, ale to już za dużo wróci Eloe i się za głowę złapie, bo to inny wątek się zrobił.

Poza tym widziałam sporo bzdur tu pisanych chciałam na nie odpisać, ale powód j.w. Jeśli dam radę nadrobić to ewentualnie wtrącę swoje 3 grosze. Aktualnie jestem na 125 stronie.

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2013-12-10 o 13:57
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 14:38   #4060
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety link nie działa
No ja właśnie siedzę z farbą na głowie niedługo zmywam, ciekawe co z tego wyjdzie
Faktycznie, nie zauważyłam.
Może ten zadziała.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Próbuję Was nadrobić...od kilku dni ilość OFFtopa przytłacza po prostu i nie da się czytać -.-
Proszę o dyscyplinę, wątki poboczne przenieście tu KLIK! makijaż, akcja rossmann...no ja wszystko rozumiem i czasem można, ale to już za dużo wróci Eloe i się za głowę złapie, bo to inny wątek się zrobił.

Poza tym widziałam sporo bzdur tu pisanych chciałam na nie odpisać, ale powód j.w. Jeśli dam radę nadrobić to ewentualnie wtrącę swoje 3 grosze. Aktualnie jestem na 125 stronie.
Na pewno się do tego przyczyniłam, bo to zawsze się wydaje, że "jeden post nic nie zrobi", a z jednego robi się dziesięć, na które odpowie się w kolejnych dwudziestu i offtop okropny.
Błagam o wybaczenie.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:07   #4061
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Na pewno się do tego przyczyniłam, bo to zawsze się wydaje, że "jeden post nic nie zrobi", a z jednego robi się dziesięć, na które odpowie się w kolejnych dwudziestu i offtop okropny.
Błagam o wybaczenie.
Na szaro chociaż piszcie jak coś

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:25   #4062
Floria
Zadomowienie

Ehem, czuję się współwinna
To też przepraszam za zaśmiecanie
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:48   #4063
Imperfecta
Zakorzenienie

Farba mi tylko na odrostach złapała... No ja nie wiem co z tymi moimi włosami jest, że nic mi nie łapie oglądałam zdjęcia w necie i łapał na ciemnych włosach bardzo ładnie, rozjaśniał, moja ciotka też nim farbowała miała włosy takie jak ja i wyszedł jej dokładnie jak na opakowaniu. Mi nic
Stary 2013-12-10, 16:12   #4064
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Tez nie lubie spac w sucharkach, ale co innego mi pozostaje. Muszę włosy myc wieczorem, jak odgniotę je przed spaniem to rano żadna reanimacja nie pomaga. Najlepiej byłoby mi myć rano, ale że mam do pracy na 7 to jakoś nie chce mi się Dobrze, że mam wyrozumiałego chłopa, któremu nie przekadzają dziwności na mojej głowie Nawet smród sesy jakoś godnie przyjął.
Sesy nie lubię, nie sprawdza się. Cieszę się, że już ją wykończyłam, z wielkimi bólami.
Dyfuzora nie lubię, bo wychodzą mi z niego połamańce, a nie fale. Suszę włosy na dłoni. Też średnio komfortowe, ale efekt lepszy dla oka

Tak mnie pytanie natchnęło o olejowanie na odżywkę. Jak się to powinno robić prawidłowo? Najpierw odżywka, a na to olej czy na odwrót?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Czym? I na jaki kolor?
Pewnie nie ma "prawidłowej metody" Ja robiłam na różne sposoby ale najlepiej to wygląda jak wymieszam odżywkę z olejem i wtedy dam na włosy. Popróbuj

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Racja, przepraszamy A tak na marginesie to nie znałam tego podforum, zapisane, offtopy idą tam!

Co do włosów to dobrze wychodzi mieszanie lei z Lorysem czy dolce latte? Mam dwa słoje to trzeba je wykorzystać?

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "

Edytowane przez scrabble1
Czas edycji: 2013-12-10 o 16:24
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 16:23   #4065
Floria
Zadomowienie

A ja dzisiaj spałam w ananasie i dałam radę!
Rano miałam fajne loko-fale (+ zapach sesy egzotycznej )
Dzisiaj nakładam na odżywkę, ale chyba hennarę sobie nałożę.
W lorysach coś jest typu parafina albo parabeny (teraz nie mam czasu szukać, wyguglaj sobie, i zobacz czy się decydujesz dawać na kilka godzin).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 18:13   #4066
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez KikoX Pokaż wiadomość
Jest Ja bardzo często robię, czasem jakiś kosmyk wyjdzie, ale wtedy wygląda jeszcze fajniej Zawsze można podpiąć wsuwką
Jest możliwe jak się umie. KikoX zazdroszczę :P

Moje włosy ostatnio są prawie proste. Ah zima...
Stary 2013-12-10, 19:05   #4067
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Pewnie nie ma "prawidłowej metody" Ja robiłam na różne sposoby ale najlepiej to wygląda jak wymieszam odżywkę z olejem i wtedy dam na włosy. Popróbuj

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Racja, przepraszamy A tak na marginesie to nie znałam tego podforum, zapisane, offtopy idą tam!

Co do włosów to dobrze wychodzi mieszanie lei z Lorysem czy dolce latte? Mam dwa słoje to trzeba je wykorzystać?
Spróbuję zmieszać w takim razie. Trzecia opcja

Wiecie że Joaśka mrożąca zmieniła opakowanie? Albo raczej dodali wersję "dla salonów fryzjerskich", skład ma ten sam, ale tubkę całkiem inną i pojemność zwiększoną na 250 ml.

->
Stary 2013-12-10, 21:35   #4068
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Jest możliwe jak się umie. KikoX zazdroszczę :P

Moje włosy ostatnio są prawie proste. Ah zima...
Te plecione rzeczy to kwestia wprawy! Nawet nie pamiętam, jak się tego nauczyłam, na pewno nie z youtube'owych filmików, wtedy jeszcze ich nie oglądałam Więc nie ma co się poddawać, tylko próbować - szczególnie, że jak mówisz, zima i włosy częściej spięte, bo nie ma co pokazywać To można chociaż pozaplatać. Ja dziś właśnie miałam taką koronę w stylu wiosennego Valentino, jest super, bardzo efektowna, a w gruncie rzeczy zabiera tylko kilka minut
Stary 2013-12-10, 21:40   #4069
Olimpiamiko
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

możecie polecić jakiś szampon, który nie podrażnia skóry głowy. Od jakiegoś czasu używam różnych m.in. Alterra granat i aloes, Timotei podobno uważane za łagodne,ale cały czas swędzi mnie skóra, robią się małe strupki, czuję, że skóra jest podrażniona po umyciu.. nie chcę kupować kolejnego szamponu na marne...

wracam do naturalnego koloru od 11.2010 - cel prawie osiągnięty! już 12 cm naturalnych
Olimpiamiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 08:18   #4070
mariamarysienka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! Nie uciekłam od nowej pielęgnacji włosów, tylko mam tyle nauki, że nie mam w ogóle czasu na wizaż
Ciągle nie mam kiedy poszukać Mrs Potter's, bo w mojej najbliższej okolicy nie ma żadnego przybytku, w którym mogłabym ją znaleźć. Ale kładę olej na AiK, potem spłukuję szamponem dla dzieci Nivea, na koniec albo AiK albo maska Matrix. No i przede wszystkim podcięłam włosy - poleciało jakieś 8-10 cm Ale końcówki są teraz takie cudowne Aż mam ochotę ciągle dotykać moich włosów
Lecę i postaram się dodać jakieś zdjęcie, ale to jak zjadę do domu na święta

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 08:36   #4071
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olimpiamiko Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

możecie polecić jakiś szampon, który nie podrażnia skóry głowy. Od jakiegoś czasu używam różnych m.in. Alterra granat i aloes, Timotei podobno uważane za łagodne,ale cały czas swędzi mnie skóra, robią się małe strupki, czuję, że skóra jest podrażniona po umyciu.. nie chcę kupować kolejnego szamponu na marne...

Ja dzisiaj użyłam garniera fruktis citrus mint fresh, o tego:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...acych-sie.html
Wyguglałam taki opis, z którym akurat się zgadzam:
http://bloggin.pl/external/?pid=4438
Ale wiem, że szampony fructis mają tyle samo opinii pozytywnych, co negatywnych. Mnie skóra rzadko kiedy swędzi czy ma jakieś strupki. Jeżeli coś źle działa, to raczej objawia się to zwiększonym wypadaniem włosów (jak do tej pory zauważyłam).
Wyciągnęłam resztkę tego szamponu, sprzed czasu włosomaniactwa , bo go najczęściej używałam, nie znając się na składach, a chciałam wreszcie umyć włosy czymś, co mnie umyje tak jak lubię. Okazało się, że wszystkie "właściwe" szampony mi nie pasują i tylko wkurzają tym, że psują cały efekt olejowania. Moje włosy aktualnie nie tolerują hydrolizowanej keratyny, jedwabiu, pochodnych miodu, protein. Nawet w szamponie familijnym jest keratyna!

Dzisiaj jestem po oleju Heenara, wymieszałam go przed nałożeniem z nic nie robiącym balsamem fitomedu do włosów ciemnych, i troszkę dołożyłam maski OMIA arganowej. Nałożyłam to na wilgotne włosy i spałam w super wygodnej czapce polarowej po córce Bałam się, że mi włosy wyjdą razem z tą miksturą, ale zmyłam tym szamponen fructisa (nawet 2 razy) i włosów straciłam mniej niż zwykle!
Włoski są sypkie i lekkie, tyle mogę powiedzieć, bo nie mam w pobliżu lustra. Jest lekki puch, ale znośny. Teraz jeszcze są w koczku, ale przynajmniej na grzywce nie mam przyklapu.
Stary 2013-12-11, 09:14   #4072
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

czeeeść.

przypomniano mi o Garnierze AiK. juz nie narzekam na moje włosy. nic a nic. nawet falują ciut i lekkość gdzieś uciekła. nie wiem czemu się ostatnio na tę odżywke obraziłam.

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:31   #4073
Rilla82
Zakorzenienie

Dziewczyny, nikt nic o suszarce turystycznej z dyfuzorem?
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:44   #4074
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Ja mam taką składaną suszarkę jak na załączniku, nie znalazłam zdjęcia dyfuzora do niej, ale jest i jest mały, ma jakieś 10-11 cm średnicy, ale jak na suszarkę podróżną to myślę, że wystarczy. Dostałam ją na prezent, nie wiem ile kosztuje. Ma dwa "biegi", nie ma zimnego nawiewu. Jako że nie lubię czuć niczego zimnego na głowie to jestem z niej zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (20,8 KB, 4 załadowań)

->
Stary 2013-12-11, 12:11   #4075
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taką składaną suszarkę jak na załączniku, nie znalazłam zdjęcia dyfuzora do niej, ale jest i jest mały, ma jakieś 10-11 cm średnicy, ale jak na suszarkę podróżną to myślę, że wystarczy. Dostałam ją na prezent, nie wiem ile kosztuje. Ma dwa "biegi", nie ma zimnego nawiewu. Jako że nie lubię czuć niczego zimnego na głowie to jestem z niej zadowolona
No właśnie widziałam taką na allegro. Jest też ciut droższy model z zimnym nawiewem
http://allegro.pl/suszarka-skladana-...735566419.html
Chyba się zatem skuszę, bo planuję kilka wojaży, a od czasu zmiany fryzury, bardzo się do dyfuzora przyzwyczaiłam. Ile miejsca zajmuje po złożeniu?
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:24   #4076
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Ciężko mi powiedzieć w tym momencie ile, ale zmierzę jak wrócę do domu

->
Stary 2013-12-11, 13:39   #4077
katrintheevil
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Miałam ten problem co Ty. Było dobrze ze skalpem po szamponie babydream, ale szybko schodził, mało pienił i nie domywał.
Teraz używam natura siberica do przetłuszczających się włosów, albo love2mix z papryczka chili- te mam już sprawdzone z ruskich sklepów
Jeśli kupujesz na iHerb, to super jest Avalon organics z biotyną. One wszystkie są łagodne, więc raz na jakiś czas stosuję rypacz z slsem choć skalp marudzi

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Aha, u mnie też Alterra się nie sprawdziła, ma substancje takie jak sles, ale pozyskiwane z kokosa, podobnie mnie podrażnia

Btw, mnie przesusza skórę wokół ust sls w paście do zębów... skończyło się na elmexie, ale on zbyt łagodnie oczyszcza i mam po pół roku osad ;S
katrintheevil jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 14:37   #4078
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

To może szampon dla dzieci? Ja mam Nivea baby, szampon i płyn do kąpieli 2w1, działa super, zmywa nawet oleje

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Nie uciekłam od nowej pielęgnacji włosów, tylko mam tyle nauki, że nie mam w ogóle czasu na wizaż
Ciągle nie mam kiedy poszukać Mrs Potter's, bo w mojej najbliższej okolicy nie ma żadnego przybytku, w którym mogłabym ją znaleźć. Ale kładę olej na AiK, potem spłukuję szamponem dla dzieci Nivea, na koniec albo AiK albo maska Matrix. No i przede wszystkim podcięłam włosy - poleciało jakieś 8-10 cm Ale końcówki są teraz takie cudowne Aż mam ochotę ciągle dotykać moich włosów
Lecę i postaram się dodać jakieś zdjęcie, ale to jak zjadę do domu na święta
Ja też najlepsze efekty widzę po oleju z maską Koniecznie wrzuć kiedyś fotki, ciekawe jak duża jest zmiana po takim cięciu ?

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj użyłam garniera fruktis citrus mint fresh, o tego:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...acych-sie.html
Wyguglałam taki opis, z którym akurat się zgadzam:
http://bloggin.pl/external/?pid=4438
Ale wiem, że szampony fructis mają tyle samo opinii pozytywnych, co negatywnych. Mnie skóra rzadko kiedy swędzi czy ma jakieś strupki. Jeżeli coś źle działa, to raczej objawia się to zwiększonym wypadaniem włosów (jak do tej pory zauważyłam).
Wyciągnęłam resztkę tego szamponu, sprzed czasu włosomaniactwa , bo go najczęściej używałam, nie znając się na składach, a chciałam wreszcie umyć włosy czymś, co mnie umyje tak jak lubię. Okazało się, że wszystkie "właściwe" szampony mi nie pasują i tylko wkurzają tym, że psują cały efekt olejowania. Moje włosy aktualnie nie tolerują hydrolizowanej keratyny, jedwabiu, pochodnych miodu, protein. Nawet w szamponie familijnym jest keratyna!

Dzisiaj jestem po oleju Heenara, wymieszałam go przed nałożeniem z nic nie robiącym balsamem fitomedu do włosów ciemnych, i troszkę dołożyłam maski OMIA arganowej. Nałożyłam to na wilgotne włosy i spałam w super wygodnej czapce polarowej po córce Bałam się, że mi włosy wyjdą razem z tą miksturą, ale zmyłam tym szamponen fructisa (nawet 2 razy) i włosów straciłam mniej niż zwykle!
Włoski są sypkie i lekkie, tyle mogę powiedzieć, bo nie mam w pobliżu lustra. Jest lekki puch, ale znośny. Teraz jeszcze są w koczku, ale przynajmniej na grzywce nie mam przyklapu.
Florka a co Ci pasuje? Tak czytam i mi szkodzi dokładnie to co Tobie, dlatego pytam o Twoich faworytów, może coś mi się przyda?

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 16:14   #4079
iwonsia01
Zadomowienie

dziewczyny zapomniałam ostatnio w pędzie o fotkach dla Was Nie mam kiedy ich robić, bo zwykle włosy myję na wieczór i idę spać w sucharach a wiadomo, że wtedy brak efektu wow:d włosy są tylko wtedy do mojej domowej akceptacji:P Wczoraj jednak byłam się zobaczyć z dawno niewidzianymi koleżankami i powiedziały, że mam jakieś inne te włosy, pytały czy coś specjalnego nałożyłam Czyli coś tam pewnie widać W piątek czeka mnie jeszcze katowanie ich farbą, no ale cóż...
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 16:34   #4080
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Florka a co Ci pasuje? Tak czytam i mi szkodzi dokładnie to co Tobie, dlatego pytam o Twoich faworytów, może coś mi się przyda?
No, ja ciągle szukam
Przejrzyj ten wątek, ciekawa dyskusja na ten temat się tam rozwinęła:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701532
od postu nr 8 jest ta dyskusja, dotycząca dokładnie składników jakich w tej chwili nie tolerują moje włosy.

Mam pewne podejrzenia, że taka nietolerancja większości małych cząsteczek jest jakimś etapem przejściowym w pielęgnacji, a potem można już coś z tej listy stosować, ale prawdopodobnie wszystkiego - nigdy.
Uwielbiam olejowanie ale potem mam stresa, czym umyć i co nałożyć. Na teraz, to mam zamiar wypróbować metodę olejowania na maskę/odżywkę, mycia rypaczem (tym fructisem) i nałożenie śladowej ilości czystej zakwaszającej odżywki bez dodatków (to jakby nałożyć lenora do włosów). Podobno taki jest artiste zielony i właśnie chciałam sprawdzić czy hegron jakiś. Dzisiaj nałożyłam jako b/s roztartą kulkę wielkości ziarna ryżu, maski Seri (z sylikonami) jako niby zabezpieczenie.
Nie wyszło źle, ale loków to nie uzyskałam

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-12-11 o 16:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości