![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Garadiela, nie wiem które są płatne, ja miałam większośc w ramach prywatnego ubezpieczenia,
Poza tym, zależy wiele od lekarza. Mi dała wszystkie mozliwe, choć nie wiem czy potrzebne. Leany, a gdzie jedziecie ??
#4052 |
Raczkowanie
|
a ja na razie zrezygnowałam ze starań.
wszystkim świeżutkim "ciężaróweczkom" życzę dużo zdrówka. dbajcie o siebie dziewczyny. a nowym koleżankom w wątku życzę szybkiego sukcesu. trzymajcie się ciepło dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Rozeznanie
|
Witam. Ktoś się o tych cichaczy upominal. Podczytuje was ale nie pisze bo u mnie bez zmian. W poprzednim cyklu miałam podchodzić do inseminacji ale moje TSH jest za wysokie 5,11. Właśnie obnizam mój wynik i odpuszczamy do końca roku. I zobaczymy co nowy rok mi przyniesie bo ten przyniósł mi wiele łez ale trzeba być dzielnym. Gratulacje dla przyszłych rodziców
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj bylam u nowej gin...Na pytanie czy jakies badana powinnam zrobic uslyszlam-a po co,zrobi pani jak bedzie pani w ciazy
![]() ![]() Poszlam do internisty,dostalam komplet....eh
#4055 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z ciekawości co Ci dał internista? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zadomowienie
|
Ja tez jestem ciagle z wami i podczytuje z mila checia
![]() Malosympatyczna powodzenia i zagladaj czasem ![]() A u mnie nic nowego, 29 wrzesnia jade do mojego gin na konkretna rozmowe na temat operacji,i ma mi wyznaczyc dietke. Nie moge sie doczekac nowych staran ![]() Poza tym nic ciekawego u mnie. Ciesze sie dobrymi wiadomosciami tutaj u was ![]()
#4057 |
Zakorzenienie
|
Kayira, do Chorwacji
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4058 |
Rozeznanie
|
Szczerze muszę sie przyznać że to TSH troszkę zlekceważyłam. Dopiero po przeczytaniu waszych postów wzięłam sie w garść i postanowiłam zbić TSH,choc mój gin też mi to dawno kazał zbić. Powiedział mi też ze to też może być przyczyna bezowocnych starań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Raczkowanie
|
Miesiąc zakończył się niepowodzeniem
![]() ![]() Miałyście podobnie? Nie wiem czy męczyć się w kolejnym miesiącu czy zmienić tabletki? ![]()
#4060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
Malosympatyczna
![]() ![]() Puffa no tsh wysokie, oby udalo sie szybko zbic. Garadiela przynajmniej zrobisz badania i jak cos wyjdzie to bedziesz mogla zaczac dzialac Siva to powodzenia ![]() Leany to udanego wypoczynku. Ja o moim urlopie prawie zapomnialam Adriannaa ja na dupku czulam sie ok. Mowilas o tym ginowi? Trzymam za Was kciuki ![]()
#4062 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam mały problem. Mój lekarz przepisał mi Euthyrox 25, najlżejsza dawkę. Biorę codziennie rano ,na czczo. Ale po zabraniu tych tabletek moje serce tak wali jak by miało weleciec i mam ucisk w klatce piersiowej. Co mam robić? Przecież to najmniejsza dawka. Dzisiaj z rana zabrałam pół tabletki i lepiej się czuję. Bardzo mi zależy na zbiciu tego Tsh ale Już sama nie wiem czy dalej brać te tabletki czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Jak lepiej po pol to tak lykaj i od razu do lekarza
#4064 |
Zakorzenienie
|
Witam się po urlopie
![]() ![]() ![]() ![]() Figa, nie było na razie mowy o usg tarczycy. Mamy zobaczyć, jaki poziom TSH bedę miała po 2 miesiącach stosowania Letroxu i jakie wyjdzie anty TPO. Wtedy ma się zastanowic, co dalej. Na razie biorę leki i w połowie listopada powtarzam badania. W czwartek zaczęłam nowy cykl, więc podczas wizyty u androloga będę juz po owu. W planach mam, że oczywiście podczas pierwszej wizyty będzie już diagnoza ![]() Adriannaa, ja miała podobne objawy, kiedy brałam duphka: silny ból podbrzusza juz na tydzień przed @, gdzie zazwyczaj nic mnie nie boli. Przez ile cykli masz go brać? Puffa to dobrze, że zdecydowałaś się zbijać TSH. Mi endo podkreślala, że to bardzo ważne. Wysoki TSH może byc przyczyną braku zajścia, ale i zwiększa ryzyko poronień. Wystarczy sprawdzić na normy TSH dla kobiet ciężarnych. W pierwszym trymestrze jest to 0,1 - 2,5. Kayira, do prowadzenia ciązy wybralaś zupełnie nowego gina? Wybierasz takiego u którego chciałabyś również rodzić? Witam wszystkie nowe staraczki ![]() Gdyby nie forum, wciąż byłabym na etapie, że nie ma potrzeby jeszcze panikować i robic jakichkolwiek badań.
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznij teraz od połowy tabletki, po kilku dniach podnieś do całej, np: 7 dni pół tabletki 8 dnia cała Jeśli w 8 dniu wszystko będzie ok, zostajesz już na całej. Ja źle znoszę podnoszenie dawek, aktualnie nie jestem w stanie na raz podnieść o 12,5mg, więc mam zawsze w zapasie opakowanie 25mg, które dziele na mniejsze i przez kilka dni biorę starą dawką + 6mg z tej podzielonej 25, a po kilku dniach dopiero docelową dawkę. Np. przejście z 75 na 88, wyglądało u mnie 7 dni - 75mg + 6mg (1/4 25mg) 8 dzień - 88mg. I nawet przy takim schemacie miałam kilka gorszych dni. Co ciekawe w ciąży z 88 na 100 weszłam bez żadnych rewolucji. Nie chciałam dodatkowo opóźniać zmiany dawki, więc wziełam odrazu 100mg i nie poczuła tego nawet (chociaż w magnez się uzbroiłam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
Midusia ja do niej kiedys kiedys chodzilam. Potem sie do wrocka przenioslam a potem to w klinice wyladowalam.. ogolnie wole na miejscu lekarza niz teraz do wrocka dralowac...
Poza tym ta babeczka jest ordynatorem w szpitalu w ktorym chce rodzic A sie pochwale tsh mi spadlo do 1.4
#4067 |
Raczkowanie
|
midusia86, to był pierwszy cykl, zalecenie lekarza to 3 cykle, po trzech miesiącach kontrola i wtedy dowiem się co dalej
![]()
#4068 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Kayira, TSH pięknie
![]() Adriannaa, przepraszam, ale odpisuje z tel i cieżko mi przeszukać wątek: dostałaś tego Duphka z jakiegoś konkretnego powodu, czy tak "bo łatwiej zajść"? Ja rownież brałam 3 cykle, ale u mnie nic ro specjalnie nie wniosło. Głownie dlatego, ze przepisała mi go lekarka po rym, jak powiedziałam, ze mamy problemy w staraniach. Bez żadnych badań, diagnozy. Poza bólami w podbrzuszu wydłużył mi sie cykl z 28 do 32-35 dni. Zrzucam to na to, bo nic innego w tym czasie nie stosowałam, a wczesniej cykle miałam przez ponad 2 lata jak w zegarku.
#4069 |
Raczkowanie
|
Midusia, generalnie dostałam na wyregulowanie cyklu, z powodu plamień przed okresem, a dodatkowo pomocniczo w zajściu. Fakt plamień w tym miesiącu nie było. Ale jak już wspominałam był koszmarny ból. Mam nadzieję, że kolejny miesiąc będzie lepszy
![]()
#4070 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Zaszlam z TSH 3,9 :/ dziś ide robić świeże badania i drugą bete. Pierwsza beta 337 16dpo. Trzymajcie kciuki, ja za Was trzymam bardzo mocno |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie średnio sie sprawdził chyba też dlatego, że ja miewam progesteron w fazie lutealnej w gornych granicach normy. No ale tego juz się dowiedziałam po póxniejszych badaniach ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4072 |
Rozeznanie
|
Clio 99 gratulacje 💐💐oby więcej takich wiadomości
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Zadomowienie
|
Clio szczere gratulacje!! Nareszcie kolejna cudowna wiadomosc
![]()
![]() |
#4074 |
Zadomowienie
|
Piękne wiadomości do nas docierają, gratuluje clio
![]()
#4075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No dziewczyny, to która następna? Dobra passa trwa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Rozeznanie
|
Tabaska na pewno jest wszystko w porzątku
![]() U mnie w koncu pierwszy normalny okres po tabletkach minol wiec mam nadzieje ze za pierwszym ramem sie uda ![]()
#4077 |
Rozeznanie
|
justynan01 z całego serca życzę ci by udało ci się za pierwszym razem, ale nie załamuj się jest nie wyjdzie za pierwszym czy drugim razem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Zadomowienie
|
Niepotrzebnie sie martwiłam, dzidzia rośnie i ma sie dobrze, badania pod katem chorób genetycznych tez wyszly w porządku
![]() ![]() ![]()
#4079 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam u lekarza 2 razy w ciągu tego cyklu na usg i stwierdził, że owulacji nie było, przepisał mi badania: LH, FSH, prolaktyne a oprócz tego tabeltki Lamette na "pobudzenie" jajników. Wszystko fajnie, tylko okres miałam dostać 12 września, dzis 19ty a okresu nie ma. Wcześniej 3 cykle byłam na duphastonie, w tym nie dopytałam lekarza czy brać, nie wziełam i boje się że takie tego skutki że zatrzymało mi @.
Co myślicie, dzwonić do niego, czy czekać ![]() Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2015-09-19 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Nie wiem, czy branie duphastonu w poprzednich cyklach może mieć wpływ na opóznienie/zatrzymanie miesiączki. Przecież to progesteron i dopiero odstawiajavcgo dostajesz @. Ale jeżeli @ spóźnia sie tydzień a wczesniej miała regularnie, to chyba bym zadzwoniła...
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przychodź tutaj cześciej z takimi wieściami. Zdecydowanie więcej sukcesów trzeba tutaj odnotować ![]() TZ we wtorek idzie na badanie nasienia, pózniej jeszcze postaramy sie zaczarować rzeczywistość ![]() ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-09-19 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.