|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
To woda, nie przejmujcie sie. To taki paradoks ze czym wiecej pijesz tym mniej wody sie zatrzymuje. Ale przynajmniej na przykładzie szwagierki nadziwić sie nie mogłam ze 2 dni po porodzie a ona uda o polowe mniejsze. Tak woda zeszła. Tez na to liczę ;-) Cytat:
Bedzie dobrze bo musi byc, a przynajmniej zrobisz badanie i bedziesz wiedzieć ze dobrze sie wszystko układa. Byle tylko czas szybko zleciał do tych badań ![]() Cytat:
Wiem o czym mówisz, tez walczyłam z tym bólem, ale sie nauczyłam postępować. Nie moge siedzieć bez oparcia, bo mnie od razu boli, taki jakby skurcz mięśnia pod zebrem, a potem długo trzyma i nie ma jak go nawet rozmasowac... :-( Spróbuj siedzieć zawsze sie opierając plecami o cos, moze to to samo. Wczoraj była u mnie szwagierka z mała 7 tygodniowa córeczka. Przypomniałam sobie ze mam dla mojego maleństwa chustę, wiec postanowiłam wypróbować na niej. Jestem pozytywnie zaskoczona, mała od razu usnela, a dla nas to mega wygoda i nie jest cieżko wiec polecam. Juz im ja pozyczalam ![]()
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
A my jeszcze dostalismy
![]()
#4053 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry piękne Kobietki!
My wróciliśmy ok 13:00 z porannych zakupów. Dopięte prawie wszystko, kupiliśmy nawet już kosmetyki HIPP, sudocremy, kremy na brodawki, pieluchy tetrowe, flanelowe i pampersy. Został tylko Katarek do odkurzacza. Gosiu - Julio na pewno zdrów jak rybka. ![]() A propo prasowania - miałam to samo więc nie wiem jakbym miała za miesiąc stać i prasować tę masę ciuszków, mam zrobione i z głowy.
#4054 |
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Uh jak gorąco! ![]() Właśnie wróciliśmy z IKEI i standardowo wyszliśmy z kilkoma drobiazgami więcej niż planowaliśmy ![]() Mam więc już komodę, stół do przewijania i śpiworek do spania, które planowałam kupić ![]() ![]() ![]() Z nieplanowanych rzeczy skusiłam się m.in. na takie pojemniczki, które planuję sobie powiesić przy przewijaku ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/ Jeśli chodzi o pranie, o którym była mowa to ja zamierzam się tym zająć jakoś koniec sierpnia/początek września.
#4055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4056 |
Zadomowienie
|
witam sobotnio
![]() ![]() Gosiu trzymam kciuki za serduszko Juliuszka, tak jak dziewczyny mysle, ze bedzie dobrze, to pewnie przez upały całe strachy. u nas dzis duszno, MAteusz nie w humorze, nie dziwie mu sie, ale od wtorku ochlodzenie przewiduja, wiec moze jakos to bedzie ![]()
#4057 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje reszcie udanych zakupów ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4058 |
Zadomowienie
|
cześc moje dziewczynki
![]() muszę się wam wyżalić... zrobiłam zamówienie na all no i poszłooooo 200 zł i akurat siedziałam z dwiema koleżankami, jedna ma dziecko druga nie i skomentowały między sobą dość głośno to to usłyszałam że jestem jakaś chyba głupia że wydałam 200 zł a kupiłam wielkie g no chciałam wam napisać co kupiłam i co o tym myślicie, może mają rację ![]() i przesadziłam.... zatem moje zakupy : 20 pieluch tetrowych w tym 5 kolorowych reszta biała, 2 pieluchy flanelowe, 3 smoczki różnych firm (avent, tommee, canpol), majtki poporodowe dla mnie 1 paczka czyli 5 sztuk, duże podpaski, 3 ceratki pod prześcieradło do łóżeczka, komplet do pazurków, szczotka z grzebykiem, 2 butelki avet anykolkowe różnych rozmiarów, usztywniany przewijak na łóżeczko, pudełeczko i łańcuszek do smoka, odciągacz kataru i tyle no plus przesyłka rzeczywiście przesadziłam ???? smutno mi bo komentowały to jak robiłam herbatkę dla nas.... w sumie każda jedna rzecz to prawie 10 zł a tak się cieszyłam że zostanie nam tylko kosmetyki i apteka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4061 |
Wtajemniczenie
|
Spinka, to się tak zbiera z tymi zakupami, tu pare zl, tam pare zl i leci! Pewnie koleżanka sama zapomniała jak kasa idzie jak woda przy tych zakupach! Mojego TŻta bratowa też się puka w głowę jak mówię ile na co, a na jej zakupy buliła moja teściowa, bo ona w szpitalu leżała, więc łatwo kogoś osądzić.
Nie przejmuj się, tylko ciesz zakupami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak serio - to się zbiera, niby wszystko pierdołki i osobno tanie, ale razem dają już konkretniejszą sumkę. my dziś kupiliśmy: materac, komplet pościeli z ochraniaczem, komplet pościeli bez ochraniacza, 9 pieluch flanelowych, dwa prześcieradła nieprzemakalne, jedno prześcieradło frotte - i 300 zł nie nasze jeszcze kupiliśmy pampersy premium care newborn, bo promocja w super pharmie - 46 zł u kogo na allegro kupowałaś? bo ja szukam kogoś w miarę sprawdzonego i dobrze zaopatrzonego. poza tym - bez sensu dopiero to by było, jakbyś kupowała te rzeczy osobno i za każdym razem płaciła za przesyłkę. głowa do góry i się nie przejmuj. ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zadomowienie
|
spinka: ale masz mile kolezanki.
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- gargantuiczna: mozna podac nazwe sprzedawcy? to nie bedzie reklama? bo ja kupilam u dobrego sprzedawcy (prawie 6000 pozytywow) ![]()
#4065 |
Raczkowanie
|
Popieram dziewczyny Spinka. Kupiłaś potrzebne rzeczy, które trzeba mieć i nie ma wyjścia, a koleżanki tak niestety mają czasem.
Wodaqua chyba nikt Ci nie odpisał co do hybrydy. Ja nie planuję już robić przed porodem. Teraz mam od prawie 2 tygodni i jak zdejmę to już nie robię. W niektórych szpitalach krzywo patrzą na rodzące z pomalowanymi paznokciami, a to przecież często się człowiek nie spodziewa. Lakier zmyjesz jak coś bez problemu szybko, a hybryda to chwilę dłużej ściąganie trwa. Ostatnio się nie udzielam dziewczyny, ale codziennie czytam ![]() Niedługo kończą mi się witaminy, wiem że już był nieraz temat poruszany, ale co polecacie? Coś nie drogiego najlepiej, bo ceny niektórych witamin są powalające. Ja teraz kończę MumOmega, a wcześniej brałam Pharmaton Matruelle. Teraz nie wiem co kupić, a wizytę mam dopiero za 3 tygodnie. Miłego wieczoru ![]()
![]() |
#4066 | ||
Raczkowanie
|
Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październi...
Moze komuś sie przyda:
W tesco pampers premium care 3 4-9kg 60szt po 25 zł, gdzie normalna cena to 49. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Olej to, tak jak dziewczyny napisały to podstawowe rzeczy, które sa potrzebne gdybys poszła do normalnego sklepu to wydalabys 300. Cytat:
Wymagają by nie były pomalowane bo nie widząc jak domowej płytka paznokcia. Co do witamin to ja mam vitaminer prenatal dha, ma wszystkie składniki i dha a na gemini wychodzi po 19 zł.
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm Edytowane przez Laila85 Czas edycji: 2014-08-09 o 23:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
najpierw myślałam, żeby kupić jakąś ceratę pod łóżeczko i na to dać prześcieradło, ale pani w sklepie powiedziała, że się dziecko będzie na bank pocić mocno na takim prześcieradle i nie poleca. dwie sztuki tego cuda mam. jeszcze chcę kupić bawełniane, ale zastanawiam się, czy jest sens. czy nie lepiej od razu w miarę dobrze chronić materac. Cytat:
polecam stronę: http://www.promobaby.pl/ - są tu zebrane różne promocje dzieciowe ze sklepów (biedra, piotr i paweł, real, ross, no sporo ich jest). moim zdaniem bardzo się przydaje, żeby coś tanio upolować, choćby pampersy. jeszcze się pochwalę - mamy wybrany wózek - http://allegro.pl/wozek-messina-q-co...491042052.html o taki. czerwony. dobrze chyba amortyzuje, nie jest super ciężki (tzn. jest normalnie ciężki, w końcu pompowane koła) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Raczkowanie
|
Hejka
Może i się nie udzielam, ale poczytuję codziennie. U nas bez zmian. Wczoraj zdychałam, bo czułam się jak po zderzeniu z czołgiem. Dzisiaj już ok. Od środy piorę wszystkie ciuszki. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. A we wtorek jedziemy do lekarza... Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uff, wreszcie trochę chłodniej się zrobiło. Byliśmy po obiedzie popuszczać latawiec z Łucją i niby wiało, ale upał nas wszystkich wykończył. Młoda aż czerwona wracała do domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Spinka no to chociaz mogly Ci w oczy to powiedziec. Ehhh
Ja koncze opakowanie i tez juz nie kupuje witamin. Zastanawiam sie nad wapniem jedynie.
#4072 |
Zadomowienie
|
Mi witaminki skończyły się dwa dni temu, w poniedziałek wizyta więc spytam się lekarza czy coś dalej brać. Jejku jak mnie zgaga męczy już dwie tabletki wzięłam i nic aż mnie w mostku sciska.
#4073 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Magsik, a co na zgagę bierzesz? Bo mnie też czasem męczy a nie mam nic i zbytnio nie wiem, co można brać ![]()
![]() |
#4074 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jaka jest Twoja ulubiona sałatka, podziel się przepisem ![]() Mój młody dziś w ogóle nie fika ![]() Cytat:
![]() Czytałam o połogu, bardzo mi się podoba blog tej Kobitki, w fajny, normalny sposób pisze o tym wszystkim ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cały dzień na nogach, padam na pyszczek. Kładę się. U mnie całkiem ok. Rypie mnie kręgosłup, klatka piersiowa i nogi. Dobranoc wszystkim !
![]() |
#4075 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za mile słowa, od razu lepiej mi sie zrobilo
![]() ![]() ![]() kupilam od r_p77 mam nadzieje ze bana nie dostane.... wozek super. ![]() a witaminy biore vitaminer pegna dha.czy jakos tak ![]() Wybaczcie ze bez polskich znakow i z bledami na pewno ale odpisuje z telefonu i jakos ciezko idzie |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a kupowałyście płyn do mycia butelek???
Nasz wielki dzień 21.05.2011r. 23.09.2014 Michałek Edytowane przez magsik Czas edycji: 2014-08-09 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie kiepska noc :-( to juz trzecia z rzędu... Bolał mnie kręgosłup takimi skokami że tak powiem.bolał mocno mocno i przestawal po chwili. Mam nadzieje ze to nie ma nic wspolnego ze skurczami ?? Dobrze że już jutro rano wizyta... W kazdym razie ani sie nie moglam ulozyc ani zasnac i so tego wycieczki do toaletki co chwila..... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Przepraszam, że tak dawno nie pisałam, mam ostatnio jakieś załamanie i totalny brak weny, natomiast Wasze wypowiedzi czytam na bieżąco. U mnie ciężki okres leżenie zaczyna mi coraz bardziej dokuczać, nie mogę się wcale ułożyć i cierpnę. Mały jest bardzo dziwnie ułożony , bo kopie mnie bardzo nisko i często trafia w @ i pęcherz. Dodam, że te kopniaki do najprzyjemniejszych nie należą. Boli, jak ...... . Daszła mi jeszcze jedna dolegliwość, bez powodu przyspiesza mi serce i mam problemy ze złapaniem głębszego oddechu. Wujek google podpowiedział, że duszności są normalne, natomiast to serducho już nie. W poniedziałek mam USG, a we wtorek wizytę kontrolną - zapytam lekarza co i jak.
#4079 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja rada - dla własnego bezpieczeństwa lepiej zdjąć. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja/dzis tez obolala. A tu ponad 2 mc matkoooo. Ide robic obiad. Popoludniu zmykamy nad wode ![]() ![]() Milego dnia
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.