Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-22, 06:50   #4051
20160901857
Konto usunięte

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Nie wierze chociaz patrząc na ten cały lansik na fb chyba nie powinnam sie dziwić...
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 07:09   #4052
a34
Zakorzenienie

Nie umiecie madrze pomagac i tyle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-22, 07:23   #4053
201607121236
Konto usunięte

O ja glupia!, myslalam ze to obdarowany powinien najbardziej sie cieszyc
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 08:00   #4054
201604191001
Konto usunięte

Wezcie pod uwage, ze to nie sa jakies wypociny 18latki. Te relacje przechodzily weryfikacje...
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 08:04   #4055
zakonna
Naczelna Nastolatka

kto to weryfikuje??? Czy wniosek jest taki, że SZP koordynują półanalfabeci?
Stary 2014-12-22, 08:22   #4056
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
A teraz lecą od wczoraj hejty na siódemkę - bo SzP dziękuje firmie kurierskiej że pomogła, a ludzie piszą że wcale tak nie było - że nie pomogła, nie stawiła się, nie było kontaktu. I tego jakoś nie kasują
Z tym to dziwna sprawa - firma dołącza jako partner, ma darmową reklamę i nie wywiązuje się z obowiązków.

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Teraz doczytałam. Właśnie raczej odwrotnie? Szlachetna musiałaby polubić Szlachecką, wtedy wyświetlało by się po lewej "Polubione przez Szlachetna paczka".
Niestety tak jest.
Ale wpadł mi do głosy pomysł - dawajcie hasztagi powiązane z paczką - ostatnio było #mojapaczka. Jest szansa, że sympatycy SzP zobaczą posty, a nikt Was nie zbanuje.

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
To pomoc z SzP, czy tak poza akcją?
Niemniej jednak masakra.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49420539]Nie włączałam się i nie włączę w SzP, pomagam w inny sposób. Koleżanka z pracy się włączyła - i wytłumaczcie mi, bo naprawdę nie ogarniam: rodzina potrzebująca (pomijam, czy naprawdę czy roszczeniowa) MUSI dostać NOWĄ odzież - koleżanka z kimś tam kupowały nową zimową kurtkę, nowe buty (buty rozumiem, oczywiście), nowe spodnie.

A w porządnej, niezniszczonej, czystej używanej odzieży nie łaska chodzić Kurka wodna, to ja 70% zakupów odzieżowych robię w SH i ani gorsza się nie czuję, ani nic...[/QUOTE]
Też tego nie rozumiem, mam podobne podejście do SH.

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
czytam was od samego początku i zgadzam się z wami w 100%. zarówno w zeszłym roku jak i w tym klasa mojej córki razem z dwoma innymi robiła paczkę dla jednej rodziny. w tamtym roku rodzina matka i syn prosili o produkty na wigilię i kurtki i buty na zimę. paczkę przygotowywaliśmy z radością, wychowawczynie ją zawiozły z wolontariuszami - podobno radość była ogromna. w tym roku już opis rodziny mnie lekko zdziwił no ale... matka z trzema córkami córki potrzebują butów i kurtek na zimę.... myślę okej będą miały prezenty w postaci ubrań potrzebnych na zimę ( bo przecież zakupić buty i kurtki dla czteroosobowej rodziny to jest wydatek i dla trzech klas) ale w opisie dalej czytam że dziewczyny potrzebują torebki ( dokładnie opisana jaka wielkość kolor i w ogóle) druga że zestaw suszarkę lokówkę i prostownicę, a trzecia ze smartwona. szczęka mi opadła postanowiliśmy że odzież zakupimy chemie i kosmetyki i spożywkę a z reszta damy sobie spokój.
Dokładnie.
Mnie osobiście rozwala ciśnienie także na upominki specjalne - czyli drogie zabawki, elektronikę, dodatki - oczywiście nowe i firmowe. W przypadku rodziny wielodzietnej kupujesz i okazuje się, że kosztowało to ok 50% zawartości paczki. A lalką człowiek głodny się nie naje...

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja znalam jedna wizazanke ktora dumnie pokazywala mi na zdjeciach super drogie kosmetyki np bobbi brown czy maca ktore dostala w spadce od agabil i innych wizazystek. Dostala to za duze slowo, wyzebrala w swojej wyimaginowanej biedzie. Pozdrawiam ja serdecznie bo juz sie nie udziela. Moja kolezanka tez nie jest.
Jak się skończyła sprawa - tzn. czy te wizażanki o dobrym sercu dowiedziały się, jak to było naprawdę? Bieda to była - ale chyba umysłowa.
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;49432588]dziewczyny, jak wiecie lub nie wiecie byłam organizatorem wizażowej paczki dla ubogiej, starszej pani z Krakowa
dostałam relację z wręczania tej paczki - tzn. relację z wizyty wolontariuszy, ponieważ wszystko oprócz krzeseł, zostało dostarczone przeze mnie

jak nie wiecie dla kogo jest SP - bardzo proszę - relacja na nasz temat:

"Drogi Darczyńco,

Cieszymy się, że razem z nami zmieniasz świat na lepsze!

Miłość wyraża się w trafionym prezencie, który nie jest banalnym podarkiem, ale strzałem prosto w serce. Sami wiemy, jak się czujemy, gdy ktoś trafi w nasze marzenia, zwłaszcza kiedy wydają się nierealne.

Cieszymy się, że uczestniczyłeś w radości obdarowanej rodziny podczas dostarczenia paczki.

(...)

Co chce Państwu przekazać wolontariusz:

Ze swojej strony chciałam podziękować za współpracę i okazaną pomoc Pani Edwardzie, która jest dla niej ogromnym wsparciem i z pewnością długo będzie jeszcze wspominać dzień, kiedy to odwiedzili ją Darczyńcy z prezentami. Jeżeli Państwo kiedykolwiek postanowią znów wziąć udział w projekcie, zalecam by paczki mimo wszystko były dostarczone w okresie finału Szlachetnej Paczki. Cała radość wolontariusza jest w momencie, gdy widzi reakcję Rodziny na otrzymane prezenty. W momencie gdy są one dostarczone wcześniej, ta radość zostaje nam odebrana.
Co chce Państwu powiedzieć od siebie rodzina:

"Ślę Państwu podziękowania i życzenia wszystkiego najlepszego i długiego życia. Będę się za Państwa codziennie modlić."

już wiecie dla kogo jest SP? dla wolontariuszy, żeby mogli dostać orgazmu przy otwieraniu paczek zrobionych za nasze pieniądze[/QUOTE]

Widać, że tutaj ta paczka trafiła do bardzo potrzebującej osoby, czego nie powiedziałabym o naszych Szlacheckich.

Co do czerwonego - zgadzam się Chyba zostaniesz nominowana do nagrody najgorszego darczyńcy roku.
Ale ten wstęp przed relacją - masakra.

A propos ankiet zwrotnych - znajomi dostali takową - opisy do bazy to dopiero wyżyny twórczości literackiej, a tam...
Jak tylko koleżanka wyśle mailem, to przekleję.

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Kilka edycji temu sprawdzałam i opisy, i ankiety - jak zwracałam takie kwiotki, to był bul . Z tego co wiem, trudno jest im pozyskiwać specjalistów ds. opisów, a z tymi dobrymi naprawdę jest problem. Niektórzy liderzy utrudniają sprawę, bo wychodzą z założenia, że co taki specjalista wie o życiu i BJEDZIE; nic tylko opisy sprawdza.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-12-22 o 08:25
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 08:30   #4057
20160901857
Konto usunięte

Nie kumam o tych specjalistach - czy zeby przygotować ładny opis nie wystraszy po prostu umiejetność posługiwania sie poprawna polszczyzna, której uczą w szkole?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 08:36   #4058
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ano właśnie, nie wystarczy być średnio rozgarniętym maturzystą?
Stary 2014-12-22, 09:04   #4059
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
cyce opadajo, dosłownie -_- ja bym wysłała wiąchę wolontariuszowi, że chyba go po...ło.
ja dostałam to kilka dni temu, miałam wysłać jej smska z podziękowaniem i przeprosinami, że jest tak zawiedziona

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
To jest po prostu okropne.

(Wrzuciłabym na szlechecką)
Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Brak mi słów A czemu wolontariusze, chcąc tak bardzo widzieć radość, nie mogli też przyjść wcześniej?
Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Słów brakuje.
Cytat:
No jaha.

Mawis, wrzuciłaś to na foruma, przekazałaś też pewnie innym dziewczynom, które tworzyły paczkę. Czy mogę więc traktować to jako dobro wizażowe i wrzucić na Szlachecką?
opublikowałam to na razie tylko tutaj - do klubu nie wrzucałam, bo nie wiem czy ktoś tam jeszcze zagląda - ale oczywiście na szlachecką możesz wrzucić - usuń tylko może nr rodziny - w razie czego, jeśli ktoś zarzuci Ci manipulację nr można ujawnić zainteresowanej osobie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Mawis... wredna jesteś i tyle. Sprawiłaś radoźć Pani Edwardzie za to smótek wolontariószowi..... Nie na tym polega szlachetna paczka powinnaś się wstydzidź!

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

(jak widać wolontariusze też potrafią być roszczeniowi)
Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Mawis, jestem w szoku Myślałam, że już nic w związku z SzP mnie nie zaskoczy, a jednak Ta akcja ma nieskończony potencjał
no widzisz, ja spadłam prawie z krzesła jak przeczytałam o ostygniętych emocjach

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
W jakim wieku jest wolontariusz? Bo w wiek >19 nie uwierzę... Przekazując (mimo wszystko ciężko zarobione) pieniądze na pomoc pani Edwardzie cieszyłam się, że mogę pomóc komuś, kto sam już swojego życia nie zmieni. Niestety relacja wolontariusza zabrała mi całą radość z jakiegokolwiek pomagania i podejrzewam, że nie tylko mnie
wolontariuszka jest studentką, wyglądała na dość mądrą dziewczynę - sama była też darczyńcą innej rodziny, więc orgazmu mogła dostać tam, ale widać to za mało i potrzebna do szczęścia jej była ekstaza pani Edwardy

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Mawis,
ręce i nogi oraz szczęka mi opadły. Teraz wręcz czuję, jak zaczyna mi opadać biust...

Nie wierzę, jak wolontariusz może być tak infantylny. Choć patrząc na część beneficjentów, na sposób "odmownego załatwiania" krytyki na stronie SZP to może już nic mnie w tym temacie dziwić nie powinno. Ale, jak mawia mój przyszywany brat, ja jestem naiwna i stale się jednak dziwię.
no, to Ci powiem, że ona w SP działa 5 rok (albo w ogóle w wolontariacie, ale na pewno nie jest to jej pierwsza SP)

Cytat:
Ja nie wiem jak można tak język ojczysty kaleczyć i jeszcze wysyłać w świat takie teksty. A główny sens tego maila to powala. Niedobrzy darczyńcy, wolontariuszowi radość odebrali. A fe!
relacja pani Edwardy z ich wizyty - przyszli w trójkę, było wesoło, pokazała co dostała od nas, ugościła ich - no, ale widać to za mało
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 09:15   #4060
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

Ani szlachetnie

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 09:21   #4061
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Nie wierze chociaz patrząc na ten cały lansik na fb chyba nie powinnam sie dziwić...
uwierz, uwierz

Cytat:
no niestety, brałam pod uwagę tylko potrzeby Pani, o wolontariuszach nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
O ja glupia!, myslalam ze to obdarowany powinien najbardziej sie cieszyc
no, głupiaś

Cytat:
Wezcie pod uwage, ze to nie sa jakies wypociny 18latki. Te relacje przechodzily weryfikacje...
Cytat:
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Widać, że tutaj ta paczka trafiła do bardzo potrzebującej osoby, czego nie powiedziałabym o naszych Szlacheckich.

Co do czerwonego - zgadzam się Chyba zostaniesz nominowana do nagrody najgorszego darczyńcy roku.
Ale ten wstęp przed relacją - masakra.
cytat z sms od wolontariuszki z 15.12
"Wprowadzony prezent dla darczyńcy musi przejsc sprawdzenie przez poziom rejonu regionu i przez wiosne więc pewnie do 2 dni otrzyma Pani relację"

relację dostałam 18.12

ja wiem, jak się postarałam, widziałam radość pani - ale dziewczynom, które brały udział mogłoby po prostu być przykro - wczoraj byłam u pani z jedną z dziewczyn z wizazu - oglądała to co kupiłam z odzieży oraz wręczyłyśmy jej upominek specjalny - mięciutki, różowy szlafroczek

dzięki temu, że zakupy dostarczyłam sama nie zalałam pani kaszą, ryżem, makaronami i tym podobnym produktem, kupiłam wszystko wg listy - w tym 2 kurczaki, filet z indyka, karpia - ma zapchany cały zamrażalnik i zapas jedzenia na jakiś czas

Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Czas edycji: 2014-12-22 o 09:23
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 09:22   #4062
exist_
Zakorzenienie

Mawis, możesz chociaż na pw zdradzić z jakiego rejonu była ta liderka? Bo znam jedną i ciekawi mnie czy to może ją ominęła ekstaza i uniesienia.

Psujozabawy z Was.
Stary 2014-12-22, 09:26   #4063
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

ostygnięte emocje rodziny...

Niedobrzy darczyńcy. Jak mogliście dostarczyć paczki bez wolontariuszki? A fe. Faktycznie trzeba by weryfikację darczyńców wprowadzić
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 09:31   #4064
Konto usunięte

Cytat:
Mawis, możesz chociaż na pw zdradzić z jakiego rejonu była ta liderka? Bo znam jedną i ciekawi mnie czy to może ją ominęła ekstaza i uniesienia.

Psujozabawy z Was.
Olsza, wolontariuszka ma na imię Gabrysia, lider Marcin

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
ostygnięte emocje rodziny...

Niedobrzy darczyńcy. Jak mogliście dostarczyć paczki bez wolontariuszki? A fe. Faktycznie trzeba by weryfikację darczyńców wprowadzić
no sorry, ale ja mam tak małe mieszkanie, że żeby wstawić tu 4 krzesła, lodówkę, cały zapas chemii i żarcia i ubrań to musiałabym się sama wyprowadzić pod płot chyba
Stary 2014-12-22, 09:37   #4065
exist_
Zakorzenienie

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;49435139]Olsza, wolontariuszka ma na imię Gabrysia, lider Marcin
[/QUOTE]

A to niestety.
Być może moja znajoma miała jednak momenty pełne uniesień.

Btw, świetne logo szlacheckiej, bardzo mi się podoba!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-22, 10:02   #4066
Konto usunięte

dobra, komentarz macie, suchy i po prostu podły - nasza paczka kosztowała ponad 2 tysiące, kupiłysmy lodówkę, krzesła do salonu, całą chemię domową (w tym 9 kg proszku)
ubrania doskonałe - w TKmaxx upolowałam puchową kurtkę - puch gęsi, bardzo ciepła i leciutka - jej oryginalna cena z metki ponad 400 euro, zapłaciłam 274 zł 5 par majteczek - oryginalna cena 15 dolarów, a kupowane po 10 zł, 2 komplety ręczników - w zwykłym sklepie koszt jednego dużego 180 zł - pani dostała 2 duże i 2 mniejsze ( a ja za 4 zapłaciłam 110 zł....), zakupy zrobiłam sama w Carrefour z ojcem, żeby dostać jeszcze 10% zniżki na kartę seniora....
dwie pary butów zdrowotnych, nowych, skórzanych...
dziewczyny ofiarowały odzież, dwa komplety pięknych książek, dziś odbiorę stroiki świąteczne dla pani i wolontariusza

a oni mają ostygnięte emocje...no żal.pl

Czas edycji: 2014-12-22 o 10:09
Stary 2014-12-22, 10:06   #4067
a34
Zakorzenienie

My dostalysmy relacje od wolontariuszki z pierwszej reki, nie wspominala, ze ja zasmucilismy czyms ale moze przyjdzie jeszcze taka wg schematu po sprawdzeniu i cos nas zaskoczy

Stary 2014-12-22, 10:06   #4068
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
A to niestety.
Być może moja znajoma miała jednak momenty pełne uniesień.

cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 10:26   #4069
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Niestety tak jest.
Ale wpadł mi do głosy pomysł - dawajcie hasztagi powiązane z paczką - ostatnio było #mojapaczka. Jest szansa, że sympatycy SzP zobaczą posty, a nikt Was nie zbanuje.
Zupełnie zapomniałam, że fb też obsługuje tagi! Bardzo dobry pomysł.
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;49434844]ja dostałam to kilka dni temu, miałam wysłać jej smska z podziękowaniem i przeprosinami, że jest tak zawiedziona

opublikowałam to na razie tylko tutaj - do klubu nie wrzucałam, bo nie wiem czy ktoś tam jeszcze zagląda - ale oczywiście na szlachecką możesz wrzucić - usuń tylko może nr rodziny - w razie czego, jeśli ktoś zarzuci Ci manipulację nr można ujawnić zainteresowanej osobie
[/QUOTE]

Ja bym tego smsa wysłała.

Wrzuciłam https://www.facebook.com/SzlacheckaP...655407/?type=1

Cytat:
Dzieło Cholernej (pomysł mój ^^)
Stary 2014-12-22, 10:51   #4070
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym tego smsa wysłała.

Wrzuciłam https://www.facebook.com/SzlacheckaP...655407/?type=1

Dzieło Cholernej (pomysł mój ^^)
czekam aż mi emocje ostygną,
poza tym zepsułam jej finał SP, to może postaram się też zje*ać święta

dzięki za wrzucenie na fb, może inni też coś smakowitego podeślą

Czas edycji: 2014-12-22 o 10:52
Stary 2014-12-22, 10:53   #4071
skazana_na_bluesa
.

może jestem głupią pipą, ale nie widzę posta po naciśnięciu tagów

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 10:58   #4072
201604191001
Konto usunięte

O. A inni widzą posta po naciśnięciu tagów? Halo inni?
Stary 2014-12-22, 10:59   #4073
exist_
Zakorzenienie

Nie widzę. Sprawdzałam #mojapaczka

Stary 2014-12-22, 11:03   #4074
skazana_na_bluesa
.

ja sprawdzałam wszystkie trzy tagi. chociaż może przewinęłam za mało te wszystkie wrzuty

Stary 2014-12-22, 11:04   #4075
Phoce
Flawless

Ja tylko pod #szlacheckapaczka
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 11:15   #4076
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
My dostalysmy relacje od wolontariuszki z pierwszej reki, nie wspominala, ze ja zasmucilismy czyms ale moze przyjdzie jeszcze taka wg schematu po sprawdzeniu i cos nas zaskoczy

Poczekaj,może nas jeszcze zaskoczą

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2014-12-22, 11:15   #4077
201604191001
Konto usunięte

Kurde, dlaczego tak
Stary 2014-12-22, 11:23   #4078
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
O. A inni widzą posta po naciśnięciu tagów? Halo inni?
Widzą Post pojawia się jako drugi w kolejności, ale widzą. Fejsbuk najwyraźniej układa se te posty z tagami nie chronologicznie a według jakiegoś tylko sobie znanego schematu.
Stary 2014-12-22, 11:26   #4079
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Kurde, dlaczego tak
Ja widzę

Stary 2014-12-22, 11:30   #4080
skazana_na_bluesa
.

ej, dobra, jest. im więcej lajków i komentarzy, tym wyżej widać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości