Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-18, 21:42   #4051
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Załamałam się
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem o co chodzi bo ja kupowałam normalnie po około 20 zł w aptekach

Ja też nie kumam z tymi doustnymi - po co kombinować skoro można od razu włożyć w miejsce docelowe? Szybciej i skuteczniej. To tak jakby cię noga bolała a by cię po głowie masowali
Ale są leki na ból w kolanach np, a przecież można od razu zastosować maść lub żel.
A słyszałaś o punktach na ciele, odpowiedzialnych za ból w danym miejscu? Może coś w tym jest

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 21:44   #4052
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Załamałam się

Ale są leki na ból w kolanach np, a przecież można od razu zastosować maść lub żel.
A słyszałaś o punktach na ciele, odpowiedzialnych za ból w danym miejscu? Może coś w tym jest

Dlaczego się załamałaś?

Akupresura no jasne że coś w tym jest, ale to nie w przypadku kolonizowania śluzówki bakteriami
Stary 2015-06-18, 21:45   #4053
agu23gda
Wtajemniczenie

Nooo ja właśnie tez mam sporo ubranek z UK i tam ta rozmiarówka jest taka dziwna... wgl body z lidla te które były teraz jakiś czas temu też wychodzą duże w porównaniu do 56 z innych firm.

aaa co do bodziaków używanych to faktycznie te, które mam po kimś często mają na metce 68 a moje nowe 62 sa większe... i się zastanawiam czy się nie pokurczyły w praniu komus odrobinę.... a za to pajace 62 a rozciągnięteeeee.... że hej.

korzystając z tego, że TŻ w delegacji i siedziałam sama zabrałam się za prasowanie ubranek. Od 17 do teraz... a to jeszcze nie wszystko, jutro reszta. Przynajmniej mam z bani. No i strasznie dużo ubranek mi się uzbierało... zdecydowanie za dużo jak na komode która ma tylko 4 szuflady fakt, jest duża ale co z tego... wrrr

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-06-18 o 21:48
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 21:48   #4054
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego się załamałaś?

Akupresura no jasne że coś w tym jest, ale to nie w przypadku kolonizowania śluzówki bakteriami
Ni raczej nie

Tymi biustonoszami. Chciałam sobie zamówić, stacjonarnie wyjdą dużo drożej. Mam biustonosz z Atlantica, mierzyłam przecież i nie mam za dużego rozmiaru, ewentualnie za mały jak już. Teraz patrzę na stronę Atlantica i wychodzi mi z niego, że powinnam mieć 75A. Tym się załamałam...

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Nooo ja właśnie tez mam sporo ubranek z UK i tam ta rozmiarówka jest taka dziwna... wgl body z lidla te które były teraz jakiś czas temu też wychodzą duże w porównaniu do 56 z innych firm.

aaa co do bodziaków używanych to faktycznie te, które mam po kimś często mają na metce 68 a moje nowe 62 sa większe... i się zastanawiam czy się nie pokurczyły w praniu komus odrobinę.... a za to pajace 62 a rozciągnięteeeee.... że hej.
Tak pajace rozciągnięte też mam

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-18, 22:05   #4055
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ni raczej nie

Tymi biustonoszami. Chciałam sobie zamówić, stacjonarnie wyjdą dużo drożej. Mam biustonosz z Atlantica, mierzyłam przecież i nie mam za dużego rozmiaru, ewentualnie za mały jak już. Teraz patrzę na stronę Atlantica i wychodzi mi z niego, że powinnam mieć 75A. Tym się załamałam...
Ja to bym była zadowolona jakbym miała miseczkę A, serio. Nie kumam po co baby sobie biusty powiększają..
Stary 2015-06-18, 22:18   #4056
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Tez lubie male cycuszki. A najbardziej takie w ktorych nie trzeba nosic stanika a na to pozwolic sobie moga tylko kobiety ktorym cycki nie zwisaja.
No ja mialam zawsze duze cycki a teraz to juz wgl banie na calego

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 22:19   #4057
grita
Rozeznanie

Ale junior szaleje w brzuchu, zaraz mi pępkiem wyjdzie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
a i mam jeszcze pytanie jakiej wielkości pościel do wózka kupujecie, chodzi mi o kołderkę, bo widzę, że jest 50x70, albo 60x80 niby nie duża różnica, a może w ogóle nie kupujecie??
Ja nie kupuję, na zimę mam kocyk, śpiworek i ewentualnie osłonka do wózka.

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam czy bujanie to dobry pomysl. Pamietam ze kiedys moja koleżanka radzila mi by nie bujac bo sie przyzwyczai i bedzie trzeba bujac do spania. Ma dwójkę dzieci i z żadnym nie miala wlasnie problemow z usypianiem kladzie wychodzi z pokokoju a dzieciaki zasypiaja i tak od malego nauczone. Natomias inna kolezanka od małego glaskala i bujala synka do spania i potem przez 6 lat mlody inaczej nie chcial zasnac.
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Temat był bardzo ostro poruszany Jetem tego samego zdania. Swojej córki nie bujałam i zasypiała samodzielnie. Pokazałabym ci, jak teraz szwagierka usypia takiego chłopca 7-miesięcznego, którym się opiekuje. Siada na kanapie, kładzie go sobie na brzuchu, główka na klatce piersiowej twarzą do niej i musi podskakiwać. Jeszcze jest opcja w wózku - telepanie wózkiem, że aż koła podskakują. Przy tym trzeba głośno jęczeć aaaaa,aaaaaaaaa. Brzmi to, jakby miała niekończący się orgazm. Jak uwielbia dzieci, tak ma już serdecznie dosyć. I niech mi ktoś wytłumaczy co to ma wspólnego z poczuciem bezpieczeństwa Dziecko płacze, ok przytulić, ucałować. Ale niektórym nie przemówisz. Myślę, że każdy musi przez to przejść. Ja czy ty uczymy sie na cudzych zachowaniach, inni wolą na swoich
Czym innym jest noworodek, czy mały niemowlak a czym innym starsze dziecko, kilkumiesięczne czy kilkuletnie.
Dziecko w brzuchu jest kołysane przez większość dnia, naturalne dla niego po pojawieniu się na świecie, jest to, że również będzie usypiane kołysaniem. Łatwo jest powiedzieć komuś "nie bujaj, nie noś, bo się przyzwyczai", zapominając, że dzieci są różne. Jedno od początku jest spokojne, po odłożeniu do łóżka poleży i zaśnie, a bywają dzieci nieodkładalne od początku.
Moja taka niestety była, od samego początku. Zazwyczaj nie zasypiała przy piersi, włożona do łóżeczka poleżała tam chwilę a potem ciągle kwęczała. I tak można było ją odkładać kilkanaście razy.
I zaczęliśmy mieć z mężem tego dość. Nosiliśmy, bujaliśmy, jak zasnęła to się ją odkładało i nie było problemu. I nie trzeba było nią telepać na wszystkie strony, wystarczyło cicho coś nucić i delikatnie nią kołysać. Jak była starsza wystarczyło ją tylko trzymać na kolanach i delikatnie bujać. Potem wystarczyło głaskanie i ciche śpiewanie kołysanek. I tak pomału przeszliśmy do tego etapu, że tak zasypia.
Mam nadzieję, że junior będzie nieco inny i położony do łóżeczka tam samodzielnie zaśnie. Ale wiem, że może być różnie i malutkie dziecko nie manipuluje rodzicami, tylko po prostu pewnych rzeczy potrzebuje, żeby się uspokoić. I jak trzeba będzie to będziemy z mężem nosić i kołysać, kiedy jak nie takie maleństwo.
A dziecka wszystkiego można oduczyć we właściwym czasie. I bujania, i smoczka, i butelki, i pieluch, tylko czasem trzeba się wykazać cierpliwością i wyrozumiałością. Bo dziecko musi też do pewnych rzeczy dorosnąć. Jedno robi to szybciej, inne później. Czasem zależy to także od charakteru dziecka, czasem od tego w jaki sposób rozwija się i funkcjonuje jego układ nerwowy.
Wśród dalszych znajomych mam przykład klasycznego High Need Baby, szczerze im współczuję, bo to droga przez mękę i dodatkowo dołuje fakt, że większość uważa, że to ich wina, bo "tak nauczyli"...
Do poczytania: http://dziecisawazne.pl/high-need-ba...atkowe-dzieci/

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Hej, ja po wizycie. Mały ma 1315g. Od początku ciąży przytyłam 12kg. Tylko kurcze po badaniach (glukoza) muszę iść na konsultację do diabetologa bo na czczo miałam przekroczony o 0,04 W sumie przy tej ilości zjadanych lodów (nawet wodę z sokiem zamrażam) to się nie dziwię. Tak jak przedtem nie przepadałam za słodyczami tak teraz tylko lody a jakieś chipsy czy słone paluszki mogą dla mnie nie istnieć. No i kolejny problem to to, że szyjka zrobiła się bardziej miękka i czuję taki ucisk na krocze czasami kazał brać nospę 3 razy dziennie, magnez i dużo odpoczywać, ale coś czuję, że mały może się wcześniej pojawić na świecie
Ech, współczuję problemów z szyjką... Mam nadzieję, że odpoczynek pomoże A norma jest przekroczona tak niewiele, że miejmy nadzieję, że to nic poważnego.
A macie już imię dla Małego?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 22:19   #4058
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to bym była zadowolona jakbym miała miseczkę A, serio. Nie kumam po co baby sobie biusty powiększają..
Ale mi nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że jakbym założyła tą A, to by mi się biust wylał. Nie przeszkadza mi mały biust, ale nie jest aż tak mały. Mam biustonosz z miseczką C i biust mi wychodzi z niego, a mam z D i jest w sam raz. Po prostu dziwi mnie, że będąc w Atlanticu mierzyłam biustonosze i dopiero ten 75D był dobry, a tu z tabeli wychodzi mi A. Załamałam się nie miseczką tylko rozbieżnością między tabelą a rzeczywistością, przez co nie wiem jaki biustonosz powinnam kupić

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-18, 22:27   #4059
grita
Rozeznanie

Cytat:
Ale mi nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że jakbym założyła tą A, to by mi się biust wylał. Nie przeszkadza mi mały biust, ale nie jest aż tak mały. Mam biustonosz z miseczką C i biust mi wychodzi z niego, a mam z D i jest w sam raz. Po prostu dziwi mnie, że będąc w Atlanticu mierzyłam biustonosze i dopiero ten 75D był dobry, a tu z tabeli wychodzi mi A. Załamałam się nie miseczką tylko rozbieżnością między tabelą a rzeczywistością, przez co nie wiem jaki biustonosz powinnam kupić

Chyba jednak sugeruj się tym, co zawsze nosisz. Nie ma co patrzeć na tabelkę, szczególnie przy takiej rozbieżności. Miseczka A, przecież to takie maleństwo jest, nawet przy obwodzie 75.
Ja muszę sobie kupić jakiś sportowy stanik na co dzień, bo mam ostatnio okropnie tkliwe piersi, bolą mnie strasznie przy noszeniu takich staników z usztywnieniem i fiszbinami.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 22:35   #4060
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Chyba jednak sugeruj się tym, co zawsze nosisz. Nie ma co patrzeć na tabelkę, szczególnie przy takiej rozbieżności. Miseczka A, przecież to takie maleństwo jest, nawet przy obwodzie 75.
Ja muszę sobie kupić jakiś sportowy stanik na co dzień, bo mam ostatnio okropnie tkliwe piersi, bolą mnie strasznie przy noszeniu takich staników z usztywnieniem i fiszbinami.
No niby tak powinnam. Tylko nie ogarniam tych tabelek w takim razie. Albo tż mnie jakoś ujowo zmierzył ale wątpię

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-18, 22:39   #4061
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Whaaaaaat?! Ja nie wiem co to za apteka ale to nie jest normalna cena za Gynomed, tu przykład z gemini: http://www.aptekagemini.pl/gynomed-v...-kapsulek.html Stacjonarnie na pewno drożej, ale do 20 zł i to za całą kurację 14 sztuk.

Nie zrozumiałaś mnie z tym odbytem. Właśnie te doustne podobno mają tak działać że bakterie mają przejść przez cały układ pokarmowy (ciekawe ile z nich zostanie na końcu drogi) i te szczątkowe kolonie mają przejść z odbytu do pochwy. Bo jak inaczej z ust tam na dole mają się znaleźć? Producenci tych preparatów twierdzą że 15% przedostaje się do pochwy ale im nie wierzę.
Ja teraz używam dopochwowe nystatyna, 60 zł za 2 paczki po 10 sztuk... niezła kuracja.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Bo duże biusty są takie fajne ze sama bym się pobawila.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 22:43   #4062
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
wierz mi, że nie byłabyś zadowolona i chiałabyć chociaż to pełne B jak masz A to też nie polatasz bez stanika, bo nic nie ma i czujesz się ujowo jak każdy się patrzy a tam nic nie ma i wyglądasz jak chłop
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 22:47   #4063
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
wierz mi, że nie byłabyś zadowolona i chiałabyć chociaż to pełne B : jak masz A to też nie polatasz bez stanika, bo nic nie ma i czujesz się ujowo jak każdy się patrzy a tam nic nie ma i wyglądasz jak chłop
Tylko że ja nie mam miseczki A chociaż fakt, wolałabym już mieć B. Przed ciążą nosiłam 70C, potem 75D a teraz wg tabeli powinnam 75A. Kupy to się nie trzyma

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-18, 22:57   #4064
ridja devojka
Zakorzenienie

Czy te usztywniane przewijaki na allegro czymś się różnią poza wyglądem?

Stary 2015-06-18, 23:00   #4065
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Tylko że ja nie mam miseczki A chociaż fakt, wolałabym już mieć B. Przed ciążą nosiłam 70C, potem 75D a teraz wg tabeli powinnam 75A. Kupy to się nie trzyma

bo to jest liczona różnica w centymetrach, (jak dla mnie to w tabelach liczy się tylko odstawanie) a nie jest brane pod uwagę jak duże są miseczki na boki, wg tabel to ja też mam A, a normalnie noszę 70C, bo w mniejsze miseczki nie wsadzę cycków, które nie odstają, ale są "duże" na boki (nie wiem jak to wytłumaczyć ) ogólnie kupowanie stanika to zawsze była dla mnie katorga i musiałam przymierzyć z 15, żeby wybrać 2-3
niestety w ciąży cycki mi nie urosły, zrobiły się tylko pełniejsze, a tak na nie liczyłam
Stary 2015-06-18, 23:02   #4066
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Czy te usztywniane przewijaki na allegro czymś się różnią poza wyglądem?

Ale jakie konkretnie? Tzn są z zagłówkiem, są bez. Rozmiarem się mogą różnić też
Cytat:
bo to jest liczona różnica w centymetrach, (jak dla mnie to w tabelach liczy się tylko odstawanie) a nie jest brane pod uwagę jak duże są miseczki na boki, wg tabel to ja też mam A, a normalnie noszę 70C, bo w mniejsze miseczki nie wsadzę cycków, które nie odstają, ale są "duże" na boki (nie wiem jak to wytłumaczyć ) ogólnie kupowanie stanika to zawsze była dla mnie katorga i musiałam przymierzyć z 15, żeby wybrać 2-3
niestety w ciąży cycki mi nie urosły, zrobiły się tylko pełniejsze, a tak na nie liczyłam
Trochę nie kapuję. Tzn rozumiem do momentu, że liczy się odstawanie, reszty średnio

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-18, 23:04   #4067
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jakie konkretnie? Tzn są z zagłówkiem, są bez. Rozmiarem się mogą różnić też

Trochę nie kapuję. Tzn rozumiem do momentu, że liczy się odstawanie, reszty średnio

Te takie nakładane na łóżeczko standardowych rozmiarów.

Stary 2015-06-18, 23:06   #4068
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Te takie nakładane na łóżeczko standardowych rozmiarów.

No to jak rozmiar do łóżeczka 120-60, to mogą być tylko różnice w zagłówku bądź jego braku no i wzór. W każdym razie ja innych nie widziałam na all. A masz jakieś konkretne, co do których masz wątpliwości?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-06-18, 23:12   #4069
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

nie wiem jak to wytłumaczyć chodzi mi o to, że różnica w cm wskazuje na A, bo nie odstają, ale są objętościowo w miarę, i nie wsadzę ich w miseczkę A, bo są za duże na miseczkę A, wylewa mi się np. obok pachy, lub fiszbin wbija w cycka w miejscu w którym nie powinien, nie wiem jak inaczej wytłumaczyć na odległość pokazać byłoby łatwiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 23:20   #4070
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
leżę sobie w wannie
Cisza spokoj pełen relaks
tż jest na piwku a ja sobie leze . Brzusio mi się rozluźnia i jest peknie
O widzisz aakkzzii.. dzisiaj przeczytałam w necie że podobno na skurcze łydek i miedzyinnymi tego zespołu niespokojnych nóg to najlepiej brać wapno przedewszystkim i magnez.

Kupiłam sobie ostatnio tabletki z magnezem, wapnem i wit d3 i ze skurczy praktycznie w ogóle juz nie mam

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 02:02   #4071
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja pie rd ole faceci to jednak sa beznadziejni.
prosilam go zeby byl o 1 .
oczywiscie go nie ma.
Do tego zeby bylo jeszcze ciekawiej nawet nie mam jak do niego zadzwonic bo nie doladowalam konta w telefonie....

Zaczynam miec swoje jazdy juz . Zaczynam się poprostu wkurzac.
a ten nawt nie zadzwoni
faceci sa do bani !!!

---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Allle tak nie spiac dopiero czuje jak mocno mnie kopie ta mala karateka

Jednak w dzien ma duzo mniejsza i lzejsza aktywnosc.

Dobrze ze te nogi na dole ma wole jak mnie tam kopie niz jak by miala w żołądek czy cos tam na gorze

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ----------

No wrocil jasniepan.
Oczywiscie nawalony bogu ducha winny. Z wielkim usmiechem smierdzacy fajami piwskiem zaczol mi dawac buziaki bleeeeee

Jestem zła i mam focha.
mogl zadzwonic i chociaż zapytać czy u mnie wporzafku

W dupie nie gadam z nim ani slowa nie powiem

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-06-19 o 01:29
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 06:33   #4072
Mediona
Zadomowienie

Witam sie w 7 miesiącu. Aaaaa. Ale ten czas szybko minął. Kiedy? Pokoik dla dzidziusia pomaliwany. No i prawie wszystko kupione, zostala tylko szafa i komoda. Moze w sobotę pojade. Milego piateczku Uciekam do roboty.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 06:47   #4073
misiskuku
Zadomowienie

Dzień dobry!

ja po wczorajszej wizycie. Było godzinne opóźnienie bo wcześnie nie było światła. Nasza mała pociecha waży 1455 g i wszystko u niej w porządku. Oczywiście sobie smacznie spała, ziewała i pozasłaniała czym trzeba, że jej nie zobaczyliśmy praktycznie wcale. Mieliśmy mieć 4D droższe o 100 zł od 2D, ale że nic nie było widać to wziął jak za 2D. Miło. Niestety nasze maleństwo jeszcze się nie przekręciło i lekarz zasugerował, że jeśli się nie przekręci to będzie CC (głowę na górze - poprzecznie miednicowo czy jakoś tak). Wiem, że ma jeszcze czas ale będziemy musieli to obserwować. Następna wizyta w 32 tyg. No i martwię się (wiem, że nie potrzebnie i na zapas) ale nie chcę CC.
Stary 2015-06-19, 07:09   #4074
201701300931
Konto usunięte

Dzień dobry porannie... Kolejny dzień z rzędu wczesna pobudka jak na mnie. Ciekawe co na to moja głowa? Za godzinę wizyta A wieczorem, jak będzie w miarę luz, to jedziemy na porodówkę i spotkanie z położną.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 07:20   #4075
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
oczywiscie go nie ma.
Do tego zeby bylo jeszcze ciekawiej nawet nie mam jak do niego zadzwonic bo nie doladowalam konta w telefonie....

Zaczynam miec swoje jazdy juz . Zaczynam się poprostu wkurzac.
a ten nawt nie zadzwoni
faceci sa do bani !!!

---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Allle tak nie spiac dopiero czuje jak mocno mnie kopie ta mala karateka

Jednak w dzien ma duzo mniejsza i lzejsza aktywnosc.

Dobrze ze te nogi na dole ma wole jak mnie tam kopie niz jak by miala w żołądek czy cos tam na gorze

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ----------

No wrocil jasniepan.
Oczywiscie nawalony bogu ducha winny. Z wielkim usmiechem smierdzacy fajami piwskiem zaczol mi dawac buziaki bleeeeee

Jestem zła i mam focha.
mogl zadzwonic i chociaż zapytać czy u mnie wporzafku

W dupie nie gadam z nim ani slowa nie powiem
Moj niby lezy glowka w dol, jak ma czkawke to czuje jak podskakuje przy samym lonie, a kopniaki tez czuje na dole nie wiem jak on to robi chyba te girki na glowie trzyma hehe

Jest taki kod napewno w orange a czy w kazdej sieci to nie wiem ze mozna zadzwonic pod każdy nr na koszt odbiorcy jak mialam tel na karte to w sutuacjach kryzysowych sie przydawalo

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:

Bo to z tymi miseczkami nie jest tak prosto. Kiedys mi to kobitka wyjasniala. Ja zawsze kupowalam staniki z obwodem 70-75 ( ten drugi latwiej w pl kupić) a miseczka D. A co sie okazalo ze 70D i 75D to nie ta sama miska. 70D ma mniejsza miseczke. I tym sposobem wiem ze moj rozmiar to 70E teraz w ciazy to juz chyba F musze sie wybrac po cos wiekszego bo z tych mi sie juz wylewa

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-19 o 07:26
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 07:29   #4076
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Bo to z tymi miseczkami nie jest tak prosto. Kiedys mi to kobitka wyjasniala. Ja zawsze kupowalam staniki z obwodem 70-75 ( ten drugi latwiej w pl kupić) a miseczka D. A co sie okazalo ze 70D i 75D to nie ta sama miska. 70D ma mniejsza miseczke. I tym sposobem wiem ze moj rozmiar to 70E teraz w ciazy to juz chyba F musze sie wybrac po cos wiekszego bo z tych mi sie juz wylewa
ja ostatnio kupiłam 80G bo mnie ciśnie mega pod biustem. Mam też 75H. urosły mniej więcej o jeden rozmiar, martwi mnie to bo kupić coś niedrogiego na taki biust nie jest łatwo Na dodatek mam tak wrażliwe brodawki (nie wiem jak dziecko się przyssie jak to wytrzymam) a większość jest semi-soft.. Ale pilnuje się, nie chce mieć zwisów (moja mama ma ładny biust po ciążach, oby mi tak zostało). A Tż się cieszy bo lubi duże
Stary 2015-06-19, 07:54   #4077
party_girl7
Zakorzenienie

A ja wczoraj byłam na porodowce i nawet mi się podobało. Oby tylko nie rodzic z inną dziewczyna bo łóżka oddzielone są tylko ścianka bez drzwi i wszystko słychać... Ale ponoć rzadko są dwie na raz. No i gaz jest obok łóżka, piłka, worek, prysznic niedaleko, na położnictwie sale 2 osobowe z łazienką na korytarzu. Żeby tylko poród poszedł szybko i sprawnie jeszcze ...

No i ja zaczęłam 7 miesiąc, a mój na pewno leży poprzecznie bo głównie po bokach czuje kopniaki i ruchy, ale myślę że jeszcze ma trochę czasu żeby się przestawić.
Stary 2015-06-19, 08:10   #4078
melawen
Rozeznanie

Cytat:
mi ostatnio też się spił w nocy, aż się obudziłam z bólu i zobaczyłam, że brzuch dziwnie wygląda z jednej strony, a dziś się okazało, że Ktosiek jest teraz ułożony pośladkowo, więc podejrzewam, że poprostu się przekręcał wtedy i stąd te spięcia były

jak dla mnie te wszystkie kocyki wyglądają na cienkie :p ale właśnie najpierw tak myślałam, a potem ona zabiła mnie tym pytaniem o pościel

popatrzę za tymi kocykami hiszpańskimi, a masz jakąś konkretną markę na myśli
Ja mam firmy Belpla,jest super. Młody dostał od babci,bo mają taką wadę, że są dość drogie ja kupowałam stacjonarnie, ale patrzyłam, że mają swoją stronę, tylko część jest akrylowa część
poliestrowa,zwróć sobie uwagę na to.

Cytat:
Ni raczej nie

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Tak pajace rozciągnięte też mam

A jak się mierzysz? Może się ściskasz? Spróbuj zmierzyć obwód w misce bez stanika w pochyle. Fajne tabelki do obliczania mają na stanikomanii. Teraz pisze z tel.jak wejdę na kompa to poszukam Ci linka.
Możesz tez zawsze iść zmierzyć stacjonarnie i potem kupić przez neta. Ale ja od siebie polecam Ci kupić coś lepszej firmy niż Atlantic.poczujesz różnice, a biust Ci podziękuję. I wątpię, że masz 75A. To rozmiar dość szerokiej babki bez biustu. Polecam wybrać się choć raz do brafiterki,która Ci dobierze stanik. Mieszkasz w Wawie,wiec spokojnie znajdziesz taki sklep. Jeszcze raz polecam, spróbuj, poczujesz wielką różnicę.
Cytat:
Ja teraz używam dopochwowe nystatyna, 60 zł za 2 paczki po 10 sztuk... niezła kuracja.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Ja też mam coś takiego, że jak gadam z dziewczyną z dużym biustem to się gapie a swój Lubie trzymać w rękach, ale mąż jest zazdrosny i mi zabiera; ) przy czym normalnie mam 65ff-g, g a teraz wskoczyłam na 70 g i w końcu uważam, że wielkość jest wystarczająca. Wcześniej mi było mało; )

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-06-19 o 08:11
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 08:19   #4079
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Załamałam się nie miseczką tylko rozbieżnością między tabelą a rzeczywistością, przez co nie wiem jaki biustonosz powinnam kupić
Sugeruj się raczej tym, co mierzyłaś. A poza tym jak kupujesz przez neta zawsze można zwrócić.
Cytat:

Pobawić się to jedno ale żyć z tym 24/7 to zupełnie inna sprawa...
Cytat:
wierz mi, że nie byłabyś zadowolona i chiałabyć chociaż to pełne B jak masz A to też nie polatasz bez stanika, bo nic nie ma i czujesz się ujowo jak każdy się patrzy a tam nic nie ma i wyglądasz jak chłop
Nie mam nic do wyglądania jak chłop, ubieram się nierzadko na męskim dziale i zazdroszczę mamie stopy 41 bo może męski buty kupować (które mi się 100x bardziej podobają niż damskie) W ogóle mam obojętny stosunek do mojego biustu więc dla wygody wolałabym żeby był mniejszy.
Cytat:
oczywiscie go nie ma.
O jesssu, mój też taki jest, na imprezie zapomina o Bożym świecie a potem wielce zdziwiony że 30 połączeń nieodebranych "a on nie słyszał". I przez 4 godziny na telefon spojrzeć nie mógł. Grrrrrr nienawidzę tego i popieram Twojego focha.
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Niestety nasze maleństwo jeszcze się nie przekręciło i lekarz zasugerował, że jeśli się nie przekręci to będzie CC (głowę na górze - poprzecznie miednicowo czy jakoś tak). Wiem, że ma jeszcze czas ale będziemy musieli to obserwować. Następna wizyta w 32 tyg. No i martwię się (wiem, że nie potrzebnie i na zapas) ale nie chcę CC.
To zacznij te ćwiczenia na odwrócenie się dziecka, podobno sumiennie wykonywane bardzo często pomagają. Chociaż na uparciuchów i tak nie ma siły.
Stary 2015-06-19, 08:36   #4080
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

To zacznij te ćwiczenia na odwrócenie się dziecka, podobno sumiennie wykonywane bardzo często pomagają. Chociaż na uparciuchów i tak nie ma siły.
nie odważę się żeby robić to sama oj niee

a wczoraj kupiłam sobie koszule do karmienia/porodu - dwie takie jak w załączniku (różniące się delikatnie kolorem) i do tego szlafrok. Nie jest taka krótka, bawełna miła w dotyku, w dobrej cenie (47 zł) stacjonarnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bielizna-ciazowa-koszula-do-porodu-kurowice.jpg (24,8 KB, 23 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości