![]() |
#4051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
![]() My pojechaliśmy do pobliskiego parku na spacer, we troje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
My mieszkamy w centrum Polski to nad morze z przerwą na karmienie i przewijanie jechaliśmy niecałe 4godz korki w okolicy Trójmiasta już były :/
Aniu patrzę po dzieciach małych obok na plaży i z takim chodzącyn to ludzie się dopiero mają. Piasek do buzi, woda też:p cały ekwipunek jedzonko' Nasze dzieci jeszxze luuz mleczko, leżą i się rozgladaja ew rączki. Siedzimy chwilę na plaży, Hania od 15min śpi w wózku. Zaczekamy aż się obudzi, karmienia, zmiana pieluszki i dalej spacer ![]() Zabciu zawsze tak jest że jak się gdzieś wychdzi to dziecko śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4053 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
To fajnie, że z mężem się dobraliście, ja mojemu chyba muszę jakoś brom cichaczem zapodać ![]() Cytat:
Ja nie szczepię na rota. Na pewno wezmę pneumokoki i może po 1. roku życia 1 dawkę meningo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65174411]Wrzuć nam kawałek morza na fb ![]() To tak jak ja ![]() Temat szczepień to temat kontrowersyjny. Ja się w dyskusje staram nie włączać. Wiadomo że każdy chce dla dziecka jak najlepiej Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja Wam ostatnio wrzuciłam kawałek na fb do mojego albumu ale chyba się nie pokazało na głównej tablicy ![]() Jestem załamana brakiem like'ów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ____ Ale upał dzisiaj ![]() Jak mąż jest w domu to wszystko takie proste jest ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
My jutro mamy drugą dawkę pneumokokow i.. Dalej nie wiem czy zaszczepić czy nie..
![]() Madzia9999 gdzie jesteście nad morzem? Ja jestem z Gdyni, więc morze mam na codzień ![]()
#4055 |
tut tuut
|
Czesc Wam!
Pochwale sie Wam, ostatnio nie moglam... Wszystko super, 7t3d, jeden dzien roznicy w stosunku do moich obliczen ![]() Serduszko jak dzwon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, sama byłam zaskoczona. Na razie dr kazał się nie martwić, a jeśli na następnej wizycie okaże się, że znacznie urosło, to wtedy coś może trzeba będzie podziałać. A może być tak, że się wchłonie czy coś. Czego i sobie życzę ![]() No dokładnie, też mi się wydaje, że z takim berbeciem leżąco-śpiącym łatwiej ![]() ![]() Też lubię dni kiedy jest mąż w domu! ![]() Chyba mogę już śmiało powiedzieć, że tym razem obeszło nam się bez skutków ubocznych szczepienia (szczepiliśmy we wtorek) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zadomowienie
|
Madzia zazdrooooszczęęę
![]() ![]() u nas w tym roku nie ma szans na wyjazdy, bo mąż ma w przyszłą sobotę ważny egzamin a potem chrzcimy Krzysia a potem mąż będzie zmieniał pracę więc nie da rady nic ogarnąć. Ale morze mi sie marzy i za rok planujemy jechać. A mężowi marzą się góry i nie wiemy jak to pogodzić (jak bedziemy mieć możliwość to być moze na wiosnę/wrzesień pojedziemy w góry na kilka dni a lipiec/sierpień nad morze). Ja ogólnie staram się nie nakręcac, no bo wiadomo - różnie w życiu bywa i nie wiadomo jak to będzie za rok, ale codziennie mówię "jeśli wszystko będzie dobrze i za rok uda nam się jechac nad morze to ... coś tam coś tam" codziennie jest do obgadania jakiś element wyimagowanego wyjazdu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka ja w Bielsku bywam
![]() ![]() Bylismy na szybkiej wycieczce, udało się. Probuje uspac Gabi, dzis wszystko pozbiej plus rozbudzenie, bo w aucie ladnie usypiała. Dobranoc ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-11 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zgadzam się co do tego że w rocznyn maluchem smazingu na leżąco nie będzie ![]() ![]() Sliweczka jak ja wrzucam zdjęcia na fb do albumu to one tez się nie pokazują na tablicy  dlatego teraz wrzucam normalnie, wybaczcie. Byliśmy na grilu. Pol godziny temu wróciliśmy. Było bardzo fajnie, teraz ululac dziewczyny i spać ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zadomowienie
|
Dzanet, to ty po sąsiedzku bo ja z tarnowskich gór
![]()
#4062 |
Zakorzenienie
|
To w sumie wszystko po drodze
![]() Mi sie udało już uspać ![]() Powiem dzis mężowi, ze jak sexu nie będzie to biore rozwód ![]() ![]() Wredna będę? ![]()
![]() |
#4063 |
Rozeznanie
|
Madzia zazdroszczę pozytywnie wyjazdu, takie na spontanie są najlepsze
![]() Co do szczepień to my jutro druga dawka 6w1 i rota oraz pierwsza pneumo, portfel chudszy o 690zl będzie, stać nas na te szczepienia ale drogie to jak nie wiem, nie powinno tak być. Ja juz się lepiej czuje, dobrze że Oliwka nic ode mnie nie złapała. Za tydzień chrzciny i balanga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zadomowienie
|
300 wiadomości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Ania
|
Cześć dziewczyny
![]() My dziś byliśmy na roczku chrześniaka męża- Hania marudek, skok ma jak nic.. Wieczorem po kąpieli krzyki i płacze- jak nigdy- ale śpi już. No i skończyło się spanie do 10.00 jak wstaje o 6.30 na jedzenie to już nie śpi ![]() A moja Hania dziś pierwszy raz świadomie śmiała się na głos ![]() ![]() ![]() Dziękuję za miłe słowa co do relacji z mężem. Jeśli chodzi o Hanię, pomaga mi bardzo dużo, tu nie mogę się przyczepić. Ale nasze relacje sie psują... może potrzeba nam wyjścia sam na sam- jakieś kino, czy teatr.. chyba poproszę mamę w jakiś dzień, żeby została z Hanią w my gdzieś wieczorem wyjdziemy- może to jakoś "odświeży" co nieco w związku. Do tego wszystkiego dziadek z którym mieszkamy również zrobił wczoraj awanturę o hałąsy na ogrodzie(szwagier robił kawalerski koledze)- nie było głośno, ale mój dziadek lubi co jakiś czas w jakaś sposób zwrócić na siebie uwagę(albo udaje, że chory, albo odwala co innego)- końcem końców wywiązała się między nami kłótnia- no i mam go dość, zresztą nie tylko ja. I nie zwalam tu nic na starość- po prostu mój dziadek świadomie pewne rzeczy robi.. ![]() ![]() Przepraszam, musiałam się wygadać. Co do usg po połogu- ja miałam robione, ale ja poszłam z tym krwawieniem, więc zrobił. Moim zdaniem to powinno się mieć usg, żeby wszystko sprawdzić, no ale co lekarz to inaczej. Co do szczepień na rota- ja nie szczepię. A ostatnio jakaś mama dzwoniła do przychodni, akurat tam byłyśmy, i pytała o rota. Podaje się do 12 tygodnia, ale po 12(tylko nie wiem do którego) można podać jakąś tam dwudawkową. Radena- współczuję "plag egipskich". No i szkoda, że z tż masz taki czas. Ja kiedyś z mężem ustaliłam, że nie wychodzimy z domu pokłóceni- nie daj boże coś, nie wybaczyłabym sobie, że byliśmy pokłóceni. Wiem, nie ma co tak myśleć, ale dzięki temu nasz "czas milczenia" nie jest długi. Ania- sto lat dla Mai! ![]() ![]() Australia- oby "kilkumilimetrowe gówienko w macicy" szybko zniknęło! ![]() Madzia9999- ależ Wam zazdroszczę, ale tak pozytywnie!!! gdzie jesteście?? w ciemno pojechaliście?? ![]() c.d.n.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jakbym miała bliżej to jeździlibyśmy na pewno częściej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |||
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() Moja siostra mówi, że najlepiej jechać z takim siedzącym dzieckiem, ale nie raczkującym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aż mi się łezka w oku zakręciła- niedawno dodawałyśmy takie zdjęcia naszych fasolek, a tu już 3-4 miesięczne dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() dawaj dawaj!!!dasz radę! ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Taaak, też o tym pomyślałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale my za rok na wakacje też bedziemy miec fajne dzieciaki, pierwsze kroczki ... też będzie fajnie ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- chociaż dochodzę do wnoisku, ze urodzic dziecko właśnie na przełomie maja/czerwca to dość idealna pora. Kurtki zimowej nie musiałam kupować, bo brzuszek był mały, puchnąć aż tak mocno nie zdążyłam, bo sie Krzyś urodził tuz przed latem. w okres najintensywniejszego wzrostu malutkiego dziecka używałam głównie jednej warstwy - body na krótki rękaw, więc nie wyrastało mi dziecko z grubszych (droższych) ubranek. Idealnie! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kojarzę, że Ty, Elaine i Ewka,jesteście z nadmorskich okolic. Cytat:
![]() Z całego serca Wam kibicuję! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Haneczko niecałe 2dni przed wyjazdem na bookingu zarezerwowalam noclegi. Z dzieckiem w ciemno ok, ale z,psem gorzej nie wszędzie akceptują zwierzęta ![]() Ludzi jesy sporo głównie emeryci i rodzinki z malymi dziećmi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Ja podziwiam Sliweczke! Pociągiem z Małym Ignasiem plus starszaki. Ileż to organizacji ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4071 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Plus był taki, że wsiadaliśmy w pociąg na pierwszej, a wysiadaliśmy na ostatniej stacji, więc nie trzeba było się spieszyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do drugiego pogrubionego: ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja Hania od razu na spacery wychodziła, zero werandowania czy coś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hania czuję, że wakacje bo obudziła się o 6:45 ![]() ![]() Haneczko to na pewno skok :/ nie jest łatwo, ale przetrwacie ten gorszy czas. Z TZ,wyjdzcie gdzursr sami bo jeśli masz z kim zostawić Hanie to super pomysł może faktycznie to Wam pomoże ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Sliweczko straszak suuper ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4074 |
Konto usunięte
|
O widzisz! W okolicach tarnowskich gór też często bywam, moja siostra ma knajpke w Radzionkowie
![]() Dziewczyny na wiosnę zlot robimy. Maluchy już będą tak fajnie kumate to może uda się pogadać i wypić ciepłą kawę ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Zapowiada się dzisiaj piękny dzień także od 6:30 u nas nie ma spania ![]() Na szczęście dziecko łaskawie samo się bawi w łóżeczku, a mamusia buszuje ![]() Patrzcie na co trafiłam na fb ![]() Edit. Buuu, nie wiem jak dać linka z konkretnym filmikiem, chciałam Wam pokazać trening mistrza a włącza się tylko użytkownik ![]() Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-09-12 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się witam po ciężkiej nocy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My juz dzień zaczęłysmy. Dzisiaj szczepienie 400 zl nie nasze :/ złodziejstwo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 |
Rozeznanie
|
U nas tez juz dzień zaczęty, chociaż jeszcze w łóżku obie lezymy, ale Oliwka pod karuzele do łóżeczka a ja idę się ogarnąć i tez jadę na szczepienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam z grubsza wczoraj :p
U nas dzis pobudka 5.30 :p tyle ze dziecko przysnęlo po 7 matka niestety juz nie Czekam az sie pranie wyłączy i jedziemy do Wwka na jeden dzien ![]() ![]() Czy dziecko moze miec jednodniowa, a moze nawet poldniowa kolkę? Wczoraj rano byłyśmy w ikei po drodze wstąpiliśmy na obiad do rodziców TŻta i Ignas kiedy chciałam go nakarmić dał taki koncert ![]() ![]() Nie wiem co to za akcja dzis juz je normalnie ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Konto usunięte
|
Soffinka może mieć, może mu się gazy w brzuszku nazbierały. DobrZe że przeszło i oby się już nie powtórzylo.
Bawcie się dobrze! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.