|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Usnela przy cycusiu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4022 |
|
Konto usunięte
|
Haneczka oby szybko wam przeszlo. Może wspólna wycieczka naprawi relacje. Czasem tak bywa. U nas na tygodniu też różne sprzeczki, ale po wycieczkach jest super :-*
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super fryzurka! Ty masz tak dużo włosów i takie grube Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno dasz sobie radę w końcu jak napisała Elaine masz "moc matki" Cytat:
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Haniu po burzy zawsze wychodzi słońce
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje mi naszego pokoju. Cytat:
Taki mam żal, ze nie mam ochoty Go zmolestować. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Pije karmi, jem sałatke z olejem sezamowym i przegryzam ciastkami!! Mój wieczór Całkiem dobre to karmi
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-10 o 21:18 |
||
|
|
|
#4026 | ||||
|
Konto usunięte
|
Honcia, Elaine jak usypiacie córeczki jeżeli nie zasną przy cycu?
Ja mam też teraz problem z tym gdy Ignaś się przebudzi np. po 10 minutach drzemki. Kiedyś dałam smoczek spał dalej, teraz zwykle znowu biorę na ręce i usypiam od nowa i odkładam potem z różnym skutkiem W wózku jedynie spoko, bo pobujam i śpi dalej, gorzej w łóżku lub łóżeczku.Cytat:
Też mam ochotę obciąć włosy, bo już długie urosły i mnie wkurzają tylko ciężko znaleźć jakąś fajną fryzurę dla kręconych włosów. Jak są za krótkie to robi się coś w stylu afro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
____ Czy Wy na wizycie kontrolnej u gina miałyście usg? Ja miałam tylko badanie na samolocie i tak sobie myślę czy to wystarczające było... I tak czytam o tym, że czekacie z przytulankami do czasu aż gin pozwoli, a ja nigdy nie czekałam Nikt mi nigdy o czymś takim nie powiedział, jedynie w szpitalu po 1. porodzie lekarz mówił, żeby w okresie połogu się wstrzymać i tyle.
|
||||
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żabciu przyke, że Wam się nie układa. Spróbuj odkładać przynajmniej na część nocy dziecko do łóżeczka i porozmawiaj z mężem koniecznie. Może jutro podrzucisz Gabi mamie i będziecie mieli chwilę dka siebie?
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usg nie miałam. Wizyty u gina są przewaznie przy koncówce połogu więc wczesniej i tak nic z sss. Cytat:
Ale Gabi niezadowolona po 10min ze to tatus obok, a nie mama z cycem.Więc problem jest we mnie.. noszz cholercia nie chce taka być. Jakies hormony buzują czy co?! Albo sss mi trzeba i bedzie po sprawie!! ![]() A serio to Gabi musze do lozeczka przenosic i tulic sie z mezem jak dawniej przed snem.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-10 o 22:47 |
||
|
|
|
#4029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym próbowała odkładać dziecko żeby mieć mała chwile z TZ. Cytat:
Jedźcie gdzies na chwilę razem, nawet obiad na mieście czy spacer z Gabi, wycieczka itd i może faktycznie małą do łóżeczka a Wy chwilę w objęciu przed snem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać. U nas wieczór mily i sympatyczny
spalilam princepolo i krakersy![]() Mamuśki szczepicie na rota? Bo w poniedziałek mamy szczepienia i się cały czas zastanawiam.... Za 38 min moja Majunia skończy 3 miesiące Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4031 |
|
Konto usunięte
|
My nie szczwpimy na rota.
Wydaje ni się że juz za późno? To się chyba podaje na tych pierwszych szczepieniach... My ich ciągle nie Mamy przez antybiotyk. Mąż w pracy, pogoda ładna, tak bym chciała na wycieczkę! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że jest bardzo zmęczona i sama nie wie czego chce albo coś dolega to wtedy usypiam na rękach. Ale staram suę jej do tego nie przyzwyczajać. A na wizycie po połogu miałam tylko usg. Kazał przyjść jeszcze raz po kilku cyklach i wtedy badanie ginekologiczne. Nie wiem czy rak robi zawsze czy tylko po cc?? W temacie libido to my jesteśmy dobrani... W sensie obydwoje mamy niewielkie potrzeby w tym temacie Cytat:
Nie szczepimy ba rota. Sama lekarka nam odradziła bo to pic na wodę podobno... Mąż jeszcze śpi, córcia pojadła i gada sobie do obrazków na ścianie a ja bym upiekła murzynka bo mam smaka... ale mi się nie chce wychidzić z wyrka
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-09-11 o 07:41 |
||
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Witam się po plagach egipskich,które mnie nawiedzily :-/ lodówka o dziwo śmiga, ale nie wiem,czy się sama odpsula,czy mąż naprawił,bo jesteśmy od piątku pokloceni:-/ Po tym jak mi się lodówka zepsuła w kuchni zrobiła mi się plaga zielonych much,chyba ze 30 ich było,jeden wielki bzyk,nie wiem kompletnie skąd się wzięły,bo mam moskitiery w oknach:-/ W każdym razie zabunkrowalysmy się w sypialni z Basia a tesciu ratował sytuację muchozolem. Nie wiem,czy to bezpieczne było w domu z małym dzieckiem,ale starałam się zachować środki ostrożności. A do tego jeszzcze wczoraj chciałam zapalić lampkę nocną Koło łóżeczka Basi i strzeliła żarówka,dobrze że była w dół skierowana to poleciała z tyłu za łóżeczko. Więc cięzki weekend był,a teraz będzie ciężki tydzień:-/.od teściów się dowiedziałam,że mąż jedzie na delegację i będzie tylko na weekendy wracać. Nie wiem jak ja to wszystko ogarne. I nadal jesteśmy w konflikcie, w piątek się tak uryczalam,że do 1 nie mogłam usnąć. Na szczęście dziecię laskawe i się nie budzi w nocy,dopiero Koło 6.30-7.30. Jedyne co mnie denerwuje, to że wkładki nie dają rady oi już któryś dzień z rzeddu mam zalane łóżko mlekiem. Już mi się nie chce co chwilę zmieniać prześcieradła:-/ Okazało się że Basiulka schudła 80 g w 3 dni,ale fakt że po tym szczepieniu dużo spała i mniej jadła. Teraz ma jeszcze drzemkę,ale już się powoli budzi. Co do rota to mi też odradzali,bo podobno ten wirus ciągle mutuje i nawet jeśli dziecko nie zachoruje na jakiś szczep ze szczepionki to jest wysoce prawdopodobne ze i tak złapie jakaś inna odmianę. Ale na meningokoki zaszczepie na początku przyszłego roku ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Laaa,prawie sobie usunęłam wiadomość,ale się udało ją złapać w ostatniej chwili |
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Dorzucam jeszcze Basiowe pochrzcinowe zdjęcie,właśnie je dostałam od sis;-)
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
my juz na nogach. Majunia obudzila mamę głośnym gruchaniem ![]() Moje Serduszko zaczelo 4 miesiąc... ale czas leci aaa jak zamykam oczy to od razu mam wspomnienie jak Ja po raz pierwszy zobaczylam Mój największy Skarb Dzanet lekarka mi powiedziala ze na drugich szczepieniach można szczepic i ze mam sie zastanawic. Zakładałam ze nie będę szczepić i niech tak zostanie. Pneumokoki zdecydowanie ważniejsze. Może i ja jakieś ciastko upieke np kruche ze śliwkami. Tylko tz po sliwki musze do sklepu posłać jak wstanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczepimy na rota. Hania wyladuje w żłobku, często też wyjeżdżamy. Ja jestem sama dużo i nieuniknione są wyjścia/wyjazdy z Mała. Chcemy chronić maksymalnie na ile się da. Cytat:
![]() Konflikt z,mężem tak długi przykra sprawa jak będzie w delegacji na pewno dasz radę w Nas mamusiach tkwi siła niepojeta szkoda tylko że od teściów wiesz, a nie od męża słabo by było być dalej w konflikcie jak wyjeździe. O coś poważnego poszło?Co do rota Nam z kolei i na SR i warsztatach tłumaczyli że fakt wirus ewoluuje i są nowe odmiany, ale jest ogromne prawdopodobieństwo lagodniejszego przebiegu przy zaatakowaniy przez inna odmianę po szczepienie rotarixem. Mam w rodzinie dalszej pediatre - pracuje w szpitalu. Tłumaczyła mojej mamie, że dzieci zaszczepione nawet jak łapią rota spędzają dużo mniej dni w szpitalu i łagodniej przechodzą chorobę. Decyzja czy szczepimy czy nie zależy od Nas każdy robi jak uważa za stosowne.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Radena ale miałaś przejścia. Ale ba pewno już limit nieszczęść się wyczerpał
co do sytuacji z mężem nie pomogę bo tyle co zaczęlam się odzywać ze swoim po 11dniach. Na pewno bylo by dobrze żebyście porozmawiali przed wyjazdem.Mąż spaceruje z Marcelką a ja mam chwilę dla siebie... Ogarnę sypialnię, podłogi z grubsza i może zrobię sobie tapetę Udanej niedzieli Mamusie, niech dzieciaczki dadzą nacieszyć się tym cudownym słońcem
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
ja rota nie bralam tylko pneumo bo mamy za darmo i dokupie meningo
|
|
|
|
#4039 |
|
Konto usunięte
|
Asiek a meningo się wam nie należy? Myślałam że też.
My też pneumo i meningo Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planowalam szczepic i na rota i pneumo i meningo. Po czasie i przeczytaniu paru źródeł zrezygnowalam ze wszystkiego. Ale kupilismywcześniej rota więc juz podamy drugą dawke. W srode szczepienie
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Miłej niedzieli
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
My też szczepiliśmy na rota
Ja miałam usg na wizycie u gina i dobrze, bo okazało się, że mam jakieś kilkumilimetrowe gówienko w macicy. Muszę iść w październiku do kontroli
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie my z Hania i TŻ pozdrawiamy z nad morza
![]() Do wtorku jesteśmy od dziś. W piątek okazało się, że TZ może wziąć wolny pon i wt i szybka decyzja była. Pogoda piękna to długo nie myśleliśmy. W końcu spedzimy czas razem na spokojnie. Spacerki, wdychanie jodu itd ![]() Ja nie miałam usg na wizycie u gina, tylko badanie na fotelu. Kazał mi za pół roku ponownie przyjść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Żabcia co takiego złego wyczytalas, że nie szczepisz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę morza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nad morze to mam cały kraj do przejechania
Ale nie narzekam,bo ja razem z mężem górołazy. Dlatego nie mogę sie doczekac az Gabrysia usiadzie kupie nosidełko i w trase ![]() A nad polskim morzem to ja nigdy nie bylam ![]() Dzis gdzies nas mąż wyciąga, czekamy na niego. Madziu co do szczepionek to nie chce mi sie dzis tego tematu zaczynac- wybacz
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Ja na rota Zuzki nie szczepie. Bartka szczepilismy , złapał rota jak miał rok, łagodnie przeszedł, parę dni się pomeczylismy w domu i było ok. Ale zdecydowałam ze Zuzi nie szczepimy. Z dodatkowych tylko pneumo bo starszy przedszkolak. Na wizycie u gin pod koniec połogu miałam tylko badanie na fotelu. Po pierwszym porodzie miałam też usg , wiec to pewnie od gina zależy. Po urodzeniu pierwszego dziecka tez z mężem mieliśmy kryzysowy okres. Ale B dawał się we znaki, po nocach nie spaliśmy wiec było ciężko. A po drugim dziecku jest super |
||
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanego wypoczynku Chociaż tak jak Żabcia ja mam caly kraj do przejechania to bym po plaży pochodziła... Może w przyszłym roku...
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
A pewnie, ze ja też bym polaziła! A zwlaszcza popływała bo uwielbiam
Pewnie za tydzien bedzie zimno aby jechac nad jakies jeziorko.
|
|
#4048 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
skąd jesteś?Temat szczepień to temat kontrowersyjny. Ja się w dyskusje staram nie włączać. Wiadomo że każdy chce dla dziecka jak najlepiej Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mial być nasz weekend. W końcu dzisiaj mamy kolejną miesznico/rocznice 2 lata i 11 miesięcy razem. I 4 miesiąc Mai ![]() A tutaj teściowie mają za chwile przyjechać... nie wiem dlaczego ale jakoś ostatnio nie mam ochoty na spotkanie się :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65174411]Wrzuć nam kawałek morza na fb
![]() To tak jak ja skąd jesteś?Temat szczepień to temat kontrowersyjny. Ja się w dyskusje staram nie włączać. Wiadomo że każdy chce dla dziecka jak najlepiej Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Oczywiście, ze kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka, a dowiedziec się prawdy o szczepionkach graniczy z cudem. Więc trzeba robić tak jak intuicja podpowiada. Do krk 50km, do Tarnowa 30 A Ty?---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Garycha śpi przeważnie po 20-30min, a dzis jak chcemy gdzieś jechać to śpi już 3 godzine
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

W wózku jedynie spoko, bo pobujam i śpi dalej, gorzej w łóżku lub łóżeczku.

jak będzie w delegacji na pewno dasz radę

skąd jesteś?