![]() |
#4081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Fab ja daję Emilce po 1-2zabki mandarynki tak do wyssania nic jej nie jest.Sama w ciąży zajadalam tony pomaranczy i mandarynek.Pomaranczy jeszcze nie dawałam bo nie trafiłam na dobre. Możesz spróbować 1zabek jak zareaguje
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4082 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mona - jak robiłaś tego królika? Nie mam doświadczenia w ogóle z tym mięsem i zastanawiam się, czy to się jakoś całą tuszkę przyrządza, czy ewentualnie kupowałaś jakąś część królika? A i jeszcze jedno - dawałaś już może żółtko? (coś kojarzę, że chyba Ty o tym pisałaś). Jak reakcja? Wszystko w porządku? Kupuję w mięsnym. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale podobno indyki mają o tyle lepsze mięso, że nie podaje im się sterydów, bo od nich padają. Natomiast niestety nie wiem jak z kurczakiem - na razie dawałam raz ze słoiczka. Ale czy aby jest to pewniejsze to nie wiem prawdę mówiąc. Cytat:
![]() Prawda jest taka, ze jedno dziecko będzie wolało słoiczek, inne gotowane. Jeśli chodzi o mięso to też jakoś boję się zaraz od małego pakować w niego sterydy, no bo jednak te mięsa teraz to dość średnie są. Kurczaka chyba na razie w formie słoiczków będą też podawać, bo to jeszcze przełknął, no ale królik u nas nie wypalił. Tyle, ze to akurat mogło być też przez to, ze w składzie było dużo ziemniaków. Cytat:
A tylko ja w sumie sama już jadłam cytrusy i nie zauważyłam, aby miał od tego jakieś zmiany na skórze. Czy dawała już któraś z Was dziecku ryby? Macie jakiś pomysł od jakiej można by zacząć? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | ||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() Ja od jakiegoś czasu nie kupuję już w ogóle kurczaka (raz na jakiś czas mam dojście do wiejskiego, ale na ile on jest bezpieczny to nie wiem), dla siebie kupujemy indyka w lidlu i pewnie takiego też dostanie Marysia (cena ekologicznego to ok. 100 zł za kilogram, nie chce mi się chyba bawić w mrożenie tego, porcjowanie i gotowanie jeszcze osobno). Miałam już w koszyku jakiś słoiczek eko z indykiem, ale stwierdziłam, że bez sensu. Ja nie jestem stworzona do słoiczków jednak ![]() A my jeszcze w łóżku, Bąk śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-12-08 o 09:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Moderatorka z pazurem
|
Cytrusów jeszcze nie dawalam, boje sie bo sama mam bardzo silna alergie. Chyba jak przyjdzie pora podania mandarynki, to profilaktycznie zrobie to na izbie przyjec (u mnie reakcja jest juz w kilka min po kontakcie z alergenem)
![]() Ryby podaje, bo sama jem duzo. Jadlysmy juz dorsza, tilapie, lososia i mirune. Ryby robie na parze albo pieke. |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Zadomowienie
|
Ja tez cytrusow nie dalam jeszcze, boje sie :p
Ale! Dzisiejszy hit to placki z jablkiem i bananem. Nie widzialam jeszcze, zeby czyms sie tak zajadal ![]() Cytat:
Witaaaaj! Siostro, w koncu nie jestem najmlodsza :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka naprawdę kiepska. Od kilku miesięcy chyba tak mało w nocy nie spałam. Młoda obudziła się przed 3, to ją przebrałam, odciągnęłam katar, nakarmiłam, potem chyba z 20 minut ją nosiłam, żeby jej się wszystko ładnie uleżało, licząc, że dzięki temu nie zwymiotuje w nocy. Do łóżeczka ją odstawiłam o 4, zasnęła nawet szybko. Zwymiotować nie zwymiotowała na szczęście, ale spała tak niespokojnie, że średnio co 15 minut zaczynała płakać przez sen, więc musiałam albo smoczka podać, albo po główce pogłaskać. W każdym razie do 7 rano szansy na zaśnięcie nie było. Na szczęście młoda spała prawie do 9, a po tej 7 już przestała się wybudzać z płaczem, więc jakieś półtorej godziny udało mi się dospać. Ale i tak dzisiaj kawa jest potrzebna. Mam nadzieję, że kolejna noc będzie lepsza, bo jutro wieczorem się wybieram na Christmas Party u mnie w firmie. A jak będę taka niewyspana, to za długo tam nie posiedzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kiedyś dałam mandarynki trochę to smakowała jej bardzo, ale przestałam bo miała czerwone policzki ale nie wiem w sumie czy od mandarynek. Tez chyba znowu spróbuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-12-08 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
Juz wiem dlaczego Lenka nie chce spac w swoim lozeczku- przeciez tam sie nie da spac w poprzek
![]() Co do miesa to jeszcze nic nie dawalismy- zaczniemy od kurczaka, bo moja mama ma swoje. Reszte miesa bede starala sie kupowac eko, czasem sloiczki. My narazie jestesmy na etapie pojedynczych smakow i mieszanek 2 czy 3 rzeczy. Malej w ogole nie podchodza warzywa za specjalnie, zje ale troszke, tak samo z kaszka. owocow zje troszke wiecej i tych juz dostyc duzo podalismy. Najbardziej lubi jogurt owsiany. Kurcze znowu zaczal sie etap chodzenia wszedzie za mala, wspina sie gdzie tylko moze a do tego strasznie skubie i lize sciany. Na jeden mamy brokat a przy wejsciu gipsowe plytki- ma co robic kobieta ![]() Lozeczko obnizone, mala juz co chwile wstaje- oczywiscie skonczyly sie czasy kiedy wkladalam ja do lozeczka i moglam isc cos zrobic- teraz pilnuje zeby sobie nic przy wstawaniu nie zrobila. Jutro jedziemy do Polski, oczywiscie wieje. Nie stukajcie za duzo postow zebym dala rade was nadrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znjoma, wegetarianka, zaszła w ciążę i żeby zrobić dobrze dziecku, jadła w ciąży piersi z kurczaka. Efekt jest taki, że mała ma 2 lata I stwierdzone przedwczesne dojrzewanie (min urosły jej piersi. ..). Pierwsze pytanie każdego lekarza do jakiego się zgłosili - czy jadła kurczaka, Ona i dziecko. ... ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że po sąsiedzku mieszkamy ![]() Mnie też stresuje to jedzenie Alicji, ona jak widzi łyżeczkę to zaciska buziaka. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A tego królika po ugotowaniu to robicie na papkowato razem z jakimś warzywkiem, tak?
![]() |
#4093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4094 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję! Cytat:
ja dawałam dorsza północnoatlantyckiego(chy ba) lidla i dzikiego lososia z biedry (zawsze jak sa to kupuje 2-3 i mroze). Cytat:
łączę się w bólu, tydzień temu byliśmy z dziewczynkami u lekarza, mlodsza cos tam pokaslywala i pokichiwala a starsza calkiem solidny kaszel od kataru miala, dzis starsza pobiegla do przedszkola wykurowana miodem z sokiem z cebuli i czosnku, sokiem z malin a młodsza od 3 przydusza sie kaszlem od kataru. Masakra jakas, trzymam ja na piersi, zeby jej sie latwiej polykalo. W uchu sobie wydrapala do krwi malzowine (o co chodzi? Nie ma gorączki a przu przystawianiu przecież by ja ucho bolało a nie boli). Na chwile dala sie zostawic na dywanie rano to jej lecialo z nosa, ale nie ma zatkanego to nie odciagam.Ten kaszel najgorszy, bo sobie nawet przez sen przy pierai nie za bardzo odpocznie. Humor marny a jeszcze wieczorem opitolila kilka rozyczek brokula, wyglodniala jak 150 a dzis tak tylko popatrzyla na placuszki i trochę sosu jagodowego zjadla, myslalam ze bede musiala jej placki z rąk wyrywać jak zawsze, zeby samemu cos zjesc a ona taka biedulka. Cytat:
Edytowane przez biedronkadancer Czas edycji: 2016-12-08 o 10:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zadomowienie
|
Ja dawałam narazie cielęcinę gotowana, z brokułami i wczoraj z marchewką. Z tym ze ostatnio Maja zje 2 łyżeczki i koniec :P
Wyniki krwi chyba w porządku, napewno krzepliwość i płytki krwi w normie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Pospałyśmy do 11:15
![]() Mona, nie byłam nigdy w kfc, więc na szczęście nie wiem co tracę ![]() ![]() Jaką porcję kaszy dajecie? Ja dzisiaj ugotowałam łyżkę manny na pół szklanki wody i zmieszałam z poduszonym bananem, myślałam, że będzie na dwa razy i jeszcze zostanie, a młoda wciągnęła wszystko ![]() ![]() No i dzisiaj mi zleciała razem z przewijakiem do łóżeczka. Oczywiście moja wina, nie sprawdziłam czy jest dobrze położony (wczoraj obniżyliśmy łóżeczko- będzie więcej miejsca na składowanie rzeczy ![]() Anulus, udanej podróży! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Nina manny niezbyt lubi, robie tę z holle z 3 małych łyżeczek
![]() |
#4099 | |
Zakorzenienie
|
Czyli podobna ilość
![]() Spróbuj mannę z bananem, zwykła na wodzie (fuj) też nie robi na Marysi wrażenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Suma sumarum wyjdzie tyle samo myślę ![]()
![]() |
#4101 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas zero postępów - nie ma ząbków, nie ma pełzania i raczkowania (ogólnie brzuszek jest bleee). Próbuje sama usiąść z leżenia na płasko. Strasznie się napina, siłuje, nie udaje jej się i się denerwuje... nie wiem czy to prawidłowe? Denerwuję się trochę... ![]() Z frontu rozszerzania diety to u nas z mięs ino kurczak, bo mamy z pewnego źródła. Żółtko wprowadzę jak skończy siódmy miesiąc. Nakupowałam owocowych tubek z gerbera - mam nadzieję, że posmakuje. Dziewczyny zamawiałyście z ali worek na zabawki? Prałyście go przed pierwszym użyciem? Bo materiał mi się wydaje taki średnio do prania, bo od wewnątrz ma coś ala ceratkę...
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Aaa jeszcze mam dwa pytania do dziewczyn pracujących w kadrach
1) czy jak kobieta po macierzyńskim korzysta z przerwy na karmienie to pracodawca płaci za tą godzinę czy ZUS? 2) czy będąc na wychowawczym jeżeli będę chciała ruszyć z własną działalnością to płacę tylko składkę zdrowotną? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
#4104 |
Zadomowienie
|
Aggasek, co prawda nie pracuję w kadrach, więc pewnie jakby co Dziewczyny sprostują:
1. pracodawca 2. wszystkie składki płacisz Ty podejmując działalność gosp. na wychowawczym ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Ita, wyspana? ![]()
#4105 |
Zakorzenienie
|
Ita - ile jeszcze bedziesz nas trzymać w niepewności? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
Hahahaha
#4107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do działalności to jestem zielona, nie znam tematu kompletnie
![]() |
#4110 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mogłabym spytać naszej księgowej, ale to największa pierdoła jaką znam i na pewno na podstawie dwóch pytań ułożyłaby sobie w głowie jakąś historię i nie omieszkałaby podzielić się nią z całą resztą pracowników ![]() A jeszcze w takim razie może wiecie czy jeżeli przez kilka lat byłam dopisana do spółki jawnej jako wspólnik i płaciłam normalne składki zus to przepadła mi opcja na te dwa lata ulgi przy otwarciu pierwszej firmy? Pewnie tak, co? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.