![]() |
#4081 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
Nie nazekaj na prace. Ja mialam najlepsza prace ever, chill, a teraz szef tak dowalil ze jest mega lipa. Cytat:
![]() Za to ciotki wczoraj sie rzucily mi radzic. Ubralam sukienke, ktora dosc maskuje moj brzuch wiec na razie macania bylo bardzo malo. Ale za to nasluchalam sie, co zrobic zeby mi brzuch po ciazy nie zostal pol godziny pogadanki o jakims dziwacznym ziolowym specyfiku i zawijaniu. Wkurza mnie to, jakby moj wyglad po ciazy byl najwazniejszy w tym wszystkim. O tym, ze o porade nie prosilam, nie wspomne. Nie jest fajne tez to, ze poza ciaza wlasciwie przestajesz istniec. Nikt sie juz nie pyta co tam robisz w wolnych chwilach, albo co ostatnio przeczytalas. Tylko jak sie czujesz, jak dziecko, czy juz mam wozek itd. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rwą na szczęście to nie jest. Co prawda nigdy nie miałam, ale widziałam kolegę z rwą i on dosłownie umierał. A czekaj... to facet, oni przy gorączce umierają ![]() ![]() Będzie wszystko dobrze ![]() ![]() Cytat:
Super, że wszystko dobrze. Tez jestem 5 kg na plusie. Waga z dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Muszę poczytać, dzięki. Nie, nie jestem słaba, ćwiczyłam. Może pomogą ![]() Cytat:
Mam to samo z włosami do tego busz jak Villas ![]() Cytat:
Dacie radę ![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
Ja byłam dręczona kilka lat. Jakoś 8. Rzygać mi się chciało. Tzn u mnie na świeczniku był brak ciąży. Każde spotkanie z rodziną mojego ojca były pytania, a kiedy, a czy się staracie. Po czasie odpowiadałam strasznie chamsko, ale się nie zrażali by zapytać przy następnej okazji znowu. I to takie wścibstwo pod płaszczykiem uprzejmości i troski i niby zainteresowania co u nas. Normalnie miałam ich nosy między moimi nogami wiecznie. Nie rozumiem takiego sprowadzania kobiety do jednego. Nie każdy chce mieć dzieci, ja nigdy nikogo info nie pytam l, bo nie wiem czy np nie sprawię tym przykrości. Współczuję Ci, ja jeszcze na takie coś nie trafiłam. Współczują mi tylko bliźniaków i jawnie to mówią ![]() Cytat:
To ja pisałam o tym oddychaniu. Fizjoterapeutka zaleciła kupić piłkę do ćwiczeń i usiąść na niej i kręcić biodrami raz w jedną raz w drugą, żeby tam się wszystko poukładało. Robię to od dwóch dni ale nie działa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4083 |
Zadomowienie
|
Amnesia moja mama upaja się komentowaniem rozmiaru mojego brzucha za każdym razem jak mnie widzi i tym ile utyje i mówieniem do mnie grubasie. Dlatego rzadko się widujemy i druga sprawa przybyło mi narazie 1 kg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Rozeznanie
|
Jestem wlasnie po wizycie u ginekologa. Mówił, ze maluchy rozwijają się prawidłowo - 150 i 161 gram maja. No i powiedział, ze on to widzi dwa siusiaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro rano ide na polowkowe. Stres jest spory bo nie mialam prenatalnych, wiec roznych rzeczy moge sie dowiedziec... Chyba pojde sama bo z mezem mamy ciche dni, wiec wsparcia psychicznego tez nie bedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
Busz jak Villas i to nie tylko na głowie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4090 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile z was udziela się na fb? Coś czuje że grupa się podzieliła i kto pisze tutaj nie pisze tam. Ja tylko tu pisze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Dwa siusiaki? Matko ... 3 razy blizniaki i 3 razy chlopy!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 |
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny współczuję Wam tych przykrych komentarzy i tekstów. Ja z rodziną spotykam się bardzo rzadko, a co innych ludzi to też jakoś nigdy nie usłyszałam jeszcze nic niemiłego. Hm, może po prostu ja za rzadko z ludźmi poza pracą gdzieś wychodzę :P
#4093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi noestety paracetamol nie pomaga Nazekacie ze wszyscy sie wtracaja ![]() ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zadomowienie
|
Wiedzminkaa gratuluję chłopców
![]() ![]() Biedronka19 ja też tylko tutaj piszę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Travis widzisz dzielić się szczęściem to jedno i tego bardzo bym chciała, a dogadywanie to drugie. Oczywiście mam wsparcie w mężu w siostrze, ale od mojej mamy doświadczam tylko oceniania i wtracania, tak było w pierwszej ciąży i po porodzie i w tej ciąży jest tak samo, zobaczymy jak będzie po porodzie. Ja od niej jeszcze nie usłyszałam pytania jak się czuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zadomowienie
|
Ja tylko tu zaglądam.
Nie spotykam się często z rodziną, to póki co nikt nie komentuje (poza tym w luźnych ubraniach aż tak nie widać). Wręcz przeciwnie ![]() ![]() U mnie nie ma jeszcze dobrych rad. Głównie babcie obie dzwonią i opowiadają jak to było jak one w ciąży były, ok 50 lat temu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez tylko tutaj piszę. Na fb nawet nie byłam
A co do ludzi i zachowania, komentarzy.. innym to sie serio nigdy nie dogodzi 💩😒 olać i robić swoje jak to mój mąż mówi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pozwol sie tak traktowac! Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
Nie pozwole
![]() Jak bedzie trzeba to sama go spakuje. Najpierw lazil od samego rana i mowil do brzucha "synku", wyszukiwal rzeczy dla dziecka, czytal o poszczegolnych tygodniach ciazy itd. Az nagle mu odbilo bo powiedzialam, ze chyba mam jakies problemy hormonalne i ze chyba juz przed ciaza je mialam i stad moje kiepskie samopoczucie juz od dluzszego czasu. Stwierdzil, ze jestem chora, ze gdyby wiedzial to by nie bylo zadnego dziecka bo w sumie to on nie chcial ake sie zgodzil przez moje naciski. Powiedzial, ze ja chyba chce zeby mnie ta ciaza zabila i ze jak mi sie cos stanie to bedzie mnie mial na sumieniu z mojej winy. Przed ciaza bylam u lekarza, moje objawy olal i stwierdzil, ze nic mi nie jest. Zrobilam prywatnie badania krwi na tarczyce i zmylilo mnie to, ze byly w normie, pozniej doczytalam, ze wazne sa proporcje oraz same objawy. Zachodzac w ciaze nie bylam swiadoma, ze cos moze byc nie tak a on teraz mnie obwinia. Do tego zebralo mu sie na gadki typu tamci maja jedno, tamci zadnego a mi sie drugiego zachcialo. Dorosly facet teraz robi z siebie ofiare. |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A wiecie, ja dostalam bardzo dobra ksiazke o porodzie itd. I o tym jakie sa jego aspekty, co mozna wybrac. To ksiazka taka bardzo 'empowering', bardzo pokazuje jakie masz prawa, ze o wszystkim mozesz zdecydowac. Jest o samym porodzie, ale w sumie fajnie sie czyta, wyrabia we mnie takie poczucie, ze nie musze sie uginac pos presja, wysluchiwac tego itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz mi sie mylicie dziewczyny tyle nas jest. Martynka Ty z irlandi prawda? I szukalas prywatnego usg a jutro masz polowkowe to moze poznasz plec? Chlop moze ma ciaze urojonom I tez mu hormony odbily ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zakorzenienie
|
On napewno tez sie stresuje całą sytuacją no ale mógłby się chociaż ugryźć za język
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Travis, ja jestem od bliźniaków nr. 2 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4104 |
Rozeznanie
|
No ja to raczej byłam przygotowana na to, ze będą dwa siusiaki - za mocna linia męska w rodzinie narzeczonego
![]() A 5 kwietnia jestem umówiona na USG połówkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie o to chodzi, ze wiekszosc na mojej glowie a on jeszcze z takim tekstem. Nie wiem jak mogl w ogole cos takiego powiedziec. Tak, mowilam o tym, ze chcialabym miec drugie dziecko, ale nigdy go do niczego nie zmuszalam. Nawet nie mialabym odwagi zmuszac faceta do posiadania dziecka bo wiem, ze nic na sile a to decyzja na wiele lat. Cytat:
PS travis u mnie prenatalnych nie robia bo jest zakaz aborcji/terminacji wiec uznali najwidoczniej, ze to niepotrzebne i wystarczy polowkowe.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2019-03-14 o 19:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
Omg! Nie wiedzialam ze irlandia ma inne prawa niz tutaj
![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
W Republice Irlandii nie mozna chyba w ogole, ale w Irlandii Pln jako, ze to czesc UK, jest mniej restrykcyjnie i jesli jest ryzyko dla zdrowia i zycia matki albo ma problemy psychiczne przez ciaze i moze sobie cos zrobic, to mozna zalatwic aborcje. W przypadku wad u dziecka- nie. Jedyna opcja to wyjazd do Anglii. Tam mozna to legalnie zalatwic, ale z tego, co kojarze, nie na NHS tylko odplatnie. Dlatego tez nie robia prenatalnych. Oczywiscie mozna zrobic sobie prywatnie USG z przeziernoscia karkowa, ale to idzie w setki funtow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | ||||
Zadomowienie
|
Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
![]() A podobno to kobiety maja wahania nastrojów! Myśle ze mogła do niego dotrzeć powaga sytuacji, ze będzie drugie dziecko, zaczęło go to trochę przerażać i może dlatego. Jak sobie poukłada w głowie to może mu rozum wróci. Buc jeden ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To już chyba wole mogą i jej olewczo-zachowawcze zachowanie... Wiesz co, ciężko mi to opisać, czuje takie napięcie brzucha, jakby wielkie wzdęcie??? Ale tylko w środkowej czesci, w sensie czuje ze macica, obejmuje to obszar całej macicy - od pępka w dół. Dość nieprzyjemne. Szyjka długa, twarda i zamknięta I u mnie jeszcze czasem jest takie wrażenie „niespokojnych nóg” w nocy, a to tez podobno kwestia magnezu Cytat:
Super! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2019-03-14 o 21:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
W uk jest za darmo aborcja
Abortions can only be carried out in an NHS hospital or a licensed clinic, and are usually available free of charge on the NHS. Ale tylko dla tych ktorzy pracuja i oplacaja skladki nhs Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.