|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V
Witam
![]() Jabłuszko-Młodość,więc trzeba szaleć ile się da ![]() ![]() Swoją drogą, widziałam Cię wczoraj na judżi ;D tzn. przy, a seacik cudny *___* Ewusia-Jeno nam potem wyznaj cożeście zaplanowały w związku ze strojem ^^ A u mnie.. naÓka, próba mobilizacji, póki co oddałam pracę roczną z woku, zostając tym samym skarcona gniewnym spojrzeniem pani dr jako,że w tytule zamiast mass media napisałam media masowe.. ![]() wzięła, też listę lektur na exam z literatury,planuję poukać się co nieco na podstawie opracowań, a i przymierzam się do spłodzenia pracy z interpretacji txtu, na 18, który de facto spędzę hen daleko,ale może coś mi jeszcze do łba przyjdzie. Ponadto mały dół-zamuł, którego apogeum nastąpiło wczoraj kiedyż to wybyłam na tzw. AWFalia, atmosfera fajna, muzyka też,ale jako jedyna stałam sama niczym ten kołek ![]() Ot 3 (jedyne..) koleżaneczki oczywiście nie mogły, zreszta powoli daję se z nimi spokój,zrywam kontakt. Od zarania w 80% przypadkach to ja inicjowałam spotkanie ,dzwoniłam ,pisałam et.c te odzywają się gdy mają 'problem' chcą się wyżalić et.c teraz już nawet nie odpiszą,mimo obiecanek cacanek.. Krótka piłka i finito z nimi. Czekam tylko na moment,w którym uszczypliwie i z finezją zakończę te 'przyjaznie' ![]() Czasem miło jest komuś dopiec chociażbt dla zasady ![]() Wogóle otrzezwiałam,że nie mogę żyć tylko mrzonkami,nadizeją gdybaniem,że kiedyś coś' tylko wcielić chęć przebojowości,pewności siebie et.c w życie, poznawać nowych zakręconych ludzi z pasją,o podobnych zainteresowaniach, rozwijać takowe z jakimś efektem,a nie wieczny leń, korzystając z życia na całego, bez obaw,lęku ,zahamowańkurtuazji, bawić się ,szaleć. Tak jak zawsze chciałam i zawsze 'czekałam' aż nadejdzie ta chwila. Bez skutku jak widac ![]() Toteż musze się do kuzwy nędzy przemóc. 'za chwilę' gdy załatwię jedną wleczącą się od roku sprawę. Dla kogoś 'błahostka' ,dla mnie koszmar,mur, oddzielający od wielu wielu fajnych doświadczeń. Zwłaszcza w naszym iście tolerancyjnym społeczenstwie ![]() Może i mam świra,obsesję na tym punkcie, no ale wewnętrzny spokój i hart ducha cierpliwość się wyczerpały. Po prostu. Coś się kończy coś zaczyna. I musi zacząć . lepszego.. Nie wiem może to pms, utajony stres indukowany w zakamarkach podświadomości z racji faktu,że w niedzielę wybywam do szacownej 'stolycy' co by dzień po stawić się na oddział w celu 'kosmetycznej poprawki' ,wykrojenia nadmiaru et.c Mimo parszywości tego miejsca, wspomnień z nim związanych jaram się tym ,jaram i jeszcze raz jaram. Odezwała się jakaś masochistyczna cząstka mnie, z utęsknieniem czekająca na moment wjazdu na sterylną i iście odpicowaną salę operacyjną, przyćpania głupim jasiem, morfiną (miemam nadzieję..) a przede wszystkim nadzieja, durna,parszywa nadzieja,że kur..a cud się stanie,że potem jak po maśle, jeszcze WUM et.c i the end. Witaj nowe,ciekawsze,intensywni ejsze poniekąd lepsze ( ![]() Katharsis zaiste ![]() a raczej k..rwa fatima było i ni ma. Koncząc swą malkontencką dysputę, raczę życzyć Wam miłego wieczoru. ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zadomowienie
|
Heeeeeeej
![]() Miałam mega długą przerwę, ale zaczynam was podczytywać, może się zapdejtuję ![]() Skończyłam LO, w ostatnich tygodniach się przemogłam (taa, akurat na czas) i udało mi się trochę zbliżyć do klasy. Potem sobie natrzaskałam różne matury, została mi tylko prezentacja - tzn nawet jej nie zaczęłam w głowie, a w środę zdaję ![]() Agolek, to życzę smacznej jajecznicy ![]() Schism, ja też tak bardzo często sobie myślę ![]() ![]() ![]() Po długich wakacjach (taak, pełen relaks ![]() ![]() ![]()
#4083 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() melduj jak poszło ![]() Ja już u rodzinki. Byłam zrobić zakupy bo lodówkę zastałam opustoszałą ![]() ![]() ![]() ![]() dobrej nocki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wstalam niedawno, troche wczorajsza, wrocilam po 3, bylo super..Tzt po mnie przyjechal..ale on kochany.. ![]() pospalam,zjadlam troche sniadania ,pojechalismy na zakupy i niedlugo kurczakowe fajitas bede robic. potem do polskeigo sklepu skoczymy, na dworze ciag dalszy wichur i deszczu.. co tu robic.. przed tv caly dzien pewnie.. milego dzionka ![]()
![]() |
#4085 | ||
Zakorzenienie
|
ano
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja sobie wreszcie usiadłam ![]() ![]() ![]() ![]() Porobię teraz trochę z pracą a wieczorem idę do TZ i zostaję do jutra ![]() ![]() ![]() Udanego popołudnia i wieczoru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zadomowienie
|
Ewuś-Czyli,że weekend udany
![]() Przelotem, się pożegnam tymczasowo ![]() za godzinę wzium na dworzec iiii się zobaczy co dalej ;] Udanego tygodnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Raczkowanie
|
Cześć.
U mnie nic ciekawego, najważniejsze, że przeżyłam testy! ![]() Zaczęłam się odchudzać, już 8 dzień :d Kilogram już zgubiłam, mam nadzieje, że tym razem odbędzie się bez tzw. efektu jojo, W ogole jak ten czas szybko leci to masakra jest, już prawie koniec gimnazjum! Hmm. nie mam nic więcej do napisania ![]() Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
wbrew przywiewaniom nawet bardzo
![]() Cytat:
![]() ![]() no pewnie że przeżyłaś, co miałabyś nie przeżyć ![]() ładnych wyników życzę ![]() wróciłam koło 13 od TŻ-a ![]() ![]() wpadłam do domu, zrobiłam obiad głodnej rodzince a teraz odpoczywam po tym wielkim trudzie ![]() idę zaraz do altanki trochę popracować, nie można się tak obijać ![]() koło 17 wracam do Kato, mam sporo roboty jeszcze na wieczór, np muszę się przygotować do korków, bo nowa uczennica przychodzi jutro rano ![]() ale gorąco jest... chyba jakaś burza będzie ![]() a no i wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek dla Nefre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miłego popołudnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mialam wczoraj dzien z mezem bardzo mily,duzo gadania o zyciu/rodzinie/pierdach i jedzeniu i ogladaniu filmow ![]() dzis badmintona rano,potem zakupy,spacer i teraz popijamy drineczki...bo juz 7 dzien leje!!!! co tu robic! a po takim malym drinku to nawet deszcz nie przeszkadza.. ![]() aha, okres dostaje wlasnie wiec w ciazy nie jestem.. hmmm.. no nic, poczatki sa trudne ![]() ![]() jutro do pracy ale sie nie lamie,niech ten czas ucieka szybko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zreszta nie wazne ile masz lat, wazne jak przezywasz swoje zycie ![]() i tym optymistycznym akcentem mowie : milego wieczorka kochane ![]()
![]() |
#4090 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dokładnie ![]() Dzień dobry ![]() ja już po korkach, kolejne jutro ![]() ![]() ![]() Idę posprzątać, bo mnie zaczyna brud drażnić ![]() ![]() Później muszę powrócić do mojej ulubionej czynności czyli pisania pracy ![]() na szczęście już za 3 dni Juwenalia ![]() miłego dzionka Kochane ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zakorzenienie
|
![]() gdzie jesteście???? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4092 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie..
![]() a na dodatek dzis upal ![]() ![]() ogladam ''Australie'' z Kidman i Jackman'em. fajny film,potem ksiazka i spac.. dobranoc aniolki ![]()
#4093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też mam właśnie okres ale u mnie przebiega spokojnie (ale tylko dlatego że jest sztuczny, naturalne też mam okropne ![]() przyszły upały od nas do Ciebie (a u nas dziś burze ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie nic nowego absolutnie (oprócz nowo-umytych okien i nowych kilku stron pracy ![]() ![]() Dziś już nic mądrego nie zrobię wiec idę spać ![]() dobranoc ![]() (i proszę o wyższą frekwencję, domagam się tego wręcz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Wtajemniczenie
|
[quote=Ewusia_marchew;1226 2117]
![]() ![]() ja też mam właśnie okres ale u mnie przebiega spokojnie (ale tylko dlatego że jest sztuczny, naturalne też mam okropne ![]() przyszły upały od nas do Ciebie (a u nas dziś burze ![]() ![]() oglądałam ![]() ![]() U mnie nic nowego absolutnie (oprócz nowo-umytych okien i nowych kilku stron pracy ![]() ![]() Dziś już nic mądrego nie zrobię wiec idę spać ![]() ![]() dobranoc ![]() (i proszę o wyższą frekwencję, domagam się tego wręcz ![]() ![]() dzien dobry Ewus (zrobil sie Plotkowy dla nas dwoch ![]() ![]() ja mysle,ze tu trzeba huknac na niektore zeby sie pojawily ![]() ![]() no, krotka nagana slowna poszla wiec teraz mozna pisac ![]() tyle ja, napisze potem ![]()
#4095 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie pogoda taka sobie nie pada ale pochmurno ![]() zaraz poodkurzam bo o 11 mam korki a narobiłam wczoraj bałaganu na podłodze myjąc okna i zmieniając pościel ![]() Później mam do załatwienia kilka spraw na mieście wiec pewnie mi trochę zejdzie, no a ok 16-17 przybywają kumpele na ploty ![]() miłego dnia (Agolku ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Rozeznanie
|
Czeeeeeśc Smerfy
![]() Jestem, ja już po maturach. Nie jestem zbytnio zadowolona, popśniłam historię, no ale cóz za bardzo się do niej nie przyłozyłam więc... ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz popijam sobie kawe, bo mnie mózg boli od tego wysiłku myślowego ![]() ![]() ![]() Byłam na zakupach też, kupiłam sobie taką koszulkę z Królikiem Bugsem i mi się bardzo podoba ![]() ![]() No to idę sprzątać ![]() Nara ziomki:P ![]()
#4097 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no wiec tak, gdzie by tu zaczac... poszlam wczoraj na spacwer z sasiadka na 1.5 h znowu,ciesze sie ze chodzimy,przynajmniej mam ruchu troche. potem Mama napisala zebym zadzwonila bo cos sie stalo to ja z dusza na ramieniu dzwonie i okazalo sie ze pojechali z psem na spacer na jezioro i jakas grupka idiotow z piwem i z pitbullem siedziala na lawce i pies zaatakowal Mame i naszego mlodego cocker spanielka ![]() ![]() ![]() potem rozmawialam z moja przyjaciolka z Londynu co u niej bylam niedawno i blagala zebym przyjechala bo ma problemy i chce ze mna pogadac i wogole i .... lece 19go czerwca ![]() ![]() ![]() ide sie robic bo sie spoznie do pracy.. mileog i pisac... prosze... ![]()
![]() |
#4098 | |||||
Zakorzenienie
|
no nareszcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieje że znajdą tego właściciela i mu porządny mandat przywalą albo i lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Wczoraj już nie miałam czasu zajrzeć bo jak wczoraj kumpele przyszły (i jeden kumpel nawet też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dziś rano znowu miałam korki (już ostatnie z tą dziewczyną, mam nadzieję ze się czegoś nauczyła i zda ten egzamin ![]() ![]() miłego dnia Kochane ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tez miłego ![]() Ojejejejej a co Wy to wyprawiacie?Nikt juz o plotkowym nie pamięta?Nie wchodzi?Nowe osoby się tez nie pojawiają?Boja się czy jak?Chodzcie chodzcie, nie wolno tak zaniedbywać plotka, to niedopuszczalne!!!!!!!!!: mad: ![]() ![]() ![]() ![]() Alejestem głodna, wyobrazcie sobie ze ja dopiero wstałam!! ![]() ![]() Wiec jestem usprawiedliwiona ![]() No nic miłego dnia, wpadne pozniej ![]()
![]() |
#4100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja w pracy bo czekam az mnie Tzt odbierze bo ....... auto mi sie zepsulo po drodze do pracy!!! ![]() ![]() ![]() ![]() poza tym mama poszla do szpitala z noga dzis po tym wczorajszym ataku psa i sie okazalo ze kosc peknieta i na misiac w gips.. co za dzien,jak Boga kocham... czekam na TZta teraz bo ma mnie odebrac... milego dnia kochane ![]()
![]() |
#4101 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no, chyba nie będzie tak źle, Mercy wróciła chociaż ![]() Cytat:
ja z przerażeniem myślę ze zbliżają się czasy kiedy już mnie Juwenalia nie będą dotyczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też miałam bez sensu dzień, ale i tak lepszy w porównaniu do Ciebie ![]() np dostałam mandat za jazdę tramwajem bez biletu (zła obywatelka, zła ![]() ![]() poza tym nie ma króliczych uszu ![]() ![]() ![]() No ale idę, bo się muszę spakować i ogarnąć i pozytywnie nastawić bo w końcu jutro dzień na który czekaliśmy wszyscy cały rok ![]() dobrej nocki Króliczki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja mowie dzien dobry i uciekam bo zaraz taxi podjedzie.. mam nadzieje,ze auto bedzie gotowe dzis.. milego kochane ![]()
![]() |
#4103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wychodzę ![]() do zobaczenia w sobotę lub w niedzielę ![]() miłego weekendu Kochane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzien dobry wszystkim nieobecnym (bo obecnych nie widac.. ![]() pogoda u mnie przez 3 dni byla piekna,letnia i goraca...Nadchodzi weekend i znowu zimno, wiatr, deszcz... szlag by to trafil...mam plany na wekeend fajne i pewnei dupa z tego jak zwykle bedzie... co u was? ![]() milego dnia!
![]() |
#4105 |
Rozeznanie
|
A tu dalej pustakami swieci o_0
Czeeeeeeeeeść stokrotki!! a raczej wiedzmy-te co niektóre nieobecne ![]() Ewuś baw sie dobrze!!! ![]() Agolek powiem ci na pocieszenie ze u mnie to samo z tą pogodą , tak brzydko, szaro ![]() Ja naprawiłam rower i w koncu będe mogła pojezdzic-oczywiscie jak słoneczko przyświeci ![]() Moje plany były takie, ze miał kuzyn do mnie przyjechać na weekend, ale raczej nici z tego będą, bo blablabla, ale w sumie dobrze bo przynajmniej bedę miec wiecej czasu dla siebie ![]() Jak tak patrze to ostatnie posty to Agolek i Marchewcia Agolek i Marchewcia, gdzieś tam się od czasu Schism trafi i jeszcze ja sie przębąknę a reszta to co?Na dziady zeszły? ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego popołudnia i wieczorku i obiadku pysznego i weekendu szalonego ![]()
#4106 |
♥
|
ah dzien dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
Żyje !
![]() Cześć Kobietki. W końcu udało mi się zajrzeć na chwilkę do Was.. Ehhh.. ostatni czas obfituje u mnie w wielkie zamieszanie spowodowane maturą, rozmyślaniem nad studiami, pracą, a także nad życiem osobistym.. Stąd też brak czasu, a co za tym idzie brak mnie tutaj.. ![]() Właśnie jestem na etapie maturek, pisemne "załatwiłam" w jednym, zeszłym tygodniu, zaś na przyszły i jeszcze następny zostały mi egzaminy ustne. Myślę, że jakoś dam rade.. ![]() Żyje ostatnio "rozdarta" między mój dom, a dom Tżeta, w którym spędzam także dużo czasu.. ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie Dziewczynki jak tak patrze na to co dzieje się w moim życiu to czuje się bardzo szczęśliwa.. Zakochana, Spełniona.. Ogólnie moim jedynym zmartwieniem jest to na jakie studia iść.. ![]() ![]() No, a od teraz postaram się tu częściej zaglądać. Choć obiecać tego nie mogę ![]() Mam nadzieję, że mnie pamietacie tak w ogóle... ![]() Buziaki Laleczki ![]()
![]() |
#4108 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzien dobry laleczko!!wpadaj czesciej i pisz cos! ![]() Cytat:
ja juz po pracy, bylo oki, odebralam autko, smiga jak nowe ![]() na dworze wieje i leje...siedzimy z TZtem,popijamy drinki.. Jutro na wystawe psow o Edinburgh'a. Poza tym nic ciekawego.. sciskam was mocno i piszcie..
![]() |
#4109 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
Melduję ze żyję
![]() i że więcej dziś nie napiszę bo padam na nos ![]() ![]() szczegóły i komentarze o tego co pisałyście jutro ![]() Tamuś, w końcu jesteś ![]() dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.