![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
jak widze temat sie niepotrzebnie rozdmuchal, bo okazalo sie to zwyklym niedopowiedzeniem.
Świetnie zrozumiala to beyza i (patrzac z zewnatrz) uchwycila sedno sprawy ![]() nie mialam i nie mam zamiaru nikogo obrażać (inecita ![]() ![]() Mysle, ze po wszystkich wyjasnieniach, predzej się dogadam z inecita niż z kilkoma wypowiadającymi się tu wizażankami ![]() (a moze tylko tak mi sie wydaje ![]() slowo wyjasnienia dla capuccino - zadziwię Cię zapewne, ale uzywam kosmetykow z różnych półek (za 10-100-1000zl) i wszędzie są badziewia i perełki, więc nie generalizuję nigdy. Nie uważam, ze najlepsze są najdroższe kosmetyki, bo to nie jest prawdą. Prawda jest taka, że trzeba znaleźć coś dobrego dla siebie, dla swojej cery i cena nie ma tu najmniejszego znaczenia.
#4082 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przyznam, że ja info od inecity zrozumiałabym dokładnie tak jak magda s. i też by mnie to zapewne rozbawiło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam....
ja mam za sobą i wymiany bardziej korzystne dla mnie i mniej korzystne dla mnie... np z ciuchami stoję teraz tak że zapraszam (ha!) bo wymienię i bluzkę na płatki kosmetyczne mam patrzeć na zbędne mi ciuszki i... patrzeć jak je kurz pokrywa? :P bywa tak że ktoś ma coś za 50 zł a może wybrać u kogoś 5 rzeczy po 10 zł każda wymiany rzecz indywidualna ![]() chociaż gorzej jak ktoś mówi "podoba mi się to za 120 zł, oddam Ci to moje coś warte 10zł" to już gorzej ![]() ale wtedy się odpisuje "nie opłaca mi się" mi tylko raz się zdarzyła ostrzejsza wymiana zdań, ale to i pewnie obie zły dzień miałyśmy ![]() się rozpisałam.. ![]() ![]()
#4086 |
A.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2. Wyobraź sobie, że wiem o tym ![]() EOT. Wypowiedziałam tylko swoje zdanie, jak odbieram takie wpisy. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zadomowienie
Przekupka: 45 pkt / 100% pozyt.
|
dziewczyny powiedzcie jak to jest- weszlam na wątek i widzę dziewczynę która już 3 taki sam wątek w tym miesiacu założyła.... i gdzie tu sprawiedliwość- zasmieca ciągle tym samym... są w koncu te bany ostrzeżenia czy jak to się tam nazywa czy nie?
#4089 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() lepiej działa niż post tutaj o nie wiadomo kim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zadomowienie
|
Chodzi o wizazanke emiliapujer-pomijam fakt,ze na regulamin nie zerknela,ale nie wiem jak u innym wizazanek, "zareklamowala sie' w moim watku<starym>,
typu: szukam rozu dantity mac oddam benefit i smashbox. wtf?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
BAN stały
Przekupka: 40 pkt / 98% pozyt.
|
Dziewczyny mam pytanie. Jesli wymieniam sie z wizaznka na pewna rzecz i dostajac ja z przykroscia stwierdzam ze jest po terminie (a pochodzila z limitowanej edycji o czym sie dzis dowiedzialam) mam prawo domagac sie zwrotu? Chodzi mi o puder do twarzy z data produkcji 2006. Co w takiej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Uwazam jednak, ze limitowanki rzadza sie swoimi prawami. I jako, jak sama nazwa wskazuje, sa limitowane, wiec doszukanie sie ich roku produkcji to banal. Co do tych trzech lat to rowniez sie nie zgodze. Dobrej jakosci produkt przetrwa wiecej. Co logiczne, najlatwiej sie psuja produkty w plynie (cienie, fluidy, roze w kremie), dalej w kolejce sa produktu prasowane a na koncu sypkacze. Jedna moderatorka na watku Guerlain pisala, ze uzywa kulek sprzed 8 lat chyba (limitowanka): zapach i wlasciwosci bez zmian. Krzywda jej sie nie stala. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-08-23 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36077672]A ja uwazam, ze wina nie lezy po stronie wizazanki, ktora produkt wyslala. W przypadku produktow dostepnych, owszem, wtedy tak.
Uwazam jednak, ze limitowanki rzadza sie swoimi prawami. I jako, jak sama nazwa wskazuje, sa limitowane, wiec doszukanie sie ich roku produkcji to banal.[/QUOTE] Ale wizaznka napisala u gory date produkcji, wiec chyba logiczne o jest ze jest dawno pob terminie ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36077672]A ja uwazam, ze wina nie lezy po stronie wizazanki, ktora produkt wyslala. W przypadku produktow dostepnych, owszem, wtedy bylaby jej wina. Uwazam jednak, ze limitowanki rzadza sie swoimi prawami. I jako, jak sama nazwa wskazuje, sa limitowane, wiec doszukanie sie ich roku produkcji to banal. Co do tych trzech lat to rowniez sie nie zgodze. Dobrej jakosci produkt przetrwa wiecej. Co logiczne najlatwiej sie psujac produkty w plynie (cienie, fluidy), dalej w kolejsce sa produktu prasowane a na koncu sypkacze. Jedna moderatorka na watku Guerlain pisala, ze uzywa kulek sprzed 8 lat (limitowanka): zapach i wlasciwosci bez zmian. Krzywda jej sie nie stala.[/QUOTE] To ze moderator uzywa kulek to jest jego sprawa i jego twarz, inna osoba moze uzyc produktu ktory jest po terminie tydzien i bedie miala wypryski wiec nie ma reguly ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rzecz w tym, ze te 3 lata od daty produkcji sa umowne. Nie jest to nigdzie zapisana zasada. W zwiazku z tym nie mozna powiedziec, ze produkt jest po terminie w tym przypadku. Wystarczylo zapytac wizazanke o date produkcji albo wygooglac kosmetyk. I tyle. O przeterminowaniu nie ma wiec mowy. Co innego, gdyby byla data przydatnosci badz sloiczek a wizazanka przyznalaby sie, ze liczba miesiecy napisana na sloiczku od otwarcia minela. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36077977]Rozumiem
![]() Rzecz w tym, ze te 3 lata od daty produkcji sa umowne. Nie jest to nigdzie zapisana zasada. W zwiazku z tym nie mozna powiedziec, ze produkt jest po terminie w tym przypadku. Wystarczylo zapytac wizazanke o date produkcji albo wygooglac kosmetyk. I tyle. O przeterminowaniu nie ma wiec mowy. Co innego, gdyby byla data przydatnosci badz sloiczek a wizazanka przyznalaby sie, ze liczba miesiecy napisana na sloiczku od otwarcia minela.[/QUOTE] Zgadzam sie z tym ze 3 lata sa niby umowne, wlasnie nie odpisala skad ma ta date produkcji. Jesli na opakwaniu widnieje takowa data , wcale sie nie dziwie ze dziewczyna nie chce uzyc produktu ktory jest tyle lat po dacie produkcji, i napewno zadalabym zwrotu pieniazkow w takiej sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36077977]Rozumiem ![]() Rzecz w tym, ze te 3 lata od daty produkcji sa umowne. Nie jest to nigdzie zapisana zasada. W zwiazku z tym nie mozna powiedziec, ze produkt jest po terminie w tym przypadku. Wystarczylo zapytac wizazanke o date produkcji albo wygooglac kosmetyk. I tyle. O przeterminowaniu nie ma wiec mowy. Co innego, gdyby byla data przydatnosci badz sloiczek a wizazanka przyznalaby sie, ze liczba miesiecy napisana na sloiczku od otwarcia minela. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Podajac powyzszy przyklad mialam na mysli, ze proszek Ci nie zaszkodzi bo nie ma jak sie popsuc. Jesli nie jest wilgotny, nie ma w sobie olejow itp itd to sie nie popsuje. Dlatego tez np mineralne kosmetyki sypkie wnukom mozesz przekazac juz dzis ![]() oczywiscie brak wody, olejkow itp wplywa na to ze nie stanowia pozywki dla bakterii przy czym sie nie psuja, jasne z tym sie zgodze ale Droga James nie napisalas ze chodzi o taki kosmetyk ![]()
![]() |
#4097 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zreszta na jakies podstawie, skoro te trzy lata sa z ksiezyca wziete? ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-08-23 o 19:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36078233]Ale jaki zwrot pieniedzy? Za co?
Zreszta na jakies podstawie, skoro te trzy lata sa z ksiezyca wziete?[/QUOTE] ja juz nie mowie o 3 latach, 2006 to data podukcji a mamy 2012-czyli z prostej kalkulacji wychodzi 6 lat czyz nie, jesli na opakowaniu widnieje ta data to ewidetnie wina wysylajacej, poniewaz powinna sprawdzic date produkcji kosmetyku i powiadomic 2 strone ![]() oczywiscie rozumiem ze wysylajac mogla nie zauwazyc, nie dostrzec czy co tam jeszcze moznaby dodac, dlatego nie robilabym tu zadymy tylko poprosila o zwrot kasiory i nawet komentarza bym nie wystawiala
my government fuc.. me everyday Edytowane przez jarzo83 Czas edycji: 2012-08-23 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rowniez nie zgodze sie, ze osoba wymieniajaca powinna o dacie produktu powiadomosc strone. Po pierwsze, skoro to limitowanka to wystarczy wygooglac, po drugie, wizazanka, ktora produkt wziela sama mogla dopytac. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36078425]Ale nigdzie nie jest napisane, ze kosmetyk nawet i po 6 latach jest po terminie. To wciaz umowne.
Rowniez nie zgodze sie, ze osoba wymieniajaca powinna o dacie produktu powiadomosc strone. Po pierwsze, skoro to limitowanka to wystarczy wygooglac, po drugie, wizazanka, ktora produkt wziela sama mogla dopytac.[/QUOTE] mozemy sobie tu gdybac, najawazniejesze jest ze nie wiemy skad jest ta data produkcji, jesli jest to limitowanka, i Krusiak o tym wiedziala to wysylajaca mogla nie wiedziec o dacie produckji itd...trzeba poczekac na odpowiedz i potem dyskutowac, ale James przynasz ze 6 lat to jest sporo czasu po dacie produkcji, i powiem szczerze ze ja bym nie uzyla takiego kosmetyku, no chyba ze jest zalakowany, nie byl nigdy otwierany powietrze sie tam nie dostalo, to wtedy bym zuzyla, bo zakladam ze nie jest to mineral
![]() |
#4101 |
BAN stały
Przekupka: 40 pkt / 98% pozyt.
|
Dzieki dzieczyny za zainteresowanie. Puder jest limitka ale nie ma w nazwie limited edt. Nie wiedzialam ze jest to limitka i nic na to nie wskazywalo. Dodam ze pudry z tej serii sa nadal dostepne w perfumerii. Date mam z kalkulatorra (moge podac kod) kurcze nie uzywam przeterminowanych rzeczy (no uzylam raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit: a to jeszcze sie pochwale ze od wtorku ide na 2 tyg urlop ![]()
my government fuc.. me everyday Edytowane przez jarzo83 Czas edycji: 2012-08-23 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
ostatnio tu prawie nie zagladam, ale mnie dzis natchnelo zeby wejsc i pogadac troszke
![]()
![]() |
#4107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No ba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36079430]Wpisujac nazwe w Google czy MUA mozna sie dowiedziec, ze cos jest limitowanka
![]() No ba ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4109 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;36079430]Wpisujac nazwe w Google czy MUA mozna sie dowiedziec, ze cos jest limitowanka
![]() Widać niektórym się nie chce ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.