|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cześć!
Szef poszedł do urzędu z projektem, mam więc trochę oddechu ![]() Chyba jednak nie wyślę tego cv, stwierdziłam, że musiałabym jeździć po klientach (pooglądać mieszkania i inne wnętrza, pomierzyć itp.), a nie za bardzo uśmiecha mi się wsiadanie za kółko, muszę najpierw przestać się tak panicznie bać, a z tym nie pójdzie łatwo. No i nie mam czym jeździć. Dziś mam dzień wątpliwości. Kupno działki wydaje mi się irracjonalne, wtedy żadnej kasy nie będziemy mieli na remont domu (chcieliśmy wprawdzie kupić ziemię jako inwestycję, na pewno jej wartość wzrośnie). |
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak... Jeszcze za okulary nie zapłaciłam, a innych prac to nie wiem kiedy dostanę kasę więc ogólnie lipa . Nie wyobrażam sobie tego.A, no i nie zaliczyłam kolosa, pouczę się z K. (bo on też nie zaliczy, nie ma szans :P). |
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz czasami honor trzeba schować do kieszeni i iść do przodu
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To nie było tak, że się uniosłam honorem, po prostu jej powiedziałam, że chciałam mieć ten tydzień wolny (o czym ona dobrze wiedziała bo gadałam z nią i się zgodziła), a ona mnie po prostu zwolniła. Wyszło jak wyszło, płakać już nie będę, muszę tylko kasę skombinować . Szczerze mówiąc sama chciałam się zwolnić, ale nie miałam odwagi... Za miesiąc już będę po studiach więc poszukam czegoś na stałe ![]() Byle do 19:30! |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, to ja już nie wiem ...właściwie to ja chcę wakacji na zasadzie lenienia się. Sugerujesz, że w Tunezji nie ma po prostu gdzie pójść wieczorem?
30 stopni jest dla mnie do zniesienia, jesli w około jest dużo wody - morze, baseny ... drinki Musimy po prostu pójśc do jakiegoś biura i pogadać z kimś na żywo - tak łatwiej... Ale bardzo Ci dziękuję za pomoc ![]() Poemi, bez sensu, że zwolnili Cię przez tel... Jak potrzebujesz kasę, to idź sie tłumaczyć
|
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu nie widzę was u Arabów...no ni cholery nie widzę .
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heheheh... ja dalej nie wiem czemu nie widzisz nas u Arabów, ale ok...ja się nie upieram właściwie ![]() Chciałam wczoraj (w niedzielę) kupić u siebie w mieście kupić grzybki Mung....oczywiście nie było. W jednym sklepie pani mi chciała wcisnąć podgrzybki, bo to jedyne grzyby w słoiku, jakie miała...masakra mieszkać w takiej 'dziurze'.... |
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, taka już ta moja była "szefowa" jest... Moja mama tak dzisiaj powiedziała "szkoda bo to w końcu była taka pewna praca... A jednak taka pewna nie była skoro cię zwolniła tak nagle. Znajdziesz coś lepszego". Bez sensu w ogóle tam iść i gadać z "szefową". Przypuszczam, że zwolniła mnie bo te jej 2 nowe osoby się nie sprawdziły i musiała się na kimś wyżyć. Już nie raz robiła takie akcje.
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiadomo że w knajpach czasem ciężko kogoś zastąpić, a przez tydzień....no ale sama wiesz najlepiej, mnie w każdym razie jakby zalezało to bym spytała czy jest taka opcja a nie mówiła, że pasuje mi tydzień wolnego...Albo jakbym potrzebowała kasy to zacisnęłabym zęby i dostosowała się do potrzeb pracodawcy![]() Cytat:
![]() Ja bym wolała Hiszpanię czy Grecję, alboz dalszych Egipt
|
||
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie, najbardziej bym się nastawiała na Grecję...ale koleżanka mi dziś powiedziała w pracy, że Tunezja super, extra wypas, że cudownie,że pięknie i w ogóle i w szczególe. Więc poprzeglądałam oferty i cenowo i ze zdjęć wygląda fajnie. Na razie tak właściwie, to ja oglądam, a TŻ nic nie mówi...Muszę z nim pogadać, jakie są jego oczekiwania i wtedy coś podziałamy
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit. Nawet wszystkim w pracy przez tydzień trąbiłam, że jeśli coś by się działo to żeby dzwonili do mnie to przyjdę jak nie będzie innej opcji... Edytowane przez Poemi Czas edycji: 2010-01-11 o 15:41 |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy należycie do nielubiących- mówię Ci .A jak już to wysłałabym Was do Egiptu bo chociaż cudne morze...i pobyczyć się można A co robiłaś z grzybkami Mung??
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-01-11 o 15:43 |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam zwykłą, najzwyklejszą w świecie chińszczyznę: kurczak zaprawiony najpierw w sossie sojowym i occie ryżowym, no i w przyprawie 5 smaków, do tego grzybki mung, papryka, kiełki fasoli, pędy babmbuska...sos, ryż...taki zwykły standard-nic wykwintnego...aha, w wersji TŻ był jeszcze ananas... |
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale na pewno nie dla wszystkich tak jest.Uwielbiam taki zestaw i zamiast ryżu makaron ryżowy.
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech ma ![]() Co dziwne, grzybków Mung nigdzie ani widu, ani słychu, a w jednym osiedlowym sklepiku wynalazłam ni z gruchy ni z pietruchy marynowany imbir Też lubię makaron ryżowy Ale jego uwielbiam najbardziej w chińskiej zupie z wołowiną autorstwa mojej mamy.... To dopiero miodzio ![]() Na następny azjatycki obiad obiecałam TŻ sajgonki, bo jeszcze nigdy nie jadł... Cholerka, tyle czasu już ze sobą jesteśmy, a ja dalej mam tyle z nim kulinarnie do nadrobienia, że szok |
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może właściciel sklepiku robiąc zaopatrzenie pomylił słoik imbiru z dżemem. ![]() Ja na szczęście mam koło domu duży sklep Społem w którym mają różne wynalazki..drogo jak cholera jest ale np. tofu zawsze tam dostanę ![]() Sajgonek jeszcze nigdy nie robiłam - ba! nawet nigdy nie jadłam. Oczywiście zraża mnie to że trzeba na głębokim tłuszczu smażyć.![]() Zupka z wołowiną miodzio. Ciekawe jak mama robi? masz przepis? Ja myślę że z odrobiną fantazji kulinarnej i chęcią przesiadywania nad garami całe życie można próbować czegoś nowego .
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-01-11 o 16:08 |
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze swoim nie nadrobię nigdy, bo chyba nigdy nie zmieni się na tyle by spróbować owoców morza i innych specjałów, które ja uwielbiam a on nie jadł nigdy/ale wie że nie lubi /normalnie jak z dzieckiem
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki makaron z krewetkami w sosie śmietanowym smakuje mało krewetkami, a bardziej kurczakiem
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo może kiedyś by spróbował ale to chyba tak powiedział aby dać mi nadzieję, bo marudziłam, że przez niego nie mogę jeść tego co lubię
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na swoją obronę dodam, że w kuchni rzadko przebywam - chodzi o gotowanie oczywiście
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
K. też nie zaliczył
|
|
|
|
#4102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój TŻ jest przeszczęśliwy z tego powodu...Kochana, raz na jakiś czas taka sajgonka z głębokiego oleju jeszcze nikogo nie utuczyła ![]() Co do chińskiej zupy, dokładnego przepisu nie znam...ale na pewno w jej skład wchodzi: cebulka, wołowina pokrojona w kostkę, kapusta pekińska w dużych ilościach, grzybki Mung, kiełki fasoli, bulion, makaron ryżowy, koncentrat pomidorowy, przyprawy, sos sojowy, ocet ryzowy. Wszystko podsmażyć (cebula, wołowina, kapusta)...podsmażone zalać bulionem. Dusić długo, dodać resztę. Jak już wszystko miekkie, dodać koncentrać, podoprawiać. Na sam koniec makaron. Zupa z założenia jest ostro-kwaśna ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() Poza tym, Dori, nie tylko kulinarnie z TŻ poznajemy nowe smaki cały czas ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
dzisiaj miałąm strasznie dużo pracy i dzień mi minął expresowo w pracy ![]() No i rano się zakopałam w śniegu Cytat:
Najważniejsze, by robić to co się lubi Cytat:
W sobotę byłam z Tżtem w CH i kupiłam sobie botki Solo Femme Były przecenione z 320 (albo 330 ?) na 230zł.Zdjęcie w załączniku.
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
a my z TZ bylismy w podrózy poslubnej w Turcji (we wrzesniu własnie) jak dla mnie raj. Hotel był 5 gwiazdkowy (Hania napisała , ze napewno będziemy zadowoleni i tak włąsnie było) poza tym bylismy na kilku wycieczkach. bardzo mi sie podobało. A Hotel nazywał się Meryan
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
K. dał mi dzisiaj zaproszenie za swoją wystawę
![]() .
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wtorkowo, ide zrobić kawkę
|
|
|
|
#4107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzień dobry |
||
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię Ci Miśku, że to że oni nie próbują a nie lubią, to z domu wyniesione, taki konserwatyzm chory ![]() Jak pisałam Wam wiele już zmieniłam ale jednak, ciągle to wnerwia, bo żeby człowiek nie mógł sobie pojeść smacznie we dwoje, dobrze że mam niezawodne w tym względzie kumpele
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też to wkurza. Jak chcemy gdzieś wyjść na jedzenie, to najczęściej są to te same miejsca, bo tż najlepiej lubi standardowo - jakieś mięcho, fryty i surówka. Także też nie mam opcji popróbowania sobie albo pójścia do jakiejś innej knajpy. |
|
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Znowu sypie. ![]() Mam nadzieję że teraz się wszystko wysypie ( ) a od piątku będzie piękna słoneczna pogoda![]() Pobalowałam wczoraj z chłopakami do 3 w nocy i ledwo na oczy patrzę. Bardzo grzeczni są...nawet wczoraj w domu posprzątali ![]() Cytat:
![]() Oczywiście przed wylaniem jej na patelnie podsmaża się cebulkę z czosnkiem..dodaje soli i pieprzu Cytat:
Szczerze mówiąc to tofu nie wyróżnia sie jakimś szczególnym smakiem..ja dodaję po prostu dla urozmaicenia.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

. Nie wyobrażam sobie tego.
Ale bardzo Ci dziękuję za pomoc 

, wiadomo że w knajpach czasem ciężko kogoś zastąpić, a przez tydzień....no ale sama wiesz najlepiej, mnie w każdym razie jakby zalezało to bym spytała czy jest taka opcja a nie mówiła, że pasuje mi tydzień wolnego...Albo jakbym potrzebowała kasy to zacisnęłabym zęby i dostosowała się do potrzeb pracodawcy

- chodzi o gotowanie oczywiście