|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
wody też nie chce
Prawda jest taka,że wlewam jej łyżeczką na siłę trochę herbatki ![]() nie mam innego pomysłu.Nawet udawałam,że piję z jej butelki i że herbatka jest taka pyszna a ona tylko się śmieje...... ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- no ślicznie a gdzie wy mieszkacie,że tak u was cieplutko? ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------
|
#4082 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a śpiworki mama powinna zawodowo szyć. ![]() ![]() ja lubię takie cudeńka. ![]() Swego czasu album dla rodziców zrobiłam, jako prezent, który ręczyliśmy im na naszym weselu. Cytat:
Mikołaj z tego samego dnia, co mój Tymek. ![]() Zaraz Was do listy dopiszę. Cytat:
![]() Jeśli planowałaś zakup kojca, to można się na drewniany zdecydować, ale jesli zakupu kojca nie planowałaś, to można sobie darować. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22800438]Niestety, nie ta pedagogika ![]() Skończyłam szalik [/QUOTE]szkoda, ![]() Szlaik BOMBA! ty tylko tak dla siebie robisz czy też na handel?margo, ostatnia nadzieja w Twoim TŻ-cie. ![]() Cytat:
![]() A Mikoalj wcale na 8kg nie wygląda... Tymek tylko troszkę lżejszy, a pulchniejszy. ![]() Cytat:
![]() na ebeyu kupowałam, i na polskim, i na angielskim- ale wtedy szukam ofert w odległości kilku kilometrów od miejsca zameszkania mojej siostry, która mieszka w Londynie i ona osobiście odbiera. gratki.
|
|||||
|
|
|
#4083 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje gratulacje dla mamy 3 dzieci- jakos sobie tego nie wyobrazam przy jednym sił mi brak, jak to robisz????Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się boję co będzie gdy wyjdą zęby.
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny podniosłyście mnie na duchu bo tak się średnio czuję z tą grzywką.
|
|
|
|
#4086 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Smoczek Kope lat....dzisiaj rano o Was myślałam Ślicznie wygladacie ![]() Zapowiada się super ![]() Cytat:
![]() Śliczna rodzinka. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22800438] Skończyłam szalik [/QUOTE]Super...piękne kolory ![]() Cytat:
![]() Jabłkowy trochę rozcieńczam. Lusia zaczęła pić z butelki ![]() ![]() Dzieci nam marudzą, a tyle stron do nadrobienia miałam...i to tylko z dzisiaj ![]() Odnośnie ubierania- Luiza drze się okropnie jak zakładam jej kurtkę i czapkę W Carrefour są body za 3,99 zł. Kupiłam 3, fajne są.
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mi 1 tez mówiła ze jej daleko do zabkowania druga stwierdziła ze to juz niedługo hihih moja mimi ma to samo pełza ale do tyłu chyba ma za ciezka pupe do pociagniecia jej kurcze a kaszki Malinowe sa od 4 chyba ze tam wcale malin nie ma tylko jakis skladnik który imituje ten smak mała dzis przechodzi sama siebie chyba ida nastepne zeby ma strasznie nabrzmiałe dziąsła nie chce cyca musze do butelki odciagnąc wtedy wypije marudna spi po 20 min
|
|
#4088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() michalina jest jeszcze za mała na sok jabłkowy
|
|
#4089 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Czytam Was praktycznie każdego dnia, począwszy od poczekalni aż po dzisiejszy dzień, jakoś nigdy nie miałam odwagi napisać, a nieśmiała raczej nie jestem, jeśli chodzi o kontakty, tylko tak przez neta zawsze jakies takie obawy mam Ale ostatnio mój mąż zapytał co tam u moich koleżanek wizażanek, i wtedy uświadomiłam sobie, że ja to Was już normalnie znam, często utożsamiałam się z Waszymi problemami, zwłaszcza Daniel Kropki i Sebastian Siali - to wypisz-wymaluj mój Szczepanek Natomiast Wy nawet nie wiecie o naszym istnieniu, toteż dziś postanowiłam napisać Zatem mam na imię Kasia, a mój malutki urodził się dokładnie w tym samym dniu co Tymek Lei, czyli 8. 06. przez cc, ważył 3100 i miał 54 cm. Teraz ma już ponad 7 kg. I dalej mamy te samy problemy co na początku, mały bardzo bardzo dużo płakał, marudził, po zmianie mleka na nutramigen przez jakiś czas było super, a teraz znów na nowo... maruda praktycznie cały dzień...Podaję osławioną już dynię z ziemniakami , brzoskwinię i banan na podwieczorek...Pozdrawiam Was gorąco, i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona jak to się mówi, lepiej późno niż wcale
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie sama z tym poradziłam codzinnie ja masowałam delikatnie z obu stron tylko ze musisz najpierw posmarowac szyje oliwka i kładz ja na drugi bok powinno ustapić
|
|
#4092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubczyk nadaje potrawom słonego smaku moze dlatego go nie ma w tej po 4
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4095 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nam się grono powiększa. ![]() Tylko mam problem.. bo nie umiem już ani jednej literki do pierwszego postu dodać... więc chcąc dopisac dwie nowe mamusie, muszę jakieś dwie inne usunąć.... ![]() Chyba muszę się z tym przespać, i jutro przejrzę liste, żeby zobaczyć które mamusie w ogóle na odchowalni się nie zameldowały.. ![]() Więc proszę nowe mamusie, żeby podesłały mi na PW dane do listy, bo tutaj, w natłoku postów, do jutra zaginą.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4096 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe mamuśki
![]() Ewcia miała dziś całkiem fajny dzionek. najpierw rano drzemka 1,5h, tyle samo później na spacerze a przy karmieniu o 16 przysnęła i obudziła się o 18. na koniec dnia się rozbrykała i rozgadała, kąpieli nie było więc jakoś do spania jej się nie spieszyło. padła dopiero koło 21. ciekawe jaka noc przede mną. jutro przyjeżdżają teście w drodze do nas zahaczają o wrocławską Ikeę i jeżeli tam będą owocki i warzywka, to kazałam zakupić ![]() wszystkie dzieciaczki super Kropka - szczepisz u nas czy po prostu przyjeżdżasz po szczepieniu do mamy? |
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22787781]szaja, z lublinianką była afera w 2007 roku, jak byłam w ciąży z Maksiem, wtedy już na Mamie z klasą się udzielałam i natrafiłam na ta sprawę.
a ta lublinianka się potem tlumaczyła, że niby prace mgr pisze i musiała tak zrobić taki eksperyment na forum, że to jej do badań było potrzebne, itd. itp... ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- dużo tego... [/QUOTE]przypomina mi sie historia z innego forum najpierw laska pod wieloma nikami wyłudzala od ludzi rzeczy i potem sprzedawała na allegro pisała ze pomaga innym a tak naprawde ona z tego korzysci czerpała. rzecz sie kreciła o duze pieniadze potem sie okazało ze pisze na forum nowotworowym i opisuje niby swoja choroba kiedy szefowa forum napisała ze to oszustka i podała niki którymi sie posługiwała nikt prawie nie chciał z nia dyskutować i kazdy brał ja za naciagaczke chodz ona w zaparte szła ze nie kłamie nikt juz jej nie chciał wierzyc wiec sie kobita wycofała pare osób z amazonek sie z nia spotkało i widziało jej historie choroby ale za pozno było zeby wsztystko naprawić kilka tyg temu na forum amazonek przeczyałam ze kobieta zmarła i ze naprawde była chora na rzadki nowotwór piersi Nikt jej nie pomógł kiedy potrzebowała wsparcia bo to co zrobiła ciagneło sie za nią caly czas mimo iz nie oszukiwała odkad wpadła
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Łooj czuję się.. szpiegowana xD coś jak TrumanShow
Tak czy siak Witamy! łelkam ewrybady
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale co mi tam
|
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Kafunia fajnie że się ujawniłaś, zauważyłam ostatnio że sporo jest takich podczytujących nas stale, może jeszcze któraś się ujawni
??A tak w ogóle to zastanawiam się co tam u enigmy?? pewnie bliźniaki cały czas zajmują i na wizaż już nie zostaje, ma któraś może jakieś wieści?? Ciekawe jak tam sobie radzi. Siala ty nadal na Bebilon Comfort jedziesz?? Bo ja właśnie przymierzam się do zmiany na zwykły, już nawet zakupiłam. Wykańczają mnie te ceny Comfortu a wydaje mi się że całkiem niepotrzebny już jest, mała radzi już sobie z twardszą kupą więc spróbujemy na zwykły przejść.
|
#4103 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurcze ja tez muszę się w końcu doprowadzić to jakiegoś "normalnego" stanu w tym celu wypasioną prostownice juz kupilam ![]()
|
|||
|
|
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
A te Ikeowskie owocki ostatnio na allegro widziałam, tylko nie pamiętam po ile.
|
#4105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo coś mi sie kojarzy.... gdzieś mi dzwoni, ale nie wiem, w którym kościele.
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
bydgoś a za jaką butlę się chwyciła? Może jeszcze jej nie miałam
się tego kupka niekapkaZmianą fryzurki największą frajdę Korni zrobiłam- wiecie co mała spryciura wymyśliła kręci grzywką między palcami aż się jej włosy owiną tak porządnie i.... podciąga się za nie do góry. Myślałam pierwszy raz że to przypadek ale jej się to spodobało- i normalnie muszę się pilnować coby bez grzywy nie zostać![]() Powiedzcie czy wasze dzidzie też się tak piorą po brzusiu? ta tak macha łapkami że ciągle się bije i kurde nie wiem czy ona może sobie jaką krzywdę w ten sposób zrobić? Pilnuję jej ale przecież nie mogę przy niej wisieć non stop- chyba najlepiej by było łapki powiązać jak nie jest na brzusiu
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-10-21 o 21:50 |
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak to sie mówi - w kupie raźniej ![]() no właśnie - zapraszamy pozostałe podczytujące |
|
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
Silpe - bardzo fajny pomysł z tym albumem, też myślałam żeby coś takiego zrobić, super pamiątka będzie na przyszłość.
Wogóle wszystkie Wasze dzieciaczki są przecudowne. Czas tak leci, to niesamowite, jeszcze niedawno takie oseski, a teraz już do siadania się ciągną. Szczepanek też rwie się do siadania, natomiast do przewrotów to już nie ![]() Wiszą mi te przewroty, najbardziej chciałabym, żeby wrócił ten czas, kiedy malutki był spokojny i zadowolony, bo teraz to jakiś horror jest... Zmęczony, ale odłożony do łóżeczka wpada w taki szał, że później uspokoić go nie mogę. Wogóle ostatnio zaczął w nocy bardzo niespokojnie spać... może ząbki, może skok, może TO MINIE (mam wielką nadzieję!)
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Jutro wracamy do siebie. |
||
|
|
|
#4110 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najwazniejsze to mycie pupy woda z jakims delikatnym płynem do kapieli i delikatne dokładne osuszanie---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22793904]U nas zalecają wyjście. U nas znów masakra. Od rana tylko 70ml mleka zjedzone, z czego większośc ulała, pić nie chce, ryk, na moment tylko teraz na macie leży. U mamy też ryczała. Dziewczyny, opadam z sił, to trwa od miesiąca już - niejedzenie, ryk bez powodu, ja już wątpię czy to zęby odbieram za 2h wyniki moczu, jeśli tam nic nie wyjdzie, idę do lekarza niech nas wsadza do szpitala, niech nam porządnie posiew zrobią, może badanie kału też - bo może to jakieś gastryczne problemy. Agu naprawdę nie zachowuje się normalnie. To nie jest zwyczajne, by 5miesięczne dziecko 90% czasu płakało, prawda? I to wyglada tak, że leży na macie, bawi się, i nagle bez żadnego powodu potworny ryk - nie najpierw marudzenie, i stopniowy płacz, tylko od razu płacz. Mało tego, co mi się nie podoba- przy próbie podania butelki w ciągu dnia Agu koszmarnie wygina się w łuk, ledwo utrzymać ją mogę, wieczorem najpeirw też tak jest, potem zjada, ale to mam wrażenie że już jest potwornie głodna.[/QUOTE]hmm moze sobie przypomnisz kiedy sie to u agi zaczeło i wpadniesz co to by mogło byc fakt ze trwa to za długo nawet jak na zabkowanie moze ma za duzo wrazen moja czasem tez cyca nie chce i mi sie tak wygina dam jej wtedy moje odciagniete mleko z butelki i wypije nie wiem o co w tym chodzi vhyba moj cyc jej sie znudził ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
zagłosowane---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- super wygladacie ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

), spiworek roboty mojej mamy i czapa zakupiona w smyku (sztruksik, w srodku polar)
czyli 8 dni brzdac przenoszony

przy jednym sił mi brak, jak to robisz????

mała dzis przechodzi sama siebie chyba ida nastepne zeby ma strasznie nabrzmiałe dziąsła nie chce cyca musze do butelki odciagnąc wtedy wypije marudna spi po 20 min