|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Witam Was!
Ja tak na szybciora, bo zaraz wybywamy na szczepienie. Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22793904]U nas zalecają wyjście. U nas znów masakra. Od rana tylko 70ml mleka zjedzone, z czego większośc ulała, pić nie chce, ryk, na moment tylko teraz na macie leży. U mamy też ryczała. Dziewczyny, opadam z sił, to trwa od miesiąca już - niejedzenie, ryk bez powodu, ja już wątpię czy to zęby odbieram za 2h wyniki moczu, jeśli tam nic nie wyjdzie, idę do lekarza niech nas wsadza do szpitala, niech nam porządnie posiew zrobią, może badanie kału też - bo może to jakieś gastryczne problemy. Agu naprawdę nie zachowuje się normalnie. To nie jest zwyczajne, by 5miesięczne dziecko 90% czasu płakało, prawda? I to wyglada tak, że leży na macie, bawi się, i nagle bez żadnego powodu potworny ryk - nie najpierw marudzenie, i stopniowy płacz, tylko od razu płacz. Mało tego, co mi się nie podoba- przy próbie podania butelki w ciągu dnia Agu koszmarnie wygina się w łuk, ledwo utrzymać ją mogę, wieczorem najpeirw też tak jest, potem zjada, ale to mam wrażenie że już jest potwornie głodna.[/QUOTE]No faktycznie to wygląda bardziej na gastrologiczne problemy niż zęby. Agatka tak się zachowywała jak miała wzdęcia, właśnie jak zaczynała jeść to się prężyła, zaraz płakała i nie chciała złapać potem butelki. Cytat:
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubi się przebierać i ładnie współpracuje ![]() Pochwalam się ![]() Moje "nowe" włosy (oczywiście znowu kolor jest nie taki jak powinien wyjść i "smok"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22793904]Dziewczyny, opadam z sił, to trwa od miesiąca już - niejedzenie, ryk bez powodu, ja już wątpię czy to zęby odbieram za 2h wyniki moczu, jeśli tam nic nie wyjdzie, idę do lekarza niech nas wsadza do szpitala, niech nam porządnie posiew zrobią, może badanie kału też - bo może to jakieś gastryczne problemy. Agu naprawdę nie zachowuje się normalnie. To nie jest zwyczajne, by 5miesięczne dziecko 90% czasu płakało, prawda? I to wyglada tak, że leży na macie, bawi się, i nagle bez żadnego powodu potworny ryk - nie najpierw marudzenie, i stopniowy płacz, tylko od razu płacz. Mało tego, co mi się nie podoba- przy próbie podania butelki w ciągu dnia Agu koszmarnie wygina się w łuk, ledwo utrzymać ją mogę, wieczorem najpeirw też tak jest, potem zjada, ale to mam wrażenie że już jest potwornie głodna.[/QUOTE]Szajuś - u nas było podobnie, tylko, że króciutko to trwało. ryki bez powodu, bez marudzenia. wyginanie w łuk też było - przy jedzeniu. jako znak, że nie chce. strasznie mnie to frustrowało, bo myślałam, że może nic jej nie leci... Cytat:
Cytat:
dzięki za cynk o pudrze, jakby coś to kolejna rzecz do sprawdzenia. Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22794807]szaja, margo, piszę z prośbą, macie na kompie cokolwiek w temacie: "Rola i funkcjonowanie kościoła w zakładzie poprawczym/ więzieniu" Będę wdzięczna za jakikolwiek materiał, lub jakieś wskazówki bibliograficzne. [/QUOTE]ja nie mam, ale zapytam małża jutro jak wróci z dyżuru. właśnie dyra do mnie dzwoniła. pismo o dodatkowy macierzyński i zmianę umowy na 1/2 etatu mam przysłac mailem. fajnie
|
||||
|
|
|
#4055 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4056 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22793904]
Dziewczyny, opadam z sił, to trwa od miesiąca już - niejedzenie, ryk bez powodu, ja już wątpię czy to zęby odbieram za 2h wyniki moczu, jeśli tam nic nie wyjdzie, idę do lekarza niech nas wsadza do szpitala, niech nam porządnie posiew zrobią, może badanie kału też - bo może to jakieś gastryczne problemy. Agu naprawdę nie zachowuje się normalnie. To nie jest zwyczajne, by 5miesięczne dziecko 90% czasu płakało, prawda? I to wyglada tak, że leży na macie, bawi się, i nagle bez żadnego powodu potworny ryk - nie najpierw marudzenie, i stopniowy płacz, tylko od razu płacz. Mało tego, co mi się nie podoba- przy próbie podania butelki w ciągu dnia Agu koszmarnie wygina się w łuk, ledwo utrzymać ją mogę, wieczorem najpeirw też tak jest, potem zjada, ale to mam wrażenie że już jest potwornie głodna.[/QUOTE]jedz koniecznie z nia do jakiegos prywatnie albo szpital, to faktycznie ciut za dlugo trwa, jesli to tylko zabki odetchniesz, jesli nie w koncu cos zaczna robic, najgorsze to, ze Agu nie przybiera Cytat:
![]() wyjdz z nim, temperaturki wysokiej nie ma a lepiej mu na pewno na dworzu bedzie, choc na godzinke Cytat:
Cytat:
------------------------- my jutro do pediatry, wysypki jest wiecej, obawiam sie, ze to skaza na razie odstawilam sloiczki/wlasne wyroby zeby sprawddzic czy to nie mleko margos pisalam juz wczesniej o azulanie! sprobuj a noz widelec, linomag tez jest bardzo dobry, ale wiele osob mi polecalo na odparzenia wlasnie azulan wklejam zdjatka naszego 'szaliczka', sprawdza sie super, bo maly nie moze go przesunac, sciagnac, butki zimowe zara (prezent od ciotki ), spiworek roboty mojej mamy i czapa zakupiona w smyku (sztruksik, w srodku polar)aha i taki fotelik dzisiaj zamowilam:kolor red&blue http://allegro.pl/fotelik-samochodow...272104355.html
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22796793]nie wiem, jaki kolor włosów mial byc, le ten jest ok.
![]() malutki jest prześliczny. [/QUOTE]Coś Ty xD po mnie byłby takim małym trolem Cały tatuś ![]() Do włosów się przyzwyczajam... swój miałam ciemny blond.. potem balejage z blondami jasnymi, czerwień, która miała być ciemnym fioletem i teraz ten.. miał być bronzem.. wyszedł bardzo ciemny i chyba połyskuje na czerwono z poprzedniego koloru xD Oswoję się
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mały śliczny ciekawe co bedzie mowil, jak za kilka lat zobaczy te fotki ![]() Cytat:
buty bardzo fajne a mame masz zdolniache - bardzo fajny śpiworek
|
||
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mama uszyla go z pieluchy, flanelki i mojej starej bluzy pizamowej
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy - nie mam juz siły łeb mi peka i jestem zjechana na maksa
Gabryśka spała do południa pieknie całe 1,5 godziny - no szok normalnie , bo ja nie pamietam kiedy ostatnio tyle spała w domu - zdążyłam album wykleic - pózniej foty . no i od południa sie zaczeło ![]() marud , śmiech , marud, śmiech i wykłucanie sie na całe gardło po swojmu do tego zauważyłam że ucho trze - patrze a tam przytkane woskowiną ja juz dawno zauważyłam że jej sie uszy nie brudzą tzn nic nie wylatuje - a to cholerstwo suche w środku siedzi pewnie ją to drażni ![]() pospała troche , dałam flache i pojechałyśmy do apteki po krople na rozpuszczenie tego cholerstwa - jak po kilku dniach nie zejdzie to do laryngologa bedzie trzeba jechac teraz w domu marud - przebrałam , wyczyściłam nosek z gilów, zakropiłam kropelki do uszu , nasmarowałam dziąsła a ta dalej kwekała kładłam płacz - za chwile wygłupy - juz nie mogłam - wziełam na rece i teraz kima , ale walczyła dzielnie ...
|
#4061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to musze siostrę nasłać na h&m, bo u nas takiego sklepu niet ![]() -------------- kupilam dziś obiadek z Gerbera - Jarzynki z delikatną rybką, po 5 miesiącu, a tam w składzie przecier pomidorowy ok 22% a ja myslałam, że pomidory to mocno alergizujące są wg tabel żywieniowych, które mam, to pomidory dopiero od 10mż ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- w wogóle, to jeśli u Was sa takie sklepy "stokrotka" to jest promocja - 3 obiadki Gerbera w cenie 2, wychodzi po 2,19zł Silpe - |
|
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Dawno mnie tutaj nie było...Przyznaję,że podczytuję w miarę regularnie,gorzej z pisaniem. Wszystko zwalam na brak czasu,a to za sprawą Olivera,który daje mi popalić ![]() Mieliśmy koszmarne trzy tygodnie,zwalam to na skok. Od paru dni jest troszkę lepiej,mały zaczął piskać ![]() Nocki popsuły się Najczęściej dziecię wisi na cycu Nie ma więc odpoczynku ani w dzień,ani w nocy...Wprowadzamy też warzywka i owocki. Mały uwielbia mieszanki owocowo-warzywne,same warzywka są be ![]() Nie przekręcamy się na brzuszek ![]() Dziewczynki piękne macie wszystkie dzieciaczki W załączeniu my
|
|
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
Dobra chwale sie
album kupiłam na all - właśnie taki jaki chciałam ![]() zrobiłam z tego taki pamietnik dla Gabrysi - począwszy od pierwszych zdjec usg i moich rosnącego brzuszka poprzez przygotowywanie pokoiku dla małej i tp - aż do pierwszej foty młodej ze szpitala wraz z pamiątkową opaską na rączke ![]() i juz po kolei fotki az do teraz czyli do konca 4 miesiąca. Album na razie wygląda troche łyso bo musze go jeszcze fajnie opisac - ale to juz chyba wieczorem jak młoda usnie ![]() na okładce jest okienko na fotke i jest tam oczywiście jedna z pierwszych fotek Gabi ![]() oglądac i komentowac
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Można do was dołaczyc? urodzilam swoje trzecie dziecko Mikołaja 8.06.2010r. 4070g. 57cm. g:2:24. a termin mialam na 30 maja. czyli 8 dni brzdac przenoszony
Potrójna mama Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcześniej nie dała sobie założyć czapki, w lato. A teraz już jest spoko. Cytat:
![]() I smoczysty smok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaki fajnyyy.! Kurde miałam zrobić zdjęcie raczki Blance jak była taka maciupeńka. I ciągle zapominałam. Niby teraz tez maleńka jest ta rączka.. ale jednak juz nie taka.. Kurde teraz sobie uświadomiłam jak ten czas szybko leci i jak dzieci szybko rosną i że już takie maleńkie nie bedzie..
|
||||
|
|
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mogę za wami nadążyć...i jeszcze cos ztym wielocytowaniem nie tak... byłam w poradni,wizyta trwałą 5 min,a 4 min ubierałam i rozbierałam małego,spojrzał,czy lezy na brzuszku i stwierdził,ze ma 5 mieisęcy wiec ma jeszcze czas!! się wszystkiego nauczyć i żebym kupiła mu kojec,DREWNIANY??a to po to,żeby uczył sie tam raczkowac wstawac itd itp...nie wiem co mam na ten temat sądzić i czy leciec po ten kojec....ni ewyjaśnił absol;utnie nic,weszła pielegniarka i stwierdził,że idzie na przerwę... Co do odparzeń,wysypek i podobnych,ja jak tylko widzę zaczerwienienia to myję za każdym rzem pupę małemu przegotowaną wodą,nie uzywam chusteczek,wycieram(przyk ładam) do sucha,ręcznikami papierowymi(zeby nie trzeć)zostawiam na chwilkę aby sie powietrzył pupa i smaruje,zazwyczaj jest to maść babydream na brodawki to czysta lanolina więc nie może zrobić krzydy(większej,chyba ze uczulenie na lanoline)jest bardzo fajna i stosowałam zamiast linomagu..cenowo wychodzi dużo taniej,ogólnie używam tylko kosmetyków babydream od samego urodzenia bo nie maja parabenów jak np.ziaja...wiadomo,że nie kazdemu dziecku mogą pasowac,są raczej bezzapachowe więc mi pasuja bardzo...mam szamponik,oliwkę,płyn do kąpieli,krem na zimno i wiatr chusteczki(choc wole Dadę)no i pieluszki. Wczoraj kumpela przwioza 3 torby ciuszków,są super 2 kombinezony,kurteczka dresy itd itp,wszystko super pasuje ...hi hi w ramach wdzięczności(odpłaty)podz ielę się z nią swoją wiedzą i poprowadzę jej trening i jej klaczy.... |
|
|
|
|
#4068 | |||||||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22794807]szaja, margo, piszę z prośbą, macie na kompie cokolwiek w temacie: "Rola i funkcjonowanie kościoła w zakładzie poprawczym/ więzieniu" Będę wdzięczna za jakikolwiek materiał, lub jakieś wskazówki bibliograficzne. [/QUOTE]
Niestety, nie ta pedagogika ![]() Cytat:
Cytat:
Agu oszalała miesiąc temu ![]() Podobuje mi się kolor, ale smoczysko - wymiata Cytat:
Trzymam kciuki, by nie skaza Golfik super, ja je znam, bo moja mama je kocha i chyba z 10 ma w różnych kolorach. Małej muszę zrobić. A śpiworki niech mama na sprzedaż szyje ![]() Fotelik też ładny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kropka, jak Danio? Skończyłam szalik
|
|||||||
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
wow fajny szalik
Ja bym nie miała czasu na taką robótke z moja trójka![]() i pokazuję mojego łobuza;-) zebyscie i uwiezyly ze nie jestem wymysloną osobą... bo wiem ze wiele takich "osób" jest na swiecie;]
Potrójna mama Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość...
|
|
|
|
#4070 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() sliczne foteczki rewelacja!!! smaka nabralam, swietna pamiatka Cytat:
![]() Cytat:
szaja szaliczek!!!!!!! sialka super kolorek ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ja przy jednym czasem wymiekam ![]() fajne foteczki
|||
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Silpe album przepiękny, właśnie coś takiego chciałam zrobić dla córci, bardzo proszę o linka do aukcji- koniecznie muszę taki nabyć
Kardashi u mnie właśnie doszłam do wniosku że mamy skok 26 tyg, nie było problemu z przebieraniem a teraz się wścieka- ubieranie na spacer nie jest zbyt ciekawe, poza tym w nocy ewidentnie ma koszmary bo wczoraj np jak kłądłam się spać to tak jakby szlochała przez sen jakby jej się coś śniło. Kropka zależy jaka pogoda wg mnie tam u Ciebie, bo jak mocno wieje to bym nie ryzykowała jeden dzień bez spaceru się nic nie stanie. My dziś wyczekałyśmy jak przestanie padać i poszłyśmy na spacerek, ale szczerze mówiąc jak jutro tak będzie wiało to sobie odpuścimy- myślałam że mnie razem z wózkiem porwie- ale mała na szczęście zaraz usnęła- no i jej było cieplutko wsadziłam ją już do śpiworka do wózka który mam w komplecie- fajny jest bo ma polarka na pleckach a w nóżkach już nie więc na teraz jest akurat a potem dołożyć kocyk i będzie też super. No to wkleję tą moją małą przemianę i zmykam bo mała już smęci- pospała raptem 20 min:/ A właśnie wiem co miałam pytać- powiedzcie kupowała któraś z Was coś na Ebayu? Tak się przymierzam ale nie wiem jak to jest z dostawą czy się kalkuluje? Maruda się na chwilę zajęła huśtawką Odnośnie karmienia piersią to ja zamierzam karmić do roku- ale 2 lata to też mi się wydaje już za długo troszkę- dziecko powinno wtedy już piś z kubeczka i jeść sztućcami ale wiadomo każdy ma prawo mieć na ten temat odmienne zdanie. A propo kubeczków po serii prób z butelkami i sukcesie z kubkiem niekapkiem znów kryzys - małej odwidział się kubeczek i pluje. Chyba spróbuję kupić inny jeśli się nie przekona do niego na nowo. A dziewczyny jak podajecie soki z buteleczek- rozcieńczacie- jeśli tak to jak np taki jabłkowy? |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za miłe słowa
![]() muszę się jeszcze jakoś przyciemnić na ryjku bo bardzo bladolica jestem i ciemne włosy tworzą dosyć mocny kontrast Samoopalaczy się boję, więc chyba mi zostaje "solara" ale strasznie nie lubię cuchnąć spalonym ciałem
|
|
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
Ja Mikusia jeszcze nie dokarmiam
jest na samym cycu a ma juz ponad 8kg i 71cm klocus maly. za jakis miesiac chyba zaczne dopiero wprowadzac nowosci.A poprzednia dwójke karmilam cycem do 9tego miesiaca. teraz tez tak planuje lub do roku. ale dluzej raczej nie...;] Olivka ładnie wyglądasz, mała też śliczna ![]() Co do soczków to zalezy od tego jak soczek jest słodki, ale rozcieńcza sie pół na pół lub troszke wiecej wody niz soku.
|
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy dzis 4 miechy
![]() Cos Olcia dzis duzo spi. Po kazdym jedzeniu ucina sobie 30min drzemke.Do tego marudzi i ryczy przy cycu. |
|
|
|
#4075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny synuś. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22800438] Kropka, jak Danio? Skończyłam szalik [/QUOTE]Bez zmian. Wyszliśmy na spacer, bo strasznie marudził. Potem jeszcze marudził w wózku, aż w końcu zasnął i spał 2,5h. Potem marudek w domu znowu. Teraz usypia, ale już bez płaczków. Temp. nadal 37,5. Szalik śliczny, super kolorki i wzorek. Cytat:
Cytat:
Hipp ma faktycznie sok, rozcieńczam mocno. Nawet nie wiem ile do ilu, po kolorze i smaku po prostu. Bobovita np. nie ma soku tak stricte, tylko nektar, już rozcieńczone to jest pół na pół. Rozcieńczam podwójnie. |
|||
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
A od jutra w rossmanie będą obiadki bobovita 2 + jednen gratis.. i hipp przeceniony o 50gr, na 2,50.. i rossmanowskie też
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.Ja cały czas was czytam,ale jakoś nie mam czasu napisac.
Michasia wogule nie chce pić herbatek:/ Kupiłam dziś herbatkę z jabłkiem i melisą ale sie skrzywiła!Czekam jeszce trzy tyg.i podam jej sok jabłkowy-moze się skusi ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() jaki jestem śliczny smok
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
To co pije, wodę?
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja michasia jeszcze nie trzyma główki
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak poważnie patrzy, taki duży chłopak już z niego. Kolorek fajny. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

odbieram za 2h wyniki moczu, jeśli tam nic nie wyjdzie, idę do lekarza niech nas wsadza do szpitala, niech nam porządnie posiew zrobią, może badanie kału też - bo może to jakieś gastryczne problemy. Agu naprawdę nie zachowuje się normalnie. To nie jest zwyczajne, by 5miesięczne dziecko 90% czasu płakało, prawda? I to wyglada tak, że leży na macie, bawi się, i nagle bez żadnego powodu potworny ryk - nie najpierw marudzenie, i stopniowy płacz, tylko od razu płacz. Mało tego, co mi się nie podoba- przy próbie podania butelki w ciągu dnia Agu koszmarnie wygina się w łuk, ledwo utrzymać ją mogę, wieczorem najpeirw też tak jest, potem zjada, ale to mam wrażenie że już jest potwornie głodna.[/QUOTE]
i "smok"
macie na kompie cokolwiek w temacie: "Rola i funkcjonowanie kościoła w zakładzie poprawczym/ więzieniu"
Będę wdzięczna za jakikolwiek materiał, lub jakieś wskazówki bibliograficzne.
), spiworek roboty mojej mamy i czapa zakupiona w smyku (sztruksik, w srodku polar)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Najczęściej dziecię wisi na cycu
poprzez przygotowywanie pokoiku dla małej i tp - aż do pierwszej foty młodej ze szpitala wraz z pamiątkową opaską na rączke