Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-23, 19:42   #4081
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Kochane moje!
Życzę Wam, Wasyzm tż'tom i rodzinom:
Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość,
a kolędowych śpiewów nie było dość!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 19:43   #4082
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja ważyłam się wczoraj o tej porze (już po kolacji) 59,8... Dziś staję jeszcze przed żarełkiem 60,6 tyję z minuty na minutę chyba
inaczej !! To Twoja dzidzia rośnie jak na drożdzach

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 19:51   #4083
Tity
Zakorzenienie

A mój gina ma jakąś oszukiwaną wagę :P W domu rano się ważyłam to było 63,5 a u gina 65....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 20:08   #4084
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,ja mam zanik kostek!!!!!!!! Mam taką opuchliznę na nogach i stopach,że w życiu czegoś podobnego nie widziałam! Jestem przerażona,bo najgorsze dopiero przede mną... :[ Wcale się nie dziwię,że mam 13 kg na plusie :/
Ja mialam 12 kilo na plusie tydzien temu, to teraz pewnie ze 13 tez jest hihhih ale jazda masakra...mi tez kostki puchna...nogi jak kikutki mam hahaahaah

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

MOJE KOCHANE BRZUCHATKI

To bedzie wieczor jak z bajki,
najpiekniejsze przekroczy sny,
choinkowe barwy i zapachy stworza klimat lepszy od innych dni....i oplatkiem sie polacza rece tak na przekor wichrowi i nocy,
poczujecie jak smakuje szczescie w blasku Jasnej Betlejemskiej Gwiazdy

Cudownych i magicznych Swiat Bozego Narodzenia i pieknego Nowego 2011 Roku......zycze ja i malenstwo

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja ważyłam się wczoraj o tej porze (już po kolacji) 59,8... Dziś staję jeszcze przed żarełkiem 60,6 tyję z minuty na minutę chyba
haha tak jak i ja hahaha

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,ja mam zanik kostek!!!!!!!! Mam taką opuchliznę na nogach i stopach,że w życiu czegoś podobnego nie widziałam! Jestem przerażona,bo najgorsze dopiero przede mną... :[ Wcale się nie dziwię,że mam 13 kg na plusie :/
Czarna sluchaj...ja gadalam z polozna i mi mowi ze na tym etapie ciazy to ponoc normalne tymbardziej ze duzo sie chodzi a tak jak ja to jeszcze pracuje ...kazala mi z nogami lezec powyzej lini serca na poprawienie krazenia.....jednakze jezeli opuchlizna jest bardzo duza moze wtedy niepokoic i nalezy sie udac do lekarza.......tak mi ona powiedziala mnie obejrzala i powiedzial ze w normie..takze ty odpoczywaj nie martw sie
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 20:40   #4085
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
laseczka jak idzie w brzuch to czym ty sie przejmujesz po swietach tez w brzuch pojdzie.
pójdzie, pójdzie ale aż się boję jak wejdę na wagę

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy od gina właśnie, wszystko jest ok, tylko znowu muszę Clotrimazol sobie aplikować, bo coś atakuje. Mały ma ok 1,5 kg i nadal jest małym
I chwalę się jeszcze naszą prawie neonową maszyną
Aha no i powiedziałam lekarzowi, że boję się znieczulenia i chyba wolałabym być przytomna, ale powiedział, że lepiej chyba dla mnie będzie zrobić ogólne, bo z doświadczenia wie, że po wkłuwaniu w kręgosłup czasami po klika tygodni jakieś bóle są i inne komplikacje.
wózek śliczny
i dobrze że z małą wszystko ok

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
mi juz przytargali choinkę, wieczorem ją ubiore
a mi jutro z rana choinkę przyniosą więc od rana ją ubiorę .

niedawno wróciłam z zakupów , ale jutro jeszcze musimy jechać bo wszystkich prezentów nie udało się kupić, ogólnie już czuję zmęczenie

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Kolorowych bombeczek,
dużo aniołków i gwiazdeczek,
słodkiego lenistwa i wielkiego oddechu
od codziennego pośpiechu życzę Wam Wszystkim

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 21:40   #4086
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

KOCHANE BRZUCHATKI
Życzę Wam wspaniałych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia,samych pogodnych chwil w gronie rodziny,duuużo zdrówka dla Was i dzidziusiów oraz spełnienia marzeń,jak również dosiego Roku 2011!!!

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 23:56   #4087
Jok3r
Zadomowienie

Caly dzien na nogach i bieganie po sklepach. Jak juz usiadlam to do tej pory probowalam doczytac 2,5 strony W miedzyczasie sprzatalam, drzemalam i nie dawno skonczylam kroic salatke. Jutro ja koncze, doprawiam co trzeba i biore sie za pieczenie ciast. Rano po meza i moze uda mi sie namowic go na sklepik jakis. Mlody to sie juz chyba przyzwyczail, ze taka zaganiana jestem ostatnio i juz mi nawet tak nie dokucza. Jutro pewnie nie bede miala czsu na forum, ale postaram sie dopchac
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-24, 00:19   #4088
201608151056
Konto usunięte

Moje Drogie,
Ostatnimi czasy jestem straszliwie zaganiana i przyznam szczerze, że piszecie w takim tempie, ze nijak nie jestem w stanie wszystkiego nadrabiać. Wiedzcie jednak, że jestem duchowo z Wami wszystkimi Padam na ryjek, więc zwięźle i na temat:

Życzę Wam Świąt pełnych pokoju, miłości, spokoju i radości

Sama drugiego dnia wybywam do Zakopanego z moim TŻ'em i wracam dopiero po Sylwestrze, więc przyjmijcie też proszę życzenia noworoczne... by nadchodzący rok okazał się dla Was niezapomniany. By nawał pracy, obowiązków, zarwanych nocy i innych nieprzyjemnych stron macierzyństwa nie zniechęcał oraz nie dominował tego, co jest naprawdę ważne i piękne w tym niesamowitym czasie. Miłości jaka się narodziła i swoimi malutkimi rączkami, i nóżkami każdego dnia będzie się domagać ciepła, uwagi i naszej obecności

Wszystkiego dobrego!
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 05:31   #4089
Montii
Zakorzenienie

dz dobry mamuski i brzuszki

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 07:42   #4090
subtelle
Raczkowanie

Dzień dobry Montii reszta Mamusiek pewno uszka lepi

My dzisiaj w ten magiczny dzień zaczynamy 28 tydzień, a więc III trymestr odliczanko czas zacząć !

Kochane, ja też na chwilkę zaglądam, w przerwie na kawę między ubijaniem masy do ciasta a krojeniem sałatki

Zaglądam, żeby
życzyć Wam Pięknych, spokojnych, bardzo bardzo radosnych Świąt, życzę magicznych chwil przy choince, wytchnienia, chwili zadumy i tego, aby Gwiazdka zebrała wszystkie Wasze najskrytsze marzenia do wora i spełniła je w nadchodzącym Nowym Roku!
Dzisiaj dzień Narodzin Małego Dzieciątka - dlatego życzę Wam, aby Ten Maleńki dzisiaj Narodzony - miał w opiece Was i Wasze Małe Szczęścia, doprowadził Was do szczęśliwego rozwiązania.
Pięknych, magicznych i prawdziwie rodzinnych Świąt dla każdej z Was z osobna!

Edytowane przez subtelle
Czas edycji: 2010-12-24 o 07:43
subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 07:42   #4091
wanilia83
Zadomowienie

Kochane moje
Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia,
życzę wam samych wspaniałych i przepełnionych miłością chwil
spędzonych w gronie najbliższych oraz pociechy z dzieciaczków i z mężów (lub TŻ-tów).
Dużo zdrówka, radości i masę kopniaczków od maluszków.
I żebyśmy wszystkie dotrwały do bezpiecznego terminu porodu

: cmok::c mok::cm ok:

Montii
co ty robisz o tej godz. na nogach ??

Ja w nocy spać nie mogłam
myślałam o tej skracającej i otwierającej szyjce aż mnie taka panika naszła że nie dotrwam do porodu że prawie się poryczałam
ale doszło do mnie że gorzej dla maleństwa i dla mnie jak się stresuję więc już powoli wracam do równowagi psychicznej

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-24, 07:59   #4092
diatoma
Zadomowienie

dzień dobry,
Wanilia nie denerwuj się, ja mam od samego początku ciąży miękką szyjkę, ostatnio miała 2 cm.ale skoro lekarz nie panikuje to ja też nie, nie doczytuje nic w necie bo ludzie dołujące rzeczy wypisują. musimy spokój naszym dzidziom zapewnić. mam od początku ciążę zagrożoną, ciągle coś nowego się pałęta a dziś zaczynam 26 tydzieńtakże głowa do góry!!!
Życzę wszystkim przyszłym i obecnym Mamom dużo słońca, samych pogodnych dni aby Wasze maluszki były dla Was największym skarbem...im więcej będziemy dawać miłości tym więcej same dostaniemy od nich tego pięknego uczucia... Myślę że to najwspanialszy prezent...Miłość Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzę ja i Tymek

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2010-12-24 o 08:02
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 08:02   #4093
Tity
Zakorzenienie

Dziewczyny również życzę wszystkim wesołych, spokojnych świąt, bez bóli brzucha, stresów i zgagi po jedzonku Dużo zdrowia i mile spędzonego czasu
A ja się wczoraj spłakałam tak się wystraszyłam tego znieczulenia...normalnie mam boja, że się nie obudzę...
Dobra idę kroić sałatki

L
J
Stary 2010-12-24, 08:03   #4094
Eirene1987
Zakorzenienie

Dzisiaj jest ten rodzaj ciszy,
Że każdy wszystko usłyszy:
I sanie w obłokach mknące,
I gwiazdy na dach spadające,
A wszędzie to ufne czekanie ?
Czekajmy - dziś cud się stanie

Życzę Wam Zdrowych Wesołych Świąt, aby spełniły się wszystkie marzenia.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 08:10   #4095
gosiawolna
Rozeznanie

wpadam tylko zlozycz zyczenia
.**.**..**. **.
Świąt radosnych,
przeżyć wzniosłych,
w zdrowiu, szczęściu i miłości.

Niech Święta radością
wypełnią Wasz dom
A Nowy Rok blasku doda
Waszym dniom.
.**.**..**. **.

___________< o >
_____________/
_________o`* o.@*o`.
________.' '*Q o *o@
________( () o*o* @ o'.
_______.-' o *0_Q.-'-;*o)
_______.' 0 Q @0@ ()* `-.
______* @ o*o @. ‘Q * o )
_____o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’
_____.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.)
_____*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’.
____* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* `
____(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'.
___o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-.
___.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’
__.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*'
_* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.'
_'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.*
_;--@' 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ *'-*.o
_.o-' * ‘ '._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ *'.
_* @ *‘ o * @ _.''Q~o..__@__.--'`@--.*
_;'-.__@_Q . 0 () oQ * o*.*.¸¸.*
_____________$$$$$
_____________$$$$$

Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość
By Sylwester zapewnił szampańską zabawę,
a kolędowych śpiewów nie było dość!
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-24, 08:29   #4096
wanilia83
Zadomowienie

dziękuje diatoma za słowa pocieszenia

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 10:12   #4097
Montii
Zakorzenienie

ja od 5 jestem na nogach... moj wstal do prscy i ja juz nie zasnelam

[LEFT]
Stary 2010-12-24, 10:19   #4098
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja od 5 jestem na nogach... moj wstal do prscy i ja juz nie zasnelam

ja nieraz jak mój do racy wstaje (6) to też zasnąć nie mogę ale staram się i potem gniję w łóżku do 11 a dziś ma wolne i od 6 nie mógł spać wstał w końcu po 7 oczywiście tak się zaczął tłuc że się obudziłam
dziś tu pustki każdy porządki i przygotowania robi a ja tylko rybkę mam posmażyć jeszcze

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 10:49   #4099
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja nieraz jak mój do racy wstaje (6) to też zasnąć nie mogę ale staram się i potem gniję w łóżku do 11 a dziś ma wolne i od 6 nie mógł spać wstał w końcu po 7 oczywiście tak się zaczął tłuc że się obudziłam
dziś tu pustki każdy porządki i przygotowania robi a ja tylko rybkę mam posmażyć jeszcze
no a u mnie ciezko coś ;/
moze pozniej sie przyzwyczaje
w koncu mial miesiac urlopu, 2 miesiace w kulach, wiec dzisiaj pierwszy dzien pracy od daaawna

[LEFT]
Stary 2010-12-24, 11:02   #4100
avikusia
Zadomowienie

hey mamusie ja za to od 7 jestem na nogach, a zwykle wstaje duużo duużo później ^^ no i tak jeszcze pare tyg. laby :P aha i dziasiaj mi przyszła podusia rogal 3 w 1 + 2 czapeczki gratis jest szpaaaan dzisiaj przetestuje moją nową zdobycz

ps. Wesołych, ciepłych i magicznych świąt Wam życzę

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 11:06   #4101
miamore999
Zakorzenienie

dziewczyny a ja chyba złapałam jakąś infekcję ( akurat na święta) i mnie swęęęęędziiii....:mu r: ..help...
Stary 2010-12-24, 11:55   #4102
iwa00
Raczkowanie

Piękna jest radość w Święta,
Ciepłe są myśli o bliskich,
Niech pokój, miłość i szczęście
Otoczy dzisiaj nas wszystkich.
Wesołych Świąt dla Was
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 13:35   #4103
Jok3r
Zadomowienie

Świątecznego nastroju, miłosnego podboju. Sexu w łóżeczku, pieniędzy w woreczku. Finlandii na stole, porsche w stodole.
Zycze Ja z Mezem i Dzidziolkiem
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 17:38   #4104
Tity
Zakorzenienie

U nas już po Wigilii
Przeklejam coś z drugiego wątku z wczoraj.

Piankowe maty dla dzieci w kształcie puzzli to jedna z najbardziej popularnych i najczęściej kupowanych zabawek. Tymczasem ostatnie badania wykazały, że są one silnie toksyczne. Formamidy, których używa się do zmiękczania pianki mat są żrące, rakotwórcze i mogą być śmiertelnie
niebezpieczne. "To rozpuszczalniki, niebezpieczne pozostałości z procesu produkcji. Dzieci absolutnie nie powinny mieć z nimi kontaktu,
tymczasem mogą być przez nie wchłaniane w trakcie zabawy. Maluchy są narażone na kontakt z formamidami zarówno poprzez dotyk, jak i powietrze.” – ostrzega toksykolog Alfred Bernard.

Belgia wprowadziła już zakaz sprzedaży piankowych puzzli i nałożyła kary na sprzedawców, którzy dopuszczą do pojawienia się ich na półkach sklepowych. Zakaz ma wkrótce objąć wszystkie kraje Unii Europejskiej. W listopadzie wycofano już z rynku plastikowe butelki dla niemowląt zawierającego bisfenol A. Badania wykazały bowiem, że związek ten może zagrażać zdrowiu dzieci."

Dziewczyny proszę o jeszcze parę klików w konkursie Z góry dziękuję

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-12-24 o 19:04
Stary 2010-12-24, 22:16   #4105
iweczka
Zakorzenienie

Dziewczynki Kochane, Życzę Wam Zdrowych, Wesołych, Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w rodzinnej atmosferze. Aby wszystkie nasze maluszki urodziły się zdrowe i przysparzały nam samych radości. Buziaki!!!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 22:49   #4106
Lustereczko
Rozeznanie

Kochane mamuśki

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam dużo zdrowia, radości oraz wszelkiej pomyślności. Wielu głębokich i radosnych przeżyć w rodzinnym gronie, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i odpoczynku. Niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia!

A jako prezent świąteczny zdjęcie choineczki i brzuszka w 26 tc

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01233bbaa.jpg (91,7 KB, 58 załadowań)
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-24, 23:25   #4107
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

jak tam dziewczynki??
ja się najadłam chyba na 2 tygodniowy zapasale od tej dwudniowwej bieganiny,zwłąszcza w kuchni popuchy mi strasznie nogi

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Kochane mamuśki

A jako prezent świąteczny zdjęcie choineczki i brzuszka w 26 tc

piekna mama w światecznym wydaniu

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 05:46   #4108
niutka1
Wtajemniczenie

Dzień doberek w ten świąteczny dzień...

Wczoraj nie miałam czasu usiąść do kompa, więc dzis
życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A mój gina ma jakąś oszukiwaną wagę :P W domu rano się ważyłam to było 63,5 a u gina 65....
najlepiej sprawdzac zawsze na tej samej wadze, czyli albo zapisuj ta w domu, albo tą u gina, w sumie nieważne ile wskazuje waga, tylko czy przyrost jest taki sam na obu
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 08:10   #4109
diatoma
Zadomowienie

witam
Wczoraj o 16 poszłam do wc i jakbym coś przeczuwała, na papierze zobaczyłam krew w śluzie jak zwykle ni e było tego dużo, ale wigilie spędziłam w nieciekawym nastroju. więcej się to nie powtórzyło. al e jestem już w domu i jak znowu coś będzie nie tam to jadę na IP. Dzidzia dawała czadu wczoraj i to mnie uspokoiło. ale obawiam się że to przez tą moją miękką i krótka szyjkę, ostatnio miała 2 cm w 25tyg ciąży.
mam nadzieje że u was bez takich atrakcji

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 08:13   #4110
ego_ego
Wtajemniczenie

Witam Wszystkich świątecznie

Nie miałam okazji, więc:

Życzę Wam Wesołych i zdrowych Świąt,
żebyście się za bardzo nie przejadły,
żeby mikołaj przyniósł dużo prezentów
i żeby te święta okazały się pięknym wspomnieniem ciąży
i oczekiwania na nasze maluszki,
bo za rok już będą z nami przy choince

teraz trochę nadrobię

Castia bardzo mi przykro z powodu koleżanki

Tity fajny wózeczek

Wanilia super wieści, i oczywiście ładne zdjęcia a rączka u dzidziusia też śliczna

My zaraz jedziemy na sniadanie do Teściów, później do dziadków na obiad, także kolejny dzień w rozjazdach.

Klikam w Wasze aniołki regularnie, ja już nie wskoczę do rankingu, ale chociaż Wy coś wygracie.
Tity mam nadzieję, że Ci się uda tą suszarkę, bo ciągle spadasz albo wskakujesz
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości