Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 16:48   #4081
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Kochane, pomóżcie
Chodzi o prezent na pępkowe. Koleżanka ma zaplanowaną na czwartek cesarkę, będzie miała synka. Razem z TŻem jesteśmy zaproszeni na imprezkę pępkową nie wiemy jaki prezent kupić... coś dla dziecka czy dla mamy
Myśleliśmy o tych chusteczkach nawilżanych z promocji w Biedronce bo tego nigdy za dużo, no ale co jeszcze???
Może jakąś fajną grzechotkę
Najlepsze jest to, że widziałam się z nią z tydzień temu i ona nic nie miała dla dziecka, zero wyprawki! Dostała tylko kilka używanych bodziaków od koleżanki.
Nie ma wózka, nie ma łózeczka, ani kosmetyków dosłownie nic!
Dziewczyny dobrze piszą, że pieluchy to jest super prezent na początek
Ale w sumie, jak nic nie ma, to może spytaj, czego potrzebuje?
W ogóle to dziwne, że nic nie ma... Skąd ma zamiar to wziąć? Przecież z noworodkiem po sklepach latać nie będzie...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:55   #4082
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
W ogóle to dziwne, że nic nie ma... Skąd ma zamiar to wziąć? Przecież z noworodkiem po sklepach latać nie będzie...
No właśnie też mnie to zastanowiło jak przeczytałam wiadomośc Anabelity. Nie ma nic bo nie chciała kupowac przed porodem??? Czy nie ma kasy??? Tak jak piszesz, chyba lepiej si zapytac
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:56   #4083
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka

Kropeczka
mi sie wydaje że dzieciaki i tak nie rozumieją że coś po nich dostałaś, a skoro ich mama Ci to podarowała to może jakiś ciuszek dla nich, ale wiadomo zależy ile dostałaś, w jakim stanie i za ile Ty chcesz coś kupic. Albo po prostu coś dla mamy, kawa i pudełko czekoladek.

Machinka witaj
Wózek bardzo ładny a co do twardnienia brzuszka to tak mam jak sie troch przemecze a po pracy to nawet czasami nospe musze wciac bo strasznie twardy.

Pearl ja mam Dextera ale bez napisów. Wiem że to moze głupie bo mieszkam W Ie i znam angielski ale takie filmy gdzie używają bardziej technicznych zwrotów to jednak wolimy napisy

Czytałam gdzieś, że po 24 tygodniu 4 x na dobę może nam brzuszek troszkę twardnieć. Mi twardnieje jak za długo siedzę albo się przemęczę troszkę...
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:56   #4084
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

może ma takiego faceta z takim podejściem jak kilka dziewczyn tu ze swoimi tż -tami w tym ja że na wszystko jest czas i ze po porodzie on pojedzie i kupi wszystko w jeden dzień
Stary 2011-10-17, 17:01   #4085
Anabellita
Zadomowienie

Weszłam z ciekawości na all
Patrzcie jakie piękne, w sam raz na prezent na narodziny
http://allegro.pl/tort-wozek-z-pampe...873248644.html
http://allegro.pl/laleczki-bobaski-z...863914592.html
http://allegro.pl/bukiet-tort-z-pamp...864954646.html
http://allegro.pl/duzy-tort-rowerek-...864956385.html

Torciki są przepiękne ale myśle, ze skoro ona nic nie ma to bardziej przyda się coś praktycznego Pampersiaki lub typowo zimowy komplet będzie w sam raz
Jutro idę coś jej kupic, moze i sobie wybiorę jakiś "przed pępkowy" prezent
Dzięki za pomysły

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 17:02   #4086
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Tż ma przyjść zaraz po mnie. Niech mu będzie, dzisiaj mu powiem, że jutro jadę na zakupy i niech się dorzuci. Wiem, jest jeszcze trochę czasu, ale trzeba coś kupić już (nieużywanego). To też tak samo moje dziecko jak i jego.

Macie jakiegoś wybranego fajnego sprzedawce na allegro, który ma sporo różnego asortymentu? Albo jakiś sklep internetowy? I nie drogi oczywiście
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 17:03   #4087
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ja też się jej dziwię. Ja miałam ochotę latać po sklepach jak tylko test ciążowy wyszedł mi poztytwny, a ona... hymm... jak dla mnie to ona jakaś dziwna jest

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 17:03   #4088
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Chyba mam zachciankę na sledzie
Za mną chodziły cały zeszły tydzień, więc mam zapas w lodówce i mogę się podzielić

Cytat:
Kochane, pomóżcie
Chodzi o prezent na pępkowe. Koleżanka ma zaplanowaną na czwartek cesarkę, będzie miała synka. Razem z TŻem jesteśmy zaproszeni na imprezkę pępkową nie wiemy jaki prezent kupić... coś dla dziecka czy dla mamy
Myśleliśmy o tych chusteczkach nawilżanych z promocji w Biedronce bo tego nigdy za dużo, no ale co jeszcze???
Najlepsze jest to, że widziałam się z nią z tydzień temu i ona nic nie miała dla dziecka, zero wyprawki! Dostała tylko kilka używanych bodziaków od koleżanki.
Skoro nie ma nic, to dałabym mix. najpotrzebniejszych rzeczy w zależności ile chcecie na to przeznaczyć
Coś takiego robiłam znajomym w czerwcu, zapłaciłam jakoś 70 zł i było m.in. butelka, gryzaczek, ręczniczek z kapturkiem, jakieś ciuszki ze 2-3, śliniaczek... tyle, że to już na większe dziecko zestaw miał być
_________________________ _________
Zrobiłam tabelę zakupów z all i prawie wszystko z listy uda mi się kupić u jednego sprzedawcy
Odpuszczam kosmetyki z all, bo poczekam na jakąś promocję na miejscu i kupię wszystko z Ziaji/Nivea
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 17:05   #4089
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Weszłam z ciekawości na all
Patrzcie jakie piękne, w sam raz na prezent na narodziny
http://allegro.pl/tort-wozek-z-pampe...873248644.html
http://allegro.pl/laleczki-bobaski-z...863914592.html
http://allegro.pl/bukiet-tort-z-pamp...864954646.html
http://allegro.pl/duzy-tort-rowerek-...864956385.html

Torciki są przepiękne ale myśle, ze skoro ona nic nie ma to bardziej przyda się coś praktycznego Pampersiaki lub typowo zimowy komplet będzie w sam raz
Jutro idę coś jej kupic, moze i sobie wybiorę jakiś "przed pępkowy" prezent
Dzięki za pomysły
Ładne te torciki, ale aż szkoda je rozwalać
Stary 2011-10-17, 17:06   #4090
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Zosiu na na pierwszej stronie w 3cim poście masz polecanych sprzedawców
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 17:11   #4091
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dziękuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 17:18   #4092
19mala83
Raczkowanie

Witam mamuśki.
Przez weekend nie zaglądałam i tyle do nadrobienie ze i tak nie pamiętam co komu napisać. My z Teżetem byliśmy w sobote na chrzcinach u małego od jego siostry a w niedzielę mielismy pierwszych gosci (koleżanki ode mnie z pracy) w naszym domku, co prawda jeszcze przez nas nie zamieszkanym jeszcze ale już prawie zrobionym, dużo brakuje ale coś tam można przygotować, tylko jeszcze podłogówka nie działa i paliliśmy w kominku żeby goście nam nie zmarzli

Likas dobrze ze z tatą już ok

Kamciurka fajnie że córka się zakliamtyzowała, będzie dobrze.

Anabellita tak jak piszą dziewczyny pieluszki, chusteczki nawilżane, kocyk, śpioszki albo jakieś kaftaniki, coś takiego co sama byś chciała dostać.

Co do teściów to moi też jak było daleko, jak jeszcze nie planowaliśmy dziecka to teść też mówił, że chce wnuka to mu dziadek wózek kupi. Szkoda że teraz jakoś tak przycichło, nic nie mówią że coś kupią, zreszta ja już na nic nie licze i wychodzę z założenia że jak będą chcieli coś kupić to kupią a jak nie to nie. Moja teściowa jak kiedyś u niej byłam i jeszcze wymiotowałam cały czas to powiedziała tylko jak wróciłam z łazienki, to co znowu zwymiotowałaś?no ja nie wiem stale wymiotujesz,to dziecko to nie wiem z czego urośnie... kurcze jak ja bym chciała wymiotowac i jakby sprawiało mi to przyjemnośc...no coż już lepiej o tym nie myśleć.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 17:37   #4093
anankee
Rozeznanie

hej dziewczyny, ja byłam dziś u gina i mam założony pessar.
Gin był w szoku, zresztą ja też, bo w piątek szyjka miała 25mm a dziś już tylko 20!!! I zaznaczam że cały weekend bardzo się oszczędzałam i naprawdę duzo leżałam. Mam typową niewydolność szyjki. A dzidzia duża i mocno uciska.
Samo założenie trwało może z minutkę, nieprzyjemne ale niebolesne. Fenoterol mam brać już 4razy na dobę, dodatkowo dostalam antybiotyk na te baterie w pochwie :/ no i oczywiście mam leżeć.
Cudnie jest.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 17:45   #4094
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
może ma takiego faceta z takim podejściem jak kilka dziewczyn tu ze swoimi tż -tami w tym ja że na wszystko jest czas i ze po porodzie on pojedzie i kupi wszystko w jeden dzień
Też o tym pomyślałam

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Moja teściowa jak kiedyś u niej byłam i jeszcze wymiotowałam cały czas to powiedziała tylko jak wróciłam z łazienki, to co znowu zwymiotowałaś?no ja nie wiem stale wymiotujesz,to dziecko to nie wiem z czego urośnie... kurcze jak ja bym chciała wymiotowac i jakby sprawiało mi to przyjemnośc...no coż już lepiej o tym nie myśleć.
Moja szwagierka podsumowała kuzynkę, która jest w ciąży na tym samym etapie co ja, że chyba specjalnie wymiotuje :/ Jakoś jej nie wierzy, że można ciągle wymiotować... No cóż, może się sama przekona jak będzie w ciąży. Nawiasem mówiąc, ciekawe co o mnie gada, jak do nich jeżdżę i w sumie nic nie robię oprócz ugotowania, czy sprzątnięcia w kuchni
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 17:59   #4095
pearpearl
Wtajemniczenie

Kamciurko, no to swietnie, ze Nikola jest zadowolona. No i rzeczywiscie ma szczescie,ze nie trafila na te zlosnice - jeju, dzieciaki w tym wieku potrafia bardzo uprzykrzyc zycie, wiem, bo sama taka okropna bylam...Teraz mi wstyd za to
Fajnie, bo powiekszy jej sie grono znajomych - bedzie miala troche z jednej i zdrugiej szkoly. A moze i jakas nowa milosc? Kto wie? Accchhh, jak ja bym sobie poprzezywala takie szkolne zakochiwanki
P.S
A nikt nie mowil, ze pochodzi z "dolin spolecznych"?

Co do lekarza, to dziekuje bardzo!!! Bede miala go na uwadze i jak bedzie mial akurat termin, to pojde do niego, bo faktycznie ma dobre opinie, a bierze 30 zl wiecej niz moj, wiec nie ma tragedii.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Amoja tesciowa to mieszka zaledwie 300metrow od nas, wiec blizutko, w zasadzie dwie ulice dalej ale nie widuje jej czesto, bo ona w ogole nikim sie nie interesuje,tylko czubkiem swojego nosa a meza ani partnera nie ma - zostali jej tylko synowie, o ktorych nic nie wie. Ona nawet nie wiedziala ze tz poszedl na studia. Kochana Mamusia
To cos mi pokroliczkowalo, ze Twoja tesciowa daleko od Was mieszka
Faktycznie przykre,jak tak niczym sie nie interesuje, ale z drugiej strony moze taka jest lepsza od tych, ktore z kolei chca miec swoj udzial we wszystkim i oczywiscie wszystko wiedza lepiej. A tak stworzycie sobie rodzinke na Waszych i tylko Waszych zasadach.
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Zośka nie daj się zwieść....ja myslę, że to niestety tylko takie chwilowe "napady" dobroci....
analizując Twoje poprzednie wypowiedzi wydaje mi się, że z Twojej przeprowadzki do niego chyba nic dobrego by nie wynikło, byłabyś tylko uzależniona od niego...i umęczyłabyś się....
a już niedługo pojawi sie mały człowieczek, który potrzebuje ciepła i stabilizacji i szczęśliwej mamusi
podpisuje sie!
Zoska, Twoj tz to raz w jedna, raz w druga strone... Ile tak mozna? Ile mozna zyc w niepewnosci, jak bedzie jutro? Czy bedzie w domu, czy bedzie mozna na niego liczyc, czy bedzie wsparciem, czy bedzie akurat zajety chlaniem z kumplami czy jaraniem gandzi?
Ja bym sporbowala ulozyc sobie zycie bez niego... Z tego co piszesz sytuacja w ogole sie nie poprawia i na moje, to predzej czy pozniej i tak niew ytrzymasz z tym czlowiekiem, wiec lepiej powiedziec to sobie szybciej i szybciej poukladac sobie swiat bez niego.

Monia, to dobrze, ze w koncu sie zdecydowal na ten antybiotyk. A co do lekarza, to wiesz, ze jako kobieta w ciazy masz prawo wejsc bez zadnej kolejki? Wyczytalam ostatnio w jakies gazetce dla mam Babeczka z recepcji niech spada na drzewo, skoro sama Ci tego nie zaproponowala

Mijus, ja Gotye znam juz troszeczke, bo moja dobra kumpela kiedys nagrala mi skladanke i tam wlasnie wsadzila kilka ich kawalkow - rzeczywiscie bardzo przyjemnie sie slucha.
Tylko tak chcialam Ci napisac, ze jakos zawsze o Tobie pomysle, jak slysze ten utwor w trojce
Co do cytrusow, to nie bede brala do glowy i dalej spokojnie pila sobie soczek. Raz ze jest nieziemsko smaczny, dwa, ze jakos chyba dodaje mi energii albo sobie wmawiam,ale wydaje mi sie,ze sie lepiej czuje, odkad codziennie zaczynam dzien takim soczkiem

Kasikzaki, ja tez juz mam Dextera!!! I tez niby znam angielski (w koncu go studiuje), ale wlasnie czasami jak zaczynaja gadac ta specjalistyczna terminologia to wymiekam. Zawsze pozniej czekam na napisy i doogladuje sobie te urywki, w ktorych nie do konca zrozumialam,co mowili
Sa tez nowe Gotowe na wszystko

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Agawoo, gagatku jeden, jak za tydzien nie bedziesz na urlopie, to zwolam ekipe i sie tam do Ciebie przejedziemy i sila polozymy do lozka, wiec lepiej sobie uwazaj

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Bambusiek, najwazniejsze, ze sie staramy i nie poddajemy. Wiadomo, ze trening czyni mistrza i na razie nie bedzie szlo jakos super, ale grunt to cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc.

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

A jeszcze chcialam sie pochwalic, ze dzisiaj razem z Tata zrobilismy male przemeblowanie w moim pokoju (tzn ja stalam i mowilam,a Tato zasuwal) i Tato stwierdzil, ze Nietoperek to chyba dobry pretekst do tego, zeby odmalowac sciany i juz znalezlismy komode i szawke nocna, napisalismy do firmy meblarskiej i jak beda pasowaly do mojego lozka, to zamawiamy Do tego tz zamontuje dodatkowe polki w szafie na ubranka swoje i potomka i przwierci w szafie i w scianie dziury i pociagnie kable od tv. Troche mi sie humor poprawil, jak tak zaczelam sobie wyobrazac, co gdzie bedzie stalo.
A najlepsze jest to,ze jeszcze bede musiala przemyslec i urzadzic mieszkanko w Wawie, wiec przyjemnosc razy dwa

Tylko oczywiscie przez to postep w mojej pracy magisterskiej dzisiaj rowny jest zeru

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:00   #4096
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
dzięki za informacje ja w sumie już na brochów to od dawna jestem zdecydowana ale jak słysze jakies dodatkowe dobre opinie to mi jakos lepiej sie robi bo ogólnie to już powoli zaczyna mnie ogarniać stres dotyczacy porodu
na kiedy masz termin? moze sie spotkamy
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Już doczytałam, że córka zadowolona, super

tak wszystko jest ok, dzieki
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kamciurka dla córci. Dzielna z niej kobietka
no dzielna dzielna, powiem Ci, ze mi jakos tak nieswojo bylo, a ona dala sobie rade
Cytat:
Kamciurko będzie dobrze... Życzę Twojej córci powodzenia.
dziekuje kochana
Cytat:
Chyba mam zachciankę na sledzie
ja przed chwila (wyrodna matka) wyslalam core po snikersy do sklepu tak mnie naszlo, ale ona jest kochana poszla z checia (wiadomo snickersy), ale obiadek dzisiaj za mnie zrobila
Cytat:
[

Kamciurka dla córci. Dzielna z niej kobietka

Wydaje mi się, że Zosia nie ma nic przeciwko używanym rzeczom, chodzi tylko o to, że jej chłopaka stać na to żeby spełniać swoje zachcianki (nie takie tanie zresztą typu nowy sprzęt do snowboardu) lub przepijać kasę w barze z kumplami, a swojemu dziecku chce ofiarować same używane rzeczy i jest jej z tego powodu zwyczajnie przykro. Może nie będę się wypowiadać za nią, ale wydaje mi się, że o to właśnie chodzi.
dzieki
no wlasnie mi sie tez tak wydaje, ze to nie problem w uzywanych rzeczach, a priorytetach TZ
Cytat:
wydaje mi sie ze jakis kosmetyk dla dzidzi, albo wlasnie chusteczki i grzechotka bedzie ok, swoja droga podziwiam kolezanke, ze nic nie ma
Cytat:
Witam mamuśki.
Przez weekend nie zaglądałam i tyle do nadrobienie ze i tak nie pamiętam co komu napisać. My z Teżetem byliśmy w sobote na chrzcinach u małego od jego siostry a w niedzielę mielismy pierwszych gosci (koleżanki ode mnie z pracy) w naszym domku, co prawda jeszcze przez nas nie zamieszkanym jeszcze ale już prawie zrobionym, dużo brakuje ale coś tam można przygotować, tylko jeszcze podłogówka nie działa i paliliśmy w kominku żeby goście nam nie zmarzli

Kamciurka fajnie że córka się zakliamtyzowała, będzie dobrze.

Co do teściów to moi też jak było daleko, jak jeszcze nie planowaliśmy dziecka to teść też mówił, że chce wnuka to mu dziadek wózek kupi. Szkoda że teraz jakoś tak przycichło, nic nie mówią że coś kupią, zreszta ja już na nic nie licze i wychodzę z założenia że jak będą chcieli coś kupić to kupią a jak nie to nie. Moja teściowa jak kiedyś u niej byłam i jeszcze wymiotowałam cały czas to powiedziała tylko jak wróciłam z łazienki, to co znowu zwymiotowałaś?no ja nie wiem stale wymiotujesz,to dziecko to nie wiem z czego urośnie... kurcze jak ja bym chciała wymiotowac i jakby sprawiało mi to przyjemnośc...no coż już lepiej o tym nie myśleć.
ale fajny taki nowy domek, moja mama wlasnie rok temu skonczyla sie budowac, uwielbiam tam jezdzic

odnosnie tesciowej nie komentuje, no bo nie masz co robic tylko wymiotowac noooooo
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Gin był w szoku, zresztą ja też, bo w piątek szyjka miała 25mm a dziś już tylko 20!!! I zaznaczam że cały weekend bardzo się oszczędzałam i naprawdę duzo leżałam. Mam typową niewydolność szyjki. A dzidzia duża i mocno uciska.
Samo założenie trwało może z minutkę, nieprzyjemne ale niebolesne. Fenoterol mam brać już 4razy na dobę, dodatkowo dostalam antybiotyk na te baterie w pochwie :/ no i oczywiście mam leżeć.
Cudnie jest.
dobrze, ze masz zalozony, zawsze to juz spokojniej, z tymi szyjkami to jest chwila moment naprawde, a bolalo Cie cos wczesniej, jakies skurcze mialas?

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:03   #4097
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dobrze, ze masz zalozony, zawsze to juz spokojniej, z tymi szyjkami to jest chwila moment naprawde, a bolalo Cie cos wczesniej, jakies skurcze mialas?
nie, bo ja właśnie nie mam skurczy tylko mam niewydolnosć szyjki macicy. Po prostu mięśnie są za słabe... choć fenoterol biorę profilaktycznie zeby skurczy nie było

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:08   #4098
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ja dzisiaj dużo spędziłam czasu na dworze i spacerach
Przed chwilą wróciłam z piekarni ( 3 km pieszo) i właśnie zjadłam pyszny świeży rogal z dżemem i piję duży kubek kakao.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:09   #4099
MMONIKA9
Wtajemniczenie

[QUOTE=pearpearl;30007197]

podpisuje sie!
Zoska, Twoj tz to raz w jedna, raz w druga strone... Ile tak mozna? Ile mozna zyc w niepewnosci, jak bedzie jutro? Czy bedzie w domu, czy bedzie mozna na niego liczyc, czy bedzie wsparciem, czy bedzie akurat zajety chlaniem z kumplami czy jaraniem gandzi?
Ja bym sporbowala ulozyc sobie zycie bez niego... Z tego co piszesz sytuacja w ogole sie nie poprawia i na moje, to predzej czy pozniej i tak niew ytrzymasz z tym czlowiekiem, wiec lepiej powiedziec to sobie szybciej i szybciej poukladac sobie swiat bez niego.

klask i: otóż to znam kilka dziewczyn które majac już dziecko ułożyło sobie życie z innym facetem bardziej wartosciowym który bardzo kochał i ją i jej dzidzie
nie wiem, ja bym nie mogła tak żyć w takiej nie pewności czy ten człowiek będzie przy mnie kiedy będe go potrzebować czy nie będzie
ja nie raz kłoce się z moim tz często mam do niego o coś pretensje że nie raz jak o coś go proszę i nie chce mu sie tego zrobić to odrazu ze nie mogę na niego liczyć ale mimo wszytsko on jest przy mnie stara się teraz jak może byśmy wyszli z dołka finansowego zapierdziela dniami i nocami by jakieś pieniądze wpadły bo chce chociaż dla dziecka pokoik wyremontować by miał porządne warunki i bardzo go za to kocham i jestem mu wdzięczna ale jak by mi odpierdzielał takie coś jak ten zosi to więcej by mnie na oczy nie zobaczył, od rodziców bym narazie pożyczała na gmine bym poszła starać sie o zapomoge ale wolałabym sobie sama radzic niz z takim nie dojrzałym emocjonalnie gnojkiem a i bez niego sobie poradzisz bo na dzidzie i tak będzie musiał ci płacić alimenty rodzice na pewno pomogą jak staniesz na nogi oddasz

ja kiedys podczas kłótni z tż to było jeszcze na samym początku ciązy powiedziałam mu jak podczas sprzeczki mi powiedział ze mam wyp....lać do rodziców - to powiedziałam mu - że nie widze problemu z miłą chęcia ja sobie sama poradzę nie raz sobie radziłam jest pełno samotnych matek chce płacić alimenty na dziecko proszę bardzo ale niech zapamięta jedno że jak teraz wyjade juz nie wróce i dziecka na oczy nie zobaczy wiec niech się zastanowi ... no i poskutkowało jest zupełnie inny , wiem ze szantaż dzieckiem nie powinien w ogóle wchodzić w gre ale wiem ze pragnie tego dziecka i tylko to by poskutkowało ... no i pomogło owszem sprzeczamy się do sdziś nie raz o jakieś bzdury bo to jest normalne ale wiem ze przemyślał kilka spaw i stara sie teraz jak może - choć nie zawsze spełnia moje wszystkie zachcianki no ale ja czasami też wymyślam jakieś niestworzone zadania że wcale mu sie nie dziwie ze ręce mu opadają

Monia, to dobrze, ze w koncu sie zdecydowal na ten antybiotyk. A co do lekarza, to wiesz, ze jako kobieta w ciazy masz prawo wejsc bez zadnej kolejki? Wyczytalam ostatnio w jakies gazetce dla mam Babeczka z recepcji niech spada na drzewo, skoro sama Ci tego nie zaproponowala

no widzisz nawet nie wiedziałam a to babsztyl jeden

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2011-10-17 o 18:13
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 18:21   #4100
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Kamciurko, no to swietnie, ze Nikola jest zadowolona. No i rzeczywiscie ma szczescie,ze nie trafila na te zlosnice - jeju, dzieciaki w tym wieku potrafia bardzo uprzykrzyc zycie, wiem, bo sama taka okropna bylam...Teraz mi wstyd za to
Fajnie, bo powiekszy jej sie grono znajomych - bedzie miala troche z jednej i zdrugiej szkoly. A moze i jakas nowa milosc? Kto wie? Accchhh, jak ja bym sobie poprzezywala takie szkolne zakochiwanki
P.S
A nikt nie mowil, ze pochodzi z "dolin spolecznych"?

Co do lekarza, to dziekuje bardzo!!! Bede miala go na uwadze i jak bedzie mial akurat termin, to pojde do niego, bo faktycznie ma dobre opinie, a bierze 30 zl wiecej niz moj, wiec nie ma tragedii.

[/COLOR]A jeszcze chcialam sie pochwalic, ze dzisiaj razem z Tata zrobilismy male przemeblowanie w moim pokoju (tzn ja stalam i mowilam,a Tato zasuwal) i Tato stwierdzil, ze Nietoperek to chyba dobry pretekst do tego, zeby odmalowac sciany i juz znalezlismy komode i szawke nocna, napisalismy do firmy meblarskiej i jak beda pasowaly do mojego lozka, to zamawiamy Do tego tz zamontuje dodatkowe polki w szafie na ubranka swoje i potomka i przwierci w szafie i w scianie dziury i pociagnie kable od tv. Troche mi sie humor poprawil, jak tak zaczelam sobie wyobrazac, co gdzie bedzie stalo.
A najlepsze jest to,ze jeszcze bede musiala przemyslec i urzadzic mieszkanko w Wawie, wiec przyjemnosc razy dwa

Tylko oczywiscie przez to postep w mojej pracy magisterskiej dzisiaj rowny jest zeru
ech te szkolne przezycia, sama bym czasem wrocila do tych czasow te problemy zyciowe

kochana nikt jej nie powiedzial poki co o dolinowym pochodzeniu, ale pewnie nie chca jej robic przykrosci zreszta Mała Mi tez byla z doliny co prawda muminków, ale jak dolina to dolina co za roznica jaka

dobrze, ze tatus Ci pokombinowal w pokoiku cos, nic nie poprawia humoru jak wicie gniazdka

pisz prace pisz, im szybciej napiszesz tym szybciej zobacze Cie we Wro

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
nie, bo ja właśnie nie mam skurczy tylko mam niewydolnosć szyjki macicy. Po prostu mięśnie są za słabe... choć fenoterol biorę profilaktycznie zeby skurczy nie było
ojej, mi juz glowa puchnie od tego wszystkiego, mi wlasnie moj gin tez powiedzial, zeby lepiej profilaktycznie zalozyc, juz na poczatku ciazy mi to mowil, ze niczemu to nie szkodzi, a lepiej zapobiegac jak to on powiedzial zeby nam pani tej ciazy nie zgubila on te teksty to ma, ale lekarz dobry (Pearl to nie ten do ktorego Cie posylam )

Monika wiadomo, ze kazdemu w nerwach sie czasem cos tam wymsknie, jednemu mniej drugiemu wiecej ale wazne jest to, by czlowiek rozumial swoje bledy i cos z nimi robil, a Zoska Twój facet jakos tak nie bardzo sie przejmuje, Ty gadasz on robi dalej to samo i tak w kolko...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:32   #4101
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
spoko loko moja tesciowa tez nic nie kupila, i juz nie licze ze kupi. Ona nawet przez 6,5 miesiaca jak juz jestem w ciazy nigdy nie zapytała jak sie czuje

Jak sie dowiedziala ze jestem w szpitalu to zadzwonila, co mnie strasznie zdziwilo ale nie zapytala co sie stalo, jak sie czuje tylko zaczela gadac o sobie ze ja tez choroba zlapala i półpasiec dostała
Egoistka, mieszka 300m od nas a widziala sie z nami ostatnio 2 miesiace temu, ani telefonu ani nic.
wrr nie lubie jej
to się ciesz że Cię z tym półpaścem nie odwiedza bo to bardzo niebezpieczna choroba dla kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć
nie dam rady na razie nadrobić, zajrzałam tylko podzielić się z wami kilkoma informacjami.

- Zabieg sie udał i tata wychodzi dziś ze szpitala, właśnie zaraz po niego jadę
- tak jak sie odgrażałam ruszyłam wczoraj na kurtkowe łowy, oczywiście nic nie kupiłam a strasznie mnie ciągnie mnie brzuch
- Byłam dziś u lekarza i niestety luteinka i nospa forte przez najbliższe dwa tygodnie. Zapowiedział też że Wszystkich Świętych to mam sobie odpuścić.
Ogólnie powiedział, że nie jest najgorzej, nie wiem co miał na myśli, ale wszystkie wyniki bardzo dobre

Jadę po tatę, wieczorem będę czytała, coście wymalowały na tylu stronach
super że z tatą wszystko ok!

Cytat:
Ja nie jestem dentystą
Wizyta u zembologa przebiegła pomyślnie. Nie wyrwała, dopiero po porodzie się nim zajmie Jeszcze troszkę pobolewa ale ma przestać
Miejmy nadzieję (modle się o to, b jak nie to muszę iść do chirurga szczękowego)..
Dzis zaczełam 26 Tydzień
ah te zęby wyrzynają się bolą, mają wypaść bolą mam nadzieję że już Cię przestanie boleć

Cytat:
no wiec jestesmy
tak jak przypuszczalam okazalo sie, ze strach ma wielkie oczy. Ogolnie jest zadowolona, szkola fajna kolezanki tez z jedna bedzie chodzila i wracala ze szkoly bo mieszka blok obok miala troche szczescia, bo chodzi do 6 B a ponoc w 6A dziewczyny zlosliwe i dwoch nauczycieli takie kosy, ale grunt, ze to nie u niej.

Odnosnie lekarza to powiem Ci tak, we Wroclawiu to jest misz masz, ja chodze do dwoch, jeden jako lekarz b. dobry , ale ma kiepskawy sprzet, tzn. bez szalu, drugi ma super sprzet i jest dobrym lekarzem. Tu masz opinie o nim http://www.znanylekarz.pl/tomasz-fuc...ekolog/wroclaw bierze 150 zl, ale wydaje mi sie ze warto

dziekuje kochana

gratulacje, ale ten czas leci

dzieki za zainteresowanie, napisalam wyzej
super że córka się zaaklimatyzowała w nowej szkole faktycznie strach a wielki oczy a rodzice często bardziej przeżywają niż dzieci

Cytat:
Za mną chodziły cały zeszły tydzień, więc mam zapas w lodówce i mogę się podzielić

Skoro nie ma nic, to dałabym mix. najpotrzebniejszych rzeczy w zależności ile chcecie na to przeznaczyć
Coś takiego robiłam znajomym w czerwcu, zapłaciłam jakoś 70 zł i było m.in. butelka, gryzaczek, ręczniczek z kapturkiem, jakieś ciuszki ze 2-3, śliniaczek... tyle, że to już na większe dziecko zestaw miał być
_________________________ _________
Zrobiłam tabelę zakupów z all i prawie wszystko z listy uda mi się kupić u jednego sprzedawcy
Odpuszczam kosmetyki z all, bo poczekam na jakąś promocję na miejscu i kupię wszystko z Ziaji/Nivea
daj namiary na sprzedawcę

Cytat:
Cudnie jest.
dobrze że założyli ci ten pessar, jeszcze trochę wytrzymaj no i przede wszystkim oszczędzaj się

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dużo spędziłam czasu na dworze i spacerach
Przed chwilą wróciłam z piekarni ( 3 km pieszo) i właśnie zjadłam pyszny świeży rogal z dżemem i piję duży kubek kakao.
BebiBebi Ty to masz kondycję mi się wogóle nie chce ruszać a jak już się ruszam to wsiadam do auta :P

Nadrobiłam w końcu a tylko dzień mnie nie było my wczoraj byliśmy na zakupach z nadzieją że kupię sobie jakieś spodnie i płaszcz no ale oczywiście nic nie kupiłam... ceny z kosmosu a to przecież tylko na kilka miesięcy :/ a tłum ludzi w sklepach mnie przeraził i zmęczyło mnie to łażenie po sklepach, ludzie zwariowali zaś chyba się wszyscy chcą wystroić na wszystkich świętych i rewię mody zrobić masakra jakaś... no ale pozostaje jeszcze allegro i wczoraj udało mi się kupić używane dżinsy za 30 zł mam nadzieję że będą dobre, bo nie bardzo lubię kupować ciuchy na allegro, spodnie to jeszcze pół biedy został mi jeszcze płaszcz, masakra
Stary 2011-10-17, 18:34   #4102
MissZuzia
Zadomowienie

ufff nadrobiłam w pracy podczytywałam jednym okiem bo nie było jak - musze się szybko obrobić w przekazywaniu koleżance moich niedokończonych spraw bo nie mogę już siedzieć tyle godzin. Tak miło bylo na zwolnieniu

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

i to już chyba od przyszłego tygodnia

Ja nie będę informować, bo u mnie w pracy (u niektórych osób z kierownictwa) panuje przekonanie, że "ciąża, to nie choroba" i jak można sobie zaplanować od kiedy się nie będzie w pracy

Bo ja to chyba powinnam sobie poród zaplanować tak, żeby wypadł w piątek po południu a w poniedziałek powinnam być już w pracy Tak by było optymalnie
Aga to tak jak moja szefowa, myśli że będę siedziec do dnia porodu, a w rozmowach chwali się że inna jej pracownice z drugiego biura, która w obu ciązach pracowała do pt i rodziła w soboty niedoczekanie!
dlatego też jej nie mówę kiedy chcę odejść na zwol bo ona żyje innym systemem, nie polskim i nie zrozumie że tu jest inaczej... tylko kolegom z działu mowię, że długo już nie dam rady i mają się spodziewać tego zwolnienia wkrótce

Cytat:
__

Wczoraj zrobiłam listę rzeczy niezbędnych dla maluszka (i kilka ostatnich pozycji dla mnie)
nazbierała się strona A4 wydruku dwunastką
Jutro chyba jedziemy do Pepco i takiego największego u nas dziecięcego i obczajamy co i jak
Łóżeczko i wózek zostawiam na koniec, tzn. wybierzemy model itp., a zamówi się później
ja mam listę na dwie strony

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć
nie dam rady na razie nadrobić, zajrzałam tylko podzielić się z wami kilkoma informacjami.

- Zabieg sie udał i tata wychodzi dziś ze szpitala, właśnie zaraz po niego jadę
- tak jak sie odgrażałam ruszyłam wczoraj na kurtkowe łowy, oczywiście nic nie kupiłam a strasznie mnie ciągnie mnie brzuch
- Byłam dziś u lekarza i niestety luteinka i nospa forte przez najbliższe dwa tygodnie. Zapowiedział też że Wszystkich Świętych to mam sobie odpuścić.
Ogólnie powiedział, że nie jest najgorzej, nie wiem co miał na myśli, ale wszystkie wyniki bardzo dobre

Jadę po tatę, wieczorem będę czytała, coście wymalowały na tylu stronach
super, że wszystko ok z tatą
szkoda, że nie udało ci się nic upolować, może w następnym podejściu...

Cytat:
Jak juz sie przeprowadze do Wawy i bede musiala czesciej jezdzic autem, to myslalam,zeby sobie go obkleic "uwaga, blondynka z malym dzidziolkiem, prosze zachowac szczegolna ostroznosc i byc wyrozumialym"
dobre ;PPP

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hej !!

Dojechalismy w nocy, droga minela dobrze.Dzwonilam do pracy,ze jestem chora i nie przyjde.Troche dziwnie dwa tygodnie bylam na urlopie,a teraz tydzien chorobowego,co zrobic,zdrowie najwazniejsze
super, że dojechaliście szczęśliwie - życzę dużo zdrówka!

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dziewczynki czuje jakby wracaly pierwsze tyg ciazy...
znowu mi caly czas niedobrze, muli mnie i taka slaba sie czuje;(
w domu burdel zakupow brak;/ a ja nie mam mocy i nawet jak leze to chce mi sie
ojeju współczuję ci, przytulam i trzymam kciuki żeby szybko ci przeszły te mdłości

Cytat:
Napisane przez machinka29 Pokaż wiadomość
hej hej dziewczyny
witaj, fajnie że się odezwałaś.... miłego pisania
Cytat:
MissZuzia, skoro mebelki już skręcone to dawaj fotkę.
zdjęcia wkleję jak je ustawimy bo teraz stoją byle jak i ciężko je by było zrobić bo jeszcze nie wiemy co przestawić czy złożyć i wynieść z obecnych mebli

Cytat:
Też bym już chciała mieć mebelki
ja w sumie kupiłam je teraz tylko dlatego, że musiałam szukać z magazynów bo ich już nie produkują a wiadomo im później tym mniej. na szczęscie na allegro dogadałam się z wystawiającym i sprzedał mi część kompletu

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
eee heej Mamusie,
nie odzywałam się w weekend, bo my weekendy z małżem poświęcamy tylko nam, bez kompa ( jak tylko miałam chwilkę to Was podczytywałam żeby być na bieżąco)
super, że możecie tak, nam sie jakoś nie udaje nie zaglądać w ogóle
Cytat:
i co do dentysty to lepiej iść i skonsultować, ja miałam leczenie kanałowe w ciaży i jest ok a leczyli mi w ogóle zęba, którego spaprała poprzednia dentystka - okazało się, że plomba źle leży i tam pod spodem w zębie jakiś syf się zrobił ale moim zdaniem lepiej wyleczyć

Uśka gratuluję zakupu wózka!! my chyba na Teutonię się zdecydujemy, bo dużo osób nam ją poleca póki co poluję na promocje w internecie
oo to tak jak my - radzę wam zamawiać bo na nią się czeka ok. 8tyg
my skorzystaliśmy z dni otwartych w jednym ze sklepów - prowadzi tez sprzedaż internetową i dostaniemy parę gratisów. Zamawialiśmy we wrześniu i będzie jakoś na koniec listopada dopiero
Cytat:
Zuzia zazdroszczę skręcania mebelków u nas się wszystko opóźnia bo przez ten pessar to się czułam nie teges w ten weekend i wolałam nie wychodzić
ale miałam zmarnowane pół niedzieli bo się nasłuchałam od tżta jakie to badziewie i że trzeba było to czy tamto łącznie z kategorycznym żądaniem żeby inne kupić a te wystawić na all
Cytat:
co do skurczy przepowiadających to hmm ja nie wiedziałam w ogóle czy to, że mnie tak brzuch bolał czy to są skurcze czy może niekoniecznie :P a ból przypominał takie kłucia w różnych stronach brzucha ( dość mocne niestety, aż pisnęłam ałłłłaa wiele razy bo tak bolało) i kłuło jakbym kolki dostała w każdym bądź razie nie przypominało bólu okresowego, mnie bóle na okres tak bardziej ćmiły a tutaj kłuło i brzuch jak skała ;]

aaa doszły do mnie fajne dresiki ( takie do chodzenia po domu bo dość cienkie) z allegro więc mogę polecić a kosztowały 27 zł kupiłam 2 pary i jestem baaardzo zadowolona ( tylko pas ciążowy jest niski - 10 cm ale wszystko ładnie trzyma)
o takie kupiłam:
http://allegro.pl/dresowe-spodnie-ci...849624988.html

a tak w ogóle z tym pessarem przechlapane ;/ ( dzisiaj miałam mega problemy w toalecie i już myślałam, że wypadł i byłam cała znerwicowana co się dzieje)

buziaki z brzuszki
bardzo ładne dresiki
odpoczywaj kochana

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:51   #4103
MissZuzia
Zadomowienie

kur.de tyle miałam, że oczywiście nie zacytowało mi wszystkiego i musiałam od nowa przeglądać stronki i wyłapywać niezacytowane

no i widzę że nadal nie wszystko co chciałam ehsssss

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja mam lenia ;/ nawet pisac mis ię nie chce
mi by się chciało ale miałam tyle maili w pracy, że nie dawałam rady sie rozdwoić tematycznie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Coś mi się udzielił kiepski nastrój, jakaś taka jestem smutna Ach te hormony...Czekam na siostrę która ma mi przywieść nową płytę mojej kochanej Comy, mam nadzieję, że poprawi mi się humor
kochana, to pewnie hormonki, głowa do góry jutro będzie lepiej
Cytat:
Kochane, pomóżcie
jak nic nie ma to dla dziecka bym wybrała - ja kupiłam koleżance mix rzeczy czyli oliwkę, krem na odparzenia, mokre chusteczki, paczkę pieluch, body i śpioszki

Cytat:

http://allegro.pl/baby-raj-2-element...844371988.html
Tu jest akurat 2-elementowa pościel, ale ten sprzedawca ma duży wybór i więcej elementowych
mi się strasznie podoba pościel Feretti ale jest okropnie droga, ale za to jaka mięciuuuutka
Cytat:
Wizyta u zembologa przebiegła pomyślnie. Nie wyrwała, dopiero po porodzie się nim zajmie Jeszcze troszkę pobolewa ale ma przestać
Miejmy nadzieję (modle się o to, b jak nie to muszę iść do chirurga szczękowego)..
Dzis zaczełam 26 Tydzień
to super!

Cytat:
Witam mamuśki.
ale wam fajnie z domkiem już tuż tuż przeprowadzka

Cytat:
Cudnie jest.
ojeju trzymaj się dzielnie! wszystko będzie dobrze!

Cytat:

A jeszcze chcialam sie pochwalic, ze dzisiaj razem z Tata zrobilismy male przemeblowanie w moim pokoju (tzn ja stalam i mowilam,a Tato zasuwal) i Tato stwierdzil, ze Nietoperek to chyba dobry pretekst do tego, zeby odmalowac sciany i juz znalezlismy komode i szawke nocna, napisalismy do firmy meblarskiej i jak beda pasowaly do mojego lozka, to zamawiamy Do tego tz zamontuje dodatkowe polki w szafie na ubranka swoje i potomka i przwierci w szafie i w scianie dziury i pociagnie kable od tv. Troche mi sie humor poprawil, jak tak zaczelam sobie wyobrazac, co gdzie bedzie stalo.

fajnie
a praca nie zając nie ucieknie, tobie też należą się chwile przyjemności

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

Nadrobiłam w końcu a tylko dzień mnie nie było my wczoraj byliśmy na zakupach z nadzieją że kupię sobie jakieś spodnie i płaszcz no ale oczywiście nic nie kupiłam... ceny z kosmosu a to przecież tylko na kilka miesięcy :/ a tłum ludzi w sklepach mnie przeraził i zmęczyło mnie to łażenie po sklepach, ludzie zwariowali zaś chyba się wszyscy chcą wystroić na wszystkich świętych i rewię mody zrobić masakra jakaś... no ale pozostaje jeszcze allegro i wczoraj udało mi się kupić używane dżinsy za 30 zł mam nadzieję że będą dobre, bo nie bardzo lubię kupować ciuchy na allegro, spodnie to jeszcze pół biedy został mi jeszcze płaszcz, masakra
niestety wszystko co ciążowe jest takie drogie

Stary 2011-10-17, 18:51   #4104
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ufff nadrobiłam w pracy podczytywałam jednym okiem bo nie było jak - musze się szybko obrobić w przekazywaniu koleżance moich niedokończonych spraw bo nie mogę już siedzieć tyle godzin. Tak miło bylo na zwolnieniu

Aga to tak jak moja szefowa, myśli że będę siedziec do dnia porodu, a w rozmowach chwali się że inna jej pracownice z drugiego biura, która w obu ciązach pracowała do pt i rodziła w soboty niedoczekanie!
dlatego też jej nie mówę kiedy chcę odejść na zwol bo ona żyje innym systemem, nie polskim i nie zrozumie że tu jest inaczej... tylko kolegom z działu mowię, że długo już nie dam rady i mają się spodziewać tego zwolnienia wkrótce
jejku dziewczyny współczuję Wam tych waszych szefów :/ ja wiem że ciąża to nie choroba u mnie było tak że już od samego początku wiedzieli że jestem w ciąży w sumie to powiedziałam im po to żeby byli przygotowani na wszelkie ewentualności. Szefowa mi nawet zasugerowała żebym sobie poszła od czasu do czasu na jakiś tydzień chorobowego żeby odpocząć. W sierpniu zamiast urlopu też miałam chorobowe i miałam szczery zamiar pracować do października ale wiecie u mnie też inaczej sytuacja wygląda bo mam już jedno dziecko które w dodatku poszło do pierwszej klasy teraz. No i po powrocie pod koniec sierpnia z L4 popracowałam chyba z półtory tygodnia i już oznajmiłam szefowym że idę na L4 do końca ciąży i nie było problemów. One nawet się cieszyły bo przynajmniej wiedziały na czym stoją moje obowiązki zostały podzielone i gites
czasami ludzie nie rozumieją że kobieta w ciąży mimo że nie jest chora to potrzebuje odpoczynku
Stary 2011-10-17, 18:56   #4105
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski tylko do biedornki pojechalam a Wy tyle naskrobalyscie:/
nie nadrobie bo znowu mnie muli wiec sie klade;/
jutro tzta urodziny wiec Was raczej nie nawiedze bo odrana torty salatki i sprztanie;/ ale postaram sie wieczorkiem

dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 19:34   #4106
kasiahexe
Zadomowienie

kochane przyszłami sie przywitac ***
całymi dnami od rana do wieczora pracuje i padam na pyszczek
ale ogółem czuje sie znakomicie
Buziaczki dla Was i dzieciaczkow

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 19:43   #4107
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no dobra, poczytałam

Anankee oszczędzaj się!!

KAmciurka-super, ze córka zadowolona!!!

Anabelita skoro ta koleżanka nic nie ma to myślę, ze czego bys nie kupiła to będzie zadowolona!

moze jutro będę miec wenę na udzielanie się
idę na mój horror wszechczasów czyli m jak milosc

dobranoc
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:07   #4108
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Wypadłam nagle z pracy, bo TZ zadzwonił, że zabrałam jego klucze od domu
Ale poszedł do mojej mamy do pracy i wziął od niej

Cytat:
no wiec jestesmy
tak jak przypuszczalam okazalo sie, ze strach ma wielkie oczy. Ogolnie jest zadowolona, szkola fajna kolezanki tez z jedna bedzie chodzila i wracala ze szkoly bo mieszka blok obok miala troche szczescia, bo chodzi do 6 B a ponoc w 6A dziewczyny zlosliwe i dwoch nauczycieli takie kosy, ale grunt, ze to nie u niej.
Super, że córci się podobało Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Hej mamusie

pisałyście o "kochanych teściówkach" moja też należy nie stety do grupy nie udanych. W czasie ciąży ani razu nie zadzwoniła do mnie z zapytaniem np jak się czuję a ostatnio nawet dowiedziałam się jak mówiła swojej drugiej synowej że robię z mojej ciąży poważną chorobę to już było całkowite przegięcie, nie cierpię tej kobiety dla malutkiego też nie planują nic kochani teściowie kupić dobrze że moi rodzice nam strasznie pomagają. Sama nie wiem co z tymi naszymi kochanymi teściami no i się wyżaliłam

agawoo zwolnij już kochana tempa na prawdę za bardzo się przemęczasz

agatek brawo za glukozę
Wspólczuję teściowej
A odpocząć zamierzam , już odliczam dni

Cytat:
a ja mam lenia ;/ nawet pisac mis ię nie chce
No właśnie zauważyłam, że jakaś cichutka dziś jesteś ...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:

Agawoo, gagatku jeden, jak za tydzien nie bedziesz na urlopie, to zwolam ekipe i sie tam do Ciebie przejedziemy i sila polozymy do lozka, wiec lepiej sobie uwazaj
[...]

A to akurat byłoby wskazane, chętnie się z Wami spotkam,choćbyście nawet miały mnie pobić i przykuć do łóżka

Zazdroszczę urządzania i meblowania pokoju

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez machinka29 Pokaż wiadomość
hej hej dziewczyny

jeszcze się nie udzielałam na tym forum ale chyba najwyższy czas zacząć bo widzę, że same przyjazne dusze tu się udzielają
Nie wiem, jak to się stało, ale przegapiłam Twojego posta
Witaj

Cytat:
Agawoo mój Szef jest naprawdę spoko, ale też nie chciałam, żeby to, że idę na zwolnienie wyglądało jak planowe zwolnienie. Nie chciałam, żeby pomyślał, że to moje widzimisię... Ale z drugiej strony wiedziałam, że ktoś musi przyjść przejąć moje obowiązki. Jak pytał mnie jak się czuję, to odpowiadałam, że kiepsko. Myślałam, że tak go do tego przygotuję. Troszkę się myliłam, bo dotarło to do niego dopiero, jak jego wspólniczka do mnie zadzwoniła i jej powiedziałam, że naprawdę źle się czuję i że będę wdzięczna, jak dziewczyna, która miała mnie zastąpić, przyjedzie szybko.
Jak już poszłam na zwolnienie, to okazało się, że córka Szefa jest w ciąży tak samo jak ja. Wtedy to oczywiście zaczęłam myśleć, że on powie, że jak to ona może pracować, a ja to nie. Ale okazało się, że ona też już jest na zwolnieniu
Teraz moje obawy troszkę zniknęły I dobrze, bo nie po to jestem na zwolnieniu, żeby się martwić tym, co kto powie.
No ale dodaję, że moje obawy wynikają raczej z mojego charaktery, bo chciałam być w porządku w stosunku do Szefa, a tak jak mówię mam go bardzo spoko

Kropeczka
, to super, że tak się akurat złożyło
Ale ja próbowałam sygnalizować, że w listopadzie nie chcę już jeździć do pracy ( w ogóle oryginalny plan zakładał, że tylko na sierpień wrócę - potem się pokomplikowało), ale nikt mnie nie słuchał i na moje prośby, żeby zatrudnić kogoś jak najszybciej zatrudniono osobę od listopada właśnie i zaplanowano sobie, że ja do końce listopada będę tę osobę szkolić Ludzie, ja dojeżdzam do pracy 60 km w jedną stronę!
Wiec dlatego nie mogę poinformować, że idę na zwolnienie od tego i tego dnia, bo wiem, że firma oczekuje ode mnie, że będę do końca listopada

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No właśnie też mnie to zastanowiło jak przeczytałam wiadomośc Anabelity. Nie ma nic bo nie chciała kupowac przed porodem??? Czy nie ma kasy??? Tak jak piszesz, chyba lepiej si zapytac
Może bała się zapeszyć, ale z drugiej strony - jak to bez łóżeczka? Wózek pal sześć, ale łóżeczko, wanienka, pieluchy?

Cytat:
Cudnie jest.
Ojej , anankee, to niefajnie z tym leżeniem, bo jak to wykonać przy małym dziecku?Ale staraj się oszczędzać jak najwięcej

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja w sumie kupiłam je teraz tylko dlatego, że musiałam szukać z magazynów bo ich już nie produkują a wiadomo im później tym mniej. na szczęscie na allegro dogadałam się z wystawiającym i sprzedał mi część kompletu
A, no tak, bo ty ten Drewex chciałaś I jak, fajne?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:22   #4109
Angelika_26
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie!!
Muszę się pochwalić nowymi wieściami. Będzie CHŁOPCZYK !!!!

Cieszę się bardzo , ale troszkę mi smutno bo miałam nadzieje, że bedzie dziewczynka bo już mam synka.

Synuś w brzusiu zdrowiutki. Wszystko ok!! 430g w 21 tg
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:50   #4110
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja próbowałam sygnalizować, że w listopadzie nie chcę już jeździć do pracy ( w ogóle oryginalny plan zakładał, że tylko na sierpień wrócę - potem się pokomplikowało), ale nikt mnie nie słuchał i na moje prośby, żeby zatrudnić kogoś jak najszybciej zatrudniono osobę od listopada właśnie i zaplanowano sobie, że ja do końce listopada będę tę osobę szkolić Ludzie, ja dojeżdzam do pracy 60 km w jedną stronę!
Wiec dlatego nie mogę poinformować, że idę na zwolnienie od tego i tego dnia, bo wiem, że firma oczekuje ode mnie, że będę do końca listopada
ja jak teraz byłam na zwol. przez ponad tydzień wysyłając maila na temat mojego zwolnienia do szefowej w odpowiedzi otrzymałam jedynie zdanie: CO SIĘ STAŁO?? Kur.wa mać a to się stało że jestem w ciąży i mogę się źle czuć a wysyłanie takiego pojedynczego pytania bez dodania czegokolowek w stylu 'szybkiego powrotu do zdrowia' tak mnie pod.kur..w że szok więc teraz ZAWSZE źle się czuję i tyle, niech spadają, siedze robię a i tak nic z tego nie ma, wokół wszyscy awansują a ja siedzę w miejscu i nic z tego nie mam bo wiecznie coś wytyka... więc pier.dzieli mnie to i chwila moment i znikam, ale też nie będę wypruwać sobie żył

Cytat:
A, no tak, bo ty ten Drewex chciałaś I jak, fajne?
może być ogólnie sporo usterek, a to okleina na rogu na włosek się trzymała więc mały rożek odpadł przy montażu nim zdążyliśmy podkleić a to tylna pilśnia pęknięta niby nie widać bo akurat półka idzie ale wkurzają mnie takie niedoróbki nie wspomnę że tż męczył się z komodą przez kilka godz bo przymocowane przez producenta prowadnice szuflad miały wkręty z takimi głowkami że kołeczko zawadzało i płynne wysuwanie szuflady nie było możliwe i kombinował z innymi wkrętami przez kilka h starajac się coś dobrać nie jest perfekcyjnie, no ale efekt końcowy nie jest taki zły

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie!!
Muszę się pochwalić nowymi wieściami. Będzie CHŁOPCZYK !!!!

Cieszę się bardzo , ale troszkę mi smutno bo miałam nadzieje, że bedzie dziewczynka bo już mam synka.

Synuś w brzusiu zdrowiutki. Wszystko ok!! 430g w 21 tg
gratuluję!!!!

Cytat:

idę na mój horror wszechczasów czyli m jak milosc
he he teraz to już odwalają żenadę z tzw. lokowaniem produktu, pojawiają się takie 'super' firmy jak Kr.uk (od pożyczek ) czy dziś hit - producent blach dachowych

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości