|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Ale w sumie, jak nic nie ma, to może spytaj, czego potrzebuje? W ogóle to dziwne, że nic nie ma... Skąd ma zamiar to wziąć? Przecież z noworodkiem po sklepach latać nie będzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]()
![]() |
#4083 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam gdzieś, że po 24 tygodniu 4 x na dobę może nam brzuszek troszkę twardnieć. Mi twardnieje jak za długo siedzę albo się przemęczę troszkę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może ma takiego faceta z takim podejściem jak kilka dziewczyn tu ze swoimi tż -tami w tym ja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4085 |
Zadomowienie
|
Weszłam z ciekawości na all
Patrzcie jakie piękne, w sam raz na prezent na narodziny ![]() http://allegro.pl/tort-wozek-z-pampe...873248644.html http://allegro.pl/laleczki-bobaski-z...863914592.html http://allegro.pl/bukiet-tort-z-pamp...864954646.html http://allegro.pl/duzy-tort-rowerek-...864956385.html Torciki są przepiękne ale myśle, ze skoro ona nic nie ma to bardziej przyda się coś praktycznego ![]() ![]() Jutro idę coś jej kupic, moze i sobie wybiorę jakiś "przed pępkowy" prezent ![]() Dzięki za pomysły ![]()
#4086 |
Wtajemniczenie
|
Tż ma przyjść zaraz po mnie. Niech mu będzie, dzisiaj mu powiem, że jutro jadę na zakupy i niech się dorzuci. Wiem, jest jeszcze trochę czasu, ale trzeba coś kupić już (nieużywanego). To też tak samo moje dziecko jak i jego.
Macie jakiegoś wybranego fajnego sprzedawce na allegro, który ma sporo różnego asortymentu? Albo jakiś sklep internetowy? I nie drogi oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Za mną chodziły cały zeszły tydzień, więc mam zapas w lodówce i mogę się podzielić
![]() Cytat:
![]() ![]() Coś takiego robiłam znajomym w czerwcu, zapłaciłam jakoś 70 zł i było m.in. butelka, gryzaczek, ręczniczek z kapturkiem, jakieś ciuszki ze 2-3, śliniaczek... tyle, że to już na większe dziecko zestaw miał być ![]() _________________________ _________ Zrobiłam tabelę zakupów z all i prawie wszystko z listy uda mi się kupić u jednego sprzedawcy ![]() Odpuszczam kosmetyki z all, bo poczekam na jakąś promocję na miejscu i kupię wszystko z Ziaji/Nivea ![]()
![]() |
#4089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zadomowienie
|
Zosiu na na pierwszej stronie w 3cim poście masz polecanych sprzedawców
![]()
#4091 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki.
Przez weekend nie zaglądałam i tyle do nadrobienie ze i tak nie pamiętam co komu napisać. My z Teżetem byliśmy w sobote na chrzcinach u małego od jego siostry a w niedzielę mielismy pierwszych gosci (koleżanki ode mnie z pracy) w naszym domku, co prawda jeszcze przez nas nie zamieszkanym jeszcze ale już prawie zrobionym, dużo brakuje ale coś tam można przygotować, tylko jeszcze podłogówka nie działa i paliliśmy w kominku żeby goście nam nie zmarzli ![]() Likas dobrze ze z tatą już ok ![]() Kamciurka fajnie że córka się zakliamtyzowała, będzie dobrze. Anabellita tak jak piszą dziewczyny pieluszki, chusteczki nawilżane, kocyk, śpioszki albo jakieś kaftaniki, coś takiego co sama byś chciała dostać. Co do teściów to moi też jak było daleko, jak jeszcze nie planowaliśmy dziecka to teść też mówił, że chce wnuka to mu dziadek wózek kupi. Szkoda że teraz jakoś tak przycichło, nic nie mówią że coś kupią, zreszta ja już na nic nie licze i wychodzę z założenia że jak będą chcieli coś kupić to kupią a jak nie to nie. Moja teściowa jak kiedyś u niej byłam i jeszcze wymiotowałam cały czas to powiedziała tylko jak wróciłam z łazienki, to co znowu zwymiotowałaś?no ja nie wiem stale wymiotujesz,to dziecko to nie wiem z czego urośnie... kurcze jak ja bym chciała wymiotowac i jakby sprawiało mi to przyjemnośc...no coż już lepiej o tym nie myśleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, ja byłam dziś u gina i mam założony pessar.
Gin był w szoku, zresztą ja też, bo w piątek szyjka miała 25mm a dziś już tylko 20!!! I zaznaczam że cały weekend bardzo się oszczędzałam i naprawdę duzo leżałam. Mam typową niewydolność szyjki. A dzidzia duża i mocno uciska. Samo założenie trwało może z minutkę, nieprzyjemne ale niebolesne. Fenoterol mam brać już 4razy na dobę, dodatkowo dostalam antybiotyk na te baterie w pochwie :/ no i oczywiście mam leżeć. Cudnie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | ||
Wtajemniczenie
|
Kamciurko, no to swietnie, ze Nikola jest zadowolona. No i rzeczywiscie ma szczescie,ze nie trafila na te zlosnice - jeju, dzieciaki w tym wieku potrafia bardzo uprzykrzyc zycie, wiem, bo sama taka okropna bylam...Teraz mi wstyd za to
![]() Fajnie, bo powiekszy jej sie grono znajomych - bedzie miala troche z jednej i zdrugiej szkoly. A moze i jakas nowa milosc? Kto wie? Accchhh, jak ja bym sobie poprzezywala takie szkolne zakochiwanki ![]() P.S A nikt nie mowil, ze pochodzi z "dolin spolecznych"? ![]() ![]() Co do lekarza, to dziekuje bardzo!!! ![]() ![]() Cytat:
Faktycznie przykre,jak tak niczym sie nie interesuje, ale z drugiej strony moze taka jest lepsza od tych, ktore z kolei chca miec swoj udzial we wszystkim i oczywiscie wszystko wiedza lepiej. A tak stworzycie sobie rodzinke na Waszych i tylko Waszych zasadach. Cytat:
Zoska, Twoj tz to raz w jedna, raz w druga strone... Ile tak mozna? Ile mozna zyc w niepewnosci, jak bedzie jutro? Czy bedzie w domu, czy bedzie mozna na niego liczyc, czy bedzie wsparciem, czy bedzie akurat zajety chlaniem z kumplami czy jaraniem gandzi? Ja bym sporbowala ulozyc sobie zycie bez niego... Z tego co piszesz sytuacja w ogole sie nie poprawia i na moje, to predzej czy pozniej i tak niew ytrzymasz z tym czlowiekiem, wiec lepiej powiedziec to sobie szybciej i szybciej poukladac sobie swiat bez niego. Monia, to dobrze, ze w koncu sie zdecydowal na ten antybiotyk. A co do lekarza, to wiesz, ze jako kobieta w ciazy masz prawo wejsc bez zadnej kolejki? ![]() ![]() ![]() Mijus, ja Gotye znam juz troszeczke, bo moja dobra kumpela kiedys nagrala mi skladanke i tam wlasnie wsadzila kilka ich kawalkow - rzeczywiscie bardzo przyjemnie sie slucha. Tylko tak chcialam Ci napisac, ze jakos zawsze o Tobie pomysle, jak slysze ten utwor w trojce ![]() Co do cytrusow, to nie bede brala do glowy i dalej spokojnie pila sobie soczek. Raz ze jest nieziemsko smaczny, dwa, ze jakos chyba dodaje mi energii albo sobie wmawiam,ale wydaje mi sie,ze sie lepiej czuje, odkad codziennie zaczynam dzien takim soczkiem ![]() Kasikzaki, ja tez juz mam Dextera!!! I tez niby znam angielski (w koncu go studiuje ![]() ![]() Sa tez nowe Gotowe na wszystko ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Agawoo, gagatku jeden, jak za tydzien nie bedziesz na urlopie, to zwolam ekipe i sie tam do Ciebie przejedziemy i sila polozymy do lozka, wiec lepiej sobie uwazaj ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Bambusiek, najwazniejsze, ze sie staramy i nie poddajemy. Wiadomo, ze trening czyni mistrza i na razie nie bedzie szlo jakos super, ale grunt to cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc. ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- A jeszcze chcialam sie pochwalic, ze dzisiaj razem z Tata zrobilismy male przemeblowanie w moim pokoju (tzn ja stalam i mowilam,a Tato zasuwal) i Tato stwierdzil, ze Nietoperek to chyba dobry pretekst do tego, zeby odmalowac sciany i juz znalezlismy komode i szawke nocna, napisalismy do firmy meblarskiej i jak beda pasowaly do mojego lozka, to zamawiamy ![]() A najlepsze jest to,ze jeszcze bede musiala przemyslec i urzadzic mieszkanko w Wawie, wiec przyjemnosc razy dwa ![]() Tylko oczywiscie przez to postep w mojej pracy magisterskiej dzisiaj rowny jest zeru ![]()
![]() |
#4096 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak wszystko jest ok, dzieki ![]() no dzielna dzielna, powiem Ci, ze mi jakos tak nieswojo bylo, a ona dala sobie rade ![]() dziekuje kochana ![]() ja przed chwila (wyrodna matka) wyslalam core po snikersy do sklepu tak mnie naszlo, ale ona jest kochana poszla z checia (wiadomo snickersy), ale obiadek dzisiaj za mnie zrobila ![]() Cytat:
![]() no wlasnie mi sie tez tak wydaje, ze to nie problem w uzywanych rzeczach, a priorytetach TZ Cytat:
![]() Cytat:
![]() odnosnie tesciowej nie komentuje, no bo nie masz co robic tylko wymiotowac noooooo ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Rozeznanie
|
nie, bo ja właśnie nie mam skurczy tylko mam niewydolnosć szyjki macicy. Po prostu mięśnie są za słabe... choć fenoterol biorę profilaktycznie zeby skurczy nie było
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj dużo spędziłam czasu na dworze i spacerach
![]() Przed chwilą wróciłam z piekarni ( 3 km pieszo) i właśnie zjadłam pyszny świeży rogal z dżemem i piję duży kubek kakao.
#4099 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=pearpearl;30007197]
podpisuje sie! Zoska, Twoj tz to raz w jedna, raz w druga strone... Ile tak mozna? Ile mozna zyc w niepewnosci, jak bedzie jutro? Czy bedzie w domu, czy bedzie mozna na niego liczyc, czy bedzie wsparciem, czy bedzie akurat zajety chlaniem z kumplami czy jaraniem gandzi? Ja bym sporbowala ulozyc sobie zycie bez niego... Z tego co piszesz sytuacja w ogole sie nie poprawia i na moje, to predzej czy pozniej i tak niew ytrzymasz z tym czlowiekiem, wiec lepiej powiedziec to sobie szybciej i szybciej poukladac sobie swiat bez niego. ![]() ![]() ![]() nie wiem, ja bym nie mogła tak żyć w takiej nie pewności czy ten człowiek będzie przy mnie kiedy będe go potrzebować czy nie będzie ja nie raz kłoce się z moim tz często mam do niego o coś pretensje że nie raz jak o coś go proszę i nie chce mu sie tego zrobić to odrazu ze nie mogę na niego liczyć ale mimo wszytsko on jest przy mnie stara się teraz jak może byśmy wyszli z dołka finansowego zapierdziela dniami i nocami by jakieś pieniądze wpadły bo chce chociaż dla dziecka pokoik wyremontować by miał porządne warunki i bardzo go za to kocham i jestem mu wdzięczna ale jak by mi odpierdzielał takie coś jak ten zosi to więcej by mnie na oczy nie zobaczył, od rodziców bym narazie pożyczała na gmine bym poszła starać sie o zapomoge ale wolałabym sobie sama radzic niz z takim nie dojrzałym emocjonalnie gnojkiem a i bez niego sobie poradzisz bo na dzidzie i tak będzie musiał ci płacić alimenty rodzice na pewno pomogą jak staniesz na nogi oddasz ja kiedys podczas kłótni z tż to było jeszcze na samym początku ciązy powiedziałam mu jak podczas sprzeczki mi powiedział ze mam wyp....lać do rodziców - to powiedziałam mu - że nie widze problemu z miłą chęcia ja sobie sama poradzę nie raz sobie radziłam jest pełno samotnych matek chce płacić alimenty na dziecko proszę bardzo ale niech zapamięta jedno że jak teraz wyjade juz nie wróce i dziecka na oczy nie zobaczy wiec niech się zastanowi ... no i poskutkowało jest zupełnie inny , wiem ze szantaż dzieckiem nie powinien w ogóle wchodzić w gre ale wiem ze pragnie tego dziecka i tylko to by poskutkowało ... no i pomogło owszem sprzeczamy się do sdziś nie raz o jakieś bzdury ![]() ![]() ![]() Monia, to dobrze, ze w koncu sie zdecydowal na ten antybiotyk. A co do lekarza, to wiesz, ze jako kobieta w ciazy masz prawo wejsc bez zadnej kolejki? ![]() ![]() ![]() no widzisz nawet nie wiedziałam ![]()
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2011-10-17 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kochana nikt jej nie powiedzial poki co o dolinowym pochodzeniu, ale pewnie nie chca jej robic przykrosci ![]() ![]() dobrze, ze tatus Ci pokombinowal w pokoiku cos, nic nie poprawia humoru jak wicie gniazdka ![]() ![]() pisz prace pisz, im szybciej napiszesz tym szybciej zobacze Cie we Wro ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Monika wiadomo, ze kazdemu w nerwach sie czasem cos tam wymsknie, jednemu mniej drugiemu wiecej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam w końcu a tylko dzień mnie nie było ![]() ![]()
![]() |
#4102 | ||||||||||
Zadomowienie
|
ufff nadrobiłam
![]() ![]() Cytat:
![]() dlatego też jej nie mówę kiedy chcę odejść na zwol bo ona żyje innym systemem, nie polskim i nie zrozumie że tu jest inaczej... tylko kolegom z działu mowię, że długo już nie dam rady i mają się spodziewać tego zwolnienia wkrótce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda, że nie udało ci się nic upolować, może w następnym podejściu... Cytat:
Cytat:
Cytat:
witaj, fajnie że się odezwałaś.... miłego pisania ![]() zdjęcia wkleję jak je ustawimy bo teraz stoją byle jak i ciężko je by było zrobić bo jeszcze nie wiemy co przestawić czy złożyć i wynieść z obecnych mebli ![]() ja w sumie kupiłam je teraz tylko dlatego, że musiałam szukać z magazynów bo ich już nie produkują a wiadomo im później tym mniej. na szczęscie na allegro dogadałam się z wystawiającym i sprzedał mi część kompletu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my skorzystaliśmy z dni otwartych w jednym ze sklepów - prowadzi tez sprzedaż internetową i dostaniemy parę gratisów. Zamawialiśmy we wrześniu i będzie jakoś na koniec listopada dopiero ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
odpoczywaj kochana ![]()
![]() |
#4103 | ||||||||
Zadomowienie
|
kur.de tyle miałam, że oczywiście nie zacytowało mi wszystkiego i musiałam od nowa przeglądać stronki i wyłapywać niezacytowane
![]() no i widzę że nadal nie wszystko co chciałam ehsssss mi by się chciało ale miałam tyle maili w pracy, że nie dawałam rady sie rozdwoić tematycznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a praca nie zając nie ucieknie, tobie też należą się chwile przyjemności ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() czasami ludzie nie rozumieją że kobieta w ciąży mimo że nie jest chora to potrzebuje odpoczynku ![]()
![]() |
#4105 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski tylko do biedornki pojechalam a Wy tyle naskrobalyscie:/
nie nadrobie bo znowu mnie muli wiec sie klade;/ jutro tzta urodziny wiec Was raczej nie nawiedze bo odrana torty salatki i sprztanie;/ ale postaram sie wieczorkiem ![]() dobranoc ![]()
#4106 |
Zadomowienie
|
kochane przyszłami sie przywitac
![]() całymi dnami od rana do wieczora pracuje i padam na pyszczek ![]() ale ogółem czuje sie znakomicie ![]() Buziaczki dla Was i dzieciaczkow ![]()
#4107 |
Zakorzenienie
|
no dobra, poczytałam
![]() Anankee ![]() KAmciurka-super, ze córka zadowolona!!! Anabelita skoro ta koleżanka nic nie ma to myślę, ze czego bys nie kupiła to będzie zadowolona! moze jutro będę miec wenę na udzielanie się ![]() idę na mój horror wszechczasów czyli m jak milosc ![]() dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wypadłam nagle z pracy, bo TZ zadzwonił, że zabrałam jego klucze od domu ![]() Ale poszedł do mojej mamy do pracy i wziął od niej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A odpocząć zamierzam , już odliczam dni ![]() No właśnie zauważyłam, że jakaś cichutka dziś jesteś ... ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() Zazdroszczę urządzania i meblowania pokoju ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
Kropeczka, to super, że tak się akurat złożyło ![]() Ale ja próbowałam sygnalizować, że w listopadzie nie chcę już jeździć do pracy ( w ogóle oryginalny plan zakładał, że tylko na sierpień wrócę - potem się pokomplikowało), ale nikt mnie nie słuchał i na moje prośby, żeby zatrudnić kogoś jak najszybciej zatrudniono osobę od listopada właśnie i zaplanowano sobie, że ja do końce listopada będę tę osobę szkolić ![]() Wiec dlatego nie mogę poinformować, że idę na zwolnienie od tego i tego dnia, bo wiem, że firma oczekuje ode mnie, że będę do końca listopada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie!!
Muszę się pochwalić nowymi wieściami. Będzie CHŁOPCZYK ![]() Cieszę się bardzo , ale troszkę mi smutno bo miałam nadzieje, że bedzie dziewczynka bo już mam synka. Synuś w brzusiu zdrowiutki. Wszystko ok!! 430g w 21 tg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() może być ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
he he teraz to już odwalają żenadę z tzw. lokowaniem produktu, pojawiają się takie 'super' firmy jak Kr.uk (od pożyczek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.