|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
Jakoś tak mi się wydawało, że mało ale jak jesteś happy najedzona to super Jutro idę do Biedronki to kupię te truskaweczki! zdrowiej
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#4082 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
a zresztą to wątpie że podkolanówki coś pomogą bo te legginsy są na prawdę mocno krótkie. Jutro zrobię fotki to zobaczysz sama Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myszkę kupiłam bezprzewodową nie jestem z niej zadowolona, bo była droga i jest bardzo nie wygodna gdyż jest bardzo duża Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() Jutro to pewnie nie przyjdą jak wczoraj wysłane. Może w poniedziałek o ile wysłane..... Chciałabym codziennie mieć taki apetyt jak dziś moment bym schudła hihihi No idź idź na prawdę są pyszne te truskawki Ja chyba tez jutro pójdę kupię i zjem z serkiem homogenizowanym sobie Tylko wybierz takie najbardziej czerwone Idę zaraz zdrowieć do wyrka Dziś na dworze u mnie - 10 ! Także w rączki już mi zimno się robi.... i to bardzo :/
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jutro mogą nie przyjść ![]() hehe, no ale Tobie się już chyba żołądek skurczył i dlatego tak mało jesz o jesuuu, truskawki z serkiem homo ależ mi narobiłaś ochoty chyba też zjem w takiej wersji! ![]() u mnie w dzień nawet ładnie było, teraz -14
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcześniej to owszem, czułam nawet, że się skurczył bo nie potrafiłam dużo zjeść ale od Świąt jem za trzech także już się rozciągnął Ojjj sama sobie smaku narobiłam tym serkiem homo z truskawkami jutro koniecznie musze iść do Biedronki Dobra spadam do wyrka bo mi juz zimno Dobranoc do jutra!!!!
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cfffaniaki jedne no opisz opisz ![]() ![]() ja mam nadzieję, że u mnie będą te truskawki, bo ostatnio widziałam tylko dwa opakowania i durna nie wzięłam ![]() śpij smacznie i obudź się zdrowa ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,dziewczynk i mi pomagają,ale zanim zaskoczę jak to robić trochę minie czasu,chciałabym się nauczyć jak robicie że posty które cytujecie są w ramce![]() no ale to nic pilnego,nie chce Wam za bardzo truć,bo dacie mi eksmisje z forum i co wtedy
|
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś bardzo zdolna
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o banany, to jak są smaczne to zjem bez problemu dwa. A akurat wczoraj jadłam pyszne banany. Został mi jeden i zaraz go zjem.
"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..." Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2012-02-10 o 08:13 |
||
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś w totka wygrał ponad 33 mil...ach...
przyznać się, która to ?![]() Na dziś planuje zjeść: 7.00 płatki, otręby, 250 ml mleka 10.00 jogurt 143 kcal 13.00 jakaś zupka, surówka i zobaczymy 16.00 pomarańcza, łyżka pestek dyni 19.00 dwie kromki razowca z wędlinką, serem żółtym, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek No i godzinka na rowerku i 2 litry herbaty zielonej ![]() Jak sobie tak zaplanuje co mam zjeść to tego się trzymam i ni kusi mnie podjadanie ![]() Zbliża się weekend i ostatnie dni wolnego... Od poniedziałku zaczynam IV semestr i żeby na stypendium się znowu załapać ![]() Miłego dnia życzę i wytrwałości
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
|
|
|
#4091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wporzadku do konca jeszcze nie jest ale mam nadzieje ze to juz tylko kwestia czasu ![]() Cytat:
No i ma mieszkanie i samochod i obawiam sie z wielkiem bolem serca to stwierdzam ze tutaj to chyba w jego przypadku wygralo.. Sumtne to wszytsko...Ja tak wlasnie postanowilam ze juz sie wtracac nie bede, tzn ja sie nigdy nie wtracalam ale jak ktos przychodzi do Ciebie pol zywy zaplakany prosi i balaga o pomoc to przeciez nie moge jej oklamac prosto w twarz i powiedziec tak kochana wybaczaj i lec do niego. Gdy ja sama tak nie uwazam i wolalabym zeby w ogole na zawsze dala sobie spokoj. Masz racje ja sie odcinam od tego tematu, wystarczajaco mam swoich ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- A ja wstalam umylam sie, zjadlam sniadanko owiasneczke z wiorkami kokosowymi ![]() I ide sie malowac ![]() Jak dzisiaj dobrze pojdzie to bede miala wolna sobote jutro wiec trzymajcie kciuki
|
|||
|
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie Piszę do Was, żeby powiedzieć, że ciągle o Was pamiętam i ciepło myślę Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, jesteście zdrowe i zadowolone Pozdrawiam wszystkie, a szczególnie Monikę, Białą czekoladkę, Medzik, Kamikadze i Tinek Pa
|
|
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Ja w sumie nie dawno wstalam i już po śniadanku jestem ![]() Dzis zjadlam jogurt naturalny+otręby+cząstki kiwi i banana Na drugie śniadanie zjem sobie dwa lekkie chlebki, wczoraj kupilam w biedronce... jakas nowość just fitow wlasnie chlebki takie jak wasa tyle ze za 2,50! Wiec zjem je sobie moze z dżemikiem :P Buziaki dla was
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
szkoda ![]() ładne menu ![]() kiedyś trzeba wrócić na uczelnię ![]() Cytat:
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i Ty przemyślisz swoje zachowanie i nigdy już jej nie urazisz bo to Twoja mama i kocha Cię najbardziej na świecie Ja zaspałam Cytat:
![]() też jem ten chlebek mi bardzo smakuje
|
|||
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie ze pamietamy ![]() Napisz co u Ciebie? Mam nadzieje ze bedziesz do Nas czesciej zagladac i ze udalo Ci sie rozwiazac te przyczyny przez ktore Nas opuscilas.. Czekamy na Twoj powrot kochana ![]() Cytat:
Dzisiaj wyszlo u mnie slonce i odrazu czlowiek inaczej funkcjonuje ![]() Mama jest super i tylko w tym przypadku ja daje ciala ale mam nadzieje ze cwiczenia pomoga mi zbic moje cisnienia ![]() Ja tez nieznosze tego jak zasypiam! Wrr normalnie wiem co czujesz ![]() Milego dnia skarbule
|
||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Hej moje ślicznoty
![]() Ja znów tylko na moment, przeczytałam wszystko i postaram się zaraz odpisać ![]() U mnie dziś piękna pogoda, około -7/-8 stopni słoneczko pięknie świeci i cudnie jest na podwórku ![]() Zaraz będę z mamą lepić pierożki ![]() Babcium Serduszko widzę, że nauczyłaś się już cytować jestem dumna z Ciebie, że tak świetnie sobie radzisz z komputerem Moja mama to nawet włączyć nie potrafi Zobaczysz, że za każdym razem będzie coraz lepiej ![]() Mureczko ja też mam takie włosy jak Ty a do tego od czasu do czasu używam suszarki i prostownicy, kiedyś to na okrągło używałam, bo jak nie użyłam to normalnie siano miałam, teraz jak trochę podrosły to jest lepiej no i ja na dodatek niszczę je rozjaśniaczem co 1-2 miesiące Monia ale mnie kusisz tą odżywką i szamponem na pewno tez kupię jak tylko skończę te co mam ![]() Czekoladko cieszę się, że przeprosiłaś mamę i sprawiłaś jej radość tulipanami Teraz już kwestia czasu a wszystko ułoży się tak jak było tylko pamiętaj, żeby kolejny raz jej nie zranić zazdroszczę, że masz z Nią taki świetny kontakt ![]() Monia czekamy na zdjęcia Ja do leginsów zakładałam takie kryjące podkolanówki i wtedy nie było tego tak bardzo widać a co do paczek, to ja się już nie będę wypowiadać, bo jeszcze ostrzeżenie dostanę jak kiedyś Oj a Twój mąż to widzę nie da sobie przegadać Cieszę się, że już lepiej się czujesz mi tez ostatnio pomógł Coldrex ![]() Cocktail fajna ta bluza ale mi się wydaje, że na mnie by mała była Mariposa witaj serduszko my także o Tobie pamiętamy cieszę się, że napisałaś Napisz co u Ciebie, mam nadzieję, że problemy rozwiązałaś ![]() Milenko super menu masz rację, nie możesz się poddawać a waga na pewno ruszy ![]() Ja wczoraj porobiłam na wieczór 40 brzuszków a takie mam zakwasy teraz, że szok
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
hej gwiazdeczki
JA dziś wstałam po 10 wyspana na maksa Normalnie to jakiś cud Wypiłam wczoraj na noc Coldrex i spałam jak zabita! No i się wyspałam porządnie Nawet czuję się świetnie, przezieienie juz przeszło jedynie katar mnie męćzy strasznie nie leci mi z nosa tylko czuję jakby był zapchany i wysmarkac tego nie można. Zjadłam Just Fity i siedzę przed kompem Mieszkanie mam posprzątane więc nic nie muszę robić jedynie pranie wstawiłam ale głownie same ręczniki więc szybko je powiesze jak się wypiorą. U mnie pogoda śliczna! Słońce świeci i grzeje mnie (bo siedze przy oknie) na dworze pewnie mróz ale nie wiem ile bo termometr mam na słoncu. Ciekawe czy dziś listonosz coś mi ciekawego przyniesie Czekam też na kuriera bo jedzenie dla kota zamówiłam 3 dni temu w internetowym sklepie zoologicznym - same saszetki z mięskiem. W normalnych sklepach oprócz Whiskasa to nic innego nie dostanę więc muszę zamawiać. A tanio mają w tym sklepie internetowym i przesyłka jest za darmo jeśli kupuje się coś powyżej 99 zł. A ja dla kota biore jedzenie na cały miesiąc także zawsze wyjdzie ponad stówę. Odpisali mi na maila o tych tunikach, że 31 stycznia mail zostaw wygenerowany i wysłany do mnie automatycznie i oni o tym nie wiedzieli Moim zdaniem zrobili to celowo abym myślała że rzeczywiście paczka została wysłana i abym do nich nie pisała. A jak napisałam dlaczego tyle muszę czekać to napisali, że nie mieli koloru fioletowego tej drugiej tuniki którą zamówiłam no po prostu idioci!!!!!!!!!! i nie napisali mi abym wybrała inny kolor tak jak w przypadku tej pierwszej tuniki było, tylko czekali BÓG wie na co!!!!! Boże czemu na tym świecie są tak tępi ludzie 8 lat kupuje na allegro i nigdy nie miałam do czynienia z takimi debilami. Idę zaraz kawkę sobie zrobię. W ogóle to dziś na wadze 59,8 !!!!!!!!! Wczoraj było 59,0 a przecież nic takiego wczoraj nie jadłam. Albo waga jest faktycznie rozwalona albo ja już nie wiem i mam na prawdę tego dość. Do 1 marca nie będe się już ważyć i koniec! Dopiero jak zacznę dietkę. Na początku marca będzie wypłata więc kupię sobie steper i nową wagę i zacznę walkę z kg Idę później do Biedronki na zakupy czyli po truskawki i serek homo
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieżko mi powiedzieć, ja się w niej źle czułam dla mnie jest za mała i po co się męczyc
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
ooo matko ładnie Wy dajecie czadu z postami
![]() ! Haaaa ja mam od dziś urlop ! Miałam jechać z Bratem do Manchesteru ale za zimno i na jutro to przełożyliśmy . Kurde nie długo walentynki a ja póki co nic dla TŻ nie mam !! Nie wiem co mu kupić, chodź wolała bym żeby poszedł ze Mną i wybrał co chce . Ale potem pójde na miasto na zakupy to zobaczę co ciekawego w sklepach maja . Wczoraj kupiła Bratu originale buty i wiecie co jak byłam w Pl takie same buty co Bratu kupiłam kosztowały w sklepie 320 zł a tu na kupiłam za 120 !! normalnie aż w szoku byłam jaka różnica cen ..
|
|
|
|
#4100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JEśli chodzi o post aby był w ramce to musisz zwracać uwagę aby na koncu czyjejś wypowiedzi (na którą chcesz odpisać) było coś takiego : [/QUOTE] musi to być w całości,jeśli usunie się przez przypadek choć jeden znak np. [ to już się post nie zacytuje. TO samo tyczy się początku cytowanego postu tylko, że tam masz już takie dłuższe znaczki w ramce np. [QUOTE=babciam;32201649] - to się tyczy tylko Twoich postów bo w środku jest Twój nick/nazwa profilu. Chodzi o to aby to też było koniecznie w rameczce czyli w [ ...] no i aby ze środka tego kwadratowego nawiasu nic nie kasować. Samą treść czyjegoś postu możesz edytować, czyli kasować tą cześć na którą nie będziesz odpisywać a zostawić tylko ten kawałek który dla Ciebie jest ważny. Mam nadzieję że zrozumiałaś o co mi chodzi nie wiedziałam jak to łatwiej opisać Nikt Ci eksmisji z tego forum nie da, bardzo chętnie chcemy Ci pomagać Wykład na temat matki bardzo fajny Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cholera, no i wydało się! Teraz mnie będą chcieli napaść i okraść :P nie mogę z domu wychodzić! No a tak serio to jezuuuu jakie to trzeba mieć szczęście zeby tyle wygrać.... nie wyobrażam sobie takiej sumy, co z tym robić???? Zgłupiałabym chyba! Mi by 2 miliony wystarczały spłaciłabym kredyt, postawiła nowy dom i kupiła sobie i mężowi autko jakies ładne i już bym była szczęśliwa No i na jakąś wycieczkę bym pojechała z rodzinką ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
jak byłam na diecie już dłuższy czas to się wszystko ładnie wyregulowało ale jak przerwałam dietę i próbuję teraz się trochę ograniczyć to wieczorem zjadłabym konia z kopytami. Cięzko jest się znowu przestawić. Ja na diecie bananów nawet nie dotykałam ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Fajnie, że do nas zajrzałaś miło słyszeć że o nas myślisz ![]() Dziękujemy za pozdrowienia i również cieplutko cię pozdrawiamy A co tam u Ciebie? Jak zyjesz?
|
|
#4101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale na dwór nie wyjdę bo mój stan zdrowia na to nie pozwala :/ Może jedynie do Biedronki wyskoczę jak będe miała z kim synka zostawić. Ale ci zazdroszczę tych pierogów z mięsem nie lubię a innych nie jadłam Ja dopiero raz umyłam włosy tym nowym szamponem i odżywką a nadal się nie mogę nadziwić jakie mam piękne włosy! Gładkie i mięciutkie i cały czas świeże jakbym je dopiero co umyła Pomyślę nad tymi podkolanówkami albo chociaż czarne dłuższe skarpetki sobie kupię Zdjęcia zrobię nie długo, baterie sie jeszcze ładują więc muszę poczekać A ten Coldrex faktycznie dobry. Na prawde mi pomógł ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Ale z takim facetem to raczej rodziny się nie stworzy, bo on wie, że ma powodzenie u kobiet i będzie chciał to wykorzystać. Zresztą być z facetem tylko dlatego, że jest ładny i ma dom i samochód to już na prawdę chore.... nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Inna sprawa gdyby mieli chociaż dziecko to wtedy można to jakoś pojąć wszystko a tak to ja nie kumam. Rozumiem, że chciałas ją pocieszyc i wytłumaczyć że nie warto za takim chamem płakać ale jak sama widzisz nic to nie dało. Więc najlepiej nie zawracać sobie tym głowy, bo ona i tak zrobi to co będzie chciała, a że jest ślepa, naiwna i głupia to nic nie poradzisz niech się męczy! Cytat:
ale mnie zatkało troszkę (pozytywnie oczywiście) bo nie sądziłam że ktoś odbiera w ten sposób moje wypowiedzi bardzo mi miło i ciesze się że w czymś Cie uświadomiłam choć nie bardzo wiem teraz w czym chodzi o mame? tak? ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
ale jeśli chodzi o długość rękawów i długość całej bluzy to porażka. Dlatego musiałam wziąć Mke choć Ci powiem że rękawy w niej wcale nie są o wiele dłuższe
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Monia tej osobie która wygrała to zostanie ponad 2 mln bo musi od tej sumki zapłacić podatek 38% !
ja tak dziś do taty mówiłam, że mi by 2 mln starczyły, to mi właśnie powiedział, że po opodatkowaniu niewiele więcej mu zostanie Moim zdaniem to przesada z takim podatkiem! A co do pierogów, to ja jadłam tylko ruskie, z kapustą i grzybkami i z owocami i wszystkie te lubię ciekawa jestem jak smakują te z serem na słodko ![]() Oo własnie możesz też pomyśleć o dłuższych skarpetkach czarnych No a Coldrex jest naprawdę świetny, ostatnio brałam i Febrisan i Fervex a dopiero jak Coldrex wzięłam to dużo lepiej się poczułam
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tata jak mieszkał w Anglii to też zawsze mówił że tam można kupić bardzo tanio oryginalne buty, zwłaszcza jak są przeceny a są bardzo często. Mi kiedyś tez kupił adidasy Nike za niewielką kwote i przywiózł do Polski. Fajne były i bardzo wygodne. Jeszcze je mam ale leżą w piwnicy choć w sumie wyglądają jak nowe bo mało w nich chodziłam. Wysłałam Ci zaproszenie na Fejsie
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Cocktail no właśnie, pewnie na mnie też by była opięta, bo Ty chuda jesteś ( widziałam Cię na żywo, więc mogę to śmiało powiedzieć
) górę to masz bardzo szczuplusieńką więc ze mną było by pewnie podobnie
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No słyszałam, że z każdej wygranej trzeba płacić spory podatek ale jak wygrał 33 miliony a zabiorą mu z tego 38% to i tak mu zostanie ponad połowa jeszcze! gdzieś ok. 20 mln!!! A tak w ogóle to ja myślałam że zabierają od tego normalny podatek czyli 23% a to aż 38%???? Jezuuu co za złodzieje!!!! Te pierogi z serem są boskie - ja je najbardziej lubię Chyba dziś kupię sobie w Biedronce Te ze "Swojskiej chaty" są dobre bo nie są zamrożone nie pamiętam tylko czy one czasem rodzynek nie mają a ja nie lubię z rodzynkami pierogów.
|
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolałam M-kę bo mam swobodę i nie martwie się że koszulka spod spodu wystaje ![]() Cytat:
Edytowane przez Cocktailraspberry Czas edycji: 2012-02-10 o 15:04 |
||
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monia !! Uwielbiam Twoje zdjęcia ! Jaka Ty Jesteś Piekna ! . Ale jaka Mama tacy Synkowie ! Młodszy Synek mistrzostwo Świata !
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)zawsze taniej!zelka Ode mnie też łap zaproszenie ![]()
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj byliśmy u tej rodzinki co pracuje w Holandii, no i wróciłam do domu chciałam rodzicom pokazać gdzie i nie pamiętam tej miejscowości, adresów
![]() Do pracy byśmy z hotelu mieli 15 minut, praca 8h - w tym 3 przerwy .. 30 minut, 15 i 15 ) raj! pod tym względem ja na 7h mam jedną 15 minut w Polsce
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

Ale przyznam że dziś głodna w ogóle nie byłam i nie miałam apetytu - może przez te przeziębienie.
Ja juz też zdrowieje 
ale jak jesteś happy najedzona to super

ja tak zakładam do jednych po mam też za krótkie i nie rzuca się to w oczy jak ściągnę kozaki
masz rację kup bezprzewodową i będzie spokój
o ile wysłane.....
ależ mi narobiłaś ochoty
cfffaniaki jedne no
opisz opisz

i Ty przemyślisz swoje zachowanie i nigdy już jej nie urazisz

Normalnie to jakiś cud
Moim zdaniem zrobili to celowo abym myślała że rzeczywiście paczka została wysłana i abym do nich nie pisała. A jak napisałam dlaczego tyle muszę czekać to napisali, że nie mieli koloru fioletowego tej drugiej tuniki którą zamówiłam 

nie wiedziałam jak to łatwiej opisać