|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Mi te kolory się dla Piotrusia nie widzą... Jakby mały był małą, to nie miałabym problemu. ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby gładko poszło... Teraz już pewnie zacznie się wysyp mam... Zauważyłam, że w ogóle "grupowo", znaczy się po kilka rodzi.. ![]() Ja ciągle czekam, mam mieć dzisiaj kontrolę importów roślinnych, facet się umawia na godzinę i nie przychodzi... Już mnie zaczyna brzuch boleć, nie wiem czy po męża nie dzwonić. |
||
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Jest mój Tutek
![]() :b rzydal:
|
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lecz ja rodząc Filipa nie miałam usg a może miałam-jaka dziura na bani nie pamiętam.Cytat:
|
||
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie, bo mniej więcej po kolei idziemy.
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Ewunia gratulacje
~!dziewczyny nie mam nawet czasu nadrobic glupic 5 stron ![]() bylam u lekarza, badal mnie, powiedzial ze wsyztko jest ok, duzo krwi stracilam podczas porodu i moge juz woglole nie krwawic, badal brzuch i wsytzko ok. DO DOSWIADCZONYCH MAM jestem zalamana ma,y byl grzeczny i spal,,, 2 dni, od przedwczoraj jest masakraon nie chce zejsc mi z cycka, nie mam czasu sie wysikac nawet caly dzien przy nim leze, w nocy sie godzinke zdrzemnelam tylko on poprostu musi miec cyca w buzi jak nie to sie robi purpurowy i krzyk dawalam mu skoma- pomagal wczoraj, dzis juz go nie chce;/ robi kupy co chwile, boje sie ze on sie przekarmia, ma straszne gazy maz pojechal prosic w przychodni zeby jakas polozna przyszla do mnie nie wiem co mam robic, cycki jak kamienie, maly chwyta za malo chyba brodawki a mi juz sie guzki robia, idzie nawal ale jestem zmeczona, szok....co robic zeby on nie wisial tak na tym cycu ?
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Eee no gitara, z każdej strony wyfocony
A koty to gratisWiesz ja nie wiem jak oni to czuja ale macają brzuch,wyczuwaja w którym miejscu główka jest. |
|
|
|
#4088 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak teraz mam to cholerstwo zwalczyć, bo przed poprzednią ciążą miałam dość "ładny" pępek. Za to teraz nie mam kreski na brzuchu, ale rozstępów przybyło.... |
||
|
|
|
#4089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Później się przyzwyczaisz i wpadniesz w rytm ![]() Cytat:
Ja na badania mogę jechać dopiero za tydzień, takie zalecenie od ginki. Do tego czasu mam leżeć, a ja ciągle coś Dzisiaj mam zamiar opróżnić kolejną szafkę ![]() Już mi to leżenie wychodzi bokiem. Mam nadzieję, że przyniesie oczekiwane efekty i wszystko z Hanią będzie dobrze. |
||
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet szybko zrobiłam rozeznanie w głowie, czy przypadkiem nie zażyłam węgla ![]() ale kolor to pikuś, w sumie wszystko mi jedno, w jakim kolorze to się ze mną żegna za to przez ten tydzień brania jest tragedia w temacie, przepraszam Was wszystkie, konsystencji - raz przez dwa dni nie mogę się załatwić, potem kolejne dwa dni wszystko płynie, i tak na zmianę
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Hej i Gratulacje dla nowych Mamuś
Mam pytanie do Mam - jak się sprawa ma z tym becikowym? Co teraz muszę zrobić, żeby się po nie zgłosić? Jutro rejestrujemy Małego w USC A rozumiem, że do gina na wizytę to tak mniej więcej 6 tygodni po porodzie? AAAA i jeszcze jedno, troche krępujące pytanie - czy po porodzie dziewczyny, które już rodziły of kors, tam na dole nie odczuwałyście luzów Wczoraj zajrzałam sobie w cztery litery pierwszy raz od urodzenia Antosia i nie ukrywam, że troche się zestresowałam szerokością jaką tam zastałam
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem masz je pokazne.Albo spróbuj przez nakładki-ja tak karmiłam na początku,jak mnie pogryzł i nie umiał złapać cycka.Ale on je mleko czy tylko trzyma cyca? Połozna to nie głupi pomysł. |
|
|
|
|
#4094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo bym chciała urodzić w przyszłym tygodniu.... może ktoś odstąpi miejsce w "kolejce"
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
Usta Usta na Tvn, a ja zaraz rodze!!!!:/ nie mogli wczesniej zapodac tych powtorek?
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do gina 6 tyg po porodzie |
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mi się nuuuuuudzi |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A odnośnie krocza po porodzie, to wiadomo że tak od razu nie wróci do poprzedniej formy, na wszystko potrzeba czasu. A to czy będzie tak samo jak przed porodem, to już sprawa indywidualna. Ja przez długi czas byłam tam strasznie "sflaczała", o reszcie nie wspomnę Mąż jednak nie narzekał i się nie skarżył_agata chętnie skorzystam, ale ty masz termin za 2 dni, a ja jeszcze nie gotowa
Edytowane przez sweetjoy Czas edycji: 2012-05-07 o 11:53 |
|
|
|
|
#4100 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny znalazłam super film na yt. Wpiszcze sobie prosze w przeglądarkę yt porodowy biznes. To jest co prawda o USA, ale aż mi się odechciało tych wszystkich znieczuleń i innych rzeczy maskara.
|
|
#4101 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kla ski: relacja z porodówki online superCytat:
|
||||
|
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana. Doczytałam, uff
Właśnie jedząc płatki z mlekiem z badziewnej lekkiej miseczki....bęc.. miseczka mi się wywróciła, zalałam klawiaturę, pół biurka, podłogę i zasłonę Jakby to widział tż to mam dożywotni zakaz jedzenia przed kompem ![]() Na urodzinkach w sobotę było fajnie. Byliśmy krótko, bo oni mają małe dziecko...małe...w szoku byłam, jak zobaczyłam ich synka. Stał w łóżeczku turystycznym i głowa mu wystawała ponad łóżeczko. Nie wiem ile ma wzrostu, ale jest naprawdę wysoki, a rodzice są niscy, dziadkowie i rodzeństwo też. Ma 9miesięcy, prawie sam chodzi, lekko trzyma palce rodziców i zapyla jak małe autko. i je szynkę i żółty wędzony ser, i ciastko ze śmietaną mu dała !! czy to nie za wcześnie?? Laseczka się bardzo podobała Na komunii, jak to na komunii, jedzenie i siedzenie. Pod koniec już miałam dość. Na urodzinach było mi wygodnie bo na tapczanie, a stopę jedną wkładałam sobie pod udo, i mi się fajnie siedziało, a na komunii wiadomo krzesełko i koniec. Ubieram się na komunię a tż mówi, że przyjechał wujek jego chrześniaka, i nie zgadnę co wnosi do domu....telewizor cienki na ścianę, jakieś 30cali. Myślałam, że się załamię. Mówię do tża że my mamy za skromny prezent, bo tż jest chrzestnym a zwykły wujek telewizor kupił. Ale tż powiedział, że każdy daje tyle na ile go stać i się uspokoiłam. Ma rację. Poza tym tż mówi patrz jakim on autem przyjechał...to go stać. Zobacz jakim my złomem jeździmy ![]() Chyba pojadę na miasto kupić koszule do karmienia, bo te na Allegro jakoś mnie nie przekonują. Niby piszą że 100%bawełny, a komentarze mówią same za siebie. Mam na myśli te tanie koszule ok. 18-20zł. Chyba wolę dotknąć tego materiału, w szpitalu będzie gorąco, nie wyobrażam sobie jakiegoś poliestru. Zamówiliśmy materac do łóżeczka na wymiar Termin realizacji do 21dni!! Ale spoko, bo mamy jeszcze ten kosz ala kołyska. A teściowa mnie wczoraj załamała...mówi że ta kołyska jest taka ładna że będę ją sobie mogła na podwórko wystawiać pod altankę !! no idiotka, jak ja takie coś na zewnątrz będę wynosić. No i po co?? Żeby mi się kurzyło?? Mówię jej że na podwórko to będę miała wózek, bo on będzie stała na dole, i tylko po kilku schodkach go będę znosiła, a ten kosz musiałabym za każdym razem znosić z piętra. Zamknęła się hehe. Rozpakowanym mamusiom Dasti, Claudikowi, Ewunii gratuluję Piszecie o tych wszystkich bajerach, jakie kupujecie dla dzieci. My nie kupujemy, bo po pierwsze tż się nie zgodzi na takie wydatki, a poza tym, ja nie jestem przekonana czy aby te rzeczy są niezbędne. Jeśli po urodzeniu dziecka stwierdzę, że coś z tych rzeczy by mi się przydało, to kupimy. Jedynie to mam laktator, ale to chyba nie bajer pewnie nie jedna z Was ma. I jedyne co być może kupię przed porodem to podgrzewacz, ale taki tani za ok. 30zł. Śliweńko Karolcia jest cudna _agata zdjęcia ślubne prześliczne. Fajny Tutek i Kicia też Persephone_ ja raz byłam u kardiologa, to miałam tylko EKG a czekałam w kolejce pół dnia, myślałam, że szlak mnie trafi. Słyszałam też o EKG wysiłkowym, ale nie wiem na czym to polega. A koleżanka miała jakieś urządzenie na 24godz. Przyklejało się to do piersi i 24godz musiała z tym chodzić. Dostała to z ośrodka zdrowia. begie13 plan porodu z 1strony, to jest gotowy formularz do wypełnienia. Z tym że jak go skopiowałam do drukowania, to kolumny zamieniły się w tekst ciągły, ale to sobie pozmieniałam. Zaznaczałam na kompie i wydrukowałam potem. http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-Porodu.html kism ja wiem że Ty napisałaś, że taka ubrana wódka lepsza a ja że chyba lepszy whiskacz wszystko się zgadza ![]() zaaaabcia ale miałaś fantastyczną imprezę ![]() Ja się teraz zastanowię, czy jechać na miasto czy sobie poleżeć
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
U położnej wszystko spoko. Mam +12 kilo i może tak zostanie
. Mała ładnie się ułożyła i nie zmienia pozycji, tylko jej nózie latają po całym moim brzuchu.W ogóle okradli mi położną z USG |
|
|
|
#4105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak to okradli z usg?? ![]() agata fajny wozek nie wiedzialam, ze masz kota duzy jest - kot oczywiscie
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
Spadam pakować torbę, później zajrzę, choć pasowało by jeszcze jakiś obiadek zrobić, ciężko się zmotywować, bo tak mi dobrze przed komputerkiem
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajny!
![]() Prawda? Też to zauważyłam. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
No tak... wyszła na chwilę do sklepu i widocznie nikogo nie było na recepcji i ktoś sobie "pożyczył"
|
|
|
|
#4110 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no nic, jutro zaniosę, Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super pojazd!!! i kot też!! Cytat:
Cytat:
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-05-07 o 12:25 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

Mamy V-VI cz.VIII

Jakby mały był małą, to nie miałabym problemu.
Puchną mi stopy coraz bardziej. Już się doczekać nie możemy z mężem na młodą...wczoraj montowaliśmy karuzelkę FP Rainforest, świetna jest 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

kla ski: relacja z porodówki online super
potem poprosiłam o nową probówkę na mocz ale jak dostałam odp za chwilę i zobaczyłam jaka jest kolejka ludzi to wyszłam... szlag mnie po prostu trafił....