Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 11:29   #4081
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mnie nie stać na nowy Ale tak na serio jakbym kupowała to x lander xa 2012,jest boski,z kolorem nie miałabym problemu,ja mam po Filipie wózek,będę kupować spacerówke.

Ja mam od początku ciąży wystający,ledwo brzuch było widać a pepek pierwszy.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

niezłe

Też miałam tylko wymaz z pochwy

Właśnie się zorientowałam że jutro zaczynam 40tc
No to pięknie! 40 tc...
Mi te kolory się dla Piotrusia nie widzą... Jakby mały był małą, to nie miałabym problemu.
Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj tp !
Byłam dzisiaj na ktg, następne w tp z usg czyli we czwartek. No i czekam aż młoda zechce wyjść. Skurczy nie mam, tylko twardnienia Puchną mi stopy coraz bardziej. Już się doczekać nie możemy z mężem na młodą...wczoraj montowaliśmy karuzelkę FP Rainforest, świetna jest

Tacca- ja mam x-landera xq 2012 na czarnym stelażu, gondolę zieloną (podoba mi się kolor, wiosenny bardzo), a kolor spacerówki Antarctica. Stoi już miesiąc i czeka na młodą
No właśnie, jakby mój Piotruś był Alą...

Trzymam kciuki, żeby gładko poszło... Teraz już pewnie zacznie się wysyp mam... Zauważyłam, że w ogóle "grupowo", znaczy się po kilka rodzi..

Ja ciągle czekam, mam mieć dzisiaj kontrolę importów roślinnych, facet się umawia na godzinę i nie przychodzi... Już mnie zaczyna brzuch boleć, nie wiem czy po męża nie dzwonić. Najchętniej bym się położyła...
Stary 2012-05-07, 11:31   #4082
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Jest mój Tutek:b rzydal:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6696.jpg (46,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6700.jpg (55,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6703.jpg (47,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6707.jpg (37,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6710.jpg (45,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6713.jpg (43,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6715.jpg (42,1 KB, 27 załadowań)

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:32   #4083
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh no własnie mi się wydaje, że powinni zrobić usg, ale np mojej koleżance nie zrobili (w lutym rodziła)... Zmierzyli brzuch i miednice (czy jak się tam tą współmierność mierzy) ale usg nie zrobili
No to skąd będą wiedzieć czy dziecko jest dobrze ułożone i czy nie trzeba robić CC???
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:32   #4084
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest, czy przy przyjęciu do szpitala, jak się zaczyna poród, robią USG? Bo skąd będą wiedzieć czy dziecko jest dobrze ułożone? Ja nie mam żadnego badania USG od gina, tzn. robi mi za każdym razem, ale nigdy nie dostałam na to żadnego papieru.
Po mojemu powinni zrobić,żeby sprawdzić ułożenie dziecka i wagę np.Ale nie zawsze jest na to czas Lecz ja rodząc Filipa nie miałam usg a może miałam-jaka dziura na bani nie pamiętam.
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Chciał odkupić winy za to, że poszedł grać w piłkę na 1,5 h, a wrócił po 3 h
I ja też się cieszę z ochłodzenia, bo nogi troszkę odpoczną.

fonn ja też biorę Tardyferon i na początku byłam przerażona kolorem k*py

sweetjoy a ten "daszek" nad pępkiem po porodzie ci znikł czy został, bo ja te mam teraz taki
Była taka reklama,idzie facet na mecz,przychodzi pijany i mówi trzy strzeliłem

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:33   #4085
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby gładko poszło... Teraz już pewnie zacznie się wysyp mam... Zauważyłam, że w ogóle "grupowo", znaczy się po kilka rodzi..

Ale fajnie, bo mniej więcej po kolei idziemy.

o
Stary 2012-05-07, 11:34   #4086
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Ewunia gratulacje ~!
dziewczyny nie mam nawet czasu nadrobic glupic 5 stron
bylam u lekarza, badal mnie, powiedzial ze wsyztko jest ok, duzo krwi stracilam podczas porodu i moge juz woglole nie krwawic, badal brzuch i wsytzko ok.

DO DOSWIADCZONYCH MAM
jestem zalamana ma,y byl grzeczny i spal,,, 2 dni, od przedwczoraj jest masakra
on nie chce zejsc mi z cycka, nie mam czasu sie wysikac nawet
caly dzien przy nim leze, w nocy sie godzinke zdrzemnelam tylko
on poprostu musi miec cyca w buzi jak nie to sie robi purpurowy i krzyk
dawalam mu skoma- pomagal wczoraj, dzis juz go nie chce;/
robi kupy co chwile, boje sie ze on sie przekarmia, ma straszne gazy
maz pojechal prosic w przychodni zeby jakas polozna przyszla do mnie
nie wiem co mam robic, cycki jak kamienie, maly chwyta za malo chyba brodawki a mi juz sie guzki robia, idzie nawal
ale jestem zmeczona, szok....co robic zeby on nie wisial tak na tym cycu?
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:35   #4087
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Eee no gitara, z każdej strony wyfoconyA koty to gratis
Cytat:
No to skąd będą wiedzieć czy dziecko jest dobrze ułożone i czy nie trzeba robić CC???
Wiesz ja nie wiem jak oni to czuja ale macają brzuch,wyczuwaja w którym miejscu główka jest.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-07, 11:36   #4088
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jak to jest, czy przy przyjęciu do szpitala, jak się zaczyna poród, robią USG? Bo skąd będą wiedzieć czy dziecko jest dobrze ułożone? Ja nie mam żadnego badania USG od gina, tzn. robi mi za każdym razem, ale nigdy nie dostałam na to żadnego papieru.
To zależy od szpitala, u mnie nie robią

Cytat:
sweetjoy a ten "daszek" nad pępkiem po porodzie ci znikł czy został, bo ja te mam teraz taki
Właśnie został i było to okropne
Nie wiem jak teraz mam to cholerstwo zwalczyć, bo przed poprzednią ciążą miałam dość "ładny" pępek. Za to teraz nie mam kreski na brzuchu, ale rozstępów przybyło....
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:36   #4089
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Mój pępek po porzedniej ciąży też nie wrócił na miejsce, zrobił mi się taki śmieszny nosek czy daszek... dla mnie było to obrzydliwe i bardzo nieestetyczne. W obecnej ciąży wiadomo od początku jest spiczasty i boję się że już mi tak zostanie. Mam zamiar go jakoś wduszać po porodzie i zaklejać, ale nie wiem czy to coś da. Dziś zaczęłam czytać o przepuklinie pępkowej w ciąży i zaczynam się zastanawiać czy to nie to....

A tak poza tym dziś pierwszy dzień na L4, dziwnie mi tak.... tyle rzeczy do zrobienia, a ja nie mam weny..... do terminu porodu zostało mi 19 dni...
Na początku L4 to Ty sobie odpocznij Później się przyzwyczaisz i wpadniesz w rytm

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
słuchaj ja też coś takiego zauważyłam u mnie i to parę takich dziadów, jeden był taki odstający i wysechł i leciutko dało się go oderwać i nic nie ma w tym miejscu ale mam jeszcze takie spłaszczone właśnie i nie wiem co to... czy to zniknie czy to nie jest groźne
Ja też kiedyś miałam takiego ciemnego szkuta na sutku. Bolał mnie, ale ja go nie tykałam, bo się bałam. Sam odpadł. Ja to miałam w I trymestrze ciąży, albo zaraz na początku II trymestru.

Ja na badania mogę jechać dopiero za tydzień, takie zalecenie od ginki. Do tego czasu mam leżeć, a ja ciągle coś Dzisiaj mam zamiar opróżnić kolejną szafkę

Już mi to leżenie wychodzi bokiem. Mam nadzieję, że przyniesie oczekiwane efekty i wszystko z Hanią będzie dobrze.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:37   #4090
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
No wreszcie
Fajnie wygląda
Stary 2012-05-07, 11:40   #4091
fonn
Rozeznanie

Cytat:
fonn ja też biorę Tardyferon i na początku byłam przerażona kolorem k*py
ja też nawet szybko zrobiłam rozeznanie w głowie, czy przypadkiem nie zażyłam węgla
ale kolor to pikuś, w sumie wszystko mi jedno, w jakim kolorze to się ze mną żegna za to przez ten tydzień brania jest tragedia w temacie, przepraszam Was wszystkie, konsystencji - raz przez dwa dni nie mogę się załatwić, potem kolejne dwa dni wszystko płynie, i tak na zmianę
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:42   #4092
andzya
Zakorzenienie

Hej i Gratulacje dla nowych Mamuś

Mam pytanie do Mam - jak się sprawa ma z tym becikowym? Co teraz muszę zrobić, żeby się po nie zgłosić? Jutro rejestrujemy Małego w USC
A rozumiem, że do gina na wizytę to tak mniej więcej 6 tygodni po porodzie?

AAAA i jeszcze jedno, troche krępujące pytanie - czy po porodzie dziewczyny, które już rodziły of kors, tam na dole nie odczuwałyście luzów Wczoraj zajrzałam sobie w cztery litery pierwszy raz od urodzenia Antosia i nie ukrywam, że troche się zestresowałam szerokością jaką tam zastałam
Stary 2012-05-07, 11:43   #4093
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Ewunia gratulacje ~!
bylam u lekarza, badal mnie, powiedzial ze wsyztko jest ok, duzo krwi stracilam podczas porodu i moge juz woglole nie krwawic, badal brzuch i wsytzko ok.

DO DOSWIADCZONYCH MAM
nie wiem co mam robic, cycki jak kamienie, maly chwyta za malo chyba brodawki a mi juz sie guzki robia, idzie nawal
Masz laktator?Ściągnij trochę,żeby ci ulzyło,spróbuj wtedy podac małemu pierś.może zle łapie bo są przepełnione i on nie ma jak złapaćZ tego co wiem masz je pokazne.Albo spróbuj przez nakładki-ja tak karmiłam na początku,jak mnie pogryzł i nie umiał złapać cycka.
Ale on je mleko czy tylko trzyma cyca?
Połozna to nie głupi pomysł.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-07, 11:46   #4094
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Na początku L4 to Ty sobie odpocznij Później się przyzwyczaisz i wpadniesz w rytm
Chciałabym, ale to już 37t2d więc pora szykować torbę i przystosować trochę mieszkanie na pojawienie się nowego lokatora, bo nie wiadomo kiedy poród mnie zaskoczy
Bardzo bym chciała urodzić w przyszłym tygodniu.... może ktoś odstąpi miejsce w "kolejce"
Stary 2012-05-07, 11:47   #4095
ania_85
Rozeznanie

Usta Usta na Tvn, a ja zaraz rodze!!!!:/ nie mogli wczesniej zapodac tych powtorek?
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:48   #4096
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym, ale to już 37t2d więc pora szykować torbę i przystosować trochę mieszkanie na pojawienie się nowego lokatora, bo nie wiadomo kiedy poród mnie zaskoczy
Bardzo bym chciała urodzić w przyszłym tygodniu.... może ktoś odstąpi miejsce w "kolejce"
JA?

o
Stary 2012-05-07, 11:49   #4097
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Mam pytanie do Mam - jak się sprawa ma z tym becikowym? Co teraz muszę zrobić, żeby się po nie zgłosić? Jutro rejestrujemy Małego w USC

AAAA i jeszcze jedno, troche krępujące pytanie - czy po porodzie dziewczyny, które już rodziły of kors, tam na dole nie odczuwałyście luzów Wczoraj zajrzałam sobie w cztery litery pierwszy raz od urodzenia Antosia i nie ukrywam, że troche się zestresowałam szerokością jaką tam zastałam
wniosek o becikowe składasz w opiece,musisz mieć pesel małego i zaświadczenie od lekarza że byłas pod opieką od 10tc.ja już teraz nie pamiętam ale chyba składałam też wniosek w Skarbówce żeby mi przysłali dochody za poprzedni rok.
Do gina 6 tyg po porodziemusisz dać trochę czasu małej na zagojenie się.Ja urodziłam większe dziecko a M nie mówił czy mam luzno ale musi się zagoić.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-05-07, 11:50   #4098
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
ja też nawet szybko zrobiłam rozeznanie w głowie, czy przypadkiem nie zażyłam węgla
ale kolor to pikuś, w sumie wszystko mi jedno, w jakim kolorze to się ze mną żegna za to przez ten tydzień brania jest tragedia w temacie, przepraszam Was wszystkie, konsystencji - raz przez dwa dni nie mogę się załatwić, potem kolejne dwa dni wszystko płynie, i tak na zmianę
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie niespodziewanki

Jak mi się nuuuuuudzi
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:51   #4099
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:

Do becikowego na pewno będzie potrzebne zaświadczenie od lekarza i dowody osobiste rodziców. Dokładnie nie pamiętam, bo to była na głowie męża.

A odnośnie krocza po porodzie, to wiadomo że tak od razu nie wróci do poprzedniej formy, na wszystko potrzeba czasu. A to czy będzie tak samo jak przed porodem, to już sprawa indywidualna. Ja przez długi czas byłam tam strasznie "sflaczała", o reszcie nie wspomnę Mąż jednak nie narzekał i się nie skarżył

_agata chętnie skorzystam, ale ty masz termin za 2 dni, a ja jeszcze nie gotowa

Edytowane przez sweetjoy
Czas edycji: 2012-05-07 o 11:53
Stary 2012-05-07, 11:51   #4100
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

O 4 rano obudzil mnie potworny bol i stwierdzilam,ze rodze. Poszlam do lazienki podekscytowana, ledwo sie doczlapalam, zaczelam robic siku...5 min pozniej skonczylam i nie urodzilam Przed snem zjadlam pol arbuza no i prawie mi pecherz rozsadzilo

Ewunia gratuluje!!! A balas sie,ze z emocji nie zasniesz przed cc hehe nigdy nie wiadomo co nas w zyciu spotka, nawet przy planowanym cc Czekamy na zdjecie Nataszki i wiecej relacji, buziaki
Też tak miałam po arbuzie.

Cytat:
Właśnie mi mój gin nie robił usg od 34tc, więc nie mam pojęcia ile dzieć teraz waży, mierzy itp. Dlatego mam nadzieję, że jak dotrwam do piątku to będzie ok i wtedy już w domu zrobią mi usg i będzie po problemie. Z drugiej strony wolałabym przed porodem wiedzieć plus minus z jakim klockiem mam do czynienia.

Cytat:

Akt urodzenia, zaświadczenie od lekarza i wniosek z mopsu i to wszystko musisz zawieść. MOPS jest chyba na strzegomskiej w kierunku magnolii jak się nie mylę. Później 30 dni na otrzymanie kasy.

Dziewczyny znalazłam super film na yt. Wpiszcze sobie prosze w przeglądarkę yt porodowy biznes. To jest co prawda o USA, ale aż mi się odechciało tych wszystkich znieczuleń i innych rzeczy maskara.
Stary 2012-05-07, 11:58   #4101
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja zostaje jeszcze 5 dni w szpitalu bo liwia ma podwyrzszone crp i leukocyty bo miałam wody płodowe zielone i smolke zrobiła,do tego ma szmery w serduszku i początek żółtaczki,martwię się tym wszystkim,jest mega glodomorem mam mało pokarmu,dokarmiam butelka,aha rodzilam w roztoce.polecam personel pierwsza klasa,claudik gdzie rodziła i gratulacje dla niej pozdrawiam
trrymaj się kochana musi być dobrze, jakby się coś zmieniło daj nam znać, ślę pozytywną enegrię
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja juz po Baby Shower bylo REWELACYJNIE
Spedzielismy super czas z dziewczynami humorki dopisywaly , kazdemy podobaly sie gry , dekoracje rozniez. Moja mam zaszala i zamowila tyle jedzenia ze bedzie na tydzien Domnik dostal pelno prezentow takze wyprawka juz 100% gotowa Chyba tez byl zadowolony bo wiercil sie caly czas . Pokoj malego rowniez wszystkim sie podobal Pozniej dolaczylo pare facetow i tak siedzielismy do 12 w nocy Jestem bardzo zadowolona

Tutaj zdjecia jesli ktos ma ochote zobaczyc co sie dokladnie dzialo -

https://www.facebook.com/media/set/?...1&l=af59be09c6

Mamy jakies nowe mamuski? Ide nadrabiac
oglądałam fotki, super ta impreza, obydwa torty rewelacyjne, ile prezentów, wszystko tak ładnie zapakowane, dekoracje przemyślane, gratuluje!! ps. bardzo do mamy jesteś podobna
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
No i niunia jest juz ze mna wazy 3970g i mierzy 57cm. Jest sliczna i taka grzeczna. Od razu przyssala sie do cyca choc nic tam jeszcze nie mam. Sam zabieg malo przyjemny, ale za to szybki i moja pani anestezjolog to aniol bo tak mnie zagadywala zebym sie nie stresowala tym szarpaniem. Teraz przede mna najgorsze, ale mam nadzieje, ze wcale tak nie bedzie bolec.
gratuluje Ty to jesteś niesamowitakla ski: relacja z porodówki online super
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

O 4 rano obudzil mnie potworny bol i stwierdzilam,ze rodze. Poszlam do lazienki podekscytowana, ledwo sie doczlapalam, zaczelam robic siku...5 min pozniej skonczylam i nie urodzilam Przed snem zjadlam pol arbuza no i prawie mi pecherz rozsadzilo

ja też miałam w nocy taką schizę, wieczorem najadłam się winogrona, brzuch mnie bolał znów jak na okres długo. a śluz mam taki biały, to chyba nie czop, codziennie się trochę go wydobywa, szczególnie przy dwójce
Stary 2012-05-07, 11:59   #4102
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Zobacz sobie na pierwszej stronie, jest jeszcze parę wolnych terminów
Ja bym w sumie mogła rodzić we środę, bo mój gin ma wtedy dyżur
Stary 2012-05-07, 12:00   #4103
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry z rana. Doczytałam, uff

Właśnie jedząc płatki z mlekiem z badziewnej lekkiej miseczki....bęc.. miseczka mi się wywróciła, zalałam klawiaturę, pół biurka, podłogę i zasłonę Jakby to widział tż to mam dożywotni zakaz jedzenia przed kompem

Na urodzinkach w sobotę było fajnie. Byliśmy krótko, bo oni mają małe dziecko...małe...w szoku byłam, jak zobaczyłam ich synka. Stał w łóżeczku turystycznym i głowa mu wystawała ponad łóżeczko. Nie wiem ile ma wzrostu, ale jest naprawdę wysoki, a rodzice są niscy, dziadkowie i rodzeństwo też. Ma 9miesięcy, prawie sam chodzi, lekko trzyma palce rodziców i zapyla jak małe autko. i je szynkę i żółty wędzony ser, i ciastko ze śmietaną mu dała !! czy to nie za wcześnie??
Laseczka się bardzo podobała

Na komunii, jak to na komunii, jedzenie i siedzenie. Pod koniec już miałam dość. Na urodzinach było mi wygodnie bo na tapczanie, a stopę jedną wkładałam sobie pod udo, i mi się fajnie siedziało, a na komunii wiadomo krzesełko i koniec.
Ubieram się na komunię a tż mówi, że przyjechał wujek jego chrześniaka, i nie zgadnę co wnosi do domu....telewizor cienki na ścianę, jakieś 30cali. Myślałam, że się załamię. Mówię do tża że my mamy za skromny prezent, bo tż jest chrzestnym a zwykły wujek telewizor kupił. Ale tż powiedział, że każdy daje tyle na ile go stać i się uspokoiłam. Ma rację. Poza tym tż mówi patrz jakim on autem przyjechał...to go stać. Zobacz jakim my złomem jeździmy

Chyba pojadę na miasto kupić koszule do karmienia, bo te na Allegro jakoś mnie nie przekonują. Niby piszą że 100%bawełny, a komentarze mówią same za siebie. Mam na myśli te tanie koszule ok. 18-20zł. Chyba wolę dotknąć tego materiału, w szpitalu będzie gorąco, nie wyobrażam sobie jakiegoś poliestru.

Zamówiliśmy materac do łóżeczka na wymiar
Termin realizacji do 21dni!! Ale spoko, bo mamy jeszcze ten kosz ala kołyska. A teściowa mnie wczoraj załamała...mówi że ta kołyska jest taka ładna że będę ją sobie mogła na podwórko wystawiać pod altankę !! no idiotka, jak ja takie coś na zewnątrz będę wynosić. No i po co?? Żeby mi się kurzyło?? Mówię jej że na podwórko to będę miała wózek, bo on będzie stała na dole, i tylko po kilku schodkach go będę znosiła, a ten kosz musiałabym za każdym razem znosić z piętra. Zamknęła się hehe.

Rozpakowanym mamusiom Dasti, Claudikowi, Ewunii gratuluję

Piszecie o tych wszystkich bajerach, jakie kupujecie dla dzieci. My nie kupujemy, bo po pierwsze tż się nie zgodzi na takie wydatki, a poza tym, ja nie jestem przekonana czy aby te rzeczy są niezbędne. Jeśli po urodzeniu dziecka stwierdzę, że coś z tych rzeczy by mi się przydało, to kupimy. Jedynie to mam laktator, ale to chyba nie bajer pewnie nie jedna z Was ma. I jedyne co być może kupię przed porodem to podgrzewacz, ale taki tani za ok. 30zł.

Śliweńko Karolcia jest cudna

_agata zdjęcia ślubne prześliczne. Fajny Tutek i Kicia też

Persephone_ ja raz byłam u kardiologa, to miałam tylko EKG a czekałam w kolejce pół dnia, myślałam, że szlak mnie trafi. Słyszałam też o EKG wysiłkowym, ale nie wiem na czym to polega. A koleżanka miała jakieś urządzenie na 24godz. Przyklejało się to do piersi i 24godz musiała z tym chodzić. Dostała to z ośrodka zdrowia.

begie13 plan porodu z 1strony, to jest gotowy formularz do wypełnienia. Z tym że jak go skopiowałam do drukowania, to kolumny zamieniły się w tekst ciągły, ale to sobie pozmieniałam. Zaznaczałam na kompie i wydrukowałam potem.
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-Porodu.html

kism ja wiem że Ty napisałaś, że taka ubrana wódka lepsza a ja że chyba lepszy whiskacz wszystko się zgadza

zaaaabcia ale miałaś fantastyczną imprezę

Ja się teraz zastanowię, czy jechać na miasto czy sobie poleżeć

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:01   #4104
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

U położnej wszystko spoko. Mam +12 kilo i może tak zostanie . Mała ładnie się ułożyła i nie zmienia pozycji, tylko jej nózie latają po całym moim brzuchu.
W ogóle okradli mi położną z USG . Co za świat
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:09   #4105
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
U położnej wszystko spoko. Mam +12 kilo i może tak zostanie . Mała ładnie się ułożyła i nie zmienia pozycji, tylko jej nózie latają po całym moim brzuchu.
no to super

jak to okradli z usg??

agata fajny wozek nie wiedzialam, ze masz kota duzy jest - kot oczywiscie
Stary 2012-05-07, 12:10   #4106
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Słucham? Ktoś ukradł USG???
Stary 2012-05-07, 12:12   #4107
sweetjoy
Raczkowanie

Spadam pakować torbę, później zajrzę, choć pasowało by jeszcze jakiś obiadek zrobić, ciężko się zmotywować, bo tak mi dobrze przed komputerkiem
Stary 2012-05-07, 12:12   #4108
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny!
Cytat:
Ale fajnie, bo mniej więcej po kolei idziemy.
Prawda? Też to zauważyłam.
Cytat:
Ewunia gratulacje ~!

DO DOSWIADCZONYCH MAM
Biduś kochana... Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło...
Stary 2012-05-07, 12:14   #4109
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

No tak... wyszła na chwilę do sklepu i widocznie nikogo nie było na recepcji i ktoś sobie "pożyczył" . Ale powiadomiła już policję, więc może znajdą. Dla mnie coś takiego jest nie do pomyślenia. Po cholerę komuś usg
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:15   #4110
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Witam

ale ponury dzień, właśnie zjadłam śniadanie i spać mi się chce, rano byłam w przychodni po raz drugi oddać mocz do badania ( jutro mam wizytę) i znowu musiałam złapać mega nerwa... tydzień temu pojechałam do przychodni z moczem i okazało się, że przez cały tydzień punkt pobrań nieczynny - ok jakoś to zniosłam, pojechałam dzisiaj drugi raz, żeby na jutro mieć wyniki i oczywiście mega kolejka przed okienkiem, babka mówi, żeby nie stać tylko każe siąść i czekać i tak czekałam 20 min a już przez ten czas zdążyło się uzbierać dużo starych bab przed tym okienkiem, parę razy się wbijałam do kolejki w końcu dotarłam do okienka a baba mi mówi, ze dzisiaj moczu nie oddam, bo przecież wisi nowa kartka, że punkt pobrań czynny od wtorku do piątku tłumaczę jej już trochę podniesionym głosem, że wcześniej nie mogłam oddać bo nieczynne cały tydzień, teraz nie mogę, bo jakaś nowa info się pojawiła a jutro wizyta i że nie przychodzę codziennie do przychodni i nie sprawdzam, czy nie ma jakiejś nowej kartki potem poprosiłam o nową probówkę na mocz ale jak dostałam odp za chwilę i zobaczyłam jaka jest kolejka ludzi to wyszłam... szlag mnie po prostu trafił....
potem pojechaliśmy do Diagnostyki i zrobiłam wymaz na paciora, zapłaciłam 38zł, tylko teraz się tak zastanawiam, tam mi zrobili wymaz tylko z pochwy a to nie ma być też z odbytu
też jutro wizyta a zapomniałam zrobić ten mocz
no nic, jutro zaniosę,

Cytat:
słuchaj ja też coś takiego zauważyłam u mnie i to parę takich dziadów, jeden był taki odstający i wysechł i leciutko dało się go oderwać i nic nie ma w tym miejscu ale mam jeszcze takie spłaszczone właśnie i nie wiem co to... czy to zniknie czy to nie jest groźne
też mi się taki mały twardy na sutku pojawił i stwardniał, ma za 2 mm i się coraz bardziej płaski robi, w ogóle dużo pieprzyków pod biustem się pojawiło takich drobnych jak mak hmm
Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Gratuluję rozpakowanym mamom Ale Wam fajnie, macie już dzieciaki przy sobie

Ja mam dzisiaj tp !
Byłam dzisiaj na ktg, następne w tp z usg czyli we czwartek. No i czekam aż młoda zechce wyjść. Skurczy nie mam, tylko twardnienia Puchną mi stopy coraz bardziej. Już się doczekać nie możemy z mężem na młodą...wczoraj montowaliśmy karuzelkę FP Rainforest, świetna jest
to czekamy na rozpakowanie
Cytat:
powinni zrobić to usg, w końcu dzieciak może się obkręcił pod innym kątem, albo pępowiną
Cytat:
super pojazd!!! i kot też!!
Cytat:
Ewunia gratulacje ~!

DO DOSWIADCZONYCH MAM
może spróbuj mu dać smoczka te TT są takie małe przypominają sutka i wtedy nie będzie Ci tak wisiał na nim

Cytat:
gratki za wizytę

Edytowane przez blueelektron
Czas edycji: 2012-05-07 o 12:25
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości