Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-29, 15:38   #4081
NoBoTak
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witam
Nie mam kiedy nadrobić. Ciągle jestem w biegu. Wczoraj byliśmy na rehabilitacji. Nina ma chyba skok bo marudziła od 3 dni, więc nim ją rehabilitantka dotknęła mała już się wydarła. Nie dało sie z nią wczoraj pracować, a więc zamiast rehabilitacji Nina miała seans z terapią czaszkowo-krzyżową. To był czad , dla mnie to pomieszanie czary-mary z medycyną niekonwencjonalną, ale pewnie super przyjemne w odczuciu. Nina sie po pół godzinie takiego miziania bardzo uspokoiła, zaczęla radośnie gawożyć, usmiechac się.. jak na haju. W domu tez była taka zrelaksowana, aż do wieczora. Potem wydarła ryło. Aha i jeszcze w trakcie "seansu" rehabilitantka powtarzała jej "życie jest piękne.. życie jest piękne"

A ja ostatnio byłam u przesympatycznej Pani dr pediatry, i zjechała mnie w żartach że trzymam małą za dlugo na cycu. Powiedziała że włączać deserki, mięsko, rozszerzać, rozszerzać i jeszcze raz rozszerzać. Jak powiedziałam, że gluten wprowadzałam od 4.5 miesiąca (co jestem chyba jedną z pierwszych tutaj) to powiedziała, że bardzo dobrze zrobiłam.
Z czasem widzę, że dobrze robi jej te rozszerzanie więc się nie cyrtolę od kilku dni Nina zjada kaszkę z owocami i cały słoiczek zupki.

A jak wprowadzalas gluten?

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Czy któraś z Was zamawiała puzzle piankowe z tej strony? http://puzzle-piankowe.pl/. Zamówiłam w tamtym tygodniu a jeszcze nie przyszły, a niby kurier...:/
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 15:40   #4082
karota11
Zadomowienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
sciga sie chlopak z Florkiem nie da sie go podlaczyc do cyca na stale? ja tak robie, spie sobie, a mlody co chwila cos pociagnie
a własnie wcześniej to ija sobie podłączałam Małego,a teraz już się nie chce w to bawić tylko wierci się i kręci, a jak go odłożę to od razu idzie spac :/ Fajnie tak było, jak mąż wraca rano ze służby ja śpię, a Mały konsumuje sobie
Stary 2013-10-29, 15:53   #4083
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
INNOCENTE ja dzisiaj zaczełam proadzac zmieniaka iec nie chciałam jej fundowac na poczatku całego słoiczka. Ja na poczatek do miseczki daje tak ok 1/3 słoiczka. Z marcheka byłam bardziej ostrożna i dałam jej tylko parę łyzeczek. Mysle, ze po ziemniaczkach z marchewka spróbuje jej juz dac tyle ile bedzie chciała. A potem sama zaczne jej gotowac

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

A i po tym słoiczku daje jeszcze cyca
W ogole to ja mam małego zarloka. Mniej iecej co 2 h domaga sie jedzenia. Na szczescie nocy jest bardziej łaskawsza
Aha.to.tak.samo.jak.jam archewka.była.najpierw.pa rę.łyżeczek,później.dwa.r azy.tyle.i.na.trzeci.dzie ń.znów.2xtyle.co.2.dnia później.ziemniak.ugotował am.dwie.małe.marchewki.i. małego.ziemniaka.i.to.mia ł.na.2.dni.i.dziś.były.dw ie.średnie.marchewki.śred ni.ziemniak.i.malutka.pie truszka.też.nadwa.dniJa .wszystko.gotuje.sama.od. samego.początkuA.cyca.d aje.tak.na.pół.godz.przed .jedzeniempodobno.osłon owo.działa.na.jelitkapo .warzywkach.się.jużcyca.n ie.domaga.tylko.radośnie. piszczy.więc.nie.daje

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
wieści od cynamonka https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2704

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

U mnie też są chyba paczki na święta dla dzieci, jak mi dadzą do paczki mm to się wkurzę, ale czekoladą nie pogardzę
Muszę się upewnić w kadrach i zasugerować deserki czy kaszki bez dodatku cukru.
To.ja.też.zadzwonie.jutro .na.socjalny.i.zapytam.mo że.się.zmieniłoi.dają. niezależnie.od.wieku:brzy dal:

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
właśnie miło z ich strony, sama się zdziwiłam jak dyrka zadzwoniła,ze są zapisy na paczki i mój Kubi też dostanie będzie wyżera

mnie to przeraza to karmienie tych stałych posiłków, jednak cyc najwygodniejszy i zawsze pod ręką [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

[/COLOR]
u mnie to wątpię,zeby były dostosowane do wieku
a.mnie.cieszy.niesamowici e.jak.coś.ugotuje.a.Mały. czeka.już.w.krzesełku.i.r adośnie.wymachuje.rączkam i.poekscytowany.że.zaraz. dostanie.jedzonko.a.późni ej.zajada.z.takim.apetyte m.że.aż.się.serce.cieszy, i.przynajmniej.wiem.że.do staje.mnóstwo.witamin.,i. minerałówsamo.zdrowie

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Tak.się.zastanawiam,i.myś lę.że.chyba.lepiej.dać.Ma łemu.te.warzywka.których. nie.mam.swoich.ze.słoiczk a...bo.przecież.chyba,lep iej,żeby.zjadł.ze.słoiczk a.niż.wogóle..???

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-29 o 15:45
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 15:57   #4084
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ehmmm taka niby ceratka. ale jest na tym taka welurkowa nakładka. nam pasuje

Vvgh pisze że Jureczek jest po zabiegu już i że wszystko ok, są w szpitalu i potem wszystko opowie. Mały ma zwężone ujście moczowodu, powiększony moczowód i wodonercze, za 3 tyg usg.

My po szczepieniu, nie pamiętam żeby Młody tak rozpaczał ... od razu po szczepieniu zrobiła mu się cała nóżka zaczerwieniona ale po posmarowaniu altacetem zniknęło na szczęście.
Jureczku buziaczki
mały dzielny chłopczyk...dobrze że wszystko ok..i już tak niech pozostanie

vil..pewnie mu źle wkuły się z tą szczepionką...bidaczek malutki..pewnie przy kazdym ruchu nóżki będzie odczuwał ból..mój Wiko też tak miał po szczepieniu jednym w wieku niemowlęcym..strasznie płakał i czerwona nóżka..a potem cała doba płaczu przy wierzganiu nózką..trochę pomógł paracetamol

Cytat:

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

U mnie też są chyba paczki na święta dla dzieci, jak mi dadzą do paczki mm to się wkurzę, ale czekoladą nie pogardzę

Adasiu ...boże niech już będą tylko dobre wiadomosci..
maleńki ...dużo sił na wyzdrowienie

podczytałam Was troche...ale głupio mi trochę wcinac się ni stąd ni zowąd ..bo za bardzo nie w temacie jestem

Gabriel nadal często sie budzi w nocy..znaczy się już tylko 5 razy ale to ciągle nie jest raz..cierpliwie czekam kiedy mu to minie..tak jak lonely pisała może i mojemu po dwóch tygodniach wróci słodkie długie spanie..nie płacze tylko chwile possie i dalej śpi..jest ok..
ogólnie ciągle zaciesza i uwielbia swojego brata..aż piszczy jak go widzi

gorzej jest z moim Wiktorkiem..nie wiem o co chodzi ale budzi się w nocy co chwilę ..dwa razy ..raz na godzinę ..po picie.. po siku.. po mamo choc tu..po foczkę(przytulankę)..po kocyk..no po wiele wymyślonych powodów..a Ja tak wstaje i robie co chce bo inaczej swoim donośnym rykiem dwulatka postawiłby cały dom na nogi..nie potrzebne nerwy
mogę śmiało powiedziec..że mój syn cierpi na bezsennośc
i co robic??..uspokajac herbatkami (meliską) może syropkami(ziołowymi) ??
jak znaleźć powód jego "nie spania"??
no bo chyba miesiąc to już dlugo na takie wariacje..no wydaje mi się ze to nie jest normalne?? sen przecież dzieciom jest BARDZO potrzebny

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 16:30   #4085
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

personel w tym szpitalu wymiata...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 16:41   #4086
Innocence_89
Rozeznanie

Dziewczyny.doradzcie.może .byćtaka.kaszka.do.wprowa dzenie.glutenu????
http://www.biomaluch.pl/pl/p/Kaszka-...50g-Holle/6873

Stary 2013-10-29, 16:43   #4087
cloche
Zakorzenienie

oby Jureczek mogl szybko do domu wrocic. kolejny dzielny chlopczyk...

ada, a nie wydaje ci sie, ze u Wiktorka to na podlozu czysto emocjonalnym? nie znam sie, ale to mi wyglada tak jakby on chcial tej samej uwagi od ciebie co jego mlodszy brat. to tak jak 3latka, co nagle zaczyna znow w majty robic, "bo siostra tez robi" tyle ze siostra jest noworodkiem. mija fascynacja, zaczyna sie konkurencja. nie wiem tylko jak to rozegrac najlepiej. jakos trzeba mlodemu uzmyslowic, ze mimo wszystko dla niego tez zawsze jestes. w sumie to robisz, wiec moze mu przejdzie niedlugo?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny.doradzcie.może .byćtaka.kaszka.do.wprowa dzenie.glutenu????
http://www.biomaluch.pl/pl/p/Kaszka-...50g-Holle/6873
Stary 2013-10-29, 16:49   #4088
judyta111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez

Gabriel nadal często sie budzi w nocy..znaczy się już tylko 5 razy ale to ciągle nie jest raz..cierpliwie czekam kiedy mu to minie..tak jak [B
lonely [/B]pisała może i mojemu po dwóch tygodniach wróci słodkie długie spanie..nie płacze tylko chwile possie i dalej śpi..jest ok..
ogólnie ciągle zaciesza i uwielbia swojego brata..aż piszczy jak go widzi

gorzej jest z moim Wiktorkiem..nie wiem o co chodzi ale budzi się w nocy co chwilę ..dwa razy ..raz na godzinę ..po picie.. po siku.. po mamo choc tu..po foczkę(przytulankę)..po kocyk..no po wiele wymyślonych powodów..a Ja tak wstaje i robie co chce bo inaczej swoim donośnym rykiem dwulatka postawiłby cały dom na nogi..nie potrzebne nerwy
mogę śmiało powiedziec..że mój syn cierpi na bezsennośc
i co robic??..uspokajac herbatkami (meliską) może syropkami(ziołowymi) ??
jak znaleźć powód jego "nie spania"??
no bo chyba miesiąc to już dlugo na takie wariacje..no wydaje mi się ze to nie jest normalne?? sen przecież dzieciom jest BARDZO potrzebny
Nie piszesz jak często i jak długo śpi w ciągu dnia. Być może tutaj jest problem. Poza tym dziećmi często kierują emocje, które nie pozwalają im spać. Myślę, że z czasem jego zegar biologiczny sam się "wyreguluje" i wszystko wróci do normy.
judyta111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 16:53   #4089
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

ada, a nie wydaje ci sie, ze u Wiktorka to na podlozu czysto emocjonalnym? nie znam sie, ale to mi wyglada tak jakby on chcial tej samej uwagi od ciebie co jego mlodszy brat. to tak jak 3latka, co nagle zaczyna znow w majty robic, "bo siostra tez robi" tyle ze siostra jest noworodkiem. mija fascynacja, zaczyna sie konkurencja. nie wiem tylko jak to rozegrac najlepiej. jakos trzeba mlodemu uzmyslowic, ze mimo wszystko dla niego tez zawsze jestes. w sumie to robisz, wiec moze mu przejdzie niedlugo?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

5letnia.córeczka.ku zynki.po.urodzeniu.młodsz ej.siostry.zaczęła.wymiot ować.miała.biegunkę,symul ować.choroby.i.nie.chciał a.chodzić.do.szkoły.Kuzyn ka.zaprowadziła.ją.do.lek arza.i.okazało.się.ze.dzi ecko.zdrowe.Kuzynka.domyś liła.się.ze.chodzi.oto.że .strasza.córka.już.nie.je st.najważniejsza.bo.młods za.jest.równie.ważna.i.oz najmiła.że.może.wymiotowa ć.ale.do.szkoły.ma.iść.i. cyrki.się.skończyły.Tylko .u.nich.strasza.córka.był a.pępkiem.świata.i.dlateg o.tak.zareagowała.nazaint eresoanie.rodziców.młodsz ą.

Stary 2013-10-29, 17:11   #4090
cloche
Zakorzenienie

Innocence, takie sytuacje sie czesto zdarzaja. niekoniecznie zalezy to od poziomu rozpieszczenia dziecka nowa sytuacja, dziecko widzi mamusie poswiecajaca tyyyyle uwagi jakiemus obsrancowi, to moze sie wkurzyc. zazdrosci i reaguje na swoj sposob. moj brat chcial mnie utopic i wszystkie zdjecia, na ktorych bylam z mama, rozdarl tak, zeby mnie nie bylo
Stary 2013-10-29, 17:22   #4091
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Innocence, takie sytuacje sie czesto zdarzaja. niekoniecznie zalezy to od poziomu rozpieszczenia dziecka nowa sytuacja, dziecko widzi mamusie poswiecajaca tyyyyle uwagi jakiemus obsrancowi, to moze sie wkurzyc. zazdrosci i reaguje na swoj sposob. moj brat chcial mnie utopic i wszystkie zdjecia, na ktorych bylam z mama, rozdarl tak, zeby mnie nie bylo :brzydal:
wybacz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 17:24   #4092
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

clo..oczywiście brałam to pod uwagę..może i właśnie to jest trafna diagnoza..ale...
jeszcze w ciąży chodziłam jak razem z mężem przygotowywaliśmy młodego do pojawienia sie Gabriela..no i uzgodniliśmy ze Wiktor będzie mocno zaangażowany w np.opiece nad Gabryniem..a jeśli Ja przykładowo nie bede w danej chwili mogła Wiktorka np przytulic.. zrobi to "sprytnie" mąż ..szczerze powiem że Wiktor ma więcej czułości i tulasków i wygłupów niż Gabryś z założenia jednak że to będzie "bezpieczne" dla niego ..Gabryś jest jeszcze niemowlęciem raczej mało potrzebującym..tzn...jeśl i tylko Wiktor ma ochotę wdrapać się na moje kolana czy mocno wtulic się w dekolt(co mnie już drażni) to mu na to pozwalam niemal że od razu..bo łatwo mi odłożyc Gabrielka do łóżeczka bez jego sprzeciwów..i głosno wtedy mówie Gabryniu mamusia teraz weźmie Wiktorka poprzytula bo tego potrzebuje..Wiktor wie i czuje ..bo ja to widze po jego szyderczym uśmieszku.. że jest ważny...
nie wiem ..wydaje mi się ze nie robie źle ..ale wiem też ze przyjdzie czas kiedy to Gabriel zacznie głosno domagac się

Cytat:
Napisane przez judyta111 Pokaż wiadomość
Nie piszesz jak często i jak długo śpi w ciągu dnia. Być może tutaj jest problem. Poza tym dziećmi często kierują emocje, które nie pozwalają im spać. Myślę, że z czasem jego zegar biologiczny sam się "wyreguluje" i wszystko wróci do normy.
witaj tak przy okazji bo nie widziałam Cię tu
Gabriel pięknie spał z jedną pobudką na cyca nad ranem (4 czasem 5 rano)..w dzień też dużo sobie drzemał..co dwie godziny ucinał godzinne lub dwugodzinne drzemki..teraz budzi się często do karmienia a w dzień tez śpi mniej..tzn może w ciągu dnia ma dwie drzemki po godzinie..i ciągle piszczy..śmieje się i gaworzy..nie mówiąc już o obrotach wokół własnej osi i z plecków na brzucha na plecki i odwrotnie..myśle ze to minie raczej ten fakt mnie tak nie martwi.. jak właśnie ten zaburzony sen Wikusia

Cytat:
5letnia.córeczka.ku zynki.po.urodzeniu.młodsz ej.siostry.zaczęła.wymiot ować.miała.biegunkę,symul ować.choroby.i.nie.chciał a.chodzić.do.szkoły.Kuzyn ka.zaprowadziła.ją.do.lek arza.i.okazało.się.ze.dzi ecko.zdrowe.Kuzynka.domyś liła.się.ze.chodzi.oto.że .strasza.córka.już.nie.je st.najważniejsza.bo.młods za.jest.równie.ważna.i.oz najmiła.że.może.wymiotowa ć.ale.do.szkoły.ma.iść.i. cyrki.się.skończyły.Tylko .u.nich.strasza.córka.był a.pępkiem.świata.i.dlateg o.tak.zareagowała.nazaint eresoanie.rodziców.młodsz ą.
może faktycznie coś w tym jest

W

G
Stary 2013-10-29, 17:43   #4093
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
clo..oczywiście brałam to pod uwagę..może i właśnie to jest trafna diagnoza..ale...
jeszcze w ciąży chodziłam jak razem z mężem przygotowywaliśmy młodego do pojawienia sie Gabriela..no i uzgodniliśmy ze Wiktor będzie mocno zaangażowany w np.opiece nad Gabryniem..a jeśli Ja przykładowo nie bede w danej chwili mogła Wiktorka np przytulic.. zrobi to "sprytnie" mąż ..szczerze powiem że Wiktor ma więcej czułości i tulasków i wygłupów niż Gabryś z założenia jednak że to będzie "bezpieczne" dla niego ..Gabryś jest jeszcze niemowlęciem raczej mało potrzebującym..tzn...jeśl i tylko Wiktor ma ochotę wdrapać się na moje kolana czy mocno wtulic się w dekolt(co mnie już drażni) to mu na to pozwalam niemal że od razu..bo łatwo mi odłożyc Gabrielka do łóżeczka bez jego sprzeciwów..i głosno wtedy mówie Gabryniu mamusia teraz weźmie Wiktorka poprzytula bo tego potrzebuje..Wiktor wie i czuje ..bo ja to widze po jego szyderczym uśmieszku.. że jest ważny...
nie wiem ..wydaje mi się ze nie robie źle ..ale wiem też ze przyjdzie czas kiedy to Gabriel zacznie głosno domagac się

Gabriel pięknie spał z jedną pobudką na cyca nad ranem (4 czasem 5 rano)..w dzień też dużo sobie drzemał..co dwie godziny ucinał godzinne lub dwugodzinne drzemki..teraz budzi się często do karmienia a w dzień tez śpi mniej..tzn może w ciągu dnia ma dwie drzemki po godzinie..i ciągle piszczy..śmieje się i gaworzy..nie mówiąc już o obrotach wokół własnej osi i z plecków na brzucha na plecki i odwrotnie..myśle ze to minie raczej ten fakt mnie tak nie martwi.. jak właśnie ten zaburzony sen Wikusia

Jeśli.nawet.to.niedługo.n apewno.minie

Stary 2013-10-29, 17:49   #4094
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

No mi się wydaje, że Gabriel ma skok. Wiele naszych dzieciaczków tutaj w pewnym momencie ma taki okres i problem ze snem w nocy. U nas jest tak samo i jestem pewna, że za jakiś czas minie.

A z Wikusiem nie wiem co Ci poradzić bo się zupełnie nie znam Niestety to chyba dość powszechne, że starsze rodzeństwo w którymś momencie ma jakieś obawy i pojawia się wiele zaskakujących sytuacji, ale trzymaj się mamuśka na pewno też dacie sobie z tym radę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 17:50   #4095
cloche
Zakorzenienie

Ada, no robisz wszystko dobrze, ale widocznie Wikus i tak ta faze musi przejsc... taka natura po prostu tak trzymaj i badz wytrwala!
Stary 2013-10-29, 18:05   #4096
ada32
Wtajemniczenie

a miałam jeszcze napisac.. szczerze nie widzę żadnej rywalizacji Wiktorka..
bardzo kocha (widac gołym okiem) Gabriela..jest wobec niego bardzo uczuciowy..az za bardzo..ciągle go całuje tuli głaszcze..rozśmiesza..i nawija z nim w "Język niemowlęcym" ...a gu gu ..a bu bu i te inne znane nam słówka..

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Jeśli.nawet.to.niedługo.n apewno.minie
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No mi się wydaje, że Gabriel ma skok. Wiele naszych dzieciaczków tutaj w pewnym momencie ma taki okres i problem ze snem w nocy. U nas jest tak samo i jestem pewna, że za jakiś czas minie.

A z Wikusiem nie wiem co Ci poradzić bo się zupełnie nie znam Niestety to chyba dość powszechne, że starsze rodzeństwo w którymś momencie ma jakieś obawy i pojawia się wiele zaskakujących sytuacji, ale trzymaj się mamuśka na pewno też dacie sobie z tym radę
Cytat:
Ada, no robisz wszystko dobrze, ale widocznie Wikus i tak ta faze musi przejsc... taka natura po prostu tak trzymaj i badz wytrwala!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

tak się zastanawiam..czy podawanie żelaza nie ma wpływu na sen??
czy ten szybki wzrost może tak oddziaływać na niego??

zeby nie było ze to tylko podłoze emocjonalne

W

G
Stary 2013-10-29, 18:42   #4097
xal
Zakorzenienie

Judyta a ty to kto? Mamusia czy tylko podglądacz?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 18:56   #4098
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Judyta a ty to kto? Mamusia czy tylko podglądacz?
też się zastanawiałam
ale skoro rzadko tu byłam ostatnio..myślałam że to nowa mamusia..grzecznie się przywitałam
a tu zonk..podejrzałam staty i nic nie wywnioskowałam za bardzo.

Judyto podpinam się pod pytanie Xal

W

G
Stary 2013-10-29, 19:01   #4099
xal
Zakorzenienie

Ada bo ty masz 3 szczęścia do ogarnięcia, z czego dwa malutkie więc masz mniej czasu.
Ja też wstaję kilka razy w nocy do P. ale w moim przypadku wystarczy smoczek. No ale nie wiem dlaczego się budzi ...

Moja dzisiaj zrezygnowała z drzemki popołudniu i trzeba było kombinować zabawiać bo spać za nic nie chciała, to nie był płacz tylko wrzask jeszcze zanim była odkładana. Na cycu wieczorem padła, ale odżyła jeszcze na pół godzinki. Skąd to ma tyle siły to ja nie wiem, ale też bym tak chciała ...

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-10-29 o 19:02
xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-29, 19:02   #4100
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

tak się zastanawiam..czy podawanie żelaza nie ma wpływu na sen??
czy ten szybki wzrost może tak oddziaływać na niego??

zeby nie było ze to tylko podłoze emocjonalne
zelazo to raczej problemy z trawieniem, zaparcia chociaz Flo dostaje od poczatku i zaparciem tych sikowatych kup nazwac nie mozna no ale to tylko skutki uboczne, ktore moga, ale nie musza miec miejsce.
jesli Wiku teraz szybko rosnie, to mysle, ze to tez calkiem prawdopodobna przyczyna
Stary 2013-10-29, 19:16   #4101
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Dziś mi Adi wywiną numer przy przewijaniu, odkładałam chusteczki a ten myk i siedzi. Musiałam go podtrzymywać bo dość niebezpieczne miejsce sobie wybrał na krawędzi przewijaka, ale radochę miał nie z tej ziemi
Załącznik 5460950
slodziak! i jaki dumny z siebie!

nadrabiam, ekspresowo, bo kompik odmowil wczoraj posluszenstwa dzisiaj szybka reanimacja i ufff można łizażować

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ciemne oczka
W. ma takie ciemno szare, ale mam wrażenie że przy źrenicach robią mu się piwne...
Tż już zwątpił, że będzie miał ciemne oczka, a ja nadal w to wierzę
no to ich jeszcze zaskoczymy mój jeszcze niedawno upieral się, ze Nela ma NIEBIESKIE i tez powoli zmierza do ciemnych, widze u niej prześwity takich wlasnie piwnych, czy tam brazowych...zobaczysz, jeszcze pokazemy tatuskom, ze mamusie zawsze maja racje!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:18   #4102
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Innocence, takie sytuacje sie czesto zdarzaja. niekoniecznie zalezy to od poziomu rozpieszczenia dziecka nowa sytuacja, dziecko widzi mamusie poswiecajaca tyyyyle uwagi jakiemus obsrancowi, to moze sie wkurzyc. zazdrosci i reaguje na swoj sposob. moj brat chcial mnie utopic i wszystkie zdjecia, na ktorych bylam z mama, rozdarl tak, zeby mnie nie bylo

skad ja to znam...
Moja siostra miała prawie 17lat jak się urodziłam a pala do mnie zywa nienawiscia do dnia dzisiejszego
Probowala mnie uszkodzić wyrzucając z wozka i generalnie miałam z nia niekiepsko.. Zreszta do dziś wie co na mój temat i komu powiedzieć.
Jak podchodziłam do matury to zakladala się ze swoja przyjaciolka ze jej nie zdam.
Jej reakcja na moja 5ke z angielskiego z matury:'acha......'
Nigdy tego nie zapomne
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:19   #4103
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Diabli twoja Nelcia jest cudna.: oklaski: za nowe ząbki za czołganie za siadanie i za obślinienie telefonu .
dziękujemy! jeśli to nie problem podeślij mi linka do raczkującego Emilka, bo mój komp swiruje i nie mogę obejrzeć z tinypic (jeszcze pomecze tzta żeby na to popatrzyl)
Stary 2013-10-29, 19:22   #4104
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

skad ja to znam...
Moja siostra miała prawie 17lat jak się urodziłam a pala do mnie zywa nienawiscia do dnia dzisiejszego
Probowala mnie uszkodzić wyrzucając z wozka i generalnie miałam z nia niekiepsko.. Zreszta do dziś wie co na mój temat i komu powiedzieć.
Jak podchodziłam do matury to zakladala się ze swoja przyjaciolka ze jej nie zdam.
Nigdy tego nie zapomne
Naprawde?
Ja mam siorke 6lat mlodsza, dzieciak jeszcze ale jest najlepsza
Bylam zazdrosna ale ile? Pol roku? Rok? Potem sie wyrasta.. Wspiera.. Raaany :p nie wiedziałam ze to moze nie minac...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:24   #4105
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Cześć! Dziewczyny dziś kończą pół roku Na koncie 0 zębów, opanowana nauka przewracania na brzuch i kręcenia wokół siebie Przesypiaja całe noxei nadal są bardzo kochane 6800g każda waży i już mi ciężko je nosić:-D
No i nie skapowaly się że czas zmieniliśmy w sobotę i budzą się o 5 zamiast o 6...
a Ty mamuska myślisz, ze one maja zegareczki w dupciach? naucz je najpierw godzin, poślij do komunii a później cwaniakuj
aaa twinsiakowe panienki waza prawie tyle co Nela!
Aaś, sprzedaj przepis na bliźniaki... no i gadaj nam tutaj, ciężko ogarnąć polroczny dwupaczek?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Mąż właśnie dzwonił że policja zatrzymała go na kontrolę alkomatem i wyszło mu ileś tam promila - a nic nie pił wypierał się tam ale nie chceli mu uwierzyć, w końcu poprosił by sprawdzili na innym kierowcy - temu kierowcy wszyło tyle samo. Policjant za prośbą sprawdził na sobie i okazało się, że też pił komediasprawdzają z popsutym alkomatem
pewnie wszyscy byli na jednej imprezie tylko nie pamietaja! niezle jaja
Stary 2013-10-29, 19:26   #4106
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Naprawde?
Ja mam siorke 6lat mlodsza, dzieciak jeszcze ale jest najlepsza
Bylam zazdrosna ale ile? Pol roku? Rok? Potem sie wyrasta.. Wspiera.. Raaany :p nie wiedziałam ze to moze nie minac...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
niestety.............
ja to już mam na to teraz wy..ne ale kiedyś było mi przykro...
ciesze się jak widze jak Z. kocha młodego.
Tuli go, caluje.
A ja tak bardzo się balam, ze może być tak jak u mnie. I to był 2. powod dla którego nie chciałam kolejnego dziecka...
Ulzylo mi..wiem ze jeszcze będzie roznie, ale skoro już teraz jest dobrze to potem będzie latwiej
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:26   #4107
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a.gdzie.ten.sklep.jest.do kładnie???może.znasz.ul ice.i.nr?
on jest w okolicach światu dziecka na osiedlu szklane domy 1 tuż przy alei przyjaźni (tam jest salin t-mobile, sklep ogrodniczy, i taki mały lokal na tej samej ścianie z napisem ekologiczna lub zdrowa żywność czy coś w tym stylu)
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:27   #4108
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
My kupiliśmy matę 120x180 a Młoda i tak najlepiej bawi się jak się wydostanie poza nią bo na parkiecie lepiej jej się ślizga Także wiesz
kupilas ta czeska?
Stary 2013-10-29, 19:27   #4109
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

skad ja to znam...
Nigdy tego nie zapomne
Oj to biedna jesteś Szkoda, że tak Wam się dziwnie układa.
Osobiście tego się boję jeśli zdecyduję się na rodzeństwo dla Daro, bo to różnie bywa. Mam kuzynów między którymi jest 2 lata różnicy i chłopaki są sobie najlepszymi kumplami, ale miałam byłego chłopaka, który miał 2 lata młodszą siostrę i oni ciągle się ze sobą kłócili mimo, że oboje byli już blisko 30-stki.
Do momenty, gdy go poznałam byłam przekonana, że każde rodzeństwo wyrasta z kłótliwości i zazdrości etc.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-29, 19:28   #4110
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

skad ja to znam...
Nigdy tego nie zapomne
o prosze, czyli nie tylko u 2- czy 3-latkow takie reakcje siostry pozazdroscic mozna...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości