|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Czy któraś z Was zamawiała puzzle piankowe z tej strony? http://puzzle-piankowe.pl/. Zamówiłam w tamtym tygodniu a jeszcze nie przyszły, a niby kurier...:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4083 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Tak.się.zastanawiam,i.myś lę.że.chyba.lepiej.dać.Ma łemu.te.warzywka.których. nie.mam.swoich.ze.słoiczk a...bo.przecież.chyba,lep iej,żeby.zjadł.ze.słoiczk a.niż.wogóle..??? Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-29 o 15:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mały dzielny chłopczyk...dobrze że wszystko ok..i już tak niech pozostanie ![]() vil..pewnie mu źle wkuły się z tą szczepionką...bidaczek malutki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Adasiu ...boże niech już będą tylko dobre wiadomosci.. maleńki ...dużo sił na wyzdrowienie ![]() podczytałam Was troche...ale głupio mi trochę wcinac się ni stąd ni zowąd ..bo za bardzo nie w temacie jestem ![]() Gabriel nadal często sie budzi w nocy..znaczy się już tylko 5 razy ale to ciągle nie jest raz..cierpliwie czekam kiedy mu to minie..tak jak lonely pisała może i mojemu po dwóch tygodniach wróci słodkie długie spanie..nie płacze tylko chwile possie i dalej śpi..jest ok.. ogólnie ciągle zaciesza i uwielbia swojego brata..aż piszczy jak go widzi ![]() gorzej jest z moim Wiktorkiem..nie wiem o co chodzi ale budzi się w nocy co chwilę ..dwa razy ..raz na godzinę ..po picie.. po siku.. po mamo choc tu..po foczkę(przytulankę)..po kocyk..no po wiele wymyślonych powodów..a Ja tak wstaje i robie co chce bo inaczej swoim donośnym rykiem dwulatka postawiłby cały dom na nogi..nie potrzebne nerwy ![]() mogę śmiało powiedziec..że mój syn cierpi na bezsennośc ![]() i co robic??..uspokajac herbatkami (meliską) może syropkami(ziołowymi) ?? jak znaleźć powód jego "nie spania"?? no bo chyba miesiąc to już dlugo na takie wariacje..no wydaje mi się ze to nie jest normalne?? sen przecież dzieciom jest BARDZO potrzebny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4086 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny.doradzcie.może .byćtaka.kaszka.do.wprowa dzenie.glutenu????
http://www.biomaluch.pl/pl/p/Kaszka-...50g-Holle/6873 |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zakorzenienie
|
oby Jureczek mogl szybko do domu wrocic. kolejny dzielny chlopczyk...
ada, a nie wydaje ci sie, ze u Wiktorka to na podlozu czysto emocjonalnym? nie znam sie, ale to mi wyglada tak jakby on chcial tej samej uwagi od ciebie co jego mlodszy brat. to tak jak 3latka, co nagle zaczyna znow w majty robic, "bo siostra tez robi" tyle ze siostra jest noworodkiem. mija fascynacja, zaczyna sie konkurencja. nie wiem tylko jak to rozegrac najlepiej. jakos trzeba mlodemu uzmyslowic, ze mimo wszystko dla niego tez zawsze jestes. w sumie to robisz, wiec moze mu przejdzie niedlugo? ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zakorzenienie
|
Innocence, takie sytuacje sie czesto zdarzaja. niekoniecznie zalezy to od poziomu rozpieszczenia dziecka
![]() ![]()
#4091 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeszcze w ciąży chodziłam jak razem z mężem przygotowywaliśmy młodego do pojawienia sie Gabriela..no i uzgodniliśmy ze Wiktor będzie mocno zaangażowany w np.opiece nad Gabryniem..a jeśli Ja przykładowo nie bede w danej chwili mogła Wiktorka np przytulic.. zrobi to "sprytnie" mąż ..szczerze powiem że Wiktor ma więcej czułości i tulasków i wygłupów niż Gabryś z założenia jednak że to będzie "bezpieczne" dla niego ..Gabryś jest jeszcze niemowlęciem raczej mało potrzebującym..tzn...jeśl i tylko Wiktor ma ochotę wdrapać się na moje kolana czy mocno wtulic się w dekolt(co mnie już drażni) to mu na to pozwalam niemal że od razu..bo łatwo mi odłożyc Gabrielka do łóżeczka bez jego sprzeciwów..i głosno wtedy mówie Gabryniu mamusia teraz weźmie Wiktorka poprzytula bo tego potrzebuje..Wiktor wie i czuje ..bo ja to widze po jego szyderczym uśmieszku.. że jest ważny... nie wiem ..wydaje mi się ze nie robie źle ..ale wiem też ze przyjdzie czas kiedy to Gabriel zacznie głosno domagac się ![]() Cytat:
![]() ![]() Gabriel pięknie spał z jedną pobudką na cyca nad ranem (4 czasem 5 rano)..w dzień też dużo sobie drzemał..co dwie godziny ucinał godzinne lub dwugodzinne drzemki..teraz budzi się często do karmienia a w dzień tez śpi mniej..tzn może w ciągu dnia ma dwie drzemki po godzinie..i ciągle piszczy..śmieje się i gaworzy..nie mówiąc już o obrotach wokół własnej osi i z plecków na brzucha na plecki i odwrotnie..myśle ze to minie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z Wikusiem nie wiem co Ci poradzić bo się zupełnie nie znam ![]() ![]()
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
Ada, no robisz wszystko dobrze, ale widocznie Wikus i tak ta faze musi przejsc... taka natura
![]()
#4096 | ||
Wtajemniczenie
|
a miałam jeszcze napisac.. szczerze nie widzę żadnej rywalizacji Wiktorka..
bardzo kocha (widac gołym okiem) Gabriela..jest wobec niego bardzo uczuciowy..az za bardzo..ciągle go całuje tuli głaszcze..rozśmiesza..i nawija z nim w "Język niemowlęcym" ...a gu gu ..a bu bu i te inne znane nam słówka.. ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- tak się zastanawiam..czy podawanie żelaza nie ma wpływu na sen?? czy ten szybki wzrost może tak oddziaływać na niego?? zeby nie było ze to tylko podłoze emocjonalne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
Judyta a ty to kto?
![]() ![]()
#4098 |
Wtajemniczenie
|
też się zastanawiałam
![]() ale skoro rzadko tu byłam ostatnio..myślałam że to nowa mamusia..grzecznie się przywitałam ![]() a tu zonk..podejrzałam staty i nic nie wywnioskowałam za bardzo. ![]() Judyto podpinam się pod pytanie Xal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
Ada bo ty masz 3 szczęścia do ogarnięcia, z czego dwa malutkie więc masz mniej czasu.
Ja też wstaję kilka razy w nocy do P. ale w moim przypadku wystarczy smoczek. No ale nie wiem dlaczego się budzi ... Moja dzisiaj zrezygnowała z drzemki popołudniu i trzeba było kombinować zabawiać bo spać za nic nie chciała, to nie był płacz tylko wrzask jeszcze zanim była odkładana. Na cycu wieczorem padła, ale odżyła jeszcze na pół godzinki. Skąd to ma tyle siły to ja nie wiem, ale też bym tak chciała ...
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-10-29 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jesli Wiku teraz szybko rosnie, to mysle, ze to tez calkiem prawdopodobna przyczyna ![]()
![]() |
#4101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadrabiam, ekspresowo, bo kompik odmowil wczoraj posluszenstwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() skad ja to znam... Moja siostra miała prawie 17lat jak się urodziłam a pala do mnie zywa nienawiscia do dnia dzisiejszego ![]() Probowala mnie uszkodzić wyrzucając z wozka i generalnie miałam z nia niekiepsko.. Zreszta do dziś wie co na mój temat i komu powiedzieć. Jak podchodziłam do matury to zakladala się ze swoja przyjaciolka ze jej nie zdam. Jej reakcja na moja 5ke z angielskiego z matury:'acha......' Nigdy tego nie zapomne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam siorke 6lat mlodsza, dzieciak jeszcze ale jest najlepsza ![]() Bylam zazdrosna ale ile? Pol roku? Rok? Potem sie wyrasta.. Wspiera.. Raaany :p nie wiedziałam ze to moze nie minac... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa twinsiakowe panienki waza prawie tyle co Nela! ![]() ![]() Aaś, sprzedaj przepis na bliźniaki... no i gadaj nam tutaj, ciężko ogarnąć polroczny dwupaczek? ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to już mam na to teraz wy..ne ale kiedyś było mi przykro... ciesze się jak widze jak Z. kocha młodego. ![]() Tuli go, caluje. ![]() A ja tak bardzo się balam, ze może być tak jak u mnie. I to był 2. powod dla którego nie chciałam kolejnego dziecka... Ulzylo mi..wiem ze jeszcze będzie roznie, ale skoro już teraz jest dobrze to potem będzie latwiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
on jest w okolicach światu dziecka na osiedlu szklane domy 1 tuż przy alei przyjaźni (tam jest salin t-mobile, sklep ogrodniczy, i taki mały lokal na tej samej ścianie z napisem ekologiczna lub zdrowa żywność czy coś w tym stylu)
#4108 |
Zakorzenienie
|
kupilas ta czeska?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście tego się boję jeśli zdecyduję się na rodzeństwo dla Daro, bo to różnie bywa. Mam kuzynów między którymi jest 2 lata różnicy i chłopaki są sobie najlepszymi kumplami, ale miałam byłego chłopaka, który miał 2 lata młodszą siostrę i oni ciągle się ze sobą kłócili mimo, że oboje byli już blisko 30-stki. Do momenty, gdy go poznałam byłam przekonana, że każde rodzeństwo wyrasta z kłótliwości i zazdrości etc.
![]() |
#4110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.