30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-06, 18:01   #4081
201608151053
Konto usunięte

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Kama,
z tymi orderami to mi się początkowo wydawało, że to taki rytuał, jak w USA, gdzie prezydent dostaje kody do broni atomowej
Substytut korony i berła
Nawet zdziwiłam się, czytając, że zdaniem prezydenta nie zasługuje na nie....Myślałam, że to pierwszy lapsus
No, fakt, jeszcze nie zasluguje...
Przypomnę jedynie, ze Obama w pierwszym roku swej prezydentury dostał pokojową nagrodę Nobla i też był zdziwiony, bo nie zdążył się pokojowi przyslużyć...
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 19:06   #4082
Kamlisa
Zakorzenienie

Ordery ( i nagroda Nobla) powinny być ZA DZIAŁALNOŚĆ, a nie za bycie
Wonder, owszem, zacietrzewienie i przekonanie o całej prawdzie, tylko prawdzie i g...prawdzie to teraz domena PIS. ale gdzie sa te tłumy, co nosiły transparenty i hasła dawno temu...? Pamietasz dawne pochody pierwszomajowe? A jeszcze dawniej, co widać w kronikach...? Wszyscy byli zmuszeni...? ze wstrętu to się wzdrygali, ale szli ze spiewem na ustach...? Mamy sąsiad robił imieniny, odkad pamiętam - tam byłam. dziecko, nastolatka, czasami dorosłą. i pamiętam jego opowieści przez te wszystkie lata. tylko z czasem się zmieniały Jak byłam mała - to PZPR, wazny kierownik sieci SPOŁEM, wszędzie wy i towarzyszu...Jak kończyłam z imieninami u sasiadów - to kpiny z partii i komuchów i ach, jaka religijnośc...Ten sam, niezmiennie zadowolony z siebie człowiek, co się swietnie ustawił w socjalizmie i swietnie płynął z prądem, gdy socjalizm przeminał...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 21:23   #4083
Wonder Woman
Zadomowienie

Oj pamietam Kama, i pochody pierwszomajowe, i kroniki filmowe....
Oglądałam w Wiadomościach relacje, naprawdę nie rozumiem, co kieruje tymi ludźmi, przyjeżdzają z całej Polski, żeby popatrzeć, nie mają co robić ?!?! Pod pałacem prezydenckim tłum skandował: "witaj w domu"; podniecenie prawie jak u nastolatek na koncercie justina biebera. Czy tylko ja mam wrażenie, ze nasze społeczeństwo jest w dużej mierze głupie ? No, ale takim łatwiej sterować....

Z innej bajki, któraś oglądała na Ale kino+ serial Broadchurch ? Brytyjski, naprawdę przyzwoity kryminał. Wciągnęłam sie

Dziołszki, dawajcie te swoje rytuały makijażowe, fajnie sie czyta, jak to robią inni
Stary 2015-08-06, 21:47   #4084
Kamlisa
Zakorzenienie

Ludzie się napedzaja do granic histerii
Dzis, co mi się dawno nie zdarzyło - obejrzałam film ( nie serial) - Na skraju jutra. Nawet trzyma w napięciu, wersja sci-fi Dnia świstaka. tylko zakończenie niestety w stylu Hollywood...
Stary 2015-08-06, 22:26   #4085
dircikowa
Zadomowienie

Ja dobrze, że od dawna nie oglądam telewizji , w takim razie po Waszych opisach sądząc oszczędzę sobie również dzisiejszych newsów w internecie.
Jak widzę jakiekolwiek symptomy fanatyzmu, to niezależnie od "treści" włącza mi się jakaś lampka - uciekać, omijać. W ten sposób jak dla mnie można spalić nawet słuszne idee...

Kama - tak, kosmetyki Image są dostępne głównie w gabinetach kosmetycznych. Teraz używam ich filtru i jest to chyba najlepszy filtr jaki dotąd miałam http://www.imageskincare.pl/64/ultim...er_spf_50_/pl/
Cena 190 zł, ale ma prawie 100 ml, więc można przeboleć.

Zabieg na twarz z wit C z tej firmy to jeden z niewielu typowo kosmetycznych, które widać na twarzy dłużej niż jeden wieczór , stąd moje zainteresowanie kosmetykami z vit C od nich.
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:02   #4086
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry
Prawie nie spałam w nocy, ale kawa mnie uratowała

Ja nie msm tv, więc nie oglądam, więc mój system nerwowy nie jest narażony
Stary 2015-08-07, 09:27   #4087
Wonder Woman
Zadomowienie

Witam sie i ja
Ja juz po kawie, tez niewyspana jestem, przy tych temperaturach moje dziecię szaleje i od wtorku wstaje o 5:50 jak tak dalej pójdzie to chyba zacznę chodzić z nim spać o 20 a Ty Gosia na necie szalałaś czy książkę czytałaś ?

Hmmm, czytając Was uświadomiłam sobie, ze mnie juz cieżko byłoby sie obyć bez tv, niestety. Nie wiem, jakoś jak wyjeżdżam na wakacje to telewizor mógłby dla mnie nie istnieć, ale w domu.... W sumie nawet nie wiem co takiego oglądam, bo wszelkie seriale oglądam na kompie, większość filmów też.

Ale skwar, o 7 było juz 25 stopni. W prognozie 36

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-07, 09:28   #4088
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Ordery ( i nagroda Nobla) powinny być ZA DZIAŁALNOŚĆ, a nie za bycie
Sprawdziłam...Każdy prezydent z urzędu je dostaje..

Cytat:
Napisane przez Wonder Woman Pokaż wiadomość
Z innej bajki, któraś oglądała na Ale kino+ serial Broadchurch ? Brytyjski, naprawdę przyzwoity kryminał. Wciągnęłam sie
1 sezon mi sie podobał, drugi był beznadziejny, niestety...
W związku z likendowymi upałami, w sobotę zamierzam głównie sie nie ruszać, zatem dokończę ostatni sezon Kontry...Okażę się, czy panowie zdemolują całą Azję, czy skupia sie jedynie na Tajlandii..
Stary 2015-08-07, 09:46   #4089
201605090958
Konto usunięte

Kama i Wonder, dzięki za podzielenie się makijażową i modową rutyną. Gadałyśmy ostatnio z dziewczynami z pracy odnośnie 40 latek. Oczywiscie nawiazanie do filmu i inżynierowej Karwowskiej i jej podobnych postaci, summa summarum fajnie byłoby zobaczyc ewolucję 40 latek za jakieś 30 lat. Kiedyś to były matrony, potem nadmiernie umalowane i ubrane dość kiepsko, teraz świadomość własnych atutow i podkreślanie siebie. Fajnie, że teraz mam moje 40
Kawa
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:55   #4090
fuertavertura
Rozeznanie

Witam Panie-)

chwilę mnie nie było...nie nadrobię chyba w jedną chwilę takiej ilości postów mam nadzieję, że u Was wszystko ok

upały skutecznie wyssysają ze mnie energię, więc standardowo czekam na piękną, złotą i słoneczną jesień
i już planuję jesienną intensywną pielęgnację wit.C póki co odstawiłam - lipiec - sierpień skóra odpoczywa, stosuję jedynie filtr50 i na noc krem odżywczy

słyszałyście o pyłku miodowym? naczytałam się o niebywałych właściwościach, o bombie witamin jakie zawiera - napawdę imponujący skład i moc działania - to w teorii a w praktyce zobaczę po przetestowaniu, mam cały słoik od tygodniato chyba lepsze niż miód manuka

Dana, mój makijażowy rytuał trwa 5 minut - jestem w tym aspekcie niesamowicie nudna podkład - minimalna ilość, róż i tusz pielęgnacja natomiast to istny rytuał - na to stawiam, skóra ma piszczeć z zachwytu i mruczeć z dobrobytu aplikowanych cudów
a moda i trendy - nie istnieje dla mnie coś takiego, nie czytam blogów, wiem w czym mi dobrze i w czym się dobrze czuję - lubię sportową elegancję, jean'y, sneakaersy, leginsy, kurtki skórzane, różnego rodzaju marynarki i żakiery - to króluje w mojej szafie, do tego oczywiście jakieś dobre szpilki, biała koszutla

w kwestii serialów, to oglądam i mogę polecić Power, fabuła może nieco banalna jednak dobrze się ogląda, jest na co popatrzeć fajna muzyka stanowi idealną oprawę i nadaje klimat
Wonder - oglądałam Broadchurch - również podobał mi się
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 12:12   #4091
201605090958
Konto usunięte

fuerta
podziwiam za ten pyłe, dla mnie to niedobre i nie do przelknięcia...jedyne co lubię to siemię lniane-glutek jest przepyszny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-07, 12:52   #4092
Kamlisa
Zakorzenienie

Jeszcze w temacie makijażu, nie mojego Ja na ogół staram się bardzo delikatnie, więc roznica jest, ale nie powalajaca. natomiast mam pania w pracy, atrakcyjna blondyne, która wygladałą, jak zrosnieta ze starannym makijażem Usta delikatnie, ale podkład i mocne oczy. ma długie rzęsy, więc po kilku warstwach tuszu - wyglądała, jak ze sztucznymi. teraz jest na urlopie i okazało się, ze jednak robi przerwę od makijażu, ale absolutna. zero. null. głupio wyznac, ale dwa razy jej nie poznałam Okazało się, ze rzęsy ma długie, ale rudawe, niewidoczne. brwi to samo. jak nie poprawi brwi i nie umaluje rzęs - ma oczy zupełnie gołe, jak po chemii...No i ma cere naczynkowa, co by mi do głowi nie przyszło, póki się nie okazało, ze bez makijażu jest całkiem rózowa...
Wygladała młodziej, ale do siebie zupełnie nie byłą podobna
Stary 2015-08-07, 13:39   #4093
Wonder Woman
Zadomowienie

Danusia, a ja w sumie opisałam tylko rutynę makijażową, uciekło mi, ze chodzi tez o modową Jeśli chodzi o modę i styl ubierania sie - rownież nie jestem fashion victim, kupuje rzeczy, które mnie "zawołają", zastanawiam sie, do czego i z czym będę mogła dana rzecz założyć. Nie przepadam za zbyt kolorowymi ubraniami, jestem dość monotematyczna kolorystycznie jako ze chwilowo siedzę z dzieckiem w domu i nie pracuje, to najcześciej chasam w dżinsach i t-shirtach. Na pewno nie mozna o mnie powiedzieć, ze jestem typem garsonkowym czy spodnie z kancikiem. Nie jestem tez fanką króciutkich spódniczek czy szortów, chyba, ze na wakacjach, bo tak w mieście sie czuje jakbym na golasa wtedy chodziła. Lubię tez buty na obcasach, ale z wózkiem czy z placem zabaw nie bardzo sie one lubią, wiec od dłuższego czasu biegam w balerinach.

fuerta, tak sie właśnie ostatnio zastanawiałam gdzie Cię wcięło

kama, niektórzy tak mają, ze bez makijażu cieżko poznać. Osobiście uważam, ze to okropne, myśle, ze makijaż powinien pomagać ukryć pewne niedoskonałości i uwydatnić oraz podkreślić to, co w nas fajne, ale żeby miał aż tak zmienić to nie

no, w końcu sie dzisiaj Panie troche rozkręciły

ja juz po 2 kawie. a Gosia chyba odsypia nieprzespaną noc

Edytowane przez Wonder Woman
Czas edycji: 2015-08-07 o 13:56
Wonder Woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:59   #4094
201605090958
Konto usunięte

Wonder
a wiesz, ze mi się wydawalo, że Ty wyglądasz tak jak opisalaś-dlatego rownież Was pytałam, żeby sprawdzic czy moje wyobrażenie ma jakiekolwiek podstawy . Jestem w stanie sobie wyobrazic malowniczosć Kamy, dziewczęcość Miszki, korporacyjność Fuerty, kobiecość Aussie, caffe i jej dobry dunski styl, Uklika i bcbg, elegancję Juki, sportową Gosię, wyważoną Beatę, szyk Dircika. Zagadką jest dla mnie konspiracja

Edytowane przez 201605090958
Czas edycji: 2015-08-07 o 14:16
Stary 2015-08-07, 16:49   #4095
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a Ty Gosia na necie szalałaś czy książkę czytałaś ?

Hmmm, czytając Was uświadomiłam sobie, ze mnie juz cieżko byłoby sie obyć bez tv, niestety.
Bezsenne noce mam bardzo często. To też może być przez tarczycę. Sypiam po 2-4 godz na dobę.

Ja nie mogłabym obyć się bez internetu. Nałóg straszny.

Cytat:
ja juz po 2 kawie. a Gosia chyba odsypia nieprzespaną noc
O nie, w dzień to ja spałam już nie pamiętam kiedy. Lata temu.
Trochę spraw mam z mamą do załatwiania. Muszę z nią wszędzie chodzić, bo nie zna ang i tak mi pół dnia zleciało.
Stary 2015-08-07, 17:09   #4096
Kamlisa
Zakorzenienie

Z aukcji allegro :"Sukienka ze wsówakiem w tyłu"...
Stary 2015-08-07, 17:55   #4097
Wonder Woman
Zadomowienie

Danusia, fajne jest takie wyobrażanie sobie kogoś, jak sie go nigdy nie widziało, na podstawie wypowiedzi czesto takie wyobrażenia mijają sie z rzeczywistością, a tu widzę, ze Twoje spostrzeżenia całkiem trafne

Gosia, znaczy sie masz busy day kiepsko, skoro taka niewyspana jesteś. Tez nie pamietam juz kiedy spałam w dzień. Nigdy nie byłam "drzemkowa", ale za to jestem śpiochem nocnym.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Z aukcji allegro :"Sukienka ze wsówakiem w tyłu"...

Lubię takie perełki

Zakupiłam dziś w Hebe:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...aluronowy.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...z-acerola.html

Nie będę pokazywała paluchem kto mnie do tych zakupów natchnął

Edytowane przez Wonder Woman
Czas edycji: 2015-08-07 o 17:59
Wonder Woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 19:03   #4098
fuertavertura
Rozeznanie

ohhh zauważyłam jakiego kleksa naskrobałam w poprzednim poście uprzedzam więc lawinę krytyki

fantazja jest po to aby bawić się...ale zasmuciłaś mnie Dana zawsze uciekałam od korpo szczurów a teraz wychodzę na jednego z nich to by było małe szaleństwo...spotkać się kiedyś i zweryfikować nasze wyobrażenia to faktycznie zaskakujące jakie ludzie mają o nas zdanie - tak często odbiegające od rzeczywistości, na podstawie wyglądu a nawet samego słowa pisanego

pyłek jest wstrętny przyznaję ale cel uświęca środki same mazidła nie wystarczą, więc olej lniany, sok z żurawiny, pyłek miodowy a siemię...dobra rzecz ale póki co nie przechodzi prze moje gardło więc stosuję do kąpieli stóp

heh są panie które sypiają w makijażuto dopiero ekstremistki
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 19:05   #4099
gosia261282
Gang Iren

Wonder everyday is a busy day
Daj znać jak ci pasuje wit c z avy. Ja ją polubiłam. Jak pojadę do Pl to kupię i inne produkty avy też chcę wypróbować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-07, 20:30   #4100
201605090958
Konto usunięte

fuerta
korpo to tylko miejsce pracy, no dobra uchylam rąbka tajemnicy jedną z moich prac jest korpo. U mnie jest tak, że powinnysmy chadzać w bieli i czerni, to co zakładają koleżanki z sąsiedniego "działu" to poezja w ramach czerni i bieli wyglądają tak, że Ty mi się kojarzysz z taką dopracowaną osóbką w każdym calu dlatego wpisalam korpo.

Wonder
fajnie, że sie potwierdziło

mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam
Stary 2015-08-08, 09:12   #4101
gosia261282
Gang Iren

Danusia miałam pisać, że ja sportowa nie bardzo jestem. No tak w połowie. Nie cierpię dresów, bluz, nie mam ani sztuki. I sportu też nie uprawiam
Stary 2015-08-08, 10:15   #4102
201608151053
Konto usunięte

Podeślijcie trochę chłodu i DESZCZU, bo nie wyrabiam...A że w przyszłym tygodniu w poniedziałek, wtorek, środę nadal niemal 40 st., bo 38 a 40 to nie wielka różnica powoli wpadam w letnią depresję
Nie pamiętam takiego lata, pamiętam, że ileś lat temu posłowie zamawiali msze w intencji deszczu, bo susza była, ale chyba nie aż tyle dni z taką potworną temperaturą...
Ograniczam ilość ruchów do minimum - przewracania strony książki i przyciski pilota, żeby serial zapuścić
A, łazienkę muszę posprzątać. Powinnam też firany wyprać, ale to już za duży wysiłek na dzisiaj.....
Spać też za długo nie mogę, poza tym co sobotę ok. 6.30 wywożą u mnie śmieci, a wierzcie mi, o tej porze wydaje się, że robią to wyjątkowo głośno...
Kawa.
I lody.
Plus 3 ostatnie odcinki Kontry. Jurny komandos jak strzelał tak strzela, ale jurność zdecydowanie w tym ostatnim sezonie mocno ograniczona:hahah a:
Stary 2015-08-08, 13:02   #4103
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
Podeślijcie trochę chłodu i DESZCZU, bo nie wyrabiam...A że w przyszłym tygodniu w poniedziałek, wtorek, środę nadal niemal 40 st., bo 38 a 40 to nie wielka różnica powoli wpadam w letnią depresję
Łączę się w bólu, w depresje letnia już dawno wpadłam, a wypadnę z niej przy pierwszych jesiennych objawach. Ogólnie za latem nie przepadam, a teraz to już zwyczajnie nienawidzę
W domu mam chłodno, ale juz na balkonie mordownia...

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 13:29   #4104
JUKA73
Zadomowienie

Cześć dziewczyny !

Witam się urlopowo, wreszcie......
Wpadam na chwilę, gdyż od jutra będę bez komputera.

Też mi gorąco, strasznie.
Magnolia, zazdroszczę chłodku domowego. To już coś. Ja też chcę jesieni. Bardzo lubię jesień i nawet nie musi być złota, polska.......

Na szczęście od godziny leje się woda do przydomowego basenu. Tam zamierzam spędzać większość czasu w nadchodzących dniach.

Danusia, określenie mojego stylu jako eleganckiego bardzo mi się podoba. Tyle, że przez Ciebie zastanawiałam się wczoraj, czy faktycznie taki on jest i...........nie znalazłam odpowiedzi. Różnie to bywa. W każdym razie: jeżeli spodnie - tylko rurki; spódnice, sukienki - mini (ale bez przesady oczywiście), buty - czym wyższe, tym lepsze i białe koszule, topy - w każdej ilości. Lubię wąski dół i nieco luźniejszą górę. Tak, że jeżeli elegancja, to na pewno z pewnym elementem luzu.

Ja nie odpuściłam vit C na lato, bo na moim jest napisane, że używać rano a na to filtr, jak również, że wspomaga ochronę przeciwsłoneczną.
Używam serum Obagi i filtr 50, też Obagi. Zanosi się na to, że mam kolejnego serumowego ulubieńca. Czytałam to, co podawałyście w linkach na temat wit C i chyba ono spełnia wskazane tam kryteria dobrego serum. Piszę - chyba, bo znawcą jednak nie jestem.
W każdym razie, zastanawiając się nad następnym myślę o Timelees albo właśnie o Obagi.

Na jesień zastanawiałam się na "wampirzym liftingiem" ale "moja" lekarka stwierdziła, że to możemy zrobić zawsze, a jesień i zimę wykorzystamy na kurację kwasami. Tak więc, tym bardziej nie mogę doczekać się jesieni.

Czytam Okularnika i stwierdzam, że Pochłaniacz lepiej mi się czytało.
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 15:30   #4105
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
W domu mam chłodno, ale juz na balkonie mordownia...
Paradoksalnie, u mnie odwrotnie...Chociaż różnica w stopniach niewielka, i tu, i tu - gorąco...Na dole pod schodami chłodniej, ale źle się tam siedzi
Cytat:
Napisane przez JUKA73 Pokaż wiadomość
Czytam Okularnika i stwierdzam, że Pochłaniacz lepiej mi się czytało.
Czeka na mnie w bibliotece, mam nadzieję, że zdołam się dowlec do srody..Znowu gruba księga...A jeszcze inna na mnie czeka, polecane przez Gosię Źródło, kobyła.
I miesiąc na pochłonięcie
Ostatnio błyskawicznie przeczytałam najnowszego Nesbo-Krew na śniegu, niecałe 200 stron!
Nie podobała mi się.
Domagam się powrotu Harry'ego Hole!

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2015-08-08 o 15:31
Stary 2015-08-08, 20:09   #4106
gosia261282
Gang Iren

Beata "Źródło" kobyła, ale wielbię każdą stronę tej książki! Daj znać jak przeczytasz
Stary 2015-08-08, 20:31   #4107
Kamlisa
Zakorzenienie

u mnie ciepło, ale dziś wiatr, wiec lepiej. co prawda wyszłam rano, na basen i sweterek wzięłam - chłodnawo było. w chałupie ciepło, ale nie przerazajaco. cóz, klimat nadmorski...Jutro 21, poniedziałek 24...jakie upały...?
o, leje...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-08-08 o 21:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-08, 22:12   #4108
201605090958
Konto usunięte

http://mazidla.com/index.php?page=sh...&Itemid=100389 znalazłam postać tej dzialającej witaminy C
Stary 2015-08-09, 11:22   #4109
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
u mnie ciepło, ale dziś wiatr, wiec lepiej. co prawda wyszłam rano, na basen i sweterek wzięłam - chłodnawo było. w chałupie ciepło, ale nie przerazajaco. cóz, klimat nadmorski...Jutro 21, poniedziałek 24...jakie upały...?
o, leje...
U nas susza coraz większa...A kolejny tydzień dalej bez deszczu, jak na złość te ostatnie prognozy się sprawdzają

Językowy kwiatek z ostatnich dni- ta ustawa rozwiązuje sprawe tak zwanych kredytów w tak zwanych frankach
Bankowiec idiota czy też ekonomista - tak zwany - się wyraził, dziennikarz nie dopytal, czym są tak zwane franki...
Stary 2015-08-09, 16:17   #4110
Kamlisa
Zakorzenienie

Beti, tak zwane pieniądze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości