|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym zębem masakra, współczuję. U mnie waga bez zmian ![]() ![]() Mieliśmy jechać do Aśki... dostałam wiadomość na fb, że ślisko, że drogi lodowisko, że ogrzewania nie będą mieli kilka godzin, że miał W. z A. przyjechać też, ale zrezygnowali, że ślisko... Napisałam, że też rezygnujemy. Choć ciśnie mi się na usta co innego. Poczułam się jakby dawala nam do zrozumienia, że mamy nie przyjeżdżać. To już któryś raz, kiedy nie dochodzi do naszego przyjazdu tam. Czuję się paskudnie, jakbym się wpraszała na siłę. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Dobre pytanie
![]() ![]() ![]() Hagie szukali osoby do biura rachunkowego w tym zajmującego się kadrami, do przyuczenia ![]() ![]()
`Jedyna niesłuszna w niej rzecz to to, że zapomina ile jest warta..` Edytowane przez Ashya_ Czas edycji: 2016-01-09 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
ja też czekam na odzew z biura rachunkowego, ale już zwątpiłam.
Wtedy byłam na Giełdzie Pracy w UP i "prowadzenie biura" okazało się sprzedawaniem chwilówek ![]() no nic, u mnie w życiu totalna masakra, jedyne czym się mogę pochwalić to, że waga leci bo nic nie jem, a no i zaczęłam znów palić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Patisia co się dzieje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj poległam więc jest 83,6 ... Ale w sumie ważyć powinnam się jutro - bo wtedy będzie tydzień jako takiej diety...
W porównaniu z 85 z niedzieli i tak jest lepiej. Tamlin no a ta koleżanka/przyjaciółka Cię wyraźnie zapraszała? Bo jeśli tak to absolutnie nie masz się czym przejmować- może faktycznie jest ślisko etc, może im się nie chciało ogarnąć z jakichśtam powodów... Poczekałabym na kolejne ,wyraźne zaproszenie i tyle... Mnie to najbardziej wkurzają ludzie którzy odwołują swoje przyjście w ostatniej chwili - jak ja mam gdzieś iść to spoko bo się nie naszykuje i nie nasprzątam ![]() Patisia ![]() Ashya trzymam kciuki żeby sie udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
Joanna zapraszała. Wiesz, żeby to było pierwszy raz... Mieszka w Polsce od sierpnia, zapraszała już kilka razy i zawsze na ostatnią chwilę odwołuje, a bo bałagan po przeprowadzce ( kilka razy tym się tłumaczyła ), a bo szafę robią, a teraz że ślisko. Jest mi przykro, tym bardziej, że napisała, że W i A też mieli przyjechać, ale zrezygnowali bo ślisko, jakby nam to samo sugerowała. Po czym że nie będzie ogrzewania.
Może rzeczywiście się troszczy, ale zabolało mnie to. Tym bardziej, że nasze stosunki bardzo się rozluźniły. Dla mnie jest ona bardzo bliska, widać, że to tylko z jednej strony działa. No nie ważne. To był ostatni raz, kiedy dałam się znów zwieść. Jak będzie chciala, to zna nasz adres. |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zadomowienie
|
Dobry Dziewczynki
U mnie na wadze lekki wzrost-83,3. Ale to i tak nic w porównaniu z tym co było w tygodniu-jednego dnia miałam aż 84,5, a innego już 81,2 ![]() ![]() HaGie wino wypite to proszę więcej nie kupować ![]() Insane, Myszko - chylę czoła. ![]() Ashya u chirurga jest sto razy lepiej usuwać ![]() ![]() Patisia co się dzieje? To szukanie pracy Cię tak dobija? A paleniem się nie przejmuj, ja też po Nowym Roku popalam i myślę, że to nic strasznego. Lubię to se zapalę i tyle w temacie ![]()
#4089 |
Zakorzenienie
|
Bosze jak ja lubiłam palić
![]() ![]() Paliłam z 12 lat. Teraz już mnie nie ciągnie do fajek na szczęscie, w marcu będzie 4 lata bez papierocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4091 |
Zadomowienie
|
Ashya, znieczulenie będzie mocne
![]() ![]()
![]() |
#4092 |
Zakorzenienie
|
Ashya nie zejdziesz
![]() ![]() Wygrałam takie cudo http://goldenrose.pl/produkty/paznok...-rose-269.html, spróbowałam, zobaczymy czy rzeczywiście trzyma kilka dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie Ty takie rzeczy wygrywasz? ![]() Pati, Ashya ![]() ![]()
![]() |
#4094 |
Rozeznanie
|
Jak sobota leci?
Właśnie sobie siedzę i wcinam moją białkową kolacje ![]() Przejrzałam filmiki PiYo - nie wygląda to na łatwe wygibasy ![]() Dziewczyny, zachęcam do uzupełniania tabelki (nawet jeśli ważycie się w inne dni niż sobota)- raz zapisane nie zniknie i zawsze będzie można do tego wrócić i się odnieść ![]()
#4095 |
Zakorzenienie
|
To faktycznie przykre zachowanie Tamlin - pozostaje mieć nadzieje że to z bezmyślności ...
Ja właśnie skończyłam 4 trening w tym tygodniu, jadłospis powiedzmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
#4097 |
Zakorzenienie
|
Joanna brawo
![]() Aśka pisała później jeszcze, że ślisko, zimno itd. Aż jej napisałam jak się poczuliśmy i jak to odebraliśmy. Przepraszała, że nie miała nic takiego na myśli, że sie martwiła, że zimno u nich, bo grzejnik im wieszają i nie chciała by Mati marzł, bo on taki delikatny... Ok, wierzę, że o to chodzilo, ale jak już tyle razy coś przeszkadzało w spotkaniu to po prostu pomyśleliśmy, że to znow coś takiego. No ale najważniejsze, że wyjaśniłyśmy sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() melduj spadek 3kg od 31grudnia!!!! ![]() ![]() ![]() na wadze rowne 77kg! ![]() Ashya trzymam kciuki zeby oddzwonili ![]() ![]() Gratuluje spadkow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaGie nastepnym razem nie kupuj zadnego wina!!! ![]() Tamlin bardzo dobrze,ze wszystko wyjasnione ![]() Zrobilam sobi rzesy - piekne sa ![]() ![]() ![]() ![]() chcialam poleciec do PL 4-13 kwiecien z Mlodym... 8go mamy zjazd absolwentow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i bilety kupione,psiapsiola tez leci ![]() ![]() wczoraj pocwiczone dzisiaj nie - pije piwo ![]() Zdrowko ![]()
Edytowane przez creature666 Czas edycji: 2016-01-09 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |
Zakorzenienie
|
Na internecie
![]() Ale ten miesiąc biedny w nagrody ![]() Cytat:
![]() Piekny spadek ![]() ![]() Ale masz fajnie z wyjazdem. Też bym gdzieś pojechała. Właśnie przeglądałam oferty wakacji... no nie stać nas na porządne wakacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
Świnko ja robię wyzwanie z fitness blender https://www.youtube.com/watch?v=IR31lyaxJE4
Choć w drugiej połowie miesiąca pewnie wrócę na chwilę do skalpela - brakuje mi trochę tego poczucia porozciągania (no i ciągłe zakwasy lekko męczą). Creature brawo ![]() U mnie ten tydzień zakończony -1,4 kg, 4 treningi i kiełkujące przeziębienie ![]() Muszę przypilnować bardziej diety - nie ma wyjścia. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Tamlin a gdzie byś chciała na prawdziwe wakacje? Jest jeszcze tyle czasu że można naprawdę super oferty znaleźć... A polskie morze jest drooogieee... My rozważamy albo Londyn albo Polskę (jakąś fajną agroturystyke, gdzieś na Kaszubach,Podlasiu). Sama nie wiem ![]() No ale to na tydzień do tego jak co roku dwa tygodnie nad Bałtykiem u teściowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
Joanna myślałam o Grecji. Ale o ile finanse może jakoś bym ogarnęła, to mam wielkie opory, bo nie znam angielskiego. Wstyd ogromny. I tak boję się gdzieś jechać bo się nie dogadam. Każdy poleca Chorwację, jechać w ciemno i na miejscu coś się tanio wynajmie. A jak ja wynajmę jak nie umiem gadać? No nie wynajmę.
Miałam na kurs chodzić, ale ja czasowo się nie wyrobię. Praca, dom, dzieci, siłownia, Pauli karate, Krop do wieczora w pracy. Gdzie tu wcisnąć jeszcze kurs. Może sama bym spróbowala, tylko muszę kupić jakieś podręczniki, bo na razie razem z Paulą się uczę z jej książek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zadomowienie
|
Joanna a skąd Twoja teściowa jest? To Ty i Twój Tż jesteście z innych części Polski? Jak się poznaliście?
Zdrówka życzę, oby to przeziębienie nie wykiełkowało jednak ![]() Ja już obiecuję, wina nie kupię... ale było pyyyyyszne ![]() Dziewczyny mam pytanie, czy lepiej uczyć się jeździć z "obcym" instruktorem, czy lepiej ze swoim tż-tem??? Bo ja mam dylemat, chciałabym w końcu zrobić to prawko, a tu nie trzeba robić żadnego kursu, możesz jeździć bez prawa jazdy z innym kierowcą u boku, a potem, jak już się nauczysz, to podejść do egzaminu. Tylko problem w tym, że ja nie wiem, czy się nie pozabijamy z tż-tem, jeżeli to on miałby mnie uczyć. Chyba wolę z obcym, no ale tu dochodzi kwestia kasy - jedna godzinka z instruktorem to 25funtów... ![]()
#4103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo jeśli hotel z all inclusive, to zawsze w hotelu jest rezydent, jak potrzebujesz coś załatwić i możesz wybrać hotel gdzie są polscy animatorzy to tez ich zawsze można o coś poprosić. A w samym hotelu wystarcza Ci takie słowa jak "dziękuję, dzień dobry, piwo proszę" itp ![]() więc nie powinno być to barierą ![]() Jakbyś chciała coś pozwiedzać to albo wycieczka z polskim przewodnikiem, albo na własną rękę - nikt Cię raczej pytał o nic nie będzie. I najwięcej interakcji masz jak za coś płacisz (obiad, wejściówkę) to wtedy zawsze są cenniki, albo pokażą Ci sumę na kasie fiskalnej w sklepie itp ![]() Także niech Ci to nie przeszkodzi w fajnych wakacjach ![]() Ale kurs jak znajdziesz chwilę polecam i tak ![]() Cytat:
![]() U mnie wczoraj była koleżanka, starałam się zorganizować coś dietetycznego ogólnie. Ale wg South Beach nie byłam w stanie, więc grzeszki wobec SB I fazy to: makaron ryżowy w chińszczyźnie, pół bułki dziś rano na śniadanie (pełnoziarnistej) i dwa łyki jej piwa (ja nie piłam, ale chciałam jej spróbować, bo jakieś ciekawe miała ![]() Na wadze tyle samo co wczoraj, więc nie było tak źle. Ale dziś też zjem ten makaron ryżowy na obiad, bo mam wymieszaną z nim chinszczyznę. Jeśli nie patrzeć na SB, tylko ogółem - to uważam, że było bardzo ładnie! ![]()
![]() |
#4104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wy zawsze lecicie z biurem czy sami łatwicie? Melduję zaliczoną siłownię ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwróć też uwagę na animacje w hotelu. Bo często są polskie animacje, wtedy na pewno jest to hotel z Polakami, dzieci będą miały się z kim bawić, wy kogoś poznacie ![]() Ja ostatnio byłam w hotelu gdzie poza nami były 3 Polki tylko ![]() ![]() ![]() Polecam takie wakacje na odpoczynek, bo mega relaksują. Na studiach chciałam zwiedzać, męczyć się itp, ale teraz jak pracuję i mam dużo stresów to się mogę daleko tak totalnie wyłączyć. A jak fajnie wybierzesz to można super pozwiedzać. Polecam Rodos serdecznie, w jeden dzień zwiedziliśmy całą wyspę samochodem i widzieliśmy sporo fajnych rzeczy. I wtedy w ofercie biura były też wycieczki właśnie zwiedzania całego Rodos w jeden dzień ![]()
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Insane, dodałaś mi otuchy
![]() Jak mi się nic nie chce. Tylko jeść, chodzę i szukam czegoś dobrego. Okres na horyzoncie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie zrobiłam 2 trening PiYo. Wczorajszy trwał 40 min i ciężko go nazwać treningiem. Raczej pokazanie figur i poprawnych postaw. Ale to próbowanie mnie bardzo rozciągnęło wczoraj, dziś miałam zakwasy ![]() ![]()
![]() |
#4108 | |
Zakorzenienie
|
Bry!
![]() Pisałam że 79,9 kg jest??? ![]() Ale czuję że puuuchnę znów! Nie wiem od czego, coś mnie wzdyma na potęgę, a jem ogólnie mało. Chyba mleko w kawie albo żółty ser (plasterek do śniadania, możliwe to, zeby mnie zagazował na cały dzień?). No laski, trzymać kciuki za moje oszczędzanie, bo pensja na koncie jest i ja już nakupiłam... Komodę do sypialni właśnie przywieźliśmy z Ikei i okazuje się, że TŻ nie będzie w niej bielizny trzymał, więc będę mieć całe 6 szuflad dla siebie ![]() Poza tym zaszalałam z moim książkowym postanowieniem i miało być, że co miesiąc kupuję książki za 150pln, a kupiłam za 210 pln. No ale nowa książka mojego ukochanego autora, więc choćbym miała nie jeść do końca miesiąca to muszę ją mieć (2.02. jest premiera a ja już kupiłam w przedsprzedaży i nóżkami przebieram bo już bym chciała mieć, pewnie jakbym już miała to siedziałabym z nosem w książce, aż bym ją skończyła). Tym sposobem wydałam w 1 dzień ponad 500pln ![]() Tysiak poszedł na konto oszczędnościowe, zapłaciłam za przedszkole, no i się zastanawiam czy potrzebuję czegoś jeszcze w tym miesiącu, czy może sie uda jeszcze parę złotych odłożyć ![]() Cytat:
TŻ zna angielski na poziomie swobodnej komunikacji, ja- postawiona pod ścianą dogaduje się doskonale podobno. Ale nie przy TŻcie- wstydzę się przy nim mówić po angielsku ![]() Ja bym też chciała na kurs iść, ale finansowo na razie nie podołam tj. albo oszczędzanie albo kurs, a na razie musimy parę tysiaków odłożyć bo się czuję goła i niewesoła ![]()
![]() |
#4109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie nie cierpię takich wpadek, kiedyś panicznie nie chciałam podpaść teściowej. Niestety i tak swoje znalazła i teraz mam szczerze wy.ââ☠ââ☠ââ☠ane na jej komentarze ![]() Gratuluję 7 z przodu ![]() ![]() ![]() Kurczę, oszczędzasz na bogato ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- ![]() Też się za to wezmę ale tym razem mam inną taktykę na moje odchudzanie - nie wszystko od razu. Na razie dieta. Jak przestanie przynosić spadek to ruch ale też nie na maxa - żeby nie dołożyć sobie tak jak w sierpniu sukcesem i ledwo chodzić. Tamlin - podstawy angielskiego to pikuś. Zabierz jakiegoś kieszonkowca z rozmówkami i wszedzie się dogadasz jako-tako ![]() Hagie podobnie jak z językami - przy TŻcie nie prowadzę i nie chciałabym żeby mnie uczył. Nigdy ![]()
Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2016-01-10 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zadomowienie
|
La'Mbria a jaki jest Twój ulubiony autor? I co to za wyczekiwana książka?
Czyli dziewczyny twierdzicie, że lepiej wydać kasę i uczyć się u obcego. Tylko to mnie będzie kosztowało minimum tysiaka, no ale ja z tżtem też raczej nie dam rady jeździć. Znając życie, to albo on mnie wyrzuci z auta, albo ja się wkurzę i trzasnę drzwiami na jakimś zakręcie hehe... U nas można zdawać egzamin swoim samochodem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.