Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 19:41   #4081
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Zatłuc to mało Teraz nie będzie buziaków bo ała boli! a wrrrr
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 19:43   #4082
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

MAGDA, no weź bądź z niego dumna, taki fighter!

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 19:57   #4083
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia ślicznie wyglądałaś ja też miałam rybkę
magda super wyglądasz na tym pierwszym zdjęciu, sukienka śliczna

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
CZARNULA, ja niby też nie muszę leżeć ciągle a wychodzi na to, że koniec końców innego wyjścia nie mam,a każdy większy wysiłek czy wyjście codziennie z domu okupione są potem leżeniem non stop jaki syrop masz?
no u mnie jest podobnie... niestety. Przy okazji nawet z leżeniem mam problem, bo na plecach się nie da, zaraz mi się macica stawia, co zresztą lekarz miał okazję zobaczyć na wizycie. A Ty jakie masz zalecenia? Od tej wizyty co miałaś infekcję nie byłaś jeszcze u lekarza, prawda? Czy mi coś umknęło?

Później sprawdzę nazwę, bo nie pamiętam

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

zjedliśmy pizze, to chyba z "radości", że dalej jestem uziemiona i nasze dziecie chyba sobie impreze urządziło
Stary 2015-08-14, 20:00   #4084
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

zjedliśmy pizze, to chyba z "radości", że dalej jestem uziemiona i nasze dziecie chyba sobie impreze urządziło
Teraz właśnie sobie przypomniałam, że rano miałam ochotę i nawet miałam na kolacje zamawiać. Stanęło na pomidorach i mozzarelli.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 20:04   #4085
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja miałam rybkę i mimo że nie mam idealnej figury to ona mi taką robiła tak wszystko trzymała w ryzach i nie było wałków widać
O tak wygladalam: klik klik
Ślicznie wyglądałaś i bardzo podoba mi się pierwsze zdjęcie
Stary 2015-08-14, 20:13   #4086
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

EWUSIA, pięknie ci w tej sukni było

CZARNULA, mam się ogólnie oszczędzać, ale nie rygorystycznie, bo szyjka była ok. Brać magnez i jak trzeba to nospie. Infekcję wydaje mi sie, że wyleczyłam, biorę wg jego zaleceń dowcipnie probiotyk jeszcze przez 2 tyg (akurat gynomed, bo mnie lactovaginal masakruje) .Jeśli coś z jelitami, to espumisan. Sęk w tym, że ja na nospie lecę ciurkiem, bo bez niej nawet obiadu nie zrobię... i np dzisiaj musiałam iść do księgarni, a teraz nawet na leżąco po nospie 40 i magnezie mi się stawia, był nawet moment że co 3 minuty, dorzuciłam espumisan, wypiłam melisę, jakoś musi przejść we wtorek chciałabym jechać po zaświadczenie dla pracodawcy do lekarza to przy okazji weszłabym się zbadać czy nadal jest ok, ale na NFZ już nie mogę bo jest komplet i pewnie tylko prywatnie. O ile mąż zdąży wrócić z Warszawy, bo wtedy zostaje mi piątek. Bo planowana wizyta dopiero 8 września...

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-14, 20:21   #4087
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
CZARNULA, mam się ogólnie oszczędzać, ale nie rygorystycznie, bo szyjka była ok. Brać magnez i jak trzeba to nospie. Infekcję wydaje mi sie, że wyleczyłam, biorę wg jego zaleceń dowcipnie probiotyk jeszcze przez 2 tyg (akurat gynomed, bo mnie lactovaginal masakruje) .Jeśli coś z jelitami, to espumisan. Sęk w tym, że ja na nospie lecę ciurkiem, bo bez niej nawet obiadu nie zrobię... i np dzisiaj musiałam iść do księgarni, a teraz nawet na leżąco po nospie 40 i magnezie mi się stawia, był nawet moment że co 3 minuty, dorzuciłam espumisan, wypiłam melisę, jakoś musi przejść we wtorek chciałabym jechać po zaświadczenie dla pracodawcy do lekarza to przy okazji weszłabym się zbadać czy nadal jest ok, ale na NFZ już nie mogę bo jest komplet i pewnie tylko prywatnie. O ile mąż zdąży wrócić z Warszawy, bo wtedy zostaje mi piątek. Bo planowana wizyta dopiero 8 września...
masakra, ale ja też miewam takie dni chciałabym aby to przeszło, bo to strasznie nieprzyjemne jest. A melisa Ci coś na to pomaga? Pewnie, idź sprawdź.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 20:25   #4088
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Wiesz, coś daje, zwłaszcza dwie torebki. Raz, że mimo wszystko podświadomie się denerwuję bardziej, dwa, działa delikatnie rozkurczowo. Nie ma to jak kombo
No nic,najwyżej będziemy tak gnić w pościelach do końca, nie my pierwsze i nie ostatnie. .. tylko jak tu żyć bez no spy, a nie chciałabym potem żeby miało dziecko jakieś problemy

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-14, 20:29   #4089
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, coś daje, zwłaszcza dwie torebki. Raz, że mimo wszystko podświadomie się denerwuję bardziej, dwa, działa delikatnie rozkurczowo. Nie ma to jak kombo
No nic,najwyżej będziemy tak gnić w pościelach do końca, nie my pierwsze i nie ostatnie. .. tylko jak tu żyć bez no spy, a nie chciałabym potem żeby miało dziecko jakieś problemy
a jest jakieś zalecenie odnośnie ilości melisy w ciąży? są w ogóle jakieś przeciwwskazania co do niej? Ja też się boję tej nospy, za dużo się naczytałam, ale czasem lepiej wziąć by nie spowodować czegoś gorszego i człowiek jest w kropce Staram się brać jej jak najmniej mogę, ale czasem już muszę.
Stary 2015-08-14, 20:30   #4090
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Mama mi mówiła, że nospa jest bezpieczna i dają ją normalnie kobietom w szpitalu. Mogę dopytać ją czy takie długoterminowe branie nospy nie szkodzi dziecku. PS. wiesz o tym, że maksymalna dawka dla kobiety jest chyba 240 mg (chociaż to jest dawka dla kobiety niebędącej w ciąży).

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 20:43   #4091
kinga1701
Zakorzenienie

medeline aż tak Ci dokucza niedobrze, żeby jak najszybciej Ci minęło.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 20:47   #4092
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CZARNULA, nie ma przeciwwskazań co do melisy. Wiadomo,cały dzień nie można na niej jechać, bo to jednak zioło, ale jedna torebka 2x dziennie czy dwie na raz to na pewno nie szkodzi.

MALWI, dzięki za informację ja już od 31 lipca jadę na nospie dzień w dzień w dawce 120mg, czyli tej najniższej. A miało być tylko kilka dni

KINGA, A no mi tak dokucza, kryzys mnie dopadł. Pocieszam się że moja mama także leżała i żyła na nospie od początku ciąży prawie, dała radę i po bracie tego nie widać. Tylko leń jest pieroński

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-08-14 o 20:51
Stary 2015-08-14, 20:53   #4093
kinga1701
Zakorzenienie

medeline dasz radę wieżę w Ciebie, dla maluszka wszystko . Ale mam nadzieje i życzę Ci, abyś nie musiała już do końca tak cierpieć.
Stary 2015-08-14, 20:55   #4094
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
medeline dasz radę wieżę w Ciebie, dla maluszka wszystko . Ale mam nadzieje i życzę Ci, abyś nie musiała już do końca tak cierpieć.
Kochana jesteś, dzięki!

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-14, 21:00   #4095
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Laski jak wstawic zdjecie w klubie bo nie moge :P
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 21:09   #4096
kinga1701
Zakorzenienie

zuken musisz najpierw wrzucić na jakąś stronę np fotosik czy otofotki czy jakakolwiek inna i później linka możesz dodać spację w adresie jak nie będzie działać

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-08-14 o 21:12
Stary 2015-08-14, 21:23   #4097
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna

Zmierz, bo ja chciałam delikatną, empire, zwiewną, a wyglądałam jak w koszuli nocnej
Ale np. mojakaren wyglądała w swojej bosko
O kurcze dzięki Dotka!
No wlasnie tak jest ze wszystkimi fasonami że każdemu pasuje i kazdy czuje sie dobrze w czyms innym

Takze na pewno znajdziesz cos dla siebie! czas jeszcze jest wiec warto pochodzic po salonach zeby poprzymierzac i zorientować sie w jakich fasonach Ci dobrzd i wygodnie a potem na spokojnie szukac na internecie bo uzywanych do kwoty 1200 jeat baaardzo duzo pieknych

I tak jak Dotka pisze - w salonie sa w stanie uszyc suknie szybciorem. Moja siostra zamawiala na samyn poczatku ciazy, ślubowac bedzie w 5 miesiecu wiec ostateczne przerobki beda doslownie chwile przed ślubem.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Szyjka ma tyle ile miała, trzyma, nic tam niepokojącego nie widać pod tym względem. Może "taka moja uroda", może to dalej infekcja (nie do końca się doleczyła), a może to też być od zaparć. Odpoczywać, na razie wszelkie sporty odpadają. Czułam, że tak będzie. Za tydzień wraca z urlopu i jak nic się nie zmieni, to kontrola.
Z małą wszystko dobrze, ma już 310g Chciałam by przy okazji ją podejrzał, czy dalej jest dziewczynką, ale tym razem sobie stópkę trzymała i się zasłaniała i za nic jej nie chciała ruszyć Ale powiedział, że on podtrzymuje cały czas, że to dziewczynka
Czarnula dobre wieści z szyjka! Odpoczynek zawsze się przydaje, a co do zaparć to właśnie u nnie czesto przy wzdeciach brzuch twardnieje wiec fajnie ze masz ten syrop zawsze to dodatkowe wsparcie

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 21:39   #4098
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Wstawilam fotki coreczki w klubie
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 22:25   #4099
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Zatłuc to mało Teraz nie będzie buziaków bo ała boli! a wrrrr
To mamy podobnie,tyle ze mojemu dzisiaj wstawiali implant zebowy,za dwa dni wraca do mnie na wyspe i pewnie dalej caly opuchniety bedzie,przed chwila rozmawialismy przez tel i ledwo mowi :-/

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądałaś i bardzo podoba mi się pierwsze zdjęcie
A mi sie drugie bardziej podoba ale przeslicznie wygladalas,fakt!

O co chodzi z tym stawianiem sie macicy?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-14, 23:00   #4100
niepozorna
Zakorzenienie

Ale gnacie z pisaniem Nawet na chwilę nie można się wyłączyć, bo potem jest do nadrobienia tyle że hej
Witam nowe mamausie
I gratuluję udanych wizyt
Ja dzisiaj w końcu zaczęłam upragniony urlop. Na razie siedzę na wsi u rodziców i się lenie ale mam nadzieję, że uda nam się ustrzelić jakieś fajne last minute i gdzieś się wybierzemy z TŻ na parę dni

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Ewusia w sukni wyglądałaś bajecznie

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 23:10   #4101
kinga1701
Zakorzenienie

Czy wy jak nie możecie usunąć to podjadacie w nocy? Ja od dwóch tygodni nie mogę się oprzeć śliwką. Ja tylko tak "grzesze" czy znajdzie się ktoś jeszcze?
Stary 2015-08-14, 23:21   #4102
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Jak długo nie śpię to jem kilka suszonych moreli, bo w sumie nic więcej nie mam. ..

NIEPOZORNA, fajnie tak, na pewno sobie wypoczniecie!

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-08-14, 23:23   #4103
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wy jak nie możecie usunąć to podjadacie w nocy? Ja od dwóch tygodni nie mogę się oprzeć śliwką. Ja tylko tak "grzesze" czy znajdzie się ktoś jeszcze?
Ja,jak wracam z pracy o polnocy to muszd cos zjesc :-D zreszta dzisiaj wrocilam o 22 a Wlasnie koncze jablko wcinac. Z bolem brzucha z glodu nie usne wiec wole cos zjesc.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-08-14, 23:25   #4104
kinga1701
Zakorzenienie

Odrazu mi lepiej
Stary 2015-08-14, 23:29   #4105
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim przyszłym Mamusiom

Można??

Kiedyś szukałam wątku dla dziewczyn rodzących w styczniu i dopiero teraz znalazłam

Tooo trochę o mnie Jestem w 21 tc, przewidywany termin mam na 1.01., wiem już, że będzie chłopiec hmm nie wiem co jeszcze mogłabym napisać
Jestem na etapie szaleństwa z przygotowaniem pokoju dla Młodego, szukaniem wózka, ciuszków i kilku innych bajerów. Jakoś tak nie mogę się powstrzymać i muszę coś robić. Mój TŻ za granicą i muszę sobie jakoś czas wypełnić
Witaj

Cytat:
Ja mam problem z burakami ten że każdy mi śmierdzi ziemią i nie wiem jak się tego pozbyć.. a zawsze myłam przed

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Ej co myślicie? KLIK
Ładna taka lekka

Cytat:
Tylko że ja chcę i głównie to muszę zmieścić się z suknią w budżecie maks. 1200 zł. Więcej po prostu nie mamy
Koleżanka mi powiedziała że odda mi swoją za darmo, jest ładna ale na kole.. a mi się jakoś na kole nie widzą
Ja miałam na kole, które miało pełno odstających warstw tiulu, nie myślałam, że koło może być ładne Ogólnie polecam bo chłodniej, suknia nie klei się do nóg i nie przeszkadza w tańcu. Kostek mi nie było widać przy tańczeniu ale to może ze względu na 10 cm sandały Po za tym suknia jest dopasowywana do podłogi, równo z podłogą.

Cytat:
Nie podjadam w nocy, jedynie piję herbatę jak już wstanę w środku nocy.

Ja spadam się dopakować.. bo rano wyjeżdżamy w podróż poślubną. Jak złapię jakieś wifi to będę tu wpadać, a jak nie to dopiero po 26 sierpnia wrócę

Dobranoc
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 23:33   #4106
kinga1701
Zakorzenienie

Podróż po ślubna, pojechałabym Bawcie się dobrze i odpoczywajcie.
Stary 2015-08-14, 23:53   #4107
baby montana
Zakorzenienie

Zaraz chyba zejde na zawal,otworzylam drzwi zeby kot wrocil a ta mi wrzucila wielkiego zywego karalucha do domu,na dodatek ten sie gdzies ukryl,chyba bede w aucie spac do niedzieli

Stary 2015-08-15, 06:15   #4108
niepozorna
Zakorzenienie

Baby, aż mi się miekko zrobiło jak przeczytałam o karaluchu

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Koktajlowa udanej podróży

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 07:10   #4109
niezdara
Rozeznanie

Hej Kobietki, witam się w sobotni poranek

Dzisiaj spałam do 7.30 Dla mnie super, bo ostatnie pobudki o 5 sprawiały, że cały dzień śpiąca chodziłam.
A jak u Was ze spaniem?

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 07:21   #4110
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A ja witam sie w 5 miesiacu dzien dobry dziewczynki

Koktajlowa udanego odpoczynku

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości