![]() |
#4081 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
No to chyba póki co nie będę go zamawiać, bo jeszcze nie jest ze mną źle.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4083 |
Konto usunięte
|
A ja już sama nie wiem co zrobić. Niemal codziennie mam takie bóle w odcinku ledzwiowo krzyzowym, że zaczynam mieć trudności w funkcjonowaniem :-( więcej pochodzę i bolą mnie biodra. Wstaje rano i czuję jak promieniuje ból na całą nogę. raz z jednej, raz z drugiej strony! I co wizytę mówię o tym lekarce, a ona nie jest tym kompletnie zainteresowana. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Fizjoterapeuta? Ortopeda? Macie jakieś dobre pomysły??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() chupacabra88 Kochany ten Twój tż ![]() ![]() ![]() Współczuję tego przykazu leżenia... ale wiesz, dla maleństwa wszystko! ![]() ![]() Ja też poczułam wczoraj ruchy! W sumie chyba, ale aż takich wyraźnych kuksańców wcześniej nie czułam, więc to chyba to! Akurat byłam po słodkim batoniku z czekoladą na II śniadanie i może dlatego Pyzka się uaktywniła ![]() ![]() camilla21 Ale cudowny brzuch! Aaa! ![]() Jakbyś nie miała tam za wiele to dobrze by Ci się spało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
No fakt, cycki mam duże, więc leżenie na nich zawsze bolało.
![]() Też śpię głównie na lewym boku. Odwracam się do Tż tyłkiem i w sekundę zasypiam, a to właśnie wychodzi lewy bok. Jutro rano wizyta u diabetologa. Mam małą nadzieję, że mi trochę odpuszczą rygor i będę mogła czasem zgrzeszyć. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4086 |
@}-,-'-
|
Czy któraś ma problemy z migreną w ciąży?
![]() Dawniej miałam je często, było chwile spokoju i teraz wróciły... Gin powiedział że moge paracetamol, ale to śmieszne bo chyba juz skitelsy bedą skuteczniejsze ![]() ![]() ![]() Moze któraś mamusia zna jakiś złoty środek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niebie ja zwykle śpię na boku jednym lub drugim i dla mnie wygodniejsza byłaby poduszka prosta podłużna taki kluch żeby się na nim oprzeć brzuchem i noge zarzucić. Ale mam rogala to używam. czasami trochę ciasno z rogalem i małżem w jednym łóżku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Konto usunięte
|
Hej hej, witam się z urlopu
![]() Mąż śpi, a ja miałam chwilę, żeby Was nadrobić ![]() ![]() ![]() ![]() Z ciążowych dolegliwości - wczorajsze śniadanie wróciło, a myślałam, że mam już z tym spokój... Rwa kulszowa strasznie mnie męczy zanim się porządnie rozruszam, a dziś jeszcze jestem obolała po konkretnym przytulaniu, ale na to nie będę narzekać ![]() Już od dłuższego czasu nie ma opcji, żeby leżeć na brzuchu, bardzo niewygodnie przez brzuchol, taki dyskomfort straszny... Podziwiam Was za siły do remontów i planowania wesel, raz jeszcze życzę powodzenia ![]() Przy okazji chwalę się też sukienką z H&M, tak en-face nie widać brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Camilla21 Ale śliczny ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63939256]A ja już sama nie wiem co zrobić. Niemal codziennie mam takie bóle w odcinku ledzwiowo krzyzowym, że zaczynam mieć trudności w funkcjonowaniem :-( więcej pochodzę i bolą mnie biodra. Wstaje rano i czuję jak promieniuje ból na całą nogę. raz z jednej, raz z drugiej strony! I co wizytę mówię o tym lekarce, a ona nie jest tym kompletnie zainteresowana. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Fizjoterapeuta? Ortopeda? Macie jakieś dobre pomysły??[/QUOTE] Myślę, że fizjoterapeuta to dobry kierunek. Ja muszę pogadać z ginem o bólu podwozia, wieczorami strasznie mnie ciągnie na dole, mam wrażenie, jakby miało mi wszystko wypaść i każda kosteczka w spojeniu łonowym boli :/ Ja nie mam, ale ponoć dobra na ból głowy / migreny jest woda z solą kłodowską. Orlica Fajnie macie za oknem, ładna kiecka, ale chyba brzuszek uwydatnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63947876]Hej hej, witam się z urlopu ![]() Mąż śpi, a ja miałam chwilę, żeby Was nadrobić ![]() ![]() ![]() ![]() Z ciążowych dolegliwości - wczorajsze śniadanie wróciło, a myślałam, że mam już z tym spokój... Rwa kulszowa strasznie mnie męczy zanim się porządnie rozruszam, a dziś jeszcze jestem obolała po konkretnym przytulaniu, ale na to nie będę narzekać ![]() Już od dłuższego czasu nie ma opcji, żeby leżeć na brzuchu, bardzo niewygodnie przez brzuchol, taki dyskomfort straszny... Podziwiam Was za siły do remontów i planowania wesel, raz jeszcze życzę powodzenia ![]() Przy okazji chwalę się też sukienką z H&M, tak en-face nie widać brzucha ![]() Piękny widok ![]() ![]() ![]() Ja już od paru tyg spać na brzuchu nie mogę. Chociaż uwielbiałam. Teraz czuje dyskomfort i lekkie pobolewanie jak się położe na brzuchu.
![]() |
#4093 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63947876]Hej hej, witam się z urlopu ![]() Mąż śpi, a ja miałam chwilę, żeby Was nadrobić ![]() ![]() ![]() ![]() Z ciążowych dolegliwości - wczorajsze śniadanie wróciło, a myślałam, że mam już z tym spokój... Rwa kulszowa strasznie mnie męczy zanim się porządnie rozruszam, a dziś jeszcze jestem obolała po konkretnym przytulaniu, ale na to nie będę narzekać ![]() Już od dłuższego czasu nie ma opcji, żeby leżeć na brzuchu, bardzo niewygodnie przez brzuchol, taki dyskomfort straszny... Podziwiam Was za siły do remontów i planowania wesel, raz jeszcze życzę powodzenia ![]() Przy okazji chwalę się też sukienką z H&M, tak en-face nie widać brzucha ![]() Piękny widok ![]() ![]() ![]() Ja już od paru tyg spać na brzuchu nie mogę. Chociaż uwielbiałam. Teraz czuje dyskomfort i lekkie pobolewanie jak się położe na brzuchu. [QUOTE]Surka Ciężko się oszczędzać, jak tyle w spraw do załatwienia, jednak twardnienie brzucha, to wcale nie taka drobnostka. U mnie w pierwszej ciąży też zaczęło się koło 20 tc. Potem już było tylko gorzej, pobyt w szpitalu, zakaz dotykania brzucja, leżakowanie i poród w 35 tc, więc odpoczywaj, jak najwięcej się uda [QUOTE] Ojeny, serio? A sprawdzali od czego tak się działo? Np. za mało magnezu, skracanie szyjki? Wystraszyłam się.
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Parametry miałam w normie, szyjka się nie skracała. Od skurczów macicy organizm myślał, że gotowy do porodu, wody odeszły i już nic nie dało się zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63939256]A ja już sama nie wiem co zrobić. Niemal codziennie mam takie bóle w odcinku ledzwiowo krzyzowym, że zaczynam mieć trudności w funkcjonowaniem :-( więcej pochodzę i bolą mnie biodra. Wstaje rano i czuję jak promieniuje ból na całą nogę. raz z jednej, raz z drugiej strony! I co wizytę mówię o tym lekarce, a ona nie jest tym kompletnie zainteresowana. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Fizjoterapeuta? Ortopeda? Macie jakieś dobre pomysły??[/QUOTE]
Zdecydowanie bym się udała do jakiegoś specjalisty. Może ortopeda, ale zawsze możesz się przejść do rodzinnego, może coś doradzi. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
O tak, widze ze jest ktoś kto mnie rozumie w 100% ![]() Dzięki dziewczyny za wszelkie sposoby. Naiwna jestem licząc na to, ze ktoś znajdzie złoty środek na to...w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |||||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Piękne brzuszki i zakupy
![]() W piątek miałam wizytę kontrolną u gin. Maluch dobrze się rozwija, nic mu nie odpadło ![]() Wczoraj w pracy oznajmiałam informację o ciąży - spodziewali się stawiania warunków zw. z powrotem do pracy, sama menadżerka była w szoku. Zespół jeszcze nie wie, spodziewam się, że będę tematem plotek - jakoś nie miałam odwagi im powiedzieć. Zakupiłam dwie sukienki ciążowe z asosa na wesela - czekam na dostawę. Wiele z Was pisze o dolegliwościach bólowych - zerknijcie na stronę prowadzoną przez fizjoterapeutkę, którą poznałam na zajęciach ciążowych - http://fizjoma.pl/poradnik/ oraz http://blog.fizjoma.pl/. Sporo konkretnych wiadomości, mnie te ćwiczenia bardzo pomagały. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63947876]Hej hej, witam się z urlopu ![]() Uroczo wyglądasz z brzuszkiem, a widoków zazdroszczę ![]() Bardzo zgrabnie wyglądasz. Cytat:
Miałam podobny problem - jednak usadziłam moich rodziców w gronie swoich, co prawda z dalszą rodziną, ale mieli wiele wspólnych tematów. Przy tym wariancie nie bałabym się usadzić rodziców z trochę dalszymi krewnymi - kwestia wspólnych tematów. Ja przez 3 lata starałam się zintegrować naszych rodziców, ale nie udało się. Nie odbieram tego jako porażkę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokarmianie może być podczas porannego/ wieczornego obchodu na noworodkach. Wystarczy że dziecko jest marudne lub płaczliwe, to dają butlę. Zgrabnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63939256]A ja już sama nie wiem co zrobić. Niemal codziennie mam takie bóle w odcinku ledzwiowo krzyzowym, że zaczynam mieć trudności w funkcjonowaniem :-( więcej pochodzę i bolą mnie biodra. Wstaje rano i czuję jak promieniuje ból na całą nogę. raz z jednej, raz z drugiej strony! I co wizytę mówię o tym lekarce, a ona nie jest tym kompletnie zainteresowana. Nie wiem co mogę z tym zrobić. Fizjoterapeuta? Ortopeda? Macie jakieś dobre pomysły??[/QUOTE] Fizjoterapeuta. W pierwszej ciąży chodziłam regularnie na zajęcia, nic mnie nie bolało. Potem nakaz lezenia i się posypało. Cytat:
![]() Pogadaj z lekarzem, bo to dość poważne. Pytałam o częstsze bóle głowy i dostałam odpowiedź, że to rosnący progesteron. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4100 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63947876]Hej hej, witam się z urlopu
![]() Mąż śpi, a ja miałam chwilę, żeby Was nadrobić ![]() ![]() ![]() ![]() Z ciążowych dolegliwości - wczorajsze śniadanie wróciło, a myślałam, że mam już z tym spokój... Rwa kulszowa strasznie mnie męczy zanim się porządnie rozruszam, a dziś jeszcze jestem obolała po konkretnym przytulaniu, ale na to nie będę narzekać ![]() Już od dłuższego czasu nie ma opcji, żeby leżeć na brzuchu, bardzo niewygodnie przez brzuchol, taki dyskomfort straszny... Podziwiam Was za siły do remontów i planowania wesel, raz jeszcze życzę powodzenia ![]() Przy okazji chwalę się też sukienką z H&M, tak en-face nie widać brzucha ![]() super widoki ![]() ![]()
#4101 |
Zakorzenienie
|
ItsyBitsy, miałam takie bóle około 10 tygodnia, też raz trwały 4 dni bez przerwy. Mój ginekolog zalecił mi wtedy Acard 75 mg, ale potem bóle ustały i nie próbowałam. Paracetamol rzeczywiście nic nie dał. Troche dziwne, bo Acard to lek na serce... Ale może rzeczywiście coś pomaga przy migrenie?
![]() Orlica super, na pewno bardzo wypoczniecie w takich okolicznościach przyrody. W sukience wyglądasz bardzo ładnie. ![]() Candid, może własnie rozejrzę się za poduszką w kształcie klucha (jak to ładnie określiłaś), bo nie chcę rezygnować z mojej tradycyjnej super-wygodnej podusi. ![]() Chupacabra, planujesz jechać na wycieczkę będąc na L4? Co na to lekarz? Nie boisz się ZUS, albo że ktoś na Ciebie doniesie? surka, a jak dokładnie wygląda takie twardnienie brzucha? Ja mam ostatnio takie dziwne pobolewania w różnych częściach(punktach) brzucha, to co innego niż te bóle przy rozciąganiu macicy. I trochę się martwię. cornflower, zaraz będę dzwonić po szkołach spytać o kursy przyspieszone. Tylko jak znaleźć tego cierpliwego instruktora? ![]() ![]() ![]()
#4102 |
Zakorzenienie
|
Macica robi się twarda, jak kamień. Początkowo, ja nawet tego nie odczuwałam, byłam zdziwiona, jak na wizycie lekarka powiedziała, że macica za bardzo się stawia, jak na ten czas i daje mi skierowanie do szpitala na obserwacje. Nie jest to bolesne, bardziej nieprzyjemne. Po 20 tc. skurcze przypominające są ok, gorzej, jak dzieje się to często i twardnienie nie przechodzi po kilku sekundach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4104 |
Rozeznanie
|
NiEBiE, dobrze to surka określiła - jest to właśnie takie nieprzyjemne. Ja to poczułam w ten sposób że miałam tak jakby wzdęty twardy brzuch, ale tylko w lewym boku - było nieprzyjemne więc zaczęłam masować, po czym ustąpiło - pani ginekolog powiedziała mi że to właśnie twardnienie brzucha i trzeba uważać.
W ogóle dostałam luteinę znowu, aspargin i cyclo3fort na moje pękające nogi i skurcze łydek - ale wszystko do zazywania raz dziennie, więc da się przeżyć, choć nie cierpię łykać tabletek. Jestem dziś drugi dzień w domu - posprzątałam troszkę, pogotowałam, poszłam do sklepu i jak wróciłam, zrobiło mi się tak słabo że musiałam się położyć :/ ciśnienie mi wariuje. Ale przynajmniej cukier w normie ![]() A z pracy moja zastępczyni kontaktuje się na bieżąco, więc czuję się jakbym nadal działała zdalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
Moniczi, dzięki za opis. Będę się obserwować.
Dobrze, że dostałaś różne leki, na pewno pomogą. Chociaż i tak na pewno najbardziej pomoże wypoczynek. ![]() Byłam w końcu u diabetologa. Dietetyczka dała mi listę produktów dozwolonych i zakazanych, zero przepisów, diablo dał receptę na paski i tyle. Kontrola za 2 tygodnie. Niewiele się dowiedziałam. Idę zaraz zrobić fasolowe brownie, podobno pycha. ![]()
#4106 |
Zadomowienie
|
Usłyszałam ostatnio, że w 3 trymestrze, jeśli wyniki krwi są dobre, nie powinno się przyjmować dodatkowych suplementów diety, bo one nic dzieciątku nie dają, oprócz tego, że sztucznie tuczą. Słyszałyście coś podobnego?
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- też tak słyszałam, podeślij kawałeczek ![]()
#4107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oki, podeślę, jak wyjdzie zjadliwe. ![]() Widziałam w Pepco masę ślicznych ciuszków. ![]() Np. Białe welurowe śpiochy, które na stópkach miały uszy i twarz (chyba) misia , czy jakiegoś innego zwierza. ![]()
![]() |
#4108 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=furjatka;63962251]Usłyszałam ostatnio, że w 3 trymestrze, jeśli wyniki krwi są dobre, nie powinno się przyjmować dodatkowych suplementów diety, bo one nic dzieciątku nie dają, oprócz tego, że sztucznie tuczą. Słyszałyście coś podobnego?[COLOR="Silver"]
Też tak słyszałam, dla pewności zapytam na następnej wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
Ja się długo męczyłam... Ale pewien farmaceuta polecił mi na migrenę Frimig, w mocniejszej dawcę połowa tabletki wystarczała i niemal za każdym razem pomagało. Sa dość drogie ale warto... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
Jak suplementy tuczą Bąbla, to ja bardzo dziękuję! I tak mi się już wielkolud szykuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.