Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-13, 15:09   #4081
synteleia
Raczkowanie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Gabi też cały czas daje głowe w jedną stronę, w drugą dużo rzadziej i tak jakby nie do końca. Chociaz jak ja nosze, akurat na tej stronie co nie kładzie to obrót jest pełny. I własnie planowaliśmy dopytać o to ortopedy 19stego idziemy na jakąś kontrolną, pierwszą wizytę..
to dopytaj koniecznie. bo mój ma już najprawdopodobniej kręcz szyi, a to ma przerażające konsekwencje... a pediatrzy to bagatelizowali, mówili że każdy ma swoją ulubioną stronę na której śpi...
synteleia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 15:19   #4082
kaylla
Zakorzenienie

U nas chrzciny również są w lokalu. Będzie obiad,kawa i ciacho oraz tort. Alkoholu nie planujemy.

Co do spania w łóżeczku w nocy - u nas mała również śpi w łóżeczku. Bez problemu zasypia w nim na nocny sen, staram się również nie brać jej do naszego łóżka wcześniej niż o 4. Wtedy się już jasno robi, więc nie bardzo chce spać w łóżeczku, a ze mną w łóżku pośpi do 9.

Nic nie mówcie dziewczyny o testach ciążowych. Ja się tak panicznie boję teraz kolejnej ciąży, że dopiero wczoraj odważyłam się na małe co nieco A tabletek mi jeszcze lekarz nie dał, bo najpierw muszę porobić wszystkie badania z uwagi na moją cholestazę ciążową i dopiero na kolejnej wizycie za miesiąc dostanę (jeśli wyniki będą dobre).

Dzisiaj Majka na spacerze już smoczka nie chciała:/ Ale też nie darła się jakoś bardzo długo.

Czy wasze dzieci też ładują sobie piąstki do buzi? Bo moja ostatnio na potęgę. I nawet nie chodzi o to, że je ssie, tylko po prostu wpycha sobie całe do buzi, a przynajmniej tak to wygląda.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 15:26   #4083
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez synteleia Pokaż wiadomość
to dopytaj koniecznie. bo mój ma już najprawdopodobniej kręcz szyi, a to ma przerażające konsekwencje... a pediatrzy to bagatelizowali, mówili że każdy ma swoją ulubioną stronę na której śpi...
Oj. Trzymam kciuki zeby było dobrze.
I zapytam napewno.

Czy to normalne, ze jak tylko nie ma upałów to Gabrysia cały dzień śpi. A nawet nie śpi, tylko w większości ma pół otwarte oczy. Taki stan jak np za dlugo się śpi i nie można dobudzić.
( oczywiście prezenia przy tym sa co jakis czas). Teraz po 4 godz ją sama wzielam do przebrania i karmienia. Sama nie wiem kiedy wołałaby.
Stary 2016-07-13, 15:40   #4084
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Zgapiam. Zarzuciłam. Śpi.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 15:42   #4085
Monanka83
Zakorzenienie

Fruzja i Ula otrzymują żółte koszulki liderek!
Stary 2016-07-13, 15:51   #4086
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
To poinformuj go, ze jednorazowa wizyta pani sprzątającej jest duzo tańsza nim mm przez kolejny rok ja kompletnie nic nie robiłam poza leżeniem z dzieckiem przy piersi. Jak spała to tez pozwalałam jej ciumkac do woli.
Oooo, tak mu powiem, tym bardziej, ze wlasnie poswiecilam 510 pln na kolejny laktator

Cytat:
Gabi też cały czas daje głowe w jedną stronę, w drugą dużo rzadziej i tak jakby nie do końca. Chociaz jak ja nosze, akurat na tej stronie co nie kładzie to obrót jest pełny. I własnie planowaliśmy dopytać o to ortopedy 19stego idziemy na jakąś kontrolną, pierwszą wizytę.

Wczoraj też dmuchnełam, bo widziałam na filmiku,że tak się robi np przy zachłyśnięciu ale chyba za słabo. U mnie to nie przy płaczu, tylko jedzeniu.

Szczerze? to mnie czasu zajmuje niż pójście się wysikać I tylko na jednej stronie.
A sa jakies konkursy, gdzie nic nie trzeba pisac/ wymyslac tylko sie zglosic i brac udzial w losowaniu?

Cytat:
Napisane przez Mad_lenka Pokaż wiadomość
Ale jaki stan przedcukrzycowy?
Przecież po 2h jest norma do 140.
Po ciąży nie robi się po 1 h testu, przynajmniej mi nie robili, no nie wiem jak to ma być, a na czczo jaki miałaś wynik?
Nawet jeśli masz stan przed, to wszystko jest do odratowania - dieta i spacery.

Dieta.... ja teraz to bym tylko slodycze jadla... tylko .... powstrzymuje mnie od tego tylko przyzwoitosc
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 16:09   #4087
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Z tą poduszką na głowę to serio mówicie? będę musiała przetestować, ale jak to tak?
Pieluszka!!!!!!!!
Malo tego, ja sie ograniczam do bambusowej 30x30, nie ma ryzyka ze sie owinie

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
300 gramow w 6 dni! Mamy to
Oł jea. Super!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 16:17   #4088
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Mia co sie porobilo? Czemu Twoje dziecko spi w wozku a moje nie? Toz niech zachowa tradycje z ciazy ze mamy podobnie i pielucha na buzi zarzucilam spał i przez sen ściagnął. To tak nie moze byc? I moze masz jeszcze tesciową extra?
Co do owulacji itp to nasz doktorek bo przeciez to ten sam mi mowił ze poki okresu nie mam to ciaza sie nie powinna zdarzyc. Za to polozna mowila ze wiele osob tak mysli i sie nadziało haha
Musi ciocia przyjechac i Igorka podszkolić - co do tesciowej rzeczywiscie TO Nie Jest Zla Kobieta nie no serio nie mialam jeszcze mysli ktore prowadza do kryminału, juz na pewno nie wtrynia
sie jak Twoja i nie ustawia nas po katach - ona z tych co przemilcza byle nie robic problemu.

Wychodzina to ze doktorek ten sam pozostał chyba i Tobie zyczy szybko dzidzi bo przeciez okres to wynik braku zaplodnienia a jak sie uda zaplodnic to okresunie uswiadczysz haha pilnuj sie nie sluchaj doktorka oszusta jednego potem bedziesz mowic "o dzidzius"

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Akurat czytalam, ze na odwrot

Brawo !!!! Jak Ty to zrobilas? Karmilas z butelki?

Mia- super ceny w tym sklepie. Ciekawe czy w stacjonarnym tez jest tak korzystnie bo wybieram sie tam w piatek.
.
Kiedy u Was chrzest ? Bo pewnie im blizej jesieni tym lepsze beda ceny
Cytat:
Mialavi super ta sukienka. Ale nie mam pojęcia jaki rozmiar na koniec sierpnia. Teraz nosi już rózne, zalezy od firmy.

Fruzjape super!!

Iwonia ja to zrobilam super zakupy staników przez neta

Padam dziś na pysk, chyba kulminacja zmęczenia mnie dopadła. Pysia niby ladnie śpi i leży ale ciągle się wybudza i mnie przy okazji, a mnie to bardziej morduje.
My nosimy 62 i taka tez wziełam pasuje idealnie.

Mozesz poczekac pewnie jakies promo jeszcze bedzie.

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Mia, wysłałam!
Dziekujemy !!! Oby byly dobre dzis przymierzylam chyba z 10 par bucikow i kazdy spaduje.
Cytat:
Biore na rece.

Fruzja- tez musze sprobowac. Akurat starszak jest u Babci. Tylko maz ma wzgledem mnie oczekiwania, ze chociaz posprzatam w domu a ni bede tylko lezec z dzieckiem...
Ja na poczatku mej mlecznej drogi lezałam trzy dni z mała w lozku laktacja pieknie ruszyla kiedy wiekszosc skazala nas na butle. Teraz by to nie przeszło bo Iga je tylko wtedy kiedy jest głodna w innych przypadkach cyc jest bee.
Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
U nas chrzciny również są w lokalu. Będzie obiad,kawa i ciacho oraz tort. Alkoholu nie planujemy.

Co do spania w łóżeczku w nocy - u nas mała również śpi w łóżeczku. Bez problemu zasypia w nim na nocny sen, staram się również nie brać jej do naszego łóżka wcześniej niż o 4. Wtedy się już jasno robi, więc nie bardzo chce spać w łóżeczku, a ze mną w łóżku pośpi do 9.

Nic nie mówcie dziewczyny o testach ciążowych. Ja się tak panicznie boję teraz kolejnej ciąży, że dopiero wczoraj odważyłam się na małe co nieco A tabletek mi jeszcze lekarz nie dał, bo najpierw muszę porobić wszystkie badania z uwagi na moją cholestazę ciążową i dopiero na kolejnej wizycie za miesiąc dostanę (jeśli wyniki będą dobre).

Dzisiaj Majka na spacerze już smoczka nie chciała:/ Ale też nie darła się jakoś bardzo długo.

Czy wasze dzieci też ładują sobie piąstki do buzi? Bo moja ostatnio na potęgę. I nawet nie chodzi o to, że je ssie, tylko po prostu wpycha sobie całe do buzi, a przynajmniej tak to wygląda.
Z łózeczkiem u nas prawie tak samo choc czasem zdarzy sie ciezka noc ze budze sie rano, a ona spi miedzy nami i ani ja ani maz nie pamietamy kiedy ona do nas trafiła

Moja mała odkryła ze ma raczki ze naleza do niej i wpycha do buzi przy kazdej mozliwej okazji i tonie paluszki, a cale piastki, nawet smoka wypluwa jak probuje odwrocic jej uwage od raczek. Smieszy mnie czasami bo zanim trafi do buzi to walnie sie w oko albo w nos albo trafi do buzi i znow jej ucieka ale walczy do skutku

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-07-13 o 16:26
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 16:29   #4089
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Mam a Ty masz?

Przyszły mi sukienki z tym ze jedna za duza i to biała, za to dobra jest ta z dostepem do bufetu- kolor przyjemny ni to roż ni koral -co prawda nie pastelowy ale niestety z innych kolorow brak rozmiaru, ogolnie lezy ładnie i gdyby trafil mi sie blady roz to bylaby idealna- spośród wszystkich przymierzanych i taknajlepsza wiec nie wybrzydzam Oto ona http://sugarfree.pl/sukienki/sukienk...arbuzowym.html

Kobietki w sklepie w ktorym kupilam sukienke Igusi duzo promocji https://www.abrakadabra.sklep.pl/cat...anek-do-chrztu duzo wiekszy wybor niz wtedy kiedy ja zamawiałam, moze ktos skorzysta 50 zł to naprawde dobra cena uwierzcie bo szukałam długo Promocja do niedzieli. Dodam ze rozmiar 62 idealnie na Igę za 2 tyg juz bedzie za mały.
Fajniutka kieca
Jakby dorzucili kremową XS to też może kliknę. Będę obserwować
Do mnie lecą dwie, jedną kliknęłam na Asosie, drugą na Zalando. Może któraś będzie odpowiednia

Dzięki za cynk o promocjach na sukienusie dla małych kobietek - lecę wybierać i coś pewnie zamówię

Cytat:
300 gramow w 6 dni! Mamy to
Super

Cytat:

Fab a Babydream 2 sa mniejsze niz Dady 2 czy to cos miedzy Dada 2 a Dada 3?
Jeszcze nie kupowałam żadnych trójek ale dziewczyny pisały że Babydream wypadają mniejsze niż Dady

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
U nas w lokalu obiad ciasto kawa przekąski i kolacja na ciepło jedna

Super cena! U nas kupę kasy wyjdzie niestety (((

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U nas w tej cenie tylko nie ma ciast i tortu, musimy sami ogarnąć i zamówić w cukierni

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 16:34   #4090
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Fajniutka kieca
Do mnie lecą dwie, jedną kliknęłam na Asosie, drugą na Zalando. Może któraś będzie odpowiednia

Dzięki za cynk o promocjach na sukienusie dla małych kobietek - lecę wybierać i coś pewnie zamówię

Super

Jeszcze nie kupowałam żadnych trójek ale dziewczyny pisały że Babydream wypadają mniejsze niż Dady

U nas w tej cenie tylko nie ma ciast i tortu, musimy sami ogarnąć i zamówić w cukierni
My też ale kupę kasy zapłacimy za napoje bo wiadomo że w restauracji kroja za to niemiłosiernie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 16:51   #4091
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Fajniutka kieca

Super

Tez bym wolała kremowa ale juz nie miałam wyjścia za bardzo... Chociaz tyle ze ta co przyszla nie jest ☠☠☠itnie rozowa tylko taka przyjemna dla oka. Dzis bylam na centrum i tez nic nie wybralam takze ciesze sie ze chociaz sugarfree nie zawiodło - to juz trzeci razmnie ratuje

Zazdroszcze wyboru na abrakadabra bo ja mialam tylko 4 modele w promo choć moze lepiej bo pewnie bym miala dylemat na trzy dni

Tez nie mam ciast i tortu w cenie ale akurat tu pomoga mama siostry bratowa i tesciowa i takim sposobem mamy 7 ciast
Tylko tort zamowilam wiec tyle na mojej głowie nooo jedno ciasto ja upieke zeby nie bylo.

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-07-13 o 16:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 17:24   #4092
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Tez bym wolała kremowa ale juz nie miałam wyjścia za bardzo... Chociaz tyle ze ta co przyszla nie jest â˜☠â˜☠â˜☠itnie rozowa tylko taka przyjemna dla oka. Dzis bylam na centrum i tez nic nie wybralam takze ciesze sie ze chociaz sugarfree nie zawiodło - to juz trzeci razmnie ratuje

Zazdroszcze wyboru na abrakadabra bo ja mialam tylko 4 modele w promo choć moze lepiej bo pewnie bym miala dylemat na trzy dni

Tez nie mam ciast i tortu w cenie ale akurat tu pomoga mama siostry bratowa i tesciowa i takim sposobem mamy 7 ciast
Tylko tort zamowilam wiec tyle na mojej głowie nooo jedno ciasto ja upieke zeby nie bylo.

No właśnie siedzę teraz, przeglądam te modele z promo i nie mogę się zdecydować Chociaż jeden typ już mam obrany. Mam nadzieję, że trafię z rozmiarem. Do chrzcin został jeszcze miesiąc, planuję zamówić 68 bo teraz Alicja nosi 62, z niektórych ubrań w tym rozmiarze powoli wyrasta. Więc jeśli nie załapie jakiegoś pakmana przez ten czas to sukieneczka powinna być dobra A szkoda teraz nie zamówić jak są takie fajne ceny

W ogóle super jest ten sklep, zamówię od razu wszystko łącznie z rajstopkami Także dzięki raz jeszcze za linka

Odpuszczę chyba tylko zakup szatki bo dziś moja mama przyniosła mi szatkę z mojego własnego chrztu. Zachowała się w idealnym stanie i jest naprawdę ładna, tylko uprać i przeprasować. Więc postanowiłam, że symbolicznie przekażę ją córeczce

A co do ciast to u nas będzie tak samo - tort zamówimy a na przygotowanie pozostałych ciast zaoferowały się mama i teściowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0043.JPG (105,5 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez fablous
Czas edycji: 2016-07-13 o 17:27
Stary 2016-07-13, 17:35   #4093
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie siedzę teraz, przeglądam te modele z promo i nie mogę się zdecydować Chociaż jeden typ już mam obrany. Mam nadzieję, że trafię z rozmiarem. Do chrzcin został jeszcze miesiąc, planuję zamówić 68 bo teraz Alicja nosi 62, z niektórych ubrań w tym rozmiarze powoli wyrasta. Więc jeśli nie załapie jakiegoś pakmana przez ten czas to sukieneczka powinna być dobra A szkoda teraz nie zamówić jak są takie fajne ceny

W ogóle super jest ten sklep, zamówię od razu wszystko łącznie z rajstopkami Także dzięki raz jeszcze za linka

Odpuszczę chyba tylko zakup szatki bo dziś moja mama przyniosła mi szatkę z mojego własnego chrztu. Zachowała się w idealnym stanie i jest naprawdę ładna, tylko uprać i przeprasować. Więc postanowiłam, że symbolicznie przekażę ją córeczce

A co do ciast to u nas będzie tak samo - tort zamówimy a na przygotowanie pozostałych ciast zaoferowały się mama i teściowa
Fajna pamiątka niech Ala zachowa bedzie dla Twojej wnuczki ja szatke i swiece zamowilam na allegro dzis przyszły bardzo ładne proste białe.

Fajny ten sklep tez chcialam zamowic wszystko ale rajstopki najmniejsze 68, buty mozna dorwac taniej na innych stronach no opaski kosztuja tyle co sukienki
Ja kompletowałam wszystko osobno - i modle sie tylko zeby rajstopki, ktore zamowilam nie zakryły Idze głowy w całym miescie nie ma małych bialych rajstopek.

Pochwal się jak coś wybierzesz ja mam ma oku jeszcze trzy ale chyba nie potrzebuje

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-07-13 o 17:39
Stary 2016-07-13, 17:44   #4094
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:

Super pamiatka ta szatka lubd takie

A kupujecie cos dzieciom na pamiatke chrztu? Bo cos mi chodzi po glowie...

Ja te sukieneczki widzialam na zywo sa sliczne.
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 17:52   #4095
zabciajs
Zakorzenienie

Ja tez mam z mojego chrztu szatke, swiece i jakies dziwne cos w co się dzieci wkladało. Tylko gdzie to przełozone przy tych remontach ?!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 17:56   #4096
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Super pamiatka ta szatka lubd takie

A kupujecie cos dzieciom na pamiatke chrztu? Bo cos mi chodzi po glowie...

Ja te sukieneczki widzialam na zywo sa sliczne.
Hmm nie myślałam o tym. Więc chyba nie

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-07-13, 18:10   #4097
konsternacja
Zakorzenienie

Mia u nas chrzest 14.08. Czyli za miesiac. Zastanawiam sie czy kupic 68 bo mimo, ze moja wagowo to kruszynka, to wydaje mi sie byc bardzo dluga.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Ja tez mam z mojego chrztu szatke, swiece i jakies dziwne cos w co się dzieci wkladało. Tylko gdzie to przełozone przy tych remontach ?!
Masz na mysli becik ?

Manu- nic nie kupuje. Takie pamiatki w mojej rodzinie organizuja chrzestni.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Mam dylemat- sprzedawac ubranka po malej czy zostawic....z jednej strony marzy mi sie jeszcze jedno dziecko a z drugiej to ciezko bedzie jesli trzecia ciaza tez bedzie lezaca...
Maz by chcial, zebym te ubranka oddala jego siostrom (dzieciatym) bo jest przekonany, ze beda mialy kolejne dzieci. A ja z kolei, jesli mam ich nie uzyc to najchetniej przechowalabym dla mojej mlodszej 6 lat siostry. Maz mowi, ze nic nie stoi na przeszkodzie- dac jego siostrom a pozniej odebrac. Ale przeciez nie wejde im do szafy i nie bede wybierac, co maja mi oddac a po drugie to beda juz zniszczone, sprane itp. Co byscie zrobily na moim miejscu?
Stary 2016-07-13, 18:12   #4098
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Mia u nas chrzest 14.08. Czyli za miesiac. Zastanawiam sie czy kupic 68 bo mimo, ze moja wagowo to kruszynka, to wydaje mi sie byc bardzo dluga.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Masz na mysli becik ?

Moja Iga ma 4.5 kg i około 60cm wiec mysle ze sa podobne gabarytowo? za miesiac 62 byłaby na bank mała brałabym 68.
Stary 2016-07-13, 18:17   #4099
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Iga ma 4.5 kg i około 60cm wiec mysle ze sa podobne gabarytowo? za miesiac 62 byłaby na bank mała brałabym 68.
Dziekuje bardzo za rade, rzeczywiscie nasze dziewczyny wydaja sie byc podobne gabarytowo. To kupuje 68
Bralas model Nikola? Na zywo ona sie ladnie prezentuje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 18:35   #4100
synteleia
Raczkowanie

konsternacja ja mam podobny dylemat z ubrankami. Potem też będę zastanawiać się co zrobić z fotelikiem, łóżeczkiem, wózkiem... raczej nie opłaca się sprzedawać. Nie wiem czy zdecyduję się jeszcze kiedyś na dziecko - tak mi mały daje popalić na razie chyba schowam do piwnicy no chyba że ktoś z rodziny zajdzie w ciążę to wtedy będę myśleć
synteleia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 18:37   #4101
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Masz na mysli becik ?

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Mam dylemat- sprzedawac ubranka po malej czy zostawic....z jednej strony marzy mi sie jeszcze jedno dziecko a z drugiej to ciezko bedzie jesli trzecia ciaza tez bedzie lezaca...
Maz by chcial, zebym te ubranka oddala jego siostrom (dzieciatym) bo jest przekonany, ze beda mialy kolejne dzieci. A ja z kolei, jesli mam ich nie uzyc to najchetniej przechowalabym dla mojej mlodszej 6 lat siostry. Maz mowi, ze nic nie stoi na przeszkodzie- dac jego siostrom a pozniej odebrac. Ale przeciez nie wejde im do szafy i nie bede wybierac, co maja mi oddac a po drugie to beda juz zniszczone, sprane itp. Co byscie zrobily na moim miejscu?
My też chrzciny 14.08

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-07-13, 18:38   #4102
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:

Masz na mysli becik ?

Ja wlasnie spakowalam 2 torby ubranek z ktorych mala wyrosla i tez zastanawiam sie co z nimi. Napewno bedziemy chcieli miec jeszcze dzieci, ale ze wzgledu na cc chwile trzeba bedzie na to poczekac. Teraz bratowa w ciazy i moglyby sie przydac, ale mam jakis sentyment do nich. Jestem matka wariatka?
Cytat:
Ja caly czas dumam czy nie wymienic na wieksza. Moja kruszyna juz 5.6kg i boje sie ze za te 3tyg w 68 nie wlezie
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 18:52   #4103
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna pamiątka niech Ala zachowa bedzie dla Twojej wnuczki ja szatke i swiece zamowilam na allegro dzis przyszły bardzo ładne proste białe.

Fajny ten sklep tez chcialam zamowic wszystko ale rajstopki najmniejsze 68, buty mozna dorwac taniej na innych stronach no opaski kosztuja tyle co sukienki
Ja kompletowałam wszystko osobno - i modle sie tylko zeby rajstopki, ktore zamowilam nie zakryły Idze głowy w całym miescie nie ma małych bialych rajstopek.

Pochwal się jak coś wybierzesz ja mam ma oku jeszcze trzy ale chyba nie potrzebuje
Jedne buciki mnie zauroczyły no ale 80zł...? Za butki niechodki które córcia będzie miała na nogach raz? Wiele razy kupowałam coś bezmyślnie i drogo ale tu jednak dam sobie spokój Już obczaiłam że na allegro spokojnie kupię też ładne a połowę tańsze. A nawet na aliexpress zaczęłam buszować i też widzę, że są

Cytat:

Też się nad tym zastanawiam. Na pewno chcemy drugie dziecko. Ale szansa, że to również będzie dziewczynka i też wiosenno-letnia są niewielkie więc doszłam do wniosku, że sprzedam te typowo dziewczęce i letnie a zostawię neutralne (zaklinamy rzeczywistość żeby drugi był braciszek ) oraz zachowam też ulubione rzeczy, te które najlepiej nam się nosiły.
I tak bankowo będę kupować coś nowego dla drugiego dziecka bo znając siebie to nie będę mogła sobie odmówić

Stary 2016-07-13, 19:02   #4104
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:

Masz na mysli becik ?

Ja pewnie bym je zostawiła i poczekala aż któraś z moich sióstr albo jakaś dobra koleżanka miałyby dziecko. Jakoś mnie nie przekonuje, że ktoś tam być może będzie miał kolejne dzieci.
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 19:19   #4105
martunia_199
Zakorzenienie

Ja kupiłam Tymkowi na chrzest strój na 65 cm to odpowiada na 2-4 miesiące. Mam nadzieję że nie przypakuje za dużo przez ten miesiąc bo będzie za małe wszystko

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-07-13, 19:19   #4106
Monanka83
Zakorzenienie

Ja swoje już oddaje. Moja siostra nie chce ich z powrotem bo zakończyła produkcję, my nie planujemy więcej więc akcesoria idą w świat

Chrzest dopiero 03.09 więc na razie nie kupuję nic dla Niny bo Ona to przybiera jak na metce

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-07-13 o 19:20
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 19:40   #4107
dzustam
Zakorzenienie

Konsternacja, podziel ubranka grzecznościowo uszanuj prośbę męża, a najpiekniejsze zostaw siostrze. Nie każdego chce się obdarowywać. W sumie mam wiele rzeczy od siostry, jej przyjaciółki i kilka od kuzynki. Moja siostra ma małą gromadkę i wszelkie cuda-wianki dzieciowe magazynujemy u babci. Jak sie rodzi dziecko, to sie przebiera i wyszukuje dla określonej płci. Hi hi.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 19:41   #4108
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Fab, super ta szatka. Fajna pamiatka. Ja dla Emi zamowilam z haftem, prosta i skromna. Jutro powinna przyjsc.
Stary 2016-07-13, 19:47   #4109
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje bardzo za rade, rzeczywiscie nasze dziewczyny wydaja sie byc podobne gabarytowo. To kupuje 68
Bralas model Nikola? Na zywo ona sie ladnie prezentuje?
Tak nikola na facebooku rzucilam real foto jest ładna ale skromna jesli tego szukasz polecam. Ja sie nie moge doczekac jak ubiore Igunie w ten wielki dzien

Co do ubranek zostawilabym u siebie do czasu az ktos rzeczywiscie nie bedzie w ciazy i wtedy pomyslalabym czy dac czy nie. Jak u ktorejs bedzie chlopak to po co im Twoje ubranka...
Zawsze dla swojej siostry mozesz wybrac te najladniejsze ulubione i nie dawac dalej, reszte puscic w swiat.

Ja swoje zachowuje to co dostalam w spadku juz w czesci oddałam i bede oddawac na biezaco.
Stary 2016-07-13, 19:50   #4110
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
My też chrzciny 14.08

My tez
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości