|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chrzciny również są w lokalu. Będzie obiad,kawa i ciacho oraz tort. Alkoholu nie planujemy.
Co do spania w łóżeczku w nocy - u nas mała również śpi w łóżeczku. Bez problemu zasypia w nim na nocny sen, staram się również nie brać jej do naszego łóżka wcześniej niż o 4. Wtedy się już jasno robi, więc nie bardzo chce spać w łóżeczku, a ze mną w łóżku pośpi do 9. Nic nie mówcie dziewczyny o testach ciążowych. Ja się tak panicznie boję teraz kolejnej ciąży, że dopiero wczoraj odważyłam się na małe co nieco A tabletek mi jeszcze lekarz nie dał, bo najpierw muszę porobić wszystkie badania z uwagi na moją cholestazę ciążową i dopiero na kolejnej wizycie za miesiąc dostanę (jeśli wyniki będą dobre).Dzisiaj Majka na spacerze już smoczka nie chciała:/ Ale też nie darła się jakoś bardzo długo. Czy wasze dzieci też ładują sobie piąstki do buzi? Bo moja ostatnio na potęgę. I nawet nie chodzi o to, że je ssie, tylko po prostu wpycha sobie całe do buzi, a przynajmniej tak to wygląda. |
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zapytam napewno. Czy to normalne, ze jak tylko nie ma upałów to Gabrysia cały dzień śpi. A nawet nie śpi, tylko w większości ma pół otwarte oczy. Taki stan jak np za dlugo się śpi i nie można dobudzić. ( oczywiście prezenia przy tym sa co jakis czas). Teraz po 4 godz ją sama wzielam do przebrania i karmienia. Sama nie wiem kiedy wołałaby.
|
|
|
#4084 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Fruzja i Ula otrzymują żółte koszulki liderek!
|
|
#4086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
Dieta.... ja teraz to bym tylko slodycze jadla... tylko .... powstrzymuje mnie od tego tylko przyzwoitosc
|
|||
|
|
|
#4087 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Malo tego, ja sie ograniczam do bambusowej 30x30, nie ma ryzyka ze sie owinie ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Oł jea. Super! |
|
|
|
|
#4088 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no serio nie mialam jeszcze mysli ktore prowadza do kryminału, juz na pewno nie wtryniasie jak Twoja i nie ustawia nas po katach - ona z tych co przemilcza byle nie robic problemu. Wychodzina to ze doktorek ten sam pozostał chyba i Tobie zyczy szybko dzidzi bo przeciez okres to wynik braku zaplodnienia a jak sie uda zaplodnic to okresunie uswiadczysz haha pilnuj sie nie sluchaj doktorka oszusta jednego potem bedziesz mowic "o dzidzius" ![]() Cytat:
Cytat:
Mozesz poczekac pewnie jakies promo jeszcze bedzie. Dziekujemy !!! Oby byly dobre dzis przymierzylam chyba z 10 par bucikow i kazdy spaduje.Cytat:
Cytat:
![]() Moja mała odkryła ze ma raczki ze naleza do niej i wpycha do buzi przy kazdej mozliwej okazji i tonie paluszki, a cale piastki, nawet smoka wypluwa jak probuje odwrocic jej uwage od raczek. Smieszy mnie czasami bo zanim trafi do buzi to walnie sie w oko albo w nos albo trafi do buzi i znow jej ucieka ale walczy do skutku
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-07-13 o 17:26 |
|||||
|
|
|
#4089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby dorzucili kremową XS to też może kliknę. Będę obserwować Do mnie lecą dwie, jedną kliknęłam na Asosie, drugą na Zalando. Może któraś będzie odpowiednia Dzięki za cynk o promocjach na sukienusie dla małych kobietek - lecę wybierać i coś pewnie zamówię ![]() Super Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze wyboru na abrakadabra bo ja mialam tylko 4 modele w promo choć moze lepiej bo pewnie bym miala dylemat na trzy dni ![]() Tez nie mam ciast i tortu w cenie ale akurat tu pomoga mama siostry bratowa i tesciowa i takim sposobem mamy 7 ciast Tylko tort zamowilam wiec tyle na mojej głowie nooo jedno ciasto ja upieke zeby nie bylo.
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-07-13 o 17:54 |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie siedzę teraz, przeglądam te modele z promo i nie mogę się zdecydować Chociaż jeden typ już mam obrany. Mam nadzieję, że trafię z rozmiarem. Do chrzcin został jeszcze miesiąc, planuję zamówić 68 bo teraz Alicja nosi 62, z niektórych ubrań w tym rozmiarze powoli wyrasta. Więc jeśli nie załapie jakiegoś pakmana przez ten czas to sukieneczka powinna być dobra A szkoda teraz nie zamówić jak są takie fajne cenyW ogóle super jest ten sklep, zamówię od razu wszystko łącznie z rajstopkami Także dzięki raz jeszcze za linka Odpuszczę chyba tylko zakup szatki bo dziś moja mama przyniosła mi szatkę z mojego własnego chrztu. Zachowała się w idealnym stanie i jest naprawdę ładna, tylko uprać i przeprasować. Więc postanowiłam, że symbolicznie przekażę ją córeczce ![]() A co do ciast to u nas będzie tak samo - tort zamówimy a na przygotowanie pozostałych ciast zaoferowały się mama i teściowa
Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-07-13 o 18:27 |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szatke i swiece zamowilam na allegro dzis przyszły bardzo ładne proste białe. Fajny ten sklep tez chcialam zamowic wszystko ale rajstopki najmniejsze 68, buty mozna dorwac taniej na innych stronach no opaski kosztuja tyle co sukienki Ja kompletowałam wszystko osobno - i modle sie tylko zeby rajstopki, ktore zamowilam nie zakryły Idze głowy w całym miescie nie ma małych bialych rajstopek.Pochwal się jak coś wybierzesz ja mam ma oku jeszcze trzy ale chyba nie potrzebuje
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-07-13 o 18:39 |
|
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A kupujecie cos dzieciom na pamiatke chrztu? Bo cos mi chodzi po glowie... Ja te sukieneczki widzialam na zywo sa sliczne. |
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam z mojego chrztu szatke, swiece i jakies dziwne cos w co się dzieci wkladało. Tylko gdzie to przełozone przy tych remontach ?!
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Mia u nas chrzest 14.08. Czyli za miesiac. Zastanawiam sie czy kupic 68 bo mimo, ze moja wagowo to kruszynka, to wydaje mi sie byc bardzo dluga.
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
?Manu- nic nie kupuje. Takie pamiatki w mojej rodzinie organizuja chrzestni. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Mam dylemat- sprzedawac ubranka po malej czy zostawic....z jednej strony marzy mi sie jeszcze jedno dziecko a z drugiej to ciezko bedzie jesli trzecia ciaza tez bedzie lezaca... Maz by chcial, zebym te ubranka oddala jego siostrom (dzieciatym) bo jest przekonany, ze beda mialy kolejne dzieci. A ja z kolei, jesli mam ich nie uzyc to najchetniej przechowalabym dla mojej mlodszej 6 lat siostry. Maz mowi, ze nic nie stoi na przeszkodzie- dac jego siostrom a pozniej odebrac. Ale przeciez nie wejde im do szafy i nie bede wybierac, co maja mi oddac a po drugie to beda juz zniszczone, sprane itp. Co byscie zrobily na moim miejscu? |
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bralas model Nikola? Na zywo ona sie ladnie prezentuje? |
|
|
|
|
#4100 |
|
Raczkowanie
|
konsternacja ja mam podobny dylemat z ubrankami. Potem też będę zastanawiać się co zrobić z fotelikiem, łóżeczkiem, wózkiem... raczej nie opłaca się sprzedawać. Nie wiem czy zdecyduję się jeszcze kiedyś na dziecko - tak mi mały daje popalić
na razie chyba schowam do piwnicy no chyba że ktoś z rodziny zajdzie w ciążę to wtedy będę myśleć
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już obczaiłam że na allegro spokojnie kupię też ładne a połowę tańsze. A nawet na aliexpress zaczęłam buszować i też widzę, że są ![]() Cytat:
) oraz zachowam też ulubione rzeczy, te które najlepiej nam się nosiły. I tak bankowo będę kupować coś nowego dla drugiego dziecka bo znając siebie to nie będę mogła sobie odmówić
|
||
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam Tymkowi na chrzest strój na 65 cm to odpowiada na 2-4 miesiące. Mam nadzieję że nie przypakuje za dużo przez ten miesiąc bo będzie za małe wszystko
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoje już oddaje. Moja siostra nie chce ich z powrotem bo zakończyła produkcję, my nie planujemy więcej więc akcesoria idą w świat
Chrzest dopiero 03.09 więc na razie nie kupuję nic dla Niny bo Ona to przybiera jak na metce
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-13 o 20:20 |
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Konsternacja, podziel ubranka
grzecznościowo uszanuj prośbę męża, a najpiekniejsze zostaw siostrze. Nie każdego chce się obdarowywać. W sumie mam wiele rzeczy od siostry, jej przyjaciółki i kilka od kuzynki. Moja siostra ma małą gromadkę i wszelkie cuda-wianki dzieciowe magazynujemy u babci. Jak sie rodzi dziecko, to sie przebiera i wyszukuje dla określonej płci. Hi hi.
|
|
#4108 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Fab, super ta szatka. Fajna pamiatka. Ja dla Emi zamowilam z haftem, prosta i skromna. Jutro powinna przyjsc.
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest ładna ale skromna jesli tego szukasz polecam. Ja sie nie moge doczekac jak ubiore Igunie w ten wielki dzien ![]() Co do ubranek zostawilabym u siebie do czasu az ktos rzeczywiscie nie bedzie w ciazy i wtedy pomyslalabym czy dac czy nie. Jak u ktorejs bedzie chlopak to po co im Twoje ubranka... Zawsze dla swojej siostry mozesz wybrac te najladniejsze ulubione i nie dawac dalej, reszte puscic w swiat. Ja swoje zachowuje to co dostalam w spadku juz w czesci oddałam i bede oddawac na biezaco. |
|
|
|
|
#4110 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

A tabletek mi jeszcze lekarz nie dał, bo najpierw muszę porobić wszystkie badania z uwagi na moją cholestazę ciążową i dopiero na kolejnej wizycie za miesiąc dostanę (jeśli wyniki będą dobre).
Zarzuciłam.
Śpi.
️
ja kompletnie nic nie robiłam poza leżeniem z dzieckiem przy piersi. Jak spała to tez pozwalałam jej ciumkac do woli.
będę musiała przetestować, ale jak to tak? 

i pielucha na buzi zarzucilam spał i przez sen ściagnął. To tak nie moze byc? I moze masz jeszcze tesciową extra?
mi mowił ze poki okresu nie mam to ciaza sie nie powinna zdarzyc. Za to polozna mowila ze wiele osob tak mysli i sie nadziało haha
(((