Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-13, 12:24   #4051
Iwonia27
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Tesciowa mistrz!

U nas chrzciny w lokalu, ja mam imprezowa rodzinke alko bedzie tyle ze u nas tradycja ze my i rodzice chrzestni nie pijemy. Bedzie obiad i dwa cieple dania takie male wesele

Tez przekminilam u doktorka ze zeby byl okres to musi byc owulacja przeciez...a on nie proponowal anty bo nie ma sensu przed okresem - tylko moj doktorek gotownie wrobic w dziecko a potem powiedziec"o dzidzius jakis cud "

Monaaa czas leci !!!

Moje dziecko od skoku uwielbia pieluszke tylko rzuce na twarz i oczy zamyka duzo spokojniej spi wtedy ale na noc jej zabieram bo sie boje ze sie udusi :p
Ona uwielbia a mnie wkurza to ze wszedzie z ta pielucha i taka opatuciona.

Czy tylko moje dziecko od poczatku przesypia noce w lozeczku? Pierwsza drzemka w lozeczku zaliczona w dzien po powrocie ze szpitala. Na poczatku w dzien tylko lozeczko teraz tez wozek bujaczek czy nasze lozko ale w nocy tylko lozeczko nad ranem dopiero nasze lozko.

Mia co sie porobilo? Czemu Twoje dziecko spi w wozku a moje nie? Toz niech zachowa tradycje z ciazy ze mamy podobnie i pielucha na buzi zarzucilam spał i przez sen ściagnął. To tak nie moze byc? I moze masz jeszcze tesciową extra?
Co do owulacji itp to nasz doktorek bo przeciez to ten sam mi mowił ze poki okresu nie mam to ciaza sie nie powinna zdarzyc. Za to polozna mowila ze wiele osob tak mysli i sie nadziało haha
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 12:35   #4052
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Mia, wysłałam już rano, nie dostałaś?
Nie, a gdzie pisałaś?
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 12:43   #4053
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, a gdzie pisałaś?
Mia, tu. Wysłałam jeszcze raz, masz teraz?
Stary 2016-07-13, 12:50   #4054
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Mia, tu. Wysłałam jeszcze raz, masz teraz?
Mam a Ty masz?

Przyszły mi sukienki z tym ze jedna za duza i to biała, za to dobra jest ta z dostepem do bufetu- kolor przyjemny ni to roż ni koral -co prawda nie pastelowy ale niestety z innych kolorow brak rozmiaru, ogolnie lezy ładnie i gdyby trafil mi sie blady roz to bylaby idealna- spośród wszystkich przymierzanych i taknajlepsza wiec nie wybrzydzam Oto ona http://sugarfree.pl/sukienki/sukienk...arbuzowym.html

Kobietki w sklepie w ktorym kupilam sukienke Igusi duzo promocji https://www.abrakadabra.sklep.pl/cat...anek-do-chrztu duzo wiekszy wybor niz wtedy kiedy ja zamawiałam, moze ktos skorzysta 50 zł to naprawde dobra cena uwierzcie bo szukałam długo Promocja do niedzieli. Dodam ze rozmiar 62 idealnie na Igę za 2 tyg juz bedzie za mały.

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-07-13 o 13:12
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 13:24   #4055
Iwonia27
Zakorzenienie

Mam dzis w planie szoping. W ccc jakies promocje do 70% na buty letnie to kupie jakies szłapaki na codzien. Chciałoby sie powiedziec na spacery haaha taaaa jasne
Przy okazji zerkne chetnie na sukienki.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Orientujecie sie czy triumf ma dobre staniki do kp?
Nie umiem kupowac online bo zawsze nie trafiam a nie lubie sie bawic w zwroty itp musze mierzyc a dzis bede w poblizu wlasnie triumfa.
Stary 2016-07-13, 13:27   #4056
fruzjape
Zadomowienie

300 gramow w 6 dni! Mamy to
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 13:34   #4057
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość

Suuper

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 13:40   #4058
majena_88
Raczkowanie

Cytat:

Czy tylko moje dziecko od poczatku przesypia noce w lozeczku? Pierwsza drzemka w lozeczku zaliczona w dzien po powrocie ze szpitala. Na poczatku w dzien tylko lozeczko teraz tez wozek bujaczek czy nasze lozko ale w nocy tylko lozeczko nad ranem dopiero nasze lozko.
U nas tez łóżeczko noca praktycznie od początku. W dzień walczę żeby trochę pospala w ogóle, wiec zasypia wozona we wózku, albo noszona i jak usunie to odkładam do łóżka naszego albo do wózka, a wieczorem uspokajam Ja na rękach przy suszarce;-) (przeważnie po wyjściu z łazienki po kąpieli jest placz) daje mleko, kilka razy smoczek trzeba włożyć i zasypia sama.
W nocy karmi i przewija weronike mąż i tez odkłada do łóżeczka (raz tylko skapitulowal i Ja wziął do łóżka, ale Mu to wybilam ) potem jest pobudka o 7 przeważnie to wtedy jest brana do łóżka, mąż do pracy, a ja z 0,5godz snu skradam jeszcze.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 13:42   #4059
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
10,5 tygodnia
Natomiast wydaje mi się, że w środku nocy i rano dojada mniej - nie jestem w stanie tego stwierdzić na 100% bo zawsze dostaje wtedy tylko z piersi, ale na ogól karmienia trwają krócej niż te popołudniu czy wieczorem.
Poza tym on dostaje tylko moje mleko, więc może tez być tak, że potrzebuje go więcej niż potrzebowałby tego zmodyfikowanego.

U nas myślałam kiedyś, że wieczorny problem z odkładaniem do snu wynikał z faktu, że w dzień spał na naszym łóżku, a w nocy w swoim. Po tym jak zaczęłam go odkładać w dzień do jego, wyszło że to jednak kwestia pozycji - po prostu musi już być bardzo zmęczony aby nie było problemu ze spaniem na plecach. Dodatkowo na plecach da radę w 90% usnąć tylko ze smoczkiem, co wiąże się z tym, ze jak mu wypadnie a jeszcze nie śpi to trzeba ponownie podać. Na ogół za max 5-6 razem gdy wstanę i mu podam odpływa
Co do śmierci łóżeczkowej to niestety właśnie spanie z rodzicami podobno powoduje zwiększenie jej ryzyka.
Akurat czytalam, ze na odwrot

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Brawo !!!! Jak Ty to zrobilas? Karmilas z butelki?

Promocja na Dady 2 byla przed Wielkanoca. Byly takie domki kartonowe a w nich po 2 opakowania.
Pozniej promocji na 2 nie widzialam.

Potwierdzacie, ze Pampersy 2 sa wieksze od Dad, czy mi sie tylko tak wydaje?

Fab a Babydream 2 sa mniejsze niz Dady 2 czy to cos miedzy Dada 2 a Dada 3?

Ann- dzieki, potwierdzilas moje obawy co do butli Avnet. A czy ktos ma Medele Calma? Jak z niej leci?

Mia- super ceny w tym sklepie. Ciekawe czy w stacjonarnym tez jest tak korzystnie bo wybieram sie tam w piatek.

Madlenka- gratuluje pozbycia sie cukrzycy. U mnie nie jest tak rozowo- nie chwalilam sie bo nie ma czym- ale mam stan przedcukrzycowy. Po 1 h 200 a po 2h 130.

Ja zaszlam w ciaze 1,5 roku po cc.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 13:44   #4060
zabciajs
Zakorzenienie

Mialavi super ta sukienka. Ale nie mam pojęcia jaki rozmiar na koniec sierpnia. Teraz nosi już rózne, zalezy od firmy.

Fruzjape super!!

Iwonia ja to zrobilam super zakupy staników przez neta

Padam dziś na pysk, chyba kulminacja zmęczenia mnie dopadła. Pysia niby ladnie śpi i leży ale ciągle się wybudza i mnie przy okazji, a mnie to bardziej morduje.
Stary 2016-07-13, 13:45   #4061
Monanka83
Zakorzenienie

Mia, wysłałam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 13:47   #4062
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Anika, u hafiji czytałam, że wręcz przeciwnie... Więc albo nowe źródła podają inaczej, albo są różne opinie na ten temat
Edit. Nie, przepraszam, inaczej trochę to zinterpretowałam, pisze, że chyba nie zwiększa to ryzyka
Ogolnie najwieksze znaczenie maja pewnie predyspozycje genetyczne natomiast z pewnoscia jest to jakis czynnik zwiekszajacy ryzyko. Wolę się jednak opierać na publikacjach medycznych niż blogu.
http://pediatria.mp.pl/prawidlowyroz...ej-wystapienia
http://pediatria.mp.pl/lista/65750,c...ego-bezpieczne
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 13:49   #4063
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mad_lenka Pokaż wiadomość
A mi dziś diabetolog powiedziała- odczekać 2,3 lata z kolejną ciąża.
I przy okazji spieszę donieść że po cukrzycy śladu nie ma, za to jest -9 kg niż przed ciąża. Mam się tego trzymać+ zdrowy styl życia i będzie gites
Więc apeluje do Was słodkie Mamy, nie ma się czego obawiać cukrzyca ciążowa przechodzi.
Ja tam dalej jestem wizją cukrzycy przerażona. Boję się mierzyć poziom cukru nawet.
Stary 2016-07-13, 13:50   #4064
zabciajs
Zakorzenienie

A co robicie gdy dziecko tak sie zapowietrzy, ze przez chwile nie oddycha?
Stary 2016-07-13, 13:51   #4065
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Mialavi super ta sukienka. Ale nie mam pojęcia jaki rozmiar na koniec sierpnia. Teraz nosi już rózne, zalezy od firmy.

Fruzjape super!!

Iwonia ja to zrobilam super zakupy staników przez neta

Padam dziś na pysk, chyba kulminacja zmęczenia mnie dopadła. Pysia niby ladnie śpi i leży ale ciągle się wybudza i mnie przy okazji, a mnie to bardziej morduje.

Ja tez nakupiłam niedawno. Sie powymierzalam wzdluz i wszerz i mialy byc ok i wielka doooopa z tego wyszła.
Dlatego wole w jakims stacjonarnym sklepie.
Ciekawe jak ja dzis bede mierzyc zeby im nic nie pozalewac haha
Stary 2016-07-13, 13:56   #4066
fruzjape
Zadomowienie

konsternacja wysłałam starszego na wieś, położyłam sie z Ula w łożku i karmiłam ja praktycznie non stop. I ewidentnie laktacja ruszyła.
Stary 2016-07-13, 13:57   #4067
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ja tez nakupiłam niedawno. Sie powymierzalam wzdluz i wszerz i mialy byc ok i wielka doooopa z tego wyszła.
Dlatego wole w jakims stacjonarnym sklepie.
Ciekawe jak ja dzis bede mierzyc zeby im nic nie pozalewac haha
Ja po prostu jestem gapa, a moglam lepiej zamówić ehh Chodze w sportowych które już sie wyrobiły i boję się obwiśnięcia moich piersiaków.

A ja nie mam h&m-ów i innych bajerów stacjonarnie.
Stary 2016-07-13, 13:58   #4068
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to dziecko nie oddycha?!
Stary 2016-07-13, 14:03   #4069
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to dziecko nie oddycha?!
Pisala tu któraś ze też tak ma i ja też.
Pare sekund mija nim złapie oddech. Obracam ją, klepie po pleckach, nie wiem co lepiej moge. Polozna bedzie w piątek to musze dopytać.
Jest to przerażające.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-13, 14:05   #4070
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Biore na rece.

Fruzja- tez musze sprobowac. Akurat starszak jest u Babci. Tylko maz ma wzgledem mnie oczekiwania, ze chociaz posprzatam w domu a ni bede tylko lezec z dzieckiem...
Stary 2016-07-13, 14:05   #4071
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Pisala tu któraś ze też tak ma i ja też.
Pare sekund mija nim złapie oddech. Obracam ją, klepie po pleckach, nie wiem co lepiej moge. Polozna bedzie w piątek to musze dopytać.
Jest to przerażające.
Pamiętam że pisałaś że się przy piersi zapowietrza, a to jest faktycznie przerażające co piszesz!
Stary 2016-07-13, 14:09   #4072
synteleia
Raczkowanie

Byliśmy dziś na usg bioderek. Lekarz powiedział że bioderka jeszcze nie dojrzałe i kontrola w 3 mcu czyli wizyta nic nie wniosła
ale za to ten ortopeda zauważył że mały ma spłaczszoną główkę ( zawsze śpi główką zwróconą w prawą stronę, jak mu przestawiam w lewo to ryk i nie zaśnie). Obmacał go całego aż doszedł do kulki na szyi którą mały ma od kilku tygodni i która przez dwóch lekarzy pediatrów została zdiagnozowana jako powiększony węzeł chłonny. Przez to odraczamy szczepienia bo czekamy co z tym węzłem. A ten ortopeda od usg bioderek powiedział dziś że to żaden węzeł chłonny tylko zgrubienie na mięśniu mostkowo- obojczykowo-sutkowym i to powstaje w okresie okołoporodowym i dlatego nie chce tej główki w tą stronę odkładać. No i wymaga pilnej rehabilitacji bo już ma tą główkę zniekształconą a potem może mieć problemy ze zgryzem, kręgosłupem... jestem zła, że ani w szpitalu tego nie zauważyli ani żaden z pediatrów których o tą kulkę pytaliśmy, także prywatne wizyty, kasa wydana a tu przez przypadek na usg bioderek wyszło...
synteleia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 14:22   #4073
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Biore na rece.

Fruzja- tez musze sprobowac. Akurat starszak jest u Babci. Tylko maz ma wzgledem mnie oczekiwania, ze chociaz posprzatam w domu a ni bede tylko lezec z dzieckiem...
W pion? Bo tak mysle czy nie lepiej brzuchem w dół jak przy zachłyśnięciu? Serce mi wtedy w gardle staje.

Dziś wygralam krem mixa! Chyba wszechświat dodaje mi powera.
Stary 2016-07-13, 14:25   #4074
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie tak jest czasem z wieeeekiego placzu to dmuchne raz w okolice ust i od razu lapie oddech.
Chyba ze masz na mysli cos jeszcze innego.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez synteleia Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na usg bioderek. Lekarz powiedział że bioderka jeszcze nie dojrzałe i kontrola w 3 mcu czyli wizyta nic nie wniosła

ale za to ten ortopeda zauważył że mały ma spłaczszoną główkę ( zawsze śpi główką zwróconą w prawą stronę, jak mu przestawiam w lewo to ryk i nie zaśnie). Obmacał go całego aż doszedł do kulki na szyi którą mały ma od kilku tygodni i która przez dwóch lekarzy pediatrów została zdiagnozowana jako powiększony węzeł chłonny. Przez to odraczamy szczepienia bo czekamy co z tym węzłem. A ten ortopeda od usg bioderek powiedział dziś że to żaden węzeł chłonny tylko zgrubienie na mięśniu mostkowo- obojczykowo-sutkowym i to powstaje w okresie okołoporodowym i dlatego nie chce tej główki w tą stronę odkładać. No i wymaga pilnej rehabilitacji bo już ma tą główkę zniekształconą a potem może mieć problemy ze zgryzem, kręgosłupem... jestem zła, że ani w szpitalu tego nie zauważyli ani żaden z pediatrów których o tą kulkę pytaliśmy, także prywatne wizyty, kasa wydana a tu przez przypadek na usg bioderek wyszło...

Ooo masz... U nas tez wg neonatolog ma tendencje na jedna strone czego ja teraz nie widze.
Stary 2016-07-13, 14:27   #4075
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak planujecie chrzciny jesli w lokalu? obiad czy obiad deser?czy z alkoholem?
U nas w lokalu obiad ciasto kawa przekąski i kolacja na ciepło jedna

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dyskryminacja małych dupinek!

Poduszkę to może lepiej nie
Ale z pieluszką możesz spróbować bo o tym dziewczyny pisały

U nas na chrzcinach też będzie obiad i dwa dania gorące, do tego na stole przystawki, zakąski, sałatki itp. Płacimy 80zł/os więc chyba dobra cena za taki pakiet. Alkohol będzie, ja bym wolała bez ale dziadkowie to by się chyba piętą przeżegnali jakby usłyszeli o bezalkoholowych chrzcinach więc nie upieram się
Super cena! U nas kupę kasy wyjdzie niestety (((

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 14:28   #4076
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
W pion? Bo tak mysle czy nie lepiej brzuchem w dół jak przy zachłyśnięciu? Serce mi wtedy w gardle staje.

Dziś wygralam krem mixa! Chyba wszechświat dodaje mi powera.
Tak, w pion.

Jak Ty to robisz, ze wygrywasz masz czas na wyszukiwanie konkursow i wypelnianie warunkow uczestnictwa?
Stary 2016-07-13, 14:35   #4077
Monanka83
Zakorzenienie

My też w lokalu. Msza na 15.30 więc będzie obiad ok 17tej, przekąski i ciasto. Kolacja już chyba będzie zbędna bo przecież nie będziemy siedzieć tam do rana
Stary 2016-07-13, 14:42   #4078
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Biore na rece.

To poinformuj go, ze jednorazowa wizyta pani sprzątającej jest duzo tańsza nim mm przez kolejny rok ja kompletnie nic nie robiłam poza leżeniem z dzieckiem przy piersi. Jak spała to tez pozwalałam jej ciumkac do woli.
Stary 2016-07-13, 14:43   #4079
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez synteleia Pokaż wiadomość
Gabi też cały czas daje głowe w jedną stronę, w drugą dużo rzadziej i tak jakby nie do końca. Chociaz jak ja nosze, akurat na tej stronie co nie kładzie to obrót jest pełny. I własnie planowaliśmy dopytać o to ortopedy 19stego idziemy na jakąś kontrolną, pierwszą wizytę.

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
U mnie tak jest czasem z wieeeekiego placzu to dmuchne raz w okolice ust i od razu lapie oddech.
Chyba ze masz na mysli cos jeszcze innego.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Ooo masz... U nas tez wg neonatolog ma tendencje na jedna strone czego ja teraz nie widze.
Wczoraj też dmuchnełam, bo widziałam na filmiku,że tak się robi np przy zachłyśnięciu ale chyba za słabo. U mnie to nie przy płaczu, tylko jedzeniu.

Cytat:
Tak, w pion.

Jak Ty to robisz, ze wygrywasz masz czas na wyszukiwanie konkursow i wypelnianie warunkow uczestnictwa?
Szczerze? to mnie czasu zajmuje niż pójście się wysikać I tylko na jednej stronie.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-07-13 o 14:50
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 14:45   #4080
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Akurat czytalam, ze na odwrot

Brawo !!!! Jak Ty to zrobilas? Karmilas z butelki?

Promocja na Dady 2 byla przed Wielkanoca. Byly takie domki kartonowe a w nich po 2 opakowania.
Pozniej promocji na 2 nie widzialam.

Potwierdzacie, ze Pampersy 2 sa wieksze od Dad, czy mi sie tylko tak wydaje?

Fab a Babydream 2 sa mniejsze niz Dady 2 czy to cos miedzy Dada 2 a Dada 3?

Ann- dzieki, potwierdzilas moje obawy co do butli Avnet. A czy ktos ma Medele Calma? Jak z niej leci?

Mia- super ceny w tym sklepie. Ciekawe czy w stacjonarnym tez jest tak korzystnie bo wybieram sie tam w piatek.

Madlenka- gratuluje pozbycia sie cukrzycy. U mnie nie jest tak rozowo- nie chwalilam sie bo nie ma czym- ale mam stan przedcukrzycowy. Po 1 h 200 a po 2h 130.

Ja zaszlam w ciaze 1,5 roku po cc.

Ale jaki stan przedcukrzycowy?
Przecież po 2h jest norma do 140.
Po ciąży nie robi się po 1 h testu, przynajmniej mi nie robili, no nie wiem jak to ma być, a na czczo jaki miałaś wynik?
Nawet jeśli masz stan przed, to wszystko jest do odratowania - dieta i spacery.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości